Gresk

Wednesday, 01 December, 17:08

Nyheter om Gresk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 nov 21 kl. 21:03

Brukte tåregass mot Greske brannmenn

Gresk politi brukte tåregass og vasskanonar mot brannmenn som demonstrerte i Aten fredag. Brannmennene kravde fleire faste jobbar og ikkje korttidskontraktar, som dei har i dag. Hellas var ramma av store skogbrannar i sommar.

NRK - 18 okt 21 kl. 10:46

Europeisk pris til norsk film

Den NRK-sendte dokumentaren «Tro kan flytte fjell» vant i helga Prix Europa Iris Award. Filmen, som er produsert av Medieoperatørene, ble utpekt til den beste europeiske TV-produksjonen om kulturelt mangfold i 2021. Filmen handler om Gresk-ortodokse nonner som dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster.

NRK - 17 okt 21 kl. 11:46

Protesterte mot vinter-OL i Hellas

Gresk politi har gripe to menneskerettsaktivistar etter ei markering på Akropolis i Athen. Aktivistane protesterte i forbindelse med at OL-fakkelen skulle tennast og bli levert til arrangørane av vinter-OL i Beijing neste år. Dei protesterte med eit tibetansk flagg og eit banner som sa: «Set Hongkong fri – revolusjon»..

NRK - 02 sep 21 kl. 09:11

Gresk komponist død

Den Greske komponisten Mikis Theodorakis har gått bort, 96 år gammel. Det melder AFP. Theodorakis har, i tillegg til musikken, vært innvalgt i det Greske parlamentet flere ganger, og var statsråd på begynnelsen av 90-tallet..

NRK - 16 jul 21 kl. 10:01

Tyrkia skjøt mot Gresk kystvakt

Et tyrkisk fartøy løsnet fredag skudd mot en båt fra den Greskkypriotiske kystvakten, ifølge nyhetsbyrået CNA. Hendelsen skal ha funnet sted 11 nautiske mil fra den Gresk-kypriotiske fiskelandsbyen Kato Pyrgos, som ligger rett vest for den FN-patruljerte våpenhvilelinjen som deler Kypros i to..

NRK - 12 aug 21 kl. 11:15

17 personer reddet fra fartøy

Tidligere torsdag meldte Gresk kystvakt at et britisk fartøy hadde sunket utenfor øya Milos i Hellas. Alle de 17 personene om bord har nå blitt reddet, ifølge Reuters..

NRK - 12 aug 21 kl. 10:34

Britisk fartøy sank i Hellas

Ifølge Gresk kystvakt har et fartøy med britisk flagg sunket utenfor øyen Milos i Hellas. Redningsmannskap er på vei for å redde 17 passasjerer, melder Reuters..

VG - 09 aug 21 kl. 00:58

Gresk minister: – Det kommer til å bli en vanskelig natt

Redningsmannskaper og innbyggerne på den Greske øya Evvia stålsetter seg for en lang natt med truende skogbranner..

NRK - 24 jun 21 kl. 08:19

Prest kastet syre på biskoper

Sju biskoper i den Gresk-ortodokse kirken er skadd i et syreangrep ved Petraki-klosteret i Aten. Gresk politi har pågrepet en prest mistenkt for narkotikahandel, for syreangrepet. Det melder Reuters..

VG - 30 jul 21 kl. 02:53

OL-sølv til Borch: - Vet hvor vanskelig det kan være

TOKYO/OSLO (VG) Kjetil Borch (31) hadde et enormt press på seg foran finalen i singelsculler i natt. En Gresk overraskelse sørget for at nordmannen måtte se seg slått..

VG - 30 jul 21 kl. 02:53

OL-sølv til Borch etter tøff oppladning: – Har ikke latt meg vippe av pinnen

TOKYO/OSLO (VG) Kjetil Borch (31) hadde et enormt press på seg foran finalen i singlesculler i natt. En Gresk overraskelse sørget for at nordmannen måtte se seg slått..

VG - 30 jul 21 kl. 02:53

OL-sølv til Borch: - Et rotterace

TOKYO/OSLO (VG) Kjetil Borch (31) hadde et enormt press på seg foran finalen i singlesculler i natt. En Gresk overraskelse sørget for at nordmannen måtte se seg slått..

NRK - 27 jul 21 kl. 23:32

Fire arrestert for Gresk skogbrann

Fire personer er arrestert i Hellas, mistenkt for ha tent på branner i samarbeid med eiendomsutviklere. Brannmannskaper kjemper mot flere skogbranner som truer hovedstaden Aten..

VG - 23 jul 21 kl. 17:35

Smitteutbrudd i Gresk ferieparadis: – Som sild i tønne

Kos, Rhodos, Mykonos og Ios – smitten skyter i været på de Sørlige egeiske øyer. – Det var det verste marerittet å ende opp i karantene her, sier norsk turist fra karantenehotell på Kos..

NRK - 22 jul 21 kl. 02:02

Tåregass mot demonstranter i Hellas

Gresk politi tok onsdag i bruk tåregass og vannkanoner for å løse opp en demonstrasjon der folk protesterte mot et regjeringsforslag om vaksinasjonskrav. I forslaget står det at ansatte kan bli suspendert uten lønn fra midten av august hvis de ikke vaksinerer seg..

NRK - 17 jul 21 kl. 16:06

Gresk øy stenger ned

De siste 24 timene har det blitt regisret flere smittetilfeller på den Greske øyen Mykonos. Myndighetene innfører derfor strengere restriksjoner, melder mediet Protothema. Det blir innført portforbud mellom klokken 01:00 og 06:00.

VG - 17 jul 21 kl. 15:47

Gresk partyøy forbyr musikk for å bekjempe smitteutbrudd

Det innføres også portforbud for å begrense spredningen av et lokalt coronautbrudd..

NRK - 16 jul 21 kl. 09:49

Skogbrann herjer Gresk ferieøy

Flere turister er evakuert etter at en skogbrann brøt ut på den Greske ferieøya Samos torsdag, skriver den danske avisa BT. Over 100 brannmenn, seks helikoptre og fem brannfly kjemper fredag fortsatt mot flammene, ifølge den Greske avisa Ekathimerini..

NRK - 08 jul 21 kl. 17:01

EU godtar ikke tostatsløsning

EU kommer aldri til å godta en tostatsløsning på den delte øya Kypros. EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, uttalte EUs standpunkt etter et møte med president Nikos Anastasiades i hovedstaden Nikosia torsdag. Både Tyrkia og Den tyrkiske republikken Nord-Kypros har krevd at øya blir delt i to stater: en tyrkisk-kypriotisk i nord, og en Gresk-kypriotisk i sør..

NRK - 02 jul 21 kl. 00:39

Gresk nynazist på rømmen arrestert

Nestlederen i det Greske nynazistiske partiet Gyllent daggry ble torsdag pågrepet etter å ha vært på rømmen siden han ble dømt til fengsel i oktober. Christos Pappas ble dømt til 13 års fengsel i en rettssak der over 50 Gyllent daggry-medlemmer ble funnet skyldig i å ha drevet en kriminell organisasjon, drap, overfall og ulovlig besittelse av våpen..

Dagbladet - 29 jun 21 kl. 13:14

Fikk kunstsjokk etter tips

Gresk politi har funnet et Picasso-maleri som ble stjålet fra nasjonalmuseet i Aten i Hellas for rundt ti år siden..

NRK - 29 jun 21 kl. 07:41

Stjålet Picasso-maleri funnet

Gresk politi har funnet Picasso-maleriet «Kvinnehode» som ble stjålet fra nasjonalmuseet i Aten i Hellas for rundt ti år siden. En 49 år gammel mann skal ha vært tyven av maleriet som skal ha en verdi på rundt 168 millioner kroner..

NRK - 31 maj 21 kl. 16:14

Gresk og tyrkisk leder møtes

Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis skal møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan når de kommer til Brussel for å delta på Nato-toppmøtet om to uker. Møtet anses for å være et steg på vei mot en normalisering av kommunikasjonen mellom de to nabolandene..

NRK - 30 maj 21 kl. 03:39

Kypros-valg preget av skandaler

Anklager om korrupsjon og bestikkelser preger valgkampen på Kypros. Øya holder søndag valg til ny nasjonalforsamling. Det er ventet at oppslutningen om de tradisjonelle partiene vil falle, og at valgdeltakelsen blir lav, melder Reuters.

VG - 26 maj 21 kl. 03:06

Frykter artsutryddelse etter Gresk plan om tvangssterilisering

Dyrleger frykter enkelte katte- og hunderaser kan utryddes om den Greske planen om obligatorisk sterilisering av løshunder og løskatter gjennomføres..

VG - 26 maj 21 kl. 03:06

Frykter utryddelse av katteraser etter Gresk plan om tvangssterilisering

Dyrleger frykter enkelte katte- og hunderaser kan utryddes om den Greske planen om obligatorisk sterilisering av løshunder og løskatter gjennomføres..

VG - 26 maj 21 kl. 03:06

Frykter utryddelse av katteraser etter Gresk plan om tvangskastrering

Dyrleger frykter enkelte katte- og hunderaser kan utryddes om den Greske planen om obligatorisk kastrerering av hunder og katter gjennomføres..

Dagbladet - 22 maj 21 kl. 11:49

Anklager om billig kopi

Kypros' bidrag til Eurovision vekker raseri hos den Gresk-ortodokse kirken og Lady Gaga-fans. Låta «El diablo» blir beskyldt for å være for lik Gagas låter..

NRK - 27 apr 21 kl. 13:22

Gresk nynazist arrestert i Belgia

Den tidlegare leiaren for det Greske nynazistpartiet Gyldent daggry, Ioannis Lagos, er arrestert i Brussel. Det opplyser belgisk politi. EU-parlamentet oppheva i dag immuniteten han hadde som EU-parlamentarikar, og han kan bli straffeforfulgt..

NRK - 15 apr 21 kl. 21:43

Tyrkia og Hellas krangler videre

Tyrkias og Hellas utenriksministre kranglet på en pressekonferanse torsdag. Hellas utenriksminister Nikos Dendias var på besøk hos sin tyrkiske kollega Mevlut Cavusoglu, men brukte pressekonferansen til å kritisere Tyrkia for blant annet å lete etter gass i Gresk farvann..

NRK - 09 apr 21 kl. 15:22

Gresk krimjournalist drept i Aten

En krimjournalist er skutt og drept utenfor sin bolig i Aten, opplyser en politikilde. Giorgos Karaivaz ble skutt flere ganger av to menn på en motorsykkel, ifølge foreløpige meldinger. Han arbeidet for TV-stasjonen Star og drev også nyhetsbloggen bloko.

NRK - 16 mar 21 kl. 12:56

Hellas og Tyrkia i nye samtaler

Hellas og Tyrkia møttes tirsdag for å prøve å komme fram til en løsning på den fastlåste situasjonen om gassrettigheter i Middelhavet. I fjor blusset konflikten opp igjen da Tyrkia sendte et forskningsskip til farvann like ved en Gresk øy..

NRK - 10 mar 21 kl. 13:31

Dømt for å ha startet brann i Moria

To afghanske ungdommer er dømt til fengsel i fem år for å ha startet brannene som førte til store ødeleggelser i Moria-leiren i fjor. Det avgjorde en Gresk domstol onsdag. Brannene i september 2020 ødela store deler av leiren på den Greske øya Lesvos, hvor migranter hadde bodd under dårlige forhold i årevis..

VG - 09 mar 21 kl. 22:17

Hellas: Vil ta imot vaksinerte turister i sommer

Hellas forbereder seg på å kunne ta imot turister til sommeren, melder Gresk minister. I Norge er myndighetene forsiktig optimistiske..

NRK - 09 mar 21 kl. 21:04

Sammenstøt i Aten

Gresk politi har brukt tåregass og vannkanoner mot tusenvis av demonstranter i den Greske hovedstaden for å hindre dem i å storme en politistasjon. Protestene kommer etter at en video viste en politimann med kølle som banker opp en mann..

Aftenposten - 04 mar 21 kl. 07:00

Hun sa opp bankjobben, solgte huset og flyttet til en Gresk øy

– Aegina smyger seg innunder huden på deg, sier Isabelle Zigliara. For tre år siden byttet hun ut hjem og jobb i Paris….

NRK - 16 feb 21 kl. 13:29

To døde i Gresk kuldebølge

To mennesker har mistet livet i uventet strengt vintervær i Hellas. Det er mer enn ti år siden like mye snø falt i Athen, og koronavaksineringer ble avlyst i hovedstaden. Nord i landet er det målt 19 minusgrader, og flere steder er det sterk vind..

NRK - 21 jan 21 kl. 21:37

Hellas vil bruke mindre tåregass

Hellas regjering lovet torsdag å begrense bruken av tåregass, samme dag brukte politiet tåregasss mot en studentprotest. Gresk politi bruker tåregass rutinemessig,, selv ved demonstrasjoner der få er voldelige, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 19 jan 21 kl. 18:22

Nordmann pågrepet på Kreta

En norsk mann som har vært etterlyst på Kreta etter at hans samboer ble funnet drept, er pågrepet av Gresk politi. Det melder Greske medier. Mannen skal ha blitt pågrepet på et hotell i Heraklion, og han er nå satt i varektekt..

Aftenposten - 12 jan 21 kl. 21:00

Hvorfor ble Washingtons monumenter bygget i Gresk og romersk stil?

De skulle symbolisere demokrati og enhet.

NRK - 25 nov 20 kl. 15:11

Tankskip ødelagt av mine

Et Gresk-operert tankskip fikk skroget ødelagt av en mine i en Saudi-Arabisk havn, melder det britiske sikkerhetsselskapet Ambrey onsdag. Skipet seiler under maltesisk flagg, men opereres og driftes av et Gresk tankskipsselskap (Reuters)..

NRK - 25 nov 20 kl. 15:11

Tankskip ødelagt i eksplosjon

Et Gresk-operert tankskip fikk skroget ødelagt i en eksplosjon i en havn i Saudi-Arabia, melder det britiske sikkerhetsselskapet Ambrey onsdag. Skipet seiler under maltesisk flagg, men opereres og driftes av et Gresk tankskipsselskap (Reuters)..

NRK - 17 nov 20 kl. 15:24

Gatekamper i Aten

Gresk politi har avfyrt tåregass mot hundrevis av demonstranter som tirsdag markerte at det er 47 år siden militærjuntaens blodige anslag mot studentopprøret. Flere personer er pågrepet etter å ha brutt forbudet mot å samles flere enn tre personer..

NRK - 07 okt 20 kl. 11:07

Gresk nynazistparti dømt

En Gresk domstol har fastslått at det Greske nynazistpartiet Gyllent daggry er en kriminell organisasjon og har dømt et av medlemmene for drap. 68 medlemmer av organisasjonen har vært tiltalt i saken, blant dem, grunnlegger Nikos Michaloliakos..

NRK - 11 nov 20 kl. 11:56

Fire døde i skipskollisjon

Fire personer er døde og én savnet etter en kollisjon mellom en tyrkisk fiskebåt og et Gresk tankskip lengst øst i Middelhavet. De var om bord i fiskebåten som kantret etter kollisjonen sør for den tyrkiske byen Karatas..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt