I Russland

Sunday, 14 August, 12:28

Nyheter om I Russland

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Klartale - 31 maj 22 kl. 15:20

Putin forsøker å bli venn med afrikanske land

Russland tok over den ukrainske øya Krim for åtte år siden. Fra 2014 til nå har Russland sendt mange soldater til ulike afrikanske land. En forsker sier at de skal være til stede i over 20 land.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

Klartale - 27 jul 22 kl. 11:30

Russland sender enda mindre gass til Europa

Russland har solgt og sendt gass til Europa gjennom store rør. De har kapasitet til å sende veldig mye. Særlig gjennom rørledningen Nord Stream 1.

Klartale - 31 mar 22 kl. 12:11

Vil stemme over om de skal bli med I Russland

Anatolij Bibilov er leder i regionen. Han sa onsdag at det er behov for en folkeavstemning for at de skal kunne bli med I Russland. Men det vil bli «veldig vanskelig» å få til.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

Klartale - 05 aug 22 kl. 09:27

Vil USA bytte en fanget våpenhandler mot basketballspilleren?

Griner har vært i fengsel I Russland siden 17. februar. Da ble hun pågrepet på flyplassen i Moskva.

Klartale - 11 jul 22 kl. 11:45

Ukraina trenger ammunisjon

Russland angrep Ukraina 24. februar. Det er 137 dager siden og krigen fortsetter.

Klartale - 03 aug 22 kl. 14:25

Noen prøvde å smugle militært utstyr over den finske grensa til Russland

Finske tollere har gjort 2.500 kontroller mellom 22. juli og 27.

NRK - 20 jul 22 kl. 10:37

To millioner ukrainske flyktninger har havnet I Russland

Nesten to millioner ukrainske flyktninger er sendt til Russland. Der må de gjennom en filtreringsprosess før de slipper inn, forteller vitner. Både ukrainske og russiske myndigheter bekrefter antallet ukrainske flyktninger I Russland.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

NRK - 13 jul 22 kl. 17:07

USA skuldingar Russland for å ha tvangsdeportert 1,6 millionar ukrainarar

USAs utanriksminister Antony Blinken skulda onsdag Russland for å tvangsdeportert opptil 1,6 millionar ukrainarar frå dei okkuperte områda i Ukraina til Russland, melder AFP. Blinken hevdar at Moskva driv ein filtreringsoperasjon for å flytta mellom 900.000 til 1,6 millionar ukrainarane frå det okkuperte sør og aust til område djupt inne I Russland.

Klartale - 26 jul 22 kl. 11:01

EU-landene enige om gasskutt

Det opplyser diplomatkilder om ifølge nyhetsbyrået DPA. Energi-ministrene i EU skal godkjenne en plan som begynner 1. august.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat ikke velkommen I Russland

Russland sier den norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk ikke er velkommen i landet, melder NTB/AFP. Videoen av diplomaten sirkulerte i russiske medier. Til hotellansatte sier hun blant annet at hun hater russere.

NRK - 03 aug 22 kl. 18:44

Danske DR sin Russland-korrespondent utvist

Danske DR sin Russland-korrespondent Matilde Kimer har blitt utvist frå Russland. Kimer har dekka Russland dei siste 13 åra, og no får ho ikkje reise til landet før 2032, melder avisa. Ho hadde eigentleg kome seg forbi passkontrollen i Moskva måndag morgon, men kort tid etter at ho henta bagasjen, vart ho henta av ein tilsett ved flyplassen.

NRK - 03 aug 22 kl. 18:44

Danske DR sin Russland-korrespondent utvist i ti år

Danske DR sin Russland-korrespondent Matilde Kimer har blitt utvist frå Russland. Kimer har dekka Russland dei siste 13 åra, og no får ho ikkje reise til landet før 2032, melder avisa. Ho hadde eigentleg kome seg forbi passkontrollen i Moskva måndag morgon, men kort tid etter at ho henta bagasjen, vart ho henta av ein tilsett ved flyplassen.

NRK - I førrgår: 12:54

Tysk offiser for retten, tiltalt for spionasje for Russland

En 65 år gammel reserveoffiser i det tyske forsvaret møtte torsdag i retten i Düsseldorf, tiltalt for å ha spionert for Russland. Ifølge tiltalen forsynte mannen i årene 2014 til 2020 Russlands militære etterretningstjeneste GRU med sensitive dokumenter om det tyske forsvaret. 65-åringen skal også ha utlevert opplysninger om følgene av sanksjonene som ble innført mot Russland etter annekteringen av krim-halvøya i 2014, og om Nord Stream 2-rørledningen.

NRK - 27 jul 22 kl. 21:13

Russland blir på romstasjonen til 2028

Russland blir værende på Den internasjonale romstasjonen (ISS) fram til minst 2028. Da planlegger de å åpne sin egen romstasjon. Det har russiske romfartsmyndigheter bekreftet overfor Nasa, melder nyhetsbyrået Reuters.

Klartale - 22 jul 22 kl. 14:10

Prøver å få korn ut av Ukraina slik at folk slipper å sulte

Ukraina har mye korn. Det er viktig for verden. Men krigen i landet ødelegger.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat fikk russisk visum trukket

Den norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk har fått visumet sitt trukket tilbake. Det bekrefter UD til NRK. Videoen av diplomaten sirkulerte i russiske medier.

NRK - 20 jul 22 kl. 16:16

Operatør: Russiske gassleveranser gjenopptas torsdag

Russisk gass vil igjen strømme gjennom Nord Stream 1 etter at vedlikeholdsarbeidet på rørledningen er avsluttet, opplyser gasstransportselskapet Gascade. Også den tyske regjeringen venter nå at gassleveransene vil bli gjenopptatt torsdag etter å ha vært stanset siden 11. juli.

Klartale - 19 jul 22 kl. 11:27

Russland, Iran og Tyrkia skal snakke om Ukraina – og Syria

Russlands president Vladimir Putin er i Iran. Der skal han snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Og selvsagt Irans president Ebrahim Raisi.

Klartale - 05 jul 22 kl. 14:20

Russland vurderer å avslutte avtale om grenser

Avtalen mellom Norge og Russland ble laget for 12 år siden. Den handlet om hvilke grenser som gjaldt ute på Barentshavet. Nå ønsker Vjatsjeslav Volodin at denne avtalen skal vurderes på nytt.

NRK - 1 time siden

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

NRK - 14 timer siden

Russland leverer ekstra gass til Ungarn

Ungarn sier lørdag at Russland har begynt å levere ekstra gass til landet etter at den ungarske utenriksministeren besøkte Moskva i juli. Ungarns utenriksminister sa fredag handelssamtaler med Russland førte til en avtale der Gazprom skal levere «mer enn det som allerede er kontraktsfestet». – Det er regjeringens plikt å sørge for trygg forsyning av gass til landet, og det lever vi opp til, skriver Tamas Mencer i departementet på Facebook.

NRK - 10 aug 22 kl. 22:50

Ukraina ber Sveits representere dem i Moskva

Ukraina har bedt Sveits representere landet diplomatisk I Russland, opplyser det sveitsiske utenriksdepartementet. Sveits har siden invasjonen i februar sagt at deres ambassade i Moskva er klar til å være Ukrainas representant I Russland, men understreker at Russland må godkjenne en slik ordning. Nøytrale Sveits har en lang tradisjon med å være diplomatisk mellomledd for land i konflikt.

Klartale - 27 jul 22 kl. 13:42

Flere er sinte etter talen til Orban

Talen var en «ren nazi-tekst». Det mener Zsuzsa Hegedüs, ifølge medier i Ungarn.Hun har kjent Orban i 20 år.

Klartale - 02 jun 22 kl. 10:56

Krigen har vart i 100 dager

Mye i Europa endret seg raskt. Det er fortsatt uklart hvem som vinner krigen. – Jeg ringte til presidenten i Den russiske føderasjonen, men svaret var taushet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Klartale - 21 apr 22 kl. 13:24

Slik lever russere nå

Russiske Aslan sender et bilde til Klar Tale. Bildet er tatt med en mobiltelefon på butikken et sted I Russland. Det viser en hylle med ost.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:20

Pentagon: Russland lider store tap i Ukraina

Pentagon anslår at opptil 80.000 russiske soldater er drept eller såret i Ukraina siden invasjonen 24. februar.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:41

Zelenskyj utelukker forhandlinger hvis Russland holder folkeavstemninger

Hvis Russland holder folkeavstemninger i okkuperte områder om innlemmelse I Russland, blir det ingen forhandlinger, sier president Volodymyr Zelenskyj. Russiske styrker og allierte separatister holder store områder i Donbas-regionen øst i Ukraina og sør i landet. Okkupantstyresmaktene flere steder vil holde folkeavstemninger, lik den som var på Krim før halvøya ble annektert av Russland Den folkeavstemningen har fått massiv kritikk og anerkjennes ikke av Ukraina og vestlige land.

Klartale - 30 apr 22 kl. 06:00

Putin har flere venner enn det vi tror

Joe Biden mener Russland er alene. Mer enn noensinne. Skal vi tro eksperter er det feil.

Klartale - 04 aug 22 kl. 12:02

Russland ber norsk diplomat om å dra

– Jeg hater russere, var blant det diplomaten sa.Videoen av den norske diplomaten ble kjent i forrige uke. Hun sa masse stygt om russere til russere på et hotell.

Klartale - 04 aug 22 kl. 10:12

FN vil granske bombet fengsel i Ukraina

Både Ukraina og Russland beskylder hverandre for angrepet. Fengselet i Olenivka i nærheten av Mariupol ble sprengt. Over 50 ukrainske fanger døde i angrepet.

NRK - 20 jul 22 kl. 09:26

USA: Russland vil annektere flere områder i Ukraina

Russland vil annektere flere ukrainske områder etter mønster fra Krim-annekteringen i 2014, ifølge amerikansk etterretning. – Russland er allerede i gang med å innsette illegitime myndigheter i områdene i Ukraina som er under deres kontroll, sier John Kirby, som er talsperson for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Han mener de bruker de samme «spillereglene» som under annekteringen av Krim for åtte år siden.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:11

Russland sier de føler seg truet av Finland

Finland og Sverige nærmer seg å bli medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Sauli Niinistö sier at Finland er klar for å melde seg inn. Det sa han torsdag.

Klartale - 01 aug 22 kl. 08:55

Norsk diplomat: – Jeg hater russere

– Jeg hater russere. Bare gi meg et rom. Jeg er vant til rene rom.

NRK - 01 aug 22 kl. 07:34

Russland flytter truleg styrkar

Russland vil truleg omfordele eit betydeleg tal av styrkane sine frå det nordlege Donbas til Sør-Ukraina. Det skriv britisk etterretning. Russland skal ha prøvd å gjere taktiske angrep ved Bakhmut-aksen i Donetsk, men har berre gjort små framsteg.

Klartale - 29 jul 22 kl. 06:30

Unge i Ukraina har ravefest mens de rydder i ruiner

Mer enn 200 unge ukrainere har funnet en ny måte å hjelpe landet sitt. De jobber for å rydde opp og bygge opp igjen det som ble ødelagt av soldater fra Russland.Det samme skjer hver dag.

NRK - 11 aug 22 kl. 10:51

Latvia deklarerer Russland som sponsor av terrorisme

Parlamentet i Latvia deklarerte i dag Russland som ein «statleg sponsor av terrorisme». Det skriv nyheitsbyrået AFP. Parlamentet la til at russiske handlingar i Ukraina utgjer eit målretta folkemord mot det ukrainske folket.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:45

Norsk rein stikker av til Russland

Gjerder skal holde reinsdyra på norsk side. Norge har ei 197 kilometer lang grense til Russland.– Mange steder fungerer gjerdet helt fint, sier Jens-Arne Høilund til Aftenposten.

NRK - 28 jul 22 kl. 12:34

H&M selger sin virksomheten I Russland

Det russiske industri- og handelsdepartementet bekrefter torsdag at den svenske butikkjeden H&M selger sin virksomhet I Russland. Det melder Reuters. Tidligere i juli ble det kjent at H&M legger ned virksomheten i landet.

NRK - 28 jul 22 kl. 12:00

Russland bøtelegger Tinder

Russland bøtelegger datingappen Tinder med 2 millioner rubler, melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået RIA. Summen tilsvarer over 323.000 norske kroner.

Klartale - 14 jul 22 kl. 09:19

Kan snart bli enighet om frakt av korn fra Ukraina

Det blir nye møter neste uke, sier Hulusi Akar. Han er forsvarsminister i Tyrkia. Landet har sammen med verdens-organisasjonen FN jobbet for å få laget en avtale.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com