H��yesterett

Wednesday, 06 December, 08:45

Nyheter om H��yesterett

NRK - 13 nov 23 kl. 16:56

Innreise uten koronatest skal opp i Høyesterett

Høyesterett skal behandle sakene til en kvinne og en mann som nektet å betale bøter etter at de under koronapandemien reiste inn i landet uten å teste seg. Det avgjorde Høyesteretts ankeutvalg fredag. Kvinnen ble dømt i Agder tingrett i februar i fjor til en bot på 13.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

NRK - 13 nov 23 kl. 20:18

USAs høyesterett innfører etiske regler

USAs høyesterett innfører etiske regler. Det skjer etter avsløringer av at dommerne har fått reiser og gaver som ikke er gjort kjent. Reglene gjelder for domstolens ni medlemmer og er innført etter mange måneder med press.

NRK - 08 sep 23 kl. 13:38

Politibetjent dømt i Høyesterett

En politibetjent var tiltalt for to tilfeller av voldtekt, fem tilfeller av misbruk av overmaktsforhold til å skaffe seg seksuell omgang og ett tilfelle av grovt brudd på tjenesteplikten. Ved behandlingen i tingretten og lagmannsretten ble han frifunnet for den ene tiltaleposten om voldtekt. For det andre tilfellet ble han dømt for grovt uaktsom voldtekt.

NRK - 27 okt 23 kl. 18:26

Høyesterett: Jehovas vitner får ikke midlertidig vigselsrett

Jehovas vitner får ikke prøvd ankesaken sin i Høyesterett. Dermed får de ikke en midlertidig registrering som trossamfunn og mister vigselsretten. – Vi er naturligvis skuffet over avgjørelsen til Høyesterett om å forkaste vår anke i saken om midlertidig forføyning, sier Fabian Fond, talsperson ved Jehovas vitners avdelingskontor i Skandinavia, til Vårt Land.

NRK - 16 nov 23 kl. 15:59

Høyesterett skal vurdere cannabis-promille

En kvinne i 40-årene ble i april dømt etter å ha fått påvist promille da hun kjørte med cannabis i blodet. Kvinnen ble først frifunnet i tingretten, men da dommen ble anket av påtalemyndigheten, ble hun dømt i Agder lagmannsrett. Nå skal Høyesterett avgjøre om kvinnens promille var ulovlig eller ikke, og saken blir derfor viktig for andre i lignende situasjon.

NRK - 16 nov 23 kl. 01:10

Høyesterett skal avgjøre cannabis-grenser i blodet

Høyesterett skal torsdag avgjøre cannabis-grenser i blodet til norske sjåfører. Retten skal gå opp grensene for hvor mye cannabis det kan være i blodet før det regnes som ruskjøring. Høyesterett skal vurdere om forbudsgrensen for THC i blodet hos sjåfører er lovlig eller ikke.

NRK - 10 nov 23 kl. 21:04

Voldtektsdømt politimann må i retten igjen i januar

I september dømte Høyesterett politimannen fra Nordland politidistrikt til ett år og elleve måneders fengsel. Dommen falt for ett tilfelle av grovt uaktsom voldtekt, ett tilfelle av misbruk av overmaktsforhold, og ett tilfelle av grovt brudd på tjenesteplikt. Imidlertid mente Høyesterett at tingretten hadde anvendt loven feil ved to tiltalepunkter knyttet til misbruk av overmaktsforhold.

VG - 24 nov 23 kl. 15:03

Høyesterett avviser direkte anke i fuskesaker

Regjeringsadvokaten er fornøyd med at Høyesterett har avvist å behandle to fuskesaker direkte..

NRK - 23 nov 23 kl. 14:44

Hells Angels-tvist skal behandles i Høyesterett

Forsikringsselskapet If vil ikke ha motorsykkelklubbene som tilhører Hells Angels som kunde, nå går de til Høyesterett for å få hjelp til å kaste ut klubbene fra kunderegisteret If er ukomfortabel med å forsikre MC-klubbenes lokale, men så langt har klubbene fått medhold i både Gulating og Borgarting lagmannsrett. Det skriver rett24.no..

NRK - 24 okt 23 kl. 12:57

Ulovlig jakt på totalfredet and avvist av Høyesterett

Samisk tradisjon er ikke grunnlag for å jakte fredede ender, mener ankeutvalget i Høyesterett. De har avvist anken til to menn som jaktet ulovlig fra motorbåt og skjøt en totalfredet and av arten sjøorre i Kautokeino. Mange av dem som driver vårjakt i Kautokeino, mener at sjøorren ikke bør jaktes.

NRK - 15 nov 23 kl. 15:19

Forsvarer i Helge Ingstad-saken: – Vi kommer til å be om frifinnelse

Statsadvokatene ba i sin prosedyre om 120 dagers betinget fengsel for vaktsjefen på «Helge Ingstad». Forsvarernes prosedyre kom ikke i mål, og vil fortsette i morgen. Konklusjonen er imidlertid klar.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:18

Britisk høyesterett: Flyktningleire i Rwanda er ulovlige

Britisk høyesterett: Flyktningleire i Rwanda er ulovlige.

NRK - 17 okt 23 kl. 08:41

Indias høyesterett sier nei til likekjønnet ekteskap

Indias høyesterett har avvist å gjøre likekjønnede ekteskap lovlige i landet. Indias regjering er uttalte motstandere av likekjønnede ekteskap og hadde også bedt høyesterett om å opprettholde dagens regelverk. Temaet er følsomt i India, der det for mange er tabu å snakke åpent om homofili.

NRK - 10 nov 23 kl. 05:05

Australia løslater internerte migranter

Australia skal løslate flere ureturnerbare migranter som er internert på ubestemt tid, etter at høyesterett fastslo at ordningen er ulovlig. En mann er allerede sluppet fri, sier innvandringsminister Andrew Giles fredag. Etter det nyhetsbyrået AFP erfarer, kan rundt 90 personer nå kvalifisere til å slippe ut av internering, der de sitter fordi de ikke kan sendes tilbake til hjemlandet.

NRK - Igår: 05:13

Storbritannia og Rwanga signerer ny asylavtale

Storbritannia og Rwanda skal signere en ny avtale om overføring av asylsøkere til Rwanda. Det britiske regjeringen vil å sende asylsøkere som kommer ulovlig til Storbritannia videre til Rwanda. I forrige måned slo høyesterett fast at ordningen var i strid med menneskerettighetene.

NRK - 09 nov 23 kl. 13:32

Britisk høyesterett vurderer omstridt migrantplan neste uke

Storbritannias høyesterett vil neste uke komme med sin kjennelse i saken om hvorvidt landets regjering kan sende asylsøkere som ankommer landet, til Rwanda. En ankedomstol i London slo i april fast at ordningen er ulovlig fordi Rwanda er et utrygt land. Den kjennelsen er anket, og høyesterettsbeslutningen kommer 15.

Aftenposten - 09 nov 23 kl. 11:44

Høyesterett: Utilregnelig sønn beholder arveretten etter drapet på advokat Tor Kjærvik

Høyesterett har avgjort at sønnen til den drepte advokaten Tor Kjærvik ikke skal miste arveretten selv om han drepte….

NRK - 09 nov 23 kl. 10:24

Høyesterett: Drepte faren – mister ikke arveretten

Sønnen til advokaten Tor Kjærvik mister ikke arveretten selv om han drepte faren sin. Det har Høyesterett bestemt. Sønnen led av paranoid schizofreni og ble ikke straffet for drapet, fordi retten kom fram til at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

VG - Igår: 14:20

Russisk LHBT-dom en katastrofe

LHBT-aktivister bør stemples som ekstremister, slår russisk høyesterett fast. Med dette strammer Putin tommeskruen ytterligere overfor stemmer som tillater seg å opponere mot regimets ensretting..

NRK - Igår: 10:45

Øygard får ikke saken gjenopptatt

Tidligere ordfører i Vågå, Rune Øygard, får ikke saken sin gjenopptatt. I 2013 ble Øygard i høyesterett dømt til fengsel for gjentatte overgrep mot en tenåringsjente. I sin begjæring om å få saken gjenopptatt, fra mars 2021, argumenterte Øygard for at de intime tekstmeldingene som gikk mellom ham og den fornærmede jenta var eller kunne ha vært fabrikkerte.

Aftenposten - 02 dec 23 kl. 23:04

Det er det vage ved Putins nye grep som gjør det ekstra skremmende

En vag beslutning i russisk høyesterett gjør landet enda mer dystert..

NRK - 02 dec 23 kl. 12:55

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

Klartale - 12 okt 23 kl. 16:28

Derfor er de sinte på staten

Noen få aksjonister tusler mellom lavvoer. De står ved Stortinget. Torsdag morgen virker stille i hovedstaden.

NRK - 01 dec 23 kl. 15:42

Statsministeren svarer på brev om Fosen-sak fra Den norske Dommerforening

23. november sendte den Den norske Dommerforening brev til stortingspresident Masud Gharahkhani og statsminister Jonas Gahr Støre om Høyesteretts dom i Fosen-saken. Nå har statsministeren svart på brevet.

NRK - 11 okt 23 kl. 05:44

Mann henrettet i Texas etter å ha tapt i høyesterett

En mann er blitt henrettet i Texas bare timer etter at han tapte en sak i høyesterett der det ble sådd tvil om bevisene mot ham. Jeddiah Murphu (48) ble erklært død etter å ha fått en injeksjon med et dødelig middel i fengselet i Huntsville. Han er dømt for drapet på en 80 år gammel kvinne i forbindelse med et bilran i 2000.

Dagbladet - 30 nov 23 kl. 21:04

Forbys i Russland: - Dramatisk

Russisk høyesterett har avgjort at LHBT-bevegelsen forbys i Russland, og bør stemples som ekstremister..

NRK - 30 nov 23 kl. 21:08

Arfan Bhatti begjærer seg løslatt mot kausjon

Arfan Bhatti, som er siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor sommer, har begjært seg løslatt fra fengsel i Pakistan mot kausjon. Bhatti begjærte seg løslatt under et rettsmøte torsdag. Advokat John Christian Elden bekrefter opplysningene.

Aftenposten - 30 nov 23 kl. 15:40

Russisk høyesterett forbyr en organisasjon som ikke finnes. Det skaper stor frykt over hele Russland.

NIZJNIJ NOVGOROD (Aftenposten): Putin trapper opp krigen mot det han mener er «Vestens dekadente verdier»..

NRK - 30 nov 23 kl. 13:12

Forbyr LHBT-bevegelsen

Russlands høyesterett forbyr LHBT-bevegelsen og kallar den ekstremistisk, melder Reuters..

VG - 30 nov 23 kl. 13:15

Russland gjør skeive til «ekstremister»: – Alle skeive blir betraktet som kriminelle

Russisk høyesterett avgjorde torsdag at den internasjonale LHBT-bevegelsen skal erklæres som «ekstremistisk». – En kriminalisering av alle skeive, frykter ekspert..

NRK - 30 nov 23 kl. 13:12

Russland forbyr «LHBT-bevegelsen»

I en ny avgjørelse klassifiserer Russlands høyesterett skeive som ekstremister, melder Reuters. Skeive russere frykter det vil føre til rettsforfølgelse, skriver NTB. Russiske myndigheter definerer personer som er lesbiske, homofile, bifile eller trans (LHBT+) som en egen bevegelse.

NRK - 03 nov 23 kl. 15:47

Høyesterett forbyr avl av hunderase

Høyesterett har slått fast at det er forbudt å avle hunder av rasen cavalier king charles spaniel i Norge. Mattilsynet vil håndheve forbudet dersom det blir nødvendig, opplyses det i en pressemelding..

NRK - 27 nov 23 kl. 22:22

Vil gjøre justisminister til dommer i Høyesterett

Brasils president Lula da Silva sier han vil utnevne sin egen justisminister Flavio Dino til høyesterettsdommer. Lulas forslag er at Dino tar over setet til høyesterettsdommer Rosa Webers, som har stått tomt siden hun gikk av med pensjon i slutten av september. Presidenten sa også at han vil utnevne juridisk rådgiver Paulo Gonet til landets nye statsadvokat.

Aftenposten - 31 okt 23 kl. 09:49

Nei til EU tapte i Høyesterett: Stortinget var beslutningsdyktig da Norge ble med i Acer

Høyesterett har tatt stilling til Acer-søksmålet..

E24 - 31 okt 23 kl. 09:49

Nei til EU tapte i Høyesterett: Stortinget var beslutningsdyktig da Norge ble med i Acer

Høyesterett har tatt stilling til Acer-søksmålet..

NRK - 24 nov 23 kl. 11:44

Tove-drapet: Familien anker dommen

Familien til svenske Tove (21), som ble drept i Småland i Sverige i 2022, anker dommen som i oktober frifant en av de to kvinnene som var tiltalt for drapet. To kvinner ble dømt til livstid for drapet på Tove. Men i oktober ble en av dem frikjent, mens den andre fikk kortere straff.

NRK - 24 nov 23 kl. 07:30

Dommerforeningen ber Stortinget og regjeringen respektere Fosen-dommen

Den norske Dommerforeningen har sendt brev til Stortingspresident Masud Gharahkani og statsminister Jonas Gahr Støre. I brevet blir Stortinget og regjeringen bedt om å respektere Fosen-dommen og redegjøre for hvordan de vil sikre rettsstaten og menneskerettighetene. – I en rettstat er det viktig at dommer blir respektert og etterlevd.

NRK - 30 sep 23 kl. 13:11

Høyesterett snur i musefellesak

Linda Strand fra Surnadal på Nordmøre ble dømt i tingretten i juli for å ha laget en musefelle av en bøtte og bamsemums. Frostating lagmannsrett ville ikke behandle anken, men det har Høyesterett nå bestemt at de må. – Jeg er spesielt glad for at Høyesterett peker på at dyrevelferdsloven ikke kan være blind for hva slags dyr det dreier seg om, og dette kan bli en spennende diskusjon når saken skal behandles i lagmannsretten, sier Strands advokat Thor Kleppen Sættem til NRK.

Aftenposten - 19 nov 23 kl. 22:46

Han gikk på et knusende nederlag. Nå tar han et omstridt grep for å gi asylsøkerne enveisbillett til Rwanda.

Den britiske statsministeren ville gi asylsøkere enveisbillett til Rwanda, men fikk nei fra høyesterett..

NRK - 28 sep 23 kl. 15:08

Karasjok-saken behandles i storkammer i Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg har besluttet å henvise saken om eierskap av grunnen i store deler av Karasjok kommune til behandling i storkammer. Det melder Høyesterett torsdag ettermiddag. I april slo Utmarksdomstolen fast med tre mot to stemmer at lokalbefolkningen i Karasjok er rettmessig eier av grunnen i nesten hele kommunen.

Aftenposten - 17 nov 23 kl. 22:12

Russland vil forby LHBT-bevegelsen – kaller den «ekstremistisk»

Russlands justisdepartement har fremmet krev til Høyesterett om at den internasjonale LHBT-bevegelsen skal forbys og….

NRK - 17 nov 23 kl. 20:44

Senegals fengslede opposisjonsleder tapte i retten

Den fengslede opposisjonslederen Ousmane Sonko røk på et nytt rettslig nederlag da Senegals øverste domstol slo fast at han ikke kan stille til presidentvalg. 49 år gamle Sonko er de siste par årene blitt rettsforfulgt for flere anklager. Han ble i sommer frikjent for voldtekt, men dømt til to års fengsel for å ha «korrumpert ungdommen».

VG - 23 okt 23 kl. 10:20

Anker fuskesaker rett til Høyesterett

To studenter som nylig tapte sine fuskesaker i tingretten, anket fredag sakene direkte inn for Høyesterett..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com