Gjeninnføre

Monday, 11 December, 01:15

Nyheter om Gjeninnføre

NRK - 23 nov 23 kl. 01:04

Nord-Korea skroter militæravtale om avspenning

Nord-Korea opphever en avtale om militær avspenning med naboen i sør. De lover å utplassere flere våpen på grensen. Det autoritære landet skal Gjeninnføre alle militære tiltak som avspenningsavtalen fra 2018 har hindret dem i gjøre, uttaler Nord-Koreas forsvarsdepartement.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:14

Brenna åpner for å snu om krav til å ansette flere med hull i CV-en

Regjeringen fikk kritikk for å ha fjernet kravet til staten om å ansette flere som sliter med å komme i jobb. Nå åpner Tonje Brenna for å snu. – Jeg er åpen for å Gjeninnføre kravet til staten, sa arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) etter at hun gjentatte ganger hadde blitt utfordret av Høyre i Stortingets spørretime onsdag.

NRK - 02 sep 23 kl. 11:52

Kuppmakerne i Gabon fortsetter å styre

Kuppmakerne i Gabon kommer ikke til å holde nytt valg med det første. Det sier general Brice Oligui Nguema som tok makten i et militærkupp i det oljerike sentralafrikanske landet på onsdag. I en TV-tale fredag sa Ngumea at de vil gå fram raskt, men unngå valg som bare vil føre til at de samme folkene vil komme til makten og gjenta de samme feilene.

NRK - 19 aug 23 kl. 20:43

AFP: Ecowas-delegasjon har møtt Nigers avsatte president

Delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas som lørdag ankom Niger, har møtt landets avsatte president. Det opplyser en kilde i samarbeidsorganisasjonen til nyhetsbyrået AFP. President Mohamed Bazoum ble avsatt 26.

NRK - 19 aug 23 kl. 17:41

Ny vestafrikansk delegasjon på plass i Niger

En delegasjon fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas ankom lørdag Niger for nye samtaler med landets kuppmakere. Et fly som fraktet delegasjonen, landet i hovedstaden Niamey rundt klokken 13, én dag etter at Ecowas-landenes forsvarssjefer sa at de var klare til å gripe inn i landet for å gjeninnsette president Mohamed Bazoum. 63-åringen ble avsatt 26.

NRK - 15 aug 23 kl. 13:20

Vest-Afrikanske militærledere skal møtes før mulig aksjon i Niger

Ifølge en talsperson for den Vest-Afrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS skal flere Vest-Afrikanske militærledere møtes Ghana på torsdag og fredag. Det melder Reuters. Under møtet skal militærlederne ifølge talspersonen gjøre forberedelser før en mulig militæraksjon i Niger for å avsette kuppmakerne og Gjeninnføre demokrati..

NRK - 15 aug 23 kl. 13:20

Vestafrikanske militærledere skal møtes før mulig aksjon i Niger

Ifølge en talsperson for den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS skal flere vestafrikanske militærledere møtes på Ghana på torsdag og fredag. Det melder Reuters. Under møtet skal militærlederne ifølge talspersonen gjøre forberedelser før en mulig militæraksjon i Niger for å avsette kuppmakerne og Gjeninnføre demokrati..

VG - 01 jun 23 kl. 03:01

Prigozjin ber Putin Gjeninnføre dødsstraff: – Desperasjon

Jevgenij Prigozjin (61) har lagt ut på en turné i Russland der han ber president Vladimir Putin om å Gjeninnføre dødsstraff og mobilisere to millioner soldater. En Russland-ekspert mener det vitner om anarki..

NRK - 15 jun 23 kl. 12:47

SAS står fast på Freia-boikott

Flyselskapet SAS gjør ikke som konkurrentene Norwegian og Widerøe. De velger å stå fast på sin Freia-boikott. Det skriver E24.

NRK - 15 jun 23 kl. 11:53

Widerøe snur i Freia-boikotten

Det melder VG. – I lys av gårsdagens møte mellom flere næringslivsaktører, Nærings- og fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet har Widerøe’s Flyveselskap bestemt å Gjeninnføre Freia produkter om bord. Kvikk Lunsj på innlandsruter og melkesjokolade på våre utlandsruter vil igjen bli den del av assortimentet om bord, skriver kommunikasjonsrådgiver Lina Carsen i en SMS til VG.

VG - 15 jun 23 kl. 11:49

Flyselskap snur i Freia-boikott

Widerøe og Norwegian har nå bestemt seg for å Gjeninnføre Freia-sjokolader på sine flyginger..

NRK - 29 maj 23 kl. 12:29

Tyrkisk valuta ned etter Erdogans seier

Den tyrkiske lire falt i Asia ned til et bunnivå mot dollaren, etter at president Erdogan fikk fornyet tillit av velgerne. – Erdogans seier er ingen oppmuntring for mulige investorer. Bare de mest optimistiske håper at presidenten nå føler seg trygg nok til å Gjeninnføre en ortodoks økonomisk politikk, sier Hasnain Malik i analyseselskapet Tellimer Equity Research.

NRK - 13 mar 23 kl. 18:17

E24: Flertall på Stortinget for å Gjeninnføre anonyme skattelistesøk

Stortingsflertallet er enige om å Gjeninnføre anonyme skattelistesøk. I tillegg skal det bli mer åpenhet om utenlandsk eierskap i norske selskaper. Det melder E24.

NRK - 17 feb 23 kl. 12:27

Vil Gjeninnføre kompetansekrav for drosjeløyvehavere

– Regjeringen vil Gjeninnføre et fagkompetansekrav for drosjeløyvehavere, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Det nye kravet om fagkompetanse innebærer at de som søker om drosjeløyve må avlegge eksamen hos Statens vegvesen, står det i en pressemelding fra regjeringen..

E24 - 30 mar 23 kl. 20:06

Biden vil har strengere bankregler etter uro

USA president ber reguleringsmyndigheter Gjeninnføre regler som ble fjernet under Trump..

E24 - 23 mar 23 kl. 15:50

Vedum vil følge opp stortingsflertall om anonyme skattelistesøk

Rødts forslag om å Gjeninnføre anonyme søk i skattelistene ble ikke vedtatt, men i stedet lagt til som en merknad til regjeringen. – Bestillingen er tydelig, sa Vedum..

Aftenposten - 13 mar 23 kl. 18:14

Stortingsflertall for å Gjeninnføre snoking i skattelistene

Rødts forslag om å gjøre søk i skattelistene anonyme igjen, vil få flertall i finanskomiteen tirsdag, viser E24s….

E24 - 13 mar 23 kl. 18:13

Stortingsflertall for å Gjeninnføre snoking i skattelistene

Rødts forslag om å gjøre søk i skattelistene anonyme igjen, vil få flertall i finanskomiteen tirsdag, viser E24s ringerunde..

NRK - 19 jan 23 kl. 12:23

FHI vil Gjeninnføre sukkeravgiften

At sukkeravgiften er fjernet, har ikke påvirket hvor mye snop og brus vi handler i utandet, viser tall fra SSB. Vi handler fortsatt like mye sjokolade, godteri, brus, mineralvann, leskedrikker og energidrikker som før selv om priser i Norge er gått ned. Disse varene utgjør omtrent 15 prosent av handlekurven i verdi.

Klartale - 19 feb 23 kl. 07:00

Noen arter er viktigere enn andre

Noen arter er viktigere enn andre. De har en jobb for å holde økosystemene sammen. De kalles nøkkelarter.

Klartale - 13 feb 23 kl. 10:33

Debatt: Dysleksi må ikke få knuse barnas drømmer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 24 dec 22 kl. 05:39

Arbeiderpartiet avviser ikke ny arveavgift

Arbeiderpartiet avviser ikke å innføre en ny arveskatt, slik som regjeringens skatteutvalg foreslo da de la fram sin rapport tidligere denne uken. Arbeiderpartiet har ikke ønsket å Gjeninnføre arveavgiften, men heller skjerpe formuesskatten og omfordele inntektsskatten. Men nå sier partiets stortingsrepresentant Frode Jacobsen – som er medlem i finanskomiteen – at utvalgets forslag er «spennende», skriver Klassekampen.

NRK - 23 dec 22 kl. 13:05

Sykehuset Gjeninnfører bruk av munnbind

Sørlandet sykehus vedtok i et møte med overordnet kriseledelse (OKL) i dag å Gjeninnføre bruk av munnbind ved pasientkontakt. – Vi velger nå inn i julehelgen å etablere rutiner som bidrar til å begrense smitten inn i sykehusene, og som lar seg praktisk gjennomføre på kort tid. OKL har derfor bestemt at ansatte benytter munnbind i møte med pasienter og hverandre, sier fagdirektør Susanne Hernes.

VG - 19 jan 23 kl. 13:02

Sukkeravgiften fjernet, men vi handler ennå snop og brus i utlandet

For å redusere grensehandelen, ble avgiften på brus og godteri fjernet i 2021. Det har ikke hatt særlig effekt foreløpig. FHI vil Gjeninnføre avgiftene..

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 15:56

Får kritikk for å droppe fyrverkeri i Oslo: – Unødvendig humørløst

Oslo kommune dropper fyrverkeri på nyttårsaften. Høyresiden i Oslo vil Gjeninnføre tradisjonen om de vinner valget..

E24 - 19 dec 22 kl. 17:08

Skatteutvalget: Arveskatt er bedre enn formuesskatt

Skatteutvalget mener formuesskatten er mer skadelig for økonomien enn arveskatt. Derfor vil utvalget kutte i formuesskatten og Gjeninnføre skatt på arv..

NRK - 19 dec 22 kl. 11:48

Frp om Skatteutvalgets forslag: «Kaldt gufs fra fortiden»

– Fremskrittspartiet avviser Skatteutvalgets forslag om å Gjeninnføre arveavgift, straffe folk som har kjøpt egen bolig og kraftig økning i matvareprisene ved å heve momsen til 25 prosent. Økte særavgifter er også helt feil, avgiftsnivået bør ned og ikke opp, sier finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi i en pressemelding med tittelen «Kaldt gufs fra fortiden» om forslagene som ble lagt fram mandag..

E24 - 18 dec 22 kl. 21:58

Dette skjer denne uken: Tror ekspertutvalg vil øke boligskatten

Men NTNU-professor Lars-Erik Borge er mildt sagt tvilende til at Støre-regjeringen vil gå inn for det. Selv er han spent på om Skatteutvalget vil Gjeninnføre arvegiften..

NRK - 26 okt 22 kl. 14:05

Sunak Gjeninnfører forbud mot fracking

Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak vil Gjeninnføre forbudet mot såkalt fracking, der olje og gass utvinnes fra skiferfelt. Det skriver Financial Times. Forbudet mot fracking ble opphevet sist torsdag etter en kaotisk avstemning i parlamentet..

E24 - 17 nov 22 kl. 17:35

Strømselskap vil avvikle variable strømavtaler

Det store strømselskapet Gudbrandsdal Energi avvikler sine variable strømavtaler på nyåret. De ser heller ikke for seg å Gjeninnføre disse avtalene senere, opplyser daglig leder..

NRK - 10 nov 22 kl. 00:42

Rødt vil ha klimaskatt for rikinger

Folk som tjener mer enn 1,5 millioner kroner, bør ilegges klimaskatt, mener Rødt. Det skal bremse luksusforbruk og bidra med mer til investering i utslippskutt. – Hvis vi skal klare å skaffe oppslutning om klimakutt, må de rikeste bidra mest – og mye mer enn i dag, skriver partiet i sin nye klimaplan, som blir lagt fram torsdag.

NRK - 10 nov 22 kl. 00:42

Rødt vil ha klimaskatt for rikinger og forbud mot privatfly

Folk som tjener mer enn 1,5 millioner kroner, bør ilegges klimaskatt, mener Rødt. Det skal bremse luksusforbruk og bidra med mer til investering i utslippskutt. – Hvis vi skal klare å skaffe oppslutning om klimakutt, må de rikeste bidra mest – og mye mer enn i dag, skriver partiet i sin nye klimaplan, som blir lagt fram torsdag.

VG - 04 nov 22 kl. 19:15

– Enten må Nord-Korea knuses, ellers må man forhandle med Kim

Diktator Kim Jong-un vil ikke la seg skremme av vestlige sanksjoner. Det finnes to løsninger på krisen: Enten å ta en full krig mot Nord-Korea, eller Gjeninnføre forhandlinger på øverste plan, mener Asia-forsker..

VG - 16 okt 22 kl. 15:29

Mette Nord refser regjeringen: – Regner med at dagpengesaken er et arbeidsuhell

Fagforbundet-leder Mette Nord tar gjenvalg. Nå ber hun regjeringen Gjeninnføre arveavgiften – og mener at dagpengekuttet i statsbudsjettet må være et arbeidsuhell..

E24 - 16 okt 22 kl. 09:08

Fagforbundets leder ber regjeringen Gjeninnføre arveavgiften

Fagforbundets leder Mette Nord sier regjeringen bør hente tilbake arveavgiften. Hun vil også at et foreslått kutt i dagpengene skal skrotes..

NRK - 29 sep 22 kl. 01:10

EU-ambassadør kastet ut av Nicaragua

Nicaragua har erklært EUs ambassadør i landet som uønsket og bedt henne reise hjem, melder Reuters. Ambassadør Bettina Muscheidt er ikke lenger velkommen i Nicaragua, skriver avisa La Prensa som siterer en diplomatisk kilde i EU. Det er ikke oppgitt en grunn, men Reuters kobler utvisningen til en tale som EU-delegasjonen holdt i FN mandag, der Nicaraguas president Daniel Ortega ble oppfordret til å «Gjeninnføre demokrati» i landet..

VG - 24 sep 22 kl. 18:13

Arizona vil Gjeninnføre abortforbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler, mens demonstrantene fortviler..

NRK - 24 sep 22 kl. 17:04

Arizona vil Gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 14 jul 22 kl. 08:08

Munnbindene kan være på vei tilbake i Los Angeles

Los Angeles kommer til å Gjeninnføre et universelt munnbindkrav innendørs hvis smitteutviklingen fortsetter. Det varsler helsesjefen i Los Angeles fylke, Barbara Ferrer. Det bor 10 millioner mennesker i fylket, et av flere som utgjør gigantbyen.

Klartale - 26 jul 22 kl. 07:24

Folket i Tunisia stemmer over ny grunnlov

Folke-avstemningen for ny grunnlov i Tunisia stengte klokka 22 mandag. Hvis det blir ny grunnlov vil president Kais Saied få nesten ubegrenset makt. Han vil kunne utnevne regjeringer uten å bry seg om avstemninger i nasjonalforsamlingen.

VG - 04 jun 22 kl. 19:54

Putin vil Gjeninnføre Sovjet-system for kvinner og barn

President Vladimir Putin (69) har de siste dagene fortalt at han støtter gjeninnføringen av symboler fra kommunisttiden både for kvinner og barn..

Aftenposten - 11 jul 22 kl. 05:50

En veldig dårlig idé, sier Sp om Raymond Johansens arveavgift-utspill

Oslos byrådsleder vil Gjeninnføre arveavgiften. Forslaget blir avvist av begge regjeringspartiene..

Aftenposten - 10 jul 22 kl. 09:00

Det viktigste grepet vi kan ta i boligmarkedet nå, er å Gjeninnføre arveavgiften

Hvis vi ikke tar grep, ligger det en eksplosiv vekst i ulikhet foran oss..

NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

NRK - 10 jun 22 kl. 15:57

AP: USA opphever krav om koronatest før avreise fra utlandet

President Joe Biden kommer fra søndag til å oppheve kravet om at internasjonale besøkende tar koronatest før avreise med fly til USA, melder AP. En ikke navngitt amerikansk tjenestemann i Biden-administrasjonen opplyser til nyhetsbyrået at påbudet om koronatest utløper søndag. Det amerikanske smittevernsenteret CDC skal ha konkludert med at kravet ikke lenger er nødvendig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com