Gazeta

Saturday, 23 September, 18:54

Nyheter om Gazeta

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 sep 23 kl. 18:41

Russland beslaglegger trykkeriene fredsprisvinner Muratov fikk fra norske Amedia

President Vladimir Putin tar tatt beslag i verdiene til nobelprisvinner Dmitrij Muratov, som overtok trykkerivirksomheten til Amedia i Russland. Det russiske justisdepartementet stemplet nylig Muratov som «utenlandsk agent». Som følge trakk han seg midlertidig som redaktør for den uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 04 sep 23 kl. 17:16

Nobelprisvinner Muratov trekker seg som redaktør

Nobelpris-vinner Dmitrij Muratov trekker seg som sjefredaktør for Novaja Gazeta etter at han sist fredag fikk stempelet «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Det skriver VG. Ifølge Doxa og andre uavhengige russiske medier går han av mens ankesaken pågår.

NRK - 02 sep 23 kl. 14:03

Nobelkomiteen: – Muratov forsøkt kneblet

Den norske Nobelkomiteen mener Russland forsøker å kneble fredsprisvinner Dimitrij Muratov ved å erklære ham som «utenlandsk agent». Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa. De to fikk prisen for sin modige kamp for ytringsfrihet.

NRK - 05 jul 23 kl. 09:49

Angrepet russisk journalist flyttet til sykehus i Moskva

Den russiske gravejournalisten Elena Milasjina og advokaten Aleksander Nemov, som begge ble angrepet i Tsjetsjenia tirsdag, er flyttet til et sykehus i Moskva. Milasjina, som jobber for avisen Novaja Gazeta, og Nemov var på vei fra flyplassen i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj da de ble angrepet av uidentifiserte menn. De to ble slått, sparket og truet med skytevåpen.

NRK - 01 sep 23 kl. 20:24

Fredsprisvinner erklært som «utenlandsk agent» av Russland

Russiske myndigheter har erklært fredsprisvinner Dmitrij Muratov som «utenlandsk agent». En lang rekke opposisjonelle i Russland har fått denne merkelappen, som gjør det svært vanskelig å operere i landet. Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa.

NRK - 05 jul 23 kl. 21:31

Russland åpner straffesak etter angrep på journalist og advokat

Den russiske journalisten Elena Milasjona og advokaten Aleksander Nemov ble angrepet i Tsjetsjenia på tirsdag. Nå åpner Russland straffesak, melder Reuters. I en uttalelse sier den russiske påtalemyndigheten at et etterforskningsteam er i gang med aksjoner og tiltak for å få oversikt over de involverte i angrepet og omstendighetene rundt.

Klartale - 05 jul 23 kl. 14:00

Noen angrep Elena med grønt stoff

Elena Milasjina er en russisk journalist. Tirsdag angrep noen henne med grønt stoff. De barberte av henne håret.

Dagbladet - 04 jul 23 kl. 10:19

Russisk journalist banket opp: - Truet på livet

En journalist i den uavhengige russiske avisa Novaya Gazeta og en advokat ble banket opp i Tsjetsjenia tirsdag, på vei til en rettssak..

NRK - 04 jul 23 kl. 08:45

Russisk journalist innlagt på sykehus etter å ha blitt banket opp

En undersøkende journalist fra avisen Novaya Gazeta er innlagt på sykehus etter å ha blitt slått ned og banket av væpnede overfallsmenn under en reise til Tsjetsjenia. Dette ifølge menneksrettighetsorganisasjonen Memorial. De opplyser om at journalistens fingre skal ha blitt brukket og at hun har blåmerker flere steder på kroppen.

NRK - 07 maj 23 kl. 10:27

Russisk forfattar på betringas veg

Den russiske forfattaren og nasjonalisten Zakhar Prilepin er ikkje lenger i kunstig koma, meldte nettavisa Gazeta.ru søndag. Forfattaren blei skadd då bilen hans skal ha køyrd på ei landmine utanfor byen Bor laurdag.

NRK - 06 maj 23 kl. 11:35

Tass: Russisk forfattar skadd i bilbombe

Den framståande russiske forfattaren Zakhar Prilepin er skadd i ei bilbombe i byen Nizjnij Novgorod laurdag, melder det statlege nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters. Han var tidlegare redaktør for den maktkritiske avisa Novaja Gazeta, men har dei seinare åra vore ein aktiv støttespelar for president Vladimir Putin..

NRK - 17 nov 22 kl. 07:04

Novaya Gazeta blokkert i Russland

Den uavhengige avisa Novaya Gazeta, mellom anna styrt av fredsprisvinnar Dmitrij Muratov, er blokkert i Russland, melder Reuters. Avisa stoppa publiseringa på nett, sosiale medium og papiravisa i mars etter at Russland innførte strenge sensurlover blei innførte. Det russiske organet for tilsyn og overvaking av media Roskomnadzor stengde allereie i sommar tilgang til den europeiske Novaya Gazeta-nettsida.

Klartale - 21 apr 23 kl. 06:00

Slik har det gått Putins kritikere

Andre aktivister har blitt drept eller overlevd forsøk på drap. Noen har blitt sendt i eksil.Regimet i Russland har trappet opp kampen mot de som ikke er enige med dem.

NRK - 20 mar 23 kl. 06:01

Xi om Ukraina-krigen: Finnes ingen lett løsning

Kinas president Xi Jinping innleder mandag et tre dagers langt besøk hos sin russiske motpart Vladimir Putin i Moskva. I forkant av møtet sier Xi at det kan være vanskelig å løse Ukraina-krigen. – Det finnes ingen enkle løsninger på kompliserte problemer, skriver Xi i en artikkel i den statlige russiske avisen Rossiiskaya Gazeta.

NRK - 05 sep 22 kl. 19:35

Huitfeldt bekymret over Novaja Gazeta-nedleggelse

I dag ble den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta fratatt medielisensen av russisk rett. Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at hun er dypt bekymret. – Fri presse er forutsetning for fri politisk diskusjon.

NRK - 08 feb 23 kl. 21:47

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 11 jan 23 kl. 01:56

Russiske medier sprer falske nyheter om Sverige

Sveriges statsminister sier tydelig nei til atomvåpen i Sverige, men russiske medier melder nå det stikk motsatte. Flere russiske medier melder at statsminister Ulf Kristersson går inn for utplassering av atomvåpen på svensk jord. RBC , Gazeta , Lenta , News.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 22 sep 22 kl. 17:42

Russland avviser at mobiliseringen omfatter en million reservister

Den uavhengige avisen Novaya Gazeta skriver at mobiliseringen av russiske reservestyrker kan omfatte en million mennesker. Russland sier det er løgn. Ifølge Novaya Gazeta kommer informasjonen fra en dekret som Putin har undertegnet.

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratatt lisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratas medielisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør, Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 13 okt 22 kl. 12:18

Russisk eks-statsminister: Putin kan ikke erstattes nå

Den tidligere statsministeren og FSB-lederen Sergej Stepasjin sier at Vladimir Putin må bli sittende med makta i Russland i flere år framover. Stepasjin, som har ledet det beryktede hemmelige politiet FSB og var statsminister en kort periode før Putin tiltrådte i 1999, sier at flere i Russland har lurt på om Putin ville forlate presidentkontoret i løpet av et par år. – Det lurte jeg også på.

NRK - 11 okt 22 kl. 11:37

Fredsprisvinner Maria Ressa anker sak til høyesterett

Den filippinske journalisten og fredsprisvinneren Maria Ressa har anket en dom for ærekrenkelser til filippinsk høyesterett. Både Ressa og hennes tidligere kollega Rey Santos Jr risikerer nesten sju års fengsel hvis dommen fra 2020 blir opprettholdt. Ressa har vært en skarp kritiker av landets tidligere president Rodrigo Duterte og hans såkalte krig mot narkotika.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:26

Russland vil satse på turisme på Svalbard

Aleksej Tsjekunkov er leder for Russlands utviklings-departement. Han har snakket med den russiske avisa Rossiyskaya Gazeta. Der sier han at landet vil bruke 1,5 milliarder rubler på Svalbard.

Klartale - 08 apr 22 kl. 11:55

Angrep mot fredsprisvinner på tog

En ukjent mann angrep Muratov torsdag. Det melder mediet Novaja Gazeta Europa på Twitter. Muratov er også ansvarlig redaktør for mediet.

Klartale - 21 jun 22 kl. 09:21

Fikk 1 milliard kroner for nobelmedalje

Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs vant Nobels fredspris i 2021. Den vant han sammen med den filippinske journalisten Marisa Ressa. De vant for sin kamp for ytringsfrihet.

VG - 06 sep 22 kl. 15:51

Forstemmende nyheter fra Russland

Den uavhengige avisen Novaja Gazeta, som har nobelprisvinner Dmitrij Muratov som sjefredaktør, blir forbudt i Russland. Det er konsekvensen av at en russisk domstol har inndratt avisens utgiverlisens..

NRK - 06 maj 22 kl. 13:11

Første utgave utenfor Russland

En papirutgave av den velkjente uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta returnerte til butikkhyllene fredag, men i europeisk drakt og denne gangen i Latvia. Den nye avisen, døpt Novaja Gazeta Europa, er publisert i samarbeid mellom et latvisk forlag og redaktører i avisen som har flyktet fra Russland til utlandet. Avisen utgis både på russisk og latvisk, og har omfattende dekning av Russlands krig mot Ukraina.

Klartale - 30 jun 22 kl. 07:00

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

NRK - 29 jun 22 kl. 01:34

Fredsprisvinner Maria Ressa sier Filippinene stenger nyhetstjenesten hennes

Fredsprisvinner og journalist Maria Ressa sier at regjeringen på Filippinene har beordret stenging av hennes nyhetsnettsted Rappler. Ressa kom med opplysningene i en tale på en mediekonferanse i Honolulu på Hawaii tirsdag, melder nyhetsnettstedet Axios. Ifølge Ressa er ordren om stenging en stadfesting av en tidligere beslutning fra myndighetene om å trekke tilbake nyhetsorganisasjonens firmaattest.

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, skriv avisa sjølv på Twitter. Ifølge Muratov skal dei ha tømt oljemaling med aceton inn i kupeen hans, medan personen ropte «Her er ein for gutta våre». – Augene mine brenn valdsamt, seier Muratov til Novaja Gazeta.

NRK - 02 apr 22 kl. 15:12

Novaja Gazeta ønsker å starte opp igjen

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta mener advarslene fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor er ugyldige. Nå vil avisa starte opp igjen. Mandag satte avisa alt arbeid på vent fordi de fikk sin andre advarsel fra Roskomnadzor.

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland innvasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

NRK - 28 mar 22 kl. 13:55

Novaja Gazeta stanser all publisering

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta suspenderer aktiviteten fram til Russland invasjon av Ukraina er over, skriver Reuters. I mars ble det innført nye lover i Russland som gjør at man kan risikere inntil femten år i fengsel for å «bevisst spre falsk informasjon» om krigen. Avisens redaktør Dmitrij Muratov vant Nobels fredspris i 2021..

VG - 30 maj 22 kl. 09:35

Russisk nobelprisvinner: – Propagandaen har vunnet

Den Nobelprisvinnende Novaja Gazeta-redaktøren Dmitrij Muratov mener det pågår en målrettet utslettelse av uavhengige mediene i Russland..

Aftenposten - 04 mar 22 kl. 18:19

Russiske Novaja Gazeta sletter innhold grunnet ny medielov

Den russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør, sletter innhold som følge av ny….

NRK - 04 mar 22 kl. 16:49

Novaja Gazeta kjem ikkje til å skrive om krigen

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta kjem ikkje til å publisere innhald som handlar om krigen i Ukraina. Det gjer dei på grunn av sikkerheita til journalistane, melder dei på Twitter. – Militær sensur i Russland har ført til trusselen og straffeforfølging av både journalistar og borgarar som spreier informasjon om fiendtlegheiter som viker frå pressemeldingar frå Forsvarsdepartementet.

NRK - 07 apr 22 kl. 19:47

Russisk fredsprisvinner skal ha blitt angripe i Russland

Den russiske fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov skal på eit tog i Russland ha blitt angripe av ein ukjent person, melder VG. Muratov er ansvarlig redaktør for den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta..

Dagbladet - 07 apr 22 kl. 19:43

- Angrepet

Den nobelprisvinnende sjefredaktøren av Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, ble angrepet på et tog i Russland torsdag..

NRK - 05 apr 22 kl. 13:01

Nobelprisvinner Muratov får Amedias trykkerier i Russland

Amedia overlater alle sine heleide trykkerier i Russland til fredsprisvinner Dmitrij Muratov. Amedias datterselskap har fire heleide trykkerier i landet. – Med det vi nå er vitne til fra myndighetene i Russlands side i Ukraina, er det umulig for Amedia å fortsette driften av trykkerivirksomheten i landet, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia.

VG - 29 mar 22 kl. 02:37

Russlands siste uavhengige avis stanser produksjonen: – Fortsatte arbeidet helt til siste sekund

Avisen Novaja Gazeta legger ned frem til krigen i Ukraina er over. De er den siste i rekken av uavhengige medier i Russland som har stanset produksjonen sin..

Klartale - 28 mar 22 kl. 15:45

Fredspris-vinner stopper publisering i Russland

Avisa Novaja Gazeta stopper all publisering til krigen i Ukraina er over. Den russiske avisa er uavhengig av myndighetene i landet. Redaktør Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris i 2021.

Dagbladet - 28 mar 22 kl. 14:19

Legger ned

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta sier de legger ned all aktivitet fram til Russlands «militære spesialoperasjon» i Ukraina er avsluttet, melder Reuters..

NRK - 22 mar 22 kl. 10:57

Russisk fredsprisvinner vil hjelpe ukrainere

Den russiske avisen Novaja Gazeta og deres redaktør, Dmitrij Muratov, vil donere bort Nobels fredspris som redaktøren vant i 2021. Det skriver avisen selv på sine nettsider. Ifølge VG ber de auksjonshus om å ta kontakt for å hjelpe til med å selge Nobelprisen.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:48

Novaja Gazeta: – Veldig beæret

– Vi er veldig overrasket. Vi hadde ikke ventet oss denne prisen. Vi er veldig beæret, sier Nadia Ruskienkova i Novaja Gazeta til NRK.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com