Honduras

Tuesday, 20 February, 22:20

Nyheter om Honduras

Klartale - 23 okt 23 kl. 16:30

Hvorfor står Colosseum fortsatt?

Colosseum i Roma. Den kinesiske mur i Kina. Akropolis i Aten.

NRK - 26 mar 23 kl. 03:50

Honduras bryter båndene til Taiwan

Regjeringen i Honduras varsler slutt på det diplomatiske forholdet til Taiwan. Kina åpner dørene for det mellomamerikanske landet. – Honduras' regjering anerkjenner eksistensen av kun ett Kina.

NRK - 25 jun 23 kl. 22:38

Massakre i biljardhall i Honduras

Portforbud innføres i to byer nord i Honduras etter at 22 mennesker ble skutt og drept i separate angrep i helgen, blant annet i en biljardhall. Ti menn og én kvinne ble drept da væpnede menn stormet inn i en biljardhall i byen Choloma i Cortes-provinsen sent lørdag kveld. Tre personer ble alvorlig skadd, ifølge politiet.

NRK - 20 jun 23 kl. 21:00

25 drept i fengselsopptøyer i Honduras

Myndighetene i Honduras har oppdaget 25 forkullede lik i et kvinnefengsel etter et større opprør blant fangene. En talsperson for statsadvokaten sier myndighetene nå jobber med å identifisere likene. Det skal ha brutt ut opptøyer i kvinnefengselet CEFAS, drøyt 20 kilometer fra hovedstaden Tegucigalpa.

NRK - 20 jun 23 kl. 21:00

41 drept i fengselsopptøyer i kvinnefengsel i Honduras

Minst 41 er døde etter et større opprør blant innsatte i et kvinnefengsel i Honduras. 25 forkullede lik skal ha blitt funnet. En talsperson for statsadvokaten sier myndighetene nå jobber med å identifisere likene.

VG - 28 jun 23 kl. 03:18

Voldsbølge i Honduras: Elleve drept i svømmehall-massakre

Elleve personer ble drept da bevæpnede menn lørdag fyrte løs i en svømmehall i Honduras. Nå innfører presidenten portforbud..

Klartale - 15 aug 23 kl. 06:00

Fikk militær opplæring i USA før de tok makta

Makten ble nylig kuppet i Niger. Det er det fjerde kuppforsøket siden 1980. En militærgruppe gikk til angrep på de som styrer landet.

NRK - 22 jun 23 kl. 05:34

Gjengmedlemmer får skylda for massakre i kvinnefengselet i Honduras

Medlemmer av den kriminelle gjengen Barrio 18 sto bak drapene på 46 innsatte i et kvinnefengsel i Honduras tirsdag, ifølge landets president. Over 20 av ofrene ble brent til døde, de øvrige ble enten knivstukket eller skutt av kvinnelige medlemmer av gjengen Barrio 18 i et fengsel i Tamara, rundt 50 kilometer nordvest for hovedstaden Tegucigalpa. Antall drepte ble onsdag oppjustert fra 41 til 46.

VG - 22 jun 23 kl. 02:11

46 drept i kvinnefengsel i Honduras: – Trodde ikke det kunne være sant

Pårørende fortviler etter den brutale massakren i et kvinnefengsel i Honduras..

NRK - 11 jun 23 kl. 05:57

Honduras åpnet ambassade i Kina

Ambassaden ble åpnet etter at det mellomamerikanske landet har stoppet samarbeidet sitt med Taiwan. I flere tiår har Honduras samarbeidet med Taiwan. Kina anser Taiwan som en del av sitt territorium.

NRK - 20 jul 23 kl. 00:48

Tidligere presidenter på USAs korrupsjonsliste

Tidligere presidenter, dommere og politikere i mellomamerikanske land er blant nesten 40 personer som har blitt oppført på USAs korrupsjonsliste. To tidligere presidenter i El Salvador – Mauricio Funes og hans etterfølger Salvador Sanchez – er blant navnene på listen, som består av personer USA knytter til korrupsjon, hvitvasking og underslag av offentlige midler. Funes og Sanchez blir begge rettsforfulgt i El Salvador, og bor begge nå i Nicaragua uten å kunne utleveres.

Aftenposten - 30 jun 23 kl. 09:50

68 drap på én uke: Løsningen kan være å sende kriminelle til en øy

Voldsnivået i Honduras er så ekstremt at det blir sammenlignet med en krigssone. Nå innføres tøffe tiltak..

NRK - 15 mar 23 kl. 03:33

Honduras vil bryte med Taiwan og knytte bånd til Kina

Honduras, et av 14 land med offisielle diplomatiske forbindelser til Taiwan, vil knytte seg til Kina, sier president Xiomara Castro. Castro sa i valgkampen i 2021 at Honduras kunne komme til å kutte forbindelsene med Taiwan og heller innlede forbindelser til Kina, men i januar 2022 sa hun at hun håpet å opprettholde forbindelsene til Taiwan. Hun tvitrer tirsdag kveld at utenriksminister Eduardo Reina er instruert til å starte arbeidet med å etablere forbindelser til Kina, uten å presisere om dette betyr at landet bryter forholdet til Taiwan eller ei..

NRK - 18 jun 23 kl. 04:44

129 migranter funnet i lastebilhenger i Mexico

Mexicanske myndigheter har funnet 129 migranter stuet sammen i en lastebilhenger. Migrantene ble funnet i en lastebilhenger i delstaten Veracruz, opplyste mexicanske innvandringsmyndigheter lørdag. Deler av Mexico, blant annet Veracruz, er for tiden rammet av en hetebølge med temperaturer på 45 grader.

NRK - 13 jun 23 kl. 19:25

Biden gir 300.000 migranter forlenget opphold

USA forlenger oppholds- og arbeidstillatelsene til rundt 300.000 migranter fra El Salvador, Honduras, Nicaragua og Nepal. Migrantene det gjelder vil få forlenget sine oppholds- og arbeidstillatelser ut 2025, men det er ikke aktuelt å innlemme flere i det såkalte Temporary Protected Status-programmet, heter det fra Washington.

NRK - 17 maj 23 kl. 19:13

50 migranter bortført fra buss i Mexico

Rundt 50 migranter er kidnappet fra en rutebuss i Mexico, og nasjonalgarden er satt inn for å finne dem. Bortføringen fant sted i delstaten San Luis Potosi, mens bussen ble funnet lenger nord i delstaten Nuevo Leon, ifølge riksadvokatens kontor. To bussjåfører er også savnet.

NRK - 07 maj 23 kl. 10:01

Bortførte migrantar redda i Mexico

Mexicanske styresmakter melder at 113 bortførte migrantar og flyktningar er redda frå ei bygning like ved den amerikanske grensa. Migrantane kom blant anna frå El Salvador, Ecuador, Brasil og Afghanistan. Fem personar er gripne, blant dei to personar frå Honduras.

Klartale - 03 maj 23 kl. 08:52

Mann mistenkt for masseskyting i Texas pågrepet

Mannen er mistenkt for å ha skutt fem av naboene sine. Skytingen skjedde i delstaten Texas i USA forrige uke. Han ble pågrepet etter politiet hadde lett etter han i fire dager.

NRK - 08 feb 23 kl. 17:03

Jordskjelv utenfor kysten av Honduras

Et jordskjelv med styrke 5,3 har rammet utenfor den østlige kysten av Honduras. Skadeomfanget er uklart. Det er seismologisenteret EMSC som melder om skjelvet, som skjedde 55 kilometer nordøst for øya Roatan.

NRK - 31 mar 23 kl. 09:27

Seks siktet for dødsbrann på interneringssenter i Mexico

En domstol i Mexico har siktet seks personer etter dødsbrannen på et interneringssenter for migranter der minst 39 mennesker omkom. Tre av de siktede er ansatte i immigrasjonsmyndighetene, to var sikkerhetsvakter ved senteret i Ciudad Juarez og den siste er en av migrantene som oppholdt seg på senteret. Fem av de seks er alt pågrepet, opplyser Sara Irene Herrerías.

NRK - 26 nov 22 kl. 03:54

Innfører unntakstilstand i Honduras

Honduras' president Xiomara Castro innfører unntakstilstand for å ta opp kampen mot gjengvirksomheten som er ute av kontroll i landet. Unntakstilstanden blir innført kort tid etter at hundrevis av buss- og taxisjåfører demonstrerte i hovedstaden Tegucigalpa. De opplever å bli truet og drept av gjengene som presser dem for «beskyttelsespenger,» som gjengene kaller for skatt.

VG - 26 nov 22 kl. 05:52

Unntakstilstand innføres i Honduras

Honduras' president Xiomara Castro innfører unntakstilstand for å ta opp kampen mot gjengvirksomheten som er ute av kontroll i landet..

VG - 19 sep 22 kl. 21:28

Gasskraftverk solgt til Honduras - kalles «meget korttenkt»

Terje Aasland (Ap) peker på gasskraft som beredskapstiltak for vinteren. Men forrige uke solgte Statnett det siste mobile norske gasskraftverket til Honduras..

Aftenposten - 02 nov 22 kl. 13:13

Amerikanere ville sende norsk kraftverk til Ukraina. Staten solgte det til Honduras.

Statnett takket nei til et tilbud som kunne gitt Ukraina et norsk reservekraftverk..

Klartale - 11 okt 22 kl. 08:40

Julia har tatt 28 liv i Mellom-Amerika

Noen har dødd direkte av ekstremværet. Andre av årsaket som er utløst av uværet. Myndighetene i Guatemala melder om fem døde.

NRK - 02 aug 22 kl. 18:01

Jordskjelv i Honduras

Eit jordskjelv med ein styrke på 5,3 kunne kjennest fleire stader i Honduras tysdag kveld. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Ingen skal vere skadde.

NRK - 29 jul 22 kl. 07:21

Migranter måtte bryte seg ut av konteiner

Minst 94 migranter måtte bryte seg ut av en konteiner etter at de ble forlatt på en landevei i varmen, opplyser meksikanske myndigheter. Sjefen for migrasjonsmyndighetene i delstaten Veracruz, sier migrantene ble forlatt i et vogntog stående i veikanten og måtte slå hull på konteineren for å komme seg ut. Noen klatret ut gjennom taket.

NRK - 21 jul 22 kl. 03:51

Fire siktet i menneskesmuglingssak der 53 migranter døde

I USA er fire menn er siktet i menneskesmuglingssaken i Texas hvor 53 mennesker omkom. De døde ble funnet i lasterommet på et vogntog utenfor San Antonio den 27. juni, den dagen var temperaturen i området over 39 grader.

Klartale - 04 jul 22 kl. 17:16

Kan få grunnlovsfestet rettighet til abort

Debatten raser i USA etter den omstridte høyesteretts-dommen nylig. Over natten har kvinner i flere delstater mistet en rettighet de har hatt i 50 år.I Chile går utviklingen motsatt vei.

NRK - 17 mar 22 kl. 05:24

Vil utlevere Honduras' ekspresident

En dommer har godkjent å utlevere Honduras' tidligere president Juan Orlando Hernandez til USA, der han er tiltalt for narkosmugling. Hernandez overga seg til politiet i midten av februar. Han anklages for å ha lagt til rette for smugling av rundt 500 tonn narkotika, det meste fra Colombia og Venezuela, via Honduras og til USA.

NRK - 28 jun 22 kl. 14:25

Dødstallet stiger etter funnet i et vogntog i USA

Minst 50 personer er funnet døde i lasterommet på et vogntog i San Antonio i Texas. Det melder den meksikanske utenriksministeren, Marcelo Ebrard, ifølge Reuters. 22 av de døde er meksikanere, ifølge Ebrard.

NRK - 17 feb 22 kl. 02:07

Honduras' ekspresident må sitte i varetekt

Honduras' tidligere president Juan Orlando Hernandez blir sittende minst en måned i varetekt mens han venter på utlevering til USA. Årsaken er å garantere at Hernandez stiller i et andre rettsmøte i saken 16. mars, sier en talsmann for høyesterett i landets hovedstad Tegucigalpa.

NRK - 15 feb 22 kl. 21:50

Honduras' ekspresident pågrepet

Honduras' tidligere president Juan Orlando Hernandez har overgitt seg til politiet i Tegucigalpa etter at USA begjærte ham utlevert. En dommer beordret pågripelsen av ekspresidenten etter begjæring fra USA, som anklager ham for tilknytning til narkotikasmuglere. Hernandez fikk en skuddsikker vest av politiet, som påførte ham håndjern da han gikk ut av boligen sin i den honduranske hovedstaden tirsdag.

NRK - 15 feb 22 kl. 05:32

USA ber Honduras utlevere tidligere president

USA ber Honduras utlevere tidligere president Juan Orlando Hernandez, som gikk av i januar og mistenkes for smugling av narkotika. Føderale myndigheter i New York har gjentatte ganger knyttet ham til brorens smuglervirksomhet, og har hevdet at hans politiske karriere er bygget på penger fra narkotikahandel. Hernandez bestrider anklagene, skriver NTB..

VG - 12 jan 22 kl. 02:48

Passasjer brøt seg inn i cockpit - prøvde å hoppe ut av vinduet

American Airlines-flyet fra Honduras til Miami kom ikke lenger enn til rullebanen da en passasjer bestemte seg for å gå berserk..

NRK - 03 okt 21 kl. 04:39

Turistøy rasert av brann i Honduras

En storbrann har ødelagt mange boliger og bedrifter på den lille karibiske øya Guanaja i Honduras. Rundt 400 personer ble evakuert til en kirke og en skole. Tre personer ble skadd.

NRK - 02 okt 21 kl. 19:23

Storbrann på øy i Honduras

Ferieøya Guanaja i Honduras er rammet av en storbrann som er ute av kontroll. – Vi kan ikke stoppe den, Den er umulig å kontrollere, sier øyas viseordfører Mireya Guillen. Brannen startet tidlig lørdag morgen og har så langt brent ned 30 hus og foretninger.

NRK - 04 jun 21 kl. 09:36

Åpner ambassade i Jerusalem

Honduras åpner ambassade i Jerusalem senere denne måneden, ifølge landets president Juan Orlando Hernández. Honduras hadde nylig åpnet et handelskontor i Jerusalem, noe som brøt med landets flere tiår lange politiske linje om nøytralitet i konflikten mellom Israel og palestinerne. Presidenten sier avgjørelsen vil styrke landbruket i Honduras og bedre vilkårene for innovasjon og turisme.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:22

Presidentkandidat pågrepet

Presidentkandidaten Santos Rodriguez i Honduras ble torsdag pågrepet og siktet for anklager om hvitvasking av penger knyttet til narkotikasmugling og drap. Arrestasjonen kommer mindre enn en måned før presidentvalget der alle hovedkandidatene enten er anklaget for korrupsjon eller narkotikasmugling. Avtroppende president Juan Orlando Hernandez har selv blitt anklaget for narkotikasmugling, mens broren Tony Hernandez i mars ble dømt til livsvarig fengsel i New York for samme forbrytelse.

NRK - 03 okt 21 kl. 04:23

Satte fyr på 3 tonn kokain

Myndighetene i Honduras har brent opp over 3,3 tonn kokain, med lokale medier som tilskuere. Dette er den største mengden som er brent opp under oppsyn av militærpolitiet. Siden nyttår har politiet i landet beslaglagt 14 tonn kokain..

NRK - 05 jul 21 kl. 19:29

Funnet skyldig i drapet på aktivist

Roberto David Castillo, en tidligere toppsjef i et byggefirma i Honduras ble mandag funnet skyldig i drapet på miljøaktivisten Berta Caceres av en domstol i landet. Carceres var prisbelønt for sin kamp for urfolks rettigheter, og sin kamp mot vannfraktverk og gruvedrift. Hun ble skutt og drept i Honduras i 2016.

NRK - 24 jun 21 kl. 08:06

Mexico donerer vaksiner

Mexico donerer mer enn 400.000 doser med AstraZeneca-vaksinen til de sentralamerikanske landene Guatemala, Honduras og El Salvador. Det sier mexicansk UD til Reuters.

Aftenposten - 14 aug 21 kl. 08:00

De briljerte i norsk brakseier. Det Hauge gjorde etterpå, forbløffet treneren.

Erling Braut Haaland (21) og Jens Petter Hauge (21) storspilte da Norge vant 12–0 over Honduras i U20-VM i 2019..

NRK - 02 jul 21 kl. 01:52

USA offentliggjorde liste

USA offentliggjorde torsdag en liste på 55 tjenestemenn som anklages for å undergrave demokratiet i tre land i Mellom-Amerika. Listen over nåværende og tidligere tjenestemenn i Honduras, El Salvador og Guatemala inkluderer dommere, parlamentarikere, statsråder, ordførere og to tidligere presidenter..

NRK - 24 jun 21 kl. 15:22

Flytter ambassade til Jerusalem

Honduras har opprettet ambassade i Jerusalem, sier president Juan Orlando Hernandez. Landet har tidligere sagt de vil skulle flytte ambassaden fra Tel Aviv. Det var etter USAs tidligere president Donald Trump kunngjorde at USA skulle flytte sin ambassade til Jerusalem..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com