Hellas

Saturday, 25 June, 05:56

Nyheter om Hellas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 10:29

Norsk kvinne slipper utlevering til Hellas

En norsk kvinne i 40-årene skal ikke utleveres til Hellas, slik landet har krevet av Norge. Det ble bestemt av Hordaland tingrett i dag. Da hun ble stoppet i passkontrollen på Bergen lufthavn Flesland fikk hun vite at hun i 2014 var dømt for å ha sendt litt over 34 gram cannabis fra Spania til Hellas i 2010.

NRK - 16 jun 22 kl. 12:02

Norsk statsborger funnet død i Hellas

Utenriksdepartementet bekrefter til TV 2 at en norsk borger er funnet død i Hellas. – Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger er død i Hellas og gir konsulær bistand etter fast praksis ved dødsfall av norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson Anne Kathrine Aambø i UD..

Klartale - 06 apr 22 kl. 11:26

Lite lønn og dyre varer fører til streik i Hellas

Greske arbeidere streiker som en protest. De krever at det blir gjort noe med at de får lite lønn, mens varer koster mye mer. Det har ført til at folk flest i Hellas sliter med å betale for det de trenger.

NRK - 09 jun 22 kl. 15:57

Erdogan advarer Hellas

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordret torsdag igjen Hellas til å avmilitarisere øyer i Egeerhavet, og la til at han «ikke tuller.» Tyrkia hevder at Hellas har bygd opp en militær tilstedeværelse på øyene, som er et brudd på internasjonale avtaler som garanterer at øyene er avmilitarisert. Landet hevder at øyene ble avstått med forbehold om at de forble avmilitariserte..

NRK - 13 timer siden

Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Det melder NTB. Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022..

VG - 13 timer siden

NTB: Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022..

VG - 13 timer siden

Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022..

E24 - 13 timer siden

Nordmenn kan reise til Hellas med utgåtte pass

Nordmenn kan nå reise til Hellas med sitt utgåtte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde fram til utgangen av 2022..

NRK - 15 jun 22 kl. 12:14

Brann i flyktningleir i Hellas

To personer er sendt til sykehus etter at det brøt ut brann i en flyktningleir i Hellas. Brannårsaken er ikke kjent, men flere boenheter i Eleonas-leiren utenfor Aten brant ifølge greske medier ned til grunnen onsdag morgen. Eleonas-leiren ble presentert som en mønster-leir under flyktningkrisen i 2015 og 2016 og fikk ofte besøk av europeiske politikere.

NRK - 04 jun 22 kl. 19:52

Stor skogbrann ute av kontroll ved Athen

Greske innbyggerne evakuerer nå innbyggere i deler av Athens forsteder Voula og Glyfada på grunn av en kraftig skogbrann. Det melder Reuters. Fler hus og biler er tatt av flammene og store tykke røykskyer driver nå inn over den greske hovedstaden.

NRK - 01 jun 22 kl. 13:35

Hellas og Kypros fjerner alle koronatiltak før turistsesongen

Onsdag ble alle koronarestriksjoner på Kypros opphevet. Myndighetene besluttet forrige uke å fjerne tiltakene før turistsesongen for alvor er i gang. Hellas har besluttet å gjøre det samme.

Aftenposten - Igår: 18:31

Visste ikke at hun var dømt til åtte års fengsel: – Et mareritt

I to år har kvinnen levd med trusselen om å bli utlevert, for å sone en dom på åtte år i Hellas. Det skjer ikke..

NRK - 31 maj 22 kl. 19:30

Tysk-gresk avtale om stridsvogner til Ukraina

Tyskland har inngått en avtale med Hellas som vil gjøre grekerne i stand til å sende stridsvogner fra sovjettiden til Ukraina, ifølge Tysklands statsminister. I stedet skal Hellas få mer moderne pansrede kjøretøyer fra Tyskland, kunngjorde Olaf Scholz etter EU-toppmøtet i Brussel tirsdag. Tyskland har allerede inngått en lignende avtaler med Tsjekkia, og forhandlinger pågår med Polen.

NRK - 19 jun 22 kl. 12:24

Over 100 migrantar redda ved Mykonos

Den greske kystvakta redda søndag morgon 108 migrantar frå ein båt som hadde fått problem utanfor øya Mykonos, skriv AFP. Båten med migrantar skal ha fått problem i morgontimane søndag, og sendt ut naudsignal. Minst fire personar er sakna frå båten, men styresmaktene i Hellas seier dei er usikre på nøyaktig kor mange som var om bord..

NRK - 07 jun 22 kl. 18:03

Dømt til 4 års fengsel for å ha tent på Moria-leiren

To 18 år gamle afghanske asylsøkere er dømt til fire års fengsel for å ha startet brannen i Moria-leiren i Hellas der det bodde 13.000 mennesker. De to guttene var begge mindreårige da de ifølge dommen tente på de to brannene som la leiren på øya Lesvos i aske i september 2020.

NRK - 06 jun 22 kl. 20:15

Østerrike har Europas beste badevann

Østerrike har det reneste badevannet i Europa. Det kommer frem av en oversikt det Det europeiske miljøbyrået (EEA) har gjort over EU-landene, samt Albania og Sveits. Vannet på 97,7 av badestedene i Østerrike får beste karakter i undersøkelsen.

NRK - 05 jun 22 kl. 17:37

Skogbrann herjer fortsatt i Aten

Over 60 brannbiler og 280 brannfolk kjemper med flammene fra en skogbrann i Atens sørlige forsteder søndag. De evakuerte har imidlertid kunnet vende hjem. Brannen skal ha roet seg og være delvis under kontroll, men pågår fortsatt.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

Aftenposten - 31 maj 22 kl. 09:29

Han ville ha en billig bolig i Oslo. Nå bor han i seilbåt på en gresk øy.

Våren 2015 seilte han inn på en stille havn i Hellas. Her er han fortsatt, og båten er hans hjem..

Klartale - 30 maj 22 kl. 06:25

Disse reisene krever ikke pass

Frister Svalbard? Fram til 31. august kan du reise dit med kun førerkort fra Norge.

NRK - 30 maj 22 kl. 01:04

Frankrike fordømmer beslag av to greske tankere

Irans beslag av to gresk-flaggede oljetankere i Persiabukta er et «alvorlig brudd på folkeretten», ifølge Frankrike. Irans revolusjonsgarde tok i beslag oljetankerne fredag, noen dager etter at Hellas bekreftet at de ville levere iransk olje som de hadde tatt fra et russisk tankskip, til USA. – Vi oppfordrer Iran til å umiddelbart løslate mannskapene og fartøyene, sier en talsperson for det franske utenriksdepartementet i en uttalelse, melder NTB..

Aftenposten - 27 maj 22 kl. 21:01

Iran tok arrest i greske skip – Hellas protesterer mot «piratvirksomhet»

Den iranske Revolusjonsgarden sier landets marine har tatt beslag i to greske tankskip i Persiabukta..

NRK - 12 apr 22 kl. 22:59

Hellas trapper opp letingen etter gass

For å bli mindre avhengig av energiimport, skal Hellas trappe opp jakten på gass og undersøke fem mulige felter neste år, sier landet statsminister. De fem områdene som skal undersøkes, ligger under havbunnen vest for det greske fastlandet og sørvest for Kreta. I tillegg kan det være mulig å finne gassfelter på fastlandet, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis.

NRK - 23 maj 22 kl. 18:56

USAs forsvarsminister: Norge har lovet ny hjelp til Ukraina

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa mandag at rundt 20 land hadde annonsert nye hjelpepakker til Ukraina. Blant disse 20 landene er Norge, Hellas, Danmark og Polen, fortalte Austin ifølge Reuters. Dette skal ha blitt klart under et virtuelt møte med allierte, hvor målet er å koordinere våpenhjelp til Ukraina.

NRK - 06 apr 22 kl. 11:00

Hellas ber 12 russiske diplomatar forlate landet

12 russiske diplomatar er bedne om å forlate Hellas som ein reaksjon på krigen i Ukraina, seier det greske utanriksdepartementet, ifølge Reuters. Dei seier den russiske ambassadøren om avgjerda. Hellas seier diplomatane ikkje har handla etter internasjonale reglar..

NRK - 06 apr 22 kl. 11:00

Hellas viser ut 12 russiske diplomatar

12 russiske diplomatar er viste ut frå Hellas som ein reaksjon på krigen i Ukraina, seier det greske utanriksdepartementet, ifølge Reuters. Dei seier den russiske ambassadøren om avgjerda. Hellas seier diplomatane ikkje har handla etter internasjonale reglar..

VG - 14 maj 22 kl. 21:00

Sigrid heier på barndomsvenninnen Amanda Tenfjord i Eurovision

Tenfjord representerer Hellas i konkurransen, men har stor støtte i Norge, hvor hun vokste opp sammen med det som ble en av landets største popstjerner..

Aftenposten - 14 maj 22 kl. 20:45

Familien er med når norske Amanda skal synge for Hellas: – Jeg håper bare jeg klarer å være stille

– Jeg håper bare jeg klarer å være stille når Amanda skal synge, så jeg ikke ødelegger sangen for henne, sier mor Greta….

Klartale - 14 maj 22 kl. 07:00

Dette er favoritten til gjengen fra Norge

Knut Olav Halseth er i Torino for å se på Eurovision. Der er han sammen med en hel gjeng fra Norge.– Vi er en fin gjeng som er her nede, sier Halseth til Klar Tale.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

Ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbanken

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbanken. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:24

15 land ber Israel om å ikke bygge på Vestbredden

Flere europeiske land ber Israel om å ikke gjennomføre landets siste avgjørelse om å bygge over 4000 nye boliger på Vestbredden. Det melder Reuters. Uttalelsen ble publisert av det franske utenriksdepartementet.

NRK - 19 apr 22 kl. 11:46

Hellas har beslaglagt russisk tankbåt

Ein russisk tankbåt med råolje er beslaglagt av Hellas som følge av EUs sanksjonar mot Russland. Det opplyser den greske kystvakta, ifølge AFP. Skipet skal ha vore på veg til Tyrkia då det blei teke i arrest.

NRK - 19 apr 22 kl. 11:46

Hellas har beslaglagt russisk tanskip

Ein russisk tankskip med råolje er beslaglagt av Hellas som følge av EUs sanksjonar mot Russland. Det opplyser den greske kystvakta, ifølge AFP. Skipet skal ha vore på veg til Tyrkia då det blei teke i arrest.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:19

Subwoolfer får synge i Eurovision-finalen

Vi kan heie på norske Subwoolfer i Eurovision-finalen. Den er lørdag. Tirsdag var første semifinale.

NRK - 10 maj 22 kl. 23:07

Norge videre til Eurovision-finalen

Norske Subwoolfer med «Give That Wolf A Banana» gikk videre fra Eurovision-semifinalen i Torino tirsdag kveld. 10 av 17 bidrag stemmes videre til finalen på lørdag fra den første av to semifinaler. Også Amanda Tennfjord fra Ålesund, som representerer Hellas, er videre til finalen..

VG - 10 maj 22 kl. 23:07

Subwoolfer og Amanda Tenfjord til Eurovision-finalen!

TORINO(VG)Det gikk som planlagt; Subwoolfer er klar for den store finalen i Eurovision Song Contest 2022 lørdag. - Wolfstatic! er gjengens første reaksjon etter opptredenen.

VG - 10 maj 22 kl. 19:13

Amanda Tenfjord synger for Hellas i kveld: – Heier på alle

TORINO(VG) Halvt greske Amanda Tenfjord er blant kveldens største favoritter til å gå videre til Eurovision Song Contest-finalen lørdag..

VG - 15 apr 22 kl. 17:46

Nordmann dømt til livstid for drap i Hellas

En nordmann ble i Hellas fredag dømt til livstid i fengsel for drap..

NRK - 15 apr 22 kl. 17:19

Dagbladet: Nordmann dømt til livstid i Hellas

En nordmann ble i Hellas fredag dømt til livstid i fengsel for drap. Det bekrefter mannens forsvarer Giannis Parasyris til Dagbladet. I januar 2021 ble mannen pågrepet for drapet på sin samboer, ei kvinne i 50-åra, i en landsby utenfor Chania på Kreta.

NRK - 06 maj 22 kl. 12:26

Hviterussland fengsler aktivist-kjæreste i seks år

Sofia Sapega, den russiske kjæresten til den hviterussiske dissidenten Roman Protasevitsj, er dømt til seks års fengsel i Hviterussland. Paret ble pågrepet da Ryanair-flyet deres fra Hellas til Litauen ble tvunget ned i Minsk i mai i fjor. Sapega, som er russisk statsborger, ble dømt for sju ulike forhold, blant annet «oppildning til sosialt hat» og «vold og trusler» mot politiet.

NRK - 13 apr 22 kl. 17:35

Hellas opphever koronaregler i sommer

Fra og med 1. mai vil man ikke lenger måtte vise fram vaksinebevis på restauranter og i butikker i Hellas, opplyser landets helseminister onsdag, ifølge NTB. Kravene om at skolebarn og lærere må teste seg blir også fjernet, men munnbind vil være påbudt innendørs fram til 1.

NRK - 02 maj 22 kl. 09:00

Tyskland støtter oljeboikott av Russland

Tyskland støtter en EU-oljeboikott av Russland og er beredt til å klare seg uten russisk olje i mange år, sier den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock. Det sier Baerbock til den tyske kringkasteren ARD i forkant av mandagens ekstraordinære energiministermøte i EU, hvor russisk olje og gass står øverst på agendaen. Baerbock sier at flere nye oljekontrakter den siste tiden har redusert den tyske avhengigheten av Russland.

NRK - 21 apr 22 kl. 22:40

64 asylsøkere reddet fra holme

Gresk politi sier de har reddet 64 asylsøkere, deriblant ti barn, som var etterlatt av menneskesmuglere på en liten holme. Asylsøkerne ble oppdaget sent onsdag kveld etter at greske myndigheter hadde fått tips om saken. Holmen de var strandet på, ligger midt i elven Evros som går langs Hellas' landgrense mot Tyrkia.

NRK - 25 mar 22 kl. 20:57

Macron: Frankrike, Tyrkia og Hellas vil evakuere sivile fra Mariupol

President Emmanuel Macron sier at Frankrike vil jobbe sammen med Tyrkia og Hellas for å evakuere alle som vil ut av den ukrainske havnebyen Mariupol. De tre landene skal sammen forsøke å iverksette en umiddelbar «humanitær operasjon», opplyste han på en pressekonferanse etter EU-toppmøtet fredag kveld. – Vi har hatt svært konkrete diskusjoner med ordføreren i Mariupol og de ukrainske myndighetene, sier Macron ifølge TV-kanalen BFMTV.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com