H��yesterett

Wednesday, 01 December, 17:20

Nyheter om H��yesterett

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater aksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 08 nov 21 kl. 18:23

Advokater saksjonerer i Høyesterett

Advokatforeningen har bestemt seg for å iverksette aksjoner i Høyesterett fra tirsdag. Aksjonene vil ramme nye saker som skal bli berammet til Høyesterett. Årsaken til aksjonene er at advokatene vil ha mer penger fra staten for den jobben de gjør for offentlige satser.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:37

Samfunnsstraff for sex med 15-åring

Høyesterett har kommet til at en 22 år gammel mann som hadde gjentatte samleier med en mindreårig kjæreste kan dømmes til samfunnsstraff. Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle dømmes til 120 dagers ubetinget fengsel. Samleiene startet da jenta var 15 år og 5 måneder gammel.

NRK - 13 okt 21 kl. 15:18

Tolga-saken til Høyesterett

Saken om feildiagnostisering av to brødre fra Tolga går til Høyesterett, melder VG. Lars Peder (36) og Magnus Holøyen (27) ble registrert med diagnoser de ikke har og deretter satt under vergemål mot sin vilje. De krevde erstatning fra kommunen og fylkesmannen, men både tingretten og lagmannsretten mener at kravet må rettes mot Staten.

NRK - 08 nov 21 kl. 15:22

Ølen Betong anker til Høyesterett

Selskapet Ølen Betong anker til Høyesterett etter å ha tapt mot den norske staten i lagmannsretten oktober. Anken ble sendt inn søndag, bekrefter advokat Hanne Skaarberg Holen. Ifølge Holen ønsker selskapet at staten anerkjenner ansvaret for tap som ble påført selskapet, etter at to ansatte i Ølen Betong ble forsøkt rekruttert av E-tjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste.

NRK - 05 nov 21 kl. 15:26

Domstoladministrasjonen støtter krav

Domstoladministrasjonens direktør, Sven Marius Urke, støtter Advokatforeningens krav om høyere salærer for advokater som jobber etter offentlige satser. – Advokatene er en helt avgjørende brikke for at vårt rettssystem skal fungere, også for dem som ikke har økonomi til å finansiere bruk av advokat selv. De som trenger fri rettshjelp er svært ofte utsatte og sårbare mennesker, sier Urke i en pressemelding.

NRK - 08 okt 21 kl. 13:13

Høyesterett omgjør forvaringsdom

En 19-åring som i lagmannsretten ble dømt til seks års forvaring får dommen sin omgjort av Høyesterett. Mannen ble dømt etter å ha tent på tre garasjer på Stord i løpet av en måned. Ingen mistet livet i brannen, men i et av tilfellene lå to barn og sov i et hus i nærheten av garasjen som ble tent på.

VG - 01 nov 21 kl. 00:49

Aborttilgangen tørker inn – nå skal Texas-loven opp for Høyesterett

MEMPHIS (VG) I sørstatene skyves nå kvinner fra stat til stat for å få tatt abort. Mandag skal Høyesterett ha åpen høring om den omstridte Texas-loven..

NRK - 30 okt 21 kl. 00:54

Vaksinemotstand tapte i høyesterett

Høyesterett i USA har avvist å blokkere en lov i delstaten Maine som krever at visse helsearbeidere må være fullvaksinert mot koronaviruset. En gruppe helsearbeidere hevder at vaksinepåbudet er i strid med religionsfriheten i grunnloven, skriver CNN..

NRK - 25 okt 21 kl. 12:49

Anker til høyesterett

23-åringen som i Agder lagmannsrett ble dømt til to og et halvt års fengsel for bildrap på en 28 år gammel kvinne på Snartemo i Hægebostad, anker dommen til høyesterett. Mannens forsvarer, Berit Therese Knudsen, sier til Lister24 at de mener dommen i lagmannsretten ikke er godt nok begrunnet og ønsker Høyesteretts vurdering. Anken er allerede sendt til ankeutvalget..

VG - 21 okt 21 kl. 18:27

Jusekspert etter cannabisdom i Høyesterett: Mange kan ha krav på erstatning

Høyesterett var uenig i at en 25-åring skulle miste lappen for å ha brukt cannabis en gang i blant. Avgjørelsen kan få stor betydning for eldre saker, mener professor Jan Fridthjof Bernt..

VG - 21 okt 21 kl. 16:47

Fratatt lappen for cannabisbruk – Høyesterett uenig

Høyesterett har kommet med en avgjørelse i en sak der en 25 år gammel mann ble fratatt førerkortet på grunn av manglende edruelighet..

NRK - 19 okt 21 kl. 14:35

Høyesterett skal behandle hyttesak

Høyesterett har bestemt seg for å behandle anken til hytteeierne med hytter i Sverige som gikk til sak mot staten om innreisekarantene, melder VG..

NRK - 08 nov 21 kl. 14:12

Anken til Bertheussen forkastes

Anken til Laila Bertheussen forkastes av ankeutvalget til Høyesterett. Det kommer frem i en kjennelse mandag ettermiddag. Det er enstemmig vedtatt..

NRK - 15 sep 21 kl. 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

VG - 11 okt 21 kl. 16:56

Reineiere vant i Høyesterett: – Et varsku til dem som investerer i vindkraft

Høyesterett ga medhold til reineierne på Fosen. Vindkraftverkene på både Storheia og Roan er satt opp i strid med urfolksrettighetene, slås det fast..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:39

Vil rive 151 vindturbiner

Samene vant vindkraftsaken i Høyesterett. Nå krever folkebevegelsen Motvind Norge at de to største vindkraftanleggene i landet rives. – Det er ulovlig bygging, kort og godt.

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

NRK - 11 okt 21 kl. 11:16

Reineier vant i Høyesterett

Vindkraftutbyggingen på Storheia og Roan i Trøndelag var i strid med urfolks rettigheter, konkluderer Høyesterett..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:22

Reineiere på Fosen vant over vindkraftutbyggerne i Høyesterett

Høyesterett gir medhold til reineierne i Fosen. Både Storheia og Roan vindkraftverk er satt opp i strid med….

E24 - 11 okt 21 kl. 11:17

Reineiere på Fosen vant over vindkraftutbyggerne i Høyesterett

Høyesterett gir medhold til reineierne i Fosen. Både Storheia og Roan vindkraftverk er satt opp i strid med urfolksrettighetene, slås det fast..

E24 - 03 nov 21 kl. 08:22

Advokater vil aksjonere for høyere satser

Advokatforeningen varsler en streikelignende aksjon og vil fra neste uke droppe å ta saker i Høyesterett dersom ikke Stortinget øker satsene for rettshjelp..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:41

Reindriftssamene får ikke svar

Reineiere har en høyesterettsdom på sin side, men energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) kan foreløpig ikke svare på hva som skal skje med vindmøllene på Fosen. Persen møtte tirsdag advokatene til reindriftssamene som nylig vant fram i Høyesterett i saken mot Fosen Vind. Reineierne krever at vindkraftverkene rives.

VG - 02 nov 21 kl. 07:05

Dramatisk for amerikanske kvinner

I nesten 50 år har loven sikret amerikanske kvinner rett til selvbestemt abort. Nå kan Høyesterett komme til å omgjøre den historiske Roe vs. Wade kjennelsen fra 1973..

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Høyesterett behandler abortlov: Mener Texas latterliggjør domstolene

WASHINGTON D.C. (VG) Etter en tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Abortlov i Høyesterett: – Texas latterliggjør domstolene

WASHINGTON D.C. (VG) Etter en tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Abortlov behandles i Høyesterett: – Texas latterliggjør domstolene

WASHINGTON D.C. (VG) Etter tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Abortlov behandles i Høyesterett: Mener Texas latterliggjør historisk rettsavgjørelse

WASHINGTON D.C. (VG) Etter tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Abortlov behandles i Høyesterett: – Viser at de forstår alvoret

WASHINGTON D.C. (VG) Etter tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:01

USA: Politiaksjon ved Høyesterett

Politiet i Washington D.C. undersøker en mistenkelig bil som er plassert utenfor Høyesterett, skrive de på Twitter.

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 05:45

I dag går USAs abortstrid for Høyesterett. To saker utfordrer retten til selvbestemt abort.

Konservative politikere i Texas og Mississippi har vedtatt lover som sterkt begrenser retten til selvbestemt abort..

VG - 01 nov 21 kl. 00:49

«Dominoeffekten» etter Texas-loven

MEMPHIS (VG) I sørstatene skyves nå kvinner fra stat til stat for å få tatt abort. I dag skal Høyesterett ha åpen høring om den omstridte Texas-loven..

NRK - 31 okt 21 kl. 16:20

Høyesterett skal vurdere abortlov

Den amerikanske Høyesteretten skal mandag ha en høring om den nye abortloven i Texas, skriver the Texas Tribune. Under høringen skal det fokuseres på hvordan abortloven skal håndheves i praksis, skriver avisen. Domstolens endelige avgjørelse kan være avgjørende for den omstridte loven, som gjør det forbudt med abort etter seks uker.

NRK - 03 okt 21 kl. 04:35

Hviterussisk forfatterlag stengt

Høyesterett i Hviterussland har stengt forfatterforeningen UBW. Den norske Forfatterforening er rystet.over de gjentatte angrepene på ytringsfriheten i Hviterussland, sier leder i Forfatterforening, Heidi Marie Kriznik.

NRK - 29 okt 21 kl. 02:17

Oklahoma henrettet drapsdømt

Drapsdømte John Grant ble torsdag den første til å bli henrettet i Oklahoma siden delstaten stanset dem i 2015 etter problemer under flere henrettelser. John Grant ble dømt til døden i 1998 for drapet på kafeteriaarbeideren Gay Carter. Henrettelsen hadde var på vent av en ankedomstol på grunn av bekymring over den giftige cocktailen som ble tatt i bruk, men USAs høyesterett overkjørte kjennelsen og tillot at henrettelsen kunne bli utført.

E24 - 27 okt 21 kl. 21:08

Usikker fremtid for Fosen-vindkraft: – Må nok strekke seg ganske langt

Fremtiden er usikker for to vindkraftanlegg på Fosen til flere milliarder etter en avgjørelse fra Høyesterett. Det er også uklart om utbyggerne eller staten må ta regningen for en eventuell nedmontering..

NRK - 23 okt 21 kl. 08:38

Dødsdømt nordmann i retten igjen

Ankesaken til dødsdømte Saad Jirde Hayd (55) startet i Somalilands høyesterett som planlagt lørdag morgen, skriver TV 2. Hayd ble pågrepet i april i fjor. Han er to ganger dømt til døden ved skyting.

E24 - 23 okt 21 kl. 07:04

Ber om at vindturbinene på Fosen fjernes etter høyesterettsdom

Vindkraftverkene må rives og veiene må tilbakeføres til naturen. Det er den eneste mulige løsningen etter reindriftssamenes seier i Høyesterett, mener MDG..

NRK - 23 okt 21 kl. 04:58

Vil rive Fosen-vindturbiner

Vindkraftverkene på Storheia og Roan må rives og veiene må fjernes, krever MDG etter reindriftssamenes seier i Høyesterett. – Så lenge turbinene, veiene og andre inngrep blir stående, er det en vedvarende krenkelse av samene på Fosen, sier fungerende MDG-leder Kriss Rokkan Iversen til Adresseavisen..

NRK - 21 okt 21 kl. 23:44

Dødsdømt nordmann på sykehus

Saad Jirde Hayd (55) fra Oslo som er dømt til døden i Somaliland, ble onsdag innlagt på sykehus på grunn av alvorlig sykdom, opplyser hans norske advokat til Dagbladet. Forsvareren sier at Jirde mangler medisiner og at tilstanden er kritisk. Jirdes sak skal opp i høyesterett til helgen..

NRK - 13 okt 21 kl. 13:49

Fengsel etter aksjon mot slakter

Høyesterett forkaster anken til en kvinne og en mann i 30-årene som dermed må sone ti og elleve måneder i fengsel. De to ble dømt i Borgarting lagmannsrett etter at politiet gikk til aksjon mot en slakter-butikk i Oslo i 2019. Politiet mistenkte arbeidslivskriminalitet og Nav-bedragerier.

NRK - 13 okt 21 kl. 05:48

Russland: Historikers anke avist

Den russiske historikeren Jurij Dmitrjevs anke er avvist av russisk høyesterett. Ifølge radiostasjonen Moskvas Ekko må dermed Dmitrjev sone ferdig sin dom på 13 år for å ha tatt pornografiske bilder av sin adoptivdatter. Dmitrjev selv og hans støttespillere mener at dommen er politisk for å stoppe hans arbeid med å avsløre ugjerninger under Stalinregimet på 1930- og 40-tallet..

NRK - 12 okt 21 kl. 11:07

Ber Iran stanse henrettelse

Amnesty International ber Iran stanse henrettelsen av drapsdømte Arman Abdolali. Etter planen skal henrettelsen skje onsdag, i et fengsel i Karaj vest for Teheran, melder NTB. – Tiden renner raskt ut.

NRK - 15 sep 21 kl. 12:14

Ingen halliksak i Høyesterett

Høyesterett har satt punktum for halliksaken mot Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad, det skriver Adresseavisen. I juni ble Krogstad dømt til åtte måneders fengsel av Trøndelag tingrett, men anka dommen til Frostating lagmannsrett. De ville ikke behandle anken, og har nå fått medhold av Høyesteretts ankeutvalg.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt