Forurensing

Wednesday, 06 December, 09:07

Nyheter om Forurensing

NRK - 02 okt 23 kl. 19:07

Akutt Forurensing i havnen i Holmestrand

Brannvesenet melder på X/Twitter om kraftig Forurensing i havnen i Holmestrand. – I hele sydenden av havnen er det ganske kraftig blueshine. Vi vet ikke hvor forurensningen stammer fra.

NRK - 23 nov 23 kl. 08:02

Bane Nor beklager manglende varsling

Bane Nor beklager til naboer, næringsdrivende og tre kommuner for at de ikke varslet om mulig Forurensing fra flere deponier i Oslo og Follo. Det skriver Byggeindustrien. 9 millioner tonn jord og stein fra utgravingen av Follobanen har blitt deponert på fem steder i Oslo, Vestby og Nordre Follo.

NRK - 10 nov 23 kl. 10:21

Kontroll avslørte stort omfang av ulovlig eksport av plastavfall

– Vi ser alvorlig på at vi avdekket så mange tilfeller av ulovlig eksport av plastavfall. Plast som ikke får forsvarlig behandling i anlegg, kan i verste fall havne i naturen og bidra til økt forsøpling og forurensning i landene som mottar avfallet. Dette kan utgjøre en fare for både folks helse og for miljøet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 09 nov 23 kl. 06:56

Delhi vil bekjempe Forurensing med kunstig regn

I et forsøk på å bedre luftkvaliteten og få bukt med farlig luftforurensning, vil myndighetene i Indias hovedstad forsøke å fremprovosere regn. Den siste uken har røyk, støv og forurensning hatt et kvelende grep om verdens mest forurensede hovedstad, New Delhi. Alle byens skoler er stengt, byggearbeid er stanset, og myndighetene har varslet restriksjoner på bilbruken.

NRK - 02 nov 23 kl. 11:52

Forurensing i Nidelva

Politiet har fått melding om forurensning i elva ved Sluppen bru. Bannvesenet er på stedet. Politiet rykker ut.

NRK - 02 nov 23 kl. 11:52

Forurensing i Nidelva i Trondheim

Politiet har fått melding om forurensning i elva ved Sluppen bru. Bannvesenet er på stedet. Politiet rykker ut.

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 16:50

Over 70000 anbefales å koke drikkevannet

Oslo kommune og Bærum kommune har sendt ut kokevarsel til totalt 71.000 innbyggere i enkelte områder på grunn av funn av lokal Forurensing..

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 16:50

Over 70 000 anbefales å koke drikkevannet

Oslo kommune og Bærum kommune har sendt ut kokevarsel til totalt 71 000 innbyggere i enkelte områder på grunn av funn av lokal Forurensing..

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk koke drikkevannet

Oslo kommune folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Kokeanbefalingen gjelder fra onsdag klokken 16 og til det kommer ny beskjed. Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først, ifølge Vann- og avløpsetaten.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk i deler av Oslo koke drikkevannet

Oslo kommune ber folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Kokeanbefalingen gjelder fra onsdag klokken 16 og til det kommer ny beskjed. Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først, ifølge Vann- og avløpsetaten.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk i deler av Oslo og Bærum koke drikkevannet

Oslo kommune ber folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Anbefalingen gjelder også deler av Bærum, fordi Bærum kommune for tiden får drikkevann fra Oslo kommune. Totalt 25.

Dagbladet - 04 sep 23 kl. 09:17

- Forurenser oss til kaldere klima

Forurensing i lufta gjør at solstråler reflekteres, som igjen holder temperaturen på jorda nede. Hadde det ikke vært slik, hadde global oppvarming vært langt forbi Parisavtalen, sier norsk forsker..

NRK - 20 aug 23 kl. 15:29

Oljelekkasje i Øygarden

Brannvesenet melder om akutt Forurensing på CCB-basen på Ågotnes i Øygarden utenfor Bergen søndag ettermiddag. Det er snakk om en del oljesøl. Ifølge 110-sentralen har det vært lekkasje av hydraulikkolje fra en kran om bord på en båt.

NRK - 01 jul 23 kl. 16:23

Prideparaden i London stanset av klimaaktivister

Den årlige prideparaden i London ble avbrutt av klimaaktivister, som protesterte mot noen av arrangementets sponsorer. Ni aktivister fra Just Stop Oil stanset en kort stund Coca-Cola sitt paradebidrag. Sju av aktivistene blokkerte også veien før de ble brakt bort av politiet, og to av aktivistene sprayet maling på bakken.

NRK - 04 apr 23 kl. 20:25

Schiphol forbyr nattflyginger og privatfly

Fra 2026 får ingen fly lande på Schiphol om natta, og privatfly nektes adgang. For å begrense Forurensing og støy strammer Amsterdams flyplass inn aktiviteten. Europas knutepunkt av en flyplass, Schiphol i Nederland, varsler flere store innstramminger i aktiviteten.

NRK - 28 apr 23 kl. 10:31

Trolig nei til dagbrudd i Røyrvik

Røryvik kommune vil trolig ikke tillate selskapet som vil drive gruvedrift i kommunen om å hente ut malm fra et åpent dagbrudd. Dette av hensyn til Forurensing, reindrift, friluftsliv og grunneiere. Mulig gruvedrift i Røyrvik står ikke og faller med dagbruddet, men det blir dyrere og vil forsinke prosessen.

E24 - 04 apr 23 kl. 21:23

Schiphol forbyr nattflyginger og privatfly

Fra 2026 får ingen fly lande på Schiphol om natta, og privatfly nektes adgang. For å begrense Forurensing og støy strammer Amsterdams flyplass inn aktiviteten..

Klartale - 30 mar 23 kl. 15:30

Flere turister kan føre til mer forurensning

Norge er blitt et populært sted for turister å reise til. Norge har mange unike steder du kan reise til. Det er også positivt for norsk økonomi og norske lokalsamfunn at folk reiser hit.

NRK - 29 mar 23 kl. 14:04

Flere grunnstøtinger i 2022

Antall grunnstøtinger har økt de siste par årene, ifølge Kystverket. Det var 90 grunnstøtinger langs kysten i 2022, nesten 20 flere enn året før. Økningen i antall grunnstøtinger har likevel ikke ført til en økning i hendelser med akutt Forurensing.

Klartale - 23 mar 23 kl. 06:00

Sier ja til å bore etter olje i Alaska

USAs president Joe Biden sier ja til «Willow-prosjektet». Oljeselskapet ConocoPhilips skal få bore etter olje i Alaska.Miljøvernere kjemper imot.

Klartale - 28 feb 23 kl. 08:49

Her fikk Sør-Norge se nordlys

Mandag kveld og natt til tirsdag var det stor aktivitet av nordlys i hele Norge. Nordlyset kunne ses på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Enkelte steder er himmelfenomenet sterkere enn vanlig.

NRK - 14 feb 23 kl. 19:25

Russland: Norge forfalsker stråledata fra Kyiv-området

Flere statlige russiske medier påstår tirsdag at norske og ukrainske strålevernseksperter har forfalsket dato om radioaktiv Forurensing fra Kyiv-området. Det melder TV 2. De siterer blant annet de statlige nyhetsbyråene Ria Novosti og Tass.

NRK - 14 feb 23 kl. 01:38

Store mengder bly på skytebaner

Miljødirektoratet har ingen oversikt over hvor mye bly som ligger på landets rundt 3.000 sivile skytebaner. Nå vil direktoratet prøve å få oversikt.

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

NRK - 07 jan 23 kl. 06:14

Ulovlig snødumping i Drammenselva – stor fare for Forurensing, skriver Statsforvalteren

Statsforvalteren i Oslo og Viken har sendt ut et pålegg om stans av dumping av snø i Drammenselva. Årsaken er at det kan ha en negativ påvirkning på miljøet. Pålegget er sendt til sendt til selskapet Dpend Eiendom, som har hatt ansvaret for å brøyte en eiendom i byen, skriver Drammens Tidende.

Klartale - 05 jan 23 kl. 11:00

Norge og Tyskland skal samarbeide mer om energi

Norge og Tyskland er enige om en ny avtale, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Han hadde torsdag et møte med Robert Habeck, som er tysk vise-statsminister.I avtalen lover de to landene å jobbe sammen for å nå klimamålene i verden.

Klartale - 10 nov 22 kl. 12:00

Snart er India verdens mest folkerike land

– Det er ganske stor forskjell på Norge og India, sier Arild Engelsen Ruud.Den skrapende lyden i bakgrunnen minner om en travel togstasjon. India-eksperten og professoren beklager støyen.

Klartale - 13 okt 22 kl. 09:33

Antall ville dyr i verden har stupt

Verdens naturfond (WWF) har laget en rapport om dyrebestandene i verden.WWF kaller utviklingen dramatisk. Spesielt i de tropiske regionene som har hatt flest arter.

NRK - 26 sep 22 kl. 21:33

Regjeringen setter ned arbeidsutvalg som skal se på Forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier nja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

NRK - 26 sep 22 kl. 21:33

Arbeidsutvalg som skal se på Forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier Anja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

Aftenposten - 31 aug 22 kl. 18:33

– Noen har jobbet hardt for å følge regelverket. Andre ikke.

De mangler kostestasjoner, avløpsfilter og har for dårlige rutiner til å forhindre Forurensing, mener Statsforvalteren i….

Klartale - 24 aug 22 kl. 12:20

Masse fisk dør av ukjent Forurensing

Elva Oder renner langs grensa mellom Polen og Tyskland. For en måned siden ble den forurenset. Så langt er det ingen som vet hva som egentlig har skjedd, annet enn at masse fisk er døde.

NRK - 20 aug 22 kl. 07:30

Anmelder Forurensing av bekk i Nittedal

Statsforvalter i Oslo og Viken har politianmeldt oppdragsgiver og entreprenør etter borearbeid i Nittedal. Arbeidet på energibrønner skal ha forurenset vannet i Glanerudbekken betydelig. Det er snakk om en liten bekk med lav vannføring.

Dagbladet - 17 aug 22 kl. 21:27

Skittent badevann hos norsk feriefavoritt

Det har vært en drastisk oppgang i fekal Forurensing på flere badeplasser på Mallorca. Det skyldes trolig utdaterte og nedslitte kloakksystemer som lekker ut vann i Middelhavet..

Dagbladet - 16 aug 22 kl. 19:45

Høyere vannforurensning hos norsk feriefavoritt

Det har vært en drastisk oppgang i fekal Forurensing på flere badeplasser på Mallorca. Det skyldes trolig utdatert og nedslitte kloakksystemer som lekker ut vann i Middelhavet..

Klartale - 12 aug 22 kl. 08:36

Forurensing har ført til at masse fisk dør

– Alt tyder på at Forurensingen av Oder-elven har ført til at mange fisker har dødd. Det sier Magda Gosk. Hun jobber for Polens miljødirektorat.

NRK - 03 aug 22 kl. 04:51

Jylland kan få 450 meter høye vindmøller

I Danmark skal havvindmøller på opptil 450 meter testes på land før de plasseres til havs, skriver Danmarks Radio. Tre områder på Jylland er aktuelle for testingen, som vekker lokal harme. Vindmøllene det er snakk om blir verdens høyeste.

Klartale - 24 maj 22 kl. 13:00

Nordmenns forbruk ødelegger for verdens barn

Ny rapport viser at verdens barn ikke har det like bra. Og mye av årsaken er at nordmenn kjøper og bruker for mye. Vi har rett og slett for høyt forbruk av mye.

VG - 08 jun 22 kl. 19:55

Støre: – Slik skal vi redde havet – og Oslofjorden

LEIRVIK (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal lede an i verdens kamp for å redde havet fra Forurensing. Han begynner med Oslofjorden, hvor han vil stille kraftfulle krav - og sende regningen til kommunene..

NRK - 05 maj 22 kl. 05:42

Russland simulerte øvelse med atomklare raketter

Russiske myndigheter opplyser at landets styrker har gjennomført en simulert øvelse med raketter som kan utstyres med kjernefysiske stridshoder. Øvelsen fant sted i eksklaven Kaliningrad og gikk ut på simulering av «elektronisk oppskyting» av det mobile rakettsystemet Iskander, som kan utstyres med kjernefysiske ladninger, står det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet i Moskva. Russiske styrker øvde seg på både enkeltangrep og samtidige angrep mot mål som imiterte rakettutskytingssystemer, flybaser, beskyttet infrastruktur, militærutstyr og kommandoposter bestående av en oppdiktet fiende, står det videre.

Klartale - 20 apr 22 kl. 08:58

De fleste apotek har fått Jodix tilbake på lager

– Jodix-tablettene kom før påske. Innen 19. april har de fleste apotek fått det inn på lager igjen, sier Ingrid Aas til kanalen TV 2.

NRK - 11 okt 21 kl. 18:47

WHO: Advarer om helsekatastrofe

– Forbrenningen av fossilt brensel dreper oss, sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en rapport om klimaendringer og helse mandag. Nå krever de strengere klimatiltak, og har blant annet lagt frem ti anbefalinger som skal sørge for bedre livskvalitet i byer. Allerede ser man helseskader forårsaket av blant annet Forurensing, hetebølger, Forurensing, skogbranner og underernæring på grunn av avlingssvikt, påpeker WHO..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:45

FN: Truer menneskerettighetene

Miljøproblemer er med på å forverre konflikter rundt om i verden, og kommer til å utgjøre den største trusselen mot menneskerettighetene, sa FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet under åpningen av en sesjon i FNs menneskerettsråd mandag. Forurensing, klimaendringene og tap av biologisk mangfold forsterker konflikter, spenninger og strukturelle ulikheter og tvinger folk inn i stadig mer sårbare situasjonen, ifølge menneskerettssjefen. – Etter hvert som disse miljøtruslene blir mer intense, vil de utgjøre den største utfordringene for menneskerettighetene i vår tid, sa Bachelet..

NRK - 03 sep 21 kl. 14:58

Kongo: 12 døde etter gruveutslipp

Ifølge kongolesiske myndigheter er tolv personer døde og over 4.500 mennesker er blitt syke etter at en elv i Sør-Kongo ble forurenset med utslipp fra en angolsk-eid diamantgruve, skriver NTB. I juli meldte lokalbefolkning om Forurensing av elven Kasai.

NRK - 26 aug 21 kl. 02:40

Japan holder igjen Moderna-doser

Japan lar være å bruke 1,6 millioner doser av Moderna-vaksinen etter meldinger om at flere partier er forurenset, opplyser selskapet som distribuerer vaksinen. Farmasiselskapet Takeda sier det har kommet meldinger fra flere vaksinesentre om fremmedlegemer i uåpnede vaksineglass. – I samråd med helsedepartementet, har vi besluttet å slutte å gi vaksiner fra de aktuelle partiene fra 26.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com