Fredag

Wednesday, 07 December, 18:03

Nyheter om Fredag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - Igår: 09:11

Hvilke ukedager bør du kjøpe drivstoff?

Konkurranse-tilsynet har sett på prisen på drivstoff. Der kommer det fram at prisen på bensin og diesel er lavest tirsdag og Fredag morgen. – Vi har det siste året sett rekordhøye priser på drivstoff.

NRK - 25 nov 22 kl. 17:16

Norse Atlantic stupte på flat Oslo Børs

I løpet av uken har Oslo Børs steget over 3 prosent. På ukens siste dag steg hovedindeksen med marginale 0,09 prosent, til 1.215,51 poeng.

NRK - 03 dec 22 kl. 16:23

Ansatte i god behold etter silokollaps

Fredag formiddag revnet en silo på Romerike, og to personer ble skadet. En av dem skal ha blitt kastet 50–60 meter av trykkbølgen som kom fra silokollapsen. Begge ble fraktet til sykehuset, men er nå tilbake på beina, ifølge daglig leder av selskapet Hey'di AS, som eier siloen, Jørn Teksum: – Begge er skrevet ut av sykehuset, og er i god behold, skriver han i en melding til NRK.

NRK - 02 dec 22 kl. 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien.

Klartale - 02 dec 22 kl. 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.

NRK - 02 dec 22 kl. 05:30

Streik blant ingeniørene avverget på overtid

Nito og NHO ble enige fem timer på overtid i meklingen natt til Fredag, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant norske ingeniører. – I meklingen mellom Nito og NHO vedrørende Nito-overenskomsten, nådde partene – med riksmekler Mats Rulands mellomkomst – fram til en forhandlingsløsning.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:57

Kan bli ingeniørstreik fra Fredag

Det kan bli streik blant 123 medlemmer i Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (Nito) fra Fredag. Forbundet er nå i mekling med NHO, og meklingsfristen går ut ved midnatt. Hvis det blir streik, rammer den først hovedsakelig Nexans Norway i Halden og Siemens AS i Oslo.

Klartale - 28 nov 22 kl. 10:10

Kongen er tilbake på jobb

– Han var bare sykmeldt Fredag, så han er tilbake på jobb i dag, skriver Guri Varpe i en tekstmelding til nyhetsbyrået NTB. Hun er kommunikasjons-sjef hos Slottet. Kongen skal møte forsvarssjef Eirik Kristoffersen mandag.

NRK - 28 nov 22 kl. 03:43

Mange pågrepet under marsj mot kvinnevold i Tyrkia

Mange mennesker ble arrestert under en demonstrasjon i Istanbul søndag mot vold mot kvinner, ifølge arrangørene. Rundt 40 mennesker ble tatt i forvaring av politiet i Istanbul søndag, ifølge en gruppe som kjemper mot drap på kvinner. Fredag ble rundt 200 arrestert ved en annen protest mot kvinnevold.

NRK - 16 nov 22 kl. 11:27

Støre varsler oppklaring om lakseskatten

Fredag vil regjeringen oppklare spørsmål rundt den foreslåtte lakseskatten, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Men han vil ikke bekrefte endringer. – Fredag er det et møte mellom finans- og fiskeriminister, og de største aktørene i næringen.

NRK - 5 timer siden

Gult farevarsel i Øst-Finnmark

Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel på snøfokk i Øst-Finnmark. Det er på torsdag og Fredag at ventes snøfokk på grunn av sterk vind og snø i deler av Finnmark. I varselet står set at snøfokk gir redusert sikt, og det kan bli vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i veibanen..

NRK - I førrgår: 14:43

262 dømt til fengsel etter masserettssak i Tsjad

En domstol i Tsjad har dømt 262 personer til fengsel etter de voldelige protestene mot militærstyret tidligere i høst. Flere hundre personer ble arrestert etter demonstrasjonene som kostet rundt 50 mennesker livet i oktober. 401 personer ble forrige uke stilt for retten i høysikkerhetsfengslet Koro Toro, nordøst for hovedstaden N'Djamena.

NRK - I førrgår: 13:52

Medietilsynet uroa for datalagringsforslag

Medietilsynet fryktar færre kjem til å deltak i det offentlege rom dersom PST kan lagre data frå opne kjelder på nett i fem år, skriv tilsynet i ei pressemelding. Regjeringa foreslo Fredag at PST skulle kunne gjere dette for å avdekke truslar. – Vi er kritiske til at PST kan hente inn data som er samla inn om norske brukarar utan at det er grunn til mistanke.

NRK - 24 nov 22 kl. 10:32

Støre skal orientere om flyktningsituasjonen i Norge og Europa

Statsminister Jonas Gahr Støre og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen holder pressekonferanse om flyktningsituasjonen i Norge og Europa. Det skjer Fredag klokka 9.15.

NRK - 04 dec 22 kl. 06:14

Estland styrker forsvaret

Nato-medlem og Russland-nabo Estland styrker forsvarsevnen ved å anskaffe det avanserte amerikanske rakettartillerisystemet Himars. Estland skrev under på avtalen med USA Fredag. Det opplyste estiske forsvarstopper lørdag.

VG - 04 dec 22 kl. 01:01

Syvåring funnet drept - budbilsjåfør pågrepet

I to døgn lette store styrker etter Athena Strand (7) som forsvant fra oppkjørselen sin i Texas, USA. Fredag ble syvåringen funnet drept..

NRK - 03 dec 22 kl. 23:56

Protestar i konservativ del av Iran

Kvinner i den konservative delen av Iran tar del i protestane. Til nå har stort sett berre mennene i den iranske provinsen tatt til gatene i protestar mot regimet. Svartkledde kvinner i den meir religiøse og tradisjonelle regionshovudstaden Zahedan i provinsen i Sistan-Balutsjistan tok Fredag del i protestane mot det iranske regimet, skriv nyheitsbyrået AFP.

NRK - 03 dec 22 kl. 20:42

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 03 dec 22 kl. 14:28

Iran: Hijab-påbud skal vurderes

Påbudet om hodeplagg for iranske kvinner skal vurderes, ifølge landets riksadvokat. – Både nasjonalforsamlingen og rettsvesenet jobber med dette – om loven trenger noen endringer, sa Mohammad Jafar Montazeri i den hellige byen Qom. Han ble sitert av det iranske nyhetsbyrået ISNA Fredag.

NRK - 03 dec 22 kl. 13:32

Plastproduserende land skeptiske til avtale mot plastforurensning

Flere land med stor produksjon av plast og olje er negative til en internasjonal avtale med tydelige krav for å stanse plastforurensing. Det ble klart på det første møtet til en FN-komité som skal lage et utkast til en ny plastavtale. Møtet ble holdt i Punta del Este i Uruguay og ble avsluttet Fredag.

VG - 03 dec 22 kl. 12:43

Palestiner drept av israelsk politi: - Forferdet

Fredag ble en palestiner skutt på åpen gate på den okkuperte vestbredden i Palestina. Imidlertid strides det om hva som var forløpet til hendelsen..

NRK - 03 dec 22 kl. 12:09

Medier: PKK-medlem utlevert fra Sverige til Tyrkia

Sverige har utlevert et medlem av den kurdiske gruppen PKK til Tyrkia, melder tyrkiske medier. Mahmut Tat er i Tyrkia dømt til fengsel i seks år og ti måneder for medlemskap i Kurdistans arbeiderparti (PKK), som Tyrkia, EU og USA regner som en terrororganisasjon. Tat flyktet til Sverige i 2015, men svenske myndigheter har avvist asylsøknaden.

NRK - 03 dec 22 kl. 10:17

En person på sykehus etter slagsmål

En person ligger på sykehus etter et slagsmål på en privat fest med flere ungdommer i Arendal sentrum Fredag kveld. Det opplyser politiet. Tre personer er pågrepet og siktet for kroppsskade.

NRK - 03 dec 22 kl. 06:01

Kamel vant skjønnhetskonkurranse i Qatar

Nazaa'a viftet med øyevippene og viste fram et tannrikt smil foran kameraene da hun ble kåret som vinner av en skjønnhetskonkurranse for kameler i Qatar. – Jeg synes vår kamel gjorde det bedre enn Ronaldo og Messi, spøkte Jassim al-Kuwari, som tilhører familien som eier Nazaa'a. Skjønnhetskonkurranser for kameler holdes regelmessig i Midtøsten.

NRK - 03 dec 22 kl. 06:08

Ukraina har fått luftforsvarssystem fra Spania

Ukraina har mottatt den første leveransen av et luftforsvarssystem av typen Hawk fra Spania. Kunngjøringen ble gjort i den ukrainske havnebyen Odesa Fredag av forsvarsminister Oleksij Reznikov etter et møte med Spanias forsvarsminister Margarita Robles. (NTB-DPA) Spania skal sende flere leveranser av samme system.

NRK - 03 dec 22 kl. 05:48

USA med nytt bombefly

USAs nye bombefly B-21 Raider er avduket i Palmdale i California. Prosjektet har vært holdt topphemmelig, med stigende bekymring for en konflikt med Kina som bakteppe. Fredag kveld fikk spesielt inviterte gjester for første gang se flyet på et strengt kontrollert arrangement.

NRK - 03 dec 22 kl. 04:21

Bolivia skal holde ny folketelling for å få slutt på uro

Senatet i Bolivia har bestemt at det skal holdes en folketelling 23. mars 2024, som skal ligge til grunn for fordeling av støtte til regionene. Det har vært store uroligheter i landets største by, Santa Cruz, i fem uker, fordi mange mener at regionen får for lite penger.

NRK - 03 dec 22 kl. 02:39

Macron møtte Elon Musk med krav

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han har hatt en «tydelig og ærlig» samtale med Twitter-eier Elon Musk under et besøk i New Orleans i USA. I samtalen ga Macron uttrykk for bekymring knyttet til moderering av innhold på Twitter. – Twitter må bestrebe seg på å få på plass klare brukervilkår, betydelig styrking av innholdsmoderering, og beskyttelse av ytringsfrihet for å kunne overholde europeisk regulering, skrev Macron på Twitter etter møtet med Musk i New Orleans Fredag..

NRK - 03 dec 22 kl. 01:41

E8 åpnet i Balsfjord etter ulykke

E8 er gjenåpnet i Balsfjord i Troms etter en møteulykke ved Seljelvnes Fredag kveld. To menn og en kvinne er fraktet til sykehus, men de er ikke alvorlig skadet..

NRK - 03 dec 22 kl. 00:34

Moderate skader etter Balsfjord-ulykke

To menn og en kvinne som ble fraktet til sykehus etter ulykke på E8 på Seljelvnes i Balsfjord i Troms, er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. – Ulykken skjedde i en 90-sone noen hundre meter etter avkjørselen til Lakselvbukt i retning Tromsø, forteller operasjonsleder Robin Lindberg i Troms politidistrikt til NTB. To av de skadde var utenlandske turister, ifølge politiet.

NRK - 11 nov 22 kl. 17:32

Oslo Børs avsluttet uken med oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs endte Fredag på 1.196,2 poeng, opp 0,52 prosent. Det ble imidlertid nedtur for flyselskapet Flyr.

NRK - 02 dec 22 kl. 22:57

Snowden avla ed som russisk statsborger

Edward Snowden, som endte opp i Russland etter å ha avslørt USAs masseovervåkingsprogram, har mottatt sitt russiske pass og avlagt ed som russisk statsborger. Det opplyser hans advokat Anatolij Kutsjerena til russiske nyhetsbyråer Fredag. Ifølge Kutsjerena fikk Snowden passet og avla ed torsdag, rundt tre måneder etter at han ble innvilget russisk statsborgerskap av president Vladimir Putin.

NRK - 02 dec 22 kl. 21:39

Kvinner slutter seg til protester sørøst i Iran

Også i den svært konservative iranske provinsen Sistan-Baluchistan har kvinner nå gått ut i gatene for å kreve frihet og rettigheter. I ukevis har mennene i den sunnidominerte provinsen sørøst i Iran demonstrert mot landets sjiamuslimske regime. Fredag fulgte en gruppe kvinner etter.

NRK - 02 dec 22 kl. 21:12

Borrell: 1.100 ukrainske soldater har så langt fått militær trening av EU

EU har så langt trent 1.100 ukrainske soldater i forbindelse med opplæringsprogrammet som startet for drøyt to uker siden. Borrell kom med opplysningen i forbindelse med at han Fredag besøkte en treningsleir i Brzeg i Polen.

NRK - 02 dec 22 kl. 21:12

Borrell: 1100 ukrainske soldater har fått militær trening av EU

EU har så langt trent 1100 ukrainske soldater i forbindelse med opplæringsprogrammet som startet for drøyt to uker siden. EUs utenrikssjef Josep Borrell kom med opplysningen i forbindelse med at han Fredag besøkte en treningsleir i Brzeg i Polen. Han beskriver trengingsoperasjonen som et bevis på at Europa vil støtte Ukraina mens landet forsvarer seg mot Russland.

NRK - 02 dec 22 kl. 20:35

Ungdomsgjeng stanset T-banetrafikken i Oslo

Fredag kveld skapte en ungdomsgjeng uro på T-banen i Oslo. Sporveien skrev på Twitter at de stanset trafikken i begge retninger mot Vestli, Hasle og Løren. Politi ankom stedet like etter, og fikk kjapt orden på situasjonen..

NRK - 02 dec 22 kl. 20:29

Oppretter straffesak etter silokollaps

To person ble Fredag formiddag sendt til sykehuset, etter at en silo revnet på Romerike. Personene er anslått å ha blitt kastet mellom 50–60 meter av trykkbølgene. Nå velger politiet å opprette straffesak, skriver Romerikes Blad.

NRK - 02 dec 22 kl. 18:43

Glatte veier i Leksvik - to trafikkulykker

En bil skal ha snurret og ligger i grøfta ved Storvatnet i Leksvik, skriver politiet på Twitter. Ifølge politiet er det svært glatt i Leksvik Fredag kveld. Nødetatene er på vei til ulykkestedet fra et annet ulykkested i Leskvik.

NRK - 02 dec 22 kl. 18:08

BA: Politiet står fortsatt uten svar etter blodfunn på Landås

Politiet har brukt store ressurser for å oppklare funn av flere blodspor i et hus i Landås i Bergen. De frykter en ukjent fornærmet kan være alvorlig skadet etter hendelsen og sendte inn DNA-prøver av blodet torsdag morgen. Fredag kveld melder BA at politiet har fått svar på analysen, men at de fremdeles står uten svar.

NRK - 02 dec 22 kl. 17:24

To dømt etter dyretragedien på Osterøy

To menn, en far og en sønn, er dømt til fengsel etter dyretragedien på Osterøy. Dommen i Hordaland tingrett ble avsagt Fredag. Den ene mannen må sone i ett år og ni måneder og den andre i 120 dager.

E24 - 02 dec 22 kl. 16:26

Oslo Børs falt på ukens siste handelsdag

Oljegiganter ledet an nedturen på Oslo Børs Fredag. Dof-aksjen raste etter melding om rekonstruering..

NRK - 02 dec 22 kl. 13:21

Mehl: Et viktig forslag for å håndtere situasjonen vi står i

Regjeringen foreslår å gi PST flere måter å avdekke ekstremisme, etterretning og terrorplanlegging på. Nødvendig i situasjonen i dag, mener justisministeren. – Vi vil gi PST flere hjemler for blant annet å avdekke ekstremisme, etterretning eller terrorplanlegging.

Klartale - 02 dec 22 kl. 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse Fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com