Gjenopplive

Monday, 11 December, 00:30

Nyheter om Gjenopplive

NRK - 04 sep 23 kl. 15:41

Putin: – Vil vurdere muligheten til å Gjenopplive kornavtalen

Russlands president Vladimir Putin har i dag møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Sotsji i Russland for samtaler. Etter samtalen, som pågikk i over tre timer, uttrykker Putin sin takknemlighet ovenfor Erdogan og deres «produktive samtale». De to skal blant annet ha diskutert agrikultur, turisme, økonomi og energi.

NRK - 30 nov 23 kl. 15:07

Beskylder Vesten for å legge ned OSSE

På et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Skopje i Nord-Makedonia sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at utsikten til en gjenoppliving av organisasjonen synes liten. – Det er ingen grunn til optimisme for tiden. OSSE er i all hovedsak blitt et påheng til Nato og EU.

NRK - 21 okt 23 kl. 12:49

Egypts president: Målet med toppmøtet i Kairo er en kjøreplan for fred i Midtøsten

Politikere fra land i Midtøsten og Europa er lørdag samlet til toppmøte i Kairo. Egypts president sier målet med møtet er en kjøreplan for fred i Midtøsten. Møtet, som har fått navnet «Cairo summit for peace», åpnet lørdag.

Aftenposten - 11 okt 23 kl. 14:39

Oslofjorden dør – slik vil det nye byrådet redde den

I forhandlingene om et nytt Oslo-byråd, har Høyre og Venstre blitt enige om en pakke for å Gjenopplive Oslofjorden..

NRK - 04 sep 23 kl. 16:01

Erdogan sier Tyrkia har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa etter samtaler mandag med den russiske motparten Vladimir Putin at «Ankara har utarbeidet nye forslag med FN for å Gjenopplive Ukrainas korneksportavtale». – Vi har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN. Jeg tror at det er mulig å få resultater.

NRK - 04 sep 23 kl. 16:01

Erdogan: –Har utarbeidet en ny forslagspakke med FN

–Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa etter samtaler mandag med den russiske motparten Vladimir Putin at «Ankara har utarbeidet nye forslag med FN for å Gjenopplive Ukrainas korneksportavtale». – Vi har utarbeidet en ny forslagspakke i samråd med FN. Jeg tror at det er mulig å få resultater.

VG - 16 aug 23 kl. 11:39

Vil innføre rikingavgift: – Leve dynastiskatten

Den nyslåtte Rødt-bossen vil Gjenopplive arveavgiften – men kun for de rike..

NRK - 22 jul 23 kl. 03:31

Zelenskyj og Erdogan har snakket sammen om kornavtalen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har snakket med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan om å Gjenopplive kornavtalen som Russland nylig trakk seg fra. – Å få åpnet kornkorridoren har absolutt prioritet. Sammen må vi forhindre en global matkrise, sa Zelenskyj fredag etter en telefonsamtale med Erdogan.

NRK - 11 jun 23 kl. 15:46

Iransk leder åpner for atomavtale med Vesten

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier at en atomavtale med Vesten er mulig, dersom landets kjernefysiske infrastruktur ikke blir berørt. Uttalelsen kommer på et tidspunkt med liten bevegelse i kontakten mellom Iran og USA for å Gjenopplive en atomavtale fra 2015. Måneder med indirekte samtaler for å redde avtalen med seks stormakter har stått i stampe siden september i fjor, og begge sider har anklaget hverandre for å stille urimelige krav.

Klartale - 05 apr 23 kl. 10:57

Hund druknet ved operaen

Brannvesenet sendte dykkere til stedet. De fant hunden under vann.Det ble gitt førstehjelp på stedet.

NRK - 29 mar 23 kl. 16:21

Biden ba om felles front på demokratitoppmøte

På demokratitoppmøtet i Washington ba USAs president om felles front mot Russland og Kina. Han lover milliardstøtte til kampen mot demokratisk tilbakegang. Joe Biden hadde invitert 121 ledere til det andre demokratitoppmøtet, som i hovedsak ble avviklet virtuelt.

NRK - 20 dec 22 kl. 14:43

Iran vil Gjenopplive atomavtalen

Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian sier landet er villige til å Gjenopplive atomavtalen fra 2015, så lenge landets integritet blir respektert..

VG - 08 feb 23 kl. 21:58

Vil lage nytt «Hotel i særklasse»

John Cleese planlegger å Gjenopplive den legendariske komiserien «Hotel i særklasse» sammen med sin datter Camilla Cleese..

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 20:00

Det må bygges i høyden. Slik kan vi Gjenopplive Kvadraturen.

Det må bygges i høyden..

NRK - 22 nov 22 kl. 06:02

Frp vil Gjenopplive seks riksveiprosjekter

Frp vil ha fortgang i seks veiprosjekter som regjeringen har lagt på is. Partiet setter av 1,75 milliarder kroner til veisatsing i sitt alternative budsjett. Utbygging av nye og bedre veier redder liv, understreker samferdselspolitisk talsmann Frank Sve.

NRK - 14 nov 22 kl. 16:58

EU sanksjonerer Irans innenriksminister og statlig TV

EU-landene har innført sanksjoner mot ytterligere 29 iranske tjenestemenn, deriblant innenriksminister Ahmad Vahidi, for undertrykkingen av demonstranter. Sanksjonene ble godkjent under unionens utenriksministermøte i Brussel mandag. – De som rammes, vil bli ilagt visumforbud og få eiendeler fryst, heter det i en uttalelse fra EU.

NRK - 25 okt 22 kl. 20:32

Salvini vil bygge bro til Sicilia

Italias nye minister for infrastruktur Matteo Salvini vil Gjenopplive en gammel drøm og bygge en bro mellom fastlandet og Sicilia. I et intervju med den italienske TV-stasjonen Rai sier Salvini at det er et av hans store mål i løpet av de neste fem årene. Det skriver The Guardian.

Aftenposten - 17 okt 22 kl. 18:30

Konflikten om superligaen blusser opp på ny. Kampen gjør gamle erkefiender til venner.

I maktens korridorer jobber fotballtoppene med å Gjenopplive superligaen. Striden forener selv bitre fiender..

E24 - 08 okt 22 kl. 20:06

Hongkong vil lokke turistene tilbake med gratis flybilletter

Myndighetene i bystaten tar grep for å forsøke og Gjenopplive reiselivsnæringen etter coronapandemien..

NRK - 28 sep 22 kl. 16:08

Erdogan fordømmer «folkeavstemninger»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kritiserer de såkalte folkeavstemningene om russisk annektering av fire ukrainske fylker. Erdogan snakket onsdag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på telefon. Under samtalen uttrykte han bekymring over de falske folkeavstemningene i fylkene Luhansk, Kherson, Zaporizjzja og Donetsk.

VG - 20 sep 22 kl. 11:04

Vil Gjenopplive døde «Squid Game»-karakterer

«Squid Game»-regissør Hwang Dong-hyuk (51) røper dilemma før innspilling av ny sesong..

E24 - 10 sep 22 kl. 21:55

Frankrike, Storbritannia og Tyskland mener Iran setter atomforhandlinger i fare

De tre landene er frustrert over det de omtaler som nye krav fra Iran under forhandlingene om å Gjenopplive atomavtalen. Iran avviser kritikken..

NRK - 02 sep 22 kl. 04:35

USA: Irans atomavtale-svar er ikke konstruktivt

USA har mottatt Irans svar i forhandlingene om å Gjenopplive atomavtalen. Ifølge amerikanerne er det «ikke konstruktivt». EU la 8.

NRK - 16 aug 22 kl. 06:03

Iran svarer på veikart til atomavtale

Iran har avgitt skriftlig svar på det som beskrives som et endelig veikart for å Gjenopplive atomavtalen. Det melder det iranske statlige nyhetsbyrået Irna tirsdag. Byrået oppgir ingen detaljer om hva som står i Irans svar, men antyder at Teheran fortsatt ikke vil godta det EU-fremforhandlede forslaget, til tross for advarsler om at det ikke kommer til å bli nye forhandlinger.

NRK - 08 aug 22 kl. 16:28

EU har lagt fram «endelig tekst» til ny atomavtale med Iran

EU har lagt fram det de omtaler som «endelig tekst» til en ny og revidert atomavtale med Iran, og iranske forhandlere opplyser at den nå er til vurdering. – Vi arbeidet i fire dager og i dag er teksten lagt på bordet, sier en europeisk tjenestemann som deltar i forhandlingene. Han forteller videre at forhandlingene nå er over.

NRK - 30 jul 22 kl. 01:44

Representantenes hus i USA går inn for å forby halvautomatiske våpen

Flertallet i Representantenes hus i USA har stemt for et lovforslag som forbyr halvautomatiske våpen. Forslaget vil antakeligvis ikke bli vedtatt Senatet. Fredagens vedtak går ut på å Gjenopplive en lov som forbyr disse våpnene.

NRK - 23 jul 22 kl. 23:27

Macron mener en atomavtale med Iran er mulig

Frankrikes president Emmanuel Macron mener det fortsatt er mulig å Gjenopplive atomavtalen fra 2015 mellom Iran og de fem fast medlemmene av FNs sikkerhetsråd. Det sa han lørdag til Irans president Ebrahim Raisi, melder nyhetsbyrået AFP. Macron mener at det i så fall må skje snart.

E24 - 26 maj 22 kl. 17:58

Telenors Sigve Brekke er i Davos for å Gjenopplive Olav den hellige

DAVOS (Aftenposten/E24): Telenor er i Davos for å lære å fylle det nye 5G mobilnettet med innhold. For eksempel en omvisning i Trondheim med Olav den hellige som guide..

NRK - 15 maj 22 kl. 20:14

Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Selv om naturgassreservene i Iran er blant verdens største, er landet hardt rammet av sanksjonene som ble gjeninnført da USA trakk seg fra atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter. Inntil sanksjonene oppheves, hindres Iran i å selge gass til Europa.

NRK - 17 apr 22 kl. 03:50

Bloomberg: Abramovitsj i Kyiv for nye fredssamtaler

Den russiske oligarken og Chelsea-selger Roman Abramovitsj har reist til Kyiv i et forsøk på å Gjenopplive fredssamtalene, melder Bloomberg. Ifølge opplysningen, som nyhetsbyrået gjengir basert på anonyme kilder, møtte Abramovitsj ukrainske forhandlere. Den russiske forretningsmannen har tette bånd til Russlands president Vladimir Putin og har fungert som en uoffisiell megler mellom Ukraina og Russland.

NRK - 11 mar 22 kl. 09:35

Iran: USA stilte nye krav i atomforhandlingene

Iran sier USA har lagt ekstra krav på bordet i forhandlingene om å gjenopprette atomavtalen fra 2015 og anklager motparten for å komplisere prosessen. Irans øverste leder Ayatolla Ali Khamenei, som har det siste ordet i store politiske beslutninger, understreker at landet ikke vil gi fra seg elementer av «nasjonal styrke», som kjernefysisk fremgang og regional innflytelse. Teheran er i forhandlinger med verdensmakter for å Gjenopplive atomavtalen som ga dem lettelser fra sanksjoner i bytte mot innskrenkninger i atomprogrammet.

Aftenposten - 03 mar 22 kl. 16:56

UEFA-presidenten hardt ut mot Super League-klubbene: – Lever i en parallell verden

Super League-klubbene Real Madrid, Barcelona og Juventus planlegger ifølge flere medier å Gjenopplive prosjektet – uten….

VG - 03 mar 22 kl. 16:56

UEFA-presidenten hardt ut mot Super League-klubbene: – Lever i en parallell verden

Super League-klubbene Real Madrid, Barcelona og Juventus planlegger ifølge flere medier å Gjenopplive prosjektet – uten å begeistre UEFA-presidenten denne gangen heller..

NRK - 03 mar 22 kl. 11:01

IAEA-sjefen reiser til Iran

Lederen for Det internasjonale atomenergibyrået reiser til Iran lørdag for å ha møter med flere høytstående iranske tjenestemenn, skriver NTB. Det foregår for tiden samtaler i Wien om å få Gjenopplive atomavtalen med Iran fra 2015, og samtalene blir ansett for å være ved et kritisk punkt..

VG - 23 feb 22 kl. 13:13

Innlandet får leve - nei til oppdeling i Hedmark og Oppland

Fylkestinget gikk som ventet inn for å beholde Innlandet fremfor å Gjenopplive Hedmark og Oppland..

VG - 21 feb 22 kl. 16:03

Drama om Innlandet - kan bli fjerde fylke som deles opp

Et knapt flertall av folket vil gravlegge Innlandet og Gjenopplive Hedmark og Oppland fylker. Men det er fortsatt åpent om Innlandet blir det fjerde storfylket som deles opp..

NRK - 20 feb 22 kl. 02:24

Macron legger press på Iran

Frankrikes president Emmanuel Macron har oppfordret sin iranske motpart, Ebrahim Raisi, til å Gjenopplive atomavtalen fra 2015, opplyser presidentkontoret. I en halvannen time lang telefonsamtale sa Macron at han mener avtaleforslaget respekterer alle parters vesentlige interesser, noe som kan forhindre en alvorlig atomkrise, og understreket behovet for å skrive under en avtale mens det ennå var tid, skriver NTB..

NRK - 19 feb 22 kl. 15:12

Atomsamtalar inne i ein avgjerande fase

Den tyske forbundskanslaren Olaf Scholz meiner atomsamtalane med Iran er inne i ein avgjerande fase. – Vi har kome langt i forhandlingane i Wien dei siste ti månadane, sa han på tryggingskonferansen i München laurdag. Han gjorde det også klart at det ikkje er greitt at Iran held fram med å opprike uran og avgrense overvakinga til Det internasjonale atomenergibyrået.

NRK - 18 feb 22 kl. 00:56

USA: Enighet om atomavtale mulig

USA sier at det er gjort stor framgang i forhandlingene om å Gjenopplive atomavtalen, og at en enighet er mulig innen noen dager om Iran «mener alvor». – Vi kan og bør komme til enighet om en gjensidig retur til full implementering av JCPOA innen noen dager, sier en talsperson for amerikansk UD til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 okt 21 kl. 01:13

Borgermester blir presidentkandidat

Paris-borgermester Anne Hidalgo er nominert til det franske sosialistpartiets presidentkandidat ved valget i april neste år. Den 62 år gamle borgermesteren, som kunngjorde sitt kandidatur for en måned siden, tar sikte på å Gjenopplive sosialistpartiet som har tapt mye i oppslutning de siste årene..

NRK - 24 sep 21 kl. 15:45

Iran vil ta opp att atomsamtalar

Iran ønsker å ta opp at forhandlingane om atomavtalen frå 2015 snart. Det seier den iranske utanriksministeren Hossein Amirabdollahian, ifølge Reuters. Han snakka med journalistar under FNs generalforsamling i New York.

NRK - 13 sep 21 kl. 13:57

Israels statsminister i Egypt

Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å Gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne..

NRK - 12 sep 21 kl. 21:11

Enighet under IAEA-besøk i Iran

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og iranske myndigheter er blitt enige om videre kameraovervåking på iranske atomanlegg. IAEAs leder Rafael Grossi sa til pressen etter sin reise til Teheran søndag at avtalen åpner opp for videre diplomatiske samtaler. Han sa at de ikke har kommet fram til en permanent løsning, men at det mest presserende problemet iallfall var løst, siden iranerne tillater IAEA å beholde sine kameraer i atomanleggene.

NRK - 11 sep 21 kl. 20:00

Russland vil samarbeide med USA

Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, sa lørdag at Russland sørger med USA, og foreslo å Gjenopplive samarbeidet mot terrorisme til tross for konflikt om andre temaer. Pressemeldingen ble sendt ut mens USA markerte terroren 11. september..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com