Frå

Thursday, 09 February, 04:06

Nyheter om Frå

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 24 jan 23 kl. 15:30

Norsk film blant de nominerte til Oscar

Tirsdag 24. januar ble alle filmene som er nominert til Oscar publisert. En av dem var den norske kortfilmen «Nattrikken».

NRK - 24 jan 23 kl. 07:50

Uvær skaper trafikale utfordringer i Finnmark

Flere veistrekninger i Finnmark er stengt og kolonnekjørt på tirsdag. E6 Hatter er stengt på grunn av redusert sikt. E69 mellom Hønsa og Nordkapptunnelen er stengt.

Klartale - Igår: 11:18

Mener flyktninger er ekstra utsatt etter skjelvet

For 12 år siden startet borgerkrigen i Syria. Den får mye mindre oppmerksomhet i dag, men for mange syrere tok den aldri slutt. Og for mange av dem ble situasjonen verre etter jordskjelvet mandag.

Klartale - 21 timer siden

Single og par svinger seg til eksotiske rytmer

Føtter beveger seg over gulvet i den opplyste dansesalen. Musikken er lystig. Deltakerne er i gang med å lære bachata.

Klartale - Igår: 06:30

Det er eggkrise i flere land

Egg har blitt ekstremt mye dyrere i flere vestlige land. Fugle-influensa får skylda. Og at det er dyrere å produsere egg.

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:07

Stortinget sier nei til ny høring om Nav-skandalen

Tirsdag sa sju av ti medlemmer i komiteen nei til å behandle temaet på nytt. Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti (SV) sier han er skuffet. Han har ønsket en ny høring.

Klartale - 12 timer siden

Slik skal myndighetene gi god informasjon til alle

– Vi så under pandemien at myndighetene hadde utfordringer med å nå ut til alle. Blant annet grupper i innvandrer-befolkningen, sier Libe Rieber-Mohn til Klar Tale. Hun er direktør i Integrerings- og mangfolds-direktoratet (IMDi).

NRK - 20 timer siden

Rekordhøy ordreinngang for Aker Solutions

Oljeserviceselskapet Aker Solutions hadde en omsetning på 12,5 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en økning fra 8,7 milliarder i samme periode året før. Selskapet opplyser at de hadde den største ordreinngangen noensinne i fjor.

NRK - Igår: 14:34

Flere fly innstilles grunnet dårlig vær

Uværet i nord fører til flere innstilte fly. Det gjelder Widerøes avganger fra Tromsø lufthavn til Hasvik, Hammerfest, Andenes, Bodø og Harstad/Narvik, ifølge en oversikt fra Avinor. Fra Harstad/Narvik lufthavn innstilles også Widerøes avganger til Trondheim, Andenes, Tromsø og Bodø.

NRK - 31 jan 23 kl. 10:50

NTNU strammer inn på ansettelser av forskere fra Iran, Kina og Russland

NTNUs teknologifakulteter fikk 234 søknader fra Iran, Kina og Russland i fjor, viser en kartlegging Universitetsavisa har foretatt. Kun én ble ansatt. De tre landene står høyt på PSTs bekymringsliste, og NTNU oppgir at signaler fra regjeringen om at universitetene må være mer forsiktige, som en av årsakene til innstramningene.

NRK - Igår: 10:36

151 nye asylsøknader fra ukrainske borgere

Det ble registrert 151 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge mandag. Totalt er det registrert 644 nye asylsøkere den siste uken. Lørdag og søndag ble det registrert henholdsvis 38 og 43 nye søknader om asyl fra ukrainske borgere.

Klartale - Igår: 08:43

Tidenes dårligste måling for Ap

En ny måling er gjort av de politiske partiene i Norge. Folk er blitt spurt om hvilket parti de støtter. Kantar har gjort målingen for kanalen TV 2.

Klartale - 02 feb 23 kl. 14:15

Får Russland bli med i OL?

I 2024 skal De olympiske leker (OL) skje i Paris i Frankrike. Nå er det krangel om utøvere fra Russland og Belarus skal få være med.Russland har blitt nektet å være med under de tre siste OL.

Klartale - I førrgår: 10:53

Redder mennesker ut av ruinene

Et jordskjelv gikk natt til mandag sør i Tyrkia. Minst 641 mennesker er bekreftet døde så langt. Det opplyser myndighetene i Tyrkia og Syria.

NRK - 12 timer siden

Svensk politi: Væpnede menn frigjorde en mann fra fangetransport

To maskerte menn med pistoler skal ha frigjort en mann fra en fangetransport ved Vrinnevisjukhuset iNorrköping. Ingen ble skadd i hendelsen. Det hele skjedde i 13.

NRK - 17 timer siden

Nedgangen i antall gårdsbruk fortsetter

Det var 37.682 gårdsbruk i Norge i 2022. Det er en nedgang på rundt 400 fra året før.

Klartale - 18 timer siden

Flere enn 9.500 døde etter jordskjelvet

Natt til mandag var det et enormt jordskjelv i Tyrkia. Flere tusen mennesker er døde i Syria og Tyrkia som følge av det. Men rednings-arbeiderne finner også folk som er levende i ruinene.

Klartale - 01 feb 23 kl. 06:30

Er det en rar vinter eller klima-endringer?

Snøen lavet tungt ned over Østlandet og Sørlandet i januar. For så å regne bort like raskt. Minusgrader skiftet til plussgrader før du ante det.

NRK - 19 timer siden

Godt kvartal for Yara

Gjødselgiganten Yara fikk et resultat før skatt på drøyt 953 millioner dollar i fjerde kvartal 2022, opp fra 38 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Omsetningen økte fra 5,03 til 5,46 milliarder dollar, mens nettoresultatet gikk opp fra minus 26 millioner til 766 millioner dollar. Selskapet foreslår 55 kroner per aksje i utbytte.

NRK - 31 jan 23 kl. 15:59

Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward

USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok. Woodward, mannen som er mest kjent for å i sin tid ha avslørt Watergate-skandalen som veltet daværende president Richard Nixon, ga i 2020 ut biografien «Rage» om Trump. Trump hevder Woodward har brutt løfter om å ikke publisere opptakene fra intervjuene han gjorde i arbeidet med boka, viser rettsdokumenter fra en domstol i Florida, ifølge NBC News.

NRK - Igår: 16:32

USAs handelsunderskudd vokser

Stor import og høyt forbruk sendte USAs handelsunderskudd til rekordhøyt nivå i fjor. Handelsunderskuddet vokste med 103 milliarder dollar i 2021 til 948,1 milliarder dollar i 2022, ifølge tall fra handelsdepartementet i Washington tirsdag. Økningen tilskrives stor import av en rekke varer, fra råolje til forbruksvarer som legemidler og husholdningsartikler.

NRK - Igår: 09:28

Baby reddet opp fra brønn i Thailand

En 19 måneder gammel jente er i god behold etter å ha blitt hentet opp fra en brønn i Thailand. Jenta falt ned i en 15 meter dyp og 30 centimeter bred brønn i provinsen Tak, som ligger nær grensen til Myanmar, da hun lekte mandag ettermiddag. Redningsmannskaper jobbet hele natten med å få opp jenta, som er datter av migrantarbeidere fra Myanmar.

E24 - Igår: 08:07

Dette skjer i dag: Powell-tale og trafikktall fra SAS

Tirsdagen kan by på nye uttalelser fra Fed-sjef Jerome Powell og en oppdatering om hvordan det står til med handelsbalansen i USA. Men først er det resultater og trafikktall fra SAS her hjemme..

NRK - 02 feb 23 kl. 13:43

Mener Pirelli Benestad er uegnet

Statens helsetilsyn mener Esben Esther Pirelli Benestad er uegnet til å utøve sitt yrke forsvarlig på grunn av «vesentlig mangel på faglig innsikt», «uforsvarlig virksomhet» og «vesentlig pliktbrudd». Det kommer fram i helsetilsynets vedtak om tilbakekalling av Benestads autorisasjon som lege. Statens helsetilsyn viser til tre tilsynssaker oversendt fra Statsforvalteren i Agder.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:15

Rekordhøy petroleumsskatt i fjor

Petroleumsskatten for 2022 ventes å bli 884 milliarder kroner, mer enn en tredobling fra det tidligere rekordåret 2021. Det viser nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. – Etter å ha innhentet oppdaterte tall fra oljeselskapene, er forventet petroleumsskatt for fjoråret oppjustert fra 739 milliarder kroner til 884 milliarder kroner.

NRK - I førrgår: 19:42

Georgias ekspresident forblir fengslet

En georgisk domstol har avvist begjæringen fra ekspresident Mikheil Saakasjvili om å få utsatt en seks år lang fengselsstraff på grunn av dårlig helse. Den 55 år gamle ekspresidenten har sittet i fengsel siden 2021 og har vært innlagt på sykehus siden i fjor etter å ha sultestreiket i 50 dager i protest mot fengslingen av ham. Saakasjvili var president i Georgia fra 2004 til 2013.

NRK - 04 feb 23 kl. 08:47

Nye tall: Kraftig fall i oppklaringen av lovbrudd i fjor

Nye tall fra Riksadvokaten viser at oppklaringsprosenten for lovbrudd falt med fem prosentpoeng i fjor. Det er det største fallet på mange år. – Denne fortsatte negative utviklingen fra i fjor må snus, skriver riksadvokat Jørn Sigurd Maurud og førstestatsadvokat Katharina Rise i rundskrivet Mål og prioriteringer for 2023 som ble offentliggjort fredag denne uken.

VG - 3 timer siden

Tandrevold tar selvkritikk etter skuddblemme – roser Lægreids trøstebeskjed

OBERHOF (VG) Ingrid Landmark Tandrevold (26) smilte fra øre til øre med gullmedalje rundt halsen og kake på fatet, men var var langt nede tidligere på dagen. Så fikk hun en beskjed fra Sturla Holm Lægreid (25)..

NRK - I førrgår: 15:45

Frp og Rødt ber regjeringen lytte til Arbeiderpartiets energiutvalg

Frp og Rødt stiller seg begge bak forslaget fra Arbeiderpartiets energiutvalg om å styrke strømstøtten. De mener regjeringen burde handlet tidligere. – Det er oppsiktsvekkende at det ikke er regjeringen selv som tar initiativ til flere av disse forslagene, sier energipolitisk talsperson Terje Halleland i Frp.

NRK - 6 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Mann siktet for drapsforsøk på T-banen i Oslo er tvangsinnlagt

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble knivstukket i en T-banevogn ved Jernbanetorget i desember, er tvangsinnlagt på Dikemark sykehus. – Han har fremdeles ikke vært i avhør på grunn av helsetilstanden hans, og han har heller ikke tatt stilling til siktelsen, sier mannens forsvarer Robina Hussain til NTB. Mannen i 30-årene ble innlagt på Dikemark lokal sikkerhetsavdeling 2.

Aftenposten - 8 timer siden

Fjeld Andersen reiser hjem fra VM etter coronasmitte

OBERHOF (VG) VM-reserven Filip Fjeld Andersen (23) reiser hjem fra Oberhof etter smitte..

VG - 8 timer siden

Fjeld Andersen reiser hjem fra VM etter coronasmitte

OBERHOF (VG) VM-reserven Filip Fjeld Andersen (23) reiser hjem fra Oberhof etter smitte..

VG - 8 timer siden

Melodi Grand Prix-vinner Alessandras produsent slår tilbake mot kopi-kritikken

«Queen Of Kings» sammenlignes både med en svensk låt fra i fjor og en Oskar Westerlin-sang fra en annen TV-konkurranse. – Kreativ inspirasjon, mener en av MGP-vinnerlåtens produsenter..

NRK - 9 timer siden

Oslo: Ber folk i Sjølyst-området holde vinduene lukket

På grunn av en bilbrann på E18 ved Sjølyst ber politiet folk som bor i området om å holde vinduene lukket. Det er mye røyk fra brannen, skriver politiet på Twitter. Brannvesenet holder på å slukke brannen i en minibuss, som står på avkjøringsaksen fra E18 mot Skøyen.

Klartale - 10 timer siden

Snart får vi smake på våren

Nord-Norge har hatt tøft vær de siste dagene. Og slik blir det også på torsdag, men det blir roligere før helga, ifølge Meteorologisk institutt. – Det vil bli kjøligere vær inn mot helga nord i landet.

Klartale - 01 feb 23 kl. 15:30

To år siden hæren tok makten i Myanmar

1. februar 2021 tok hæren makta i landet. Store protester ble stanset med vold.

Aftenposten - I førrgår: 08:05

Shiffrin minnes Kilde-samtale fra OL: – Det beste rådet jeg har fått fra ham

Før hun igjen skal konkurrere om mesterskapsmedaljer, husker USA-stjernen Mikaela Shiffrin (27) ordene fra kjæresten….

VG - I førrgår: 08:05

Shiffrin minnes Kilde-samtale fra OL: – Det beste rådet jeg har fått fra ham

Før hun igjen skal konkurrere om mesterskapsmedaljer, husker USA-stjernen Mikaela Shiffrin (27) ordene fra kjæresten Aleksander Aamodt Kilde (30) under OL-marerittet for ett år siden..

NRK - 12 timer siden

Viktig trafikkåre i Tromsø stengt

Sandnessundbrua, som er den eneste bynære trafikkåren fra Tromsøya til Kvaløya, er stengt som følge av sterk vind. Det viser en trafikkmelding fra Statens vegvesen. Det er flere kilometer med kø på stedet.

Aftenposten - 14 timer siden

Deler ut én million kroner: – Vi får mange sterke historier fra Trøndelag

Vil at flere søker om støtte fra idrettsfondet til Gustav Magnar Witzøe..

NRK - 15 timer siden

Zelenskyj er på plass i England - ble tatt imot av statsminister Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har landet i Storbritannia, der han skal ha møter med statsminister Rishi Sunak. Sunak la selv ut det første bildet fra besøket på sin twitterkonto klokken 11.48.

Klartale - 16 timer siden

Ble ballongen brukt til å spionere eller varsle vær?

Søndag ble en stor ballong skutt ned over havet ved kysten til USA. President Joe Biden skal ha godkjent at den ble skutt ned med jagerfly. Men flere mener det burde skjedd tidligere.

Klartale - 17 timer siden

Mangler svar fra nordmenn etter jordskjelvet

Utenriks-departementet (UD) jobber med å finne ut om det er noen nordmenn som er savnet etter jordskjelvet.Mathias Rongved sier det er en mindre gruppe med nordmenn de mangler svar fra. Rongved jobber for UD.

Klartale - 17 timer siden

88.000 uføre får ekstra penger fra Nav i februar

Alt koster mer. Derfor har Stortinget bestemt at alle uføre på minstesats skal få 3.000 kroner ekstra i februar.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com