Innblanding

Saturday, 02 December, 13:58

Nyheter om Innblanding

NRK - 10 timer siden

Nord-Korea advarer USA

Nord-Korea varsler at det vil bli vurdert som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram etter den nylige spionsatellittoppskytingen. Enhver form for amerikansk Innblanding i den nordkoreanske satellittdriften vil bli vurdert som en krigserklæring. Amerikanske spionsatellitter kommer i så fall til å bli eliminert, står det i en uttalelse fra en talsperson for Nord-Koreas forsvarsdepartement.

NRK - 27 aug 23 kl. 03:36

Russland sier F-16-gave til Ukraina er Innblanding

Norge, Danmark og Nederland blander seg mer og mer inn i konflikten i Ukraina, sier Russland og viser til løftet om å gi ukrainerne F-16-fly. Det russiske utenriksdepartementets talsperson brukte løftet om kampflydonasjon som eksempel på økende vestlig Innblanding i krigen. – Alle disse skrittene bekrefter de vestlige landenes fiendtlige holdning over for Russland og deres voksende Innblanding i konflikten om Ukraina, sa talspersonen.

NRK - 22 okt 23 kl. 15:53

USA advarer mot Innblanding i krigen mellom Israel og Hamas

USA vil ikke nøle med å reagere om konflikten i Midtøsten eskalerer, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin til ABC News. – Hvis en gruppe eller et hvilket som helst land ønsker å utvide denne konflikten og dra nytte av denne svært uheldige situasjonen som vi ser, er vårt råd: ikke gjør det, sier Austin. Beskjeden kommer bare timer etter at USA kunngjorde at de ville øke sin militære tilstedeværelse i området.

NRK - 18 aug 23 kl. 20:21

ECOWAS: Klare for å gå inn med styrker om vi får ordre om det

Lederne for den Vest-afrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS holder toppmøte i Ghanas hovedstad Accra denne uka. En potensiell militær inngripen ses på som siste utvei dersom forhandlingene med kuppmakerne i Niger ikke fører fram. Organisasjonens kommissær for politiske saker og sikkerhet, Abdel-Fatau Musah, sier de fortsatt søker en diplomatisk løsning, men at de er klare for å gå inn i Niger med militære styrker dersom de får ordre om det.

VG - 03 okt 23 kl. 09:34

Slovakia anklager Russland for Innblanding i valget

Myndighetene i Slovakia beskylder Russland for å ha påvirket helgens valg, der vinneren går inn for å stanse militærhjelpen til Ukraina..

NRK - 03 okt 23 kl. 09:28

Slovakia anklager Russland for Innblanding i valget

Myndighetene i Slovakia beskylder Russland for å ha påvirket helgens valg, der vinneren går inn for å stanse militærhjelpen til Ukraina. Tidligere statsminister Robert Fico får oppdraget med å danne ny regjering etter at hans sosialdemokratiske parti Smer ble det største med rundt 23 prosent av stemmene. Fico har gjort det klart at partiet ønsker å gi humanitær støtte til Ukraina, men ikke våpen.

NRK - 19 sep 23 kl. 06:29

India: Påstander om Innblanding i drap i Canada er absurde

Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet på en sikh-leder i landet. India kaller påstandene «absurde». Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18.

NRK - 31 aug 23 kl. 12:56

Arfan Bhatti forklarte seg i retten i Pakistan

I dag ble Arfan Bhatti avhørt i den lokale rettsinstansen i Pakistan som behandler hans utleveringssak. – Jeg forfølges av norsk politi på grunn av min religion, sa Arfan Bhatti til dommeren i Islamabad. Etter flere uker med forsinkelser og utsettelser fikk Bhatti i dag endelig mulighet til å forklare seg muntlig og svare på dommerens spørsmål.

NRK - 29 aug 23 kl. 13:41

Radioamatører stoppet polske tog – to pågrepet

To menn som i polske medier beskrives som radioamatører, er pågrepet etter at enkle radiosignaler ble brukt til stoppe over 20 tog nordvest i landet. Togstansen skjedde da det ble sendt ut stoppsignaler på operatørselskapenes frekvens fredag kveld. Ifølge polske medier skal dette ha blitt fulgt av en avspilling av Russlands nasjonalsang og utdrag fra en tale av Vladimir Putin, skriver Politico.

VG - 29 aug 23 kl. 07:48

Sri Lanka tilbake i Fifa-varmen

Fifa har opphevet utestengelsen av srilankisk fotball etter å ha fått lovnader om null politisk Innblanding i idretten..

Klartale - 25 aug 23 kl. 08:44

Trump ble pågrepet og løslatt i Georgia

Donald Trump var tidligere president i USA. Han er tiltalt for valgfusk i staten Georgia. Staten mener Trump prøvde å gjøre om på resultatet av presidentvalget i 2020.

NRK - 04 aug 23 kl. 16:00

Flere soldater drept i "jihadist"-angrep i Mali

Fredag ble flere soldater drept i et angrep, som ifølge hæren er gjennomført av en «jihadist»-gruppe. Angrepet skjedde i den nordøstlige Menaka-regionen. Det melder AFP.

NRK - 02 aug 23 kl. 02:50

Nancy Pelosi: Anklagene mot Trump er svrt alvorlige

Tidligere leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier anklagene mot tidligere president Donald Trump er svrt alvorlige. Dette m g gjennom rettsprosessen, fredelig og uten Innblanding utenfra. Som alle kriminelle tiltalte, er den tidligere presidenten uskyldig inntil det motsatte er bevist.

NRK - 26 jul 23 kl. 14:03

Ledende cyber-sikkerhetsekspert dømt til 14 års fengsel i Russland

En framtredende russisk ekspert på cybersikkerhet ble onsdag dømt for høyforræderi og sendt i fengsel i 14 år. Det statlige nyhetsbyrået Tass skriver at Ilja Satsjkov hadde overlevert hemmelige dokumenter til utenlandske spioner. 37-åringen avviser påstandene om at han har gjort noe galt.

NRK - 21 jul 23 kl. 20:57

Politirazzia mot partikontoret til presidentkandidat i Guatemala

Politiet i Guatemala ransaket fredag kontoret til presidentkandidat Bernardo Arévalos parti Semilla, opplyser landets riksadvokat. Fredagens razzia ble gjennomført kun en måned før andre runde i presidentvalget. Bakgrunnen for politiaksjonen er påstander om uregelmessigheter med partiets medlemslister.

Klartale - 18 jul 23 kl. 14:34

Diskuterer ny avtale om frakt av korn

Sergej Lavrov er utenriksminister i Russland. Han møtte sin tyrkiske kollega tirsdag. Hakan Fidan er utenriksminister i Tyrkia.

NRK - 18 jul 23 kl. 13:58

Russland og Tyrkia diskuterer ny avtale for korneksport

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møtte tirsdag sin tyrkiske kollega for å diskutere måter å eksportere korn på uten ukrainsk og vestlig Innblanding. Lavrov og Hakan Fidan vil finne ruter der det ikke er muligheter for sabotasje fra Vesten og Ukraina, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet. Møtet med Tyrkias utenriksminister finner sted dagen etter at Russland gjorde det kjent at de trekker seg fra kornavtalen.

NRK - 17 jul 23 kl. 13:17

Storbritannia med sanksjoner mot flere russere

Ytterligere 14 russere sanksjoneres av Storbritannia for Innblanding i Russlands angrepskrig mot Ukraina. Russlands kulturminister Olga Ljubimova og utdanningsminister Sergej Kravtsov er blant dem som sanksjoneres av britene. Sanksjonene mot Ljubimova bunner i hennes støtte til politikken og handlingene som skader og truer Ukraina, og Kravtsov sanksjoneres for skoleløpet han har laget for ukrainske barn som er blitt tvangsflyttet til Russland, heter det i en pressemelding fra utenriksdepartementet.

NRK - 14 jul 23 kl. 04:42

Ekspresident i Panama nektes innreise til USA

USA ilegger innreiseforbud for Panamas tidligere president Juan Carlos Varela Rodriguez, begrunnet med «omfattende korrupsjon». – Jeg kunngjør i dag at Panamas tidligere president Juan Carlos Varela Rodriguez ilegges innreiseforbud til USA som følge av hans Innblanding i omfattende korrupsjon, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. – Da han var visepresident og senere president i Panama, tok Varela imot bestikkelser i bytte mot tildeling av regjeringskontrakter, sier Blinken videre.

NRK - 13 maj 23 kl. 21:03

Russland benekter Innblanding i det tyrkiske valget

Russland benekter på det sterkeste å ha blandet seg inn i det tyrkiske valget som gjennomføres torsdag. Dette etter at den nåværende presidenten, Tayyip Erdoğans, største motstander, Kemal Kilicdaroglu, fredag uttalte at hans parti hadde klare bevis for russisk Innblanding..

NRK - 16 jun 23 kl. 11:49

Vil ha forbud mot konverteringsterapi

Regjeringen har lagt frem forbud mot konverteringsterapi. De sender nå lovforslaget til behandling i Stortinget. De foreslår også at forbudet mot å utføre konverteringsterapi også skal gjelde der nordmenn utfører denne type handlinger i utlandet.

Aftenposten - 01 jun 23 kl. 15:06

Ny polsk lov skal avsløre Putins agenter. Kritikere mener hensikten er en helt annen.

BRUSSEL (Aftenposten): En komité skal granske omfanget av russisk Innblanding i Polen..

NRK - 26 maj 23 kl. 17:58

Medlem av Oath Keepers dømt til 8 års fengsel

Medlem av den amerikanske militsen Oath Keepers, Jessica Watkins, er dømt til 8,5 års fengsel for sin Innblanding i stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Det melder Reuters..

NRK - 25 maj 23 kl. 23:56

Mexicos president uønsket i Peru

De folkevalgte i Perus kongress har stemt for å erklære Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador som uvelkommen i landet. Erklæringen kom med henvisning til det kongressen anser som Innblanding i Perus indre anliggender, og markerer en dypere diplomatisk splittelse i regionen. Han er den andre lederen for et latinamerikansk land som blir erklært uvelkommen i Peru.

NRK - 23 maj 23 kl. 13:49

Russland om hangarskipsbesøk i Oslo: – Ulogisk og skadelig

Russlands ambassade omtaler det planlagte hangarskip-anløpet i Oslo som en skadelig maktdemonstrasjon. – Det finnes ingen spørsmål i nord som krever en militær løsning, heller ikke temaer der det trenges Innblanding utenfra, skriver Timur Tsjekanov ved Russlands ambassade i en epost til NTB. Mandag ble det kjent at verdens største krigsskip, det amerikanske hangarskipet USS Gerald R.

Aftenposten - 10 maj 23 kl. 16:54

Mormoren synes faren er for streng mot ett av barnebarna. Bør hun ta det opp med datteren sin?

– Å blande seg inn i andres oppdragelse kan bli oppfattet som utidig Innblanding, sier Frode Thuen.

NRK - 26 jan 23 kl. 10:26

Russland: - En direkte Innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte Innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

NRK - 16 apr 23 kl. 16:53

AU avviser ekstern Innblanding i Sudan-konflikten

Den afrikanske union (AU) sier det er helt utelukket å la andre stater blander seg inn i konflikten i Sudan. Det vil bare komplisere situasjonen ytterligere, heter det i en uttalelse fra unionens freds- og sikkerhetsråd søndag. Nærmere 60 mennesker er drept og flere hundre såret etter at det lørdag morgen oppsto blodige kamper mellom den sudanske hæren og den paramilitære gruppen RSF.

Klartale - 05 apr 23 kl. 08:57

– Vi må redde landet vårt

Donald Trump er tiltalt. Selv er han uenig. – Vi må redde landet vårt.

NRK - 05 apr 23 kl. 04:02

Trump avviste hele tiltalen

Donald Trump avviste i natt hele den 34 punkter lange tiltalen mot ham, og sa at det var en Innblanding i 2024-valgkampen. Han anklaget demokratene for å stå bak..

NRK - 05 apr 23 kl. 04:02

Trump avfeide hele tiltalen i straffesaken

Tidligere president Donald Trump avviste i natt hele den 34 punkter lange tiltalen i straffesaken mot ham. Han mener tiltalen er et forsøk på Innblanding i 2024-valgkampen. Han anklaget demokratene for å stå bak, og gjentok en rekke tilbakeviste beskyldninger om valgjuks.

NRK - 03 apr 23 kl. 22:02

Moldova ber Vesten om forsvarsstøtte

Moldovas president Maia Sandu ber Vesten om hjelp til å forsvare landet mot russisk Innblanding. – Moldova har gjentatte ganger blitt utsatt for hybridangrep fra Russland samt andre forsøk på å destabilisere oss, sa Sandu mandag da hun besøkte den rumenske hovedstaden Bucuresti. Den moldovske lederen er i Bucuresti for å møte Tysklands statsminister Olaf Scholz og Romanias president Klaus Iohannis.

NRK - 02 apr 23 kl. 17:04

Donald Trump skal tale i Florida tirsdag kveld

Tidligere president i USA, Donald Trump, sier i en uttalelse at han skal tale fra Florida tirsdag kveld. Det melder Reuters. Trump ble forrige uke tiltalt i saken om utbetaling av hysjpenger til pornoskuespilleren Stormy Daniels.

NRK - 20 mar 23 kl. 18:34

Biden nedla veto mot republikansk forslag

Joe Biden benyttet seg mandag for første gang av vetoretten som amerikansk president og stanset et republikansk lovforslag. Lovforslaget ville ha hindret pensjonsforvaltere i å ta hensyn til miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer i investeringer, noe Biden ikke vil være med på. Lovforslaget ville vært en trussel mot pensjonssparing «ved å gjøre det ulovlig å vurdere risikofaktorer», tvitrer Biden.

NRK - 13 mar 23 kl. 03:34

Xi: Kina må styrke forsvaret

Kinas president Xi Jinping sa under avslutningen av årets parlamentssesjon at Kina trenger sikkerhet for å kunne utvikle seg. Han sa at landet må modernisere forsvaret og bli mer selvforsynt, samt at teknologi og vitenskap må styrkes. Xi sa at Kina er motstander av krefter som kjemper for selvstendighet for Taiwan, som Kina mener tilhører Kina.

NRK - 13 mar 23 kl. 03:34

Xi: Kina må styrke militæret

Kinas president Xi Jinping sa under avslutningen av årets folkekongress at Kina trenger sikkerhet for å kunne utvikle seg. Han sa at landet må modernisere forsvaret og bli mer selvforsynt, samt at teknologi og vitenskap må styrkes. Xi sa at Kina er motstander av krefter som kjemper for selvstendighet for Taiwan, som Kina mener tilhører dem.

NRK - 07 mar 23 kl. 19:01

Ukrainsk rådgiver avviser Innblanding fra Kyiv i Nord Stream-sabotasjen

Kyiv var absolutt ikke innblandet i sabotasjen mot Nord Stream-rørledningene, sier president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhajlo Podoljak. Han fremholder også at ukrainske myndigheter ikke har noen opplysninger om det som har skjedd. Podoljaks uttalelse kom etter at den amerikanske storavisen New York Times siterte amerikanske kilder på at en proukrainsk gruppe kan ha stått bak sabotasjen.

Klartale - 07 mar 23 kl. 08:51

Kina advarer USA

USA har advart Kina mot å sende våpen til Russland. Qin Gang holdt pressekonferanse tirsdag. Han er Kinas utenriksminister.

NRK - 07 mar 23 kl. 04:35

Kina med advarsel til USA

Kinas utenriksminister sier at hvis ikke USA endrer sin holdning overfor landet, vil det føre til konflikt og konfrontasjon. Bakteppet er at USA har advart Kina mot å sende våpen til Russland. Gode relasjoner mellom Beijing og Moskva er avgjørende i en ustabil verden fortalte Kinas utenriksminister Qin Gang under en pressekonferanse på Kinas 14.

VG - 07 mar 23 kl. 04:11

Kinas utenriksminister: Vil ikke ha Innblanding i forholdet til Russland

Qin Gang kommenterer flere hete poteter på årets første pressekonferanse..

NRK - 25 feb 23 kl. 06:13

Kina med støtte til Belarus

Kina åpner for å styrke forholdet til Belarus for å hjelpe landet i kampen mot utenlandsk Innblanding, uttaler Beijing. Kina skal fortsette å støtte Belarus' innsats mot eksterne krefter som blander seg i landets indre anliggender, fortalte Kinas utenriksminister Qin Gang i en telefonsamtale med sin belarusiske motpart Sergej Aleinik, ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet i Kina. Belarus, som deler grense med Ukraina og Russland, lot for ett år siden Russland bruke landets territorium som springbrett for angrep mot Ukraina.

NRK - 25 feb 23 kl. 03:56

Peru kaller hjem ambassadøren fra Mexico

Perus president Dina Boluarte kaller hjem landets ambassadør til Mexico på grunn av det hun mener er mexicansk Innblanding i landets politikk. Boluarte begrunner beslutningen med at Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador tidligere fredag kom med uttalelser mot regjeringen hennes som er i strid med internasjonale normer om å ikke blande seg inn i et annet lands indre anliggender. Den mexicanske presidenten prioriterer «ideologisk tilhørighet» fremfor bilaterale forhold, uttaler hun.

NRK - 13 feb 23 kl. 17:05

Dommer vil frigi rapport om valgInnblanding i Georgia

Deler av rapporten om Donald Trumps mulige Innblanding i presidentvalget i Georgia i 2020 bør frigis, sier en dommer i delstaten i en kjennelse mandag. Rapporten fra utvalget som har gransket den mulige Innblandingen, har vært unntatt offentlighet siden dens eksistens ble kjent i januar. Resultatet av granskingen kan danne grunnlag for straffeforfølgelse av Trump eller hans medarbeidere, som forsøkte å sette til side Bidens valgseier i delstaten.

VG - 12 feb 23 kl. 12:02

Bach om Russland-konflikten: – Ikke regjeringer som skal bestemme hvem som er med i idretten

IOC-president Thomas Bach uttrykte medfølelse med ukrainere, men advarte mot statlig Innblanding i idretten da han møtte VG og flere medier under alpin-VM søndag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com