Gisler

Saturday, 02 December, 12:49

Nyheter om Gisler

NRK - 27 nov 23 kl. 09:22

Israel har mottatt liste over Gisler som settes fri mandag

Israel har mottatt en liste på elleve Gisler som skal løslates søndag. Men både regjeringen og Hamas har innsigelser til listen. Ifølge avisene Haaretz og Times of Israel gjennomgår den israelske regjeringen og Hamas listene over Gisler og palestinske fanger som skal settes fri.

NRK - 29 nov 23 kl. 04:21

Israel har mottatt liste med flere Gisler som skal frigis

Israel har mottatt en liste over Gisler som Hamas skal frigi onsdag. Familiene til personene på listen er blitt orientert, uttaler regjeringen i landet. Personene på listen ventes å bli frigitt av Hamas onsdag, skriver avisen Times of Israel , med henvisning til en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

NRK - 27 nov 23 kl. 20:51

IDF: 11 israelske Gisler løslatt og utlevert til Røde Kors

Det israelske forsvaret (IDF) melder mandag kveld at 11 israelske Gisler skal ha blitt løslatt av Hamas og utlevert til Røde Kors. Det melder flere medier. Nyhetsbyrået Reuters skriver at de løslatte gislene ifølge IDF er på vei til israelsk territorium.

NRK - 27 nov 23 kl. 20:51

IDF: 11 israelske Gisler løslatt og fraktet tilbake til Israel

Det israelske forsvaret (IDF) melder mandag kveld at 11 israelske Gisler skal ha blitt løslatt av Hamas og utlevert til Røde Kors. De melder i en oppdatering at samtlige er fraktet tilbake til Israel. Sky News skriver at det skal være snakk om ni barn og to mødre.

NRK - 24 nov 23 kl. 23:47

Tyskland ber Hamas løslate alle Gisler

Tysklands statsminister Olaf Scholz er lettet over at Gisler er blitt løslatt fra Gazastripen, og oppfordrer Hamas til å sette fri også de gjenværende gislene. – Det er gode nyheter at den første gruppen med Gisler endelig er satt fri. Vi kan bare forestille oss hva de og familiene deres har måttet gå gjennom disse siste ukene, uttalte Scholz fredag kveld.

NRK - 26 nov 23 kl. 12:00

Medier: 13 israelere skal frigis av Hamas søndag

Israel opplyser at de har fått en liste over navn med Gisler som ventes å bli frigitt fra Gazastripen søndag. Flere medier melder at det er snakk om 13 israelere. Statsminister Benjamin Netanyahus kontor opplyser at de pårørende er varslet, skriver Haaretz.

NRK - 19 nov 23 kl. 16:44

Israel håper et betydelig antall Gisler blir frigitt snart

Israel håper at et betydelig antall Gisler kan bli løslatt av Hamas i løpet av de kommende dager, sier Israels USA-ambassadør Michael Herzog. – Jeg håper vi kan ha en avtale klar i løpet av de nærmeste dagene, sa Herzog i et intervju med ABCs program This Week søndag. Hamas tok rundt 240 Gisler under angrepet mot Sør-Israel 7.

NRK - 17 nov 23 kl. 02:31

Netanyahu: Sterke indikasjoner til at Gisler ble holdt på sykehus

Israel hadde «sterke indikasjoner» på at det ble holdt Gisler på Shifa-sykehuset på Gazastripen, opplyser statsminister Benjamin Netanyahu. I et intervju med CBS forteller statsministeren at dette var en av grunnene til at soldater tok seg inn på sykehuset natt til onsdag. – Hvis de var der, var de tatt ut.

NRK - 20 timer siden

137 Gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som Gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - Igår: 22:15

Israel: Seks Gisler overlevert til Røde Kors

Seks nye israelske Gisler er overlevert fra Hamas til Røde Kors, melder det israelske militæret, ifølge Reuters. Gislene skal nå være på vei til Israel. Dermed er totalt åtte nye Gisler frigitt av Hamas torsdag..

NRK - Igår: 15:55

To israelske Gisler løslatt

Ifølge IDF skal to israelske kvinnelige Gisler være løslatt av Hamas til Røde kors og på vei til Israel, skriver Haaretz. Kilder tett på Hamas sa tidligere i dag at gruppen ville løslate ytterligere ti Gisler torsdag, blant dem to russiske statsborgere, skriver NTB..

NRK - I førrgår: 05:21

Hamas hevder Israel har avvist gisselfrigivelser

Hamas hevder at Israel har avvist å motta sju kvinner og barn som holdes som Gisler, samt likene av tre andre, i bytte mot forlenget våpenhvile på Gazastripen. – Dette skjer til tross for bekreftelser via meklere om at denne gruppen Gisler er alt som Hamas-bevegelsen har av Gisler innen kategorien som er avtalt, står det i en uttalelse fra Hamas natt til torsdag. Israelske myndigheter hadde ved 5-tiden ikke kommentert opplysningene.

NRK - I førrgår: 16:47

Israel gransker påstand fra Hamas om at tre Gisler er drept i luftangrep i Gaza

Hamas hevdet onsdag at tre israelske Gisler, inkludert en 10 måneder gammel baby, ble drept i et tidligere israelsk luftangrep på Gazastripen. Det israelske militæret (IDF) sier de nå sjekker om det stemmer at 10 måneder gamle Kfir Bibas, hans 4 år gamle bror Ariel Bibas og deres mor Shiri Bibas, som ble bortført under Hamas' angrep på Israel 7. oktober, er døde.

NRK - 23 okt 23 kl. 09:49

Israel: 222 personer holdes som Gisler på Gaza

Ifølge det israelske militæret (IDF) er 222 personer bortført fra Israel til Gazastripen etter angrepet 7. oktober. Søndag anslo IDF 212 ble holdt som Gisler, men tallet øker etter hvert som Israel får mer oversikt over situasjonen.

NRK - 27 nov 23 kl. 14:23

EU-toppsjef: Målet om utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sier mandag ettermiddag at målet om en utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Den fire dager lange våpenhvilen går i utgangspunktet ut mandag.

NRK - 20 okt 23 kl. 22:00

Hamas sier de diskuterer frigivelse av Gisler

Hamas sier de snakker med myndighetene i Qatar og Egypt om mulig frigivelse av flere Gisler. Fredag ble to amerikanske Gisler sluppet fri. Hamas sier gruppen snakker med «alle meglere» for å kunne frigi Gisler «dersom sikkerhetsforholdene tillater det», skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 24 nov 23 kl. 22:13

13 navn på liste over Gisler som settes fri lørdag

Israelske myndigheter har mottatt en liste over Gisler som skal settes fri av Hamas på Gazastripen lørdag. Ifølge israelske Channel 12 er det oppgitt 13 navn på listen. Det var 13 personer som ble satt fri av Hamas også fredag, blant dem tre barn, skriver avisen Times of Israel.

NRK - 24 nov 23 kl. 15:07

Egypt: Tolv thailandske Gisler frigis også av Hamas

I tillegg til tretten israelske Gisler vil Hamas også frigi tolv thailandske Gisler fredag, ifølge egyptiske myndigheter. Det melder blant andre Reuters og israelske Ynet. Ynet skriver også at noen av familiene til gislene har fått beskjed om å møte på bestemte sykehus i Israel.

NRK - 24 nov 23 kl. 15:07

12 thailandske Gisler frigis også av Hamas

I tillegg til 13 israelske Gisler vil Hamas også frigi 12 thailandske Gisler fredag, ifølge egyptiske myndigheter. Det melder blant andre Reuters og israelske Ynet. Litt senere bekrefter også Thailands statsminister at han har fått beskjed om at 12 thailandske statsborgere frigis, ifølge Reuters.

NRK - 24 nov 23 kl. 15:07

12 thailandske Gisler frigitt av Hamas

I tillegg til 13 israelske Gisler vil Hamas også frigi 12 thailandske Gisler fredag, ifølge egyptiske myndigheter. Det melder blant andre Reuters og israelske Ynet. Litt senere bekrefter også Thailands statsminister at han har fått beskjed om at 12 thailandske statsborgere er frigitt, ifølge Reuters.

NRK - 24 nov 23 kl. 04:42

13 Gisler løslates fra Gaza fredag, ifølge Qatar

Fredag ettermiddag skal 13 Gisler frigis fra Gazastripen, ifølge Qatar. Hamas sier at tre ganger så mange palestinere samtidig skal løslates av Israel. De 13 er kvinner og barn fra de samme familiene.

NRK - 22 nov 23 kl. 11:23

Israel: Løslatelsen av Gisler starter trolig torsdag

Israels utenriksminister, Eli Cohen, sier at hun regner med at løslatelsen av Gisler fra Hamas starter torsdag, ifølge Reuters. Avtalen som er inngått mellom Israel og Hamas, skal innebære at 50 Gisler løslates over en periode på fire dager. I denne perioden skal krigshandlingene stanses.

Klartale - 22 nov 23 kl. 08:29

Hamas og Israel er enige om en avtale

Hamas og Israel er enige om en avtale. De tar pause i kampene. Hamas skal løslate Gisler.

NRK - 15 okt 23 kl. 19:46

IDF: 155 Gisler tatt av Hamas

Den israelske hæren (IDF) sier Hamas holder 155 Gisler. – Vi har informert familiene til 155 som blir holdt som Gisler av Hamas, sier IDF ifølge Reuters. Tidlere har NRK referert til 126 Gisler..

NRK - 19 nov 23 kl. 20:33

Det israelske militæret frigir opptak som skal vise «Gisler på sykehuset i Gaza»

Det israelske militæret (IDF) har frigitt bilder og videoer på sine nettsider av det som skal vise israelske Gisler inne på Shifa-sykehuset i Gaza. Etter at israelske soldater tok seg inn i hovedsykehuet på Gazastripen sist onsdag, skal de ha fått tak i videoopptak som de hevder viser israelske Gisler som blir ført inn på Al Shifa-sykehuset i Gaza 7. oktober.

NRK - 14 nov 23 kl. 15:58

Røde Kors krever tilgang til Gisler i Gaza

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) krever tilgang til krigsfanger og sivile Gisler i Gaza. – Vi har insistert på å få se til disse gislene. Det inngår som en del av vår dialog med Hamas, sier ICRCs talsperson Fatima Sator.

NRK - 08 okt 23 kl. 04:21

Medier: Israelske styrker har befridd Gisler i Ofakim

Den israelske hæren har befridd tre Gisler og drept flere fiender i en aksjon i Ofakim, melder Jerusalem Post og andre israelske medier. I meldingen natt til søndag opplyses det også at en israelsk soldat ble såret i operasjonen. Det er ikke opplyst om hvorvidt de befridde gislene er sivile eller soldater – eller hvorvidt det er Gisler på stedet som israelerne ikke har klart å befri.

NRK - 12 nov 23 kl. 16:47

Netanyahu: Kan potensielt bli avtale om frigjøring av Gisler

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at det potensielt kan bli en avtale om frigjøring av flere Gisler, skriver Afp. Hamas har tidligere i dag sagt at de har avsluttet forhandlinger om utlevering av Gisler, på grunn av situasjonen ved Shifa-sykehuset..

NRK - 07 nov 23 kl. 14:07

Hamas: – Klare til å frigjøre 12 Gisler

Hamas' militære fløy sier i en uttalelse at de er «klare til å frigjøre» 12 Gisler med utenlandsk statsborgerskap som ble fanget og ført inn i Gaza 7. oktober, men at israelske angrep fra luften og på bakken «hindrer at dette lar seg gjennomføre». Det melder Al Jazeera.

NRK - 03 nov 23 kl. 01:51

USA søker etter Gisler med droner

USA bruker overvåkningsdroner i Gaza for å finne Gisler. Det sier to embetsfolk til Reuters. En av dem sier at dette har USA gjort i en ukes tid.

NRK - 31 okt 23 kl. 18:30

Reuters: Hamas sier de vil løslate utenlandske Gisler de kommende dagene

Hamas har sagt at de kommer til å løslate noen av de utenlandske gislene i de kommende dagene. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Minst 239 personer holdes fanget av militante palestinere på Gazastripen, blant dem et ukjent antall israelske soldater, ifølge det israelske militæret (IDF).

NRK - 20 timer siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av Gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

Klartale - Igår: 09:01

Israel angriper Gaza igjen

Lørdag 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel. De drepte rundt 1.

NRK - I førrgår: 10:05

Thailandske Gisler tilbake i hjemlandet

Den første gruppen med thailandske Gisler som har sluppet fri under gissel og fangeutvekslingen mellom Hamas og Israel er nå kommet tilbake til hjemlandet, skriver Reuters..

NRK - I førrgår: 21:54

Reuters: 10 israelske Gisler er frigitt

10 israelske Gisler er overlevert fra Hamas til Røde Kors onsdag kveld. Det melder Reuters. Den forlengede våpenhvilen mellom Israel og Hamas utløper i utgangspunktet onsdag.

NRK - I førrgår: 18:53

Ytterligere to Gisler løslatt

Ytterligere to Gisler er løslatt fra fangenskap på Gaza. De to er overbrakt til Røde Kors, som skal frakte dem til Israel, ifølge Hamas. Det skriver den Israelske avisen Haaretz..

NRK - 29 nov 23 kl. 01:59

Sstøtter våpenhvile-forlengelser

G7-landenes utenriksministre støtter den forlengede våpenhvilen mellom Israel og Hamas og sier de ønsker flere fremtidige pauser i kamphandlingene. – Alt må forsøkes for å sikre humanitær hjelp til sivile, inkludert mat, vann, drivstoff og medisinsk utstyr. Vi støtter den forlengede pausen i kampene og fremtidige pauser som måtte trenges for å tilrettelegge for oppskalering av hjelpen, og for å tilrettelegge for frigivelse av alle Gisler, sier G7s utenriksministre i en felles uttalelse.

Klartale - 28 nov 23 kl. 09:02

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges

Hamas og Israel ble enige om en avtale. De har tatt pause i kampene. Hamas har løslatt Gisler.

NRK - 28 nov 23 kl. 01:51

Har mottatt ny liste over Gisler som skal løslates

Israel har mottatt en liste over ti nye Gisler som skal løslates av Hamas tirsdag. Det melder Reuters. Nyhetsbyrået siterer radiostasjonen til det israelske militæret..

NRK - 27 nov 23 kl. 20:51

IDF: 11 israelske Gisler utlevert til Røde Kors

Det israelske forsvaret melder mandag kveld at 11 israelske Gisler skal ha blitt løslatt av Hamas og utlevert til Røde Kors. Det skriver den israelske avisen Haaretz..

Dagbladet - 27 nov 23 kl. 17:51

Reuters: Utvekslingen av Gisler er i gang

Overføringen av israelske Gisler er nå i gang, melder Reuters. En talsperson for Hamas sier de har blitt enige om å forlenge våpenhvilen i to dager..

NRK - 27 nov 23 kl. 15:33

Egypt: Forhandlinger pågår om å forlenge våpenhvilen i to dager

Forhandlinger ledet av Egypt og Qatar er nær å få forlenget våpenhvilen mellom Israel og Hamas med to dager, ifølge egyptiske myndigheter. Forlengelsen vil bety at ytterligere 20 israelske Gisler tatt av Hamas og 60 palestinske fanger i israelske fengsler løslates, melder Egypt. Mandag er det ventet at 11 israelske Gisler blir løslatt.

Dagbladet - 25 nov 23 kl. 17:36

Qatar: Israelske Gisler løslates likevel

13 israelske Gisler og 39 palestinere skal løslates i kveld, melder Qatarske myndigheter. IDF hevder løslatelsen er i gang..

Dagbladet - 25 nov 23 kl. 17:36

Hamas: 20 Gisler løslatt til Røde Kors

20 Gisler skal være overført fra Hamas til Røde Kors, melder Reuters..

Dagbladet - 25 nov 23 kl. 17:36

Hamas: 17 Gisler løslatt til Røde Kors

17 Gisler skal være overført fra Hamas til Røde Kors, melder Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com