Hessen Jacobsen

Saturday, 02 December, 13:18

Nyheter om Hessen Jacobsen

NRK - 26 sep 23 kl. 06:57

Staten anker nakenvisiteringsdom

Staten er dømt i både tingretten og lagmannsretten for brudd på menneskerettighetene til tre innsatte i Bergen fengsel, men anker videre til Høyesterett. I 2022 ble staten dømt for menneskerettighetsbrudd etter at flere hundre innsatte ved Bergen fengsel over tid hadde blitt utsatt for omfattende nakenvisitering. Blant annet ble en kvinnelig innsatt bedt om å fjerne en tampong mens en fengselsbetjent så på.

NRK - 15 okt 23 kl. 22:28

Siktet etter knivstikking i Bergen sier han handlet i nødverge

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Fana bydel i Bergen, nekter straffskyld og hevder han handlet i nødverge. – Han mener at det er snakk om en nødvergesituasjon, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen, til Bergensavisen. Det var natt til lørdag politiet fikk melding om knivstikking ved Skjoldskiftet holdeplass på Bybanen.

NRK - 14 okt 23 kl. 15:27

Thunbergs norske advokater: Ulovlig å utvise

– Å utvise tilreisende Fosen-aksjonister på bakgrunn av sivil ulydighet vil være alvorlig, og ulovlig, skriver advokatene Olaf Halvorsen Rønning og Maria Hessen Jacobsen i Elden Advokatfirma i en pressemelding. Frps Erlend Wiborg foreslo fredag å kaste ut utenlandske aktivister som bryter loven. – Våre svenske klienter er EU- borgere, og må utgjøre en «alvorlig trussel» mot grunnleggende samfunnsverdier om de skal kunne utvises.

NRK - 24 maj 23 kl. 10:39

Gruppevaldtektsaka: Har hengt opp plakatar med namn på dei tiltalte

Fleire plakatar med namn på dei tiltalte i den mykje omtala gruppevaldteksaka i Bergen har dukka opp på Askøy og Laksevåg. Det fortel forsvarar til ein av dei tiltalte, Maria Hessen Jacobsen, under rettsakens sjuande dag i Hordaland tingrett. – Det er ein pågåande rettssak her inne i rettssalen, men også der ute.

NRK - 28 feb 23 kl. 15:23

Elden-advokatfirma: Politiets håndtering av Fosen-aktivister er tvilsom

Siden demonstrasjonene startet torsdag, har flere aktivister blitt fjernet med makt og innbrakt av politiet. – Fosen-aktivister har blitt fjernet tilsynelatende uten at politiet har vurdert nødvendigheten og forholdsmessigheten av inngrepene, sier Maria Hessen Jacobsen og Olaf Halvorsen Rønning i Elden Advokatfirma i en pressemelding tirsdag..

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

NRK - 10 nov 22 kl. 09:04

BT: Kvinne pågripen for drapsforsøk

Kvinna som no er sikta blei pågripen i bergensområdet denne veka, skriv Bergens Tidende. – Eg kan ikkje uttale meg om skuldspørsmålet no. Det må vi kome tilbake til, seier kvinna sin forsvarar, advokat Maria Hessen Jacobsen.

NRK - 10 nov 22 kl. 09:04

Kvinne pågripen for drapsforsøk

Kvinna som no er sikta blei pågripen i bergensområdet på måndag, skriv BA. Det var Bergens Tidende som omtalte siktinga først. – Eg kan ikkje uttale meg om skuldspørsmålet no.

NRK - 06 sep 22 kl. 12:51

Vil saksøke staten etter sønnens død

Familien til den dobbeltdrapsdømte 20-åringen som døde i Mandal fengsel i fjor høst varsler søksmål mot staten. – Staten har feilet i å ivareta ham og holde ham i live, sier familiens advokat Maria Hessen Jacobsen til Fædrelandsvennen..

NRK - 08 sep 21 kl. 08:40

Pris for innsats for innsatte

Rettssikkerhetsprisen 2021 tildeles advokat Maria Hessen Jacobsen og psykiater Randi Rosenqvist for deres årelange arbeid for innsattes rettigheter. De to har blant annet satt søkelys på vesentlige rettssikkerhetsmangler ved samfunnets behandling av innsatte og har vært pådrivere for endringer i både regelverk og soningsforhold som i stor grad påvirker hverdagen til innsatte i norske fengsler. Rettssikkerhetsprisen er opprettet av Norges Juristforbund og ble første gang utdelt i 2006..

NRK - 16 apr 21 kl. 23:29

Varsler rettssak om nakensjekk

Over 30 innsatte i fengsler i norske fengsler mener de er utsatt for ulovlig nakenvisitasjon og ydmykende behandling, og de vil ha erstatning, skriver Bergens Tidende. Advokat Maria Hessen Jacobsen varsler søksmål mot Staten..

NRK - 04 aug 16 kl. 21:22

Vil ikke kommentere skyldspørsmål

Maria Hessen Jacobsen, forsvarer for mannen i 20-årene som er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn, sier til VG at hun har snakket med klienten. – Jeg har ingen kommentar til spørsmålet om skyld eller hvordan han har det..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com