Fraråder

Søndag, 16 Mai, 08:45

Nyheter om Fraråder

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 april 21 kl. 11:04

UD skjerper reiseråd

Alle reiser til India, Pakistan, Bangladesh, Nepal og Irak frarådes av Utenriksdepartementet på grunn av den dramatiske smitteøkningen i India. Fra før frarådes alle unødvendige reiser. – Av hensyn til den enkeltes sikkerhet, fare for importsmitte til Norge og for ikke å belaste landenes helsevesen ytterligere, Fraråder vi alle reiser dit, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

NRK - 23 mars 21 kl. 02:50

Tyskland Fraråder påske utenlands

Forbundskansler Angela Merkel sier smittesituasjonen i Tyskland er svært alvorlig, og at ingen må møtes i grupper over fem privat. Hun Fraråder også alle utenlandsreiser, og ber tyske kirker om å bare holde påskegudstjenester digitalt i år..

NRK - I førrgår: 06:35

USA Fraråder reise til Israel

USAs utenriksdepartement oppfordrer amerikanere til å revurdere reiser til Israel, etter oppblussingen av konflikten mellom Israel og palestinere den siste uken. Flere store flyselskaper fra USA og andre land har denne uken innstilt flyvninger til Israel, melder NTB..

Dagbladet - 12 mai 21 kl. 14:57

Advarer mot bading i Oslofjorden

Det enorme kloakkutslippet i Lysakerelva tirsdag og store mengder nedbør gjør at to av Oslos nabokommuner Fraråder innbyggerne å bade i Oslofjorden..

Klartale - 10 mai 21 kl. 10:59

Fraråder vaksinene fra AstraZeneca og Janssen

Eksperter anbefaler å droppe korona-vaksinene fra AstraZeneca og Janssen. Begge vaksinene skal ha gitt farlige bivirkninger..

NRK - 10 mai 21 kl. 10:04

FHI Fraråder bruk av Janssen

Folkehelseinstituttet anbefaler at Janssen-vaksinen, ikke benyttes i det aktive koronavaksinasjonsprogrammet slik situasjonen er nå. Det melder FHI i en pressemelding..

NRK - 10 mai 21 kl. 10:11

UD forlenger globalt reiseråd

Utenriksdepartementet Fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet forlenges til 25.mai..

Dagbladet - 10 mai 21 kl. 10:15

Fraråder omstridte vaksiner

Ekspertutvalget har lagt fram sine konklusjoner..

Aftenposten - 10 mai 21 kl. 09:47

Ekspertutvalg Fraråder bruk av både Astra Zeneca og Janssen-vaksinene

Astra Zeneca- og Janssen-vaksinene bør tas ut av det norske vaksineprogrammet, er Vorland-utvalgets råd..

NRK - 05 mai 21 kl. 13:11

Vaksinerte får flere lettelser

Regjeringen gir noen lettelser til vaksinerte og personer som har hatt covid-19-sykdom. De Fraråder ikke lenger unødvendige reiser i Norge. Samtidig trenger man ikke telle med vaksinerte i anbefalingen for hvor mange man kan være på besøk..

Dagbladet - 11 mars 21 kl. 08:27

Fraråder unødvendige gåturer enkelte steder

Meteorologisk institutt opplyser til Dagbladet at de Fraråder unødvendige reiser. Dette gjelder både kjøreturer og gåturer ettersom det kan være vanskelig å se fortauene enkelte steder..

NRK - 08 mars 21 kl. 18:09

Fraråder bruk av munnbindtype

Statens legemiddelverk Fraråder bruk av Cooper Insides medisinske munnbind. Grunnen er at utstyret mangler dokumentasjon på at det er trygt og sikkert å bruke, sier overlege Tore Tørisen i Legemiddelverket til NTB. Produsenten har ikke lagt fram dokumentasjon på at produktet er tilstrekkelig risikovurdert, hvordan munnbindene påvirker miljøet når de kastes og tilstrekkelig dokumentasjon på at produktet kan gjenbrukes.

NRK - 29 april 21 kl. 14:04

Én av fire vil utenlands i sommer

27 prosent av befolkningen regner med å ta en utenlandstur i sommer, viser en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. Rundt halvparten av disse, 14 prosent, vil kombinere med utenlandsturen med norgesferie, mens den andre halvparten satser på å ta hele ferien i utlandet, ifølge undersøkelsen. Innovasjon Norge-direktør Bente Bratland Holm synes ikke én av fire er så veldig mye.

Klartale - 28 april 21 kl. 11:45

UD Fraråder alle reiser til fem land i Asia

UD ber folk om å unngå alle reiser til India og fire andre land. Det er som følge av mye smitte med korona i India. Det blir også nye regler for folk som kommer tilbake fra landene..

Klartale - 26 april 21 kl. 08:54

En million nordmenn må ha nytt pass

Det kan bli lange køer hos politiet når en million skal ha nytt pass. De Fraråder folk fra å vente med å bestille tur til utlandet før passet er sjekket..

E24 - 26 april 21 kl. 06:10

En million må ha nytt pass – turen til utlandet kan ryke

Politiet Fraråder folk fra å bestille utenlandsreisen før passet er sjekket. Køene kan bli lange når over en million nordmenn søker om å få fornyet passet..

NRK - 20 april 21 kl. 05:17

Fraråder utenlandsreiser i USA

USAs utenriksdepartement har sendt ut en oppfordring til amerikanerne om å revurdere alle utenlandsreiser på grunn av risikoen fra koronaviruset. – covid-19-pandemien utgjør fortsatt uvanlig sterk risiko for reisende, heter det i anbefalingen..

NRK - 04 mars 21 kl. 14:36

Fraråder besøk i private hjem

Nittedal kommune anbefaler nå innbyggerne sine om å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem. Det frarådes også å reise til andre kommuner for å delta på trening eller lignede aktiviteter. Anbefalingene gjelder til og med 11.

NRK - 28 feb. 21 kl. 18:15

Fraråder besøk i Oslo

Oslo kommune anbefaler folk om å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem for å hindre koronasmitte. Unntaket er aleneboende og ungdom i samme kohort. Organiserte fritidsaktiviteter for voksne over 20 år frarådes også.

NRK - 09 april 21 kl. 14:55

Island går fra gult til rødt

Regjeringen har besluttet at Island går fra gult til rødt på smittekartet for Europa, og reisende derfra må igjen gå i ti dagers karantene. Dermed endres også reiserådet, og Utenriksdepartementet Fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til Island, opplyser Utenriksdepartementet..

VG - 13 feb. 21 kl. 16:49

Nakstad Fraråder trening i hotellenes treningsrom

Vinterferien står for døren og mange skal til fjells, hvor noen hoteller holder treningsrommene åpne. Men Espen Rostrup Nakstad Fraråder å bruke dem..

NRK - 20 feb. 21 kl. 19:48

Fraråder reiser til Kristiansand

Lillesand og Birkenes kommune skjerper sine anbefalinger til innbyggerne. – Det frarådes unødvendige reiser, og da spesielt til steder med økende smittetrykk, som for eksempel Kristiansand, skriver kommunen..

NRK - 12 mars 21 kl. 13:11

Overnattingsopphold i påsken

Personer som bor i områder med mye smitte, for eksempel Oslo, bør unngå å dra på hotell og overnattingssteder der mange samles, skriver Regjeringen i en pressemelding. Regjeringen Fraråder ikke å reise på hotell innenlands, men oppfordrer til å holde avstand til andre gjester, og å begrense opphold i fellesarealer..

NRK - 31 mars 21 kl. 05:20

Ap-politiker reiste til Pakistan

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Han leder bydelsutvalget i Stovner, bydelen med det høyeste antall koronasmittede i Oslo. Til Aftenposten sier Nawaz at han har reist til Pakistan på grunn av sykdom i familien.

VG - 26 mars 21 kl. 18:02

Milan-stjerne til VG: – Jeg vil be Hauge om å bli

MARBELLA (VG) Hakan Çalhanoglu (27) Fraråder Jens Petter Hauge (21) å dra på utlån fra AC Milan til tross for lite spilletid de siste månedene..

Aftenposten - 26 mars 21 kl. 18:03

Milan-stjerne til VG: – Jeg vil be Hauge om å bli

MARBELLA (VG) Hakan Çalhanoglu (27) Fraråder Jens Petter Hauge (21) å dra på utlån fra AC Milan til tross for lite….

NRK - 26 mars 21 kl. 11:08

Forlenger reiseråd til 15. mai

Utenriksdepartementet forlenger sitt globale reiseråd til 15. mai. UD Fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land på grunn av koronapandemien..

NRK - 29 jan. 21 kl. 13:14

UD Fraråder reiser til finsk region

Utenriksdepartementet Fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til sykeshusdistriktet Norra Karelen i Finland. Regionen blir dermed rød fra midnatt natt til 1. februar på grunn av smittetsituasjonen.

NRK - 27 jan. 21 kl. 21:17

Oslo Fraråder portforbud

Oslo bystyre Fraråder portforbud, men Ap, SV, MDG, Høyre og KrF sier ikke absolutt nei. Byrådspartiene er likevel mer kritiske enn sitt eget byråd til regjeringens forslag om en lovhjemmel som åpner for portforbud..

NRK - 24 jan. 21 kl. 13:34

Sverige Fraråder reiser til Norge

Svensk UD Fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Norge. Beslutningen gjelder inntil videre, skriver Aftonbladet..

Dagbladet - 17 mars 21 kl. 14:18

Fraråder innenlandsreiser

Helseminister Bent Høie holder pressekonferanse om coronasituasjonen..

NRK - 12 mars 21 kl. 13:08

Fraråder ikke reising til hytta

Det er ok å dra på hytta i påsken, sier helseminister Bent Høie på pressekonferansen fredag. Han oppfordrer folk til å gjøre handlingen hjemme..

Dagbladet - 12 mars 21 kl. 13:15

Slik blir påska

Bent Høie Fraråder overnattingsbesøk og å gå fra hytte til hytte i påska..

NRK - 12 mars 21 kl. 10:32

UD ber nordmenn forlate Myanmar

Utenriksdepartementet Fraråder alle reiser til Myanmar. Det bekrefter departementet til NRK. Norge legger seg på linje med Storbritannia og oppfordrer også alle norske borgere om å forlate landet..

NRK - 12 mars 21 kl. 10:32

UD om nordmenn i Myanmar

Utenriksdepartementet Fraråder alle reiser til Myanmar. Det bekrefter departementet til NRK. Nordmenn i Myanmar oppfordres til å unngå offentlige samlinger.

Aftenposten - 28 jan. 21 kl. 19:24

Fraråder ikke lenger hyttebesøk

Regjeringen har bestemt at besøk på hytter utenfor egen kommune ikke lenger skal frarådes i Oslo-regionen – unntatt for….

VG - 10 mars 21 kl. 20:38

Molde Fraråder NFF å ta Qatar-vurdering: – Bør ledes av en uangripelig person

GRANADA (VG) Molde Fotballklubb deler for første gang sitt standpunkt i debatten om norsk boikott av Qatar-VM i 2022..

E24 - 12 jan. 21 kl. 20:10

Reise-topp reagerer på «uryddig» påske-utspill fra Søreide

Utenriksministeren Fraråder planlegging av utenlandsferie i påsken samtidig som UDs offisielle reiseråd kun Fraråder utenlandsreiser frem til 1. mars..

Dagbladet - 03 mars 21 kl. 22:36

Ber folk stille seg selv to spørsmål

Oslo kommune Fraråder private sammenkomster og besøk i private hjem. Helsebyråd Robert Steen sier at det nå er viktig å stille seg selv to spørsmål..

NRK - 03 mars 21 kl. 13:06

Rapport Fraråder ny flyplass

En ny flyplass i Mo i Rana er ikke samfunnsøkonomisk lønnsom. Det er konklusjonen i en rapport som viser til milliardtap..

NRK - 02 mars 21 kl. 23:27

Texas opphever koronatiltak

Den amerikanske delstaten Texas letter på restriksjonene og fjerner påbudet om bruk av munnbind til tross for at helsemyndighetene Fraråder det. Delstatens republikanske guvernør Greg Abbott fjerner også taket på antall gjester et spisested kan ha..

NRK - 06 jan. 21 kl. 02:40

Fraråder reiser Sør-Afrika

Danmark innfører innreiseforbud fra Sør-Afrika og Fraråder alle reiser, også forretningsreiser, til Sør-Afrika. Det opplyste det danske utenriksdepartementet i en pressemelding natt til onsdag. Begrunnelsen er den muterte virusvarianten i Sør-Afrika.

NRK - 27 feb. 21 kl. 08:13

Advarer mot å gå på Mjøsisen

Hedmarken brannvesen Fraråder på det sterkeste at folk beveger seg på Mjøsisen nå. Brannsjefen i Hedmarken brannvesen, Torgeir Dybvig, sier isforholdene har endra seg mye i løpet av uka. Det er farlig å gå enkelte steder på isen nå..

NRK - 11 nov. 20 kl. 16:05

UD Fraråder reiser til Etiopia

Kampene nord i landet gjør at Utenriksdepartementet Fraråder alle reiser til Tigray-regionen samt grenseområdene mellom Tigray og naboregionene Amhara og Afar. UD Fraråder også alle reiser til opphold i østlige deler av Somali-regionen..

NRK - 11 feb. 21 kl. 10:43

Stjørdal innfører strengere tiltak

Stjørdal kommune innfører forsterkede tiltak etter at mutert virus har spredt seg. De Fraråder blant annet reise til ukontrollerte smitteområder, blant annet nabokommunen Trondheim..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt