Inngripen

Sunday, 14 July, 12:03

Nyheter om Inngripen

NRK - 06 mar 24 kl. 05:45

Regjeringen vil la lærere gripe inn fysisk oftere

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun ønsker at ansatte i skole og SFO også skal kunne gjennomføre fysisk Inngripen for å stoppe omfattende verbale angrep eller ordensforstyrrelser som ødelegger for gjennomføring av undervisningen. Et viktig mål med endringene er å øke respekten for lærerens klasseledelse. Etter det NRK erfarer er det støtte i regjeringen for å sende forslaget om å utvide lærerens handlingsrom utover det som opprinnelig ble foreslått – ut på en tilleggshøring om kort tid.

NRK - 13 apr 24 kl. 08:15

Palestina-konferanse i Berlin stoppet av politiet

Tysk politi stoppet lørdag en tre dager lang konferanse om Palestina i Berlin på grunn av frykt for antisemittiske uttalelser. Konferansen som propalestinske grupper sto bak, inkludert partiet DIEM25 til den tidligere greske finansministeren Yanis Varoufakis, hadde som formål å belyse det de kaller Israels folkemord i Gaza. Politiet grep inn da en taler som ble nektet adgang til Tyskland, startet sin tale på videolink.

VG - 29 jan 24 kl. 17:42

Omvendt voldsalarm – nå!

Fotlenke som utløser en såkalt omvendt voldsalarm, er en alvorlig Inngripen i en persons bevegelsesfrihet. Men trusler om vold og overgrep, som gjør at noen andre må gå med voldsalarm, er en større Inngripen..

NRK - 12 feb 24 kl. 09:21

Flertall for flere nye amerikanske militærbaser – vil opprette base i Nordland

I begynnelsen av måneden signerte forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) en avtale med USA om flere amerikanske baser i Norge. Nå er det flertall for forslaget på Stortinget. De nye stedene hvor amerikanerne skal slippe til, er Andøya flystasjon, Ørland flystasjon, Haakonsvern orlogsstasjon, Værnes flystasjon og garnison, Bardufoss flystasjon, Setermoen garnison samt skyte- og øvingsfelt, Osmarka fjellanlegg og Namsen drivstoffanlegg.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:36

Frp om NSM-saken: – Vanskelig å forstå

Opposisjonen på Stortinget er kritisk til Justisdepartementets rolle i NSM-saken. Det kom fram i innleggene i stortingssalen etter Mehls redegjørelse i dag. – Spørsmålet er jo hvordan et så alvorlig regelbrudd kunne skje, uten at det ble fanget opp underveis, sa Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi.

NRK - 16 jan 24 kl. 10:36

Ramsalt kritikk i NSM-saken: – Ufattelig

Opposisjonen på Stortinget kom med ramsalt kritikk av NSM-saken i Stortinget i dag. Flere var også sterkt kritiske til Justisdepartementets rolle i innleggene etter Mehls redegjørelse. – Spørsmålet er jo hvordan et så alvorlig regelbrudd kunne skje, uten at det ble fanget opp underveis, sa Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi.

NRK - 18 aug 23 kl. 17:12

Vestafrikanske land oppretter beredskapsstyrke for Niger

Ecowas-landene oppretter en beredskapsstyrke for mulig Inngripen etter statskuppet i Niger, ble det besluttet på et møte fredag. Lederne for samarbeidsorganisasjonen holder toppmøte i Ghanas hovedstad Accra denne uka. En potensiell militær Inngripen ses på som en siste utvei dersom forhandlingene med kuppmakerne ikke fører fram.

Dagbladet - 28 sep 23 kl. 07:39

65 000 skal ha krysset grensa

Armenske myndigheter hevder at halvparten av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen, i etterkant av Aserbajdsjans militære Inngripen..

Dagbladet - 28 sep 23 kl. 07:39

Slutter å eksistere

Armenske myndigheter hevder at halvparten av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen, i etterkant av Aserbajdsjans militære Inngripen. Torsdag melder separatist-myndighetene at de vil oppløse seg selv innen årsskiftet..

Dagbladet - 28 sep 23 kl. 07:39

Nagorno-Karabakh oppløses

Halvparten av befolkningen skal ha forlatt regionen etter Aserbajdsjans militære Inngripen. Torsdag melder separatist-myndighetene at de vil oppløse seg selv innen årsskiftet..

NRK - 27 sep 23 kl. 13:26

Armenia: En tredel av befolkningen har forlatt Nagorno-Karabakh

Over en tredel av befolkningen i Nagorno-Karabakh har forlatt regionen i etterkant av Aserbajdsjans militære Inngripen i forrige uke, ifølge Armenia. Armenske myndigheter opplyser at 42.500 fordrevne har ankommet landet siden Aserbajdsjan opphevet veisperringen rundt regionen søndag.

NRK - 19 sep 23 kl. 22:50

7000 skal være evakuert fra Nagorno-Karabakh

ler enn 7000 mennesker er evakuert fra 16 landsbyer etter Aserbajdsjans militære Inngripen, ifølge separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh. Tallene opplyses i et innlegg på X fra Gegham Stepanjan, ombudsmann for menneskerettigheter i republikken som kaller seg Artsakh. Aserbajdsjan gikk inn med militære styrker i regionen tirsdag.

NRK - 19 sep 23 kl. 20:30

Erdogan støtter Aserbajdsjan: – Nødvendig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa i en FN-tale tirsdag at Tyrkia støtter Aserbajdsjans Inngripen i Nagorno-Karabakh. – Regionen er aserbajdsjansk territorium, og noen annen status vil aldri bli akseptert, sa Erdogan under talen i New York. Han sier Tyrkia støtter at Aserbajdsjan har tatt steg for å «bevare sin territorielle integritet».

NRK - 19 sep 23 kl. 17:35

Armenias statsminister har snakket med Macron og Blinken

Armenias statsminister Nikol Pashinyan har snakket på telefon med Frankrike og USA etter Aserbajdsjans Inngripen i Nagorno-Karabakh. – Begge sider understreket det uakseptable i å bruke militærmakt og behovet for å bruke internasjonale mekanismer for deeskalering, heter det i en uttalelse fra presidentens talsperson Nazeli Baghdasarjan tirsdag ettermiddag. Det refereres til to samtaler med henholdsvis USAs utenriksminister Antony Blinken og Frankrikes president Emmanuel Macron.

NRK - 18 aug 23 kl. 20:21

ECOWAS: Klare for å gå inn med militære om vi får ordre om det

Lederne for den Sør-Afrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS holder toppmøte i Ghanas hovedstad Accra denne uka. En potensiell militær Inngripen ses på som siste utvei dersom forhandlingene med kuppmakerne i Niger ikke fører fram. Organisasjonens kommissær for politiske saker og sikkerhet, Abdel-Fatau Musah, sier de fortsatt søker en diplomatisk løsning, men at de er klare for å gå inn i Niger med militære dersom de får ordre om det..

NRK - 18 aug 23 kl. 20:21

ECOWAS: Klare for å gå inn med styrker om vi får ordre om det

Lederne for den Vest-afrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS holder toppmøte i Ghanas hovedstad Accra denne uka. En potensiell militær Inngripen ses på som siste utvei dersom forhandlingene med kuppmakerne i Niger ikke fører fram. Organisasjonens kommissær for politiske saker og sikkerhet, Abdel-Fatau Musah, sier de fortsatt søker en diplomatisk løsning, men at de er klare for å gå inn i Niger med militære styrker dersom de får ordre om det.

NRK - 06 aug 23 kl. 23:27

Juntaen i Niger stenger luftrommet

Luftrommet i Niger er stengt inntil videre, opplyser juntaen i Niger. Det melder Reuters. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas har varslet militær Inngripen dersom kuppmakerne ikke trekker seg.

NRK - 06 aug 23 kl. 19:15

Juntaen i Niger ser ut til å trosse advarsler om angrep

Kuppmakerne i Niger viser ingen tegn til å gi fra seg makten, til tross for at tidsfrisen fra Ecowas om militær Inngripen løper ut søndag. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas hevder å ha en plan for en mulig militær intervensjon i Niger dersom kupplederne ikke trekker seg. De har satt en frist som går ut nå søndag.

NRK - 06 aug 23 kl. 00:55

Algerie avviser militær Inngripen i Niger

Nabolandet Algerie avviser kategorisk å gripe inn militært mot kuppmakerne i Niger, ifølge presidenten. President Abdelmadjid Tebboune siteres av TV-kanalen Ennahar TV i Algerie sent lørdag. – En militær intervensjon kan sette fyr på hele Sahel-regionen, og Algerie vil ikke brukt makt mot sine naboer, sier presidenten.

NRK - 04 aug 23 kl. 03:26

Juntaen i Niger stenger ambassader og rasler med sablene mot naboer

Nigers junta avslutter diplomatiske og militære samarbeid med vestlige land. Samtidig truer de nabolandene med hevn dersom de bruker militærmakt. Sent torsdag meddelte kuppmakerne at ambassadørene fra Frankrike, Nigeria, Togo og USA ikke lenger er velkomne i landet.

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp i prideinnlegg

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. Innlegget ble holdt i kjølvannet av justisministerens redegjørelse om priderapporten. – «Kunne ha vært avverget».

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp etterlyste beklagelse

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. – Det skeive miljøet har fortsatt ikke fått en beklagelse fra statsråden. En slik beklagelse hadde betydd mye.

NRK - 04 jun 23 kl. 03:52

Forsvarsminister: Kina søker dialog framfor konfrontasjon

En konfrontasjon mellom Kina og USA vil være en utålelig katastrofe for verden, sier Kinas forsvarsminister, som mener landet heller søker dialog. I sin tale under forsvarsmøtet Shangri-La Dialogue i Singapore at all utenlandsk Inngripen mot Taiwan «vil ende mislykket», samt at spørsmålet om Taiwan er opp til Kina å avgjøre. I innlegget om regional og global sikkerhet trakk han også fram at også fram at Kina søker dialog framfor konfrontasjon.

VG - 01 jun 23 kl. 09:58

Bra Inngripen, Brenna

Regjeringen og kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) foreslår å lovfeste at lærere kan gripe inn med fysisk makt for å hindre at elever utøver vold. Det er på tide..

VG - 07 apr 23 kl. 01:54

Republikanere kastet ut Demokrater fra delstatshuset

President Joe Biden har reagert etter Republikanernes oppsiktsvekkende Inngripen i Tennessee..

NRK - 06 dec 22 kl. 18:56

85 døde i politiaksjoner i Sverige de siste ti årene

De siste ti årene har minst 85 personer mistet livet i forbindelse med politiaksjoner i Sverige, viser tall fra rettsmedisinere og politiet. En stor andel av dem som er med i tallmaterialet, har dødd i arresten som følge av sykdom, alkohol- eller narkotikaforgiftning. Minst seks personer har dødd i forbindelse med at de er lagt i bakken, viser tallene, som er samlet inn av Sveriges Radio.

NRK - 11 okt 22 kl. 00:12

Flere tillitsvalgte frykter for streikeretten

Regjeringens Inngripen med tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken bekymrer flere tillitsvalgte i offentlig sektor. De frykter for den reelle streikeretten. – Man gir makt til arbeidsgiver i større grad enn det som det har vært, og fratar arbeidstakere mulighet til å streike, sier Stine Westrum til Klassekampen.

VG - 04 sep 22 kl. 19:23

Rashford og Antony herjet mot Arsenal - Ødegaard raser mot VAR

(Manchester United–Arsenal 3–1) Alt stemte for Manchester United da de tok sin fjerde strake seier mot Arsenal, men etter kampen var Martin Ødegaard oppgitt over det han mener var en feilaktig VAR-Inngripen mot ham som førte til en annullert scoring..

NRK - 27 jul 22 kl. 10:40

Vikarlege skal ha brukt hypnose

Statens helsetilsyn har konkludert med at Tvedestrand kommune har brutt helse- og omsorgstjenesteloven, for manglende Inngripen, etter at en vikarierende fastlege drev med uforsvarlig behandling, skriver Tvedestrandsposten. Vikarlegen skal ha benyttet hypnose i behandlingen av en pasient og skal også ha kjøpt alkohol til pasienten. Kommunedirektør, Jarle Bjørn Hanken, i Tvedestrand, sier til NRK at kommunen ikke har gjort en god nok jobb i denne saken og at de burde reagert raskere..

VG - 13 jul 22 kl. 23:02

Reddet fireåring fra å drukne: – Rask Inngripen kan berge liv

Aron (6) oppdaget den lille jenta som fløt i bassenget – men stefaren Sondre Salvesen trodde først at hun dykket..

NRK - 14 maj 22 kl. 00:44

USA reagerer på Israels Inngripen

Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å følge sine døde til graven på en verdig og uhindret måte, sier utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 28 apr 22 kl. 14:20

Utelukker ikke statlig Inngripen helt

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) går langt i å si at statlig regulering av Oslo fengsel-planene ikke er aktuelt. Men hun vil ikke slå det fast. Det skjer etter at Raymond Johansen i går varsla regjeringa om at det ikke finnes noe politisk flertall for å få bygget nytt Oslo fengsel på Bredtvet.

VG - 23 feb 22 kl. 01:26

En mørk dag for Europa

Vladimir Putins tale er mørk og illevarslende. Russlands Inngripen er en grov krenkelse av Ukrainas suverenitet. Men det stanser ikke der.

Dagbladet - 12 feb 22 kl. 13:09

- Det øker faren

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at utviklingen i konflikten mellom Russland og Ukraina øker faren for en militær Inngripen. Han sier også at han tar USAs håndtering fredag kveld «til etterretning»..

E24 - 11 feb 22 kl. 06:15

Strømprisopprør gror i Arbeiderpartiet

Flere lokallag i Arbeiderpartiet i Bergen, Trondheim og Tromsø krever sterkere statlig Inngripen i kraftmarkedet..

NRK - 11 feb 22 kl. 00:49

Strømprisopprør i Arbeiderpartiet

Flere lokallag i Arbeiderpartiet i Bergen, Trondheim og Tromsø krever sterkere statlig Inngripen i kraftmarkedet. Det dreier seg blant annet om Nidaros sosialdemokratiske forum og Trondheim Arbeidersamfunn i Trondheim, flere lag i Bergen, og Tromsø Arbeiderparti, skriver Klassekampen. I forrige uke gikk Nidaros sosialdemokratiske forum ut med et krav om at regjeringen tar kontroll over kraftmarkedet, reforhandler strømkabelavtaler og gjør en ny vurdering om elektrifisering av norsk sokkel.

NRK - 26 jul 21 kl. 10:51

Jubler etter presidenten fikk fyken

Tunisias president Kais Saied har sparket landets statsminister Hichem Mechichi. Beslutningen ble hilst velkommen av gledesrop, biltuting og vaiende tunisiske flagg. Tusener trosset koronaforbudet og den kvelende heten for å gi presidenten sin støtte.

E24 - 30 maj 21 kl. 19:01

6 av 10 vil ha statlig boligpris-brems

Sjeføkonom er overrasket over hvor mange som støtter en sterkere statlig Inngripen for å stagge boligprisveksten. Etter et år med corona-hetetokter i markedet kan boligpolitikk få større plass enn normalt i valgkampen, ifølge valgforsker..

VG - 28 jan 21 kl. 07:37

Avlys eksamen

Å frata avgangselever i grunnskolen og videregående skole retten til å avlegge eksamen, er en alvorlig Inngripen fra statens side. Det må likevel vurderes..

Aftenposten - 18 okt 20 kl. 07:01

Mye fyll og spetakkel natt til søndag

Politiet over hele landet har hatt en ganske travel natt. Flere steder var det store ansamlinger av ungdommer som utløste politiets Inngripen..

VG - 24 sep 20 kl. 08:04

Jurist krever bedre begrunnelse for Oslos forbud mot private samlinger med over 10 personer

Begrunnelsen er for vag og upresis til å gjøre så stor Inngripen i folks liv, mener menneskerettighetsekspert og jurist Anine Kierulf..

VG - 24 sep 20 kl. 08:04

Krever bedre begrunnelse for Oslos forbud mot private samlinger med over 10 personer

Begrunnelsen er for vag og upresis til å gjøre så stor Inngripen i folks liv, mener menneskerettighetsekspert og jurist Anine Kierulf..

Aftenposten - 06 sep 20 kl. 10:01

Den russiske presidenten sitter med nøkkelen til utviklingen i Hviterussland. Nå kan Putin ha bestemt seg.

MOSKVA (Aftenposten): Russisk statlig presse har endret retorikken. – Nå legger de grunnlaget for å legitimere en Inngripen i Hviterussland, sier ekspert..

P4 - 20 jul 20 kl. 20:33

Grønt lys for Inngripen i Libya

Egypts president har fått grønt lys av landets nasjonalforsamling til å gripe inn militært i nabolandet Libya. Abdel Fattah al-Sisi, som kom til makten etter å ha ledet et militærkupp i 2013, støtter opprørsgeneralen i Libya. Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011..

NRK - 20 jul 20 kl. 19:32

Egypt åpner for Inngripen i Libya

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har fått grønt lys av landets nasjonalforsamling til å gripe inn militært i nabolandet Libya. Sisi, som kom til makten etter å ha ledet et militærkupp i 2013, støtter opprørsgeneralen Khalifa Haftar i Libya..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com