Frederiksen

Thursday, 25 July, 14:45

Nyheter om Frederiksen

NRK - 08 jun 24 kl. 14:28

Støre om Frederiksen-angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener angrepet mot hans danske kollega er et angrep på vårt åpne demokratiske samfunn. – Min gode venn og danske kollega Mette Frederiksen ble i går kveld angrepet på åpen gate i København. Det er fullstendig uakseptabelt, og et angrep på våre åpne demokratiske samfunn, sier Støre i en skriftlig uttalelse.

NRK - 08 jun 24 kl. 13:52

Siktelse: Slo Frederiksen med knyttet neve

Mannen som er siktet for å ha overfalt danskenes statsminister Mette Frederiksen fredag, ble i ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling. Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er siktede en 39 år gammel polsk mann. Av siktelsen går det fram at han skal ha slått Frederiksen i høyre skulder med knyttet neve slik at hun mistet balansen.

Klartale - 17 jul 24 kl. 09:30

PST er bekymret for mulige attentat i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret for mulige angrep. Det er snakk om angrep på folk i viktige stillinger. Slik som politikere.

NRK - 03 jul 24 kl. 18:23

Mann tiltalt for vold mot Danmarks statsminister

En 39 år gammel polsk mann er tiltalt for å ha utøvd vold mot Danmarks statsminister Mette Frederiksen i København i juni. Det opplyser mannens forsvarer til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Frederiksen ble i juni overfalt en av mann som dyttet henne hardt i overarmen mens hun gikk ned en gate i København på vei til en kaffeavtale med en venninne.

NRK - 08 jun 24 kl. 20:22

Mette Frederiksen etter valdshendinga: – Rysta

Danmarks statsminister Mette Frederiksen seier ho er rysta over valdsepisoden i går, der ho vart slått av ein mann i København. – Jeg er trist og rysta over episoden i går, men er i øvrig god behold, skriv ho på Instagram. Statsministeren skriv også at ho no treng ro, både for kropp og sjel.

VG - 08 jun 24 kl. 10:36

Mette Frederiksen fikk lettere nakkesleng etter hun ble slått fredag

Statsministeren i Danmark, Mette Frederiksen, ble slått av en mann på Kultorvet i København fredag..

NRK - 08 jun 24 kl. 10:36

Danmarks statsminister fikk lettere nakkesleng da hun ble slått fredag – er rystet over hendelsen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen fikk lettere nakkesleng etter overfallet fredag, opplyser Statsministerens kontor i en uttalelse DR siterer. Frederiksen ble kjørt til det danske Rikshospitalet etter hendelsen, og er i god behold men rystet etter hendelsen. Statsministeren skulle egentlig delta på flere arrangementer i flere byer i Danmark lørdag, men har avlyst grunnet overfallet.

NRK - 08 jun 24 kl. 08:26

Mann kreves varetektsfengslet etter slag mot Danmarks statsminister

Mannen som er mistenkt for å ha angrepet Danmarks statsminister Mette Frederiksen, framstilles for varetektsfengsling. Den 39 år gamle mannen vil bli krevet fengslet lørdag, opplyser politiet i København. Frederiksen ble fredag kveld angrepet av en mann på Kultorvet i København.

NRK - 07 jun 24 kl. 20:54

Danmarks statsminister slått på åpen gate

Danmarks statsminister Mette Frederiksen ble fredag kveld slått av en mann på Kultorvet i København. Mannen er pågrepet. Det opplyser det danske statsministerkontoret til nyhetsbyrået Ritzau.

VG - 03 jul 24 kl. 16:05

Mann tiltalt for vold mot Mette Frederiksen

En 39 år gammel mann er siktet for vold mot den danske statsministeren..

Klartale - 13 jun 24 kl. 06:00

– Det er veldig skremmende

Mette Frederiksen er Danmarks statsminister. 8. juni ble hun overfalt av en mann i København.

NRK - 11 jun 24 kl. 12:20

Mette Frederiksen: – Jeg er ikke helt meg selv ennå

Danmarks statsminister har gjort sitt første intervju etter overfallet fredag. Der sier hun at hun ikke helt er seg selv ennå, ifølge Danmarks Radio. Hun sier det er skremmende at noen krysser den siste fysiske grensen man har.

VG - 08 jun 24 kl. 17:15

39-åring var full da han slo Danmarks statsminister – politiet avviser politisk motiv

En 39 år gammel mann varetektsfengsles fram til 20. juni for å ha slått Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Han var full da hendelsen skjedde..

NRK - 08 jun 24 kl. 14:49

39-åring varetektsfengsles for slag mot Danmarks statsminister

Det skriver NTB. Danmarks statsminister Mette Frederiksen ble fredag kveld overfalt av en mann på Kultorvet i København. En 39 år gammel polsk mann er pågrepet og nå varetektsfengslet.

Dagbladet - 08 jun 24 kl. 14:30

- Fullstendig uakseptabelt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommenterer angrepet på sin danske kollega Mette Frederiksen fredag kveld..

Aftenposten - 07 jun 24 kl. 20:54

Danmarks statsminister slått ned på åpen gate

Danmarks statsminister Mette Frederiksen skal være slått på åpen gate i København..

Dagbladet - 07 jun 24 kl. 21:00

Statsministeren overfalt og slått

Den danske statsministeren Mette Frederiksen skal ha blitt angrepet av en mann på gata i København..

VG - 29 maj 24 kl. 07:28

Danmark tillater at våpen brukes på russisk territorium

Våpen som Danmark har gitt til Ukraina, kan brukes på russisk jord hvis det skjer innenfor folkeretten, ifølge statsminister Mette Frederiksen..

NRK - 13 mar 24 kl. 09:34

Danmark vil utvide verneplikten

Det melder statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressekonferanse onsdag. Verneplikten forlenges fra den nåværende tiden på normalt fire måneder til elleve måneder, skriver dansk TV 2. De vil også innføre verneplikt for kvinner.

NRK - 13 mar 24 kl. 09:34

Danmark: Vil utvide verneplikten

Det melder statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressekonferanse onsdag. Verneplikten forlenges fra den nåværende tiden på normalt fire måneder til elleve måneder, skriver dansk TV 2. De vil også innføre verneplikt for kvinner.

NRK - 29 apr 24 kl. 20:52

Danmark: Opposisjonsparti laget deepfake-video av statsministeren

I videoen sier Frederiksen blant annet at etter suksessen med å avskaffe den røde dagen store bededag, vil regjeringen nå også avskaffe pinsen, påsken og julen. Videoen er en såkalt deepfake, laget ved å manipulere videoer og lydopptak av statsministeren ved hjelp av kunstig intelligens. – Jeg synes det er langt over streken at Dansk Folkeparti lager en deepfake av en politisk motstander.

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

Dagbladet - 09 mar 24 kl. 09:34

Ble buet av scenen

Danmarks statsminister skulle holde 8. mars-tale da Palestina-demonstranter begynte å bue og avbryte henne. Da forlot Mette Frederiksen scenen..

VG - 14 jan 24 kl. 17:46

Mette Frederiksen postet bilde av kongen: Tagget feil kongehus

Den danske statsministeren Mette Frederiksen skulle hylle den nye kongen i sosiale medier..

NRK - 03 aug 23 kl. 19:32

Mette Frederiksen: – Bøker skal leses, ikke brennes

Et forbud mot koranbrenning innskrenker ikke ytringsfriheten, mener Danmarks statsminister Mette Frederiksen. – Det er ikke en ytring å brenne bøker, og derfor er det ikke en innskrenking av ytringsfriheten dersom det blir forbud mot å brenne religiøse tekster, sier Frederiksen i et intervju med Weekendavisen torsdag. Det er første gang den danske statsministeren uttaler seg i debatten om koranbrenning.

NRK - 12 jan 24 kl. 11:52

Danmark vil sende fregatt til Rødehavet

Den danske regjeringen gir full støtte til det britisk-amerikanske angrepet mot Houthi-bevegelsen i Jemen og vil sende en fregatt til Rødehavet. Regjeringen opplyser at den snart kommer snart til å legge fram et forslag i Folketinget om å sende fregatten til området. Den skal ikke ha et offensivt formål.

NRK - 08 jan 24 kl. 20:08

Det danske kongehuset har kunngjort programmet for tronskiftet

Danmarks nye konge, Frederik, vil holde en tale fra balkongen på Christianborg etter å ha blitt proklamert som konge søndag, kommer det fram av programmet. Klokken 15 søndag vil den nye kongen tre ut på balkongen på Christianborg, før statsminister Mette Frederiksen vil proklamere tronskiftet. Han skal deretter holde en tale og avslutte med sitt valgspråk, står det i programmet.

NRK - 01 jan 24 kl. 17:51

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Danmarks statsminister måtte omskrive nyttårstalen da dronningen kunngjorde at hun abdiserer. I talen snakket hun om hvordan landet vil savne dronningen. – Min nyttårstale i kveld blir en helt annen enn jeg opprinnelig hadde tenkt.

NRK - 31 dec 23 kl. 18:43

Statsministeren takker dronning Margrethe

Danmarks statsminister Mette Frederiksen takker i en pressemelding dronning Margrethe etter kunngjøringen om at dronningen abdiserer. – På vegne av hele befolkningen vil jeg gjerne rette en ektefølt takk til hennes majestet dronningen for hennes livslange dedikasjon og utrettelige innsats for kongeriket. Frederiksen legger til at mange dansker aldri har opplevd en annen monark.

NRK - 18 feb 24 kl. 02:19

Tysk våpenprodusent vil bygge fabrikk i Ukraina

Den tyske våpenprodusenten Rheinmetall har planer om at bygge en våpenfabrikk i Ukraina. Det skriver det tyske nyhetsbyrået DPA, melder Danmarks Radio. I forbindelse med sikkerhetskonferansen som pågår i München har virksomheten sammen med en ukrainsk partner underskrevet en intensjonsavtale.

NRK - 10 feb 24 kl. 22:42

Danmark vil gjøre organdonasjon automatisk

Danmarks regjering vil at alle i landet automatisk skal bli organdonorer når de fyller 18 år, melder Danmarks Radio. De som ikke vil donere organer etter sin død, må aktivt velge det bort etter at de blir myndige, ifølge forslaget. I dag står over 400 dansker på ventelisten for å få et nytt organ, påpeker Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Aftenposten - 15 jan 24 kl. 14:14

– Kjedelig at jeg ikke fikk være med på lik linje med alle andre

En skadet Emil Frederiksen drar nytte av sjefens språkkunnskaper..

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Fredrik 10.

Fra balkongen på Amalienborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Fredrik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Frederik 10.

Fra balkongen på Christianborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Frederik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - 06 jan 24 kl. 12:49

Danmark utsetter leveransen av F-16-fly til Ukraina

F-16-flyene Danmark lovet at Ukraina skulle få rundt nyttår, blir opptil et halvt år forsinket, opplyser det danske forsvarsdepartementet til avisa Berlingske. Løftet om at Ukraina skulle få danske kampfly rundt nyttår ga statsminister Mette Frederiksen da hun fikk Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på besøk i august. Nå viser det seg at ukrainerne må vente i opptil et halvt år før de får de danske flyene.

NRK - 01 jan 24 kl. 21:06

Danmark vil gi gratis fertilitetsbehandling ved barn nummer to

Den danske regjeringen vil tilby gratis fertilitetsbehandling for par som sliter med å få barn nummer to. I fjor kunne kvinner og par få opp til tre gratis forsøk på prøverørsbehandling på offentlige fertilitetsklinikker i Danmark. Fra 1.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:41

Ingen rettssak mot dansk eks-forsvarsminister

Rettssaken mot Danmarks tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blir ikke gjennomført. Saken handler om lekkasjer av hemmeligstemplet informasjon. Det er eksministerens advokat, René Offersen, som onsdag opplyser til dansk TV 2 News at saken er henlagt.

Klartale - 25 dec 23 kl. 06:08

Hva heter julenissen på dansk? Prøv våre julenøtter

Jula er en tid hvor mange møtes, både familie og venner. Hva med å samle gjengen for en runde med julenøtter? Her finner du spørsmål og gåter for både store og små.

NRK - 19 dec 23 kl. 11:19

Danmark og USA har inngått forsvarsavtale

Den ventede forsvarsavtalen mellom Danmark og USA er på plass. Norge, Sverige og Finland har allerede inngått lignende avtaler. Statsminister Mette Frederiksen redegjorde for avtalen på en pressekonferanse i København tirsdag.

Klartale - 14 dec 23 kl. 13:42

Fire personer pågrepet for planlegging av terror

Tre personer ble pågrepet i Danmark torsdag morgen. Det opplyser dansk politi. Politiet opplyste om hendelsen tidligere torsdag.

NRK - 13 dec 23 kl. 08:08

President Volodymyr Zelenskyj er i Norge

Det melder regjeringen i en pressemelding. Statsminister Jonas Gahr Støre er vert for besøket. Zelenskyj og Støre skal ha møter der Norges videre støtte til Ukraina blant annet er tema.

NRK - 15 jun 23 kl. 13:02

Mette Frederiksen vil at Stoltenberg skal fortsette som Nato-sjef

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier det er en «god løsning» å forlenge perioden til Nato-sjefen Jens Stoltenberg med ytterligere ett år. – Absolutt. Jeg mener Stoltenberg har ganske enkelt vært fremdragende i spissen for Nato i mange år, men også i en meget dramatisk tid, sier Frederiksen til DR.

NRK - 20 aug 23 kl. 19:10

Zelenskyj: – Vi er klar for å avgi Belgorod mot medlemskap i Nato

Ukrainas president fikk søndag spørsmål om mulige forhandlinger om landområder med Russland, og svarte sarkastisk at de kan avgi Belgorod, en russisk grenseby. Jens Stolenbergs stabssjef Stian Jenssen uttalte seg i en debatt nylig at et mulig scenario er at Ukraina avgir landområder mot medlemskap i Nato. Under en pressekonferanse på den danske flybasen Skrydstrup søndag fikk han spørsmål om temaet.

NRK - 03 okt 23 kl. 04:49

Kvinner fra Grønland stevner den danske staten

67 grønlandske kvinner stevner den danske staten og krever 300.000 kroner hver i erstatning, etter at flere tusen kvinner i fruktbar alder fikk satt inn spiral på 60- og 70-tallet, skriver DR. Danske myndigheter var bekymret for kostnadene av en befolkningsøkning på Grønland og fikk danske leger til å sette inn spiraler hos fruktbare kvinner, mange uten samtykke, eller at kvinnene fikk vite om det.

Aftenposten - 12 sep 23 kl. 18:20

Da han valgte RBK, tok Arsenal-stjernen kontakt

RBK-ving Emil Frederiksen (23) gjester Rasmus&Saga..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com