General

Thursday, 09 February, 03:59

Nyheter om General

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 31 jan 23 kl. 23:50

Våpenprodusent tilbyr droner til Ukraina for én dollar

En amerikansk våpenprodusent tilbyr å selge to avanserte droner til Ukraina for én dollar, melder avisen The Wall Street Journal. Dronene er av typen Reaper MQ-9, og blir produsert av General Atomics. De er for tiden ikke i bruk i Ukraina.

NRK - 28 jan 23 kl. 15:31

Tidligere Nato-General Petr Pavel vinner presidentvalget

Tidligere General Petr Pavel fikk over 56 prosent av stemmene i presidentvalget i Tsjekkia, viser foreløpige resultater når 80 prosent av stemmene er telt. Den andre og avgjørende runden av valget avsluttes lørdag, og det sto mellom Pavel (61) og tidligere statsminister Andrej Babis (68). Babis er en av landets rikeste menn og er tidligere blitt beskrevet som «Tsjekkias Trump».

NRK - 04 jan 23 kl. 14:06

Ukrainsk angrep nær kontoret til russisk General

Fire missiler skal ha truffet i nærheten av en bygning brukt av en høytstående russisk General i Vasilyevka i Zaporizjzja. Det melder både ukrainske og russiske medier. Det er ubekreftede meldinger på at det er skadde og drepte etter angrepet..

NRK - 31 dec 22 kl. 09:04

Cubansk seier i sigarstrid

Cuba har vunnet en rettsstrid mot en amerikansk produsent om hvem som har eierskapet til det som var Fidel Castros foretrukne sigarmerke. Amerikanske General Cigar har markedsført en sigar i USA under navnet Cohiba. Det er flaggskipet til den cubanske produsenten Habanos.

VG - I førrgår: 02:23

Amerikansk General: Klarte ikke stoppe kinesiske ballonger

Den kinesiske «spionballongen» er ikke den første som har fløyet over USA. President Biden har floker både på hjemmebane og utenlands å løse..

NRK - 06 feb 23 kl. 00:51

Mangler penger til oppgradering av forsvaret i Storbritannia

Det britiske finansdepartementet varsler at det ikke er penger til opprustning av landets forsvar, trass i stor behov etter Russlands invasjon av Ukraina. Sky News siterer kilder i finansdepartementet som sier at Storbritannia ikke blir i stand til å stille med så store militære styrker som Nato forventer når en ny styrkestruktur blir planlagt. Kildene sier at en styrking av det britiske forsvaret, som skulle vært lansert av finansminister Jeremy Hunt og statsminister Rishi Sunak i forbindelse med statsbudsjettet, blir utsatt til mars.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:09

Stridsvognene: – Klart signal om styrking av Forsvaret

Norge vil om få år ha en av de mest moderne hærene i Europa, sier hærsjefen om Norges anskaffelse av 54 nye, tyske stridsvogner. – Nye stridsvogner vil øke kampkraften til Forsvaret og øke forsvarsevnen. Det er positivt.

Klartale - 01 feb 23 kl. 15:30

To år siden hæren tok makten i Myanmar

1. februar 2021 tok hæren makta i landet. Store protester ble stanset med vold.

Klartale - 22 dec 22 kl. 06:30

Mat gjør at noen gruer seg til jul

I jula er vi opptatt av mat og kropp. Slik opplever mange av oss at det er. Rekordmange tar kontakt med ROS, som er kort for Rådgivning om spise-forstyrrelser.

Klartale - 14 dec 22 kl. 06:25

De som er der, når du har det vondt

– Det er kjempestor pågang. Rett og slett, sier Lasse Heimdal. Han er General-sekretær i Kirkens SOS.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:51

EksGeneral i tet på måling foran presidentvalget i Tsjekkia

Petr Pavel leder med 15 prosentpoeng på rivalen Andrej Babis, ifølge en meningsmåling én uke før avgjørende runde av presidentvalget i Tsjekkia. På en meningsmåling offentliggjort på tsjekkisk TV lørdag, får den pensjonerte Generalen Pavel 53 prosents oppslutning, mens tidligere statsminister Babis får 38 prosent. 9 prosent av de spurte svarer at de ikke har bestemt seg ennå.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:02

Lula sparker forsvarssjef etter storming

Brasils president Lula da Silva har sparket sjefen for landets forsvarsstyrker, Julio Cesar de Arruda. Det melder flere brasilianske medier og Reuters. Arruda, som tiltrådte 28.

NRK - 04 nov 22 kl. 00:44

Selskaper dropper Twitter-annonser etter Musks overtakelse

Storselskaper som General Mills og Volkswagen har satt Twitter-annonseringen på pause for å se an kursen plattformen vil ta under Elon Musks ledelse. – Vi har satt annonseringen på Twitter på vent, sier talsperson Kelsey Roemhildt for General Mills, hvis merkevarer inkluderer blant andre frokostblandingen Cheerios og isprodusenten Häagen-Dazs. – Som alltid vil vi fortsette å følge med på denne nye retningen og vurdere pengene vi bruker på reklame, legger hun til.

Klartale - 19 jan 23 kl. 08:27

Norsk ekspert tror krigen i Ukraina kan vare til 2024

Forhandlinger om fred vil neppe få slutt på krigen i Ukraina, mener Sverre Diesen. Han er General og har vært forsvars-sjef i Norge. Nå er han forsker ved Forsvarets Forsknings-institutt (FFI).

Klartale - 17 jan 23 kl. 13:40

Stanser å filme kamper der barn spiller

Norsk idrett hadde planer om å vise flere konkurranser på internett. Konkurranser med barn fra 13 år i hele landet skulle filmes og strømmes. Men nå blir prosjektet stanset.

Klartale - 07 dec 22 kl. 09:03

Guterres sier vi behandler naturen som et toalett

– Vi behandler naturen som et toalett. Det sa António Guterres under en klimakonferanse. Han er FNs General-sekretær.

NRK - 29 okt 22 kl. 07:33

General Motors suspenderer annonser på Twitter

General Motors suspenderer betalte annonser på Twitter etter at Elon Musk tok kontroll over meldingstjenesten. – Vi har kontakt med Twitter for å få en idé om hvilken retning plattformen tar under den nye ledelsen, sier en talsmann for GM. Musk er eier av Tesla, som er en av General Motors' konkurrenter.

Klartale - 15 jan 23 kl. 06:30

Krisene vi glemte i 2022

Visste du at det er tørke i Angola? Eller at mange i Malawi og Den sentralafrikanske republikk sulter eller sliter med sykdom? Disse krisene har vi hørt lite om.

Klartale - 13 jan 23 kl. 06:00

Syke folk får ikke hjelp

Sykehusene i Storbritannia sliter. Folk er syke. Men det er for lite plass på sykehusene.

NRK - 10 jan 23 kl. 11:41

Russland utnevner ny sjef for bakkestyrkene

Russland har utnevnt Aleksandr Lapin til sjef for landets bakkestyrker. Det melder nyhetsbyrået Tass. Den mest ytterliggående fløyen i president Vladimir Putins krets har vært svært skeptisk til Lapins innsats etter at russiske styrker ble drevet ut av byen Lyman øst i Ukraina i oktober.

NRK - 07 jan 23 kl. 13:14

Khamenei skifter ut politisjefen

Irans øverste leder Ali Khamenei har skiftet ut landets øverste politisjef, nesten fire måneder etter protestene som ble utløst da Mahsa Amini døde. Lørdag utnevnte Khamenei General Ahmad-Reza Radan til ny politisjef, men det opplyses ikke hvorfor Hossein Ashtari skiftes ut. (NTB).

Dagbladet - 28 nov 22 kl. 22:13

Amerikansk eks-General sjef i Wagner-gruppen

Sjefen i den russiske leiesoldatorganisasjonen Wagner sier at han har en tidligere amerikansk General på lønningslista..

Klartale - 04 jan 23 kl. 09:35

Blindeforbundet vil at vi skal bruke mer punktskrift

Norges Blindeforbund vil at vi skal bruke mer punktskrift.– Dette er viktig for at blinde og svaksynte skal ha tilgang til lik informasjon som alle andre. Og ikke bli diskriminert.

Klartale - 19 dec 22 kl. 13:29

Enige om avtale om naturen

Verdens ledere har møttes i Montreal i Canada. Møtet blir kalt COP15. De har møttes for å snakke om naturen.

NRK - 10 nov 22 kl. 10:20

Iran hevder å ha utviklet en hypersonisk rakett

ran hevder å ha utviklet en hypersonisk rakett som kan trenge gjennom alle forsvarssystemer. Ordet hypersonisk brukes om våpen som flyr i mer enn fem ganger lydhastigheten. Ifølge en General i den iranske Revolusjonsgarden er det snakk om en ballistisk rakett.

Klartale - 09 dec 22 kl. 13:55

Flyktninger er syke av sult og kolera i Kongo

Flere hundretusener mennesker har flyktet fra krigen i Øst-Kongo siden oktober. Årsaken er opprørsgruppa M23. Gruppa tok kontroll over Goma i oktober.

E24 - 29 okt 22 kl. 07:01

General Motors suspenderer annonser på Twitter

Den amerikanske bilprodusenten General Motors suspenderer betalte annonser på Twitter etter at Elon Musk tok kontroll over meldingstjenesten..

Klartale - 05 dec 22 kl. 08:31

Denne uka blir det flere ruskontroller i trafikken

I aksjonsuka blir det flere ruskontroller over hele Europa.– En ruspåvirket sjåfør utsetter ikke bare seg selv, men også andre trafikanter for fare. Vi ber alle om å bidra til trafikksikkerheten ved å kjøre rusfri, sier Knut Smedsrud i en pressemelding.

NRK - 04 dec 22 kl. 15:52

Demobilisering etter våpenhvile i Etiopia

Sjefen for Tigrays opprørsstyrker sier at 65 prosent av styrkene er demobilisert og forlagt i leirer, en måned etter at det ble inngått våpenhvile. General Tadesse Worede sier at prosessen med å trekke styrkene tilbake fra fronten er i gang, og at de demobiliserte styrkene plasseres i egne leirer. Konflikten mellom Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF) og den etiopiske regjeringen, som startet i 2000, kostet svært mange liv og tvang 2 millioner mennesker på flukt inntil det ble undertegnet en våpenhvileavtale i Sør-Afrika i november.

Klartale - 02 dec 22 kl. 08:50

13.000 ukrainske soldater er drept

Krigen i Ukraina tar liv. Både på ukrainsk og russisk side.– Mellom 10.

Klartale - 01 dec 22 kl. 10:45

Hva gjør dårlig økonomi med barn i Norge?

115.000 barn vokser opp i familier med lite penger. Flere har fått mye dårligere råd i 2022.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er General-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:58

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

VG - 29 nov 22 kl. 21:47

General om Tyrkias offensiv: – Direkte angrep på Vestens innsats mot IS

Den kurdiske Generalen som var en av vestlige lands aller viktigste allierte i krigen mot IS, sier nå at Tyrkias offensiv truer alt arbeidet som er lagt ned mot terrorgruppen..

Klartale - 21 okt 22 kl. 06:15

Politisk bråk etter demonstrant ble banket opp

Demonstrasjon var mot myndighetene i Kina og president Xi Jinping.En film delt i sosiale medier viser at det er urolig på utsiden av konsulatet. Og det viser en mann med munnbind og hatt som river ned plakater som tilhører demonstrantene.

NRK - 28 nov 22 kl. 20:28

Iransk General: Over 300 drepne i demonstrasjonar

Over 300 personar er drepne i uroa rundt demonstrasjonane som har prega Iran dei siste månadane, vedgår den iranske Generalen Amir Ali Hajizadeh i Revolusjonsgarden. Dette er dei første dødstala frå offisielt hald, men dei er lågare det den USA-baserte organisasjonen Human Rights Activists in Iran har anslått. Dei reknar med at 451 demonstrantar og 60 personar frå tryggingsstyrkane er drepne i uroa til no.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

NRK - 24 nov 22 kl. 11:51

Pakistans tidligere etterretningssjef blir landets forsvarssjef

Pakistans tidligere etterretningssjef er utnevnt til nøkkelstillingen som forsvarssjef, opplyser forsvarsminister Khawaja Muhammad Asif. Stillingen som sjef for forsvarsstaben er den absolutte toppjobben innen det militære i atommakten med 220 millioner innbyggere. Syed Asim Munir tar over etter General Qamar Javed Bajwa som denne måneden går av med pensjon etter å ha vært forsvarssjef siden november 2016..

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:59

Mange vil ha forbud mot plast

Verdens naturfond (WWF) har spurt folk om hva de tenker om engangsplast. 75 prosent sier de vil ha slutt på bruken av det. Det er rundt tre av fire personer.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

Dagbladet - 10 okt 22 kl. 18:25

«General armageddon» slo til

Han har terrorbombing og sult øverst på sin militære CV. Lørdag ble General Sergej Surovikin sjef for de russiske styrkene i Ukraina, skriver Morten Strand..

NRK - 16 nov 22 kl. 19:41

USAs forsvarssjef anklager Russland for terrorkampanje i Ukraina

Russlands angrep mot Ukrainas infrastruktur er en terrorkampanje og utgjør krigsforbrytelser, sier USAs forsvarssjef Mark Milley onsdag. Milley hevder samtidig at russiske styrker har lidd et fullstendig nederlag på slagmarken i Ukraina. – Russland velger å bruke tiden sin på å forsøke å omgruppere sine styrker, og de utfører en terrorkampanje, en kampanje med maksimal lidelse for den ukrainske sivilbefolkningen, med den hensikt å tilintetgjøre ukrainsk moral, sier General Milley i Washington.

Klartale - 16 nov 22 kl. 13:11

Tror raketten som traff Polen var en ulykke

To personer døde etter at en rakett traff en landsby i Polen. Det skjedde tirsdag. Samme kveld hintet Andrzej Duda om at raketten kunne være fra Russland.

E24 - 16 nov 22 kl. 07:20

Nel har inngått utviklingsavtale med General Motors

De to selskapene skal samarbeide om industrialiseringen av Nels elektrolysørplattform..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com