Guterres

Monday, 06 February, 03:48

Nyheter om Guterres

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 26 apr 22 kl. 12:58

Guterres er i Russland for å be om fred

Guterres dro til Russland tirsdag i et forsøk på å overtale president Vladimir Putin til å stanse krigføringen i Ukraina.António Guterres dro til Russland tirsdag. Han er sjef for verdens-organisasjonen FN, og håper å få slutt på krigen i Ukraina.

Klartale - 18 jan 23 kl. 12:31

FN-sjefen sier oljeselskaper har løyet om klima

– Sist uke fikk vi vite at noen av dem som produserer fossil energi visste hva det førte til. Allerede på 70-tallet. De visste svært godt at bruken av fossil energi førte til et endret klima, sa António Guterres.

Klartale - 07 dec 22 kl. 09:03

Guterres sier vi behandler naturen som et toalett

– Vi behandler naturen som et toalett. Det sa António Guterres under en klimakonferanse. Han er FNs general-sekretær.

NRK - 18 jan 23 kl. 12:17

FN-sjefen hardt ut mot «løgnaktige» oljeselskaper

Oljeselskaper har vært pådrivere for en «stor løgn» om klimaendringene, og bør holdes ansvarlige, mener FNs generalsekretær António Guterres. – Vi fikk i forrige uke vite at enkelte produsenter av fossilt brennstoff på 70-tallet var fullstendig klar over at produktet deres koker planeten vår, sa Guterres fra talerstolen på Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos onsdag. Guterres viser med det til en rapport der det kom fram at oljeselskapet Exxon allerede på 1970-tallet på satt på forskning som knyttet fossilt brennstoff til klimaendringene – noe de ikke sa ifra om.

Klartale - 09 sep 22 kl. 15:20

Ber land med store utslipp hjelpe Pakistan

António Guterres er sjef i Verdensorganisasjonen FN. Han har besøkt Pakistan. Han holdt pressekonferanse sammen med Shehbaz Sharif fredag.

Klartale - 01 feb 23 kl. 15:30

To år siden hæren tok makten i Myanmar

1. februar 2021 tok hæren makta i landet. Store protester ble stanset med vold.

NRK - 17 okt 22 kl. 20:09

Guterres: – Situasjonen i Etiopia er i ferd med å komme ut av kontroll

Landet rives snart i stykker av krig, sier FNs generalsekretær António Guterres og ber om at kampene i Tigray-regionen i Etiopia stanses umiddelbart. Guterres bønn kom få timer etter at Etiopias regjering mandag avviste Den afrikanske unionens krav om en umiddelbar og ubetinget våpenhvile. Samtidig lovet statsminister Abiy Ahmed å ta tilbake kontrollen over flyplasser og andre viktige steder i Tigray.

NRK - 12 jan 23 kl. 16:17

FN-sjef: Angrep på kvinnerettigheter skaper «kjønnsaparteid»

Generalsekretær i FN Antonio Guterres går hardt mot Talibans angrep på kvinners rettigheter i Afghanistan torsdag. I en tale sier Guterres at angrepene mot kvinners rettigheter skaper et «kjønnsaparteid», melder Reuters..

NRK - 18 nov 22 kl. 08:10

Zelenskyj og Guterres diskuterte kornavtalen

FNs generalsekretær António Guterres har hatt en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Det opplyser kontoret til FN-sjefen. – De diskuterte framtiden til kornavtalen og måter man kan forbedre den på for verdens minst utviklede land, opplyser kontoret til Guterres.

NRK - 23 sep 22 kl. 07:45

FN-sjefen ber verden fjerne gjødsel-sanksjoner mot Russland

FN-sjefen António Guterres mener det er nødvendig at alle land fjerner alle gjenværende hindringer for eksport av russisk gjødsel. Det skriver Guterres på Twitter. – Dersom gjødselmarkedet ikke blir stabilisert, kan verden gå tom for mat neste år, skriver Guterres.

NRK - 20 sep 22 kl. 15:36

Guterres advarer internasjonale ledere

FNs generalsekretær António Guterres advarte internasjonale ledere da han snakket under åpningen av FNs hovedforsamling tirsdag, ifølge AFP. – En vinter med global misnøye er i horisonten, sa Guterres da han åpnet den årlige generalforsamlingen. Tirsdag startet FNs hovedforsamling i New York i USA, hvor blant annet statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt skal delta.

NRK - 03 nov 22 kl. 19:50

FN: 10 mill. tonn korn og andre matvarer eksportert fra Ukraina

De tre siste månedene har 10 millioner korn og andre matvarer blitt skipet ut fra Ukraina takket være kornavtalen, ifølge FNs toppsjef António Guterres. Han understreker at avtalen gjør en forskjell og reduserer risikoen for sult over hele verden. – Per i dag har 10 millioner tonn korn og andre matvarer blitt skipet gjennom svartehavskorridoren.

NRK - 10 sep 22 kl. 21:54

Guterres: Ødeleggelser uten sidestykke i Pakistan

FNs generalsekretær António Guterres sier han aldri har sett så store klimaødeleggelser som de Pakistan nå er utsatt for. Guterres er lørdag i det flomrammede landet. Opptil en tredel av Pakistan har stått under vann, og minst 1.

NRK - 27 okt 22 kl. 01:22

Guterres: Dumt å fortsette å satse på fossilt brensel

FNs generalsekretær António Guterres sier at det vil være «dumt» om verden fortsetter å være avhengig av fossilt brennstoff som fører med seg klimaendringer. – Om verden, og særlig om Europa, hadde investert stort de siste to tiårene i fornybar energi, ville vi ikke stått overfor energikrisen vi har i dag, og prisene på olje og gass ville ikke vært så høye som nå, sa Guterres i et intervju med BBC onsdag, etter at FNs klimakonvensjon (UNFCCC) la fram en rapport der det heter at verden per nå styrer mot 2,5 graders oppvarming. (NTB).

Klartale - 14 jul 22 kl. 09:19

Kan snart bli enighet om frakt av korn fra Ukraina

Det blir nye møter neste uke, sier Hulusi Akar. Han er forsvarsminister i Tyrkia. Landet har sammen med verdens-organisasjonen FN jobbet for å få laget en avtale.

NRK - 31 aug 22 kl. 00:32

FNs generalskretær om Gorbatsjov

Mikhail Gorbatsjov var en unik statsmann som endret historiens gang, sier FNs generalsekretær António Guterres. – Jeg ble svært trist da jeg fikk vite om Mikhail Gorbatsjovs bortgang. Han var en unik statsmann som endret historiens kurs, sier Guterres i en uttalelse tirsdag kveld.

NRK - 07 dec 22 kl. 18:18

Guterres: – Kan ikkje be borna våre rydde opp

– Krigen vi fører mot naturen er ein krig mot oss sjølve. Vi treng regjeringar som lagar ambisiøse nasjonale handlingsplanar som vernar og bevarer naturen sine gåver. Vi treng bedrifter og investorar som set naturvern først i forretningsplanane sine, og investerer i berekraftige løysingar.

NRK - 06 dec 22 kl. 21:49

Guterres : – Vi fører ein krig mot naturen

– Naturen er under angrep. Slik opna statsministeren i Canada Justin Trudeau FNs naturtoppmøte COP15 i Montreal i Canada. Målet med COP15 er å vedta eit rammeverk for globalt biologisk mangfald – som har blitt kalla «ein Parisavtale for naturen».

NRK - 24 jan 23 kl. 22:00

FN: Situasjonen i Haiti er ute av kontroll

Væpnede bander herjer i Haiti, der situasjonen nå er helt ute av kontroll, konstaterer FNs spesialutsending Helen La Lime. La Lime gjentok tirsdag sin oppfordring til FNs medlemsland om å sende en internasjonal styrke i et forsøk på å gjenopprette ro og orden i Haiti. – Den gjengrelaterte volden har nå nådd et nivå vi ikke har opplevd på flere tiår.

NRK - 04 okt 22 kl. 08:44

FN om klimakrisen: – Verden kjemper en kamp om liv eller død

Verden kjemper en kamp på liv eller død som følge av klimakrisen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres. Han anklager verdens 20 rikeste land for å ikke gjøre nok. – Det er en tid med enorme klimautfordringer over hele verden.

NRK - 09 jan 23 kl. 13:17

FN-sjefen: Dypt frustrert

FNs generalsekretær António Guterres sier at han er dypt frustrert over det han kaller passivitet fra verdens ledere, og mangel på internasjonale investeringer, for å motvirke katastrofer som skyldes klimaendringer, skriver Reuters. FN-sjefen uttrykte sin frustrasjon på en konferanse i Genève om gjenoppbyggingsarbeid, i kjølvannet av flomkatastrofen i Pakistan..

NRK - 20 nov 22 kl. 05:39

FN-sjefen ønsker klimaenighet velkommen

FNs generalsekretær António Guterres takker deltakerne på COP27-toppmøtet i Egypt for innsatsen og sier han ønsker klimaenigheten velkommen. – Jeg anerkjenner innsatsen fra delegatene og representanter for sivilsamfunnet som kom til Sharm el-Sheikh for å presse ledere til reell klimahandling. Det er det vi trenger, sier Guterres i en uttalelse tidlig søndag morgen.

Klartale - 18 nov 22 kl. 12:27

Tilliten mellom landene blir svakere

Verdens ledere har møttes for å snakke om klima. Møtet kalles COP27. Det startet søndag 6.

NRK - 01 aug 22 kl. 17:36

FN: Advarer mot økt fare for atomkrig

Verden er bare en liten feilberegning unna kjernefysisk utslettelse, sier FNs generalsekretær António Guterres. Ifølge Guterres er trusselen om atomkrig nå like reell som på høyden av den kalde krigen. – Vi har vært særdeles heldige til nå.

NRK - 07 nov 22 kl. 12:00

Guterres: Dette er en kamp om livet

FNs generalsekretær António Guterres holder sin åpningstale på Klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh i Egypt. Han understreker det alvorlige bakteppet for møtet. – Dette er en kamp om livet, og vi taper.

NRK - 04 nov 22 kl. 12:41

FN-sjefen: 1,5-gradersmålet er i fare, men kan nås

Verden står i fare for ikke å nå 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen av 2015. FN-sjef António Guterres understreker at det fortsatt er oppnåelig. – 1,5-gradersmålet er på intensiven, og maskinene rister.

NRK - 15 sep 22 kl. 00:06

Guterres: Minimal sjanse for fred i Ukraina

Sjansen for fred i Ukraina er minimal, sier FN-sjef António Guterres etter at han snakket med Russlands president Vladimir Putin på telefon onsdag. – Jeg har en følelse av at vi fortsatt er langt unna en fred. Det ville være løgn om jeg sa at det kan skje raskt.

NRK - 20 dec 22 kl. 05:05

FN-sjefen tror ikke på snarlig slutt på krigen i Ukraina

FNs generalsekretær ber verden gjøre alt for å få slutt på krigen i Ukraina. Han tror ikke på noen snarlig løsning, men håper krigen kan være over i 2023. FN regner ikke med noen fredssamtaler i nær fremtid og konsentrerer seg derfor om initiativer for å øke korneksporten via Svartehavet, sier FN-sjef António Guterres på en pressekonferanse.

NRK - 30 okt 22 kl. 15:42

FN-sjefen: – Dypt bekymret for at Russland trekker seg fra kornavtalen

FNs generalsekretær António Guterres er dypt bekymret for følgene av at Russland trakk seg fra kornavtalen lørdag. Guterres utsetter reisen fra toppmøtet Arab League Summit i Alger med en dag for å fokusere på saken, opplyser FN-sjefens talsperson. Lørdag kunngjorde Russland at de trekker seg fra kornavtalen.

NRK - 29 okt 22 kl. 12:27

Guterres: Mer olje og gass ikke løsningen på energisikkerhet

FNs generalsekretær António Guterres mener mer olje og gass ikke er løsningen på energisikkerhet i kjølvannet av Ukraina-krigen. – Den eneste veien til energisikkerhet, stabile kraftpriser og en levelig planet, er en hurtig overgang til fornybar energi, skriver han på Twitter. (NTB).

NRK - 08 sep 22 kl. 20:39

FNs generalsekretær: – Beundret verden over

FNs generalsekretær António Guterres uttrykker sorg over dronning Elizabeth's bortgang. – Hun ble beundret over hele verden for sitt lederskap og hengivenhet, skriver Guterres på Twitter. Han omtaler henne som en god venn av FN, som hadde en beroligende tilstedeværelse gjennom tiår med endring.

Klartale - 07 sep 22 kl. 15:05

Hva skjer ved det ukrainske kraftverket?

Russland angrep nabolandet Ukraina 24. februar. Krigen pågår fortsatt.

NRK - 02 sep 22 kl. 21:03

Guterres sjokkert over attentatet på Argentinas visepresident

FNs generalsekretær António Guterres er sjokkert over attentatet mot Argentinas visepresident Cristina Kirchner, som torsdag fikk en pistol rettet mot hodet. En vænet mann stormet bort til Kirchner da hun var i ferd med å sette seg inn i en bil i Buenos Aires. – En mann rettet en pistol mot hodet hennes og trakk av, sier president Alberto Fernández.

NRK - 06 dec 22 kl. 16:22

FN-topp før miljømøte: – Vi er i krig med naturen

Vi må slutte fred med naturen, oppfordrer sjefen for FNs miljøprogram (Unep) før FNs store naturkonferanse i Montreal i Canada. På konferansen skal verdens land forsøke å bli enige om nye målsettinger som kan bidra til vern av naturområder og dyre- og plantearter. – Når det gjelder biologisk mangfold, så er vi i krig med naturen.

NRK - 10 okt 22 kl. 16:12

FN-sjefen ut mot Russland: Uakseptabel eskalering

FN-sjef Antonio Guterres kaller Russlands bombeangrep i Ukraina mandag for en «uakseptabel eskalering», melder AFP. Ifølge Reuters er Guterres sjokkert over angrepene som regnet over flere store byer i Ukraina mandag formiddag..

NRK - 21 aug 22 kl. 10:08

FN: Russiske landbruksprodukter og gjødsel må kunne eksporteres uhindret

Russiske landbruksprodukter og kunstgjødsel må ikke hindres i å komme fram til verdensmarkedet for å unngå global matkrise, sier FNs generalsekretær. – Det er viktig at alle myndigheter og privat sektor samarbeider for å bringe produktene til markedet, sa generalsekretær António Guterres under et besøk i Istanbul. FN og Tyrkia meklet fram avtaler mellom Russland og Ukraina som åpnet for at millioner av tonn med korn kunne eksporteres fra ukrainske svartehavshavner som Russland blokkerte.

NRK - 10 okt 22 kl. 01:51

FNs sjef vil ha internasjonal styrke i Haiti

FN-sjef António Guterres oppfordrer verdenssamfunnet til å sende styrker til Haiti etter at landet ba om hjelp til å håndtere en forverret sikkerhetssituasjon. – Generalsekretæren oppfordrer verdenssamfunnet, inkludert medlemmene i Sikkerhetsrådet, til å vurdere anmodningen fra Haitis regjering som en hastesak og umiddelbart utplassere en internasjonal spesialisert væpnet styrke for å håndtere den humanitære krisen, står det i en uttalelse fra Guterres' talsmann Stephane Dujarric. (NTB).

NRK - 07 okt 22 kl. 16:18

FN-sjefen gratulerer prisvinnerne

FNs generalsekretær António Guterres sier årets fredspris setter søkelyset på den makten som sivilsamfunnet har til å fremme fred. – Jeg gratulerer Ales Bjaljatski og organisasjonene Memorial og Center for Civil Liberties med å ha fått Nobels fredspris for 2022, sier Guterres i en pressemelding. – Som Nobelkomiteen sier, setter årets pris søkelyset på den makten som sivilsamfunnet har til å fremme fred, legger han til.

NRK - 18 aug 22 kl. 17:06

Russland avviser FNs Zaporizjzja-forslag om demilitarisering

Russland kallar forslaget frå FNs generalsekretær António Guterres, om å stoppa militær aktivitet ved og rundt Zaporizjzja-kraftverket, uakseptabelt, melder Reuters. Guterres bad tidlegare denne månaden russiske styrker om å trekka seg frå anlegget, og oppretta ein trygg militærfri sone rundt kraftverket. Torsdag bad Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj FN om å sikra sikkerheita ved kraftverket, som har vore under angrep den siste tida.

NRK - 18 nov 22 kl. 20:14

FJ-sjefen fordømmer nordkoreansk rakettoppskytning

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå fordømmer FN-sjef Antonio Guterres rakettoppskytningen. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 18 nov 22 kl. 20:14

FN-sjefen fordømmer nordkoreansk rakettoppskytning

Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå fordømmer FN-sjef Antonio Guterres rakettoppskytningen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 17 nov 22 kl. 19:09

Barth Eide skuffet over COP27-utkast

Forhandlingene på klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypt er inne i sluttfasen. Mange, deriblant FNs generalsekretær Antonio Guterres er svært skuffet over det nåværende utkastet til avtaleteksten fra møtet. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide sier han deler skuffelsen.

NRK - 15 nov 22 kl. 09:12

Ukraina ber om hjelp til å hente tilbake deporterte barn

Ukraina ber om internasjonal hjelp til å hente tilbake tusenvis av ukrainske barn som, ifølge ukrainske myndigheter, har blitt deportert til Russland. FNs generalsekretær António Guterres og ambassadører på G20-toppmøtet har vært i et møte for å diskutere problemstillingen, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale mandag kveld. Ifølge ham har 11.

Klartale - 15 nov 22 kl. 09:01

Nå er vi åtte milliarder folk på jorda

Tirsdag er det åtte milliarder mennesker på jorda. FN har oversikt over befolkning. António Guterres mener vi bør feire dagen.

NRK - 15 nov 22 kl. 06:21

Åtte milliarder mennesker i verden

Tirsdag markerer FN at det nå er åtte milliarder innbyggere på vår planet. – Milepælen er en anledning til å feire mangfold og fremskritt mens vi tar inn over oss menneskehetens felles ansvar for planeten, sier FNs generalsekretær António Guterres i en uttalelse. Beregninger fra FNs befolkningsfond viser at verden passerer åtte milliarder innbyggere 15.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com