Gazastripen

Saturday, 25 September, 12:07

Nyheter om Gazastripen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 sep 21 kl. 07:47

Nye israelske angrep på Gazastripen

Israel har angrepet mål på Gazastripen for tredje natt på rad. Også angrepene natt til mandag var svar på rakettangrep fra Gazastripen, ifølge den israelske hæren. Tre raketter ble skutt mot Israel, og minst to ble stanset av det israelske rakettforsvaret.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 12 sep 21 kl. 10:00

Israel angrep mål på Gazastripen

Israel har for andre natt på rad angrepet mål på Gazastripen, skriver NTB. Jagerfly og kamphelikoptre ble brukt i angrepene natt til søndag. De rammet flere underjordiske anlegg og et våpenlager knyttet til Hamas, ifølge den israelske hæren.

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 12:15

Han gravde en tunnel ut av fengselet med en skje. Pågripelsen av ham har utløst et nytt rakettregn over Israel og Gazastripen.

For tredje natt på rad har raketter regnet over Israel og Gazastripen. Er konflikten i ferd med å blusse opp igjen?.

NRK - 07 aug 21 kl. 06:48

Israelsk luftangrep mot Gaza

Det israelske forsvaret angrep natt til lørdag Hamas-mål på Gazastripen som svar på at det ble sendt opp brannballonger mot Israel, opplyser forsvaret. Brannballonger sendt opp fra Gazastripen førte fredag til fire branner i Eshkol-regionen på israelsk side av grensen. – Som svar på den fortsatte oppskytingen av brannballonger fra Gazastripen og inn i Israel gjennom dagen, gjennomførte forsvaret luftangrep mot et Hamas-militæranlegg og et rakettoppskytingssted, het det i en uttalelse fra forsvaret lørdag morgen.

NRK - 28 aug 21 kl. 10:54

Palestinsk tolvåring død

En tolv år gammel palestinsk gutt er død, en uke etter at han ble skutt da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter på Gazastripen. Han er det andre dødsofferet etter sammenstøtene ved grensen mellom Israel og Gazastripen forrige lørdag. Ytterligere 39 palestinere og en israelsk politibetjent ble såret.

NRK - 22 aug 21 kl. 00:11

25 skadd i uro ved grensa til Gaza

En 13-åring og 23 andre palestinere, samt en israelsk politimann er skutt og såret i uro ved grensa til Gazastripen, ifølge palestinske og israelske kilder. Flere hundre palestinere deltok lørdag deltok i en demonstrasjon arrangert av Hamas, som styrer Gazastripen, mot Israels blokade..

NRK - 13 sep 21 kl. 08:57

Åpner for støtte til Gaza

Israel kan bidra til økonomisk utvikling og ny infrastruktur på Gazastripen, ifølge en plan lansert av utenriksminister Yair Lapid. Forutsetningen er at Hamas, som har makten i det palestinske området, forplikter seg til en langsiktig fredsløsning. – Strømsystemet vil bli reparert, gass koblet til, et anlegg for avsalting av vann vil bli bygget, sa Lapid i en tale på et israelsk universitet søndag.

Klartale - 07 aug 21 kl. 06:28

Ga bort nyre til gutt på Gazastripen

Idit Harel Segal donerte nyren sin til en gutt på Gazastripen. Det reddet livet hans..

NRK - 19 maj 21 kl. 13:42

Israel kan gjenerobre Gazastripen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han holder muligheten åpen for å erobre Gazastripen, ifølge Times of Israel. Israelske militære styrker okkuperte Gazastripen fram til 2005. Under et møte med utenlandske ambassadører onsdag sa Netanyahu at Israel inntil videre forsøker å avskrekke Hamas, men han ville ikke utelukke muligheten for å gjenerobre Gazastripen..

NRK - 26 jul 21 kl. 02:20

Luftangrep mot Gazastripen

Israelske kampfly har natt til mandag angrepet mål sør på Gazastripen. Angrepet er et svar på flere brannballonger som ble sendt av gårde fra palestinsk side. Det israelske militæret sier det er en militærbase tilhørende Hamas som var mål for angrepet..

NRK - 16 maj 21 kl. 00:21

Redusert strømforsyning til Gaza

Fem av de ti høyspentledningene som forsyner Gazastripen med strøm, er ødelagt av raketter sendt opp av palestinske grupper, ifølge strømselskapet IEC. Det statlige IEC (Israel Electric Company), som forsyner Gazastripen med elektrisitet via de ti høyspentledningene, opplyser at det ikke kan sende mannskap inn på Gazastripen for å reparere skadene, fordi de ikke får tilgang til området. Foruten IEC har Gazastripen kun én egen elektrisitetskilde, et enkeltstående kraftverk som bare er delvis i drift på grunn av drivstoffmangel.

NRK - 26 aug 21 kl. 11:41

Letter på tiltak rundt Gaza

Israel skal lette på tiltakene rundt Gazastripen og åpne for at flere varer kan fraktes inn i den avsperrede palestinske enklaven, skriver NTB. Kunngjøringen kom etter at flere hundre palestinere onsdag demonstrerte ved grensa med krav om lettelser i blokaden. Lettelsene fra torsdag innebærer åpning for at flere nye biler, varer og utstyr til sivile prosjekter kan importeres til Gaza, og at flere palestinske forretningsfolk får tillatelse til å reise til Israel..

NRK - 25 aug 21 kl. 09:37

Palestiner død på Gaza

En palestiner er død på Gazastripen etter skader han pådro seg i sammenstøt med israelske soldater i helgen. Den 32 år gamle Osama Khaled Deaih døde av skuddskader..

NRK - 24 aug 21 kl. 02:04

Flyangrep mot Gaza

Israelske fly har gjennomført luftangrep mot Gazastripen etter at brannballonger sendt fra territoriet utløste branner sør i Israel, opplyser lokale kilder. Det er ikke meldt om døde og sårede etter flyangrepene mot Gaza by og Khan Younis, men det er gjort store materielle skader, sier en anonym kilde i de palestinske sikkerhetstjenestene. Han legger til at Hamas-vennlige styrker skjøt mot flyene.

NRK - 23 aug 21 kl. 02:49

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid.

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 10:43

Flere tusen raketter ble skutt fra Gaza mot Israel. En krigsforbrytelse, mener HRW.

Det er ikke lov å angripe sivile mål i krig. De militante gruppene på Gazastripen begikk derfor krigsforbrytelser da de….

VG - 12 aug 21 kl. 10:37

HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch..

NRK - 12 aug 21 kl. 10:25

HRW: – Begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch. Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel. HRW ber videre om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som fra før gransker anklager om israelske krigsforbrytelser, både gransker «de ulovlige palestinske rakettangrepene mot Israel, og de ulovlige israelske angrepene mot Gaza».

NRK - 03 jul 21 kl. 22:51

Israel bomber mål på Gazastripen

Israel har angrepet mål inne på Gazastripen som svar på at brannballonger sendt fra enklaven har ført til flere branner i Israel. Ifølge det israelske militæret bombet israelske kampfly en våpenfabrikk og en rakettutskytingsrampe som tilhørte Hamas lørdag kveld..

NRK - 07 aug 21 kl. 15:29

Antirasistisk senter anmelder iman

Antirasistisk Senter politianmelder en imam i Drammen for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling etter Facebook-innlegg om jøder. Imamen er allerede anmeldt for de samme forholdene av en privatperson etter at det kom fram at han blant annet skrev at Hitler sparte noen jøder for å vise verden hvor onde de er. Mannen har overfor Drammens Tidende forklart at innleggene ble skrevet i frustrasjon over angrep på Gazastripen..

VG - 05 aug 21 kl. 07:03

Israelsk kvinne donerte nyre til treåring fra Gaza

Idit Harel Segal passerte 50, og hun hadde bestemt seg for gaven: Hun ville gi en nyre til en fullstendig fremmed person. Det viste seg å bli en 3-årig palestinsk gutt fra Gazastripen..

NRK - 02 aug 21 kl. 06:45

Haniyeh gjenvalgt som Hamas-leder

Ismail Haniyeh er gjenvalgt som Hamas' politiske leder, opplyser bevegelsen. Han hadde ingen motkandidater. Hamas styrket dermed grepet om den palestinske islamistgruppa som styrer Gazastripen.

NRK - 26 jul 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 18 jun 21 kl. 03:44

Nye angrep mot Gazastripen

For andre gang siden Israel og Hamas inngikk våpenhvile i mai, har Israel gjennomført nye luftangrep mot Gazastripen. Luftangrepene kom torsdag kveld etter at palestinske aktivister sendte brannballonger over grensen til Israel for tredje dag på rad. Det er ikke blitt meldt om drepte eller sårede så langt..

NRK - 16 jun 21 kl. 23:51

Nye brannballonger mot Israel

Israelske brannmannskaper har slukket fire branner som ble antent av brannballonger sendt fra Gazastripen onsdag. Ballongene ble sendt opp etter at israelske fly angrep Gazastripen tidligere på dagen..

NRK - 23 maj 21 kl. 05:16

Forbereder gjenåpning i Gaza

Lokale myndigheter på Gazastripen gjør seg klar til å gjenoppta driften igjen søndag ettersom våpenhvilen mellom Israel og Hamas blir overholdt. Aktivitetene og tjenestene til de lokale myndigheten på Gazastripen ble innstilt 10. mai..

NRK - 19 maj 21 kl. 11:58

Kilde: Israel vurderer våpenhvile

Israel vurderer nå om det foreligger rette betingelser for å stanse luftangrepene mot Gazastripen, ifølge en militærkilde. – Vi ser på om når det rette tidspunktet for en våpenhvile vil være, sier kilden til AFP. Israel forbereder seg samtidig på flere dager med angrep mot Gazastripen dersom det skulle være nødvendig, opplyser kilden.

NRK - 23 jun 21 kl. 09:22

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 18 maj 21 kl. 17:52

Israel: 3.300 raketter fra Gaza

Det israelske forsvaret (IDF) sier 3.300 raketter er avfyrt fra Gazastripen mot Israel så langt. Ifølge oberstløytnant Jonathan Conricus, som er internasjonal talsperson for IDF, avfyres de fleste av rakettene fra den nordlige delen av Gazastripen.

NRK - 17 maj 21 kl. 21:36

Netanyahu: Israel vil fortsette

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier etter en ukes kamphandlinger, at Israel vil fortsette å angripe mål på Gazastripen. Netanyahu kom med uttalelsen etter et møte med forsvarstopper. Der sa han at Israel vil fortsette å angripe det han omtaler som terrormål på Gazastripen.

VG - 17 maj 21 kl. 01:35

Nye, kraftige luftangrep på Gazastripen

I ti intense minutter natt til mandag bombet israelske kampfly flere mål på Gazastripen..

Aftenposten - 20 jun 21 kl. 23:02

Mange lurte på hvordan konflikten ville påvirke populariteten til Hamas. Nå er svaret klart.

Brannballonger sendes fra Gazastripen for å starte branner i Israel. Det har ført til militære angrep i det som kan fyre….

NRK - 16 maj 21 kl. 02:13

Rakettangrep mot Israel

En rekke raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel natt til søndag, opplyser det israelske forsvaret (IDF). I Israels største by Tel Aviv gikk alarmen. – Etter å ha truet med å skyte raketter mot Tel Aviv, har Hamas skutt en stor mengde raketter fra Gazastripen inn i den sentrale og sørlige delen av Israel, opplyste IDF natt til søndag.

NRK - 16 maj 21 kl. 01:41

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs. Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas' ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld. – Dere kan ikke skjule dere.

NRK - 15 maj 21 kl. 20:32

Sier 20 på palestinsk side er drept

Det israelske militærets talsmann Jonathan Conricus sier det totalt er avfyrt 2.800 raketter fra Gazastripen mot Israel. Av disse skal 430 ha falt ned inne på Gazastripen.

Klartale - 14 maj 21 kl. 08:50

– Far og tre døtre drept på Gazastripen

En palestinsk far og tre døtre ble drept. Dette skjedde etter israelske luftangrep på Gazastripen..

NRK - 14 maj 21 kl. 08:40

Flere drept på Gazastripen

Ifølge avisen Haaretz ble en far og hans tre døtre drept i et luftangrep på Gazastripen, natt til fredag. Til sammen skal 115 palestinere ha mistet livet siden mandag. Over 600 er skadet, opplyser helsedepartementet fredag.

NRK - 13 maj 21 kl. 21:12

Stridsvogner skyter mot Gaza

Israelske stridsvogner skyter artillerigranater inn på Gazastripen. Bruken av stridsvognartilleri er en opptrapping på konflikten etter at israelske kampfly og droner de siste dagene har angrepet over 1000 mål i den palestinske enklaven, skriver AP. Torsdagens beskytning fra stridsvogner var rettet mot områder lengst nord på Gazastripen, samt den østlige delen av Gaza by.

NRK - 13 maj 21 kl. 18:37

Talsmann la ut falske videoer

Benjamin Netanyahus talsmann la ut videoer som angivelig viste Hamas som avfyrte raketter fra et boligområde på Gazastripen. Videoene var gamle og fra Syria, skriver NTB. Den israelske statsministerens talsmann Ofir Gendelman postet den 28 sekunder lange videoen på Twitter tidligere i uka, merket «Gaza now».

NRK - 13 maj 21 kl. 08:41

Omdirigerer fly i Israel

Alle flygninger til Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv blir omdirigert til en flyplass lengst sør i Israel som følge av rakettangrepene fra Gazastripen. Endringen skjer fra og med torsdag morgen, opplyser israelske luftfartsmyndigheter. Alle passasjerfly vil heretter lande på lufthavnen Ramon ved feriebyen Eilat.

NRK - 13 maj 21 kl. 07:27

Rakettalaram i Nord-Israel

Luftvernsirener ble utløst så langt nord som til Nasaret natt til torsdag, for første gang siden angrepene fra Gazastripen startet mot Israel mandag. Det tyder på at Hamas har utvidet rekkevidden for sine raketter fra Gazastripen, skriver Times of Israel. (NTB).

VG - 16 jun 21 kl. 06:11

Onsdag 16. juni: Dette skjedde i natt

For første gang siden våpenhvilen 21. mai er det meldt om nye luftangrep på Gazastripen..

NRK - 16 jun 21 kl. 03:17

Israel: Angrepene var mot Hamas-mål

Israel har i natt gjennomført nye luftangrep mot Gaza by, bekrefter det israelske forsvaret. Israel sier at angrepene var rettet mot Hamas-mål. Angrepet var svar på at brannballonger ble sendt fra Gazastripen inn i det sørlige Israel.

VG - 16 jun 21 kl. 00:59

Nye israelske luftangrep på Gazastripen

Israel har sent tirsdag kveld angrepet flere mål i Gaza. Angrepene er de første siden våpenhvilen 21. mai..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt