Fredag

Mandag, 17 Mai, 06:07

Nyheter om Fredag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 22:44

Fire pågrepet etter slåsskamp

Etter at en mann i 40-årene ble angrepet av åtte andre menn i Skien Fredag kveld, har politiet pågrepet fire menn og satt dem i arresten. Politiet i byen forsøkte Fredag kveld å få oversikt over hva som lå bak da den lokale mannen ble angrepet av de åtte i 20.40-tiden Fredag.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet i Hokksund

En mann er pågrepet etter at tre maskerte menn Fredag kveld brøt seg inn i en bolig i Hokksund. En person ble truet og fikk knivskader. Natt til søndag opplyser politiet at en mann i 20-årene fra Vestfossen er pågrepet i forbindelse med saken.

NRK - I førrgår: 23:44

Salgsrekord for vinmonopolet

Det var lange polkøer flere stedet i landet Fredag, og Vinmonopolet satte omsetningsrekord for 2021. Sosiale medier flommet over av bilder og videoer av de lange polkøene Fredag. Det viste seg også i Vinmonopolets omsetning, som var rekordhøy så langt i år, skriver Dagbladets Børsen.

NRK - I førrgår: 21:35

Undersøker mistenkelig dødsfall

Etterforskere fra politiet undersøker Fredag kveld en adresse i Sandnes etter at en person ble funnet død på stedet. Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt forteller til Sandnesposten at politiet fikk melding fra noen i nabolaget om at en død person var blitt funnet på adresse. Etterforskere rykket til adressen og gjorde Fredag kveld fortsatt undersøkelser på stedet.

NRK - I førrgår: 18:40

Libanesisk mann døde

En 21 år gammel libanesisk mann døde Fredag av brannskadene etter at han og andre i en ungdomsgruppe hadde prøvd å krysse et sikkerhetsgjerde på grensen til Israel, melder Reuters. En annen ungdom ble også skadet av brannen etter at libanesere hadde samlet seg ved grenseområdet for å protestere og vise solidaritet med palestinerne. Fredag uttalte det israelske militæret at en rekke folk i Libanon hadde ødelagt grensegjerdet til Israel og satte fyr på et felt i området.

NRK - I førrgår: 13:50

Shin Bet: Tolerer ikke vold i byen

Lederen for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, Nadav Aframan, sa Fredag at han ikke tolererer «etnisk vold» fra noen av partene i konflikten. Det har vært voldelige sammenstøt på nettene i flere israelske byer den siste uken. – Jeg tillater ikke at voldelige lovbrytere får begå terrorisme i Israels gater, sa Aframan Fredag, melder AP..

NRK - I førrgår: 08:40

Flere drept på Gazastripen

Ifølge avisen Haaretz ble en far og hans tre døtre drept i et luftangrep på Gazastripen, natt til Fredag. Til sammen skal 115 palestinere ha mistet livet siden mandag. Over 600 er skadet, opplyser helsedepartementet Fredag.

NRK - I førrgår: 08:18

India: Over 24 millioner smittede

Fredag bikket smittetallet i India 24 millioner, med en daglig økning på 343.144 koronasmittede. Fredag ble det også registrert over 4000 døde..

NRK - 14 mai 21 kl. 02:56

Jordskjelv ved Fukushima

Et jordskjelv med en styrke målt til 6 rammet et havområde utenfor Fukushima i Japan Fredag morgen. Skjelvet fant sted klokken 8.58 på morgenen (1.

NRK - 13 mai 21 kl. 02:36

Nye møter i sikkerhetsrådet Fredag

Det vil bli nytt møte i FNs sikkerhetsråd førstkommende Fredag om situasjonen i Midtøsten, melder nyhetsbyrået AFP. Sikkerhetsrådet ble ikke enige om en felles uttalelse om Israel og Palestina onsdag og kaller inn til et nytt møte..

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 18:24

Oslo innkaller til ny pressekonferanse om gjenåpningen neste Fredag

Byrådet i Oslo vil på en pressekonferanse Fredag neste uke komme tilbake til den videre gjenåpningen av Oslo..

NRK - 10 mai 21 kl. 14:19

Etterforsker funn av død mann

Sørøst politidistrikt har innledet etterforskning etter at en mann i slutten av 70-årene ble funnet død i sin bolig på Veme nordvest for Hønefoss Fredag 7. mai. – Jeg kan ikke være konkret på akkurat hva det er som gjør at vi har iverksatt en etterforskning, men det er enkelte funn på stedet, sier politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge ved Hønefoss politistasjon til NTB.

NRK - 08 mai 21 kl. 06:44

4000 døde Fredag i India

For første gang er det registrert over 4000 døde av koronaviruset på én dag i India. Fredag døde 4187, opplyste myndighetene lørdag. I alt er 238.

NRK - 08 mai 21 kl. 01:41

Over 2000 døde i Brasil Fredag

Tallet på koronasmittede steg med 79.000 i Brasil Fredag,og 2165 nye dødsfall ble registrert. I alt er 15 millioner smittet og 419.

NRK - 07 mai 21 kl. 12:59

114 koronapasienter innlagt

Fredag var 114 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på én pasient fra dagen før. 28 av pasientene får respiratorbehandling.

NRK - 07 mai 21 kl. 11:01

Forlenger unntakstilstand i Tokyo

Mindre enn tre måneder før OL forlenget japanske myndigheter unntakstilstanden i Tokyo og en rekke andre områder som følge av koronaviruset. Perioden med unntakstilstand skulle opprinnelig ha vært avsluttet 11. mai, men Fredag opplyser statsminister Yoshihide Suga at den er forlenget ut måneden.

NRK - 7 timer siden

Savnet mann funnet i live i Steigen

En eldre mann som har blitt søkt etter i Steigen i Nordland søndag, er funnet i live. Han ble funnet av et redningshelikopter og overtatt av helsevesenet. Politiet i Nordland takker alle som bidro for en meget vellykket aksjon.

NRK - 9 timer siden

Leiteaksjon i Steigen

Politiet har sett i gang ein leiteaksjon etter ein eldre mann i Steigen i Nordland, som var sist sett Fredag. Politiet skriv på Twitter at dei har kalla ut frivillige leitemannskap. Hundepatruljar er også på veg, samt redningshelikopter frå Bodø..

NRK - 12 timer siden

Sju nye smittetilfeller i Horten

I løpet av helgen har sju personer testet positivt for covid-19 i Horten. Dermed er totalt 35 personer koronasmittet denne uka. Fredag ble det registrert tre smittetilfeller.

NRK - Igår: 04:37

53 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 53 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 30 under snittet de sju foregående dagene. 53 tilfeller er 48 færre enn på Fredag, og 17 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - Igår: 23:23

Norsk kvinne omkom i Spania

En norsk kvinne mistet Fredag livet i det som omtales som en fallulykke i den spanske byen Marbella. – Vi er kjent med at en norsk statsborger er omkommet i Spania, sier pressevakt Ane Lunde til Dagbladet. Det er lokale medier som skriver at det er snakk om en kvinne som døde i det de omtaler som en fallulykke..

NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken møter Sikkerhetsrådet

USAs utenriksminister Antony Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd Fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister. Kina tar denne uka over presidentskapet i Sikkerhetsrådet, der Norge sitter som medlem. Fredag vil Kina gi en orientering om opprettholdelse av internasjonal fred og sikkerhet, i et møte ledet av utenriksminister Wang Yi..

NRK - Igår: 06:56

Funn av flere lik på en eiendom

Nedgravde lik av sju kvinner og tre barn er funnet på en tidligere politimanns eiendom i El Salvador. 51-åringen ble pågrepet forrige lørdag på mistanke om å ha drept to kvinner. Naboer i Chalchuapa ringte til politiet og meldte at de hadde hørt en kvinne rope etter hjelp, opplyste påtalemyndigheten Fredag.

NRK - I førrgår: 04:23

Over 80.000 døde i Colombia

Colombia har passert 80.250 koronarelaterte dødsfall siden pandemien startet. Intensivavdelingene i landets største byer er nesten fulle.

NRK - I førrgår: 02:07

Flere døde etter tornadoer i Kina

To tornadoer har tatt livet av minst sju mennesker i Kina. Over 200 er skadd, opplyser kinesiske myndigheter. Seks personer døde og 218 ble skadd av en tornado Fredag kveld, opplyste bymyndighetene i Wuhan lørdag morgen.

NRK - I førrgår: 01:41

Malis regjering er oppløst

Malis overgangsregjering er oppløst, opplyser presidentens kontor, uten å oppgi noen begrunnelse. Presidentkontorets generalsekretær Kalilou Doumbia kom med kunngjøringen i en fjernsynssendt tale Fredag kveld. Han ga ingen begrunnelse for beslutningen om å oppløse overgangsregjeringen.

NRK - I førrgår: 00:11

Brann i fyrverkerifabrikk i Sverige

Etter lynnedslag Fredag kveld brøt det ut brann i et fyrverkerifabrikk i Ljungby i Sverige. Brannen resulterte i at flere fyrverkeriraketter gikk av ved fabrikken. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder SVT..

NRK - I førrgår: 23:55

13 nye smittede i Porsgrunn

13 nye smittetilfeller ble registrert i Porsgrunn Fredag. Flesteparten av disse har kjent smittevei og var allerede i karantene, skriver Porsgrunn kommune på sine hjemmesider..

NRK - I førrgår: 23:59

Børsoppgang i USA

Børsene i USA steg Fredag og hentet inn igjen noe av det store fallet fra tidligere i uken. Industritunge Dow Jones steg 1,1 prosent. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen gikk opp 1,5 prosent.

NRK - I førrgår: 23:26

Solberg deltok i toårsmarkering

Statsminister Erna Solberg deltok Fredag kveld på toårsmarkeringen for Christchurch Call. Et nettverk som ble etablert etter terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand i 2019. – Terrorangrepet i Christchurch viste at det er behov for mer internasjonalt samarbeid for å hindre at voldelig ekstremistisk materiale spres på nett.

NRK - I førrgår: 23:10

Mann omkom i utforkjøring

En mann omkom i en utforkjøring i Osdalen i Åmot kommune i Innlandet Fredag kveld. Politiet melder at pårørende er varslet. Det foregår undersøkelser på åstedet og vitner til ulykken avhøres, melder politiet i Innlandet på Twitter..

NRK - I førrgår: 22:51

300 ungdommer samlet i Molde

Rundt 300 ungdommer skal være samlet ved Kringstadbukte i Molde Fredag kveld. Flere skal være under 18 år, og noen skal være beruset. Politiet på stedet sier situasjonen er uoversiktlig , og at det fremstår som uforsvarlig med tanke på smittevern.

E24 - I førrgår: 22:59

Ny dagsrekord for Vinmonopolet: Solgte over 1,05 millioner liter Fredag

Det rekordhøye salget kommer bare to dager etter den forrige salgsrekorden før Kristi himmelfartsdag..

Aftenposten - I førrgår: 22:17

Vellykket operasjon for Lunde Pedersen

Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble operert Fredag kveld etter ulykken på sykkel..

VG - I førrgår: 22:17

Vellykket operasjon for Lunde Pedersen

Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble operert Fredag kveld etter ulykken på sykkel..

NRK - I førrgår: 22:01

Fører fastklemt etter bilulykke

En person sitter fastklemt etter at bilen kjørte av veien i Osdalen i Innlandet Fredag kveld. Luftambulanse og øvrige nødetater er på stedet. Det jobbes med å frigjøre vedkommende..

NRK - I førrgår: 21:51

Tre nye smittede – minner om regel

Tre personer i Vennesla har Fredag fått påvist koronasmitte. Alle var i karantene fra før, opplyser kommunen. To av de smittede er russ.

NRK - I førrgår: 21:47

Facebook tapte rettsrunde

Facebook tapte Fredag en rettsrunde mot det irske datatilsynet. Saken gjelder en EU-beslutning som kan føre til at selskapet må stanse dataoverføring til USA..

E24 - I førrgår: 21:48

Facebook tapte irsk rettsrunde om viktig prinsippsak

Facebook tapte Fredag en rettsrunde mot det irske datatilsynet. Saken gjelder en EU-beslutning som kan føre til at selskapet må stanse dataoverføring til USA..

VG - I førrgår: 21:17

Tung militær opprustning på israelsk side av grensen

Israelske bakke- og luftstyrker gjennomførte Fredag omfattende angrep mot et tunnelnettverk som militæret mener at benyttes av Hamas-krigere..

NRK - I førrgår: 21:13

Israel står overfor tre kamper

Israel står overfor en komplisert konflikt med kamper og uro på tre fronter – i Gaza, på Vestbredden og hjemme. Mens de israelske aksjonene mot mål på Gaza med fly, artilleri og stridsvogner raste videre Fredag, meldes det om ny uro mellom arabere og jøder i israelske byer. Samtidig er det meldt om voldsomme sammenstøt på Vestbredden, og situasjonen beskrives som den mest tilspissede siden den andre intifadaen i 2000.

NRK - I førrgår: 20:12

Vil ikke bruke oljefond politisk

Høyres landsmøte har vedtatt at oljefondet ikke skal brukes som politisk verktøy. Det ble klart i en votering Fredag. Det var Viken Høyre og Unge Høyre som sto bak forslaget, som fikk flertall til tross for en innstilling fra landsmøtets redaksjonskomité på å avvise det.

NRK - I førrgår: 19:57

Sonderer terrenget for fredssamtale

Et forhandlingsteam fra Afghanistans regjering og representanter for Taliban møttes i Qatar Fredag for å diskutere fremskyndelse av fredsforhandlingene. Det skjer etter måneder med full stans i forhandlingene..

VG - I førrgår: 19:32

USA-ekspert om Elise Stefanik: – Hun danser etter Trumps pipe

Smart, ambisiøs og svært Trump-lojal. Slik beskrives Elise Stefanik (36), som Fredag ble republikanernes tredje øverste leder i Representantenes hus..

NRK - I førrgår: 19:06

Høyre positiv til gründerpermisjon

Heltidsansatte bør kunne ta et halvt års permisjon for å starte opp noe nytt, mener Høyre. Forslaget tar utgangspunkt i en svensk ordning med gründerpermisjon. Heltidsansatte med fast stilling skal kunne kreve ubetalt permisjon i seks måneder for å starte egen næringsvirksomhet som ikke er i konkurrerende virksomhet med der man er ansatt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt