Gaustad Sykehus

Friday, 12 August, 04:07

Nyheter om Gaustad Sykehus

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 maj 22 kl. 14:16

Oslo-sykehus på høring

De nye sykehusene på Gaustad og Aker er nå lagt ut på høring. Det er Helse- og omsorgsdepartementet som legger de omstridte planene ut til såkalt offentlig ettersyn på vegne av Kommunaldepartementet. 1.

NRK - 19 aug 21 kl. 08:28

Riksantikvaren med sykehusprotest

Riksantikvaren fremmer formell protest mot sykehusplanene på Gaustad (bildet) og Aker. På Gaustad gjelder innsigelsen nedbygging av grøntdraget mellom dagens Rikshospital og fredede Gaustad Sykehus. En planlagt veiomlegging vil splitte opp parkanlegget rundt gamle Gaustad, og nye bygg i parken vil bli svært dominerende, påpeker Riksantikvaren.

NRK - 08 aug 21 kl. 16:31

Brann på Gaustad Sykehus er slukket

Brannvesenet skriver på Twitter at brannen som oppstod på et pasientrom på Gaustad Sykehus nå er slukket. Arbeidet med å lufte ut rommet fortsetter. Operasjonsleder i politiet Cathrine Sylju sier at det kan virke som at noe ble tent på i rommet.

NRK - 08 aug 21 kl. 16:18

Røykutvikling på Gaustad Sykehus

Nødetatene er på Gaustad Sykehus i Oslo i forbindelse med melding og røykutvikling fra en avdeling, skriver politiet på Twitter. Avdelingen er ifølge politiet evakuert. En person skal ha fått i seg litt røyk..

Aftenposten - 28 okt 20 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 29. oktober

Riving av Gaustad Sykehus. Seksualiserte bilder og kvinneforakt. Barnevernet.

P4 - 11 jun 20 kl. 05:32

Sykehusansatte protesterer

Sykehusansatte ved Oslo Universitetssykehus protesterer nå mot planer om å rive sykehusbygg på Rikshospitalet for å gjøre plass til nye ved Gaustad Sykehus. Ingen reguleringsplan er vedtatt De ansatte mener det er uforsvarlig og uansvarlig å rive viktige bygg før planene om et nytt sykehus er sikre. Samtlige fagforeninger ved sykehuset har nå sendt brev til ledelsen der de advarer mot å rive for tidlig, skriver Dagsavisen..

NRK - 25 nov 19 kl. 15:14

Fakkeltog mot Ullevål-nedleggelse

Hundrevis av demonstranter samles i Oslo sentrum for å gå i fakkeltog mot nedleggelsen av Ullevål og Gaustad Sykehus onsdag ettermiddag. I 2016 vedtok Helse sør-øst å legge ned Ullevål for å bygge et stort regionsykehus på Gaustad..

Aftenposten - 25 nov 19 kl. 15:27

Hundrevis i fakkeltog mot nedleggelse av Ullevål sykehus

Hundrevis av demonstranter samles i Oslo sentrum for å gå i fakkeltog mot nedleggelsen av Ullevål og Gaustad Sykehus onsdag ettermiddag..

NRK - 07 aug 19 kl. 09:38

Vil ha omkamp om Ullevål

Alle Oslos partier, med unntak av Arbeiderpartiet og Høyre, går nå sammen for å kreve omkamp om Ullevål sykehus, skriver Dagsavisen. De vil stemme nei til ny reguleringsplan for nye Gaustad Sykehus, melder NTB som siterer avisen..

P4 - 07 aug 19 kl. 09:41

Vil ha omkamp om Ullevål

Alle Oslos partier, med unntak av Arbeiderpartiet og Høyre, går nå sammen for å kreve omkamp om Ullevål sykehus. Det skriver Dagsavisen. De vil stemme nei til ny reguleringsplan for nye Gaustad Sykehus, skriver avisen..

Aftenposten - 01 mar 19 kl. 17:29

Helse Sør-Øst vurderer å kutte høyden på nye Gaustad Sykehus. Diskuterer ny løsning med Riksantikvaren.

Plan- og bygningsetaten er kritisk til de 60–70 meter høye sykehusblokkene som er foreslått på Gaustad. Helse Sør-Øst diskuterer nå med Riksantikvaren om de kan bygge tett inntil fredede bygninger i stedet..

VG - 13 mar 17 kl. 11:50

Slår alarm om ulovlig tvangsbruk ved Gaustad Sykehus

For ett år siden fortalte VG historien om en kvinne som ble utsatt for massiv tvangsbruk ved Gaustad Sykehus. Nå slår Trond Dale, som har ansvaret for rettssikkerheten til pasientene, full alarm..

P4 - 13 mar 17 kl. 07:10

Slår alarm om ulovlig tvang

- Gaustad Sykehus driver med ulovlig tvang. Det sier Trond Dale som har ansvaret for sikkerheten til pasientene ved sykehuset, til VG. Dale har rapporter saken til helsemyndighetene og mener blant annet at tvang ikke dokumenteres, at beltelegginger blir brukt for lenge og at tilsyne er mangefulle.

Aftenposten - 18 feb 17 kl. 21:30

Juklerødsaken på Teater Ibsen: Pasienten fra helvete

Han var pasienten som i protest mot egen diagnose okkuperte Gaustad Sykehus i 11 år. Teater Ibsen tar Arnold Juklerøds kamp videre til scenen..

P4 - 27 maj 16 kl. 12:53

- Forsvarlig behandling av Gaustad-kvinnen

Fylkeslegen gir ingen kritikk til Gaustad Sykehus i Oslo etter VGs saker om kvinnen som har vært beltelagt i over to år. Kvinnen i 30-årene var beltelagt store deler av døgnet de siste to årene - og intervjuene med VG førte til at Fylkesmannen i Oslo og Akershus opprettet tilsynssak. Vurderingen er at sykehuset har forholdt seg faglig forsvarlig, sier seksjonssjef Gaute Skirbekk til avisen..

VG - 27 maj 16 kl. 12:33

Fylkeslegen: Forsvarlig behandling av Gaustad-kvinnen

Fylkeslegen har gransket Gaustad Sykehus i Oslo etter VGs sak om kvinnen som har vært beltelagt over to år. Sykehuset får ingen kritikk..

P4 - 15 mar 16 kl. 12:31

Åpner tilsynssak mot Gaustad Sykehus

Fylkeslegen vil nå granske Gaustad Sykehus i Oslo etter at VG har skrevet om en kvinne som har vært tvangsinnlagt i ti år. Kvinner har ligget beltelagt store deler av døgnet de siste to årene på lukket avdeling. Fylkeslegen ønsker nå å undersøke om kvinnen får forsvarlig helsehjelp..

VG - 15 mar 16 kl. 12:10

Åpner tilsynssak mot Gaustad Sykehus

Fylkeslegen vil granske Gaustad Sykehus i Oslo etter VGs saker om kvinnen som har vært beltelagt over to år..

VG - 15 mar 16 kl. 19:18

Høie om Gaustad-saken: – Utfordrer oss på hvor grensene skal gå

I to år har kvinnen levd med beltene på Gaustad Sykehus. Helseminister Bent Høie tror mange vil ha sympati med hennes ønske om å forlate livet..

NRK - 15 mar 16 kl. 13:46

Fylkeslegen gransker Gaustad

Fylkeslegen har besluttet å granske Gaustad Sykehus i Oslo etter VGs artikler om en kvinne som har vært beltelagt i snart to år. Seksjonssjef Gaute Skirbekk hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus sier de vil undersøke at kvinnen får god behandling..

VG - 14 mar 16 kl. 10:41

Advokat om Gaustad-saken: – Beltebruken må granskes

Gaustad Sykehus har en kvinne vært beltelagt hele eller deler av døgnet i to år. Kvinnens advokat mener saken er så alvorlig at den nå må granskes av helsemyndighetene..

P4 - 16 mar 16 kl. 06:27

- Må til høyesterett

Det burde vært en selvfølge at den tvangsinnlagte kvinnen på Gaustad Sykehus i Oslo fikk saken sin behandlet av høyesterett. Det mener tidligere høyesterettsdommer Kjetil Lund. VG har skrevet om kvinnen som har vært tvangsinnlagt i ti år, og som har ligget beltelagt på lukket avdeling store deler av døgnet de siste to årene..

VG - 15 mar 16 kl. 21:01

Et spørsmål om liv og død

En ung kvinne har ligget bundet i reimer på Gaustad Sykehus i to år. Hennes eneste ønske er å få dø..

VG - 14 mar 16 kl. 17:46

50 tilsyn – ingen reaksjoner på beltebruken

De siste to årene har kontrollkommisjonen vært på rundt femti tilsyn ved Gaustad Sykehus uten å reagere på belteregimet en kvinne i 30-årene lever under..

Aftenposten - 12 sep 14 kl. 10:07

Lindell med skrekk fra kjelleren

Oslo (NTB-Veronica Karlsen): Unni Lindell er blitt lommekjent på Gaustad Sykehus. I katakombene under sykehuset snekret hun en krimgåte og kjempet med egen frykt og klaustrofobi..

Aftenposten - 18 dec 13 kl. 09:24

Miljøhelten på Gaustad

Hun har vært en av ildsjelene på Gaustad Sykehus, siden hun startet som kokke på kjøkkenet i 1965. I mange år var Vigdis Smedsrud medarrangør til Gaustadløpene. Hun har fått de dårligste pasientene opp av sofaen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com