Foundation

Saturday, 13 April, 02:14

Nyheter om Foundation

NRK - 08 apr 24 kl. 14:32

Slår alarm om OL-vannet

Veldedighetsorganisasjonen Surfrider Foundation hevder at vannkvaliteten i Seinen i Paris ikke holder mål, og mener at OL-utøverne risikerer helsen ved å konkurrere i Seinen i Paris. I et åpent brev kaller de det en «økende bekymring». – De vil svømme i forurenset vann og utsette seg for betydelig risiko for helsen, står det, ifølge NTB.

NRK - 11 dec 23 kl. 12:44

Britisk avis: Orban jobber for å stanse USAs Ukraina-støtte

Støttespillere av Ungarns statsminister Viktor Orban skal denne uken ha et lukket møte med republikanerne i håp om å få slutt på USAs våpenstøtte til Ukraina. Det får den britiske avisen The Guardian opplyst av flere kilder i Washington. Medlemmer av Ungarns utenrikspolitiske institutt og ansatte fra den ungarske ambassaden i Washington skal mandag og tirsdag tale under et arrangement i regi av den konservative tenketanken Heritage Foundation.

NRK - 16 jun 23 kl. 08:07

Bill Gates i møte med Kinas president

Microsoft-grunnlegger og milliardær Bill Gates møtte fredag Kinas president Xi Jinping i Beijing. Det er første gang på flere år at Xi møter en utenlandsk forretningsmann, ifølge Reuters. – Den 16.

NRK - 14 aug 23 kl. 09:15

Storbritannia: Nesten 4 millioner dagsverk gikk tapt til streik i fjor

I 2022 gikk om lag 3,9 millioner dagsverk tapt til fordel for streikeaksjoner i Storbritannia, ifølge en undersøkelse. Antallet er det høyeste siden 1980-tallet, og helse-, utdannings, post- og jernbanesektoren står for 96 prosent av alle dagene som gikk tapt, ifølge tenketanken Resolution Foundation. Bakgrunnen for mange av streikene er reallønnsnedgang på rundt 9 prosent i flere av de rammede sektorene.

NRK - 04 aug 23 kl. 14:18

Putin signerer ny lov: Utvider vernepliktig alder

Russlands president Vladimir Putin signerte fredag to nye lover som åpner for at flere russiske statsborgere må avgi tjeneste i det russiske militæret. Det rapporterer det russiske nyhetsbyrået Tass. Lovforslagene gikk gjennom den russiske statsdumaen 25.

NRK - 07 jul 23 kl. 17:24

Russland forbyr norsk menneskerettighetsorganisasjon

Russland anklager menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights House Foundation (HRHF) for å skape sosial splid i landet, og forbyr den. HRHF har hovedsete i Oslo, og er en sammenslutning av 80 uavhengige menneskerettighetsorganisasjoner som fremmer forsamlingsfrihet og ytringsfrihet vest på Balkan, i Kaukasus og øst-Europa, inkludert Ukraina. Mye av støtten kommer fra private givere og regjeringer i EU, skriver Reuters..

NRK - 07 jul 23 kl. 17:24

Russland forbyr menneskerettighetsorganisasjon med hovedkvarter i Oslo

Russland anklager menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights House Foundation (HRHF) for å skape sosial splid i landet, og forbyr den. NRK har vært i kontakt med organisasjonen, men de ønsker ikke å kommentere utspillet fra Russland. HRHF har hovedsete i Oslo, og er en sammenslutning av 80 uavhengige menneskerettighetsorganisasjoner som fremmer forsamlingsfrihet og ytringsfrihet vest på Balkan, i Kaukasus og øst-Europa, inkludert Ukraina.

NRK - 13 apr 23 kl. 11:32

Wikipedia-eier bøtelagt av Russland

Wikimedia Foundation, eieren av oppslagsverket Wikipedia, har blitt bøtelagt i Russland, melder Reuters. Årsaken er at en russisk domstol mener stiftelsen ikke har fjernet «falsk informasjon» om Russlands krigføring i Ukraina, melder Reuters og siterer Interfax. Boten er på 2 millioner rubler, tilsvarende rundt 24.

NRK - 14 jun 23 kl. 18:32

Reuters: Bill Gates og Xi Jinping møtes fredag

Microsoft-gründer Bill Gates og Kinas president Xi Jinping skal møtes på fredag, ifølge kilder Reuters har snakket med. Gates er i Kina for å møte partnere som har jobbet med Bill and Melinda Gates Foundation, en av verdens største humanitære stiftelser. Forrige gang Xi og Gates møttes var i 2015 på konferansen Boao Forum på øya Hainan helt sør i Kina.

NRK - 22 apr 23 kl. 03:40

Vrak med krigsfanger og sivile fra andre verdenskrig er funnet

Vraket av et japansk transportskip som ble skutt i senk utenfor Filippinene under andre verdenskrig, med over 1.000 krigsfanger og sivile om bord, er lokalisert. Lørdag kunngjorde en gruppe maritime arkeologer, Silentworld Foundation, at skipsvraket er lokalisert på mer enn 4.

NRK - 20 apr 23 kl. 11:00

Wikipedia-eier bøtelagt av russiske domstol

Eieren av Wikipedia har fått en bot på 1,5 millioner rubler, rundt 195 000 kroner, av en domstol i Moskva. Grunnen er at Wikipedia ikke vil fjerne en artikkel om Ukraina-konflikten, melder Reuters. Russland har bøtelagt Wikimedia Foundation en rekke ganger de siste månedene, men har ennå ikke planer om å forby tjenesten, ifølge myndighetene..

NRK - 20 apr 23 kl. 11:00

Wikipedia-eier bøtelagt av russisk domstol

Eieren av Wikipedia har fått en bot på 1,5 millioner rubler, rundt 195.000 kroner, av en domstol i Moskva. Grunnen er at Wikipedia ikke vil fjerne en artikkel om Ukraina-konflikten, melder Reuters.

NRK - 04 feb 23 kl. 13:42

Pakistan har blokkert Wikipedia

Pakistan blokkerte fredag tilgangen til Wikipedia og hevder at nettstedet har blasfemisk innhold. Ved tidligere anledninger har myndighetene i landet blokkert Facebook og YouTube av samme grunn. Pakistanske myndigheter ga tidligere i uka Wikipedia 48 timers frist til å fjerne slikt innhold, men uten å spesifisere hvilket innhold det var snakk om.

NRK - 10 dec 22 kl. 02:47

Banksy selger 50 unike trykk til støtte for Ukraina

Den anonyme bildekunstneren Banksy selger 50 unike trykk til inntekt for en veldedig organisasjon som hjelper befolkningen i Ukraina. Banksy kunngjorde prosjektet sammen med organisasjonen Legacy of War Foundation fredag. Organisasjonen skal bruke 5.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:44

Tyrkias plan om utslippskutt betyr 32 prosent økning

Tyrkia la tirsdag frem en plan om sine fremtidige CO₂-utslipp frem til 2030 på klimatoppmøtet i Egypt. Planen innebærer at landet skal redusere utslippene sine med 41 prosent i forhold til om de hadde fortsatt med dagens utslippsreguleringer, skriver Reuters. Fordi Tyrkias økonomi er i vekst, innebærer planen i praksis at landet planlegger å øke sine CO₂-utslipp med 32 prosent frem til 2030, skriver Bloomberg.

NRK - 07 nov 22 kl. 15:09

Småbønder i Afrika og Asia får klimamilliarder fra Gates-stiftelsen

Stiftelsen til Microsoft-gründer Bill Gates har besluttet å gi 1,4 milliarder dollar i klimastøtte til småbønder i Afrika sør for Sahara og Sør-Asia. Beløpet tilsvarer over 14 milliarder kroner. Pengene skal gjøre det lettere for bøndene å tilpasse seg den globale oppvarmingen og skal utbetales over en periode på fire år.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:26

Rapport: 100.000 fiskere dør globalt hvert år

Over 100.000 personer dør hvert år i fiskerirelaterte ulykker på global basis, ifølge en rapport, som påpeker at mange av ulykkene kan unngås. Rapporten er laget den nyzealandske organisasjonen Fish Safety Foundation (FSF).

NRK - 25 okt 22 kl. 15:25

LHBT+-aktivist satt fri etter pågripelse i Qatar

Peter Tatchell, som kjemper for skeive menneskers rettigheter, har blitt sluppet fri etter han tidligere på dagen ble pågrepet i Qatar. – Jeg har blitt pågrepet av Qatar-politiet etter å ha arranger den første LHBT+-protesten i den homofobiske Golf-staten, ble det meldt på hans Twitter-konto i 13.30-tiden.

NRK - 25 okt 22 kl. 13:20

LGBT+-aktivist skal være arrestert i Qatar

Den kjente LGBT+-aktivisten Peter Tatchell skal være arrestert i Qatar - 26 dager før VM starter. Det sier stiftelsen hans, Peter Tatchell Foundation, i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Det var under en protest mot Qatars forfølgelser av LGBT+-mennesker britiske Tatchell skal ha blitt arrestert..

NRK - 17 okt 22 kl. 00:05

Gates-stiftelse lover milliarder til poliobekjempelse

Bill & Melinda Gates Foundation lover 1,2 milliarder dollar til innsatsen for å utrydde polio. Pengene skal brukes for å bistå arbeidet med å gjøre slutt på polio i Pakistan og Afghanistan, de to siste landene der viruset er endemisk, og til å forhindre utbrudd av nye virusvarianter, heter det i en uttalelse fra stiftelsen. Summen tilsvarer knappe 13 milliarder kroner og går til Global Polio Eradication Initiative (GPEI).

NRK - 12 sep 22 kl. 13:45

FN-rapport: 50 millioner mennesker fanget i moderne slaveri

50 millioner mennesker er fanget i tvangsarbeid eller tvangsekteskap, ifølge FN, som advarer om at antallet har økt kraftig de siste årene. FN har satt seg som å mål å utrydde alle former for moderne slaveri innen 2030, men i stedet har antallet mennesker i tvangsarbeid eller tvangsekteskap økt med 10 millioner mellom 2016 og 2021, ifølge en ny rapport. Rapporten er laget av FNs byråer for arbeid og migrasjon, sammen med organisasjonen Walk Free Foundation.

Klartale - 29 aug 22 kl. 14:03

Folk sliter med å betale regningene i Storbritannia

Millioner av briter sliter med å betale regningene sine. En av dem er Jennifer Jones på 54 år. Hun bor i London.

NRK - 09 aug 22 kl. 15:00

Norske Flyktninghjelpen får prestisjetung pris

Årets Hilton-pris for humanitær innsats pris går til norske Flyktninghjelpen. De mottar over 24 millioner kroner til sitt arbeid med mennesker på flukt. Det kunngjorde Conrad N.

E24 - 28 jul 22 kl. 06:18

– Klima, klima og klima

Gunhild Stordalen er grunnleggeren av den globale organisasjonen Eat Foundation. I sommerpraten forteller hun om sitt beste investeringsråd..

NRK - 09 jul 22 kl. 06:22

California saksøkes for å forby våpenreklame for barn

California saksøkes av et tidsskrift som mener at statens forbud mot våpenreklame rettet mot barn er i strid med grunnloven. California innførte nylig en lov som begrenser muligheten for å målrette reklame for våpen mot barn. Guvernør Gavin Newsom begrunner loven med at våpenprodusenten Wee 1 Tactical hadde reklamert for AR15-rifler spesifikt for barn, samme våpen som er brukt i en rekke skoleskytinger, blant annet i Uvalde i Texas der 19 barn og to lærere ble drept.

NRK - 01 jun 22 kl. 15:03

Kavlipriser utdelt for forskning på solceller, verdensrommet og hjernen

Elleve forskere fra Belgia, Danmark, Frankrike, Israel, Libanon og USA tildeles Kavliprisen 2022 for forskning på solceller, verdensrommet og hjernen. Kavliprisene er tre forskningspriser som deles ut i Oslo annenhvert år av den amerikanske stiftelsen Kavli Foundation i samarbeid med Det Norske Videnskaps-Akademi og Kunnskapsdepartementet annethvert år. Prisene deles ut innenfor områdene astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.

VG - 11 maj 22 kl. 15:24

Stiftelse: Slik brukes våpnene fra Norge i Ukraina

Norge sendte nylig om lag hundre avanserte luftvernmissiler til Ukraina. Nå plasseres de på lasteplanene på Fiat’er, ifølge ukrainske Come Back Alive Foundation..

NRK - 24 mar 22 kl. 02:41

Russisk journalist drept i bombeangrep i Kyiv

Den russisk journalisten Oksana Baulina ble drept under et russisk rakettangrep i Kyiv. Hun jobbet for den uavhengige nettavisen The Insider, som meldte om dødsfallet onsdag. Baulina var i Kyiv for å dokumentere krigen og ødeleggelsene i Podil-distriktet i den ukrainske hovedstaden, da hun ble rammet av et russisk rakettangrep mot et kjøpesenter.

Dagbladet - 14 feb 22 kl. 19:52

Saksøkes: - Brutte løfter

Brad Pitts organisasjon Make it Right Foundation saksøkes for svindel etter å ha bygget hus for orkanofre..

E24 - 16 okt 21 kl. 11:58

Ferd med på innovativt Jordan-prosjekt: – Skyhøy risiko

Men den finansielle avkastningen er ikke det viktigste, sier Ferd-eier Johan H. Andresen. Selskapet går nå sammen med Ikea Foundation og Norad om en helt ny modell for finansiering av bistand..

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 11:00

Storsatsning basert på Isaac Asimov skuffer stort

En av tidenes science fiction-historier er endelig blitt filmet. Resultatet er distansert og komisk, men Foundation er….

E24 - 09 aug 21 kl. 17:16

– Unge vil ha en jobb med mening

– Den nye generasjonen arbeidstakere vil ha en jobb som utgjør en positiv forskjell, sier bærekraftsprofil og næringslivstopp Cilia Indahl i EQT Foundation..

NRK - 03 aug 21 kl. 06:53

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 06 jul 21 kl. 15:28

Elefanter skal flys til Kenya

13 elefanter skal tilbakeføres fra en britisk dyrepark til naturen. Elefantene skal flys fra Storbritannia til Kenya i et Boeing-fly omtalt som «Dumbo jet». Elefantene skal fraktes til det sørlige Kenya neste år i en spesialbygget kasse om bord i flyet.

VG - 09 jan 21 kl. 20:33

The Times: Prins Harry og Meghan Markle dropper sosiale medier

Hertugparet av Sussex ønsker ikke å bruke ordet kongelig i sitt arbeid med Archewell Foundation..

NRK - 08 sep 20 kl. 07:51

Selskap overtar Tangens eierdel

Den veldedige stiftelsen Ako Foundation har opprettet et nytt datterselskap, Ako Subsidary, som skal overta Nikolai Tangens del i Ako Capital. For å unngå interessekonflikter skal sjefen for oljefondet overføre sin eierandel til Ako Foundation..

E24 - 08 sep 20 kl. 05:44

Nytt selskap overtar Nicolai Tangens eierandel i Ako Capital

Den veldedige stiftelsen Ako Foundation har opprettet et nytt datterselskap som skal overta Nikolai Tangnes andel i Ako Capital..

Aftenposten - 08 sep 20 kl. 05:44

Nytt selskap overtar Nicolai Tangens eierandel i Ako Capital

Den veldedige stiftelsen Ako Foundation har opprettet et nytt datterselskap som skal overta Nikolai Tangnes andel i Ako Capital..

P4 - 31 aug 20 kl. 15:41

Ny arbeidsavtale med Tangen ikke klar

Den nye arbeidsavtalen til Nicolai Tangen er ikke klar før han startet i jobben som oljefondssjef i morgen. Han har opplyst at han skal gi bort eierandelen i AKO Capital den den veldedige stiftelsen AKO Foundation, men NRK melder at dette ennå ikke er i orden. Flere jusprofessorer sier til NRK at dette er problematisk.

NRK - 31 aug 20 kl. 15:21

Avtale ikkje klar før Tangen-start

Noregs Bank seier det er uavklart når den justerte arbeidsavtalen for Nicolai Tangen kjem til å vere ferdig. Tysdag startar han i jobben som ny oljefondssjef. Tangen har gjeve bort eigardelen sin i AKO Capital til stiftinga AKO Foundation..

Aftenposten - 27 aug 20 kl. 13:25

Tangens AKO-exit koster eks-partnerne dyrt

Nicolai Tangens innløsning av fondsandeler i tre AKO-fond påfører hans tidligere partnere og stiftelsen AKO Foundation flere titalls millioner kroner i årlig tapte honorarinntekter..

E24 - 27 aug 20 kl. 11:23

AKO-partnerne og stiftelsen taper stort på at Tangen selger fondene

Nicolai Tangens innløsning av fondsandeler i tre AKO-fond påfører hans tidligere partnere og stiftelsen AKO Foundation flere titalls millioner kroner i årlig tapte honorarinntekter..

NRK - 25 aug 20 kl. 19:00

Tangen åpner for comeback i AKO

Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen avviser ikke at han kan komme til å gå inn i styret til AKO Foundation når han en dag gir seg i Norges Bank..

Aftenposten - 25 aug 20 kl. 19:01

Tangen åpner for comeback i styret til AKO-stiftelse

Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen avviser ikke at han kan komme til å gå inn i styret til AKO Foundation når han en dag gir seg i Norges Bank..

E24 - 25 aug 20 kl. 19:01

Tangen åpner for comeback i styret til AKO-stiftelse

Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen avviser ikke at han kan komme til å gå inn i styret til AKO Foundation når han en dag gir seg i Norges Bank..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com