Gazeta

Monday, 15 July, 15:46

Nyheter om Gazeta

NRK - 17 maj 24 kl. 21:53

Fire russiske medier nektes distribusjon i EU

Den europeiske union har kunngjort et forbud mot fire medier som alle blir anklaget for å spre pro-Kreml-propaganda og for å «destabilisere» Ukrainas naboland. Det skriver Euronews. De fire på EUs svarteliste er Voice of Europe, Ria Novosti, Izvestia og Rossijskaja Gazeta.

NRK - 12 maj 24 kl. 21:46

Gigantisk kjøpesenter i Warszawa brant ned

Et kjøpesenter i Polens hovedstad Warszawa med 1400 forretninger brant ned søndag. Ingen mennesker ble skadd, men store verdier gikk opp i røyk. Fortvilte butikkeiere, blant dem mange vietnamesere, måtte se arbeidsplassene og levebrødet forsvinne.

NRK - 27 feb 24 kl. 17:22

Novaja Gazeta: Navalnyjs advokat arrestert i Russland

Navalnyjs advokat Vasily Dubkov er arrestert i Moskva, rapporterer den uavhengige, russiske avisen Novaja Gazeta. Dubkov skal være arrestert for «brudd på den offentlige orden». Etter Navalnyjs død, fulgte Dubkov opposisjonspolitikeren sin mor, Lyudmila Ivanova til Salekhard for å kreve tilbake sønnens levninger fra myndighetene..

NRK - 18 feb 24 kl. 14:41

Novaja Gazeta: Navalnyjs lik funneti på likhuset på sykehus

Det melder den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta..

NRK - 18 feb 24 kl. 14:41

Novaja Gazeta: Navalnyjs lik funnet på likhus på sykehus

Aleksej Navalnyj skal være på likhuset på sykehuset Salekhard, nord i Russland. Ingen obduksjon skal være gjennomført. Det melder den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 17 feb 24 kl. 18:45

Medfange mener Navalnyj døde tidligere

Den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta har snakket med en fange som sonet samme sted som Aleksej Navalnyj. Han sier 47-åringen kan ha dødd tidligere enn russiske myndigheter hevder. Medfangen vitner om mystiske aktiviteter ved straffekolonien kvelden før dødsbudskapet.

NRK - 01 mar 24 kl. 16:23

Minst 17 skadet etter at bil kjørte inn i folkemengde i Polen

En bil skal ha kjørt inn i en folkemengde på Rodła-plassen i den polske byen Szczecin og skadet minst 17 mennesker, flere av dem barn. Det melder AFP. Gjerningsmannen er pågrepet.

VG - 29 feb 24 kl. 14:53

Redaktør pågrepet i Russland

Redaktøren for russiske Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, anklages for å ha «diskreditert de russiske styrker»..

Dagbladet - 29 feb 24 kl. 14:46

Redaktør arrestert

Sjefredaktør i den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta, Sergej Sokolov, har blitt arrestert i Russland..

VG - 27 feb 24 kl. 17:27

Russisk avis: Navalnyjs advokat pågrepet i Russland

Det melder avisen Novaja Gazeta..

NRK - 19 feb 24 kl. 10:41

Russisk avis: Uvanlig aktivitet kvelden før Navalnyjs død

Få timer før Aleksej Navalnyjs død, var det uvanlig aktivitet i straffekolonien han satt fengslet, ifølge avisa Novaja Gazeta. Blant annet skal fangene ha blitt låst inne på cellene sine, ha hørt biler kjøre inn sent på kvelden og nete morgen fått cellene gjennomsøkt. (NTB).

Dagbladet - 19 feb 24 kl. 08:41

- Uvanlig aktivitet

Torsdag forrige uke – få timer før Aleksej Navalnyjs død – var det uvanlig aktivitet i straffekolonien han satt fengslet, ifølge avisa Novaja Gazeta..

NRK - 19 feb 24 kl. 08:11

Navalnyjs familie får fremdeles ikke tilgang til likhus

Etter at fengselmyndighetene i Jamal-Nenets, der Navalnyj var fengslet, fredag meldte at opposisjonspolitikeren hadde mistet livet under en spasertur, har det vært stor forrvirring knyttet til hvor liket befinner seg. Den russiske avisen Novaja Gazeta skrev søndag ettermiddag at kroppen skal ha blitt funnet i likhuset på sykehuset i Salekhard. Familien har krevt liket utlevert, og Navalnyjs mor har oppsøkt likhuset i nærheten av fengselet flere ganger.

VG - 18 feb 24 kl. 14:36

Russisk avis: Navalnyjs kropp funnet

Aleksej Navalnyjs kropp er funnet, ifølge Novaja Gazeta..

Dagbladet - 18 feb 24 kl. 14:36

Nye detaljer: - Hadde blåmerker

Ryktene og spekulasjonene har skutt fart etter Aleksei Navalnyjs dødsfall. En kilde hevder blant annet at man kunne se blåmerker på liket, overfor Novaja Gazeta..

NRK - 17 feb 24 kl. 10:55

Mor til Navalnyj reiser til fengselet

Mor til Navalnyj, Lyudmila Navalnaja, reiser til fengselet saman med Navalnyjs advokat, skriv den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta. Russisk fengsel melde fredag at den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj er død. Advokaten hans har verken bekrefta eller avkrefta dødsfallet..

NRK - 17 feb 24 kl. 10:55

Mor til Navalnyj på veg til fengselet

Mor til Navalnyj, Lyudmila Navalnaja, er på veg til fengselet saman med Navalnyjs advokat, skriv den russiske uavhengige avisa Novaja Gazeta ifølgje Reuters. Russisk fengsel melde fredag at Navalnyj var død. Advokaten hans har verken bekrefta eller avkrefta dødsfallet.

NRK - 16 feb 24 kl. 14:22

Russisk fredsprisvinner om Navalnyjs død: – Mord

Fredsprisvinneren Dmitrij Muratov kaller opposisjonslederen Aleksej Navalnyjs død «et mord» i en kommentar i avisa Novaja Gazeta, der han er redaktør. – Dette er forferdelige nyheter. Jeg er sikker på at blodproppen (om det stemmer) er en direkte konsekvens av at han har sittet 27 måneder i isolat, skriver Muratov, som fikk Nobels fredspris sammen med filippinske Maria Ressa i 2021..

NRK - 16 feb 24 kl. 14:13

Navalnyjs mor: – Jeg vil ikke høre kondolanser

Aleksej Navalnyjs mor sier i en uttalelse at familien traff ham i fengsel 12. februar. Det melder Reuters, som siterer avisen Novaya Gazeta.

Klartale - 16 feb 24 kl. 12:57

Aleksej Navalnyj er død

Aleksej Navalnyj er død. Det skriver nyhetsbyrået Reuters fredag. Flere andre russiske medier har også omtalt saken.

NRK - 16 feb 24 kl. 12:42

Navalnyjs talsperson kan ikke bekrefte dødsfallet

Aleksej Navalnyjs støttespillere kan ikke bekrefte eller avkrefte at den russiske opposisjonslederen er død. – Fengselsvesenet i Jamal-Nenets-provinsen deler nyheter om at Aleksej Navalnyj er død. Vi har ingen bekreftelse om dette.

NRK - 18 sep 23 kl. 18:41

Russland beslaglegger trykkeriene fredsprisvinner Muratov fikk fra norske Amedia

President Vladimir Putin tar tatt beslag i verdiene til nobelprisvinner Dmitrij Muratov, som overtok trykkerivirksomheten til Amedia i Russland. Det russiske justisdepartementet stemplet nylig Muratov som «utenlandsk agent». Som følge trakk han seg midlertidig som redaktør for den uavhengige avisa Novaja Gazeta.

NRK - 21 nov 23 kl. 21:20

Muratov regnes fortsatt som «utenlandsk agent»

Redaktør og nobelprisvinner Dmitrij Muratov vant ikke fram med sitt krav om å slippe å bli ansett som en «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Saken ble behandlet av en dommer tirsdag. Det hele var unnagjort på fem minutter, skriver avisa Novaja Gazeta, som ledes av Muratov, på meldingstjenesten Telegram.

NRK - 04 sep 23 kl. 17:16

Nobelprisvinner Muratov trekker seg som redaktør

Nobelpris-vinner Dmitrij Muratov trekker seg som sjefredaktør for Novaja Gazeta etter at han sist fredag fikk stempelet «utenlandsk agent» av russiske myndigheter. Det skriver VG. Ifølge Doxa og andre uavhengige russiske medier går han av mens ankesaken pågår.

NRK - 02 sep 23 kl. 14:03

Nobelkomiteen: – Muratov forsøkt kneblet

Den norske Nobelkomiteen mener Russland forsøker å kneble fredsprisvinner Dimitrij Muratov ved å erklære ham som «utenlandsk agent». Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa. De to fikk prisen for sin modige kamp for ytringsfrihet.

NRK - 05 jul 23 kl. 09:49

Angrepet russisk journalist flyttet til sykehus i Moskva

Den russiske gravejournalisten Elena Milasjina og advokaten Aleksander Nemov, som begge ble angrepet i Tsjetsjenia tirsdag, er flyttet til et sykehus i Moskva. Milasjina, som jobber for avisen Novaja Gazeta, og Nemov var på vei fra flyplassen i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj da de ble angrepet av uidentifiserte menn. De to ble slått, sparket og truet med skytevåpen.

NRK - 01 sep 23 kl. 20:24

Fredsprisvinner erklært som «utenlandsk agent» av Russland

Russiske myndigheter har erklært fredsprisvinner Dmitrij Muratov som «utenlandsk agent». En lang rekke opposisjonelle i Russland har fått denne merkelappen, som gjør det svært vanskelig å operere i landet. Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa.

NRK - 05 jul 23 kl. 21:31

Russland åpner straffesak etter angrep på journalist og advokat

Den russiske journalisten Elena Milasjona og advokaten Aleksander Nemov ble angrepet i Tsjetsjenia på tirsdag. Nå åpner Russland straffesak, melder Reuters. I en uttalelse sier den russiske påtalemyndigheten at et etterforskningsteam er i gang med aksjoner og tiltak for å få oversikt over de involverte i angrepet og omstendighetene rundt.

Klartale - 05 jul 23 kl. 14:00

Noen angrep Elena med grønt stoff

Elena Milasjina er en russisk journalist. Tirsdag angrep noen henne med grønt stoff. De barberte av henne håret.

Dagbladet - 04 jul 23 kl. 10:19

Russisk journalist banket opp: - Truet på livet

En journalist i den uavhengige russiske avisa Novaya Gazeta og en advokat ble banket opp i Tsjetsjenia tirsdag, på vei til en rettssak..

NRK - 04 jul 23 kl. 08:45

Russisk journalist innlagt på sykehus etter å ha blitt banket opp

En undersøkende journalist fra avisen Novaya Gazeta er innlagt på sykehus etter å ha blitt slått ned og banket av væpnede overfallsmenn under en reise til Tsjetsjenia. Dette ifølge menneksrettighetsorganisasjonen Memorial. De opplyser om at journalistens fingre skal ha blitt brukket og at hun har blåmerker flere steder på kroppen.

NRK - 07 maj 23 kl. 10:27

Russisk forfattar på betringas veg

Den russiske forfattaren og nasjonalisten Zakhar Prilepin er ikkje lenger i kunstig koma, meldte nettavisa Gazeta.ru søndag. Forfattaren blei skadd då bilen hans skal ha køyrd på ei landmine utanfor byen Bor laurdag.

NRK - 06 maj 23 kl. 11:35

Tass: Russisk forfattar skadd i bilbombe

Den framståande russiske forfattaren Zakhar Prilepin er skadd i ei bilbombe i byen Nizjnij Novgorod laurdag, melder det statlege nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters. Han var tidlegare redaktør for den maktkritiske avisa Novaja Gazeta, men har dei seinare åra vore ein aktiv støttespelar for president Vladimir Putin..

Klartale - 21 apr 23 kl. 06:00

Slik har det gått Putins kritikere

Andre aktivister har blitt drept eller overlevd forsøk på drap. Noen har blitt sendt i eksil.Regimet i Russland har trappet opp kampen mot de som ikke er enige med dem.

NRK - 17 nov 22 kl. 07:04

Novaya Gazeta blokkert i Russland

Den uavhengige avisa Novaya Gazeta, mellom anna styrt av fredsprisvinnar Dmitrij Muratov, er blokkert i Russland, melder Reuters. Avisa stoppa publiseringa på nett, sosiale medium og papiravisa i mars etter at Russland innførte strenge sensurlover blei innførte. Det russiske organet for tilsyn og overvaking av media Roskomnadzor stengde allereie i sommar tilgang til den europeiske Novaya Gazeta-nettsida.

NRK - 20 mar 23 kl. 06:01

Xi om Ukraina-krigen: Finnes ingen lett løsning

Kinas president Xi Jinping innleder mandag et tre dagers langt besøk hos sin russiske motpart Vladimir Putin i Moskva. I forkant av møtet sier Xi at det kan være vanskelig å løse Ukraina-krigen. – Det finnes ingen enkle løsninger på kompliserte problemer, skriver Xi i en artikkel i den statlige russiske avisen Rossiiskaya Gazeta.

NRK - 08 feb 23 kl. 21:47

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 05 sep 22 kl. 19:35

Huitfeldt bekymret over Novaja Gazeta-nedleggelse

I dag ble den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta fratatt medielisensen av russisk rett. Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at hun er dypt bekymret. – Fri presse er forutsetning for fri politisk diskusjon.

NRK - 11 jan 23 kl. 01:56

Russiske medier sprer falske nyheter om Sverige

Sveriges statsminister sier tydelig nei til atomvåpen i Sverige, men russiske medier melder nå det stikk motsatte. Flere russiske medier melder at statsminister Ulf Kristersson går inn for utplassering av atomvåpen på svensk jord. RBC , Gazeta , Lenta , News.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 22 sep 22 kl. 17:42

Russland avviser at mobiliseringen omfatter en million reservister

Den uavhengige avisen Novaya Gazeta skriver at mobiliseringen av russiske reservestyrker kan omfatte en million mennesker. Russland sier det er løgn. Ifølge Novaya Gazeta kommer informasjonen fra en dekret som Putin har undertegnet.

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratatt lisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 05 sep 22 kl. 10:33

Novaja Gazeta fratas medielisensen

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta har blitt fratatt lisensen av russisk rett. Avisen blir dermed fratatt retten til å drive i Russland, skriver Reuters. Avisens redaktør, Dmitrij Muratov, ble i 2021 tildelt Nobels fredspris..

NRK - 13 okt 22 kl. 12:18

Russisk eks-statsminister: Putin kan ikke erstattes nå

Den tidligere statsministeren og FSB-lederen Sergej Stepasjin sier at Vladimir Putin må bli sittende med makta i Russland i flere år framover. Stepasjin, som har ledet det beryktede hemmelige politiet FSB og var statsminister en kort periode før Putin tiltrådte i 1999, sier at flere i Russland har lurt på om Putin ville forlate presidentkontoret i løpet av et par år. – Det lurte jeg også på.

NRK - 11 okt 22 kl. 11:37

Fredsprisvinner Maria Ressa anker sak til høyesterett

Den filippinske journalisten og fredsprisvinneren Maria Ressa har anket en dom for ærekrenkelser til filippinsk høyesterett. Både Ressa og hennes tidligere kollega Rey Santos Jr risikerer nesten sju års fengsel hvis dommen fra 2020 blir opprettholdt. Ressa har vært en skarp kritiker av landets tidligere president Rodrigo Duterte og hans såkalte krig mot narkotika.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com