Havila Kystruten

Sunday, 14 August, 12:36

Nyheter om Havila Kystruten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 jun 22 kl. 15:35

Får bruke Havila Capella

Hordaland tingrett har mandag gitt Havila Kystruten rett til å seile med båten Havila Capella langs kysten i to år. Dette gir Kystruten en mulighet for for å oppfylle kontrakten med Samferdselsdepartementet. Nå må båten forsikres før den kan kaste loss fra Bergen, der den har lagt i opplag.

E24 - 16 jun 22 kl. 12:16

Havila Kystruten vil bli eier av Havila Capella

Havila Kystruten får ikke seile med skipet Havila Capella fordi den ikke kan forsikres grunnet russisk eierskap. Nå har selskapet tatt rettslige skritt for å bli eier av skipet..

NRK - 02 maj 22 kl. 11:37

Avlyser nok ein rundtur

Havila Kystruten melder at reiarlaget må avlyse endå ein tur med skipet «Havila Capella». Den neste rundturen Bergen-Kirkenes-Bergen skulle etter planen starte onsdag 4. mai.

E24 - 23 jun 22 kl. 14:10

Havila Kystruten har fått forsikringer på skip

Havila Kystruten sier at forsikringene nå er i orden for skipet Havila Capella, og åpner for at det skal være mulig å seile med skipet igjen..

E24 - 28 jun 22 kl. 20:50

Havila Capella har forlatt Bergen: – Krevende periode

Havila Capella har forlatt Bergen og er i rute, melder Havila Kystruten. Skipet har ligget ved kai siden 12. april på grunn av sanksjoner mot Russland..

NRK - 09 feb 22 kl. 19:02

Kystruteskip blir meir forseinka

Havila Castor, som er det andre skipet Havila Kystruten etter planen skal setje i drift mellom Bergen og Kirkenes, vert ein månad forseinka. Ny dato for fyrste seglas blir 10. mai.

NRK - 23 jun 22 kl. 14:16

Havila Capella tilbake i drift 28. juni

Havila Capella blir å sjå langs norskekysten 28. juni, etter at rederiet Havila Kystruten har fått sertifikat frå Sjøfartsdirektoratet. Dette gjer at kystruteskipet har fått gyldig forsikring, opplyser selskapet i ei pressemelding.

NRK - 24 maj 22 kl. 15:56

Ny rundtur med Havila Capella kansellert

Havila Kystruten må nok en gang kansellere en kommende rundtur med Havila Capella, da det ikke har kommet på plass en løsning som gjelder forsikring av skipet. Det skriver selskapet i en pressemelding. Rundturen hadde planlagt avgang 26.

NRK - 05 mar 22 kl. 10:15

Staten i dialog med Havila

Samferdselsdepartementet er i dialog med Havila Kystruten om Russland-Ukraina-konflikten og mulige konsekvenser for kystrutedriften, bekrefter departementet overfor E24. Havila Kystruten har finansiert sitt byggeprogram til flere milliarder kroner gjennom en leie- og lånefinansieringsavtale med russiske, statseide GTLK. NRK skrev om denne saken tidligere i uken.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:48

Staten sparer millioner på Havila

Staten sparer flere millioner kroner på at rederiet Havila Kystruten i Herøy ikke får seile mellom Bergen og Kirkenes på grunn av at de ikke har skip å seile med. Havila skal ha fire skip i ruta sammen med de sju skipene til Hurtigruten, men nå sparer staten millioner hver måned skriver Klassekampen. Rederiet skulle egentlig ha 24 millioner kroner hver måned ifølge kontrakten med Samferdselsdepartementet.

E24 - 05 maj 22 kl. 13:52

Havila Kystrutens nye skip har ankommet Bergen

Havila Kystruten mottok torsdag sitt andre skip, Havila Castor, som skal trafikkere Bergen-Kirkenes. Nå skal skipet klargjøres før jomfruturen 10. mai..

E24 - 11 apr 22 kl. 13:56

Aksjonær om Havila Kystruten: – Kan glemme inntjeningen i 2022

Nordea-forvalter Robert Næss venter nye forsinkelser for Havila Kystruten etter at de russiske milliardene ser ut til å glippe. – Men hvis vi ser fra 2023 og utover, så ser det fortsatt bra ut..

E24 - 11 apr 22 kl. 10:24

Havila Kystruten rammet av Russland-sanksjoner

Havila Kystruten bekrefter i en børsmelding at sanksjoner mot den russiske långiveren GTLK rammer finansieringen av rederiets flåte..

NRK - 26 apr 22 kl. 09:31

Havila Capella får seile fra Bergen

Havila Kystruten med hovedsete i Herøy har mottatt dispensasjon fra Utenriksdepartementet til at skipet Havila Capella får seile fra Bergen. Selskapet vil nå arbeide videre med forsikring av skipet. Skipet ble stoppet av sanksjonene mot Russland tirsdag før påske, og for hver dag har selskapet blitt rammet økonomisk..

E24 - 02 apr 22 kl. 11:35

Krever 15 mill. av Havila Kystruten: – Har aldri opplevd noe lignende

Molde-selskapet NMI har stevnet Havila Kystruten for manglende oppgjør knyttet til ferdigstillelse av sistnevntes skip. Rederiet avviser kravet..

NRK - 13 apr 22 kl. 08:08

Kystruteskipet «Havila Capella» står fast i Bergen

Mandag ble det klart at selskapet GTLK, som skulle finansiere de fire skipene til Havila Kystruten, er sanksjonert som en følge av Russlands invasjon av Ukraina. Det har ført til at skipet «Havila Capella» nå står fast i Bergen. – Det er en usikkerhet rundt forsikringsdekningen som gjør at avgangen er utsatt, sier kommunikasjonsansvarlig Lasse Vangstein til Bergens Tidende..

E24 - 09 maj 22 kl. 19:38

Havila Kystruten får ikke forsikre Havila Capella

Utenriksdepartementet har avslått søknaden om dispensasjon..

E24 - 28 apr 22 kl. 13:32

Havila Kystrutens forsikringsselskap vil ikke søke om sanksjonsfritak: Foreslår at staten går inn som garantist

Forsikringsselskapet Gard vil ikke søke om fritak fra Russland-sanksjonene som rammer Havila Kystruten. I stedet foreslår de at staten kan gå inn som garantist, som en mulig løsning..

E24 - 26 apr 22 kl. 09:19

Havila Kystruten får sanksjonsunntak – forsikring ikke avklart

Skipet «Havila Capella» som har stått fast, får seile i seks måneder. Selskapet vil nå arbeide videre med forsikring av skipet..

E24 - 14 apr 22 kl. 13:21

Havila Kystruten kansellerer rundtur etter Russland-sanksjoner

Påsketuren som skulle gått tirsdag kveld er nå kansellert. Havila Kystrutens eneste skip i drift får ikke seile..

NRK - 14 apr 22 kl. 09:40

Ligg framleis i Bergen

Passasjerskipet «Havila Capella» ligg framleis til kai i Bergen på grunn av sanksjonane mot Russland. Skipet skulle eigentleg segle vidare tysdag. – Vi ventar framleis på ei avklaring frå forsikringsselskap og myndigheitene om vi kan gå, seier Lasse A.

E24 - 13 apr 22 kl. 00:23

Sanksjonstrøbbel hindrer Havila Kystrutens avgang fra Bergen

Sanksjoner mot det russiskeide leasingselskapet GTLK rammer Havila Kystruten. Nå står selskapets eneste skip fast i Bergen på grunn av usikkerhet knyttet til forsikringsdekningen..

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

Aftenposten - 11 mar 22 kl. 15:48

Havila Kystruten i møte med staten om «utfordringer» med finansiering

Havila Kystrutens flåte kontrolleres av den russiske stat. Nå skal rederiet i møte med Nærings- og fiskeridepartementet….

E24 - 11 mar 22 kl. 14:54

Havila Kystruten i møte med staten om «utfordringer» med finansiering

Havila Kystrutens flåte kontrolleres av den russiske stat. Nå skal rederiet i møte med Nærings- og fiskeridepartementet om «utfordringer ifb. finansiering av norske skip»..

E24 - 04 mar 22 kl. 13:47

Staten om Havila Kystrutens russiske partner: – Må avklares nærmere

Norge overfører indirekte millioner til den russiske stat gjennom rutekontrakten med Havila Kystruten. Samferdselsdepartementet bekrefter til E24 at det er i dialog med rederiet om mulige konsekvenser for driften..

Aftenposten - 11 apr 22 kl. 10:33

Norsk rederi rammes av Russland-sanksjoner

Havila Kystruten bekrefter i en børsmelding at sanksjoner mot den russiske långiveren GTLK rammer finansieringen av….

E24 - 04 nov 21 kl. 06:23

Havila Kystruten tror på oppstart 1. desember

Etter tre års sammenhengende problemer tror nå Havila Kystruten på at de kan starte opp seilingene langs kysten fra 1. desember..

E24 - 06 maj 21 kl. 09:41

Tidligere Hurtigruten-topp Bent Martini er ny sjef i Havila Kystruten

Driftsdirektøren som forlot Hurtigruten etter smitteskandalen på «Roald Amundsen» er nå utpekt som sjef i den nye konkurrenten Havila Kystruten..

E24 - 12 jul 21 kl. 15:52

Tror ikke på Havila Kystrutens mål – satser 25 millioner likevel

Havila Kystruten forespeiler investorer en driftsmargin som er dobbelt så høy som konkurrentens. – Vi stoler jo aldri på slike tall, sier en forvalter som satser på selskapet..

E24 - 03 aug 21 kl. 08:41

Børsdebutanter faller på Oslo Børs

Børsferskingene Biofish og Havila Kystruten faller fra start tirsdag morgen, mens oljeprisen fortsetter nedgangen..

E24 - 03 aug 21 kl. 08:41

Børsen og Equinor blir med oljen i minus

Oljeprisen beveger seg igjen i minus, samtidig går Equinor og Oslo Børs i rødt. Børsdebutantene Biofish og Havila Kystruten fortsetter sin første dag nedover..

E24 - 08 jul 21 kl. 09:29

Går på børs midt i fellesferien: – Vi kunne og burde gjort det før

Havila Kystruten skal hente opp mot en halv milliard og børsnoteres i et sommerstille kapitalmarked. Sjefen vedgår at timingen ikke er optimal..

E24 - 06 jul 21 kl. 09:29

Hurtigruten-konkurrent søker notering på Oslo Børs

Havila Kystruten vil samtidig hente opp mot en halv milliard kroner..

E24 - 01 jan 21 kl. 18:51

I dag får Hurtigruten en ny konkurrent

Havila Kystruten skal utfordre Hurtigruten på strekningen Bergen-Kirkenes, men foreløpig mangler utfordreren både skip og passasjerer..

NRK - 13 feb 20 kl. 11:33

To nye kystruteskip bygges i Tyrkia

Havila Kystruten har bestilt to nye kystruteskip ved det tyrkiske verftet Tersan der to skip allerede er under bygging. Frå 2021 skal Havila Kystruten segle mellom Bergen og Kirkenes med fire skip..

E24 - 21 jan 20 kl. 09:41

Havila Kystruten får ikke nye kystruteskip ferdig i tide

Om vel elleve måneder skal Havila Kystruten starte trafikken mellom Bergen og Kirkenes. Men fortsatt ligger to halvferdige skrog i Spania..

Hegnar.no - 08 apr 19 kl. 10:46

Signerer tiårig avtale verdt 150 millioner

Havila Kystruten og Konsberg Gruppen har signert avtale..

Hegnar.no - 24 sep 18 kl. 14:47

Havyard stiger til værs etter milliardkontrakt

Havyard har fått kontrakt med Havila Kystruten. .

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com