Nyheter om Godkjenning

NRK - 27 mar 24 kl. 08:19

Thailand ett steg nærmere likekjønnet ekteskap

Underhuset i det thailandske parlamentet godkjente onsdag et lovforslag om å tillate likekjønnet ekteskap, melder Reuters. Dermed er Thailand et steg nærmere å bli det tredje landet i Asia som åpner for likekjønnet ekteskap. Lovforslaget trenger både Godkjenning i Senatet og tilslutning fra den kongen, før det kan bli lov..

NRK - 08 feb 24 kl. 21:08

Grønt lys for asylreform i EU

EUs medlemsland ga torsdag grønt lys til asylreformen som ble bestemt i fjor. Det nye systemet har som mål å redusere strømmen av asylsøkere, men også å fordele asylsøkerne som kommer, blant alle de 27 medlemslandene slik at de ikke blir sittende fast i land som Italia og Hellas der de fleste kommer først. Dersom et EU-land ikke ønsker å ta imot flyktninger, vil de måtte bidra til fellesskapet på andre måter, for eksempel gjennom økonomisk kompensasjon.

NRK - 20 mar 24 kl. 09:02

Havarikommisjonen: Lite forsiktighet ved planlegging og kontroll av Tretten bru – oppfølging sviktet

Om morgenen 15. august 2022 kollapset Tretten bru, og falt ned i Gudbrandsdalslågen og på E6, etter å ha vært i drift i ca. 10 år.

NRK - 12 mar 24 kl. 12:29

Brannvesenet gjør oppmerksom på planlagt fyrverkeri i Oslo

Brann- og redningsetaten opplyser at det tirsdag kveld vil bli avfyrt fyrverkeri i skibakken ved Trollvannstua i Oslo. – Dette skjer som en avslutning av et arrangement i regi av Kjelsås IL, skriver 110-sentralen på X. I starten av mars mottok Oslo-politiet en rekke telefoner fra bekymrede personer i Oslo sentrum som meldte ifra om høye smell.

NRK - 23 jan 24 kl. 20:04

YX og Best vil slå seg sammen

Bensinstasjons­kjedene YX og Best ønsker å slå seg sammen. Selskapene venter kun på en Godkjenning fra Konkurransetilsynet. Det bekrefter daglig leder Tom E.

NRK - 07 mar 24 kl. 14:54

Nato-landene har godkjent Sveriges tiltredelsesprotokoll

Nato-sjef Jens Stoltenberg har informert statsminister Ulf Kristersson at alle Nato-landene har godkjent Sveriges tiltredelsesprotokoll. De har dermed invitert Sverige til å slutte seg til Nato, skriver Kristersson på X. Medlemskapet vil formelt være offisielt så snart alle papirer er underskrevet og arkivert.

NRK - 06 mar 24 kl. 19:18

Tyskland fordømmer Israels Godkjenning av bosetninger

– Vi fordømmer sterkt Godkjenningen av ytterligere bosetning-enheter på Vestbredden og ber den israelske regjeringen om å trekke tilbake bestemmelsen, sier Tysklands utenriksminister Annalena Charlotte Alma Baerbock. Den israelske regjeringen ga onsdag grønt lys til å utvide tre bosettinger på Vestbredden med 3426 nye boenheter..

NRK - 06 mar 24 kl. 14:48

TT: Sverige ventes å bli Nato-medlem torsdag

Nato regner med at Ungarn kommer til å levere inn sin Godkjenning av Sveriges Nato-søknad til USA i løpet av torsdag, erfarer nyhetsbyrået TT. Onsdag reiste statsminister Ulf Kristersson og Sveriges utenriksminister Tobias Billström til Washington for å signere Nato-dokumenter, som av formelle årsaker må arkiveres i USA, melder Reuters. Sverige vil være formelt medlem i Nato fra det øyeblikket papirene fra Ungarn og Sverige er innlevert og arkivert i USA, melder TT.

NRK - 15 feb 24 kl. 16:47

Den pakistanske regjeringen med nytt vedtak om utlevering av Bhatti

Den pakistanske interimsregjeringen vedtok i dag å utlevere Arfan Qadeer Bhatti til Norge. Dette går fram av en pressemelding fra regjeringskontoret i Islamabad som ble delt med pressen tidligere i dag. Regjeringen har dermed godtatt innenriksdepartementets forespørsel om utleveringen heter det i pressemeldingen.

E24 - 13 feb 24 kl. 09:06

Hallgeir Kvadsheim er ikke siviløkonom: – Flaut!

Hallgeir Kvadsheim var på utveksling i Italia det siste halvåret av NHH-utdanningen sin, og fikk aldri en formell Godkjenning av graden..

NRK - 12 feb 24 kl. 23:09

Kjendisøkonom Hallgeir Kvadsheim er ikke siviløkonom

TV-profil og økonom Hallgeir Kvadsheim fikk aldri en formell Godkjenning av graden sin som siviløkonom. Selv oppdaget han dette etter 30 år. Det er i et innlegg på X at Kvadsheim skriver at han har trodd at han har vært siviløkonom i 30 år.

VG - 12 feb 24 kl. 22:39

Hallgeir Kvadsheim er ikke siviløkonom: – Flaut!

Hallgeir Kvadsheim var på utveksling i Italia det siste halvåret av NHH-utdanningen sin, og fikk aldri en formell Godkjenning av graden..

Klartale - 06 feb 24 kl. 15:10

Korona stoppet turistene. Nå kommer de tilbake til Norge for fullt

Fjord, fjell, nordlys og isbreer. Regjeringen vil satse på norsk reiseliv.– Reiselivet er viktig for Norge, sier Jan Christian Vestre.

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere Godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere Godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-Godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

Aftenposten - 18 dec 23 kl. 22:12

Klimaorganisasjoner saksøker britisk Equinor-Godkjenning

Uplift og Greenpeace UK mener britiske myndigheters Godkjenning av Equinors Rosebank-felt er lovstridig, og har levert….

E24 - 18 dec 23 kl. 22:12

Klimaorganisasjoner saksøker britisk Equinor-Godkjenning

Uplift og Greenpeace UK mener britiske myndigheters Godkjenning av Equinors Rosebank-felt er lovstridig, og har levert to separate søksmål mot myndighetene..

NRK - 31 jan 24 kl. 10:35

Staten anker miljødom fra Oslo tingrett

Staten anker oljetillatelse-dom fra Oslo tingrett. Staten anker Oslo tingretts dom om Godkjenning av plan for utbygging og drift for de tre petroleumsfeltene Breidablikk, Tyrving og Yggdrasil. – Vi er uenige med tingretten i at det er gjort en saksbehandlingsfeil i disse tre sakene.

NRK - 25 jan 24 kl. 19:20

Norges største vannregion friskmeldt for lakseparasitt

Fustavassdraget i Nordland er friskmeldt for lakseparasitten Gyrodactylus salaris. Prøver som er tatt bekrefter at vassdraget er fri for parasitten. Når Fustavassdraget nå friskmeldes betyr dette at alle elvene og vassdragene innenfor Vefsnaregionen er fri for parasitten, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

NRK - 23 jan 24 kl. 22:22

Støre glad for tyrkisk Godkjenning av svensk Nato-søknad

– Det er veldig gledelig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Han sier det har tatt tid, men at det er et viktig steg på veien. – Nå gjenstår den tyrkiske presidentens signatur, men dette er et veldig viktig skritt på veien til at Sverige skal bli det vi ønsket, og som vi mener de er fullt ut kvalifisert for – nemlig å bli medlem i Nato, sier Støre.

E24 - 23 jan 24 kl. 19:34

Bensinstasjons­kjedene YX og Best vil slå seg sammen

De to selskapene venter nå på en Godkjenning fra Konkurransetilsynet før de kan slå seg sammen..

NRK - 09 dec 23 kl. 03:41

Amerikansk UD ber om Godkjenning av ammunisjonssalg til Israel

USAs utenriksdepartementet ber Kongressen si ja til salg av 45.000 stridsvogngranater til Israel for bruk i kampene mot Hamas, sier kilder til Reuters. Forespørselen til Kongressen kommer samtidig som bekymringen øker rundt bruken av amerikanske våpen i en krig som har kostet mange tusen sivile livet de siste to månedene.

NRK - 08 dec 23 kl. 13:06

Erdogan knytter Nato-ja til samtidig Godkjenning av F-16-kjøp

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan knytter ratifiseringen av Sveriges Nato-søknad til en samtidig Godkjenning fra USA om tyrkisk kjøp av F-16-fly. Erdogan har tidligere kritisert antydninger om at Tyrkias Nato-ja til Sverige avhenger av om de får kjøpe F-16-fly av USA eller ikke, men setter nå de to sakene i klar sammenheng. – De sier de vil ta skritt angående F-16-spørsmålet etter å ha sendt det gjennom kongressen, men jeg har også en nasjonalforsamling, sier Erdogan fredag, og henviser til USA.

NRK - 27 nov 23 kl. 10:19

Musk aktiverer ikke Starlink over Gaza uten Godkjenning fra Israel

Elon Musk lover ifølge Israels kommunikasjonsdepartement å ikke aktivere den satellittbaserte internettjenesten Starlink i Gaza uten israelsk Godkjenning. Ifølge Al Jazeera roste kommunikasjonsminister Shlomo Karhi Musk for å ha lovet dette. Nett- og telefontilgangen i Gaza har flere ganger kollapset etter at Israel bombet kommunikasjonstårn og kuttet internettet.

E24 - 09 jan 24 kl. 22:45

Full forvirring rundt Godkjenning av Bitcoin-ETFer

USAs finanstilsyn skriver på X at Bitcoin-ETFer er godkjent. Toppsjefen tilbakeviser dette – på samme plattform..

NRK - 05 jan 24 kl. 02:10

Øygarden: Nyttårsfyrverkeri fem dager på etterskudd

Vinden satte en stopper for fyrverkeriet i Øygarden kommune utenfor Bergen på nyttårsaften. Nå blir det sendt opp fredag kveld i stedet. Bergens Tidende skriver at kommunen har fått Godkjenning fra politiet.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpenslag» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpenslag» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på Godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpensalg» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpensalg» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på Godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

E24 - 22 dec 23 kl. 09:00

Norwegian kraftig opp på flat Oslo Børs

Norwegian-aksjen klatrer etter Konkurransetilsynets Godkjenning av Widerøe-oppkjøpet..

E24 - 22 dec 23 kl. 09:00

Norwegian kraftig opp på stigende Oslo Børs

Nissen ringte julen inn ved børsåpning fredag. Samtidig gir Norwegian sine aksjonærer en foreløpig småpen førjulsgave etter Konkurransetilsynets Godkjenning av Widerøe-oppkjøpet..

VG - 10 dec 23 kl. 12:05

Galskap å endre smittervernloven

Forslaget om å gi fremtidige regjeringer blankofullmakt til å stenge ned landet uten Godkjenning fra Stortinget, er demokratisk galskap..

NRK - 10 dec 23 kl. 03:06

USAs regjering går utenom Kongressen for å selge granater til Israel

Utenriksdepartementet i USA har gitt grønt lys for salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på Godkjenning fra Kongressen. Biden-administrasjonen opplyser lørdag at den har godkjent salg av 14.000 stridsvogngranater til Israel.

NRK - 06 dec 23 kl. 03:24

USA får adgang til baser i Sverige

USA og Sverige har signert en forsvarsavtale som gir USA mulighet til benytte 17 militære baser, anlegg og øvelsesområder i hele Sverige. – Vi har allerede hatt et nært og godt samarbeid med USA. Det kommer nå til å bli enda sterkere, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:07

FN fordømmer gjenopptakinga av kampane i Gaza

FN fordømmer gjenopptakinga av kampane på Gazastripa fredag, og seier at dei som har makta har bestemt at ein nå kan drepa barn igjen, melder nyheitsbyrået AFP. – Passivitet er i botn og grunn ei Godkjenning av drap på barn, sa talsmann for FNs barneorganisasjon UNICEF til journalistar i Genève via videolink frå Gaza. Han la til at «det er omsynslaust å tenka at fleire angrep på folket i Gaza vil leia til noko anna enn eit blodbad»..

NRK - 22 nov 23 kl. 17:25

Klimasøksmål mot staten behandles i Oslo tingrett neste uke

Samtidig som norske politikere deltar på klimatoppmøtet i Dubai, møter Greenpeace og Natur og Ungdom staten i retten. I juni gikk de to miljøorganisasjonene til nytt klimasøksmål mot staten. De mener staten har brutt norske lover og Høyesteretts krav ved ikke å utrede klimakonsekvensene ved Godkjenning av tre nye olje- og gassfelt i Nordsjøen.

NRK - 22 nov 23 kl. 15:53

Russland har vedtatt rekordhøyt forsvarsbudsjett

Den russiske nasjonalforsamlingen har vedtatt et statsbudsjett der det settes av rekordmye penger til forsvar de nærmeste årene. Det føderale budsjettet som ble vedtatt onsdag, innebærer en økning i statens utgifter på 25 prosent for perioden 2024–2026. Etter å ha blitt enstemmig vedtatt i føderasjonsrådet – overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen – sendes budsjettet nå videre til president Vladimir Putin for formell Godkjenning.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:47

EU tillater bruk av kontroversielt ugressmiddel

EU-kommisjonen sa torsdag at den vil tillate bruk av det kontroversielle ugressmiddelet glyfosat i ti år til. Det skjer etter at EU-statene ikke klarte å komme til enighet om en utfasing av ugressmiddelet. Glyfosat er det mest brukte plantevernmidlet både i Norge og på verdensbasis - men kritikere peker på bevis som sier at det kan forårsake kreft, og utgjør en risiko for biologisk mangfold.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:35

Telenor selger satellittselskap til Space Norway

Telenor har inngått avtale med Space Norway om salg av datterselskapet Telenor Satellite for over to milliarder kroner. Siden Space Norway er heleid av den norske stat, er transaksjonen betinget av Godkjenning av Stortinget. – Gjennom avtalen vil Telenor Satellite få en industriell eier med et strategisk fokus på satellittvirksomhet med de prioriteringer det medfører for å utvikle virksomheten videre, inkludert potensielle investeringer i ny satellittkapasitet, skriver Telenor i en børsmelding.

E24 - 16 nov 23 kl. 06:18

Flertall i Senatet for midlertidig budsjettløsning – USA unngår offentlig nedstengning

Onsdag kveld ble det flertall i det amerikanske Senatet for et lovforslag som hindrer at det offentlige stenges ned. Det sendes til presidenten for Godkjenning..

NRK - 15 nov 23 kl. 14:25

EU vil forby diamantimport fra Russland

EU-kommisjonen foreslår et forbud mot diamantimport fra Russland i en ny sanksjonspakke. Forslaget, som var ventet, ble lagt fram onsdag. Den går nå til videre til EU-rådet for endelig Godkjenning.

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 10:01

Kraftige reaksjoner etter Godkjenning av nytt oljeprosjekt: – Et stort steg tilbake

Equinor har fått Godkjenning til å gå videre med et omstridt oljeprosjekt utenfor Shetland..

E24 - 27 sep 23 kl. 10:01

Kraftige reaksjoner etter Godkjenning av nytt oljeprosjekt: – Et stort steg tilbake

Equinor har fått Godkjenning til å gå videre med et omstridt oljeprosjekt utenfor Shetland. Miljøorganisasjonen Uplift UK sier de vil gå rettens vei for å stanse prosjektet..

NRK - 09 nov 23 kl. 06:56

Delhi vil bekjempe forurensing med kunstig regn

I et forsøk på å bedre luftkvaliteten og få bukt med farlig luftforurensning, vil myndighetene i Indias hovedstad forsøke å fremprovosere regn. Den siste uken har røyk, støv og forurensning hatt et kvelende grep om verdens mest forurensede hovedstad, New Delhi. Alle byens skoler er stengt, byggearbeid er stanset, og myndighetene har varslet restriksjoner på bilbruken.

NRK - 07 nov 23 kl. 08:00

Konkurransetilsynet vil vurdera Nordeas oppkjøp av Danske Bank

Det skriv Konkurransetilsynet i ei pressemelding. Konkurransetilsynet fryktar at konkurransen i den norske bankmarknaden vert svekka dersom oppkjøpet vert gjennomført, og meiner difor at oppkjøpet krev ei Godkjenning frå tilsynet. – Velfungerande konkurranse er avgjerende for at norske bankkundar skal betala lågast mogleg rente på boliglånet.

NRK - 31 okt 23 kl. 17:40

Fifa bekrefter: Saudi-Arabia eneste søker til VM i 2034

Saudi-Arabia er eneste søker til VM-sluttspillet i fotball for menn i 2034, bekrefter Fifa i en pressemelding etter at fristen for å melde interesse løp ut. Noen timer tidligere meldte Australias fotballforbund at landet ikke kommer til å søke. Marokko, Portugal og Spania søker om å arrangere sluttspillet i 2030 sammen, og Uruguay, Argentina og Paraguay har søkt om å avvikle en innledende kamp hver for å markere 100-årsjubileet for det første VM-sluttspillet som ble avviklet i Sør-Amerika.

NRK - 26 okt 23 kl. 01:40

Streikende Ford-ansatte enige med selskapet om avtale

Ford og foreningen United Auto Workers (UAW) er enige om en avtale, melder CNBC. UAW-ansatte i USAs tre største bilprodusenter har streiket siden september. Arbeidsavtalen trenger Godkjenning fra ledelsen i fagforeningen før den kan tre i kraft, skriver CNBC.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com