Hellas

Sunday, 03 March, 18:55

Nyheter om Hellas

NRK - 02 feb 24 kl. 18:34

Hellas lover ekstra støtte til kriserammede bønder

Hellas vil forlenge en spesiell skatterabatt på landbruksdiesel med ett år for å støtte protesterende bønder som ble rammet av uvær i fjor. Statsminister Kyriakos Mitsotakis sier til parlamentet at tiltaket vil koste staten 82 millioner euro i 2024, og varslet samtidig flere tiltak for å blidgjøre demonstrantene. Misotakis opplyser blant annet også at PPC, Hellas' største kraftselskap, vil gi bøndene 10 prosent ekstra rabatt på strøm fra mai til september.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:44

30.000 i demonstrasjon i Hellas

Mer enn 30.000 demonstrerte i Hellas onsdag. Kravet er rettferdighet for de 57 som omkom i den katastrofale togulykken for nøyaktig ett år siden, skriver NTB.

NRK - 21 feb 24 kl. 14:33

Turistrekord for Hellas tross skogbranner og ekstremvarme

Over 32,7 millioner mennesker besøkte Hellas i fjor, viser foreløpige tall. Turismen brakte inn nærmere 20,5 milliarder euro i inntekter, skriver NTB. Det tilsvarer omtrent 230 milliarder kroner.

NRK - 15 feb 24 kl. 22:59

Hellas gjør likekjønnet ekteskap lovlig

Med overveldende flertall stemte parlamentet i Hellas for å legalisere likekjønnet ekteskap. Det er med det første ortodokse landet som gjør det..

Aftenposten - 12 feb 24 kl. 16:29

Hellas brenner, og huset står under vann. Likevel skal familien til Syden.

Mor og far planlegger den neste ferieturen til Hellas og diskuterer farger til det nye kjøkkenet..

NRK - 12 feb 24 kl. 11:25

Hellas: Tre drept etter skyting

Tre mennesker skal være drept etter en skyteepisode i Hellas, rapporterer AFP. Skytingen skal ha funnet sted hos et gresk rederi, opplyser politiet til kanalen..

NRK - 12 feb 24 kl. 11:25

Hellas: Fire drept etter skyting

Fire mennesker skal være drept etter en skyteepisode i Hellas, rapporterer AFP. Skytingen skal ha funnet sted hos et gresk rederi, opplyser politiet til kanalen. Skytteren er funnet død sammens med gjerningsvåpenet, opplyser politiet..

Klartale - Igår: 06:00

Hvorfor protesterer bønder?

Bønder demonstrerer flere steder i Europa. Lørdag skal bønder kjøre traktorene sine i Førde. Det ligger i Vestland fylke.

NRK - 29 feb 24 kl. 06:50

Anklager Meta for brudd på personvern

Forbrukerorganisasjoner fra åtte EU-land, deriblant Norge, har anklaget selskapet bak Facebook for ulovlig innsamling av brukernes data. Det melder den europeiske forbrukerorganisasjonen (BEUC) i en pressemelding. I tillegg til det norske Forbrukerrådet, er også organisasjoner i Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Hellas, Nederland, Slovenia og Spania med på klagen..

NRK - 27 feb 24 kl. 11:47

Prins William trekker seg fra arrangement grunnet personlig årsak

Prins William har trukket seg fra å delta på en minnetjeneste på Windsor Castle for den avdøde kong Konstantin av Hellas på grunn av en personlig årsak, sa hans kontor tirsdag, som siteres av Reuters..

NRK - 27 feb 24 kl. 11:47

Prins William trekker seg fra arrangement

Prins William har trukket seg fra å delta på en minnetjeneste på Windsor Castle for den avdøde kong Konstantin av Hellas. Prinsens kontor sier til Reuters at det er personlige grunner til at han ikke deltar..

VG - 27 feb 24 kl. 11:39

Prins William dropper minneseremoni

Han dropper minneseremonien til Kong Konstantin II av Hellas..

NRK - 10 jan 24 kl. 19:21

Regjeringen i Hellas: Homofile skal få gifte seg og adoptere

Den greske regjeringen vil gjøre det lovlig for personer med samme kjønn å gifte seg og adoptere barn. – Vi vil lovfeste ekteskapelig likhet, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis på statlig TV onsdag. Men han tidfestet ikke når endringen skal skje.

NRK - 22 feb 24 kl. 12:56

Sverige sender militære til Rødehavet

Sverige skal sende militært personell til en EU-innsats i Rødehavet, sier forsvarsminister Pål Jonson til nyhetsbyrået TT. Opp til fire stabsoffiserer skal sendes og inngå i ulike lederfunksjoner. Etter hvert kan styrken økes opp til ti personer.

Klartale - 19 feb 24 kl. 16:00

Nordmenn bestiller sommerferie nå

Nordmenn lengter etter sol og ferie. Det viser seg i hvordan de bestiller ferier. Folk ønsker seg ferier hvor de er garantert sol.

E24 - 16 feb 24 kl. 09:49

Arbeidsledigheten i Sverige stiger til 8,5 prosent

I EU er det bare Hellas og Spania som har høyere ledighet enn svenskene..

VG - 15 feb 24 kl. 22:55

Hellas legaliserer ekteskap mellom samme kjønn

Greske myndigheter godkjente vedtaket torsdag, melder Reuters..

Aftenposten - 11 feb 24 kl. 20:38

Velkommen etter, Hellas!

Den greske statsministeren tar valg som både er modig og nødvendig..

NRK - 07 dec 23 kl. 11:17

Tyrkias president på besøk i Hellas

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varslet «en ny æra» i relasjonen med Hellas da han torsdag besøkte landet for første gang på seks år. – Vi må være optimistiske, og denne optimismen kommer til å være fruktbar i framtiden, sa Erdogan da han møtte Hellas' president Katerina Sakellaropoulou i Aten. Sist gang Erdogan besøkte Hellas, var i 2017, (NTB).

NRK - 28 dec 23 kl. 12:40

Greske medier: Nordmann pågrepet for drap i Hellas

En nordmann er pågrepet for drap i Thessaloniki i Hellas, melder flere greske medier. Han er mistenkt for å ha drept en lokal politimann (32) under en krangel på et utested natt til torsdag. Ifølge greske medier skjedde drapet like etter 04:30 lokal tid.

NRK - 08 feb 24 kl. 21:08

Grønt lys for asylreform i EU

EUs medlemsland ga torsdag grønt lys til asylreformen som ble bestemt i fjor. Det nye systemet har som mål å redusere strømmen av asylsøkere, men også å fordele asylsøkerne som kommer, blant alle de 27 medlemslandene slik at de ikke blir sittende fast i land som Italia og Hellas der de fleste kommer først. Dersom et EU-land ikke ønsker å ta imot flyktninger, vil de måtte bidra til fellesskapet på andre måter, for eksempel gjennom økonomisk kompensasjon.

NRK - 08 feb 24 kl. 19:29

Aggressiv passasjer om bord på israelsk fly

Flyselskapet El Al sitt rutefly til Praha må mellomlande i Hellas. Bakgrunnen til dette skal være en aggressiv passasjer som har forsøkt å komme seg inn i cockpiten, skriver israelske News 12..

NRK - 08 feb 24 kl. 13:15

Spanske bønder forstyrrer trafikken i EU-protest

Spanske bønder trappet torsdag opp demonstrasjonen mot EUs landbrukspolitikk. De kjørte traktorene sine gjennom gatene og forstyrret trafikken i flere byer. Demonstrasjonen i Spania startet tirsdag etter at bønder i flere andre EU-land har demonstrert mot unionens landbrukspolitikk.

Klartale - 07 feb 24 kl. 17:30

Hvilke land har flest røykere?

Røyking har gått fra å være trendy til å ikke bli like trendy. Tidlig på 1950-tallet var det populært å røyke. I Storbritannia var det nesten 80 prosent som røykte på den tiden, ifølge avisa The Guardian.

NRK - 01 feb 24 kl. 09:30

Tusen traktorer sperrer veiene ved EU-toppmøtet i Brussel

Belgiske bønder bruker traktorer og andre kjøretøy til å sperre veiene ved bygningen som torsdag huser EU-toppmøtet i Brussel. – Det er tusen traktorer eller landbruksmaskiner som blir hindret i å ta seg til møtet for EUs 27 ledere, sier en talsmann for belgisk politi til nyhetsbyrået AFP. De fleste bøndene er fra Belgia, ifølge talsmannen.

NRK - 30 jan 24 kl. 13:51

Våpenlager funnet i bolighus i Hellas – to pågrepet

Gresk politi har pågrepet to personer etter at det ble funnet 29 våpen, elleve håndgranater og over 72 kilo krutt i hjemmet deres nord i landet. Det ble også funnet nærmere 100 ammunisjonsmagasiner, 35.000 riflepatroner av forskjellige kaliber, flere granater og en hjemmelaget bombe hjemme hos paret i 50-årene, ifølge påtalemyndigheten.

VG - 07 jan 24 kl. 02:41

USA driver diplomati på høygir – besøkte Tyrkia og Hellas

USAs utenriksminister Antony Blinken er på en ukelang tur for å dempe spenningsnivået i Midtøsten. Lørdag møtte han Tyrkias president, før reisen gikk videre til Hellas..

NRK - 27 jan 24 kl. 00:34

USA: Godkjenner salg av F-16 til Tyrkia

Lederen av Senatets utenrikskomité sier han er for å selge F-16-fly til Tyrkia. Dette har vært en del av avtalen for at Tyrkia skulle si ja til et svensk Nato-medlemskap. Tyrkia har ratifisert og president Erdogan signert Sveriges medlemskap denne uka.

Klartale - 28 dec 23 kl. 10:28

Nordmann pågrepet for drap i Hellas

Gresk politi har pågrepet en nordmann. Han skal ha stukket en mann med kniv. Mannen døde.

NRK - 06 jan 24 kl. 15:35

Blinken i møte med Erdogan

USAs utenriksminister Antony Blinken sitter lørdag i møte med Israels skarpeste kritiker i Nato, Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Blinkens besøk i Tyrkia er starten på en ukelang tur som skal bidra til å dempe spenningsnivået i Midtøsten mens Gaza-krigen raser for fullt. Den amerikanske utenriksminister hadde møte med Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan før han møtte presidenten.

NRK - 06 jan 24 kl. 12:37

Blinken i møte med den tyrkiske utanriksministeren

USAs utanriksminister Antony Blinken er på ein rundtur i og rundt Midtausten. Blinken landa i Tyrkia fredag. Laurdag har Antony Blinken hatt samtalar med den tyrkiske utanriksministeren Hakan Fidan om krigen på Gazastripa, humanitære kriser, og Sverige sitt medlemskap i Nato, melder Reuters.

NRK - 06 jan 24 kl. 12:37

Blinken i Istanbul – har diskutert Gaza og Sveriges nato-medlemskap

USAs utanriksminister Antony Blinken er på ein rundtur i og rundt Midtausten. Nyheitsbyrået AFP melder at Antony Blinken har møtt den tyrkiske presidenten Erdogan. Amerikanske diplomatar til seier at samtalane skal handle om krigen på Gazastripa og Tyrkia sin førespurnad om amerikanske jagarfly.

NRK - 05 jan 24 kl. 17:18

Blinken har ankommet Tyrkia

Den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken har ankommet Tyrkia, hvor han starter sin diplomatiske rundtur i Midtøsten. USA sier de jobber for å hindre at krigen i Gaza sprer seg utover regionen. Dette er hans fjerde tur til de arabiske landene siden 7.

NRK - 05 jan 24 kl. 02:16

Ti europeiske land når Natos budsjettmål

Ti Nato-land i Europa oppfyller målet om å bruke 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar. Det viser en rapport fra Ifo-instituttet i München. I tillegg til Storbritannia er det stort sett land langs Natos yttergrense i øst nådde prosentmålet.

NRK - 04 jan 24 kl. 18:36

Blinken skal på Midtøsten-turné

USAs utenriksminister Antony Blinken varsler en omfattende rundtur i blant annet Midtøsten den neste uken. Blinken skal blant annet besøke Jordan, Qatar, Saudi Arabia, Israel, Vestbredden og Egypt. I tillegg er det planlagt besøk i Hellas og Tyrkia.

VG - 30 dec 23 kl. 18:59

Nordmann drapssiktet i Hellas: – Jeg mente ikke å drepe

Her er den drapssiktede nordmannen utenfor rettsbygningen i Thessaloniki, hvor han lørdag forklarte seg..

NRK - 12 nov 23 kl. 22:50

Heftig strid i Hellas' største opposisjonsparti

En venstresidefraksjon i Hellas' største opposisjonsparti Syriza, ledet av landets tidligere finansminister Euklidis Tsakalotos, har brutt ut av partiet. Fraksjonen, som kaller seg Paraply, mener partiets nyvalgte leder Stefanos Kasselakis driver med «Trumpaktig praksis og høyreorientert populisme.» Syriza, som regjerte Hellas fra 2015 til 2019 under den populære Alexis Tsipras, tapte valgene i mai og juni i år.

Klartale - 02 okt 23 kl. 13:30

Skogbranner slipper ut mye CO2

Det har vært varmt i år. Heten gjør faren for skogbrann større. Skogbranner har plaget mange land.

NRK - 05 dec 23 kl. 22:04

Kriminelt olivenolje-nettverk avdekket

Elleve personer er pågrepet i Italia og Spania for storstilt olivenoljesvindel. De hevdet de produserte førsteklasses olivenolje, men det var i realiteten olje av svært dårlig kvalitet, skriver New York Times. Gruppen har produsert 260.

VG - 21 okt 23 kl. 17:28

Østigård tilbake på benken – Napoli lekte med Hellas Verona

(Hellas Verona – Napoli 1–3) Leo Skiri Østigård måtte finne seg i å tilbringe lørdagens bortekamp mot Hellas Verona på Napoli-benken..

Klartale - 01 dec 23 kl. 13:30

Prinsen blir 18 år

Kong Harald og dronning Sonja inviterer til offisiell lunsj på Slottet. Det skjer i dag fredag. De skal feire barnebarnet sitt, prins Sverre Magnus.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 20:57

Her er de ikke i tvil: Ferieparadiset er i rask endring. Hva skjer med somrene ved Middelhavet?

RHODOS, Hellas (Aftenposten): Hotell og skoger går opp i flammer, regnet kommer i bøtter og olivenprisen går i taket..

NRK - 26 nov 23 kl. 16:55

Ein død og tolv sakna etter skipsforlis i Hellas

Eit lasteskip med 14 personar om bord forliste utanfor den greske øya Lesvos, melder den greske kystvakta. Ein person er stadfesta død, medan tolv framleis er sakna. Eit besetningsmedlem blei plukka opp og sendt til sjukehus i live.

Klartale - 12 jun 23 kl. 08:55

Fortvilte flyktninger på flukt

Hellas har fått kritikk for måten de håndterer migrasjon på. En video som har dukket opp på sosiale medier gjør det ikke bedre.Videoen viser asylsøkere som blir satt på en båt, og forlatt midt ute på havet.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:19

Positiv utvikling for reiseliv i Norge

Tallet på flyreisende som ikke er bosatt i Norge, er tilbake på samme nivå som før pandemien, melder Avinor. 4,5 millioner passasjerer benyttet seg av Avinors flyplasser i oktober. Nordmenn flyr fortsatt noe mindre enn før pandemien, men det har vært en økning på 1,5 prosent fra i fjor.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com