Gir

Saturday, 13 April, 01:23

Nyheter om Gir

NRK - 03 apr 24 kl. 20:37

Ap-politiker Gir seg på Stortinget

Stortingspolitiker Torstein Tvedt Solberg (Ap) sier i et intervju med Stavanger Aftenblad at han Gir seg på Stortinget i 2025. Tvedt Solberg sier til Aftenbladet at han ønsker å gjøre noe annet, men at han ikke har noe annet å gå til. Han sier også til avisa at han ikke tror Jonas Gahr Støre er fremtiden til partiet, og at han har vært flau over å være stortingspolitiker.

NRK - 18 timer siden

Regjeringen Gir 50 millioner kroner til studiesentre

Regjeringen Gir tilskudd til 31 studiesentre i hele Norge. Studiesentrene tilbyr fleksibel utdanning der folk bor, skriver regjeringen i en pressemelding. Sentrene er etablert i samarbeid med lokalt næringsliv, kommuner og fylkeskommuner slik at de best mulig møter regionale behov..

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 17:33

Ingvild Tennfjord har fått anklager om korrupsjon: – Alle vet jo at vinanmeldere som deg er kjøpt og betalt

Klar for vin som Gir deg vårfølelse? Ingvild Tennfjord Gir deg seks gode viner du ikke hadde funnet selv..

NRK - 02 apr 24 kl. 19:06

Stig Rune Kveen ferdig som kvinnenes landslagstrener

Stig Rune Kveen Gir seg som trener for kvinnelandslaget i langrenn, bekrefter han til Adresseavisen. – Det koster for mye, sier 43-åringen til avisen om hvorfor han Gir seg. – Det er bare det ...

VG - 3 timer siden

Kjerkol kan klage – men usikkert om hun vinner frem

Innen tre uker må Ingvild Kjerkol (Ap) og hennes medforfatter avgjøre om de vil klage på annulleringen av deres mastergrad. Men jusprofessor Tarjei Bekkedal Gir dem små sjanser til å vinne frem..

NRK - 13 timer siden

Bamsegutt-evaluering presenteres på Skup

Det viktgste fra NRKs evaluering av serien «Ingen elsker Bamsegutt» vil bli presentert på journalistkonferansen Skup. – At det skjer feil, kan vi aldri garantere oss mot. Denne gangen medførte det en stor belastning for flere mennesker og for omdømmet vårt.

NRK - 18 mar 24 kl. 14:01

Flere Gir pengegaver til organisasjoner

Selv med en strammere økonomi har nordmenns giverglede økt. En undersøkelse viser at flere bidrar på fast basis. – Vi har vært forberedt på at givergleden skulle gå ned helt siden 2020.

NRK - 20 timer siden

Medier: Argentinsk domstol Gir Iran skylda for attentat mot jødiske mål på 90-tallet

Iran beordret det dødelige attentatet mot Israels ambassade i Buenos Aires i 1992 og angrepet mot Amia-senteret i samme by i 1994, mener en argentinsk domstol. Det melder lokale medier. I kjennelsen pekes også islamistbevegelsen Hizbollah på som delaktig i angrepene, og Iran beskrives som en «terrorstat».

NRK - Igår: 16:31

Norge Gir 1 prosent til bistand

I 2023 ga Norge 58,6 milliarder kroner i bistand. Norges bistand økte med 30 prosent fra i fjor. Økningen skyldes delvis mer støtte til Ukraina.

NRK - Igår: 10:05

EØS-utvalget kritiserer regjeringen for treg håndtering

Det store etterslepet av EØS-saker kan koste dyrt og gå ut over tilliten til Norge, advarer EØS-utvalget. – Det er en betydelig utfordring at EØS-etterslepet har vokst gjennom den siste tiårsperioden. Norge må bidra til å få etterslepet ned, slår EØS-utvalget fast i utredningen som blir lagt fram torsdag.

NRK - I førrgår: 15:20

Ingen mistenkte etter dødsfall i Harstad

Politiet etterforsker fortsatt et dødsfall i Harstad. – Torsdag 4. april ble en norsk kvinne i 30-årene, hjemmeboende i Harstad, funnet død på sin bopel.

NRK - I førrgår: 13:33

Gir støtte til arbeid for kvinnehelse

FNs befolkningsfond (UNFPA) får i 2024 ei støtte på 589 millionar kroner av Noreg. UNFPA arbeider med blant anna abort, prevensjon og kvinners rettar rundt om i verda. – Seksuell og reproduktiv helse og rettar er eit av dei mest kontroversielle områda innan utviklingsfeltet, med sterke krefter som arbeider for å reversere framstega, seier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp)..

Klartale - I førrgår: 13:14

Flere pasienter på norske sykehus er underernært

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært. Det viser en ny rapport. Halvparten av de som er underernært er kreftpasienter.

NRK - 28 mar 24 kl. 22:13

Biden-regjeringen Gir millionstøtte til oppbygging i Baltimore

Biden-regjeringen Gir millionstøtte til oppbygginga etter brokollapsen i Baltimore. Reuters skriver at det gis 60 millioner i nødhjelp. 3 personer er så langt døde etter at et konteinerskip kolliderte med Francis Scott Key-broa..

NRK - 28 mar 24 kl. 22:13

Biden-regjeringen Gir krisehjelp til oppbygging i Baltimore

Biden-regjeringen Gir millionstøtte til oppbygginga etter brokollapsen i Baltimore. Reuters skriver at det gis 60 millioner i krisehjelp. Bevilgningen etter at Maryland-guvernør Wes Moore torsdag ba om hjelp.

Klartale - I førrgår: 06:00

Tusenvis av nordmenn får ikke skattepengene sine

I disse dager får mange skatteoppgjøret sitt. Der får du enten skatt tilbake, eller må betale restskatt. Men ikke alle får skattepengene sine utbetalt, selv om de altså har betalt for mye skatt i 2023.

NRK - 09 apr 24 kl. 22:55

Fremdeles fare for bygge-streik

Det er fremdeles fare for storstreik i byggfaget. En drøy time før fristen får NRK opplyst at det er ventet at forhandlingene vil fortsette godt ut over meklingsfristen. Det er Fellesforbundet og NHO Byggenæringen som forhandler.

Aftenposten - 09 apr 24 kl. 20:05

Målingene spriker. To tall Gir Ap grunn til litt optimisme.

Målingene spriker. Men to tegn i økonomien gjør at Ap kan se litt lysere på livet..

NRK - 09 apr 24 kl. 19:31

Seier for abortmotstandere i Arizonas høyesterett

Høyesterett i den amerikanske delstaten Arizona Gir grønt lys til håndhevelse av en lov fra 1864 som nærmest innebærer totalforbud mot abort. Avgjørelsen i saken kom tirsdag. Loven fra 1864 totalforbyr abort, med unntak kun når mors liv er i fare.

NRK - 09 apr 24 kl. 19:31

Seier for abortmotstandere i Arizonas - Biden reagerer

Høyesterett i den amerikanske delstaten Arizona Gir grønt lys til håndhevelse av en lov fra 1864 som nærmest innebærer totalforbud mot abort. Avgjørelsen i saken kom tirsdag. Loven fra 1864 totalforbyr abort, med unntak kun når mors liv er i fare.

VG - 09 apr 24 kl. 15:42

Medier: Manchester Uniteds fotballdirektør går av

Manchester Uniteds mangeårige fotballdirektør John Murtough Gir seg i rollen. På vei inn er Newcastles Dan Ashworth, melder flere medier..

Klartale - 09 apr 24 kl. 14:39

Flere tusen dør av hepatitt hver dag

Helseorganisasjonen (WHO) la i dag frem en ny rapport om sykdommen hepatitt. Den viser at hepatitt er den andre viktigste årsaken til død forårsaket av virus i verden. Hver dag dør 3500 personer av sykdommene hepatitt B og hepatitt C.

NRK - 09 apr 24 kl. 11:17

Gjør ingen endringer på talerlista

17. mai-komiteen i Oslo endrer ikke på talerlista. Tidligere i april ble det kjent at Subjekt-redaktør Danby Choi har blitt utnevnt av Oslo Høyre for å tale på grunnlovsdagen.

NRK - 08 apr 24 kl. 20:22

Total solformørkelse i gang – Nord-Mexico mørklagt

Mandag skjer en total solformørkelse over Mexico og en rekke delstater i USA, et fenomen som krever at månen sett fra jorden dekker solen helt. Selv om total solformørkelse skjer hvert år i snitt, er det sjeldent at den kan sees i et befolket område. Begivenheten blir synlig i en stripe som strekker seg over Nord-Amerika.

Aftenposten - 08 apr 24 kl. 20:14

Kan alle kropper bli slanke? Fastlege Kaveh Rashidi svarer.

Hun er i 40-årene og har alltid levd sunt. Likevel er hun overvektig. Fastlege Kaveh Rashidi Gir råd..

NRK - 08 apr 24 kl. 14:19

Ny etat under Forsvarsdepartementet

Regjeringa oppretter en egen etat med ansvar for å levere graderte kommunikasjonsløsinger til aktørar i både sivil og militær sektor. – Den sikkerhetspolitiske utviklingen og kompleksiteten og sårbarheten i samfunnet Gir økt behov for sikker og effektiv kommunikasjon på gradert nivå. Å opprette en egen etat for å utvikle og levere sikre kommunikasjonsløsinger vil forbedre samarbeidet mellom sivile og militære styresmakter, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)..

NRK - 08 apr 24 kl. 12:51

Førdefjord-saken sendes til Efta-domstolen

Saken dreier seg om tillatelsen gruveselskapet Nordic Mining har fått av staten til å dumpe 170 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden. Miljøvernorganisasjonene mener det vil være til fare for livet og biomangfoldet i den nasjonale laksefjorden. – Vi veldig glade for at lagmannsretten vil gi saken en skikkelig behandling gjennom Efta-domstolen.

Klartale - 08 apr 24 kl. 10:28

Nå kan vi alle få bedre råd

Partene ble enige til slutt. Etter å ha vært i mekling hele helga. Folk vil kunne merke årets lønnsoppgjør på lommeboka, mener de.

NRK - 08 apr 24 kl. 08:13

Betydelig snøskredfare i Nord-Troms og deler av Finnmark

Vind og nysnø Gir økt fare for naturlig utløste snøskred i Nord-Troms, Vest-Finnmark og langs finnmarkskysten mandag. – Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø, skriver NVE på Varsom.no.

NRK - 07 apr 24 kl. 22:10

Enighet mellom Parat og Norsk Industri

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom Parat og Norsk Industri i frontfagene, 22 timer på overtid, opplyser Parat i en pressemelding. Mens Norsk Industri og Fellesforbundet kom til enighet tidligere søndag kveld, fortsatte forhandlingene med Parat. Parats forhandlingsleder, Kjell Morten Aune, sier oppgjøret Gir en ramme på 5,2 prosent, og et sentralt tillegg til alle på 7 kroner.

Aftenposten - 07 apr 24 kl. 17:18

Har du et barn som er russ i år? Her er noen råd til deg.

Karakterene går nedover, og sønnen snakker ikke om annet enn russefeiringen. Hedvig Montgomery Gir råd til de bekymrede foreldrene..

NRK - 06 apr 24 kl. 23:08

Politiet går tilbake til vanlig beredskap etter moske-trusler

Politiet går til vanlig beredskap etter at det ble fremsatt trusler på internett mot flere moskeer i Oslo. – Undersøkelsene som i dag er gjort om truslene fremsatt mot moskeer i Oslo, viser så langt at disse ikke Gir grunnlag for å opprettholde ekstra tiltak fra politiet. Vi går nå tilbake til vanlig beredskap, men vil ha økt årvåkenhet.

Aftenposten - 06 apr 24 kl. 23:15

Politiet går tilbake til vanlig beredskap etter truslene mot moskeer i Oslo

Politiets undersøkelser rundt truslene fremsatt mot moskeer i Oslo viser så langt at disse ikke Gir grunnlag for….

NRK - 05 apr 24 kl. 15:49

Frykter løfte fra Israel er en distraksjon

Hjelpeorganisasjonen Care frykter Israels løfte om å åpne ny grenseovergang bare er distraksjon. – Det folk vi snakker med i Gaza i dag forteller oss, er at de frykter at dette er en distraksjon. De ser at to store sykehusene er gruset de siste ukene.

NRK - 05 apr 24 kl. 15:16

Sterke jobbtal frå USA

Det vart skapt 303 000 nye jobbar i USA i mars, om ein ikkje reknar med jobbar i landbruket. Det viser ferske tal frå amerikanske styresmakter. Nok ein gong blir det skapt lkangt fleire jobbar enn venta.

NRK - 05 apr 24 kl. 12:24

Høyre om langtidsplanen: – Godt grunnlag for forhandlinger i Stortinget

– Planen som er presentert Gir et godt grunnlag for forhandlinger i Stortinget, uttaler Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding. Hun er leder av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Fredag legger regjeringa fram sin langtidsplan for Forsvaret.

NRK - 05 apr 24 kl. 10:30

Anbefaler å kutte fangsten av kysttorsk i Nord-Norge med 40 prosent

Havforskerne har kartlagt fiske, oppdrett og industri på gytefelt fra Indre Tana til Ålesund – og anbefaler tiltak for å kutte i fisket lokalt. Det melder Havforskningsinstituttet. – I vårt kvoteråd anbefaler vi at fangsten av kysttorsk i Nord-Norge kuttes med 40 prosent.

NRK - 05 apr 24 kl. 09:02

Japan Gir ein million dollar til Tawain etter jordskjelv

Japan vil gi ein million dollar i naudhjelp til Taiwan etter det kraftige jordskjelvet onsdag. Det seier Japans utanriksminister Yoko Kamikawa fredag, ifølge Reuters. Japans statsminister Fumio Kishida sa allereie onsdag at Japan skulle yte all hjelp om dei vart bedt om det.

Klartale - 04 apr 24 kl. 16:00

Bare noen minutter om dagen Gir store gevinster

Vi vet at fysisk aktivitet er bra for oss. Men trolig er det enda bedre for helsa enn tidligere antatt. Det viser en ny rapport fra Helsedirektoratet.

NRK - 04 apr 24 kl. 11:35

Morten Ramm Gir seg som komikar

Det opplyser han sjølv på Instragram, der han har lagt ut ein video. – Etter mykje refleksjon og vurdering av karrieremåla mine, har eg komme fram til at det er på tide for meg å utforske nye moglegheiter og utvikle meg vidare, og heller drive med alt mogleg annan drit, seier han. I ei tekstmelding til VG bekreftar Ramm at han faktisk sluttar.

VG - 04 apr 24 kl. 08:07

Torstein Tvedt Solberg Gir seg på Stortinget: Mener Ap står i en dyp krise

Torstein Tvedt Solberg (39), som har representert Rogaland Arbeiderparti i tolv år, bekrefter at han ikke tar gjenvalg Stortinget..

NRK - 03 apr 24 kl. 19:20

Nato-land Gir tommel opp til Stoltenbergs Ukraina-plan

Nato-sjef Jens Stoltenberg vil ha et langsiktig fond på 100 milliarder euro til Ukraina. Nato-landene sier ja til å gå videre med planene, melder NTB. Natos utenriksministre har godkjent å gå videre med å utarbeide en konkret plan som kan vedtas på toppmøtet i Washington i juli, ifølge Stoltenberg.

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 16:37

- Ingen funn som Gir svar

Politiets funn etter trippeldrapet på Torpo har ikke gitt noe tydelig motiv. De har kontroll på hva drapssiktede kjøpte på apoteket..

E24 - 03 apr 24 kl. 09:06

De heteste bydelene: – Vil som regel få betalt i form av verdiøkning

Oslos boligmarkeder er høyt priset, men noen nabolag Gir fortsatt en viss rabatt. Her tror ekspertene den største verdistigningen vil komme fremover..

NRK - 03 apr 24 kl. 04:59

Seire som ventet for Biden og Trump

Joe Biden og Donald Trump har gått til topps i de respektive nominasjonsvalgene i delstatene Rhode Island, Connecticut, New York and Wisconsin Primærvalgene i de fire delstatene tirsdag hadde i stor grad bare symbolsk verdi, ettersom begge kandidater har sikret seg nominasjonene i sine partier. Seirene var ikke overraskende, men Gir en pekepinn på entusiasmen blant kjernevelgerne i forkant at presidentvalget i november. (NTB).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com