Hellas

Wednesday, 20 October, 01:41

Nyheter om Hellas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 20:25

Frykter Hellas sulter flyktninger

Flere menneskerettsgrupper anklager greske myndigheter for å hindre flyktninger og asylsøkere i å få tak i mat og økonomisk hjelp, skriver NTB. Tilgangen på mat og penger begrenses av både aktive tiltak og dårlig planlegging, ifølge de 26 menneskerettsgruppene, som inkluderer blant annet det greske flyktningrådet og Den internasjonale redningskomiteen (IRC). – Selv om det varierer fra område til område, blir det estimert at rundt 60 prosent av dem som bor i flyktningleirer på fastlandet, ikke mottar mat, heter det i uttalelsen fra gruppene.

NRK - Igår: 11:37

OL-elden tent i Hellas

OL-elden vart tend i Olympia i Hellas, og no startar turen til vinter-OL i Beijing i februar. Dei 24. vinterleikane i den kinesiske hovudstaden går frå 4.

NRK - 14 okt 21 kl. 19:20

Storm fører til oversvømmelse

Kraftige uvær herjer i Hellas torsdag. Folk har blitt evakuert fra øya Evvia og det er oversvømmelser i Athen. – Det er ingen tvil om at vi står overfor et farlig værfenomen som er veldig alvorlig i noen deler av landet, sier minister for samfunnssikkerhet og klimaendringer i Hellas, Christos Stylianides til NTB..

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

Dagbladet - 04 okt 21 kl. 10:48

Skal ha voldtatt «Ida» i ferieparadiset

Jenteturen til Hellas skal ha endt i mareritt for norske «Ida». I dag skal to menn møte i retten i Hellas, tiltalt for voldtekt..

Klartale - Igår: 13:22

Prøvde å stanse OL-flammen

Mandag skulle flammen for vinter-OL tennes i Olympia i Hellas. Demonstranter prøvde å hindre OL-flammen i å bli tent..

NRK - I førrgår: 11:46

Protesterte mot vinter-OL i Hellas

Gresk politi har gripe to menneskerettsaktivistar etter ei markering på Akropolis i Athen. Aktivistane protesterte i forbindelse med at OL-fakkelen skulle tennast og bli levert til arrangørane av vinter-OL i Beijing neste år. Dei protesterte med eit tibetansk flagg og eit banner som sa: «Set Hongkong fri – revolusjon»..

Klartale - 20 sep 21 kl. 09:25

Hellas åpner my leir for migranter

Lørdag åpnet en ny leir for migranter på øya Samos i Hellas. Leiren skal ha plass til 3.000 personer.

NRK - 18 sep 21 kl. 15:09

Hellas åpner ny migrantleir

En ny høysikkerhets migrantleir ble åpnet på den greske øya Samos på lørdag. Den skal ha plass til 3.000 mennesker.

NRK - 08 okt 21 kl. 10:07

Tre bøter for karantenehotellnekt

Vest politidistrikt har gitt tre nye bøter for å nekta å ta inn på pliktig karantenehotell. To kvinner i 20-åra kom frå Tyrkia via Tyskland i juli, og ein mann i 40-åra kom frå Hellas via Tyskland og Danmark i juli. Dei tre får 20.

NRK - 13 sep 21 kl. 15:00

Uvaksinerte grekere må teste seg

I Hellas må nå arbeidstakere i både offentlig og privat sektor som ikke er vaksinert testes en gang i uken, melder nyhetsbyrået AP. Regningen for testen må de betale selv. Lignende regler vil gjelde for blant annet idrettsarrangementer, museer, kinoer og restauranter.

VG - 08 sep 21 kl. 22:44

Svenskene rotet bort gyllen VM-sjanse

(Hellas - Sverige 2–1) Seks dager etter seieren mot Spania gikk Sverige på et surt bortetap mot Hellas, og mistet initiativet i VM-kvalifiseringsgruppen..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:44

Svenskene rotet bort gyllen VM-sjanse

(Hellas - Sverige 2–1) Seks dager etter seieren mot Spania gikk Sverige på et surt bortetap mot Hellas, og mistet….

NRK - 28 sep 21 kl. 09:44

Ny forsvarsavtale for Frankrike

Hellas har skrive under ein avtale med Frankrike om kjøp av tre fregattar, med opsjon på ein fjerde, melder Reuters. Frankrikes president Emmanuel Macron seier avtalen er med på å styrke suvereniteten til begge land..

NRK - 24 sep 21 kl. 13:34

Karantenefritak for flere land

Regjeringen har endret innreisereglene, men personer som kommer fra røde og mørkerøde land må fremdeles i karantene. Fra mandag av må reisende fra følgende europeiske land i karantene ved ankomst til Norge: Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Hellas, Irland, Kypros, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Spania, Sveits, Tyskland, Romania, Litauen, Slovenia, Storbritannia og Østerrike. Det blir også krav om innreisekarantene for de svenske regionene Skåne, Stockholm, Västra Götaland og Östergötland.

NRK - 04 aug 21 kl. 11:50

Tusenvis flykter fra skogbrann

Redningstjenesten i Hellas har evakuert flere tusen mennesker fra forsteder nord for Aten, etter at nye branner har blusset opp i området. Det skriver Deutsche Welle. Greske brannmenn bekjemper en større skogbrann rundt Aten, og Hellas rammes av en betydelig hetebølge.

NRK - 23 aug 21 kl. 16:14

To nye skogbranner i Hellas

Et stort antall brannmenn kjempet mandag for å få kontroll på to nye branner i Hellas, den ene på øya Evvia, den andre i Vilia, 6 mil nordvest for Athen. Sterk vind har ført til en rask spredning av brannene, og flere landsbyer og boligområder er evakuert. Begge brannene har brutt ut i nærheten av dem som svidde av store områder med skog og utmark tidligere i sommer.

NRK - 31 jul 21 kl. 20:40

Fire landsbyer evakuert i Hellas

En skogbrann vest i Hellas har tvunget innbyggerne i fire landsbyer til å forlate området, opplyser myndighetene. Også en strand ble evakuert. Skogbrannen brøt ut høyt oppe i fjellsiden tre mil øst for Patras, Hellas' tredje største by, opplyser minister Michalis Chrysochoidis..

NRK - 16 aug 21 kl. 17:06

Nye skogbranner i Hellas

Nye skogbranner brøt ut rundt den greske hovedstaden Aten mandag, drevet fram av sterk vind. Tre tettsteder har fått ordre om å evakuere. Noen beboere rettet vannslanger mot husene sine for å redde dem, mens andre sluttet seg til de rundt 90 brannmannskapene.

NRK - 13 aug 21 kl. 09:04

Hellas: Skogbrann under kontroll

Skogbrannene som har herjet i Hellas de to siste ukene er nå under kontroll, ifølge brannvesenet. Det melder AFP..

NRK - 12 aug 21 kl. 10:34

Britisk fartøy sank i Hellas

Ifølge gresk kystvakt har et fartøy med britisk flagg sunket utenfor øyen Milos i Hellas. Redningsmannskap er på vei for å redde 17 passasjerer, melder Reuters..

NRK - 12 aug 21 kl. 06:19

100.000 hektar skog har brent ned

Nesten 100.000 hektar med skog og jordbruksland har blitt tatt av skogbrann i løpet av de to siste ukene i Hellas. Det tilsvarer 1.

VG - 10 aug 21 kl. 03:09

Brannene herjer i Hellas: Eldgammelt tre totalskadet i brann

Den siste uken har 586 branner herjet i Hellas. Nå har også et oliventre som hevdes å være hele 2500 år gammelt måttet gi tapt for flammene..

VG - 10 aug 21 kl. 03:09

Brannene herjer i Hellas: Eldgammelt tre totalskadet

Den siste uken har 586 branner herjet i Hellas. Nå har også et oliventre som hevdes å være hele 2500 år gammelt måttet gi tapt for flammene..

NRK - 01 sep 21 kl. 12:54

Paven vurderte aldri å abdisere

Pave Frans vurderte aldri å gå av etter at han gjennomgikk en tarmoperasjon tidligere i sommer. Det har versert mange rykter i utenlandske aviser om at han vurderte å abdisere etter sykehusoppholdet. Ifølge nyhetsbyrået AFP, sier den 84 år gamle paven i et intervju at han ikke forstår hvor ryktene kommer fra, og at han aldri har vurdert å abdisere.

NRK - 01 sep 21 kl. 11:57

Ledigheten går fortsatt ned i EU

Arbeidsledigheten i EU falt med 0,2 prosentpoeng til 6,9 prosent i juli. I eurosonen var nedgangen like stor, og ledigheten endte på 7,6 prosent. Den sesongjusterte ledigheten fortsetter dermed de siste månedenes nedadgående trend både i hele EU og i de 19 landene som bruker unionens fellesvaluta, viser tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:40

Ingen lønn uten vaksine

Fra onsdag blir leger og sykepleiere i Hellas permittert uten lønn hvis de ikke er vaksinert mot koronavirus. Den greske regjeringen gjør det obligatorisk for alle ansatte i helsevesenet å være fullt vaksinert mot koronavirus. Loven som gjør det obligatorisk for alle i helsesektoren å være fullt vaksinert mot koronavirus, er allerede vedtatt og blir håndhevet fra og med onsdag 1.

Klartale - 09 aug 21 kl. 14:04

Tusenvis evakueres fra skogbranner i Hellas

Flere tusen beboere og turister må evakueres fra skogbranner i Hellas. Over Aten regner det aske og røyken skaper dårlig luftkvalitet..

NRK - 09 aug 21 kl. 13:46

EU trapper opp skogbrannhjelp

EU-landene styrker hjelpen til Hellas for å bekjempe skogbrannene som herjer både på fastlandet og på noen av øyene. EU-kommisjonen meldte mandag at det nå er ni brannfly, 1000 brannfolk og 200 kjøretøy utplassert i Hellas av EU-land. I tillegg har EU-hjelp gått til flere andre land hvor skogbranner herjer, som Italia, Nord-Makedonia og Albania..

Aftenposten - 17 jul 21 kl. 12:00

Vin til dine feriefavoritter: Hellas

Får du ikke tatt ferien i Hellas? Slik tar du med Hellas hjem..

NRK - 08 aug 21 kl. 18:18

Brannfly krasjet i Hellas

Et brannfly som bidrar i kampen mot skogbrannene i Hellas har krasjet, melder AFP. Ingen skal ha omkommet..

VG - 07 aug 21 kl. 19:01

Hellas kjemper mot skogbrannene for femte dag på rad

Flere enn 1000 innbyggere er evakuert med ferge fra øya Evvia på grunn av branner som har kommet ut av kontroll. Nå vil flere land hjelpe Hellas i redningsaksjonen..

NRK - 07 aug 21 kl. 15:27

Tusenvis evakueres i Hellas

Tusener av beboere og turister må evakueres fra skogbranner som herjer in Hellas. Over Aten regner aske, og en tjukk røyksky skaper uutholdelig luftkvalitet. Minst 1.

VG - 07 aug 21 kl. 06:04

Tolv døde i skogbranner i Hellas, Tyrkia og Italia

To personer er døde i Hellas og like mange i Italia som følge av de pågående skogbrannene. Fra før er åtte døde i skogbranner i Tyrkia..

NRK - 07 aug 21 kl. 05:40

Tolv døde i skogbranner

To personer er døde i Hellas og like mange i Italia som følge av de pågående skogbrannene. Fra før er åtte døde i skogbranner i Tyrkia.Hellas registrerte de to første dødsfallene fredag.

VG - 06 aug 21 kl. 18:02

Brannene i Hellas: 32 landsbyer og lokalsamfunn er evakuert

De siste dagene har det vært hetebølge i store deler av Hellas med oppimot 45 grader. Det har ført til store branner i landet..

NRK - 05 aug 21 kl. 14:18

Skogbrann herjer i Hellas

Greske brannmannskaper jobber hardt i intens hete for å få kontroll over en skogbrann like ved ruinene i Olympia i Hellas, fødestedet til de olympiske leker. Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre, samt frivillige, har kjempet gjennom natten mot ilden som har lagt 20 hus i aske. Den lokale guvernøren sier torsdag at monumentene og stadionet i Olympia inntil videre er trygge, men at faren ikke er over..

NRK - 27 aug 21 kl. 13:57

Polen bygger grensegjerde

Soldater fra den polske hæren har begynt byggingen av et gjerde mot grensen til Hviterussland for å holde migranter ute av landet. – Gjerdet er allerede tre kilometer langt, skriver den polske forsvarsministeren Mariusz Blaszczak på Twitter. Nylig omtalte NRK at Hellas forlenget en 12,5 kilometer lang grensemur mot Tyrkia til 40 kilometer for å hindre flyktningstrøm:.

NRK - 04 aug 21 kl. 08:38

Rekordtemperatur i Hellas

Hetebølgen i Sør-Europa nådde nøye høyder på tirsdag, da det ble målt 47,1 grader i Langadas i nordre Hellas. Det er den høyeste temperaturen målt i landet siden 2007, ifølge danske TV2. Samtidig ble det målt 44,6 grader i Aten, der en voldsom skogbrann herjer..

NRK - 03 aug 21 kl. 14:54

Stenger attraksjoner i Hellas

Greske myndigheter stenger Akropolis og andre severdigheter for turister midt på dagen, på grunn av den stekende heten. Temperaturen i den greske hovedstaden kom tirsdag opp i 42 grader. Det ekstreme været med tørke og kraftige, tørre vinder, herjer fortsatt i regionen.

NRK - 11 jul 21 kl. 10:41

Flere skogbranner i Hellas

Greske brannmenn har brakt dusinvis av skogbranner under kontroll til tross for sterk vind, sier myndighetene søndag til AFP. Flere branner herjet i Hellas lørdag. 500 mennesker ble blant annet evakuert fra en kystlandby.

NRK - 11 jul 21 kl. 10:41

Flere branner kontrollert i Hellas

Greske brannmenn har brakt dusinvis av skogbranner under kontroll til tross for sterk vind, sier myndighetene søndag til AFP. Flere branner herjet i Hellas lørdag. 500 mennesker ble blant annet evakuert fra en kystlandby.

NRK - 02 aug 21 kl. 10:09

Hetebølgen i Hellas ventet å vare

Hetebølgen i Hellas er vente å vare hele uken ut, med temperaturer som kan komme opp i 44 grader mandag. En brann som søndag fikk tak på den populære ferieøya Rhodos, brenner stadig mandag, og der er ingen utsikter til at den skal komme under kontroll med det første på grunn av tørke og sterke vinder, sier brannvesenet..

NRK - 23 aug 21 kl. 08:29

Karantenekrav for Tyskland

De nye innreiserestriksjonene og karantenekravene for Tyskland og Latvia trer i kraft mandag. Det betyr at bare Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia er grønne land i EU. De joniske øyer i Hellas og spanske Balearene forblir mørkerøde, med krav til karantenehotell..

Aftenposten - 22 aug 21 kl. 18:37

– Hvis vi ikke hjelper dem nå, vil de ikke ha noe annet valg enn å flykte

Hellas har bygd et gjerde med overvåkingssystem. Østerrike ber EU opprette deportasjonssentre..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt