Grønt

Torsdag, 29 Juli, 09:57

Nyheter om Grønt

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 juli 21 kl. 14:37

Norge mer Grønt på smittekartet

Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har oppdatert smittevernkartet. Flere deler av Norge er nå Grønt, blant annet er Troms og Finnmark, Trøndelag og Agder nå Grønt. Rogaland det eneste fylket som fremdeles er oransje.

NRK - 18 juni 21 kl. 13:43

– Flere land går over til Grønt

Fra 5. juli vil regjeringen heve grensen for hvilke land som er grønne. Norge vil gå over til å følge EU sitt fargekode-system.

NRK - 18 juni 21 kl. 13:43

Flere land går over til Grønt

Fra 5. juli vil regjeringen heve grensen for hvilke land som er grønne. Norge vil gå over til å følge EU sitt fargekode-system.

E24 - 13 juli 21 kl. 13:26

For å få til et Grønt skifte, må de små og mellomstore med

Miljø og klimadepartementet fikk nylig levert en rapport fra NyAnalyse om hvordan store og mellomstore bedrifter (SMB) ser sin rolle i det grønne skiftet. Der går det frem at nesten 60% ikke ser muligheter i grønn omstilling..

NRK - 20 timer siden

Erna Solberg tror på åpning i høst

– Jeg tror at vi åpner fullstendig i høst, men vi ønsker at litt flere skal være vaksinert, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK. I dag ble det kjent at regjeringa utsetter trinn 4 i gjenåpningen av landet fordi deltaviruset, som smitter raskere og mer, har blitt dominerende i Norge. I tillegg blir presset på testapparatet større når folk reiser og er mer sammen.

NRK - 21 timer siden

Unge slipper smittekarantene

Barn og unge under 18 år vil fra 16. august bli unntatt plikt til smittekarantene, med unntak av husstandsmedlemmer eller nære kontakter til den smittete personen, som for eksempel en kjæreste. Unntaket gjelder kun hvis det gjennomføres testing i tråd med retningslinjer fra kommunen I dagens regelverk har ubeskyttede nærkontakter plikt til å være i smittekarantene i 10 døgn etter eksponering.

Aftenposten - 15 juli 21 kl. 15:15

Norge stort sett Grønt på EUs smittekart. Flere danske regioner blir gule.

Rogaland er nå det eneste fylket i Norge som ikke er Grønt på EUs smittekart, mens flere regioner i Danmark er gule..

VG - 15 juli 21 kl. 10:22

Rødt lys for bading ved Grønt vann

Sommer er tid for is, soling, bading – og for potensielt giftige cyanobakterier. Men når vannet blir Grønt, er det best å holde seg på land..

Aftenposten - 11 timer siden

Barnehager og skoler i Oslo åpner på Grønt nivå. Men mange ansatte er fortsatt ikke vaksinert.

Smittetrenden i Oslo er flat, men langt fra alle ansatte i barnehage og skole er vaksinert..

Dagbladet - 16 timer siden

Planlagt storserie i fare

I 2019 ga NRK Grønt lys til «Skogsmatrosen» - som skulle bli en av kanalens dyreste satsinger noensinne. To år seinere er derimot framtida til dramaserien svært usikker..

NRK - 18 timer siden

Høie: Trygt å undervise med én dose

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener lærerne er godt nok beskyttet foran skolestart, som planlegges på Grønt nivå. – Vi har lagt til rette for at lærerne skal være beskyttet med første dose før skolestart. Mitt inntrykk er at mange kommuner har gjennomført dette, og dermed er de mer beskyttet enn de ville vært ellers, sier helseministeren til NTB.

E24 - I førrgår: 16:42

Tung mandag for Seadrill etter enighet om redningsplan

John Fredriksens Seadrill endte dagen med et bratt fall etter enighet om redningsplan, mens Oslo Børs endte mandagen i Grønt..

E24 - 06 juli 21 kl. 06:22

Grønt industri-EM går nå

EM i grønn industri er godt i gang, men Norge sliter i de innledende rundene. Til tross for at vi er godt trent og har noen av verdens beste fornybarspillere, fremstår konkurrentene som mer offensive og bedre forberedt. Nå må tempoet og ambisjonene opp dersom vi skal hevde oss i mesterskapet..

NRK - 21 juli 21 kl. 10:43

Gravide kan nå vaksineres i Danmark

Rundt 100.000 gravide og ammende i Danmark kan nå få tilbud om koronavaksine, opplyser Sundhedsstyrelsen. Inntil nå har det ikke vært mulig som følge av manglende dokumentasjon på om dette var trygt.

NRK - 20 juli 21 kl. 16:40

EU gir Polen ultimatum

EU-kommisjonen gir Polen én måned frist til å redegjøre for hvordan landet skal etterleve EU-domstolens kjennelse om en omstridt polsk lov. EU-domstolen sa i en kjennelse 15. juli at et såkalt disiplinærkontor som den polske høyesterett ga Grønt lys for, ikke sikrer upartiskhet og uavhengighet for dommere og dermed bryter EU-retten..

E24 - 04 juli 21 kl. 19:58

Oransje, lilla og grønne land forvirrer charterturister: – Venter fortsatt på eksplosjonen i salget

Fra mandag av blir Kreta Grønt og kan ønske turister velkommen, men det er fremdeles usikkert hva som vil gjelde for oransje øyer som Kypros..

Aftenposten - 02 juli 21 kl. 16:16

Store deler av Europa blir Grønt fra mandag

Frankrike, Bulgaria, Kroatia er blant landene som er grønne for nordmenn fra 5. juli..

NRK - 17 juli 21 kl. 10:11

Advarer om alger

Folk som bader i Hurdalsjøen og Mjøsa bes å følge med på om det blir oppblomstring av alger. Det kan skape giftstoffer som kan være skadelig for mennesker og dyr. En rådgiver ved Miljørettet helsevern Øvre Romerike sier til NRK at det foreløpig ikke er noen fare på ferde, men at folk uansett bær være forsiktig med å svelge vannet.

NRK - 14 juli 21 kl. 20:45

Spania gjeninnfører tiltak

Portforbud og andre smitteverntiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge. Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona. Naboregionen Valencia har allerede fått Grønt lys for det samme..

VG - 14 juli 21 kl. 11:52

Nye reiseråd denne uken: Slik ligger landene an

Nesten hele Sverige kan bli Grønt – men det kan bli innført krav om innreisekarantene for nesten hele Danmark..

NRK - 14 juli 21 kl. 06:15

Värmland kan snart bli Grønt

Smittetallene i svenske Värmland stuper. Ifølge avisa Nya Wermlands-Tidningen var det bare 64 nye smittetilfeller i regionen sist uke. Det er det laveste antallet siden oktober i fjor, skriver Glåmdalen..

VG - 12 juli 21 kl. 15:35

Feil om MatPrat

Mange av oss bør spise mer frukt, Grønt, belgvekster og fisk. Det er likevel ingen motsetning mellom å snakke positivt om kjøtt, og å fremheve de offentlige kostrådene..

E24 - 10 juli 21 kl. 17:55

Grønt lys til «historisk» global skattereform

G20-landenes finansministre støtter en mer rettferdig skattlegging av multinasjonale selskaper gjennom en global minstesats på 15 prosent..

E24 - 10 juli 21 kl. 14:57

Nytt prishopp på planker – skogeier føler seg snytt

Lave renter og penger som svir i lommen har gjort gran og furu til Grønt gull. Det kan ta lang tid før prisene faller igjen..

Aftenposten - 10 juli 21 kl. 14:57

Nytt prishopp på planker – skogeier føler seg snytt

SOKNA (Aftenposten/E24) Lave renter og penger som svir i lommen har gjort gran og furu til Grønt gull..

NRK - 10 juli 21 kl. 10:20

Nektet å ta vaksine - byttet klubb

Montreal-spiller Erik Hurtado, som tidligere har vært i Mjøndalen, nekter å vaksinere seg mot covid-19. Nå har 30-åringen blitt byttet bort til Columbus Crew. MLS-laget har spilt sine syv første kamper i USA grunnet strenge restriksjoner.

VG - 09 juni 21 kl. 10:52

Dette gir Grønt lys i coronasertifikatet

Hvis du har hatt coronaviruset, gir dette deg Grønt lys i seks måneder. Se hva som avgjør om man får rødt eller Grønt lys i coronasertifikatet..

NRK - 09 juli 21 kl. 17:12

Cuba godkjenner ny koronavaksine

Cuba har gitt Grønt lys til bruk av koronavaksinen Abdala, som er utviklet på den karibiske øya. Det melder NTB. Helsetilsynet Cecmed ga nødgodkjenning til bruk av vaksinen fredag.

NRK - 09 juli 21 kl. 15:53

Advarer mot blåskjell flere steder

Mattilsynet advarer mot å spise blåskjell flere steder i landet. De fraråder folk å spise skjell plukket på flere steder på Østlandet. Spesielt sankere i Tønsberg, Larvik og Kragerø advares mot å plukke blåskjell.

NRK - 08 juli 21 kl. 16:38

Ingen smittet på Oslo-arrangementer

Hverken på Oslo Pride eller Bislett Games var det noen positive koronatester, skriver VG. – Nesten 8000 ble testet ved de to arrangementene samlet, og man avdekket ingen positive tester, forteller helsedirektør Bjørn Guldvog til VG. De som ikke hadde Grønt koronapass fra før kunne teste seg for å være med på arrangementene, og det var altså ingen av dem som ville delta som testet positivt.

E24 - 08 juli 21 kl. 16:30

På tide å vurdere Borregaard-aksjen

Aksjen er opp 90 prosent det siste året og priset til over 29 ganger årets ventende inntjening. Innbakt i aksjekursen ligger det allerede litt Grønt - og forventinger til at årrekken med investeringer skal betale seg..

NRK - 08 juli 21 kl. 14:53

Kreta kan bli oransje for nordmenn

Kreta er ikke lenger Grønt på EUs smittekart. Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har oppdatert sitt smittekart. ECDCs smittekart danner grunnlaget for beslutningene som gjøres i Norge.

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 13:34

Regjeringen vil spytte inn 10 milliarder i nytt Grønt fond

Regjeringen setter av ti milliarder kroner til et nytt klimafond som skal investere i utviklingsland..

E24 - 07 juli 21 kl. 13:30

Regjeringen vil spytte inn 10 milliarder i nytt Grønt fond

Regjeringen setter av ti milliarder kroner til et nytt klimafond som skal investere i utviklingsland. Norfund får oppgaven med å forvalte fondet..

NRK - 05 juli 21 kl. 17:42

Kilometerlange køer

I dag er det kilometerlange køer til teststasjoner ved grensen mellom Finland og Norge. Det gjelder både Nuorgam og Kilpisjärvi, melder YLE. Mange finske turister er nå på vei til Nord-Norge etter Norge oppdaterte innreiserestriksjoner.

VG - 05 juli 21 kl. 10:45

Nye reiseregler fra i dag: – Blir godt å se familie igjen

GARDERMOEN (VG) Regjeringen anbefaler ikke reiser utenlands. Likevel blir store deler av Europa Grønt i dag. Viktige unntak er Spania, Portugal, Nederland og Storbritannia..

Aftenposten - 18 juni 21 kl. 16:10

Warholm jubler for Bislett-ja – svarer på Hoens verdensrekorddrøm

Bislett-general Steinar Hoen var nesten på gråten da han fikk Grønt lys til Diamond League-stevnet på Bislett 1..

VG - 18 juni 21 kl. 16:10

Warholm jubler for Bislett-ja – svarer på Hoens verdensrekorddrøm

Bislett-general Steinar Hoen var nesten på gråten da han fikk Grønt lys til Diamond League-stevnet på Bislett 1. juli, og drømmer om at Karsten Warholm (25) skal sette ny verdensrekord på 400 meter hekk..

NRK - 18 juni 21 kl. 13:20

Ingen innreise-restriksjoner i EØS

Folk i Schengen, EØS og Storbritannia har ingen innreise restriksjoner til Norge så lenge de bor i et Grønt land. – Snart vil også flere land bli grønne, opplyser Guri Melby..

VG - 01 juli 21 kl. 21:37

Ferien kan brått ende i karantene

Et Grønt, norsk sertifikat åpner ikke nødvendigvis Europa for deg. For det nye systemet for å reise er ganske forvirrende..

Aftenposten - 01 juli 21 kl. 17:46

Finansdepartementet gir Grønt lys til DNBs oppkjøp av Sbanken

DNB er et steg nærmere kjøp av konkurrenten etter at Finansdepartementet har gitt godkjennelse..

E24 - 01 juli 21 kl. 12:09

Finansdepartementet gir Grønt lys til DNBs oppkjøp av Sbanken

saken oppdateres...

E24 - 30 juni 21 kl. 06:09

Grønt lys for Kingfish i USA: Fisker etter 1,9 mrd. til ny fabrikk

The Kingfish Company har engasjert storbanken J.P. Morgan for å sikre finansiering til et nytt oppdrettsanlegg i USA.

NRK - 29 juni 21 kl. 15:08

Grønt lys for Equinor-utbygging

Regjeringen har sagt ja til utbygging av Breidablikk-feltet i Nordsjøen, som skal levere olje fra til 2044, skriver E24. Det er anslått at det er mulig å utvinne 180 millioner fat olje fra feltet. For at feltet skal gå i pluss, kreves det en oljepris på minst 31,7 dollar, ifølge Olje- og energidepartementet..

E24 - 29 juni 21 kl. 15:02

Grønt lys til ny Equinor-utbygging i Nordsjøen

Regjeringen har sagt ja til utbygging av Breidablikk-feltet i Nordsjøen, som skal levere olje fra til 2044..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt