H��yre

Sunday, 29 January, 04:02

Nyheter om H��yre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 jan 23 kl. 06:10

Erna Solberg har planen klar for 2023

Erna Solberg var Norges statsminister fra 2013 til 2021. I 2021 overtok Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Nå er Solberg klar igjen.

Klartale - 03 jan 23 kl. 12:45

Høyre mener innvandrere bør bo over hele landet

Høyre har lagt fram en ny plan for sin innvandrings-poltikk. Det var Mari Holm Lønseth som la fram planen tirsdag. Hun er talsperson for innvandrings-poltikk for Høyre.

NRK - 9 timer siden

Høyre lunkne til å redde ABC-klinikken

Venstre har i Stortinget bedt regjeringen bevare ABC-klinikken. Høyre vil ikke stille seg bak forslaget. – Det er en farlig vei å gå om Stortinget skal påta seg ansvaret for et godt og trygt fødetilbud.

Klartale - 17 jan 23 kl. 09:06

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Tirsdag legger Høyre fram sitt forslag til ungdomsskole-reform. Der får vi vite hvordan partiet tenker om utdanning for unge. Deres forslag er å endre strukturen på barne- og ungdomsskolen.

NRK - 17 jan 23 kl. 07:28

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Høyre foreslår at kommuner bør kunne teste ut å flytte ett år fra barneskolen til ungdomsskolen, slik at det blir seks barneskoleår og fire på ungdomsskolen. Fire år på ungdomsskolen er et grep Høyre mener kan gi mer tid til å venne seg til krav og fagoppdeling. – Det å starte litt tidligere på ungdomsskolen gjør at man venner seg til forventningene, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

NRK - I førrgår: 20:25

Høyre sier de har svekket tillit til Mehl som justisminister

Høyre sier at deres tillit til justisminister Emilie Enger Mehl er svekket. De mener hun unnlater å svare på om hvorvidt hun har lastet ned Tiktok på mobilen. – Vår tillit til Emilie Enger Mehl som justisminister er svekket.

Klartale - 09 jan 23 kl. 06:30

Blir det en ny uke med kaos for pendlere?

11. desember åpnet Follobanen. Det skulle gi kortere reisetid for folk som pendler med tog inn til Oslo.

NRK - I førrgår: 09:10

Høyre avviser ikke forlik om lakseskatt

Høyre er fornøyd med normpris-endringene regjeringen har varslet. De avviser ikke et lakseforlik, men mener det må store endringer til om det skal bli aktuelt. Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen.

NRK - 26 jan 23 kl. 03:54

Høyre klare for forlik om lakseskatt

Høyre er tilfreds med endringene regjeringen har varslet i lakseskatten og avviser ikke et forlik i Stortinget, skriver Klassekampen. Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen. Nå har næringspolitisk talsperson i Senterpartiet Geir Pollestad bekreftet at det ikke vil skje.

NRK - 24 jan 23 kl. 11:00

Høyre vil spesialisere helsehusene

Oslo Høyre vil spesialisere tilbudet ved hvert helsehus, forbedre organiseringen av tilbudet og styrke tilsynet med helsehusene kraftig. Det er blant forslagene i den nye planen partiet legger fram etter en rekke saker i NRK og andre medier om grov omsorgssvikt og mangelfull behandling ved Ullern helsehus. Høyre og flere andre partier har varslet at de vurderer mistillit mot Oslos helsebyråd Robert Steen etter avsløringene av uverdige forhold i eldreomsorgen.

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:07

Stortinget sier nei til ny høring om Nav-skandalen

Tirsdag sa sju av ti medlemmer i komiteen nei til å behandle temaet på nytt. Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti (SV) sier han er skuffet. Han har ønsket en ny høring.

NRK - I førrgår: 15:40

Mann tiltalt for drapsforsøk etter å ha skutt to menn på T-banen

En 36 år gammel mann er tiltalt for å ha skutt to menn i en T-banevogn i Oslo i august 2021. Påtalemyndigheten varsler at de kan be om forvaring for mannen. Ifølge tiltalen forsøkte mannen i 20.

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 11:27

Slik vil Høyre rydde opp i Oslos helsehus

Oslo Høyre la tirsdag frem sin nye, politiske plan for Oslos utskjelte helsehus..

E24 - 23 jan 23 kl. 19:55

Høyre bekymret for meierikonkurransen

Dersom regjeringen fjerner de konkurransefremmende tiltakene i meierisektoren, frykter Høyre og de små meieriene for dyrere priser. Tine tror det blir motsatt..

Aftenposten - 23 jan 23 kl. 08:00

Ber Raymond Johansen droppe Rødt. Høyre og Venstre lover Oslo-støtte til gjengjeld.

Listetoppene for Høyre og Venstre i Oslo tilbyr seg å samarbeide med Ap om store saker frem til valget – hvis….

Aftenposten - 22 jan 23 kl. 07:04

Her kjører Høyre-toppen overvåkingsdroner fra Norge og inn i Ukraina

Mannen bak rattet heter Peter C. Frølich. Stortingsrepresentanten er valgt inn for Høyre fra Hordaland og leder….

VG - 20 jan 23 kl. 11:46

Hva Høyre faktisk foreslår om ungdomsskolen

VGs Shazid Majid skriver at Høyre vil innføre karakterer fra syvende klasse. Det er feil. Hun ser ikke ut til å ha lest forslaget om en helhetlig ungdomsskolereform, men kjøpt Arbeiderpartiets feilaktige fortelling om innføring av karakterer på barneskolen..

NRK - 19 jan 23 kl. 21:52

Oslo: Folkets parti vurderer mistillit mot Steen

Folkets parti (Fnb) vurderer også mistillit mot helsebyråd i Oslo, Robert Steen. Tidligere torsdag ble det klart at Høyre og Venstre vurderer mistillit mot helsebyråden. – Vi må vurdere om Robert Steen er egnet til å ta vare på eldreomsorgen i Oslo, sa Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Oslo Høyre til NRK..

NRK - 19 jan 23 kl. 15:52

Oslo: Høyre og Venstre vurderer mistillit mot helsebyråden

– Vi må vurdere om Robert Steen er egnet til å ta vare på eldreomsorgen i Oslo, sier Eirik Lae Solberg, gruppeleder for Oslo Høyre. Sammen med Oslo Venstre vurderer de å stille mistillitsforslag mot byråd Robert Steen..

E24 - 19 jan 23 kl. 15:40

MDG vil stoppe torskeoppdrett – Høyre ønsker mer «trøkk»

Torsken topper fjorårets rømningsstatistikk. Samtidig ivrer Høyre for økt torskeoppdrett. MDG vil derimot bremse og SV frykter en potensiell nasjonal katastrofe..

VG - 17 jan 23 kl. 09:47

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Flere elever bør velge yrkesfag, mener Høyre. Partiet foreslår bedre rådgivning og et obligatorisk yrkesfaglig valgfag på ungdomsskolen – og vil at den skal vare i fire år..

VG - 17 jan 23 kl. 09:47

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Flere elever bør velge yrkesfag, mener Høyre. Partiet foreslår bedre rådgivning og et obligatorisk yrkesfaglig valgfag på ungdomsskolen – og vil at den skal vare i fire år..

NRK - 13 jan 23 kl. 05:49

Høyre vil styrke Arbeidstilsynet

Høyre vil ha et sterkere Arbeidstilsyn som fører strengere kontroll på arbeidsplassene. Historien om rumenske arbeidere som blir utsatt for ID-svindel, og misbruk av bank-ID, er eksempel på saker som ryster mange. Også Høyres Aleksander Stokkebø som sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget..

Klartale - 11 jan 23 kl. 13:27

Støre tror strømkrisen kan vare i mer enn to år

– Jeg tror at vi kommer ut av krisen om to eller tre år. Det skjer når Europa kommer i gang med sin produksjon av fornybar energi. Og vi må komme oss videre med mer samarbeid sa Støre i Stortinget onsdag.

VG - 11 jan 23 kl. 10:48

Støre om strømkrisen: Hvilken stein var Høyre under i åtte år?

Statsminister Jona Gahr Støre slo hardt tilbake mot Høyre da han fikk strøm-kritikk i Stortinget onsdag - og beskyldte Erna Solbergs parti for å ha sovet i timen..

VG - 11 jan 23 kl. 07:05

Kommunemåling: Knallresultat for Høyre

Høyre får en oppslutning på 29,2 prosent på TV 2s kommunevalgbarometer. Det er på nivå med resultatet i 1979, som er tidenes beste kommunevalg for partiet..

VG - 11 timer siden

Solberg lover boligløft for unge: – Regjeringen gjør vondt verre

NOREFJELL (VG) Erna Solberg gjør bolig til en valgkampsak for Høyre. Hun kaller regjeringen og SVs begrunnelse for å kutte i BSU-ordningen «patetisk» – og gir egne kommunepolitikere klar marsjordre..

Aftenposten - Igår: 19:48

Høyre vil ikke ha Melkøya-saken til Stortinget

Men partiet krever at regjeringen lager en kraftplan for Nord-Norge hvis den skal si ja til elektrifiseringen av….

E24 - Igår: 19:48

Høyre vil ikke ha Melkøya-saken til Stortinget

Men partiet krever at regjeringen lager en kraftplan for Nord-Norge hvis den skal si ja til elektrifiseringen av gassanlegget utenfor Hammerfest. Tirsdag skal oljeministeren svare på et forslag om stortingsbehandling..

Klartale - Igår: 15:43

Demonstrasjoner i Midtøsten etter brenning av koranen

Politiker Rasmus Paludan har brent en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Paludan er både dansk og svensk.

Klartale - Igår: 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - I førrgår: 20:46

Trailer reiv vekk 80 meter med autovern og hamna på taket

Ein trailer med hengar har store skadar etter å ha køyrt av vegen på E136 ved Monge i Rauma. Det skriv Politiet MøreRomsdal på Twitter. Traileren, som var lasta med øl, reiv også vekk omtrent 80 meter av autovernet før den enda opp på taket.

Aftenposten - I førrgår: 19:00

Presset er stort nok fra før, Høyre

En bacheloroppgave vil ikke motivere ungdommen..

E24 - 08 jan 23 kl. 15:37

Slik vil Høyre øke kraftproduksjonen

Norge styrer mot kraftunderskudd, ifølge Statnett. Nå kommer Høyre med tolv tiltak for å bøte på situasjonen..

NRK - 08 jan 23 kl. 15:03

Høyre utfordrer regjeringen til å få opp tempoet for fornybar kraft

Høyre-leder Erna Solberg utfordrer regjeringen til å få opp tempoet raskt i utbyggingen av kraftproduksjonen her i landet. Under Høyres strategikonferanse på Sundvollen søndag lanserte partiet 12 forslag som de mener må settes på høygir for å realiseres. Blant forslagene er raskt å gi konsesjon til prosjektet Trollvind samt regelendringer som legger bedre til rette for solenergi.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:47

Nordlandssjukehuset set inn ekstra ambulansar etter raset

Den største åra for ferdsel mellom Indre Salten og Nordlandssjukehuset er stengt etter rast på Rv80 ved Kirkestrand. Nordlandssjukehuset har gjort visse grep for å sikre innbyggarane på Fauske-sida av raset, skriv Saltenposten. Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil vere stengd fram til torsdag etter skredet.

NRK - 25 jan 23 kl. 00:21

Fylkesvei 49 ved Telvika stengt etter steinsprang

Strekningen Mauranger – Øyre i Kvinnherad, ved fylkesvei 49 Telvika, er stengt på grunn av steinsprang og fare for nye ras. Omkjøring via fv. 550 eller 500, melder Vegtrafikksentralen vest.

Dagbladet - 24 jan 23 kl. 17:37

- Må straffes

Kommuner som bryter barnevernsloven, må straffes. Det mener familie- og kulturpolitisk talsperson i Høyre, Tage Pettersen..

NRK - 20 dec 22 kl. 18:16

Ap avslutter året med bunnotering

Arbeiderpartiet har sunket på målingene hver måned siden i vår. I desember ender det med 17,8 prosent i gjennomsnitt, ifølge nettstedet Poll of polls. Senterpartiet får 5,4 prosent, nær stabilt fra november.

Aftenposten - 22 jan 23 kl. 10:04

Høyre og Aps topper etter viktige møter: Dette er sakene de skal vinne valget med

Nå barker Høyres Eirik Lae Solberg og Aps Raymond Johansen sammen for andre gang i Oslo..

NRK - 22 jan 23 kl. 02:36

Kontrollkomitélederen deltok i hjelpetransport

Lederen av Stortingets kontrollkomité, Peter C. Frølich, har selv vært med på hjelpetransport til Ukraina. Komiteen gransker nå regjeringens Ukraina-bistand.

NRK - 04 jan 23 kl. 12:49

Erna Solberg tar gjenvalg

Erna Solberg ønsker gjenvalg som Høyres leder. Både partileder Erna Solberg og nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru, stiller seg til disposisjon for to nye år i Høyres ledelse. Det skriver Høyre i en pressemelding.

E24 - 21 jan 23 kl. 21:10

Leieboerforeningen støtter pristak: – Bolig er en av de største driverne bak ulikhet

Leieboerforeningen er positive til Rødt sitt forslag om et midlertidig pristak i leiemarkedet. Høyre mener at boligbygging uansett vil være det viktigste grepet mot stigende leiepriser..

NRK - 21 jan 23 kl. 15:50

Masseprotest i Madrid

Tusenvis av mennesker deltok lørdag i en demonstrasjon i Madrid med krav om at regjeringen til statsminister Pedro Sánchez må gå av. Konservative aktivister, støttet av det borgerlige partiet PP og ytre høyre-partiet Vox, hadde oppfordret til protester mot regjeringen til sosialdemokraten Sánchez, som de anklager for å undergrave grunnloven. Titusenvis av mennesker marsjerte i Madrids gater og viftet med det spanske flagget mens de ropte slagord som «forræder» og «gå av».

Aftenposten - 21 jan 23 kl. 07:10

Lovendring truer ski-resort. Erna Solberg vil reversere forbud mot innleie av arbeidskraft.

NOREFJELL (Aftenposten): Høyre-leder Erna Solberg varsler at hun vil reversere forbudet mot innleie som en av de første….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com