Henvendelser

Wednesday, 22 March, 14:09

Nyheter om Henvendelser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 mar 23 kl. 06:08

Ble brukt i pornosvindel på falsk Instagram-profil

Antallet rapporterte tilfeller av misbrukte bilder på Instagram har økt markant de siste ukene. – Det eneste som hjelper er å gjøre kontoen din privat, sier Simen Ramberg som jobber i Norsk senter for informasjonssikring som driver tjenesten Slettmeg.no.

NRK - 25 jan 23 kl. 06:18

Rekord i antall Henvendelser til Forbrukerrådet fra strømkunder

Antall Henvendelser til Forbrukerrådet fra norske strømkunder økte med 70 prosent fra 2021 til 2022. Kansellering av fastprisavtaler, krav om forhåndsbetaling, overraskende høye regninger og manglende angrerett, resulterte i et rekordhøyt antall strømHenvendelser til Forbrukerrådet i 2022. Forbrukerrådet mottok i fjor 3450 Henvendelser om strøm og nettleie, en økning på hele 70 prosent sammenlignet med 2021.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:39

Flere ber om avdragsfrihet

Flere banker melder om økt pågang fra kunder som ønsker avdragsfrihet på boliglånet. – Vi merker at kundene våre er mer bekymret, sier Anja Lohne Holm i Nordea til Dagens Næringsliv. Flere banker merker økningen.

NRK - 24 feb 23 kl. 19:49

Vipps melder om rekordmange svindelforsøk

Det har vært en kraftig økning i antall Henvendelser til Vipps om svindelforsøk. Antall Henvendelser hittil i år er 1500 mot 500 i samme periode i fjor, skriver Nettavisen. Henvendelsene kommer både fra privatpersoner og bedrifter.

VG - Igår: 08:48

Rekordår på krisesenteret: – Hjelper veldig mange flere

ROMERIKE (VG) Antall Henvendelser til et av landets største krisesenter har økt drastisk i løpet av de siste årene. Voldssakene er tyngre og mer komplekse, men færre velger å anmelde..

NRK - 19 mar 23 kl. 03:27

Russland: Danmark vil ikke avdekke sabotasje

Det russiske utenriksdepartementet hevder at danske myndigheter ikke er interessert i å undersøke sabotasjen på Nord Stream-ledningen. Departementets talskvinne Maria Sakharova sier ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass at Danmark ikke har svart på gjentatte Henvendelser fra Russland om en foreløpig status på etterforskningen. Danmark har avvist et russisk tilbud om å delta i etterforskningen.

NRK - 15 mar 23 kl. 19:22

EU-kommisjonens leder besøker Norge

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen kommer fredag til Norge for å møte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). «Fredag denne uken kommer kommisjonspresident von der Leyen for møte med statsministeren», står det i et referat fra et møte i Stortingets europautvalg, ifølge Dagens Næringsliv. Huitfeldt opplyser der at amerikanske myndigheters milliardskattepakke Inflation Reduction Act (IRA) skal være tema.

NRK - 25 jan 23 kl. 17:44

Foreldreutvalget: Økning i saker om mobbing i barnehager

Foreldreutvalget for barnehager opplevde en klar vekst i Henvendelser om utestenging, vold, trakassering i barnehagen i 2022, melder NTB. Antall rådsgivninger om barnehagesaker gikk opp fra 223 i 2021 til 262 i 2022. En tredel av disse henvendelsene involverer ansatte som krenker barn, skriver de i en pressemelding.

NRK - 10 mar 23 kl. 00:28

Mange kontaktet Brannvesenet i Oslo om kjemisk lukt torsdag kveld

Brannvesenet i Oslo har mottatt flere Henvendelser om kjemisk lukt og noe røyk i område Tåsen ved Maridalsveien sent torsdag kveld. – Årsaken til dette er at det pågår rørfornyelse i området, melder Oslo 110-sentral på Twitter..

NRK - 10 mar 23 kl. 00:28

Mange kontaktet brannvesenet om kjemisk lukt

Brannvesenet i Oslo har mottatt flere Henvendelser om kjemisk lukt og noe røyk på Tåsen ved Maridalsveien sent torsdag kveld. – Årsaken til dette er at det pågår rørfornyelse i området, melder Oslo 110-sentral på Twitter..

VG - 09 mar 23 kl. 09:23

Kringkastingsrådet behandler Sophie Elise-podkast

Kringkastingsrådet har mottatt over 4300 Henvendelser om NRKs samarbeid med Sophie Elise..

NRK - 28 feb 23 kl. 11:12

Nordea øker rentene på flere innskuddskonti

Nordea øker rentene på flere innskuddskonti, som følge av økte priser i pengemarkedet og større interesse for kontosparing. Pengemarkedsrentene har steget den siste tiden, samtidig som det er forventninger til ytterligere renteoppgang fra Norges Bank i tiden som kommer. Med bakgrunn i dette justerer Nordea renten på flere innskuddskonti, melder banken selv i en pressemelding.

NRK - 27 feb 23 kl. 06:08

Har fått tilbud om oppfølging etter masseskytingen i Oslo

Rundt 230 personer har fått tilbud om oppfølging etter masseskytingen i Oslo i fjor sommer. De aller fleste av dem tok kontakt med Oslo kommunes akutte kriseteam kort tid etter hendelsen, fordi de var på stedet da skytingen skjedde. Kriseteamet har også fått noen få Henvendelser fra folk som har hatt sterke reaksjoner selv om de ikke var til stede.

NRK - 27 feb 23 kl. 06:08

230 personer tilbudt hjelp etter masseskytingen i Oslo

Rundt 230 personer har fått tilbud om oppfølging etter masseskytingen i Oslo i fjor sommer. De aller fleste av dem tok kontakt med Oslo kommunes akutte kriseteam kort tid etter hendelsen, fordi de var på stedet da skytingen skjedde. Kriseteamet har også fått noen få Henvendelser fra folk som har hatt sterke reaksjoner selv om de ikke var til stede.

NRK - 24 feb 23 kl. 05:45

Der Spiegel: Kina vurderer å sende droner til Russland

Russland er angivelig i samtaler med en kinesisk produsent om kjøp av 100 droner med levering i april. Det skriver det tyske magasinet Der Spiegel. Magasinet skriver, uten å sitere noen spesifikke kilder, at den kinesiske droneprodusenten Xian Bingo Intelligent Aviation Technology har opplyst at selskapet forbereder seg på å ferdigstille 100 prototyper av dronen ZT-180.

NRK - 17 feb 23 kl. 13:48

Tilsynet utvides mot anmeldt psykiater

Statsforvalteren utvider tilsynet mot en anmeldt psykiater på bakgrunn av et varsel. Saken gjelder en inntakssamtale med en pasient. – På bakgrunn av en henvendelse vi har mottatt, har vi funnet grunnlag for videre tilsynsmessig oppfølging av en psykiater.

NRK - 15 feb 23 kl. 10:36

Nedgangen i nyboligmarkedet fortsetter

Det er fortsatt lav aktivitet i nyboligmarkedet. Salget av nye boliger i januar 2023 er 57 prosent lavere enn i januar 2022, ifølge tall fra Boligprodusentene. – Det er lavt salg og igangsetting for alle boligtyper i hele landet, sier administrerende direktør i Boligprodusentene Lars Jacob Hiim.

NRK - 29 dec 22 kl. 09:54

Hektisk jul for psykisk hjelpetjeneste

Organisasjonen Mental Helse forteller at det har vært stor pågang på deres hjelpetelefon og chat-tjeneste i julen. Totalt har det kommet inn 4955 Henvendelser på chat og hjelpetelefon i perioden 23.-28.

NRK - 09 feb 23 kl. 16:15

DSB sender personell til Tyrkia

DSB har denne uken sendt fem personer til Tyrkia for å hjelpe til etter jordskjelvkatastrofen som rammet landet tidligere denne uken. Behovet for hjelp er enormt etter det kraftige jordskjelvet i Pazarol-distriktet i Tyrkia og Kahramanmaraş-provinsen i Syria natt til mandag. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) opplyser at de har mottatt Henvendelser fra både EU, Nato og FN, der henvendelsene i hovedsak dreier seg om koordinering av hjelpen som kommer til landet.

NRK - 06 feb 23 kl. 07:57

Forbrukerrådet lei av strømselskaper som bryter reglene

Forbrukerrådets leder, Inger Lise Blyverket er lei av strømselskaper som bryter reglene. – Vi har å gjøre med en bransje som er tuftet på å dytte og lure forbrukerne inn i dårlige avtaler, sier direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket. Antall Henvendelser til Forbrukerrådet om strøm økte med 70 prosent i fjor, og antall klager om strøm til Elklagenemnda ble doblet, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 26 sep 22 kl. 08:20

Mange Henvendelser fra barn og unge til Røde Kors

Selv om pandemien er over, kommer det mange Henvendelser fra barn og unge til Røde Kors. Så langt i år har det kommet inn nesten 20.000 Henvendelser til organisasjonens samtaletilbud for barn og unge, Kors på halsen (chat, telefon og e-post).

NRK - 03 feb 23 kl. 15:01

Skudd-siktet mistenkt i annen alvorlig voldssak

En av mennene som er siktet for drapsforsøk etter skytein på åpen gate i Oslo natt til 15. januar er i søkelyset i en annen sak. Øst politidistrikt bekrefter til NRK at de ønsker å avhøre mannen i 20-årene.

NRK - 02 feb 23 kl. 11:57

FHI: Giftinformasjonen forblir åpen om natta

Folkehelseinstituttet dropper nattestenging av Giftinformasjonen fordi det vil innebære for høy risiko for liv og helse hos befolkningen. Folkehelseinstituttet må på grunn av kraftige budsjettkutt vurdere alle deler av virksomheten, inkludert Giftinformasjonen. –Toppledelsen ved FHI har besluttet å opprettholde døgnåpen tjeneste for Giftinformasjonen.

NRK - 18 dec 22 kl. 10:02

Mange med spiseforstyrrelser gruer seg til jul

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) får nå rekordmange Henvendelser. Mange gruer seg til jul og prat om mat og kropp. – Julen er en tid der mange opplever mye fokusering på mat og kropp, sier generalsekretær Irene Kingswick i ROS.

NRK - 26 jan 23 kl. 20:25

Høyre sier de har svekket tillit til Mehl som justisminister

Høyre sier at deres tillit til justisminister Emilie Enger Mehl er svekket. De mener hun unnlater å svare på om hvorvidt hun har lastet ned Tiktok på mobilen. – Vår tillit til Emilie Enger Mehl som justisminister er svekket.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:40

Mann tiltalt for drapsforsøk etter å ha skutt to menn på T-banen

En 36 år gammel mann er tiltalt for å ha skutt to menn i en T-banevogn i Oslo i august 2021. Påtalemyndigheten varsler at de kan be om forvaring for mannen. Ifølge tiltalen forsøkte mannen i 20.

VG - 26 jan 23 kl. 14:03

Når eldre ikke vil leve lenger, så kontakter de oss

Allerede i høst varslet vi i Kirkens SOS om en urovekkende tendens: Nemlig at vi mottok stadig flere Henvendelser fra eldre mennesker. Innholdet i det de fortalte var bekmørkt: De ville ikke leve mer..

Klartale - 26 jan 23 kl. 08:37

Trump får komme tilbake på Facebook og Instagram

– Trumps kontoer blir gjenopprettet de neste ukene, sier Nick Clegg til kanalen NBC News. Han jobber for Meta, som eier både Facebook og Instagram. Trump ble kastet ut av både Twitter, Facebook og Instagram.

NRK - 20 jan 23 kl. 11:38

Problemer med e-resepter i Norge

Fredag har det oppstått problemer hos reseptformidleren til Helsenett. – Vi har fått en feilmelding og undersøker, sier pressekontakt Mette Valle Sannes i Norsk helsenett til TV 2. VG melder om en feil i systemet for e-resepter i Norge.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:57

Skatteetaten advarer om SMS-svindel

Skatteetaten advarer mot SMS-svindel etter at flere personer skal ha fått tekstmeldinger med lenker. – Verken Statens innkrevingssentral eller Skatteetaten sender uoppfordret SMS eller epost som inneholder en lenke man kan trykke på, eller hvor man skal fylle inn slik informasjon, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten i en pressemelding. Skatteetaten har fått flere Henvendelser fra personer som har mottatt SMS med lenke som de bes klikke på for å lese mer.

E24 - 13 jan 23 kl. 08:32

Salmar vurderer eierskapet i Frøy: – Fått flere Henvendelser

Prosessen er basert på mottatt interesse for selskapet. Flere analytikere har spekulert i om Salmars nylig oppkjøpte NTS vil selge seg ned i Frøy på grunn av økt gjeldsnivå..

NRK - 12 jan 23 kl. 23:22

Lisa Marie Presley til sykehus etetr hjertestans

Lisa Marie Presley er hasteinnlagt på sykehus i California etter en hjertestans torsdag, ifølge TMZ. Ifølge nettstedet, som viser til kilder nær Presley, begynte hjertet hennes å slå igjen etter at hun fikk førstehjelp av ambulansepersonell. 54-åringens publisist har ikke besvart nyhetsbyrået AFPs Henvendelser.

NRK - 08 jan 23 kl. 10:22

Folk har fått vann i kjelleren

110 -sentral i Oslo har fått en rekke Henvendelser om vann i kjellere eller vann som truer bygninger etter nedbøren det siste døgnet. Det opplyser vaktkommandør Ola Klakegg ved 110-sentralen. I første omgang prøver brannvesenet å gi råd, men de rykker ut når dette er nødvendig.

NRK - 31 dec 22 kl. 00:33

Mange uten vann i Lørenskog

Mange innbyggere i Lørenskog kommune er uten vann natt til lørdag. Det melder Romerikes Blad. Avisen skriver at de har fått flere Henvendelser fra folk bosatt ulike steder i kommunen.

NRK - 29 dec 22 kl. 16:40

Gutt tiltalt for voldtekter i skolegård

En gutt er tiltalt for to voldtekter i en skolegård i Nordland. Han var 15 år da voldtektene skal ha skjedd. Ifølge tiltalen voldtok gutten en kvinne to ganger i den samme skolegården med noen dagers mellomrom.

NRK - 27 dec 22 kl. 00:07

Norske redningsfartøy er blitt til krigsfartøy i Iran

USA advarte i årevis mot eksport av raske redningsskøyter fra Mandal til Iran. Nå viser det seg at redningsskøytene er blitt omgjort til krigsfartøy i Iran. Fædrelandsvennen har gjort omfattende undersøkelser av båter som brukes av iranske forsvarsmyndigheter og Revolusjonsgarden, og har funnet en rekke eksempler på at norske fartøyer med redningsskøytedesign er brukt til militære formål.

NRK - 26 dec 22 kl. 10:22

Tar kontakt for å si opp livsforsikring

At mange nå ønsker å avslutte livsforsikringen, ser Nordea i Ålesund som et signal på at på at mange opplever strammere økonomiske tider, skriver Sunnmørsposten. – Det er urovekkende at folk vil kutte livsforsikringen sin, sier Aage Christensen, som er leder for personmarkedet for Nordea i Ålesund. Banken har i det siste hatt en økning på 20 prosent i Henvendelser av kunder som søker økonomisk rådgivning..

E24 - 23 dec 22 kl. 18:55

Rekordmange klager til Elklagenemnda

Hittil i år har Elklagenemnda mottatt over 1.200 skriftlige Henvendelser hittil i år. Det er rundt 300 flere klager enn i fjor..

Klartale - 22 dec 22 kl. 06:30

Mat gjør at noen gruer seg til jul

I jula er vi opptatt av mat og kropp. Slik opplever mange av oss at det er. Rekordmange tar kontakt med ROS, som er kort for Rådgivning om spise-forstyrrelser.

NRK - 19 dec 22 kl. 21:26

Filter Nyheter: Voldsdømt norsk fremmedkriger pågrepet for drapstrusler mot ordfører

En voldsdømt mann i 20-årene ble torsdag pågrepet etter at han skal ha truet med å drepe en ordfører og en varaordfører. Lørdag ble han fengslet. – Jeg har hatt kontakt med politiet og har ingen grunn til å tvile på deres vurdering av alvoret i saken.

NRK - 17 dec 22 kl. 17:14

Politiet: Kjør forsiktig

Politiet får nå svært mange Henvendelser om biler som har kjørt av veien, og dårlige kjøreforhold. Dersom du må ut med bilen: beregn god tid og kjør forsiktig, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Tidligere i dag har det vært flere trafikkulykker i Buskerud.

Klartale - 14 dec 22 kl. 06:25

De som er der, når du har det vondt

– Det er kjempestor pågang. Rett og slett, sier Lasse Heimdal. Han er general-sekretær i Kirkens SOS.

NRK - 16 sep 22 kl. 14:56

10 nye Henvendelser denne uka

Kommunedirektøren opplyser til NRK at de har mottatt 10 nye Henvendelser denne uka om den siktede og suspenderte kommuneoverlegen. Disse har kommet gjennom kontakttelefonen som kommunen opprettet for tre uker siden, 24. august.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:37

PST: Tatt beslag i 30 databærende enheter hos spionsiktet mann

PST sier de har tatt beslag i 30 databærende enheter, som minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos den spionsiktede mannen, som ble pågrepet i Tromsø i slutten av oktober. PST mener den siktede kan knyttes til GRU, den russiske militære etterretningen. Det skriver Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, i en e-post til NRK Supernytt.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com