Forurensing

Monday, 15 July, 17:09

Nyheter om Forurensing

Dagbladet - 17 maj 24 kl. 14:34

Plast gruser global luftfart

CO2-utslippene fra plast tredobles, og plastens Forurensing vil utgjøre nesten fire ganger mer enn den globale internasjonale luftfarten i 2050..

VG - 08 maj 24 kl. 08:13

Dette skaper krise i Oslofjorden

Fiske er en større trussel mot livet i Ytre Oslofjord enn Forurensing og miljøgifter..

Klartale - 25 apr 24 kl. 14:39

Nye regler for luftforurensning

Den europeiske union (EU) vil rense lufta. EU-parlamentet kom med nye regler på onsdag. Reglene gjelder Forurensing av lufta.

NRK - 11 dec 23 kl. 15:06

Atlantisk laks havner på rødliste over truede arter

Den atlantiske laksen kom med på listen over da Verdens naturvernunion (IUCN) mandag presenterte sin oppdaterte liste over truede arter. Atlantisk laks (Salmo salar) blir plassert i kategorien «nær truet». Globalt har bestanden gått ned med 23 prosent mellom 2006 og 2020.

NRK - 10 apr 24 kl. 15:18

Dieselutslipp i Oslofjorden

Det har vært et dieselutslipp i Oslofjorden. Miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristiine Vea informerte politikerne i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg onsdag ettermiddag. Det er foreløpig ukjent hvor utslippet stammer fra.

NRK - 10 apr 24 kl. 15:18

Pågående dieselutslipp i Oslofjorden

Et dieselutslipp fra en ukjent kilde pågår i indre Oslofjord. Det sier miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V) i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg onsdag ettermiddag. Det er foreløpig ukjent hvor utslippet stammer fra, og hvor stort det er.

NRK - 12 feb 24 kl. 10:57

FN-rapport: En femdel av verdens migrerende arter står i fare for å bli utryddet

En FN-rapport slår fast at en femdel av verdens migrerende villdyr står i fare for å bli utryddet. Rapporten er den første av sitt slag. Rapporten er utarbeidet som en del av Bonn-konvensjonen.

Klartale - 31 jan 24 kl. 06:00

Sjekk lufta før du går ut

Når denne lederen blir skrevet, er det varslet luft med fargekode rød i Oslo på ettermiddagen. Altså høy luftForurensing, ifølge Miljødirektoratet. Det samme gjelder Stavanger og Bærum.

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Aten planter trær for å kjøle ned byen

Atens nye ordfører vil plante 25.000 trær i løpet av de neste fem årene for å prøve å kjøle ned den greske hovedstaden. Hetebølger om sommeren kan gjøre byen, som er tettpakket med kontor- og boligblokker i betong, nesten ulevelig med temperaturer på over 40 grader.

NRK - 29 jan 24 kl. 09:45

Dansk ekspert: Ingen miljøkatastrofe etter Nordic Waste-ras

Danmark frykter omfattende Forurensing etter et stort jordras fra et anlegg øst på Jylland. Men jordprøver viser at situasjonen er mindre alvorlig enn fryktet. Jorden som har rast ut fra et jordrenseanlegg ved Randers, inneholder oljerester, men ikke tungmetaller i høye konsentrasjoner, viser jordprøver.

Klartale - 28 jan 24 kl. 06:00

Tester pant på kaffekopper

Kjøper du ofte kaffe i farta? Og kaster pappkoppen i søpla når den er drukket?Det vil danskene ha slutt på.

NRK - 02 okt 23 kl. 19:07

Akutt Forurensing i havnen i Holmestrand

Brannvesenet melder på X/Twitter om kraftig Forurensing i havnen i Holmestrand. – I hele sydenden av havnen er det ganske kraftig blueshine. Vi vet ikke hvor forurensningen stammer fra.

NRK - 23 nov 23 kl. 08:02

Bane Nor beklager manglende varsling

Bane Nor beklager til naboer, næringsdrivende og tre kommuner for at de ikke varslet om mulig Forurensing fra flere deponier i Oslo og Follo. Det skriver Byggeindustrien. 9 millioner tonn jord og stein fra utgravingen av Follobanen har blitt deponert på fem steder i Oslo, Vestby og Nordre Follo.

NRK - 10 nov 23 kl. 10:21

Kontroll avslørte stort omfang av ulovlig eksport av plastavfall

– Vi ser alvorlig på at vi avdekket så mange tilfeller av ulovlig eksport av plastavfall. Plast som ikke får forsvarlig behandling i anlegg, kan i verste fall havne i naturen og bidra til økt forsøpling og forurensning i landene som mottar avfallet. Dette kan utgjøre en fare for både folks helse og for miljøet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 09 nov 23 kl. 06:56

Delhi vil bekjempe Forurensing med kunstig regn

I et forsøk på å bedre luftkvaliteten og få bukt med farlig luftforurensning, vil myndighetene i Indias hovedstad forsøke å fremprovosere regn. Den siste uken har røyk, støv og forurensning hatt et kvelende grep om verdens mest forurensede hovedstad, New Delhi. Alle byens skoler er stengt, byggearbeid er stanset, og myndighetene har varslet restriksjoner på bilbruken.

NRK - 02 nov 23 kl. 11:52

Forurensing i Nidelva

Politiet har fått melding om forurensning i elva ved Sluppen bru. Bannvesenet er på stedet. Politiet rykker ut.

NRK - 02 nov 23 kl. 11:52

Forurensing i Nidelva i Trondheim

Politiet har fått melding om forurensning i elva ved Sluppen bru. Bannvesenet er på stedet. Politiet rykker ut.

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 16:50

Over 70000 anbefales å koke drikkevannet

Oslo kommune og Bærum kommune har sendt ut kokevarsel til totalt 71.000 innbyggere i enkelte områder på grunn av funn av lokal Forurensing..

Dagbladet - 20 sep 23 kl. 16:50

Over 70 000 anbefales å koke drikkevannet

Oslo kommune og Bærum kommune har sendt ut kokevarsel til totalt 71 000 innbyggere i enkelte områder på grunn av funn av lokal Forurensing..

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk koke drikkevannet

Oslo kommune folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Kokeanbefalingen gjelder fra onsdag klokken 16 og til det kommer ny beskjed. Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først, ifølge Vann- og avløpsetaten.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk i deler av Oslo koke drikkevannet

Oslo kommune ber folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Kokeanbefalingen gjelder fra onsdag klokken 16 og til det kommer ny beskjed. Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først, ifølge Vann- og avløpsetaten.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:05

Ber folk i deler av Oslo og Bærum koke drikkevannet

Oslo kommune ber folk som bor på Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann å koke drikkevannet. Anbefalingen gjelder også deler av Bærum, fordi Bærum kommune for tiden får drikkevann fra Oslo kommune. Totalt 25.

Dagbladet - 04 sep 23 kl. 09:17

- Forurenser oss til kaldere klima

Forurensing i lufta gjør at solstråler reflekteres, som igjen holder temperaturen på jorda nede. Hadde det ikke vært slik, hadde global oppvarming vært langt forbi Parisavtalen, sier norsk forsker..

NRK - 20 aug 23 kl. 15:29

Oljelekkasje i Øygarden

Brannvesenet melder om akutt Forurensing på CCB-basen på Ågotnes i Øygarden utenfor Bergen søndag ettermiddag. Det er snakk om en del oljesøl. Ifølge 110-sentralen har det vært lekkasje av hydraulikkolje fra en kran om bord på en båt.

NRK - 01 jul 23 kl. 16:23

Prideparaden i London stanset av klimaaktivister

Den årlige prideparaden i London ble avbrutt av klimaaktivister, som protesterte mot noen av arrangementets sponsorer. Ni aktivister fra Just Stop Oil stanset en kort stund Coca-Cola sitt paradebidrag. Sju av aktivistene blokkerte også veien før de ble brakt bort av politiet, og to av aktivistene sprayet maling på bakken.

NRK - 04 apr 23 kl. 20:25

Schiphol forbyr nattflyginger og privatfly

Fra 2026 får ingen fly lande på Schiphol om natta, og privatfly nektes adgang. For å begrense Forurensing og støy strammer Amsterdams flyplass inn aktiviteten. Europas knutepunkt av en flyplass, Schiphol i Nederland, varsler flere store innstramminger i aktiviteten.

NRK - 28 apr 23 kl. 10:31

Trolig nei til dagbrudd i Røyrvik

Røryvik kommune vil trolig ikke tillate selskapet som vil drive gruvedrift i kommunen om å hente ut malm fra et åpent dagbrudd. Dette av hensyn til Forurensing, reindrift, friluftsliv og grunneiere. Mulig gruvedrift i Røyrvik står ikke og faller med dagbruddet, men det blir dyrere og vil forsinke prosessen.

E24 - 04 apr 23 kl. 21:23

Schiphol forbyr nattflyginger og privatfly

Fra 2026 får ingen fly lande på Schiphol om natta, og privatfly nektes adgang. For å begrense Forurensing og støy strammer Amsterdams flyplass inn aktiviteten..

Klartale - 30 mar 23 kl. 15:30

Flere turister kan føre til mer forurensning

Norge er blitt et populært sted for turister å reise til. Norge har mange unike steder du kan reise til. Det er også positivt for norsk økonomi og norske lokalsamfunn at folk reiser hit.

NRK - 29 mar 23 kl. 14:04

Flere grunnstøtinger i 2022

Antall grunnstøtinger har økt de siste par årene, ifølge Kystverket. Det var 90 grunnstøtinger langs kysten i 2022, nesten 20 flere enn året før. Økningen i antall grunnstøtinger har likevel ikke ført til en økning i hendelser med akutt Forurensing.

Klartale - 23 mar 23 kl. 06:00

Sier ja til å bore etter olje i Alaska

USAs president Joe Biden sier ja til «Willow-prosjektet». Oljeselskapet ConocoPhilips skal få bore etter olje i Alaska.Miljøvernere kjemper imot.

Klartale - 28 feb 23 kl. 08:49

Her fikk Sør-Norge se nordlys

Mandag kveld og natt til tirsdag var det stor aktivitet av nordlys i hele Norge. Nordlyset kunne ses på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Enkelte steder er himmelfenomenet sterkere enn vanlig.

NRK - 14 feb 23 kl. 19:25

Russland: Norge forfalsker stråledata fra Kyiv-området

Flere statlige russiske medier påstår tirsdag at norske og ukrainske strålevernseksperter har forfalsket dato om radioaktiv Forurensing fra Kyiv-området. Det melder TV 2. De siterer blant annet de statlige nyhetsbyråene Ria Novosti og Tass.

NRK - 14 feb 23 kl. 01:38

Store mengder bly på skytebaner

Miljødirektoratet har ingen oversikt over hvor mye bly som ligger på landets rundt 3.000 sivile skytebaner. Nå vil direktoratet prøve å få oversikt.

Klartale - 06 dec 22 kl. 07:00

Kan verden nå målene denne gangen?

Verdens ledere møtes i Montreal i Canada fra 7. til 19. desember.

NRK - 07 jan 23 kl. 06:14

Ulovlig snødumping i Drammenselva – stor fare for Forurensing, skriver Statsforvalteren

Statsforvalteren i Oslo og Viken har sendt ut et pålegg om stans av dumping av snø i Drammenselva. Årsaken er at det kan ha en negativ påvirkning på miljøet. Pålegget er sendt til sendt til selskapet Dpend Eiendom, som har hatt ansvaret for å brøyte en eiendom i byen, skriver Drammens Tidende.

Klartale - 05 jan 23 kl. 11:00

Norge og Tyskland skal samarbeide mer om energi

Norge og Tyskland er enige om en ny avtale, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Han hadde torsdag et møte med Robert Habeck, som er tysk vise-statsminister.I avtalen lover de to landene å jobbe sammen for å nå klimamålene i verden.

Klartale - 10 nov 22 kl. 12:00

Snart er India verdens mest folkerike land

– Det er ganske stor forskjell på Norge og India, sier Arild Engelsen Ruud.Den skrapende lyden i bakgrunnen minner om en travel togstasjon. India-eksperten og professoren beklager støyen.

Klartale - 13 okt 22 kl. 09:33

Antall ville dyr i verden har stupt

Verdens naturfond (WWF) har laget en rapport om dyrebestandene i verden.WWF kaller utviklingen dramatisk. Spesielt i de tropiske regionene som har hatt flest arter.

NRK - 26 sep 22 kl. 21:33

Regjeringen setter ned arbeidsutvalg som skal se på Forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier nja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

NRK - 26 sep 22 kl. 21:33

Arbeidsutvalg som skal se på Forurensing fra klesindustrien

Regjeringen setter ned et arbeidsutvalg som skal undersøke om klesprodusenter og kleskjeder kan ta mer ansvar for klærne de selger. Miljøbelastningen fra tekstiler er stor og regjeringen ønsker å redusere denne. – Det viktigste for oss er at vi tar tak i det enorme volumet som importeres til landet, brukes i et kort øyeblikk og så ofte sendes ut av landet og blir til søppel, sier Anja Bakken Riise, som sitter i gruppen.

Aftenposten - 31 aug 22 kl. 18:33

– Noen har jobbet hardt for å følge regelverket. Andre ikke.

De mangler kostestasjoner, avløpsfilter og har for dårlige rutiner til å forhindre Forurensing, mener Statsforvalteren i….

Klartale - 24 aug 22 kl. 12:20

Masse fisk dør av ukjent Forurensing

Elva Oder renner langs grensa mellom Polen og Tyskland. For en måned siden ble den forurenset. Så langt er det ingen som vet hva som egentlig har skjedd, annet enn at masse fisk er døde.

NRK - 20 aug 22 kl. 07:30

Anmelder Forurensing av bekk i Nittedal

Statsforvalter i Oslo og Viken har politianmeldt oppdragsgiver og entreprenør etter borearbeid i Nittedal. Arbeidet på energibrønner skal ha forurenset vannet i Glanerudbekken betydelig. Det er snakk om en liten bekk med lav vannføring.

Dagbladet - 17 aug 22 kl. 21:27

Skittent badevann hos norsk feriefavoritt

Det har vært en drastisk oppgang i fekal Forurensing på flere badeplasser på Mallorca. Det skyldes trolig utdaterte og nedslitte kloakksystemer som lekker ut vann i Middelhavet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com