Giske-film

Wednesday, 07 June, 06:45

Nyheter om Giske-film

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 maj 23 kl. 23:23

Trond Giske vil verve flere medlemmer i Trøndelag

Trond Giske sier at Nidaros Sosialdemokratisk Forum vil legge mer vekt på å verve medlemmer i Trondheim. Det skjer etter at landsmøtet i Arbeiderpartiet innskrenket det Giske-ledede lokallagets makt. Heretter skal medlemmenes bostedsadresse være avgjørende når delegater til blant annet landsmøtet skal fordeles – Heldigvis er folk mer kamplystne enn resignert.

NRK - 02 mar 23 kl. 08:47

Brenna: Giske burde bidratt mer konstruktivt

– Jeg mener nok at Trond kunne vært litt mer opptatt av å bidra konstruktivt inn i det felles Arbeiderpartiet, ikke bare bruke krefter på å kritisere partiledelsen. Det sa Arbeiderpartiets nestlederkandidat Tonje Brenna da hun besøkte Politisk kvarter i dag. AUF-leder Astrid Hoem tok i november et flengende oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske, som nå leder Nidaros sosialdemokratiske forum.

Aftenposten - 04 maj 23 kl. 21:30

Arbeiderpartiet vedtok nye regler – Giske-lokallag får mindre makt

Trond Giske stemte for da Arbeiderpartiet vedtok nye regler som gjør at lokallaget hans får innskrenket makt..

Klartale - 29 maj 23 kl. 06:25

– Nyt kaffen under en parasoll i stedet

– Hei, det er Klar Tale. Det blir sol i massevis framover. Og vi vil skrive om solkrem.

NRK - 26 mar 23 kl. 10:44

Seier til Giske

Et flertall i Trøndelag Arbeiderparti stemte for at bare de som har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune skal telle med i beregninga av delegater til kommune, fylkesparti og Landsmøte. Dermed går Trøndelag Ap imot sentralstyret sitt forslag om at alle medlemmer skal telle der de er bosatt. Sentralstyret kom med sitt forslag for å begrense makta Trond Giske har fått som følge av at Nidaros demokratiske forum har hatt en voldsom medlemsvekst.

NRK - 14 feb 23 kl. 20:55

Giske til angrep på vedtaksendring i Ap

I et hastemøte i Nidaros sosialdemokratisk forum tirsdag kveld, gikk leder Trond Giske til angrep på vedtektsendringen som vil begrense hans makt, skriver Dagbladet. – Når du velger å være medlem et annet sted enn der du bor, velger du også bort muligheten til å telle lokalt, sa Giske ifølge avisa. Giske ønsker at delegatene på Aps landsmøte til våren selv får velge om de vil representere sitt lokale partilag eller om de skal representere Nidaros sosialdemokratisk forum..

NRK - 09 feb 23 kl. 15:44

Aps sentralstyre vil avgrense Giske-makt

Arbeiderpartiets sentralstyre går inn for å endre vedtektene på en sånn måte at lokallaget til Trond Giske, Nidaros Sosialdemokratiske Forum, får mindre innflytelse, får NRK bekreftet. Hovedpoenget er at en partiavdeling – et kommuneparti eller fylkesparti – får representasjon på bakgrunn av det antallet medlemmer som er folkeregistrert i vedkommende kommune eller fylke. De som velger å være tilknyttet en partiavdeling der de er folkeregistrert, blir talt med i representasjonen i den kommunen de er folkeregistrert.

NRK - 12 maj 23 kl. 21:38

Hederspris til Sidsel Wold – og prisras for NRK

Hedersprisen under årets Gullruten-utdeling går til mangeårig NRK-journalist Sidsel Wold. Wold er kanskje best kjent for sitt arbeid som Midtøsten-korrespodent gjennom flere år. Med hele ni priser ble NRK den store vinneren da årets Gullruten-utdeling gikk av stabelen.

Klartale - 10 maj 23 kl. 08:52

Flere dårlige nyheter om kreft, men én nyhet er god

Flere tusen kvinner får kreft i brystet. I fjor fikk 4.224 kvinner påvist sykdommen brystkreft.

NRK - 10 maj 23 kl. 07:01

Rekordmange brystkrefttilfeller i Norge i fjor

4.224 kvinner i Norge fikk påvist brystkreft i Norge i fjor, noe som er det høyeste antallet som noen gang er registrert. I tillegg var det en stor økning i forekomsten av føflekkreft, skriver Kreftregisteret om kreftstatistikken for 2022.

Aftenposten - 05 maj 23 kl. 10:34

Giske: Tror ikke på regjeringens regnestykke

– Kjære landsmøte, vi må ta styringen over kraftpolitikken tilbake. Uten sterkere politisk styring tror ikke Trond Giske….

Aftenposten - 05 maj 23 kl. 05:56

Debatten om strømprisene gnistrer i Ap. Bak lukkede dører jobbes det med et kompromiss.

Trond Giske mener det er en klar forventning i salen på Aps landsmøte om mer styring av strømprisene..

NRK - 04 maj 23 kl. 21:23

Nye Ap-regler gir mindre Giske-makt

Arbeiderpartiets landsmøte vedtok i kveld endringer av partiets vedtekter. Endringene har vært mye omtalt fordi de i praksis begrenser makten til tidligere Ap-nestleder Trond Giskes lokallag Nidaros sosialdemokratisk forum. Endringene ble til slutt enstemmig vedtatt, etter at også Trøndelag Ap stilte seg bak det.

VG - 04 maj 23 kl. 19:43

Giske jubler over ny seier

Trond Giskes lokallag i Trondheim, Nidaros, har passert en ny milepæl: De har flere medlemmer enn hele Oslo Ap. Han sier hva som er krisen for Ap – og det er noen helt andre enn Ap-ledelsen..

NRK - 04 maj 23 kl. 18:39

Vedtektsbråket: Trøndelag Ap støtter landsstyret

Trøndelag Ap kommer til å støtte en mye omtalt endring av Arbeiderpartiets vedtekter, ifølge delegasjonsleder Per Olav Skurdal Hopsø. Endringen er blitt bredt omtalt, fordi den i praksis innebærer en begrensning av makten til Trond Giskes lokallag Nidaros i Trondheim. – Vi stemmer for landsstyrets enstemmige innstilling i kveld.

NRK - 21 mar 23 kl. 11:44

Giske blir med på Ap-landsmøtet

Trond Giske blir en av delegatene fra Trøndelag på Arbeiderpartiets landsmøte i mai. Det kommer fram i valgkomiteens endelige innstilling foran årsmøtet i Trøndelag Ap, som holdes på Hell 25-26. mars, skriver Dagbladet.

Aftenposten - 20 apr 23 kl. 06:00

Likestilling i styrer: – Ikke vanskelig å finne kompetente damer

Snart kan en ny lov kreve flere kvinner i norske styrerom. Eli Giske har tyve års erfaring fra styrearbeid, og har ofte….

E24 - 20 apr 23 kl. 06:00

Likestilling i styrer: – Ikke vanskelig å finne kompetente damer

Snart kan en ny lov kreve flere kvinner i norske styrerom. Eli Giske har tyve års erfaring fra styrearbeid, og har ofte vært eneste kvinne..

NRK - 14 feb 23 kl. 20:55

Giske til angrep på vedtektsendring i Ap

I et hastemøte i Nidaros sosialdemokratisk forum tirsdag kveld, gikk leder Trond Giske til angrep på vedtektsendringen som vil begrense hans makt. Giske vil at medlemmene selv skal bestemme hvor de vil engasjere seg Han forslår at delegatene på Aps landsmøte til våren selv får velge om de vil representere sitt lokale partilag eller om de skal representere Nidaros sosialdemokratisk forum. Nidaros har på kort tid blitt Aps største partilag med 4000 medlemmer..

NRK - 11 feb 23 kl. 14:19

Trond Giske vara til styret i Trondheim Ap

Trond Giske ble lørdag valgt inn som varamedlem i styret i Trondheim Ap. Trond Giske tok plassen til Anita Børstad – nestleder i lokallaget Nidaros Sosialdemokratisk Forum – som rett før valget lørdag trakk sitt kandidatur og foreslo sin egen lokallagsleder. Gunn Elin Høgli er valgt til leder..

NRK - 05 mar 23 kl. 18:06

Sluttar i Den norske kyrkja

Benjamin Anda sluttar som sokneprest i Giske og Vigra i Møre bispedømme. Det skriv avisa Dagen. No blir han ny prest i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK) i Bergen.

NRK - 26 mar 23 kl. 18:46

Lokallagsledere i Ap vil bytte ut partisekretæren

Flere lokallagsledere i Arbeiderpartiet vil bytte ut Kjersti Stenseng som partisekretær etter at hun har sittet som partisekretær i åtte år. – Jeg tror det er lurt med fornyelse. Etter åtte år trenger partiet en ny partisekretær, sier leder Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland til TV 2.

Aftenposten - 26 mar 23 kl. 11:25

Høydramatisk da Trøndelag Ap skulle stemme om medlemmene i Giske-laget

Det endte med at Trondheim Ap vant frem. Medlemmer i Nidaros som ikke bor i Trøndelag, får ikke representasjon noen….

VG - 25 mar 23 kl. 17:23

Her er Giskes strømplan

HELL (VG) Trond Giske sier at hvis det ikke finnes nok handlingsrom i EØS-avtalen, så må det handlingsrommet lages..

Aftenposten - 25 mar 23 kl. 11:51

Trondheim Ap vil stramme inn rettighetene til medlemmer av Giskes lag

Trondheim Ap foreslår endringer som går inn i debatten om Giske-lagets makt..

NRK - 19 jan 23 kl. 08:51

Giske vil fortsette som leder i lokallag

Trond Giske sier at han ønsker å fortsette som leder av Nidaros Sosialdemokratiske Forum, ifølge Dagbladet. Giske gikk inn i ledervervet i Arbeiderpartiets lokallag for et år og to måneder siden..

NRK - 15 feb 23 kl. 21:17

Får ikke starte Giske-lag i Bergen uten Ap-godkjenning

Om det skal opprettes nye Giske-lag rundt om i landet, må de godkjennes av Arbeiderpartiet. I Bergen må de vente ett år til Bjørgvin Sosialdemokratisk Forum kan bli godkjent – hvis det i det hele tatt skjer, skriver Vårt Land. – Vil du inn under paraplyen Ap i Bergen og bli et nytt lokallag der, så må det godkjennes av årsmøtet.

VG - 14 feb 23 kl. 19:52

Medlemsbråket i Ap: Enstemmig landsstyremøte trosset Giske

Samme kveld som Trond Giske kom med et motsvar til medlemsbråket i partiet på et hastemøte i sitt lokallag, gikk landsstyret i Ap enstemmig inn for å endre vedtektene i partiet..

NRK - 14 feb 23 kl. 19:35

Aps landsstyre sier ja til nye vedtekter - trosser Giske

Arbeiderpartiets landsstyre ga tirsdag full tilslutning til forslaget om vedtektsendringer som vil kunne ramme Trond Giskes lokallag Nidaros i Trondheim. Landsstyret er Arbeiderpartiets nest høyeste organ. På forhånd var det ventet at forslaget om nye vedtekter kun skulle oversendes landsmøtet for behandling.

NRK - 14 feb 23 kl. 15:49

1000 nye medlemmer til Nidaros og Giske

På bare fem dager har Trond Giske og Nidaros sosialdemokratisk forum fått 1000 nye medlemmer. Nå kan laget få avleggere både i Bergen og Arendal..

NRK - 14 feb 23 kl. 13:27

Støre med Giske-stikk 

Både folk og politikere er opptatt av lavere prisvekst og strømpriser – og samtidig å unngå at rentene stiger – slår statsminister Jonas Gahr Støre fast. Han anmodet også om støtte til Ukraina. – Nå må vi virkelighet gjøre det politikk handler om: å prioritere.

NRK - 14 feb 23 kl. 11:20

Giske-inspirert Arbeiderparti-lag startes i Bergen

En egen versjon av Trond Giske-ledede Nidaros sosialdemokratiske forum startes i Bergen. Det nye lokallaget vil få navnet Bjørgvin sosialdemokratisk forum. Oppstarten av det nye lokallaget skjer i protest mot nye partiregler, skriver Vårt Land.

NRK - 10 feb 23 kl. 21:56

Giske hardt ut mot regjeringens strømpolitikk

– Hvorfor er vi der vi er på meningsmålingene med alt det bra regjeringa gjør? Jeg er overbevist om at svaret er strøm, sa Trond Giske på årsmøtet i Trondheim Arbeiderparti. Nidaros Sosialdemokratisk Forum har sendt inn et forslag til årsmøtet om hvordan regjeringen bør ta styring over strømmarkedet.

VG - 10 feb 23 kl. 18:38

Giske: Jeg vil på Ap-landsmøtet

TRONDHEIM (VG) Trond Giske har blitt overkjørt av ledelsen i Ap og partilaget hans mister makt. Nå forteller han hva han egentlig vil med sitt politiske prosjekt..

NRK - 10 feb 23 kl. 16:05

200 nye medlemmer til Giskes Nidaros

Trond Giskes lokallag Nidaros Sosialdemokratisk Forum har i løpet av ett døgn fått over 200 nye medlemmer. Det er Giske selv som bekrefter dette til NRK. – Det er jo helt fenomenalt.

NRK - 07 dec 22 kl. 19:44

Skattesmell for Trond Giske

Trond Giske har fått en skattesmell på 262,176 kroner. Det viser tall for 2017 til 2020 fra Skatteetaten NRK har fått innsyn i. Til NRK sier Giske følgende: – Mine pendler- og skatteforhold er helt i tråd med veiledningen skatteetaten har gitt både til meg og Stortinget, og helt i tråd med Stortingets regler.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 07:18

Giske krever kontroll over utenlandskablene. Men han vet ikke hvordan det skal skje.

TRONDHEIM (Aftenposten): Trond Giske mener Norge bør stille strengere krav for å selge strøm til utlandet..

NRK - 01 feb 23 kl. 21:30

Giske gjenvalgt som leder

Trond Giske (Ap) blir gjenvalgt som leder av lokallaget Nidaros sosialdemokratiske forum. Dette skjedde under årsmøtet onsdag kveld i Folkets hus. Ap-lokallaget er nå landets største med over 3000 medlemmer..

VG - 01 feb 23 kl. 21:20

Giske om medlemssuksessen: – De skal tenke seg lenge om

FOLKETS HUS TRONDHEIM (VG) Trond Giske er villig til å gi fra seg lokal makt i Trondheim og Trøndelag, for å få sentral makt på landsmøtet i Ap. 23-år gamle Edison Reistad er en av de nye medlemmene laget hans. Han savner styring..

VG - 01 feb 23 kl. 17:32

Giske krasjer med Støre: Må tenke nytt om elektrifisering

FOLKETS HUS I TRONDHEIM (VG) Lederen i Aps største partilag, Trond Giske, pisker regjeringen til mer offensive strømgrep etter at Energikommisjonen la frem sin innstilling onsdag. Laget hans krever full kontroll med utenlandskablene og han vil ha egen strømpris i Norge..

NRK - 01 mar 23 kl. 19:35

Omkom i brann i Løken

En mann i 40- årene omkom i brannen i Løken i Aurskog-Høland. – Livet var ikke til å redde og mannen ble erklært død på stedet, bekrefter operasjonsleder Giske Svendsen. Det er nå satt i gang etterforskning for å klargjøre brannårsaken.

VG - 27 dec 22 kl. 17:30

Giske utfordrer Støre på strøm

Trond Giske sier han tror at statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen ligger an til å bli overkjørt på Ap-landsmøtet i vår, hvis de før det ikke kommer med en strømprisløsning folk er fornøyd med. Giske deltar etter alle solemerker på det landsmøtet..

VG - 27 jan 23 kl. 19:27

Giske om dagens strømnyhet: Løser ikke det akutte problemet

Trond Giske skryter av regjeringens kraftgrep fredag, men krever at de snarlig kommer med noe som gjør at folks strømregning blir mindre..

NRK - 23 jan 23 kl. 07:57

Giskes Nidaros vil sende strømresolusjon til landsmøtet

Nidaros Sosialdemokratisk Forum jobber med en strømresolusjon til det kommende landsmøtet i Arbeiderpartiet. Det bekrefter lokallagets leder Trond Giske. Til Dagbladet sier Giske at lokallaget på sitt årsmøte i Nidaros vil gjøre et strømvedtak som skal sendes videre til årsmøtet i Trondheim Ap.

NRK - 15 nov 22 kl. 16:55

Støre benekter koordinert angrep på Giske

Ap-leder Jonas Gahr Støre benekter at han på forhånd visste at AUF-lederen på direktesendt TV skulle rette kraftig kritikk mot Trond Giske. Verken Støre selv eller Statsministerens kontor var orientert om at AUF-leder Astrid Hoem skulle komme med et kritisk utspill mot tidligere nestleder Trond Giske, framholdt partilederen da han ble intervjuet under et seminar Stortingets presselosje arrangerte tirsdag ettermiddag. – Jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa Hoem på NRKs Debatten torsdag kveld.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com