H��yesterett

Tuesday, 19 October, 13:49

Nyheter om H��yesterett

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 okt 21 kl. 15:18

Tolga-saken til Høyesterett

Saken om feildiagnostisering av to brødre fra Tolga går til Høyesterett, melder VG. Lars Peder (36) og Magnus Holøyen (27) ble registrert med diagnoser de ikke har og deretter satt under vergemål mot sin vilje. De krevde erstatning fra kommunen og fylkesmannen, men både tingretten og lagmannsretten mener at kravet må rettes mot Staten.

NRK - 08 okt 21 kl. 13:13

Høyesterett omgjør forvaringsdom

En 19-åring som i lagmannsretten ble dømt til seks års forvaring får dommen sin omgjort av Høyesterett. Mannen ble dømt etter å ha tent på tre garasjer på Stord i løpet av en måned. Ingen mistet livet i brannen, men i et av tilfellene lå to barn og sov i et hus i nærheten av garasjen som ble tent på.

NRK - 15 sep 21 kl. 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

VG - 11 okt 21 kl. 16:56

Reineiere vant i Høyesterett: – Et varsku til dem som investerer i vindkraft

Høyesterett ga medhold til reineierne på Fosen. Vindkraftverkene på både Storheia og Roan er satt opp i strid med urfolksrettighetene, slås det fast..

NRK - 11 okt 21 kl. 15:39

Vil rive 151 vindturbiner

Samene vant vindkraftsaken i Høyesterett. Nå krever folkebevegelsen Motvind Norge at de to største vindkraftanleggene i landet rives. – Det er ulovlig bygging, kort og godt.

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:22

Reineiere på Fosen vant over vindkraftutbyggerne i Høyesterett

Høyesterett gir medhold til reineierne i Fosen. Både Storheia og Roan vindkraftverk er satt opp i strid med….

NRK - 11 okt 21 kl. 11:16

Reineier vant i Høyesterett

Vindkraftutbyggingen på Storheia og Roan i Trøndelag var i strid med urfolks rettigheter, konkluderer Høyesterett..

E24 - 11 okt 21 kl. 11:17

Reineiere på Fosen vant over vindkraftutbyggerne i Høyesterett

Høyesterett gir medhold til reineierne i Fosen. Både Storheia og Roan vindkraftverk er satt opp i strid med urfolksrettighetene, slås det fast..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:01

USA: Politiaksjon ved Høyesterett

Politiet i Washington D.C. undersøker en mistenkelig bil som er plassert utenfor Høyesterett, skrive de på Twitter.

NRK - 03 okt 21 kl. 04:35

Hviterussisk forfatterlag stengt

Høyesterett i Hviterussland har stengt forfatterforeningen UBW. Den norske Forfatterforening er rystet.over de gjentatte angrepene på ytringsfriheten i Hviterussland, sier leder i Forfatterforening, Heidi Marie Kriznik.

NRK - 13 okt 21 kl. 13:49

Fengsel etter aksjon mot slakter

Høyesterett forkaster anken til en kvinne og en mann i 30-årene som dermed må sone ti og elleve måneder i fengsel. De to ble dømt i Borgarting lagmannsrett etter at politiet gikk til aksjon mot en slakter-butikk i Oslo i 2019. Politiet mistenkte arbeidslivskriminalitet og Nav-bedragerier.

NRK - 13 okt 21 kl. 05:48

Russland: Historikers anke avist

Den russiske historikeren Jurij Dmitrjevs anke er avvist av russisk høyesterett. Ifølge radiostasjonen Moskvas Ekko må dermed Dmitrjev sone ferdig sin dom på 13 år for å ha tatt pornografiske bilder av sin adoptivdatter. Dmitrjev selv og hans støttespillere mener at dommen er politisk for å stoppe hans arbeid med å avsløre ugjerninger under Stalinregimet på 1930- og 40-tallet..

NRK - 15 sep 21 kl. 12:14

Ingen halliksak i Høyesterett

Høyesterett har satt punktum for halliksaken mot Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad, det skriver Adresseavisen. I juni ble Krogstad dømt til åtte måneders fengsel av Trøndelag tingrett, men anka dommen til Frostating lagmannsrett. De ville ikke behandle anken, og har nå fått medhold av Høyesteretts ankeutvalg.

NRK - 12 okt 21 kl. 11:07

Ber Iran stanse henrettelse

Amnesty International ber Iran stanse henrettelsen av drapsdømte Arman Abdolali. Etter planen skal henrettelsen skje onsdag, i et fengsel i Karaj vest for Teheran, melder NTB. – Tiden renner raskt ut.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:51

Samer vant klar seier i Høyesterett: Vindkraftanlegg ble satt opp ulovlig.

Utbyggingen av vindkraft var ulovlig. Nå må Fosen vind ut med millioner i erstatning til lokale reindriftssamer..

NRK - 10 okt 21 kl. 14:33

Eirik Jensen-klage avist

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har avvist den korrupsjons- og narkotikadømte Eirik Jensens klage. Det skriver VG. Den tidligere politimannen mente Norge hadde brutt retten til rettferdig rettergang.

NRK - 10 okt 21 kl. 14:33

Eirik Jensen-klage avvist

Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) har avvist den korrupsjons- og narkotikadømte Eirik Jensens klage. Det skriver VG. NRK har også fått dette bekreftet.

NRK - 08 okt 21 kl. 18:46

Meddommere kan være ulovlig valgt

17 meddommere på Nordvestlandet kan være ulovlig valgt, skriver Sunnmørsposten. Det kan bety at tusenvis av dommer kan bli ugyldige og gjenåpnes dersom Høyesterett kommer fram til at en bestemt kategori meddommere er ulovlig valgt..

Klartale - 07 okt 21 kl. 09:58

Vil han stille på nytt?

Da valgresultatet var klart, nektet Trump å akseptere det. Nå mistenker mange at han vil stille til valg på nytt.2020 var ikke første gang et amerikansk valg blir dramatisk.

VG - 05 okt 21 kl. 09:14

Nå kan USAs viktigste abortdom stå for fall

Framtiden for abortrettigheter i USA ligger i hendene til landets mest konservative høyesterett på lenge. Mandag åpnet domstolen en ny termin..

NRK - 03 okt 21 kl. 00:07

Abort-protester i 50 delstater

I 50 amerikanske delstater har kvinner lørdag demonstert for retten til abort og mot nye innstramminger. Flere tusen marsjerte i storbyer som Washington, New York og Chicago. I høst skal høyesterett behandle en sak om å omgjøre Roe mot Wade-dommen fra 1973 som legaliserte abort i USA..

NRK - 02 okt 21 kl. 19:38

Abortkamp i Washington D.C

«Min kropp, mitt valg, min rett». Det var blant parolene da tusenvis satte kursen mot USAs høyesterett i den første store kvinnemarsjen under Joe Bidens styre. Arrangementet i Washington inngår i landsomfattende demonstrasjoner lørdag med krav om tilgang til selvbestemt abort i USA.

NRK - 02 okt 21 kl. 19:38

Abortkamp i flere amerikanske byer

«Min kropp, mitt valg, min rett». Det var blant parolene da tusenvis satte kursen mot USAs høyesterett i den første store kvinnemarsjen under Joe Bidens styre. Arrangementet i Washington inngår i landsomfattende demonstrasjoner lørdag med krav om tilgang til selvbestemt abort i USA.

NRK - 02 okt 21 kl. 06:51

Kuppleder er ny president i Guinea

Mannen som ledet forrige måneds militærkupp i Guinea, er innsatt som midlertidig president i det vestafrikanske landet. Oberst Mamady Doumbouya ble tatt i ed av Guineas høyesterett fredag. Lengden på det midlertidige presidentskapet er ikke kjent.

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 12:50

USAs høyesterett blokkerer ikke Texas' nye abortlov

USAs høyesterett avviser å umiddelbart blokkere Texas' nye abortlov. Loven gjør abort etter sjette uke ulovlig..

VG - 02 sep 21 kl. 06:59

USAs høyesterett blokkerer ikke omstridt abortlov i Texas

Høyesterett i USA vil ikke blokkere den omstridte abortloven i Texas..

NRK - 01 sep 21 kl. 18:30

Streng abortlov trådt i kraft i USA

En abortlov som gjør abort etter sjette uke ulovlig, trådte onsdag i kraft i Texas i USA. Texas' guvernør Greg Abbott, som er republikaner, signerte loven i mai. En rekke grupper appellerte til høyesterett om å stanse loven, men da høyesterett ikke grep inn, trådte den i kraft..

Dagbladet - 21 sep 21 kl. 06:38

Nye forhandlinger om blodpenger

Etter bråket i Høyesterett i Somaliland, har klanen til mannen Saad Jirde er dømt for å ha drept, signalisert at det ønsker nye forhandlinger om blodpenger..

NRK - 18 sep 21 kl. 08:26

Fikk anke avvist av lagmannsretten

Mannen i 40-årene som er dømt for å ha sendt inn en bombe til politihuset i Ski i 2018, har fått anken avvist av lagmannsretten. Det skriver Østlandets Blad. Hele politihuset ble i desember 2018 sperret av etter at bomben ble oppdaget.

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 20:07

- Håper på løslatelse

Saad Jirde (55) får lørdag prøvet dødsdommen sin i Høyesterett i Somaliland. To juridiske dommere og en sharia-dommer avgjør om nordmannen blir løslatt eller henrettes..

NRK - 17 sep 21 kl. 15:15

Bane Nor anker Filipstad-dommen

Bane Nor anker Filipstad-dommen til Høyesterett, sier de i en pressemelding. De anker dommen fra Borgarting lagmannsrett der Bane Nor ble dømt for uaktsomt drap og uaktsomt skade, og brudd på jernbaneloven og sikkerhetsforskriften. I tillegg ble dømt til å betale 10 millioner kroner i bot, og saksomkostninger på 290.

E24 - 15 sep 21 kl. 13:47

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

VG - 15 sep 21 kl. 11:31

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 20:30

Høyesterett nølte. Kvinner i Texas blir nektet abort. Hva skjer nå?

Vi kan nå få langtidsvirkningene av Trumps dommerutnevnelser..

NRK - 20 jul 21 kl. 17:47

Høyesterett avviste anken

Høyesterett har avvist anken til de som er dømt for drapet på Sigbjørn Sveli på Regestranden i desember 2019. De to tiltalte ble dømt til 15 og 20 år forvaring både i tingretten og i lagmannsretten. Begge anket straffeutmålingen til Høyesterett, men anken er nå avvist og dommene blir stående..

NRK - 11 sep 21 kl. 14:02

Kvinne-protest mot Bolsonaro

Urfolkskvinner fra hele Brasil og hundrevis av urfolksnasjoner protesterte fredag mot president Jair Bolsonaro og hans arbeid for å begrense urfolkenes landrettigheter. Prostesten skjer samtidig som landets høyesterett vurderer lovligheten i Bolsonaros lovforslag om å begrense urfolks rettigheter..

Dagbladet - 10 sep 21 kl. 12:59

Utsetter behandling: - Fortsatt et håp

Laila Anita Bertheussen ble nektet full behandling, da dommen ble anket til lagmannsretten. Nå kan Høyesterett snu opp ned på konklusjonen..

E24 - 08 sep 21 kl. 09:56

Ruter taper millioner: Klarer ikke kan holde tilbake snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan holde tilbake snikere..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 10:06

Ruter taper millioner fordi de ikke kan holde tilbake snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan….

NRK - 08 sep 21 kl. 10:02

Ruter får ikke holde igjen snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan holde tilbake snikere. To ganger det siste halve året har personer blitt dømt for voldsbruk, men frikjent for vold mot særskilt utsatt yrkesgruppe etter å ha angrepet vektere som har forsøkt å holde dem igjen i billettkontroll på kollektivtrafikk. Det skriver Rett24.

VG - 08 sep 21 kl. 07:17

Høyesterett: Australske medier ansvarlig for Facebook-brukeres kommentarer

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere, og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider..

NRK - 08 sep 21 kl. 06:44

Ansvarlige for egne Facebook-sider

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider. Dylan Voller, en tidligere varetektsfange ved et ungdomsfengsel i delstaten Northern Territory, tok medieselskapene til retten på grunn av ærekrenkende kommentarer på deres Facebook-sider. Voller saksøkte TV-kanaler og aviser for kommentarer på Facebook-sidene til The Sydney Morning Herald, The Australian, Centralian Advocate, Sky News Australia og The Bolt Report.

NRK - 08 sep 21 kl. 00:45

Bolsonaro angrep valgordningen

Under et folkemøte i São Paulo i Brasil på landets nasjonaldag, sa president Jair Bolsonaro at landets valgordning er «en farse». Han sa han hadde liten tillit til det elektroniske stemmesystemet, og angrep både landets valgkommisjon og høyesterett. 150 ledende politikere fra 26 land, blant dem Spanias tidligere statsminister José Luis Zapatero, har undertegnet et opprop der de omtaler Bolsonaros påstander som en trussel mot Brasils demokrati..

VG - 07 sep 21 kl. 21:56

Mexicos høyesterett avkriminaliserer abort

Høyesterettsdommerne i Mexico vedtok enstemmig tirsdag at kriminaliseringen av abort i landet er grunnlovsstridig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt