Nyheter om Fredag

Klartale - 05 apr 24 kl. 08:48

Ber folk i Oslo om å droppe bilen

Fredag morgen er bakken i Oslo hvit. Varselet om snø slo til. Men det har snødd litt mer enn ventet.

NRK - 13 apr 24 kl. 00:24

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste Fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 13 apr 24 kl. 00:24

Trump sier han vil vitne i «hysjpenge-saken»

Dommeren i den såkalte «hysjpenge-saken» mot Donald Trump avviste Fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 7 timer siden

Reuters: FNs sikkerhetsråd vil stemme over palestinsk medlemskap på Fredag

FNs sikkerhetsråd skal stemme over fullt medlemskap til Palestina Fredag, klokken 21:00 norsk tid. For at vedtaket skal gå gjennom må minst ni av de 13 sittende medlemmene av rådet stemme for, og uten at USA, Frankrike, Russland eller Kina setter ned veto. USA er ventet å blokkere vedtaket..

NRK - 8 timer siden

Reuters: Natos Ukraina-råd møtes Fredag

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Natos Ukraina-råd skal møtes førstkommende Fredag, skriver Reuters..

NRK - Igår: 20:24

Minnestund for Dutty Dior på Fredag

Familien ønsker alle velkommen til en åpen minnestund for Kristoffer Castin Åman, kjent av mange som Dutty Dior. Artisten døde lørdag 6. april.

NRK - 05 apr 24 kl. 23:31

To pågrepet for grovt ran i Bergen

To menn ble Fredag pågrepet og siktet for grovt ran i Bergen. Ranet fant sted på kvelden 31. mars, men de to ble først pågrepet i bergensområdet Fredag, skriver Bergensavisen.

VG - I førrgår: 10:33

Opplysninger til VG: Ny helseminister tidligst Fredag

Jonas Gahr Støre (Ap) får ifølge VGs opplysninger trolig ikke erstattet Ingvild Kjerkol som helseminister før tidligst Fredag denne uken..

NRK - 13 apr 24 kl. 18:38

Biden avbryter frihelg

President Joe Biden returnerer til Washington lørdag ettermiddag for å konsultere med sitt nasjonale sikkerhetsteam om hendelser i Midtøsten, opplyser Det hvite hus. Biden uttalte Fredag at han venter et iransk angrep mot Israel i løpet av kort tid. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA sa han at han venter at angrepet vil skje «heller før enn siden».

NRK - 13 apr 24 kl. 14:35

Savnet israelsk tenåring funnet drept

En savnet israelsk tenåring er funnet drept på den okkuperte Vestbredden, sier det israelske militæret. 14 år gamle Benjamin Achimeir forsvant Fredag, noe som utløste en omfattende leteaksjon og angrep på flere palestinske landsbyer. Det militære sier at guttens lik ble funnet etter at han ble drept i et terrorangrep.

NRK - 13 apr 24 kl. 01:48

Biden: – Ikke gjør det

USAs president Joe Biden sa Fredag at det er sannsynlig at Iran vil angripe Israel før eller senere, melder nyhetsbyrået Reuters. – Jeg vil ikke gi ytterligere detaljer, men jeg antar at det vil skje før eller senere, sa presidenten Fredag kveld. På spørsmål om hva budskapet er til Iran, svarte han: – Ikke gjør det!

NRK - 12 apr 24 kl. 16:50

Ny rekord på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte Fredagen med en oppgang på 1,54 prosent til 1376,17 poeng. Det er ny toppnotering. Forrige rekordnotering var bare for to dager siden.

VG - 12 apr 24 kl. 15:44

Opplysninger til VG: Kjerkol sparket Fredag morgen

Ingvild Kjerkol var beredt til å kjempe videre. Det var til ingen nytte, fikk hun vite Fredag morgen. Det får VG opplyst av kilder nært på prosessen..

NRK - 12 apr 24 kl. 07:19

Kjerkol dropper arrangement Fredag

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) skulle legge ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum Fredag. Det blir det ikke noe av. Isteden stiller statssekretær i departementet Ellen Rønning-Arnesen (Ap), opplyser kommunikasjonsavdelingen i departementet til NTB.

NRK - 29 mar 24 kl. 10:13

Skytingen på Tøyen: Siktet samtykker til to ukers varetektsfengsling

Mannen som ble pågrepet i Sverige etter skytingen på Tøyen, samtykker til to ukers varetektsfengsling. Han har Fredag ikke svart på spørsmålet om straffskyld. Det opplyser hans forsvarer Anne Marstrander-Berg til NTB Fredag formiddag.

Klartale - 8 timer siden

Nord-Norge kan få fint vær

De aller fleste kan vente litt med å finne fram sommertøyet. Om det blir som meteorologene sier.– Det er relativt rolig, men kjølig.

Klartale - 10 timer siden

Blir Vestre ny helseminister?

Jan Christian Vestre er næringsminister. Tirsdag skrev flere medier at han kanskje får seg ny jobb snart. Ifølge kanalen TV 2 og Nettavisen blir han Norges nye helseminister.

Klartale - 10 timer siden

Flere vil ikke ta gjenvalg på Stortinget

Politikk er hardt og tøft. Det har gjort at flere har den siste tiden bestemt seg for å trekke seg fra Stortinget.Først ute var Eigil Knutsen.

Klartale - 13 timer siden

Jobbe på helligdager? Dette sier reglene

Om våren er det mange røde dager på kalenderen. Disse dagene er enten offentlige høytidsdager, eller helligdager. Fridagene i påska er eksempel på helligdager.

NRK - 07 apr 24 kl. 14:30

Leide ut Lamborghini verdt 3,7 millioner kroner – nå er den etterlyst

En Lamborghini Urus til en verdi av 3,7 millioner kroner ble Fredag leid ut i Oslo. Et døgn senere ble den meldt stjålet fra et hotell i Drammen. Nå etterlyser politiet bilen.

VG - 16 timer siden

Vestre om spekulasjonene: – Ingen kommentar

Bytter næringsministeren jobb på Fredag? Overfor VG utelukker Jan Christian Vestre det ikke..

Klartale - 18 timer siden

Du er også et vanlig menneske, Kjerkol

Fredag var det pressekonferanse med statsminister Støre og ministeren selv. Hun var lei seg for å ikke bli trodd av Universitetets nemnd om å ikke ha jukset.Hun er ikke den første det har skjedd med.

VG - Igår: 19:52

Slik blir minnestunden for Dutty Dior

Fredag 19. april skal artisten hedres..

NRK - 06 apr 24 kl. 14:12

4000 evakuert i Russland etter demningskollaps

En demning brast Fredag i den russiske byen Orsk ved grensen til Kasakhstan, og 4200 mennesker er evakuert, ifølge russiske myndigheter. Over 2500 hus er rammet av flommen, ifølge myndighetene, som har erklært unntakstilstand. Guvernør Denis Pasler sier at flommen nå er på sitt høyeste tidlig lørdag ettermiddag.

NRK - Igår: 06:49

Løten-saken: Vil be om varetektsfengsling i fire nye uker

Politiet kommer til å be om at den drapssiktede kvinnen i Løten-saken blir varetektsfengslet i fire nye uker, sier politinspektør Liv Hilde Nytrøen til NRK. Fredag går varetektsfengslingen ut. Nytrøen sier at mistanken mot kvinnen i 40-årene er styrket.

Klartale - 05 apr 24 kl. 14:02

Miriam ble drept i Arendal

En kvinne ble funnet skadd i Arendal tirsdag. Kort tid etter døde hun. Politiet mener hun ble drept.

NRK - 05 apr 24 kl. 10:27

Ber om 60 dagers fengsel for voldstiltalt politimann

Fredag er det prosedyrer i ankesaken hvor en politimann er tiltalt for vold og overdrevet maktbruk. Aktor Marit Oliver Storeng har lagt ned påstand om 60 dagers ubetinget fengsel, det samme hun ba om i tingretten. Forsvarer John Christian Elden vil komme med sin påstand senere Fredag..

Klartale - 04 apr 24 kl. 11:00

Regjeringen vil fjerne alderspoeng

Regjeringen vil endre på systemet for opptak til høyere utdanning. De vil si mer om sine forslag Fredag, ifølge avisa Khrono.Det dreier seg om tre viktige endringer, ifølge avisa.

Aftenposten - 13 apr 24 kl. 18:09

Norsk fiskebåt fikk lik i trålen

Sent Fredag kveld fikk tråleren «MS Kongsfjord» et lik i trålen. Tråleren drev med rekefiske utenfor øya Hopen, langt….

VG - 13 apr 24 kl. 17:51

Shakira satte fyr på Coachella

Shakira (47) dukket opp som overraskelse på den ikoniske festivalen i Indio i California Fredag. Og hun hadde en spesiell kunngjøring..

NRK - 13 apr 24 kl. 16:42

Anker fengsling etter drapet i Nord-Odal

Mannen som Fredag ble varetektsfengslet i forbindelse med drapet i Nord-Odal anker fengslingsspørsmålet til lagmannsretten. – Min klient har samarbeidet med politiet og avgitt en forklaring.Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner ikke straffskyld.

Aftenposten - 13 apr 24 kl. 15:41

Hovland trekker seg etter marerittrunde

Fredag gikk Viktor Hovland proffkarrierens dårligste runde under US Masters..

VG - 13 apr 24 kl. 15:25

Hovland trekker seg fra turnering etter marerittrunde

Fredag gikk Viktor Hovland proffkarrierens dårligste runde under US Masters. Lørdag trekker han seg fra en kommende PGA-turnering i Sør-Carolina..

VG - 13 apr 24 kl. 14:26

Kjerkol om pressekonferanse: – Fikk 30 minutter for å skrive noen ord

Fredag gikk Ingvild Kjerkol av som helseminister, etter at hun ble felt for juks på masteroppgaven..

NRK - 13 apr 24 kl. 13:55

Ni busspassasjerer drept av væpnede menn i Pakistan

Pakistansk politi leter etter flere væpnede menn som lørdag stanset en buss og drepte ni av passasjerene. Busskapringen fant sted i Balutsjistan-provinsen sørvest i Pakistan Fredag. De samme mennene drepte litt tidligere to personer og såret seks i en bil som ikke ville stanse for dem.

NRK - 13 apr 24 kl. 13:21

Russland hevder å ha erobret ukrainsk landsby

Russland hevdet lørdag å ha erobret en landsby i nærheten av Avdijivka i Donetsk-regionen. Forsvarsdepartementet i Moskva sa at de hadde «frigjort» landsbyen Pervomaiske, litt sør for Avdijivka, som ble rasert under kampene da Russland gjenerobret den i februar. Kunngjøringen om erobringen kom etter at Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj sa at situasjonen langs fronten i øst har forverret seg betraktelig de siste dagene.

NRK - 13 apr 24 kl. 12:21

Iran anklages for skipskapring i Hormuzstredet

Et skip ble lørdag bordet av kommandosoldater i Omanbukta i nærheten av Hormuzstredet. Iran anklages for å stå bak. Britiske militærmyndigheter meldte om angrepet og sa at «regionale myndigheter» sto bak kapringen, som skjedde utenfor Fujairah.

NRK - 13 apr 24 kl. 09:50

En død, ti skadd i ulykke med taubane i Tyrkia

En person er død og ti skadd etter en ulykke med en taubane i Antalya i Tyrkia 24 vogner på taubanen ble hengende i lufta etter ulykken Fredag, og 16 timer senere satt fortsatt et 60-tall mennesker fast i ni vogner. 112 mennesker var reddet ned. Ulykken skjedde da en av vognene kjørte inn i en knekket mast.

NRK - 13 apr 24 kl. 08:15

Palestina-konferanse i Berlin stoppet av politiet

Tysk politi stoppet lørdag en tre dager lang konferanse om Palestina i Berlin på grunn av frykt for antisemittiske uttalelser. Konferansen som propalestinske grupper sto bak, inkludert partiet DIEM25 til den tidligere greske finansministeren Yanis Varoufakis, hadde som formål å belyse det de kaller Israels folkemord i Gaza. Politiet grep inn da en taler som ble nektet adgang til Tyskland, startet sin tale på videolink.

VG - 13 apr 24 kl. 02:48

Enighet i meklingen for byggeindustrien

Partene i byggeindustrien har natt til Fredag blitt enige etter mekling, opplyser NHO Byggenæringen til NTB..

NRK - 13 apr 24 kl. 02:15

Regissør Eleanor Coppola er død

Regissør Eleanor Coppola, kona til Gudfaren-regissør Francis Ford Coppola og mor til filmskaper Sofia Coppola, er død, 87 år gammel, opplyser familien. Hun døde Fredag med familien rundt seg hjemme i Rutherford i California, opplyser familien i en uttalelse. Det er ikke oppgitt noen dødsårsak.

NRK - 13 apr 24 kl. 01:01

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte Fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

Aftenposten - 12 apr 24 kl. 23:40

Biden om Irans hevnplaner: – Ikke gjør det

USAs president Joe Biden sa Fredag at han venter at Iran vil angripe Israel om kort tid..

NRK - 12 apr 24 kl. 23:41

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 12 apr 24 kl. 22:52

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble Fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com