I forhandlinger

Tuesday, 16 July, 14:03

Nyheter om I forhandlinger

VG - I førrgår: 09:12

Hamas trekker seg fra forhandlinger om våpenhvile

Lørdag ble minst 90 personer drept i et luftangrep i Gaza. Søndag trekker Hamas seg fra forhandlinger om våpenhvile..

Klartale - 18 jun 24 kl. 06:00

Ekspert: Ingen fred i sikte i Ukraina i år

Det har vært møte om fred i Ukraina i helgen. Møtet var i Sveits. Rundt 90 land hadde sendt noen til møtet.

NRK - 11 timer siden

Zelenskyj vil ha Russland med på neste Ukraina-toppmøte

Russland bør delta på et nytt toppmøte med mål om å skape varig fred i Ukraina, sier president Volodymyr Zelenskyj etter nesten to og et halvt år med krig. Etter at forsøkene på forhandlinger mellom Russland og Ukraina tidlig i krigen brøt sammen, har begge sider unngått direkte fredssamtaler. Men titalls verdensledere har gitt uttrykk for støtte til å finne rettferdig løsning etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sist måned hadde kalt inn til et toppmøte i Sveits.

NRK - 09 jul 24 kl. 19:51

Våpenhvile-forhandlinger gjenopptas

Forhandlingene mellom Israel og Hamas om en våpenhvile i Gaza gjenopptas onsdag i Doha, melder egyptiske Al-Qahera News følge TV-kanalen, som har bånd til egyptiske myndigheter, skal etterretningssjefene i Egypt og USA delta i samtalene sammen med utsendinger fra Israel og Qatar, skriver NTB..

Klartale - 04 jul 24 kl. 06:00

Her besøker han Ukraina for første gang på 12 år

Ungarn og Viktor Orban er en del av EU og Nato. Men når det var snakk om en ny Nato-sjef, hadde Ungarns president et klart krav.Han ville ikke at den nye sjefen skulle presse Ungarn til å støtte Ukraina.

VG - 01 jul 24 kl. 06:40

Regjeringen stopper omstridt Svalbard-salg

Regjeringen krever at eierne av Søre Fagerfjord på Svalbard innhenter samtykke fra staten før forhandlinger og et eventuelt salg gjennomføres..

E24 - 01 jul 24 kl. 06:44

Regjeringen krever samtykke før salg av Svalbard-eiendom

Regjeringen krever at eierne av Søre Fagerfjord på Svalbard innhenter samtykke fra staten før forhandlinger og et eventuelt salg gjennomføres..

NRK - 01 jul 24 kl. 04:19

Colombiansk opprørsgruppe inngår våpenhvileavtale med regjeringen

Den væpnede gruppa Segunda Marquetalia har etter flere dager med forhandlinger gått med på ensidig våpenhvile, opplyser den colombianske regjeringen. Forhandlingene har foregått i Venezuelas hovedstad Caracas. Våpenhvilen er et steg mot en endelig fred og en slutt på volden som har herjet landet i lang tid.

Dagbladet - 25 jun 24 kl. 10:00

- Åpne for forhandlinger

Ekspresident Donald Trump vil stanse våpenstøtten til Ukraina om de ikke deltar i fredsamtaler med Russland..

NRK - 24 jun 24 kl. 16:59

Solid opptur på Oslo Børs

Ved stengetid mandag var hovedindeksen på Oslo Børs opp med 0,75 prosent til 1417,1 poeng. Dagens mest omsatte aksje ble Equinor, med en oppgang på 0,36 prosent. DNB gikk opp 1,20 prosent, mens Yara steg 1,66 prosent.

E24 - 24 jun 24 kl. 09:02

Nedgang på Oslo Børs

Flyselskapet Norse Atlantic faller etter avsluttede forhandlinger..

E24 - 24 jun 24 kl. 09:02

Oslo Børs snur opp - Norse faller kraftig

Flyselskapet Norse Atlantic faller kraftig etter avsluttede forhandlinger..

E24 - 24 jun 24 kl. 09:02

Oppgang på Oslo Børs – Norse med verste børsdag siden 2022

Flyselskapet Norse Atlantic falt 27 prosent etter avsluttede forhandlinger..

Klartale - 20 jun 24 kl. 06:00

Flere måtte be om sosialhjelp

Hvis du mangler penger til å klare deg, kan du be Nav om hjelp. Da kan du få økonomisk sosialhjelp. I 2023 var det ekstra mange som gjorde nettopp dette.

NRK - 17 jun 24 kl. 08:05

Kilder til NRK: Mot budsjettenighet på Stortinget

Regjeringspartiene Ap og Sp skal være nær en avtale med SV om revidert nasjonalbudsjett, etter det NRK forstår. Enigheten må imidlertid godkjennes av SV stortingsgruppe i løpet av dagen. Intense forhandlinger skal ha pågått søndag kveld og natt til mandag.

NRK - 14 jun 24 kl. 14:19

Ukraina avviser Putins betingelser for fredsforhandlinger

President Volodymyr Zelenskyjs spesialrådgiver, Mykhajlo Podoljak, sier at forslaget innebærer at Ukraina erkjenner nederlag og oppgir suverenitet. Spesialrådgiveren mener forslaget ikke er et seriøst forsøk på å bli enige om fred, og at det ikke hadde noen betydning for noen forhandlinger. Podoljak sier ifølge Reuters at det ikke er noen mulighet for å finne kompromisser mellom Putins uttalelse og Ukrainas betingelser for å avslutte krigen Russland startet.

NRK - 12 jun 24 kl. 21:04

Brudd i forhandlingene mellom sykepleierne og NHO

Norsk Sykepleierforbund brøt onsdag forhandlingene med NHO Geneo om Pleie- og omsorgsoverenskomsten. Dermed må partene møtes til mekling i august, melder NTB. – Norsk Sykepleierforbund fremmet i år krav om forbedringer av retten til lønn under sykdom og et lønnsnivå på linje med det andre arbeidsgivere har akseptert.

NRK - 11 jun 24 kl. 23:35

Enige om Oslo-budsjettet

Etter en snau ukes forhandlinger er forliket om revidert Oslo-budsjett i havn. Byrådspartiene Høyre og Venstre inngikk budsjettavtale med KrF og Frp tirsdag ettermiddag. Mer vin på sykehjem, nattåpen T-bane på linje 2 natt til søndag og demenskor er noe av det de fire partiene er enige om.

Aftenposten - 11 jun 24 kl. 16:20

Forhandlinger i Oslo: Kan bli T-bane på nattestid

Frp ønsker nattåpen T-bane i Oslo. Det kan bli en realitet..

NRK - 11 jun 24 kl. 15:04

Ingen budsjettavtale – utsetter fristen

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet har foreløpig ikke klart å komme til enighet med SV om revidert nasjonalbudsjett. De tre partiene sitter i intense forhandlinger på Stortinget. Og nå er det klart at fristen for å komme fram til en avtale, utsettes til fredag.

NRK - 09 maj 24 kl. 18:13

Politico: Pause i våpenhvile-forhandlinger på grunn av kamper i Rafah

Den internasjonale avisen siterer anonyme kilder på nyheten. Ifølge Politico har Hamas i stor grad trukket seg fra forhandlingsbordet på grunn av det israelske angrepet på Rafah, hvor over en million internt fordrevne palestinere befinner seg. Samtidig sier en talsperson for israelske myndigheter at Israel anser denne runden med forhandlinger for over, melder Reuters.

NRK - 09 maj 24 kl. 18:13

Politico og Reuters: Pause i våpenhvile-forhandlinger på grunn av kamper i Rafah

Den internasjonale avisen siterer anonyme kilder på nyheten. Ifølge Politico har Hamas i stor grad trukket seg fra forhandlingsbordet på grunn av det israelske angrepet på Rafah, hvor over en million internt fordrevne palestinere befinner seg. De skal ifølge avisen likevel være villige til å fortsette forhandlingene.

NRK - 05 jun 24 kl. 05:34

Norge skal bidra i fredsforhandlinger i Colombia

I Colombia skal myndighetene forhandle med den siste av de store væpnede gruppene som president Gustavo Petro vil snakke med. Forhandlingene starter 24. juni.

VG - 05 jun 24 kl. 01:05

Brudd i helikopter-forhandlinger – partene må til Riksmekleren

IE&FLT har brutt forhandlingene med NHO Luftfart på trafikkavtalen for ansatte i offshore-helikopterbransjen, opplyser forbundet..

E24 - 03 jun 24 kl. 06:21

Professor ut mot lokale forhandlinger: – Ingen tar ansvar

Unio og Akademikerne lever i en fantasiverden, mener professor og viser til egen reallønnsnedgang..

E24 - 02 jun 24 kl. 05:00

NVE-ansatte Mikal (29) streiker: – Tjener nok minst blant studiekameratene

NVE-ansatte streiker for retten til lokale forhandlinger. Uten det er det fare for kompetanseflukt, frykter de..

NRK - 31 maj 24 kl. 19:40

Biden: – Israel har tilbudt en «omfattende» ny våpenhvileavtale

Under en pressekonferanse i Det hvite hus fredag, sier Joe Biden at Israel har tilbudt det som skal være en «omfattende» ny våpenhvileavtale med Hamas. – Israels tilbud har blitt videresendt til Qatar og Hamas, sier Biden. Videre sier han våpenhvileforslaget består av tre faser.

VG - 31 maj 24 kl. 11:27

SV bryter transportplan-forhandlinger

SV har valgt å bryte forhandlingene om Nasjonal transportplan med regjeringspartiene, opplyser partiet i en pressemelding fredag..

NRK - 30 apr 24 kl. 13:46

Brudd i statsoppgjøret 

Det er brudd i lønnsoppgjøret i staten. YS, LO Stat, Akademikerne og Unio bryter forhandlingene med staten. Når lønnsforhandlingene i staten har brutt sammen, ender oppgjøret hos Riksmekleren.

NRK - 27 maj 24 kl. 14:20

Streik i Finansdepartementet rammer Stortinget

Streiken i Finansdepartementet rammer også Stortinget, som torsdag skal starte forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett. – En stor andel av Finansdepartementets ansatte ble i dag tatt ut i streik. Dette vil redusere departementets kapasitet blant annet til å besvare budsjettspørsmål i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2024, skriver finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i et brev til Stortinget.

NRK - 25 maj 24 kl. 19:09

Vil ta opp igjen forhandlingene

Regjeringen er villig til å gjenoppta forhandlinger med Unio og Akademikerne etter at streiken i Staten startet fredag. – Vi ønsker å komme tilbake til forhandlingsbordet med partene som er i streik, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung til NRK. Hun mener det er grunnlag for nye samtaler.

E24 - 24 maj 24 kl. 11:46

Streik i Oslo kommune avverget – partene er kommet til enighet

Fagforeningene har krevd økt kjøpekraft og samtidig vært uenige om sentrale eller lokale forhandlinger..

NRK - 24 maj 24 kl. 11:44

Kilder til Reuters: Russland åpen for våpenhvile – men må beholde okkupert territorium

Russlands president Vladimir Putin er villig til å innlede forhandlinger om våpenhvile i Ukraina, men kun hvis man går ut ifra dagens frontlinjer, sier fire russiske kilder til Reuters. Ukraina har tidligere gjort det klart at det er umulig for landet å akseptere slike forutsetninger. Kildene, som skal være velinformerte om hva som diskuteres i Kreml, hevder at Putin mener krigen kan selges inn til det russiske folket som en seier, skriver Reuters.

Klartale - 24 maj 24 kl. 08:43

Akademikerne og Unio streiker

Organisasjonen Akademikerne tar ut 1.240 personer i streik fredag. De jobber i deler av staten, blant annet politiet og i flere departementer.

NRK - 24 maj 24 kl. 08:11

NRK erfarer: YS er enige med staten i lønnsoppgjøret

Både LO og YS er enige med staten i årets forhandlinger med staten. Det blir dermed ikke streik i YS eller LO-området. Partene forhandlet på overtid i natt.

NRK - 23 maj 24 kl. 22:57

Lønnsoppgjøret i Oslo : – kan bli behov for å sitte på overtid

Geir Engebrethsen: – Lønnsoppgjøret i Oslo kommune meklingsfrisen i Oslo kommune går ut ved midnatt natt til fredag. Det er vanskelig å si om vi kommer i mål. Det er forhandlinger, tautrekking og leting etter løsninger.

NRK - 22 maj 24 kl. 09:00

Frp reagerer kraftig

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer på at regjeringen anerkjenner Palestina nå og mener dette indirekte vil belønne Hamas' terrorhandlinger mot Israel, skriver NTB. De støtter en tostatsløsning, men mener at en opprettelse av en palestinsk stat må være en del av en fremforhandlet løsning. – Vi må også være sikre på at vi ikke anerkjenner det som kan bli et islamistisk diktatur.

NRK - 16 maj 24 kl. 02:15

Enighet i sykehusforhandlingene

Natt til torsdag ble YS-forbundene, LO og Spekter enige i sykehusoppgjøret. Det blir gitt et generelt tillegg til alle på minst 22.000 kroner, eller 3,7 prosent.

NRK - 15 maj 24 kl. 17:37

Brudd i forhandlingene mellom Handel og Kontor og NHO

Handel og Kontor Norge og NHO Service og Handel (NHO SH) ble ikke enige i årets forhandlinger. Oppgjøret går nå til mekling. – Det har vært et godt forhandlingsklima, men vi klarte ikke å bli enige om videre utvikling av Handelsoverenskomsten, som er en svært viktig avtale for oss i HK Norge, sier forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham..

NRK - 15 maj 24 kl. 15:18

Enighet i lønnsoppgjøret for medieansatte

Organiserte i Parat Media ble onsdag enige med arbeidsgiverne i Mediebedriftenes Landsforening om et sentralt tillegg på 21.700 kroner. – Vi er fornøyd med å ha fått til et historisk høyt sentralt tillegg på totalt 21.

NRK - 15 maj 24 kl. 01:44

Putin i kinesisk intervju: Åpen for Ukraina-dialog

Russlands president Vladimir Putin sier i et intervju med det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at han er åpen for dialog rundt Ukraina. – Men eventuelle Ukraina-forhandlinger må ta høyde for interessene til alle landene som er involvert i konflikten, inkludert vårt eget land, sier presidenten til Xinhua. I intervjuet skryter Putin av Kina og sier at landet har forståelse for årsaken til Ukraina-krisen og dens globale geopolitiske innvirkning.

VG - 09 maj 24 kl. 18:11

Reuters: Forhandlinger mellom Israel og Hamas er satt på vent

Forhandlingene settes på vent etter Israels angrep mot Rafah, melder nyhetsbyrået..

NRK - 09 maj 24 kl. 05:35

Hamas sier de ikke vil inngå ytterligere kompromisser for våpenhvile

En Hamas-representant sier at gruppa ikke er villig til å gi Israel flere innrømmelser for å komme fram til en våpenhvileavtale. Representanter for Hamas, Israel, USA og Qatar er i Kairo for forhandlinger om en ny avtale. Israel har ikke umiddelbart kommentert utspillet.

NRK - 08 maj 24 kl. 06:52

Enighet i sokkeloppgjøret

Seks timer på overtid ble det oppnådd enighet mellom Offshore Norge, og de tre forbundene Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk (IE og FLT), Safe og Lederne i havn med forhandlingene. Etter to dager med forhandlinger er IE og FLT og Offshore Norge kommet frem til et resultat som gir 44.000 kroner i lønnsøkning.

NRK - 08 maj 24 kl. 04:47

USA uttrykker optimisme for våpenhvilesamtaler

USA er forsiktig optimistiske til at Israel og Hamas kan komme til enighet om en våpenhvile, sier talsmann John Kirby for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Partene «bør være i stand til å tette de gjenværende hullene», ifølge Kirby. Hamas opplyste søndag at de hadde sagt ja til et våpenhvileforslag fra Egypt og Qatar, men dette ble tvert avvist av Israel, som siden har trappet opp angrepene mot Rafah og gått inn i byen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com