Gaza

Wednesday, 20 October, 19:45

Nyheter om Gaza

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 aug 21 kl. 02:49

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid.

NRK - 30 aug 21 kl. 15:54

Israelsk grensepolitimann død

En israelsk grensevakt, som ble skutt i hodet på kloss hold under en voldelig demonstrasjon på grensen mellom Gaza og Israel i forrige uke, døde mandag. Den 21 år gamle grensevakten ble skutt i hodet under en demonstrasjon Hamas arrangerte ved grensen mellom Israel og Gaza 21. august.

NRK - 13 sep 21 kl. 08:57

Åpner for støtte til Gaza

Israel kan bidra til økonomisk utvikling og ny infrastruktur på Gazastripen, ifølge en plan lansert av utenriksminister Yair Lapid. Forutsetningen er at Hamas, som har makten i det palestinske området, forplikter seg til en langsiktig fredsløsning. – Strømsystemet vil bli reparert, gass koblet til, et anlegg for avsalting av vann vil bli bygget, sa Lapid i en tale på et israelsk universitet søndag.

NRK - 31 aug 21 kl. 23:28

Slapp bygningsmaterialer inn i Gaza

Israel har sluppet en strøm av lastebiler med bygningsmaterialer inn i Gaza i det som er den første lettelsen i blokaden siden krigen i mai. Trass i spenningen de siste dagene, med brannballonger og demonstrasjoner ved grensa, åpnet Israel for importen av bygningsmaterialer til Gazas private sektor..

NRK - 29 aug 21 kl. 07:47

Luftangrep mot Gaza

Israelske fly slo søndag morgon til mot Hamas-mål i Gaza, opplyser militære kjelder til Reuters. Aksjonen kom etter at det blei sendt opp brannballongar frå den palestinske sida av grensa. I mai blei Hamas og Israel samde om ei våpenkvile.

NRK - 26 aug 21 kl. 11:41

Letter på tiltak rundt Gaza

Israel skal lette på tiltakene rundt Gazastripen og åpne for at flere varer kan fraktes inn i den avsperrede palestinske enklaven, skriver NTB. Kunngjøringen kom etter at flere hundre palestinere onsdag demonstrerte ved grensa med krav om lettelser i blokaden. Lettelsene fra torsdag innebærer åpning for at flere nye biler, varer og utstyr til sivile prosjekter kan importeres til Gaza, og at flere palestinske forretningsfolk får tillatelse til å reise til Israel..

NRK - 24 aug 21 kl. 02:04

Flyangrep mot Gaza

Israelske fly har gjennomført luftangrep mot Gazastripen etter at brannballonger sendt fra territoriet utløste branner sør i Israel, opplyser lokale kilder. Det er ikke meldt om døde og sårede etter flyangrepene mot Gaza by og Khan Younis, men det er gjort store materielle skader, sier en anonym kilde i de palestinske sikkerhetstjenestene. Han legger til at Hamas-vennlige styrker skjøt mot flyene.

NRK - 22 aug 21 kl. 13:42

Gaza: 23 barn skadet i luftangrep

En 13 år gammel palestinsk gutt er kritisk skadet etter å ha blitt truffet av israelske bombefly ved Gaza i går, skriver Reuters. Ifølge nyhetsbyrået er også en politimann blant de skadde. Unicef rapporterer at minst 23 barn er skadet..

NRK - 11 maj 21 kl. 06:52

Flere raketter fra Gaza

Flere raketter ble skutt fra Gaza og inn over Jerusalem tirsdag morgen, etter ti timer med angrep mot byen. Tirsdag morgen ble det meldt at minst 22 personer var drept i sammenstøtene mellom palestinere og israelere, ni av dem barn. Flere enn 700 palestinere ble såret i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem og over hele Vestbredden.

NRK - 16 aug 21 kl. 13:37

Rakett skutt fra Gaza mot Israel

Militante palestinere har skutt en rakett fra Gaza mot Sør-Israel, opplyser det israelske forsvaret. Raketten ble stoppet av Israels rakettforsvarssystem. Ifølge forsvaret gikk rakettalarmen i byen Sderot sør i landet.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 01 sep 21 kl. 01:11

Drammen-imam avskjediget

Styret i Minhaj ul-Quran Norge har valgt å avskjedige imam Noor Ahmed Noor etter hans antisemittiske innlegg på Facebook. Avgjørelsen ble tatt mandag, og trossamfunnet kunngjorde beslutningen i en pressemelding sent tirsdag kveld. – Imam Noor Ahmed Noor er etter dette avskjediget, og arbeidsforholdet med ham er avsluttet med umiddelbar virkning.

NRK - 24 jun 21 kl. 12:12

UNE stanser tvangsreturer til Gaza

På grunn av den spente situasjonen mellom Israel og Hamas, suspenderer Utlendingsnemnda (UNE) alle tvangsreturer til Gaza. – Suspensjonen av utreiseplikten innebærer at de som tidligere har fått endelig vedtak om retur til Gaza, inntil videre ikke plikter å rette seg etter utreiseplikten som følger av vedtaket, skriver UNE i en pressemelding..

NRK - 29 aug 21 kl. 05:01

Nattprotester mot blokade i Gaza

Hundrevis av Hamas-støttede aktivister innledet lørdag kveld den første av en serie nattlige protester langs Gazas grense mot Israel. Arrangørene sier at protestene skal fortsette hele uka. Formålet er å presse Israel til å lette på den lammende økonomiske blokaden.

NRK - 25 aug 21 kl. 09:37

Palestiner død på Gaza

En palestiner er død på Gazastripen etter skader han pådro seg i sammenstøt med israelske soldater i helgen. Den 32 år gamle Osama Khaled Deaih døde av skuddskader..

NRK - 22 aug 21 kl. 00:11

25 skadd i uro ved grensa til Gaza

En 13-åring og 23 andre palestinere, samt en israelsk politimann er skutt og såret i uro ved grensa til Gazastripen, ifølge palestinske og israelske kilder. Flere hundre palestinere deltok lørdag deltok i en demonstrasjon arrangert av Hamas, som styrer Gazastripen, mot Israels blokade..

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 10:43

Flere tusen raketter ble skutt fra Gaza mot Israel. En krigsforbrytelse, mener HRW.

Det er ikke lov å angripe sivile mål i krig. De militante gruppene på Gazastripen begikk derfor krigsforbrytelser da de….

VG - 12 aug 21 kl. 10:37

HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch..

NRK - 12 aug 21 kl. 10:25

HRW: – Begikk krigsforbrytelser

Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch. Menneskerettighetsorganisasjonen har analysert angrepene som kom fra Gaza under den elleve dager lange krigen i mai, som kostet tolv sivile og en soldat livet i Israel. HRW ber videre om at Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som fra før gransker anklager om israelske krigsforbrytelser, både gransker «de ulovlige palestinske rakettangrepene mot Israel, og de ulovlige israelske angrepene mot Gaza».

NRK - 07 aug 21 kl. 06:48

Israelsk luftangrep mot Gaza

Det israelske forsvaret angrep natt til lørdag Hamas-mål på Gazastripen som svar på at det ble sendt opp brannballonger mot Israel, opplyser forsvaret. Brannballonger sendt opp fra Gazastripen førte fredag til fire branner i Eshkol-regionen på israelsk side av grensen. – Som svar på den fortsatte oppskytingen av brannballonger fra Gazastripen og inn i Israel gjennom dagen, gjennomførte forsvaret luftangrep mot et Hamas-militæranlegg og et rakettoppskytingssted, het det i en uttalelse fra forsvaret lørdag morgen.

VG - 05 aug 21 kl. 07:03

Israelsk kvinne donerte nyre til treåring fra Gaza

Idit Harel Segal passerte 50, og hun hadde bestemt seg for gaven: Hun ville gi en nyre til en fullstendig fremmed person. Det viste seg å bli en 3-årig palestinsk gutt fra Gazastripen..

NRK - 27 maj 21 kl. 11:11

FN refsar Israels angrep på Gaza

FNs høgkommissær for menneskerettar Michelle Bachelet seier Israels bombing av Gaza kan vere krigsbrotsverk dersom det viser seg at dei er uforholdsmessige, ifølge Reuters. Ho sa at ho ikkje hadde sette bevis på at sivile bygningar som var trefte i Gaza blei brukt til militære føremål. Bachelet oppfordra også Hamas om å ikkje skyte vilkårlege rakettar mot Israel..

NRK - 21 maj 21 kl. 11:40

Ti redda frå tunnelar i Gaza

Redningsarbeidarar fann fredag fem døde personar og redda ti frå ruinane av ein tunnel som blei treft av israelske rakettar i Gaza. Visesjef i sivilforsvaret i Gaza, Raed al-Dahshan, seier AFP at dei vil halde fram med leitinga i ruinane..

VG - 20 maj 21 kl. 15:23

Gaza-krigen: Bytter barn for å hindre at alle dør

Gaza / BEIRUT (VG) Familier på Gaza sprer barna sine til flere hjem, i tilfelle de blir bombet. Slik vil minst noen fra familien overleve dersom de blir bombet..

NRK - 20 maj 21 kl. 14:38

WHO ber om pause i Gaza

Verdas helseorganisasjon, WHO, ber om ei humanitær pause i Israels bombing av Gaza, slik at dei kan få frakta inn medisin og utstyr til sjukehusa. – Dei alvorlege skadane slit på eit overarbeidd helsesystem som står overfor ein kritisk mangel på viktige medisinar og forsyningar. Samtidig kjempar dei mot pandemien, seier regiondirektør Ahmed Al-Mandhari i WHO til Reuters.

NRK - 20 maj 21 kl. 09:52

Nye angrep fra Gaza og Israel

Det israelske forsvaret (IDF) melder på Twitter at de har angrepet mål i Gaza. Samtidig skal Hamas ha avfyrt raketter mot Israel, melder Times of Israel. En soldat skal være lettere skadd.

NRK - 26 jul 21 kl. 14:31

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.

NRK - 26 jul 21 kl. 09:07

Israel angrep Hamas-base

Den israelske hæren angrep en Hamas-base over natten som svar på at ballonger med brennbart stoff ble sendt inn over Israels grenser – Vi vil fortsette med å svare på ethvert terrorforsøk fra Gaza, skriver det israelske forsvaret i en twittermeldingen...

NRK - 18 maj 21 kl. 12:40

Oppjusterer dødstall i Gaza

213 palestinere er drept i Gaza siden konflikten eskalerte for en drøy uke siden, ifølge de palestinske helsemyndighetene på Gaza-stripen. 61 barn er blant de drepte. 1442 er skadet..

NRK - 14 maj 21 kl. 13:32

Israel angrep tunneler under Gaza

Israelske brukte stridsvogner og artilleri, i tillegg til omfattende luftangrep mot Gaza fredag. Hovedmålet var et tunnelnettverk som væpnede palestinske grupperinger har bygget under Gaza by. Angrepet var den største israelske operasjonen gjennomført siden konflikten begynte, med over 160 fly involvert, sa en talsperson fra det israelske militæret, ifølge Reuters..

NRK - 14 maj 21 kl. 13:15

Gaza: 42% drepte er kvinner og barn

42 prosent av de drepte etter de israelske angrepene mot Gaza denne uken er kvinner og barn, hevder palestinske helsemyndigheter. Det skriver avisa Haaretz. 119 mennesker skal være drept i Gaza og over 800 skadet.

NRK - 13 maj 21 kl. 21:12

Stridsvogner skyter mot Gaza

Israelske stridsvogner skyter artillerigranater inn på Gazastripen. Bruken av stridsvognartilleri er en opptrapping på konflikten etter at israelske kampfly og droner de siste dagene har angrepet over 1000 mål i den palestinske enklaven, skriver AP. Torsdagens beskytning fra stridsvogner var rettet mot områder lengst nord på Gazastripen, samt den østlige delen av Gaza by.

NRK - 13 maj 21 kl. 05:51

67 mennesker døde i Gaza

I Gaza viser oppdaterte tall at 67 personer har mistet livet, deriblant 17 barn etter flere dager med rakettangrep mellom Israel og Palestina. Rundt 400 personer er såret, viser rapporter fra helsedepartementet i Gaza, melder The times of Israel..

Dagbladet - 16 jun 21 kl. 04:23

Nye luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, etter at det ble sendt brannballonger fra palestinsk side. Angrepene er de første på en knapp måned..

VG - 12 maj 21 kl. 22:16

Rakettene mellom Israel og Gaza fortsetter: – Ropte løp, løp, løp!

Gaza/BEIRUT (VG) Onsdag var VG inne på et av sykehusene i Gaza, samtidig som rakettangrepene til og fra kyststripen fortsatte..

VG - 12 maj 21 kl. 22:16

Rakett-angrepene mellom Israel og Gaza fortsetter: – Ropte løp, løp, løp!

Gaza/BEIRUT (VG) Onsdag var VG inne på et av sykehusene i Gaza, samtidig som rakettangrepene til og fra kyststripen fortsatte..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 00:42

AFP: Nye israelske luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 00:42

Nye israelske luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, etter at det ble sendt brannballonger fra palestinsk side..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 00:42

Israelske luftangrep mot Gaza etter angrep med brannballonger

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, etter at det ble sendt brannballonger fra palestinsk side..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 00:42

Israel angrep Gaza etter at ballonger startet 20 branner

Israelske kampfly har angrepet mål i Gaza etter at palestinere sendte opp brannballonger..

NRK - 16 jun 21 kl. 00:31

Nye luftangrep mot Gaza

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 16 jun 21 kl. 00:31

Nye luftangrep i Gaza og Israel

Israel har rettet nye luftangrep mot Gaza, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Israel viser til at det er sendt brannballonger fra palestinsk side inn i Sør-Israel. Talsmann Avichay Adraee bekrefter på Twitter at det israelske forsvaret har gjennomført angrep.

VG - 12 maj 21 kl. 18:05

Ny høyblokk i Gaza har kollapset - i Israel går alarmen etter flere rakettoppskytninger

I Gaza har nok en høyblokk i Gaza kollapset etter israelske luftangrep. Kort tid etterpå meldte Hamas om 130 raketter avfyrt mot Israel. Ingenting tyder på at bomberegnet mellom Israel og Gazastripen går mot slutten onsdag kveld..

VG - 12 maj 21 kl. 18:05

Ny høyblokk i Gaza har kollapset - flere byer i Israel rammet av rakettangrep

I Gaza har nok en høyblokk i Gaza kollapset etter israelske luftangrep. Kort tid etterpå meldte Hamas om 130 raketter avfyrt mot Israel. Ingenting tyder på at bomberegnet mellom Israel og Gazastripen går mot slutten onsdag kveld..

VG - 12 maj 21 kl. 18:05

Israel vil trappe opp militære angrep mot Gaza

I Gaza har nok en høyblokk i Gaza kollapset etter israelske luftangrep. Kort tid etterpå traff flere raketter sivile mål i Israel og tok livet av en seks år gammel gutt. Ingenting tyder på at bomberegnet går mot slutten onsdag kveld..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt