Gjeldstaket

Monday, 04 March, 23:37

Nyheter om Gjeldstaket

NRK - 02 maj 23 kl. 00:27

USAs finansminister: Gjeldstaket må heves innen 1. juni

Presset øker for å heve Gjeldstaket i USA. Mandag sa finansminister Janet Yellen at Gjeldstaket må heves innen 1. juni for å unngå mislighold.

NRK - 03 jan 24 kl. 01:06

USAs gjeld har passert 34.000.000.000.000 dollar

Mens Kongressen i USA forbereder seg på nok en krangel om offentlige pengebruk og budsjetter, har statsgjelden passert 34 billioner dollar for første gang. Tallet - som også kan leses som 34.000 milliarder dollar - ble lagt fram av Finansdepartementet tirsdag.

NRK - 31 maj 23 kl. 21:21

Biden vil uttale seg om Gjeldstaket onsdag kveld

USAs president Joe Biden vil uttale seg om det amerikanske Gjeldstaket onsdag kveld, opplyser Det kvite hus ifølge Reuters. Vidare heiter det at Biden forventar at avtalen vil vere klar til signering innan 5. juni, dagen då finansdepartementet seier at den amerikanske statskassa går tom om Gjeldstaket ikkje blir heva.

NRK - 17 maj 23 kl. 18:09

Biden har stor tro på at USA unngår bankerott

Samtalene med republikanerne har vært produktive, og man kommer til å bli enige, sier USAs president Joe Biden om en heving av det såkalte Gjeldstaket. – Jeg har stor tro på at vi blir enige om budsjettet, og at USA unngår statsbankerott, fordi det ikke finnes noe alternativ, sa Biden under en pressekonferanse før han reiser til G7-toppmøtet i Japan. Gjeldstaket selvpålagt grense for hvor mye den amerikanske staten kan ta opp i lån.

NRK - 15 maj 23 kl. 00:45

Nytt møte om Gjeldstaket i USA tirsdag

USAs president Joe Biden sier at han forventer å møte lederne for Kongressen tirsdag, hvor de skal gjenoppta diskusjon om Gjeldstaket. USAs finansminister Janet Yellen advarte sist uke om at dersom ikke republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve Gjeldstaket, og lar regjeringen låne mer penger, kan statskassen være tom allerede 1. juni.

NRK - 08 maj 23 kl. 22:49

USAs finansminister sier Gjeldstaket må heves

Finansminister Janet Yellen sier den amerikanske regjeringen kan gå tom for penger allerede 1. juni og sier Kongressen må heve Gjeldstaket Dersom Gjeldstaket ikke heves, kan ikke regjeringen låne mer penger og vil dermed ikke kunne dekke løpende utgifter og betjene eksisterende gjeld. – Dersom statsgjelden misligholdes, vil det være et stort slag mot USAs økonomi.

NRK - 21 maj 23 kl. 16:54

USA: 1. juni er «endelig frist» for å heve Gjeldstaket

Fristen for å heve Gjeldstaket i USA er 1. juni, understreker USAs finansminister Janet Yellen. Hun sier fristen er krevende.

NRK - 15 maj 23 kl. 22:53

Forhandlingene om USAs statsgjeld fortsetter

President Joe Biden gjør nå et nytt forsøk på å få Republikanerne med på å heve det såkalte Gjeldstaket for å hindre at USAs statskasse går tom. Tirsdag er det klart for en ny runde med samtaler mellom presidenten og Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy. Flere andre kongressledere deltar også.

NRK - 11 maj 23 kl. 22:50

Møte om Gjeldstaket i USA utsatt til neste uke

Møte som USAs president Joe Biden skulle ha med lederne i Kongressen fredag, om Gjeldstaket i USA, er utsatt til neste uke, opplyser Det hvite hus torsdag, melder nyhetsbyrået AFP. Tirsdag hadde Biden et møte med den republikanske lederen Kevin McCarthy for å finne en løsning på hvordan staten kan unngå å tom for penger. Dersom republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve det såkalte Gjeldstaket og lar regjeringen låne mer penger, kan pengene ta slutt ved månedsskiftet, advarte finansminister Janet Yellen mandag.

NRK - 09 maj 23 kl. 23:29

McCarthy sier det ikke var noen framgang i møte med Biden om Gjeldstaket

Det ble ikke gjort framgang da USAs president Joe Biden tok imot den republikanske lederen Kevin McCarthy til møte om å heve det amerikanske Gjeldstaket tirsdag. McCarthy sier at han «ikke så noen bevegelse» mot en løsning på uenigheten i møtet som varte i rundt en time. Dersom republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve det såkalte Gjeldstaket og lar regjeringen låne mer penger, kan pengene ta slutt ved månedsskiftet, advarte finansminister Janet Yellen mandag.

NRK - 07 maj 23 kl. 15:51

USA: Yellen advarer mot gjeldsforhandlinger under tvang

USAs sentralbanksjef Janet Yellen advarer mot å holde amerikanerne som gissel under forhandlingene om å heve Gjeldstaket. I et intervju med ABC News advarer Yellen Kongressen, og sier sentralbanken bare har penger til å betale statens utgifter til et stykke ut i juni om ikke Gjeldstaket blir hevet. For å godta å heve Gjeldstaket krever republikanerne at president Joe Biden går med på store nedskjæringer på budsjettet, mens Biden og demokratene ikke vil godta at det settes betingelser.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:56

Biden og McCarthy i tvekamp om Gjeldstaket som kan gjøre USA statsbankerott

President Joe Biden og Republikanernes kongressleder Kevin McCarthy barker sammen om USAs enorme gjeld. Republikanerne tar landet som gissel, sier Biden. De to kamphanene har denne uken utkjempet kampen på hver sin arena: McCarthy dro til Wall Street og forklarte børsmeglerne der hvordan han bare vil øke Gjeldstaket hvis utgiftene også kuttes.

NRK - 03 jun 23 kl. 01:25

Biden vil signere lovforslaget om Gjeldstaket lørdag

President Joe Biden sier han vil signere lovforslaget som godkjenner at USA kan heve landets statelige lån, det såkalte Gjeldstaket, lørdag. – Jeg kommer til å signere i morgen, sier Biden i en tale til nasjonen. Etter flere uker med forhandlinger og en økende økonomisk angst, ble demokratene og republikanerne enige om lovforslaget, som senere gikk igjennom i Senatet..

NRK - 02 aug 23 kl. 06:30

USAs kredittvurdering nedjustert for frste gang p tolv r

For frste gang siden 2011 er USAs kredittvurdering blitt nedjustert fra AAA til AA+. Kredittvurderingsselskapet Fitch nedjusterte natt til onsdag norsk tid sin vurdering av tilliten til USAs betalingsevne til nest verste niv. Biden-administrasjonen protesterte raskt p nedgraderingen.

E24 - 28 maj 23 kl. 19:53

Biden sier han er trygg på enigheten om Gjeldstaket

President Joe Biden tror Kongressen kommer til å godta enigheten om å heve Gjeldstaket..

E24 - 28 maj 23 kl. 15:36

Republikaner vil stanse avtalen om Gjeldstaket i USA

Selv om flertallsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, vil ha Republikanerne med på en avtale om Gjeldstaket, er ikke alle partifellene hans fornøyd..

E24 - 28 maj 23 kl. 07:44

Enighet om prinsippavtale knyttet til Gjeldstaket i USA

Det er oppnådd en prinsippavtale om å heve Gjeldstaket i USA, bekrefter president Joe Biden og flertallslederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy..

NRK - 28 maj 23 kl. 03:23

Enighet om prinsippavtale knyttet til Gjeldstaket

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en prinsippavtale om å heve Gjeldstaket i USA. – Etter uker med forhandlinger har vi kommet til enighet om prinsippene. Vi har fortsatt en stor jobb igjen.

VG - 28 maj 23 kl. 03:02

Kevin McCarthy: Enighet om avtale for å øke Gjeldstaket i USA

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om hovedlinjene i en avtale for å heve Gjeldstaket i USA, melder amerikanske medier..

NRK - 28 maj 23 kl. 02:50

Medier: Enighet om prinsippavtale knyttet til Gjeldstaket

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en prinsippavtale om å heve Gjeldstaket i USA, melder amerikanske medier. Det er en kilde med kjennskap til forhandlingene som opplyser at det er enighet om en prinsippavtale for å hindre mislighold av USAs statsgjeld, melder Reuters. New York Times har fått de samme opplysningene fra tre kilder med kjennskap til prinsippavtalen.

NRK - 27 maj 23 kl. 00:37

Biden hinter om løsning knyttet til Gjeldstaket

USAs president Joe Biden sier han er veldig optimistisk til at demokratene og republikanerne skal bli enige om en avtale om Gjeldstaket. – Forhåpentligvis vil vi få vite i kveld om vi har en avtale, sier Biden, ifølge Reuters..

NRK - 27 maj 23 kl. 00:37

Biden hinter om snarlig løsning knyttet til Gjeldstaket

USAs president Joe Biden sier han er veldig optimistisk til at demokratene og republikanerne skal bli enige om en avtale om Gjeldstaket. – Forhåpentligvis vil vi få vite i kveld om vi har en avtale, sa Biden til journalister, ifølge Reuters. Finansminister Janet Yellen sa fredag at USA har nok penger til å betjene gjelden sin frem til 5.

NRK - 26 maj 23 kl. 22:28

Utsetter fristen for å heve Gjeldstaket

USAs finansminister Janet Yellen sier at USA har penger nok til å betjene gjelden sin frem til 5. juni, skriver Reuters. Tidligere har hun anslått at USA trolig vil gå tom for penger rundt 1.

E24 - 26 maj 23 kl. 07:04

Forhandlingene om Gjeldstaket i USA fortsetter

Arbeidet med å få på plass en avtale om Gjeldstaket i USA pågår fremdeles, melder Representantenes hus-leder Kevin McCarthy..

NRK - 26 maj 23 kl. 03:30

Forhandlingene om Gjeldstaket fortsetter

Arbeidet med å få på plass en avtale om Gjeldstaket i USA pågår fremdeles, melder Representantenes hus-leder Kevin McCarthy. – Det er vanskelig. Men vi jobber på og vi skal fortsette å jobbe til vi kommer på plass, sier McCarthy torsdag kveld lokal tid.

NRK - 25 maj 23 kl. 03:19

USA risikerer nedgradering av kredittvurderingen

Kredittvurderingsselskapet Fitch har satt USAs nåværende AAA-vurdering under overvåking, og sier den kan bli nedgradert om ikke det blir enighet om Gjeldstaket. Fitch skriver i en pressemelding at USAs nye status reflekterer økt politisk partiskhet som hindrer landet i å nå en avtale om å heve eller suspendere Gjeldstaket før fristen 1. juni.

NRK - 24 maj 23 kl. 22:39

Fortsetter forhandlingene om Gjeldstaket

Forhandlingene om det amerikanske Gjeldstaket mellom demokrater og republikanere vil fortsette utover kvelden. Det sier leder i Representantenes hus Kevin McCarthy, ifølge Reuters..

E24 - 23 maj 23 kl. 05:09

McCarthy om Gjeldstaket: Ingen avtale ennå, men har troen på enighet

Lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han og president Joe Biden ikke har blitt enige om Gjeldstaket, men at de skal fortsette samtalene..

VG - 23 maj 23 kl. 01:42

McCarthy og Joe Biden i møter om Gjeldstaket: - Har troen på avtale

Lederen for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han og president Joe Biden vil fortsette samtalene om hva de skal gjøre med Gjeldstaket..

NRK - 23 maj 23 kl. 01:06

McCarthy: Ingen avtale om Gjeldstaket

Leder i Representantenes hus Kevin McCarthy (R) sier at møtet med president Joe Biden om Gjeldstaket var produktiv, men at de ikke har blitt enige om en avtale. Republikaneren møtte pressen natt til tirsdag norsk tid etter møtet med presidenten. Han sier imidlertid at han er optimistisk og at han har tro på at de kan bli enige om en avtale, skriver Reuters..

NRK - 23 maj 23 kl. 00:11

Optimistisk før samtale om Gjeldstaket

USAs president Joe Biden sier han er optimistisk til at han og Representantenes hus-leder Kevin McCarthy skal klare å komme fram til en løsning om Gjeldstaket. Biden og McCarthy møtes natt til tirsdag ansikt til ansikt for første gang på flere måneder, med bare ti dager igjen til å løse krisen rundt USAs gjeldstak. Også McCarthy har troen på at samtalene deres kan føre til en løsning, og viste til at de dagen før hadde en produktiv telefonsamtale..

E24 - 22 maj 23 kl. 07:11

Både Biden og McCarthy optimistiske etter telefonprat om Gjeldstaket

Ifølge president Joe Biden var tonen god han søndag diskuterte forhandlingene rundt Gjeldstaket i USA med lederen for Representantenes hus, Kevin McCarthy..

E24 - 21 maj 23 kl. 16:50

USAs finansminister slår fast at 1. juni er «endelig frist» for å heve Gjeldstaket

Fristen for å heve Gjeldstaket i USA er 1. juni, understreker USAs finansminister Janet Yellen. Hun sier fristen er krevende..

E24 - 21 maj 23 kl. 07:46

Biden skal ringe til McCarthy for å diskutere Gjeldstaket

USAs president Joe Biden skal senere søndag ringe til Representantenes hus' leder Kevin McCarthy for å diskutere forhandlingene rundt Gjeldstaket i USA..

NRK - 21 maj 23 kl. 06:38

Biden skal ringe til McCarthy for å diskutere Gjeldstaket

USAs president Joe Biden skal senere søndag ringe til Representantenes hus' leder Kevin McCarthy for å diskutere forhandlingene rundt Gjeldstaket i USA. Samtalen skal finne sted etter at Biden har pakket kofferten etter G7-toppmøtet i Hiroshima senere søndag. – Presidenten har bedt staben sin om å sette opp en telefonsamtale med McCarthy etter møtene i G7, sier en tjenesteperson i Det hvite hus søndag formiddag.

E24 - 20 maj 23 kl. 08:22

Resultatløse forhandlinger om Gjeldstaket i USA

Et nytt møte mellom Det hvite hus og forhandlere i Kongressen om Gjeldstaket i USA er avsluttet uten noen fremgang. Det er uklart når neste møte skal holdes..

NRK - 20 maj 23 kl. 02:50

Resultatløse forhandlinger om Gjeldstaket i USA

Et nytt møte mellom Det hvite hus og forhandlere i Kongressen om Gjeldstaket i USA er avsluttet uten noen fremgang. Det er uklart når neste møte skal holdes. Møtet ble avsluttet fredag kveld, kort tid etter at Representantenes hus' leder Kevin McCarthy og en tjenesteperson i Det hvite hus kunngjorde at møtet skulle holdes.

NRK - 20 maj 23 kl. 01:29

Forhandlingene om Gjeldstaket i USA gjenopptas

Forhandlingene om Gjeldstaket i USA gjenopptas, sier Representantenes hus' leder Kevin McCarthy og en tjenesteperson i Det hvite hus. McCarthy sier i et intervju med Fox Business at forhandlingene blir gjenopptatt fredag kveld amerikansk tid. En tjenesteperson i Det hvite hus bekrefter det samme.

NRK - 16 maj 23 kl. 22:43

Republikanerne åpner for enighet om gjeldstak

Det er mulig å komme fram til enighet om USAs statsgjeld i løpet av denne uka, sier lederen i Representantenes hus, republikaneren Kevin McCarthy. Tirsdag hadde McCarthy et nytt møte med president Joe Biden, som vil heve grensa for hvor mye den amerikanske staten kan ta opp i lån. Det må til for å dekke budsjettunderskuddet og betjene tidligere lån, mener han.

NRK - 11 maj 23 kl. 19:04

IMF advarer mot globale følger dersom USA misligholder gjeld

Dersom det ikke blir oppnådd enighet om å heve Gjeldstaket i USA, og landet ikke lenger kan betjene gjelden, vil det få alvorlige følger, advarer IMF. – Dersom USA misligholder gjelden, er vår vurdering at det vil få svært alvorlige konsekvenser ikke bare for USA, men også for den globale økonomien, sier kommunikasjonsdirektør Julie Kozack i Det internasjonale pengefondet. (IMF).

NRK - 10 maj 23 kl. 04:20

Nye møter om Gjeldstaket i USA fredag

USA president Joe Biden møtte tirsdag kongressledere, blant dem republikanske Kevin McCarthy, i et forsøk på å unngå at staten går tom for penger om kort tid. Etter møtet sa McCarthy, som leder Republikanerne i Representantenes hus, at det ikke var gjort noen framgang i møtet. Da Biden senere talte i Det hvite hus, beskrev han imidlertid diskusjonene som «produktive».

NRK - 09 maj 23 kl. 22:37

Krisemøte i USA om slunken statskasse

USAs president Joe Biden er tirsdag i et møte med den republikanske lederen Kevin McCarthy i et forsøk på å unngå at staten går tom for penger. Dersom republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve det såkalte Gjeldstaket og lar regjeringen låne mer penger, kan pengene ta slutt ved månedsskiftet, advarte finansminister Janet Yellen mandag. Da vil ikke den føderale administrasjonen ha penger til løpende utgifter eller til å betjene statsgjelden.

NRK - 27 apr 23 kl. 00:00

Biden vil øke USAs statsgjeld

President Joe Biden fastholder kravet om at taket for USAs statsgjeld må økes, men han vil ikke godta republikanernes krav om drastiske kutt i utgifter. Tautrekkingen av gjeldsspørsmålet dro seg til for alvor onsdag, bare uker før taket er nådd. Da kan USA stå overfor den dramatiske situasjonen med å misligholde lån.

Aftenposten - 03 jun 23 kl. 20:07

Biden hever Gjeldstaket: – Avverger en krise

President Joe Biden har som varslet undertegnet loven som hever USAs gjeldstak, opplyser Det hvite hus..

E24 - 02 jun 23 kl. 09:00

Oppgang på Oslo Børs

Børsen stiger fra start etter oljeprisoppgang og avtale om å heve Gjeldstaket i USA..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com