Gjør

Saturday, 25 June, 00:37

Nyheter om Gjør

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 timer siden

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets friGjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 20 jun 22 kl. 08:46

Vil Gjøre det ulovlig å få barn via surrogatmor i utlandet

Noen par kan ikke få barn selv. Noen velger å bli foreldre ved hjelp av surrogati. Da er det en annen mor som føder parets barn.

Klartale - 12 maj 22 kl. 16:30

Slik lager du den beste 17. mai-frokosten

Norges nasjonaldag er rett rundt hjørnet. 17. mai er en stor dag for Norge.

Klartale - Igår: 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det Gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge.

Klartale - I førrgår: 08:46

Større press for å bli enige i flystreiken

Flyteknikere har denne uka vært i streik. Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har krevd mer penger for jobben de Gjør. NFO er en fagforening.

Klartale - 21 jun 22 kl. 10:55

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner.

NRK - 11 jun 22 kl. 14:30

Ukraina forsøker å redde dødsdømte utenlandske soldater

Ukrainske myndigheter sier at de Gjør alt de kan for å redde de tre utenlandske soldatene som er dømt til døden av en domstol i russisk-okkuperte Donetsk. Ukrainske myndigheter sier at de Gjør alt de kan for å redde de tre utenlandske soldatene som er dømt til døden av en domstol i russisk-okkuperte Donetsk. – Både Forsvarsdepartementet og landets etterretningstjeneste, som håndterer utvekslingen av fanger, Gjør nødvendige tiltak for å sikre at disse borgerne blir reddet, sa Fedir Venislavskyj, som sitter i den ukrainske nasjonalforsamlingens kommitté for sikkerhet.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

NRK - 11 timer siden

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som Gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal Gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

Klartale - Igår: 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

Klartale - Igår: 11:20

Hvem er egentlig den nye sjefen til Erling Braut Haaland?

Norske Erling Braut Haaland er klar for en ny fotballklubb. Han dro fra tyske Borussia Dortmund til engelske Manchester City. Det ble bekreftet sist uke.

Klartale - Igår: 09:51

Overkvalifiserte innvandrere ender i andre yrker

Du må ha ulik kunnskap for å jobbe i forskjellige yrker. Men mange innvandrere er overkvalifisert for jobben de Gjør. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå ( SSB).

Klartale - I førrgår: 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Klartale - 13 jun 22 kl. 12:01

– Han har alt

Mange fotballklubber han jaktet på Erling Braut Haaland. Men til slutt var det engelske Manchester City som trakk det lengste strået.På mandag sa klubben at Haaland hadde signert kontrakten sin.

NRK - I førrgår: 11:53

Regjeringen Gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter

Statlige virksomheter kan fra 1. juli inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd i inntil to år, uten at stillingen må lyses ut. Lønnstilskudd er et effektivt verktøy for å få personer som står utenfor arbeidslivet, inn i arbeid – og utlysningsplikten som gjelder for ledige stillinger i staten, kan være et hinder for å bruke lønnstilskudd, skriver regjeringen i en pressemelding onsdag.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil Gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier at det er ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. – Det er ikke et poeng for meg at man skal straffe dem som Gjør dette, men straffebestemmelser er holdningsskapende og underbygger alvoret ved lovbestemmelsen.

VG - 20 jun 22 kl. 05:46

Enorme prishopp Gjør at noen familier må droppe ferieturen

Økte priser på mat, strøm, drivstoff, reising, overnatting og ferietilbud - Gjør at flere barnefamilier får en mer negativ opplevelse av sommeren 2022..

Aftenposten - 19 jun 22 kl. 15:34

Har du balkong og drømmer om hage? Det finnes håp. Gjør slik.

Drømmer du om hage? Slik Gjør du balkongen din om en..

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:30

Mange innvandrere vil ha mer oversatt informasjon

Det har vært stor forskjell på hvor mange som ble syke med korona i ulike grupper. Slik var det også med smitte. Det var en større andel av begge deler i ulike grupper innvandrere, ifølge tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

NRK - 18 jun 22 kl. 09:53

Stortinget heiste regnbueflagget

I dag, lørdag, heises regnbueflagget til topps på Stortinget. I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. – Vi Gjør et unntak i år, det er ganske restriktiv praksis når det gjelder å flagge her på Stortinget, men regnbueflagget representerer mangfold.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:26

Unge har liten tro på at verden kan løse klimakrisen

Barn og unge har liten tro på at det blir en løsning på problemene med klimaet. Kun 14 prosent av barn og unge mener politikerne Gjør nok. Det viser en undersøkelse.

NRK - 4 timer siden

SAS og Norwegian: Ingen kanselleringer lørdag

Flyselskapene SAS og Norwegian vil ikke kansellere noen flygninger lørdag som følge av flyteknikerstreiken. Widerøe sier at det kan komme kanselleringer. – Vi er klar til å ta imot våre kunder som skal på ferie på lørdag, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til Dagbladet.

E24 - 6 timer siden

Vedder 104 milliarder mot europeiske aksjer

Verdens største hedgefond, Bridgewater Associates, Gjør et gigantisk veddemål mot europeiske aksjer..

Klartale - 15 jun 22 kl. 16:00

Minst 12 land nekter å vise filmen «Lightyear»

«Lightyear» er den nyeste filmen fra Disney. Det er en animasjonsfilm om en av de viktigste figurene fra «Toy Story»-filmene, nemlig Buzz Lightyear.Filmen skal vise hva som skjedde med Lightyear før de andre filmene om Toy Story.

Aftenposten - 11 timer siden

Toppscorerens skade Gjør 19-åring høyaktuell

Bryan Fiabema har ennå ikke startet en seriekamp for RBK-kamp. Nå tyder mye på at det skjer mot KBK..

NRK - 15 jun 22 kl. 12:22

Nettavisen trekker sine podkaster fra Podtoppen

Denne uken har Nettavisen valgt å midlertidig trekke sine podkaster fra Podtoppen, melder Podtoppen. Det Gjør de i påvente av at de Gjør ytterligere tekniske undersøkelser av dataene som leveres til Podtoppen. Det vakte oppsikt da Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet føk inn øverst på Podtoppen for noen uker siden.

E24 - 11 timer siden

Topp 10-listen: Disse karrierefeilene Gjør de aldri igjen

– I mine første år i arbeidslivet ble jeg skuffet og lei meg om jeg gjorde feil. Jeg skulle heller brukt tiden på å lære av dem, sier fjorårsvinner av Ledertalentene Jonas Jafari..

NRK - 14 timer siden

Portforbud for fjørfe for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i 17 kommuner i Rogaland. Dette Gjør de for å hindre spredning av fugleinfluensa. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

Aftenposten - 15 timer siden

Vil du løfte mer i knebøy, benkpress og markløft? Dette er feilene mange Gjør

Per Marius Hole (33) tok 360 kilo i benkpress. Her deler han sine beste tips..

Dagbladet - Igår: 21:45

Politiet på døra

Hvorfor er Má så opptatt av pengespill? Hva Gjør storebror utenfor grillkiosken med åpne skjorteknapper? Og hvorfor banker politiet på døra?

Aftenposten - Igår: 19:30

Per Marius Hole (33) tok 360 kilo i benkpress. Disse feilene Gjør mange når de trener styrke, ifølge ham.

Vil du løfte mer i knebøy, benkpress og markløft? Dette er tipsene og triksene fra verdensmesteren..

NRK - Igår: 18:30

Ella Marie raser mot arrangør

Artisten Ella Marie Hætta Isaksen (24) ble bedt om å ta taxi hjem og skifte til kofte før hun skulle opptre på Oslo Tropical Forest Forum. Konferansen arrangeres av Norad og Klima- og miljødepartementet. I forkant av oppdraget fikk Isaksen, via sitt bookingbyrå, en skriftlig oppfordring om å stille i kofte.

NRK - Igår: 18:30

Ella Marie raser mot koftekrav

Artisten Ella Marie Hætta Isaksen (24) ble bedt om å ta taxi hjem og skifte til kofte før hun skulle opptre på Oslo Tropical Forest Forum. Konferansen arrangeres av Norad og Klima- og miljødepartementet. I forkant av oppdraget fikk Isaksen, via sitt bookingbyrå, en skriftlig oppfordring om å stille i kofte.

NRK - Igår: 18:07

Kreml: – Russland og Belarus må styrke forsvaret

Det er behov for umiddelbare og felles grep for å styrke forsvaret i Russland og Belarus, sier den russiske forsvarsministeren. Belarus er det eneste europeiske landet som har støttet Russlands krig i Ukraina ved å la russiske styrker angripe fra belarusisk jord. Forsvarsminister Sergej Sjojgu i Moskva sier ifølge Interfax at begge land må styrke forsvaret.

VG - 14 jun 22 kl. 15:41

Marthe er pass-fast i England: – Jeg vet ikke hva jeg skal Gjøre

Marthe Høyer-Andreassen har prøvd å skaffe seg nytt pass i fire måneder, men lange køer hos ambassaden i London Gjør det nærmest umulig..

Klartale - Igår: 15:45

Mjelde må være forsiktig med hvor mye hun trener

– Formen jobber jeg med hver dag. Og det går bedre og bedre. Jeg er avhengig av å trene fotball på dette nivået for å bli bedre form.

Klartale - 14 jun 22 kl. 14:00

Nordmenn vil avlyse ferieturen sin som følge av varmt vær

Spania er et land nordmenn elsker å reise til. Denne sommeren er det ekstra varmt. På søndag var det nær 43 grader varmt.

NRK - Igår: 10:29

Norsk kvinne slipper utlevering til Hellas

En norsk kvinne i 40-årene skal ikke utleveres til Hellas, slik landet har krevet av Norge. Det ble bestemt av Hordaland tingrett i dag. Da hun ble stoppet i passkontrollen på Bergen lufthavn Flesland fikk hun vite at hun i 2014 var dømt for å ha sendt litt over 34 gram cannabis fra Spania til Hellas i 2010.

Aftenposten - Igår: 09:47

Skal du drikke vin i parken i dag? Her er seks anbefalinger med skrukork og papp.

Handler du vin for å drikke den snarlig? Tenk klimasmart emballasje. Det sparer ryggen og Gjør verden en tjeneste..

E24 - Igår: 06:06

Sjefanalytiker venter rentethriller: – Her kan vi få store utslag

Usikkerheten rundt torsdagens rentedom fra Norges Bank, Gjør at eksperter ser risiko for friske markedsbevegelser..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com