Godkjent

Sunday, 16 January, 20:20

Nyheter om Godkjent

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 nov 21 kl. 20:51

Anmelder politiet etter øvelse

Fem skoleelever i Oslo fikk røff behandling da de deltok på en øvelse med Den kongelige politieskorte. Nå anmelder flere av dem politiet, som beklager. Ungdommene skal blant annet ha fått blåmerker, sår og stikkskader fra kanyler, skriver Dagbladet.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få Godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

Klartale - 04 nov 21 kl. 12:03

Pille mot korona Godkjent i Storbritannia

Storbritannia godkjenner korona-pillen Molnupiravir til voksne som kan bli alvorlig syke av viruset..

NRK - 04 nov 21 kl. 06:52

Israel med Godkjent statsbudsjett

Knesset har Godkjent budsjettforslaget fra den israelske regjeringen. Dermed er det ikke behov for nyvalg. Statsbudsjett ble vedtatt med knappest mulig flertall, 61 av 120 stemmer.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 10:15

Epic Games trekker Fortnite fra Kina

En egen versjon var testet i over to år. Men den var aldri offisielt Godkjent..

NRK - 02 nov 21 kl. 06:23

Novavax Godkjent i Indonesia

Indonesia, som er hardt rammet av koronapandemien, er det første landet som godkjenner bruken av den nye koronavaksinen fra det amerikanske selskapet Novavax. Godkjenningen betyr at Indonesia, som har slitt med å skaffe nok vaksiner til sine 270 millioner innbyggere, får tilgang til den nye vaksinen først..

NRK - 27 okt 21 kl. 18:14

Godkjenner nye bosetterboliger

Israel har endelig Godkjent 3 130 nye bosetterboliger på den okkuperte Vestbredden. Det melder NTB. I tillegg skal man diskuttere om man skal godkjenne ytterligere 1 000 nye boliger for palestinere på Vestbredden i slutten av uken.

E24 - 26 okt 21 kl. 20:19

Seadrills redningsplan Godkjent av domstol

Saken oppdateres..

VG - 26 okt 21 kl. 07:34

Ny genterapi for muskelsyke Godkjent: – Et stort gjennombrudd

Nå tas genterapien som omtales som «verdens dyreste medisin» i bruk i Norge..

NRK - 20 okt 21 kl. 14:25

Korona-ferie i Russland

Russlands president Vladimir Putin har Godkjent et forslag om å innføre en uke betalt ferie for å dempe koronasmitten. Det melder Reuters. På et TV-sendt møte med andre topper fra myndighetene sa Putin at tiltaket vil gjelde fra 30.

NRK - 19 okt 21 kl. 20:10

Kanye West får Godkjent navnebytte

En av verdens mest kjente rappere Kanye West (44) har fått innvilget sin søknad om å endre navnet sitt. Fra nå av heter han ikke Kanye West, men Ye. Navnet har blitt brukt som navn på både musikkalbum og Twitter-konto, men har ikke vært hans juridiske og offisielle navn tidligere.

NRK - 18 okt 21 kl. 23:47

Lover billigere koronamedisin

Farmasigiganten Merck jobber med å få Godkjent en pille som skal gjøre koronaviruset mindre farlig. Nå lover selskapet at pillen skal gjøres billig for lavinntektsland. Merck sier medisinen halverer risikoen for alvorlig sykdom dersom man blir smittet..

NRK - 17 okt 21 kl. 19:31

Demonstrasjoner i Polen

Flere tusen av mennesker demonstrerte i Warszawa søndag mot behandlingen av flyktninger på grensen mellom Polen og Hviterussland. Tusenvis av flyktninger og migranter har forsøkt å krysse grensen fra Hviterussland til EU-landene Polen, Latvia og Litauen de siste månedene. Øyevitnebeskrivelser og rapporter fra bistandsgrupper anklager Polen for å føre folk tilbake over grensen til Hviterussland.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:28

EMA vurderer ny koronamedisin

Den britisk-svenske vaksineprodusenten AstraZeneca har utviklet kombinasjonsmedisinen Evusheld, som skal forhindre covid-19 blant voksne. Det opplyser EMA torsdag. De første testresultatene indikerte at medisinen ga effektivt beskyttelse mot sykdommen.

NRK - 13 okt 21 kl. 10:38

Sp har Godkjent regjeringsplattformen

Stortingsgruppa til Senterpartiet har Godkjent regjeringsplattformen. Ifølge NRKs reporter på stedet ble det hørt applaus fra møterommet. For kort tid siden ble det kjent at også Arbeiderpartiets stortingsgruppe har Godkjent plattformen..

E24 - 13 okt 21 kl. 09:53

Aps stortingsgruppe har Godkjent Hurdalsplattformen

Aps stortingsgruppe har Godkjent den nye regjeringsplattformen i et møte onsdag formiddag..

NRK - 13 okt 21 kl. 09:52

Har Godkjent regjeringsplattformen

Arbeidarpartiets stortingsgruppe har Godkjent regjeringsplattformen, skriv NTB..

NRK - 13 okt 21 kl. 09:52

Har Godkjent regjeringsplattforma

Arbeidarpartiets stortingsgruppe har Godkjent regjeringsplattforma til Ap og Sp. Ifølge NTB blei det høyrt stor applaus frå gruppemøtet då vedtaket blei gjort. Plattforma skal presenterast på Hurdalsjøen hotell klokka 14..

NRK - 13 okt 21 kl. 09:52

Aasrud ny parlamentarisk leiar

Arbeidarpartiets stortingsgruppe har Godkjent regjeringsplattforma til Ap og Sp. Ifølge NTB blei det høyrt stor applaus frå gruppemøtet då vedtaket blei gjort. Plattforma skal presenterast på Hurdalsjøen hotell klokka 14.

NRK - 13 okt 21 kl. 01:35

Senatet forlenger gjeldstaket

Representantenes hus i USA har Godkjent en midlertidig økning av USAs gjeldstak med 480 milliarder dollar..

NRK - 13 okt 21 kl. 01:35

Senatet hever USAs gjeldstak

Representantenes hus i USA har Godkjent en midlertidig økning av USAs gjeldstak med 480 milliarder dollar. Avtalen mellom demokratene og republikanerne sikrer skal at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til desember..

NRK - 13 okt 21 kl. 01:35

Godkjenner avtale om gjeldstak

Representantenes hus har Godkjent den midlertidige avtalen om å heve gjeldstaket i USA. Å heve gjeldstaket betyr at det vil være mulig for staten å oppta ny gjeld og betale gjeldsforpliktelser. Avtalen mellom demokratene og republikanerne sikrer skal at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til starten av desember.

NRK - 12 okt 21 kl. 10:34

Historisk uttaksrett til far

For første gang foreslår Solberg-regjeringen at far skal få ta ut opptjent rett til foreldrepenger i inntil åtte uker, uavhengig av mors aktivitet. Tidligere har fars uttaksrett vært avhengig av at mor er i jobb, studerer eller i annen Godkjent aktivitet. Endringene skal gjelde for far til barn født etter 2.

NRK - 08 okt 21 kl. 15:05

Dødsstraff avskaffa i Sierra Leone

Dødsstraff er no formelt avskaffa i det afrikanske landet Sierra Leone. Det skriv AFP. I juli stemte fleirtalet i nasjonalforsamlinga for å endre lova slik at fengsel i 30 år eller livstid erstattar dødsstraff.

NRK - 08 okt 21 kl. 10:01

Tommel opp for Andøya-satellitter

Andøya Space får Godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner. Dermed gir regjeringen klarsignal for å etablere en oppskytningsbase for små satellitter på Andøya. Stortinget lovet Andøya Space pengene i 2020 under forutsetning av at statens avkastning på egenkapitalen var tilstrekkelig god.

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 09:45

Grønt lys for Andøya Space-finansiering: – En historisk dag

Andøya Space får Godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner..

E24 - 08 okt 21 kl. 09:45

Grønt lys for Andøya Space-finansiering: – En historisk dag

Andøya Space får Godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner. Nå blir det et europeisk romkappløp mellom Norge og Storbritannia..

NRK - 08 okt 21 kl. 04:33

Vil vurdere Sputnik-vaksinen igjen

Verdens helseorganisasjon WHO skal igjen behandle en mulig godkjennelse til den russiske koronavaksinen Sputnik V. Vaksinen er laget av det russiske forskningsinstituttet Gamaleja-instituttet, som har søkt godkjennelse hos WHO. Den brukes allerede i 45 land, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 08 okt 21 kl. 02:49

Midlertidig avtale Godkjent

Senatet har stemt ja til en avtale som gjør at USA fortsatt kan låne penger i to måneder til og dermed unngå en stor gjeldskrise. Alle 50 demokrater stemte for, mens 48 republikanere stemte imot. To avsto fra å stemme.

NRK - 06 okt 21 kl. 17:22

Siktede godtok innholdet i 1. avhør

Mannen i 30-årene som er siktet for knivdrapet på Nav Årstad i Bergen, har Godkjent innholdet i avhøret han ga samme dag som drapet skjedde. Den siktede ble avhørt på nytt onsdag, der Godkjente han sin første forklaring til politiet, opplyser mannens forsvarer til VG. Mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, ifølge forsvareren..

NRK - 05 okt 21 kl. 12:07

FHI: Anbefaler 3. dose til eldre

I FHIs faglige grunnlaget anbedaler de oppfriskningsdose (boosterdose) til eldre. De foreslår to alternativ: I 2 a ønsker man en fornyet vurdering før anbefalingen utvides til 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene. I alternativ 2 b anbefales en trinnvis vaksinering av de samme aldersgruppene, men det legges ikke inn et krav om fornyet vurdering i forkant.

NRK - 04 okt 21 kl. 07:40

Kishida ny statsminister i Japan

Fumio Kishida blei måndag Godkjent i nasjonalforsamlinga som Japan sin nye statsminister etter Yoshihide Suga. Kishida vann avstemminga i nasjonalforsamlinga med 311 stemmer mot 124 for opposisjonsleiaren Yoko Edano. Det liberaldemokratiske partiet LDP har eit fleirtal..

NRK - 01 okt 21 kl. 11:44

Starter koronavaksinasjon av mink

Finland har som første land i Europa Godkjent bruk av koronavaksine til pelsdyr, som fra nå kan gis til mink i landet. Det finske Livsmedelsverket har Godkjent vaksinen FurcoVac, utviklet for pelsdyr, skriver Yle. Vaksinen er eksperimentell og kan derfor ikke selges..

NRK - 29 sep 21 kl. 10:29

Fekk tittelen verdas lågaste ku

Få veker etter at ho gjekk bort, fekk kua Rani frå Bangladesh Godkjent tittelen som verdas lågaste ku, melder AFP. Kua var 50,8 centimeter høg, og blei ein kjendis på nettet. Fleire tusen reiste til garden utanfor Dhaka for å eit glimt av minityrkua.

NRK - 29 sep 21 kl. 08:20

Fumio Kishida ny partileiar

Det japanske regjeringspartiet har valt Fumio Kishida som ny partileiar. Han blir truleg Godkjent som ny statsminister i Japan om få dagar. Han tek over etter Yoshihide Suga, som gir seg etter berre eitt år.

NRK - 29 sep 21 kl. 08:07

Biden avlyser tur

USAs president Joe Biden avlyser ein tur til Chicago for å få gjennom viktige saker i Kongressen. I Chicago skulle han etter planen ha snakka om vaksineplanen sin. I staden blir han verande i Washington for å blant anna få Godkjent eit budsjett som sikrar framleis finansiering av statsapparatet og ei heving av USAs gjeldstak..

NRK - 26 sep 21 kl. 16:50

Ja til likekjønna ekteskap i Sveits

Over 64 prosent av sveitsarane har i ei folkeavstemming stemt ja til at likekjønna ekteskap kan bli Godkjent. Den sveitsiske nasjonalforsamlinga har allereie vedteke ei lov som tillèt likekjønna ekteskap. Men motstandarane av den nye lova klarte å samle inn nok underskrifter til å krevje folkeavstemming om lova.

NRK - 24 sep 21 kl. 12:59

Fraværsregelen gjeninnføres

Regjeringen opphever unntaket i fraværsregelen i videregående skole fra 11. oktober. Elever må da igjen ha legeerklæring for å få Godkjent sykdomsfravær..

NRK - 21 sep 21 kl. 16:35

Godtar koronapass frå nye land

Albania, Færøyane, Marokko og Panama er no kopla til EUs løysing for koronasertifikat. Noreg godtar difor allereie no sertifikat frå desse landa, skriv Helse- og omsorgsdepartementet i ei pressemelding. Det vil seia at reisande frå desse landa og områda som er fullvaksinert med ein Godkjent vaksine og har eit gyldig koronasertifikat har rett til å reisa inn i landet og slepp innreisekarantene.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:43

Nye medisiner mot ebola

Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 16:01

Sjekk ut gravid mann-emojien!

En rekke nye emojis er Godkjent, deriblant disse to..

NRK - 15 sep 21 kl. 18:36

Saksøker Konkurransetilsynet

Schibsted seier dei vil gå til sak mot Konkurransetilsynet i eit forsøk på å behalde Nettbil som blei kjøpt opp i fjor. – I denne saka meiner Schibsted at avgjerda frå konkurransestyresmaktene er gal. Oppkjøpet av nettbil skulle vore Godkjent, seier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum til Bilnytt.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronavaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av vaksinen for barn i denne aldersgruppen.

NRK - 09 sep 21 kl. 04:29

Danmark betalte for å slippe ansvar

Danmark har betalt Storbritannia for å ta imot 23 afghanske tolker som har jobbet for danske styrker i Afghanistan. Det danske forsvarsdepartementet bekrefter overfor Berlingske at Storbritannia har fått betalt for tolv tolker som først fikk avslag på innreisevisum til Danmark, og for ytterligere elleve tolker som ville til Storbritannia. Kun 5 av 139 asylsøknader fra afghanske tolker ble fram til juni Godkjent av Danmark..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt