Ilham Alijev

Sunday, 19 May, 02:53

Nyheter om Ilham Alijev

NRK - 07 feb 24 kl. 15:27

Aserbajdsjanerne går til urnene, Alijev ventes å bli gjenvalgt

Aserbajdsjans president Ilham Alijev avla onsdag stemme i et valg han er nesten garantert å vinne. Aserbajdsjan tok i september kontroll over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh etter 30 år med armensk styre, og Alijev var raskt ute med å utlyse nyvalg. Rundt 6500 valglokaler åpnet klokka 8 lokal tid og var ventet å stenge klokka 19.

NRK - 07 dec 23 kl. 09:50

Aserbajdsjans president fremskynder valget

Aserbajdsjans president Ilham Alijev har i et dekret bestemt at det skal holdes presidentvalg 7. februar neste år. Valget er dermed fremskyndet med ett år.

NRK - 08 feb 24 kl. 15:12

Alijev vant valget i Aserbajdsjan i mangel på konkurranse

Presidentvalget i Aserbajdsjan foregikk uten tilstrekkelig konkurranse og var preget av mangler ved valgsystemet og kneblede medier, slår valgobservatører fast. Som ventet ble president Ilham Alijev gjenvalgt for en femte periode, med en oppslutning på 92 prosent, under onsdagens valg i Aserbajdsjan. Valget ble gjennomført uten at den reelle opposisjonen deltok, og med omfattende restriksjoner mot mediene.

NRK - 06 feb 24 kl. 12:01

Presidenten i Aserbajdsjan beholder makten

For femte gang på rad har Aserbajdsjans autoritære president Ilham Alijev sikret seg makten i landet. Opposisjonen boikotter presidentvalget i protest mot undertrykkelse, melder NTB. Selv om Aserbajdsjan ifølge grunnloven er et demokrati, Alijev har vært president siden oktober 2003, og var etterfølgeren til sin far.

NRK - 06 feb 24 kl. 12:01

Presidenten i Aserbajdsjan beholder trolig makten

For femte gang på rad har Aserbajdsjans autoritære president Ilham Alijev trolig sikret seg makten i landet. Opposisjonen boikotter nemlig presidentvalget i protest mot undertrykkelse, melder NTB. Selv om Aserbajdsjan ifølge grunnloven er et demokrati, Alijev har vært president siden oktober 2003, og var etterfølgeren til sin far.

NRK - 18 mar 24 kl. 11:28

Aserbajdsjan sier fred med Armenia er «nærmere enn noensinne»

Presidenten i Aserbajdsjan sier at fred med nabolandet Armenia er nærmere enn noensinne. Uttalelsen falt etter et møte med Nato-sjef Jens Stoltenberg. President Ilham Alijev hadde samtaler Stoltenberg i Baku søndag.

NRK - 15 dec 23 kl. 10:42

Aserbajdsjans president stiller til gjenvalg i 2024

Aserbajdsjans regjeringsparti nominerer sittende president Ilham Alijev til gjenvalg, et trekk som ventes å forlenge Alijev-familiens autoritære styre i landet. Den 61 år gamle presidenten har styrt det energirike landet med jernhånd siden 2003, da han tok over etter sin far Heydar, en tidligere KGB-offiser og sjef fra kommunisttiden. Aliyev utlyste et nyvalg forrige uke, som vil finne sted 7.

NRK - 26 feb 24 kl. 15:08

Aserbajdsjan vil gjenoppta fredsforhandlinger med Armenia

På mandag kunngjorde Aserbajdsjan at samtaler om en fredsavtale med nabolandet Armenia vil gjenopptas snart. – Ansikt til ansikt-samtaler angående fredsavtalen er planlagt å bli holdt med den armenske delegasjonen i de kommende dagene, sa utenriksminister Jeyhun Bayramov til reportere i Baku, som siteres av pakistanske Globale Village Space. Bayramov uttrykte at arbeidet med et utkast fortsatte til tross for en pause, og sa at president Ilham Alijev og den armenske statsministeren Nikol Pasjinjan besluttet å gjenoppta fredsprosessen.

VG - 08 feb 24 kl. 07:28

President får 92 prosent – men langt bak pappa

Ilham Alijev (62) ligger an til et for ham rekordvalg i Aserbajdsjan. Men han slår ikke pappa Heydar (1923–2003)..

NRK - 15 okt 23 kl. 13:17

Aserbajdsjans president heiste flagget i Khankendi

Aserbajdsjans president, Ilham Alijev, har heist det aserbajdsjanske nasjonalflagget i byen Khankendi, hovedstaden i Nagorno-Karabakh-regionen. Det melder Reuters. Det opplyser presidentkontoret søndag.

NRK - 25 sep 23 kl. 17:32

Erdogan hyller Aserbajdsjans militære

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia er stolte over Aserbajdsjans militæroperasjon i Nagorno-Karabakh. Han håper det kan sikre stabilitet i regionen. Erdogan hyller også landets militære for å vise «sensitivitet» overfor sivilbefolkningen.

NRK - 25 sep 23 kl. 13:28

Erdogan møter Aserbajdsjans president

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiste mandag til den aserbajdsjanske enklaven Nakhitsjevan for å møte Aserbajdsjans president Ilham Alijev. De to presidentene møttes i et område som ligger mellom Armenia og Iran, og grenser til Tyrkia. Møtet skulle opprinnelig markere starten på byggingen av en gassrørledning, men de to presidentene vil også drøfte situasjonen i Nagorno-Karabakh, melder tyrkiske medier..

NRK - 24 sep 23 kl. 16:37

Lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes i Spania i oktober

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev skal delta på et møte i Spania 5. oktober sammen med europeiske ledere. Siste de to lederne møttes var i juli.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 24 sep 23 kl. 11:21

Erdogan skal møte Aserbajdsjans president

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan møte Aserbajdsjans president Ilham Alijev mandag. AFP siterer tyrkiske medier..

NRK - 20 sep 23 kl. 20:13

– Minst 200 drept i Aserbajdsjans offensiv i Nagorno-Karabakh

Minst 200 mennesker ble drept og over 400 såret i Nagorno-Karabakh som følge av Aserbajdsjans militæraksjon i enklaven. Det opplyser en talsmann for de armenske separatistene onsdag kveld. Tidligere på onsdagen kunngjorde aserbajdsjanske myndigheter at de hadde stanset militæraksjonen mot armenske separatister i Nagorno-Karabakh som de innledet tirsdag formiddag.

NRK - 26 maj 23 kl. 14:24

Mulig med fredsavtale mellom Armenia og Aserbajdsjan

Aserbajdsjan og Armenia kan neste uke komme til å undertegne en fredsavtale om den langvarige konflikten om Nagorno-Karabakh. Det sier Lejla Abdullajeva, Aserbajdsjans representant i Frankrike, før EU-toppmøtet i Moldovas hovedstad Chisinau til uka. Regjeringssjefer og EU-topper er blant de mange som ventes å delta.

NRK - 14 maj 23 kl. 15:25

Armensk-aserbajdsjansk toppmøte om spent situasjon

Lederne for Armenia og Aserbajdsjan kom søndag til Brussel for samtaler om konflikten rundt Nagorno-Karabakh og det anstrengte forholdet mellom de to landene. I dagene før møtet har det igjen vært trefninger langs grensen, med sårede soldater og minst ett dødsfall på hver side. Armenias statsminister Nikol Pasjinian beskyldte Aserbajdsjan for å forsøke å undergrave samtalene i Brussel.

NRK - 08 maj 23 kl. 22:29

Lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes til samtaler i Brussel søndag

Armenias statsminister og Aserbajdsjans president møtes i Brussel søndag, som et ledd i innsatsen for å få til fredsavtale i en tre tiår lang konflikt. EU opplyser at unionens president Charles Michel skal være vært for Nikol Pasjinian fra Armenia og Ilham Alijev fra Aserbajdsjan. I en uttalelse mandag sier unionen at møtet er en del av innsatsen «for å fremme stabilitet i Sør-Kaukasus og en normalisering mellom de landene».

NRK - 31 okt 22 kl. 21:07

Armenia og Aserbajdsjan med avtale om å avstå fra vold

Armenia og Aserbajdsjan har inngått en avtale om ikke å bruke vold i konflikten om Nagorno-Karabakh. I en felles uttalelse sier lederne for de to landene at de er enige om å ikke bruke makt for å løse den langvarige territorielle konflikten. De ble også enige om å løse alle uoverensstemmelser med utgangspunkt i at de anerkjenner hverandres suverenitet og territorielle integritet.

NRK - 23 maj 22 kl. 09:31

Armenia og Aserbajdsjan enige om forhandlinger

Lederne for erkefiendene Armenia og Aserbajdsjan er i Brussel blitt enige om nye forhandlinger om den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh. Nagorno-Karabakh, en region med et flertall av armenske kristne under kontroll av Armenia midt i det muslimske Aserbajdsjan, har vært åsted for mange tiår med konflikt, inkludert to kriger. Den siste seks uker lange krigen i 2020 kostet over 6.

NRK - 20 apr 22 kl. 00:33

Armenias statsminister møtte Putin

Russland, Armenia og Aserbajdsjan er enige om å styrke samarbeidet, heter det fra russisk hold etter at Armenias statsminister besøkte Russland tirsdag. I tillegg har Russlands president Vladimir Putin godtatt en invitasjon fra Armenias statsminister Nikol Pasjinian om å besøke landet i andre halvdel av 2022, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. – Partene ble enige om å intensivere trepartssamarbeidet mellom Armenia, Russland og Aserbajdsjan for å fremme normaliseringen av relasjonene mellom Aserbajdsjan og Armenia, samt i regionen som helhet, heter det i en uttalelse fra Kreml.

NRK - 07 apr 22 kl. 08:52

Armenia og Aserbajdsjan enige om å starte fredssamtaler

Onsdag ble Armenia og Aserbajdsjan enige om å diskutere konflikten rundt den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen. Det opplyser Armenias statsminister Nikol Pasjinian, ifølge Reuters. Pasjinian møtte onsdag Aserbajdsjans president Ilham Alijev i Brussel, i regi av EU.

NRK - 31 mar 22 kl. 10:54

Varsler møter mellom Armenia og Aserbajdsjan

6. april skal lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes i Brussel for å diskutere Nagorno-Karabakh-spørsmålet, sier Armenias statsminister Nikol Pasjinian. Pasjinian kunngjorde møteplanene overfor regjeringen sin torsdag.

NRK - 08 nov 20 kl. 10:05

Usamde om by er teken

Presidenten i Aserbajdsjan, Ilham Alijev, seier sundag at aserbajdsjanske styrkar har teke over byen Susha i enklaven Nagorno-Karabakh. Styresmaktene i enklaven hevdar dette ikkje stemmer, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 16 okt 20 kl. 22:27

Eksplosjoner i Nagorno-Karabakh

Det er meldt om nye eksplosjoner i Stepanakert fredag. Samtidig hevder Aserbajdsjan å ha gjort militære fremskritt i Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjans president Ilham Alijev uttalte fredag at «flere av landsbyene i regionen er blitt frigjort av hæren»..

NRK - 29 sep 20 kl. 10:38

– Ti sivile drept i Aserbajdsjan

Aserbajdsjans president Ilham Alijev sier tirsdag at ti azerbajdsjanske sivile har blitt drept siden kampene med armenske styrker begynte i Nagorno-Karabakh-enklaven på søndag, melder nyhetsbyrået Interfax..

Aftenposten - 23 okt 17 kl. 19:15

Aserbajdsjans president kaster kritikerne i fengsel. Nå får Ilham Alijev kniven på strupen.

Europarådet har startet en prosess som kan ende med at Aserbajdsjan blir kastet ut av organisasjonen. Eksperter hevder risikoen er stor for at prosessen mislykkes og regimet blir styrket..

NRK - 21 feb 17 kl. 13:02

Utpeker kona til visepresident

Aserbajdsjans president Ilham Alijev har utpekt sin kone Mehriban (52) til landets første visepresident. Stillingen ble opprettet som følge av en grunnlovsendring som ble vedtatt etter en folkeavstemning i september i fjor, melder NTB..

NRK - 31 mar 16 kl. 06:16

Krever full armensk tilbaketrekking

Aserbajdsjans president Ilham Alijev krevde onsdag full tilbaketrekking av armenske styrker fra den omstridte regionen Nagorno-Karabakh, melder Reuters. Siden 1994 har det vært mange trefninger mellom armenske og aserbajdsjanske styrker..

Aftenposten - 31 mar 16 kl. 06:04

Aserbajdsjan krever full armensk tilbaketrekking

Aserbajdsjans president Ilham Alijev krevde onsdag full tilbaketrekking av armenske styrker fra den omstridte regionen Nagorno-Karabakh..

NRK - 01 nov 15 kl. 22:24

Valg i Aserbajdsjan

Regjeringspartiet Yeni og presidenten Ilham Alijev fikk majoriteten av nasjonalforsamlingens 125 plasser i søndagens valg til nasjonalforsamling. Internasjonal menneskerettsgrupper viser til at regjeringen har fengslet opposisjonspolitikere..

VG - 09 okt 13 kl. 07:38

Mot gjenvalg for Alijev i Aserbajdsjan

Få tviler på utfallet av presidentvalget i Aserbajdsjan, der Ilham Alijev i dag vil sikre seg en ny periode ved makten..

Aftenposten - 09 okt 13 kl. 07:00

Mot gjenvalg for Alijev i Aserbajdsjan

Få tviler på utfallet av presidentvalget i Aserbajdsjan, der Ilham Alijev i dag vil skre seg en ny periode ved makten..

Aftenposten - 09 okt 13 kl. 23:31

Aserbajdsjans president gjenvalgt som ventet

Aserbajdsjans president Ilham Alijev er gjenvalgt med nærmere 85 prosent av stemmene. Han takker folket for støtten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com