Nyheter om Forsvarsminister

Klartale - Igår: 11:57

Israel varsler svar på Irans angrep

Folk som jobber for Israel samlet seg mandag. De diskuterte i nesten tre timer. Hvordan skal de svare på iranske luftangrep?

NRK - 14 apr 24 kl. 07:07

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.

NRK - 12 apr 24 kl. 00:54

Israel varsler gjengjeldelse om Iran angriper

Israel vil svare direkte på ethvert angrep fra Iran, sa Israels Forsvarsminister Yoav Gallant torsdag i samtale med USAs Forsvarsminister Lloyd Austin. – Et direkte iransk angrep vil kreve en passende israelsk respons mot Iran, sa Gallant til Austin ifølge en oppsummering av samtalen fra Gallants kontor. Pentagon melder at de to diskuterte USAs forpliktelse til Israels sikkerhet mot trusler fra Iran og gruppene som landet støtter.

VG - 09 apr 24 kl. 18:07

USAs Forsvarsminister: Hungersnød i Gaza vil føre til langvarig konflikt

En dødelig sultkatastrofe i Gaza vil føre til en voldsspiral og langvarig konflikt, sa USAs Forsvarsminister Lloyd Austin i en høring i Senatet tirsdag..

NRK - 07 apr 24 kl. 18:23

Israels Forsvarsminister: Styrkene trakk seg ut for å forberede nye operasjoner, inkludert i Rafah

Israel Forsvarsminister, Yoav Gallant, bekrefter at tilbaketrekkingen av styrkene sør i Gaza er for å forberede framtidige operasjoner, inkludert i Rafah. – Styrkene er på vei ut og forbereder seg til deres neste oppdrag, sier Gallant..

NRK - 05 mar 24 kl. 21:30

Forsvarsministeren møtte ukrainske forsvarstopper

Norges Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) hadde tirsdag et digitalt møte med Ukrainas Forsvarsminister og forsvarssjef. På agendaen sto den norske støtten til Ukraina i tiden fremover, bekrefter Forsvarsdepartementet til NTB. Gram snakket med Ukrainas Forsvarsminister Rustem Umerov og landets nylig utnevnte forsvarssjef Oleksandr Syrskyi.

NRK - 04 apr 24 kl. 04:54

USA ber Israel ta umiddelbare grep for beskytte hjelpearbeidere

USAs Forsvarsminister Lloyd Austin har hatt en samtale med sin israelske kollega. Han ber landet umiddelbart ta grep for å beskytte hjelpearbeidere. Austin ba også Israels Forsvarsminister Yoav Galant om å sørge for en rask og åpen granskning av hendelsen der sju ansatte i organisasjonen World Central Kitchen mistet livet.

NRK - 04 apr 24 kl. 04:54

USA ber Israel ta grep for hjelpearbeidere

USAs Forsvarsminister Lloyd Austin har hatt en samtale med sin israelske kollega. Han ber landet umiddelbart ta konkrete grep for å beskytte hjelpearbeidere. Også sivile palestinere må beskyttes på Gazastripen, understreket Austin på telefon til Forsvarsminister Yoav Gallant.

NRK - 25 mar 24 kl. 15:30

Israels Forsvarsminister møter USAs sikkerhetsrådgiver

Israels Forsvarsminister Yoav Gallant skal møte Jake Sullivan, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, for å diskutere gisselforhandlinger og bistand til Gaza. Møtet, som finner sted mandag, er atskilt fra det kommende møtet mellom høytstående tjenestemenn fra USA og Israel i Det hvite hus denne uka..

NRK - 20 mar 24 kl. 09:25

Israel sin Forsvarsminister skal besøke Washington

Yoav Gallant, israelsk Forsvarsminister, skal besøke Washington. Det melder Reuters..

NRK - 19 mar 24 kl. 14:01

Iraks tidligere Forsvarsminister pågrepet i Sverige

Ifølge svenske TV4 ble Iraks tidligere Forsvarsminister pågrepet i Sverige mandag. Han ble pågrepet da han landet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm, ifølge avisen. Den tidligere ministeren har vært mistenkt for flere grove økonomiske lovbrudd i Sverige.

NRK - I førrgår: 10:24

Israel: krigskabinettet møtest måndag

Netanyahu og krigskabinettet i Israel skal møtast måndag klokka 13 norsk tid, skriv nyheitsbyrået Reuters. Krigskabinettet hadde ikkje enno ikkje blitt einige om korleis dei skal svare på angrepet frå Iran, skreiv Reuters sundag. I krigskabinettet sit mellom anna Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Forsvarsminister Toav Gallant og kabinettminister Benny Gantz..

NRK - I førrgår: 03:40

Sjøminer på vei tilbake i Forsvaret

For rundt 20 år siden kvittet Norge seg med de siste sjøminene i kystforsvaret. Nå er de på vei tilbake. – En enkelt sjømine vil kunne senke eller skade skip i alle størrelser, sier kommandørkaptein Bengt Berdal til Aftenposten.

NRK - 14 apr 24 kl. 21:07

Israels krigskabinett splittet om svar på Iran-angrep

Israels krigskabinett går inn for et svar på Iran-angrepet, men er splittet når det gjelder tidspunkt og omfang av et slikt motsvar, sier israelske embetsmenn. Krigskabinettet, der fem av regjeringens medlemmer er med, møttes søndag for å drøfte situasjonen etter Irans rakett- og droneangrep natten før. Krigskabinettet består blant andre av statsminister Benjamin Netanyahu, Forsvarsminister Yoav Gallant og kabinettminister Benny Gantz.

VG - 14 apr 24 kl. 09:05

Forsvarsministeren besøker USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram besøker USA fra 15. til 18. april da han møter sin amerikanske kollega Lloyd Austin..

NRK - 13 apr 24 kl. 19:28

Israel sier de overvåker planlagt angrep

Israel overvåker et planlagt angrep fra Iran og Teherans allierte i regionen, sier Israels Forsvarsminister Yoav Gallant lørdag. Ministeren gir ingen detaljer om trusselen..

NRK - 13 apr 24 kl. 19:28

Israel stenger alle skolene

Israel overvåker et planlagt angrep fra Iran og Teherans allierte i regionen, sier Israels Forsvarsminister Yoav Gallant lørdag. Ministeren gir ingen detaljer om trusselen. Ifølge det israelske forsvaret er alle styrkene i full alarmberedskap.

NRK - 13 mar 24 kl. 01:53

Diskuterte våpenbehov med USA

Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj og Forsvarsminister Rustem Umerov snakket med USAs Forsvarsminister Lloyd Austin om våpenleveranser til Ukraina tirsdag. Tidligere samme dag kunngjorde USA at det skal sendes en ny støttepakke verdt 300 millioner dollar med sårt tiltrengte raketter, artillerigranater og ammunisjon til ukrainerne. Biden-administrasjonen har imidlertid erkjent at det siste bidraget er langt fra nok til å forsyne ukrainerne, og de tror at materiellet vil være oppbrukt i løpet av rundt to uker.

NRK - 08 apr 24 kl. 14:19

Ny etat under Forsvarsdepartementet

Regjeringa oppretter en egen etat med ansvar for å levere graderte kommunikasjonsløsinger til aktørar i både sivil og militær sektor. – Den sikkerhetspolitiske utviklingen og kompleksiteten og sårbarheten i samfunnet gir økt behov for sikker og effektiv kommunikasjon på gradert nivå. Å opprette en egen etat for å utvikle og levere sikre kommunikasjonsløsinger vil forbedre samarbeidet mellom sivile og militære styresmakter, sier Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)..

VG - 05 apr 24 kl. 22:13

Forsvarsplanen: Oslo-området får ikke permanent luftvern

Regjeringen vil satse 90 milliarder kroner på luftvern til Forsvaret. Men Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) kan ikke love at Oslo-området får permanent beskyttelse mot missiler og droner..

VG - 05 apr 24 kl. 08:27

Forsvarsministeren avslører opprusting av Sjøforsvaret

En opprusting av Sjøforsvaret vil prege Forsvarets langtidsplan, sier Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NRK fredag morgen..

NRK - 05 apr 24 kl. 08:01

Forsvarsministeren: Bruker mest penger på Sjøforsvaret

Forsvarsministeren avslører at opprusting av Sjøforsvaret vil prege Forsvarets langtidsplan. – Mye er viktig i det vi legger fram. Men det blir en tung satsning på det maritime, og da mener jeg Sjøforsvaret.

NRK - 05 mar 24 kl. 11:11

Tysklands Forsvarsminister: Lekkasjen skjedde etter en feil

Tysklands Forsvarsminister Boris Pistorius sier at en feil førte til at det tyske flyvåpenets samtale om Ukraina-krigen ble avlyttet og lekket. På en pressekonferanse tirsdag bekreftet Pistorius at lekkasjen skjedde ved at en av dem som deltok på møtet ringte inn gjennom en "uautorisert forbindelse", skriver NTB. Forsvarsministeren sier han har ringt til allierte land etter forsvarslekkasjen, og at han da ble forsikret om at tilliten til Tyskland ikke var brutt..

VG - 05 mar 24 kl. 11:20

Tysklands Forsvarsminister sier lekkasjen fra flyvåpenet skjedde etter en feil

En feil førte til at det tyske flyvåpenets samtale om Ukraina-krigen ble avlyttet og lekket, ifølge Tysklands Forsvarsminister Boris Pistorius..

VG - 03 apr 24 kl. 20:28

Danmarks forsvarssjef sparkes

Danmarks forsvarssjef Flemming Lentfer får sparken, opplyser Forsvarsminister Troels Lund Poulsen onsdag..

Klartale - 02 apr 24 kl. 16:30

Flere ungdommer må i militæret

Flere ungdommer i Norge må i militæret. Nå er rundt 9.000 i førstegangs-tjenesten.

NRK - 02 apr 24 kl. 16:25

Israel: Vil samarbeide om nødhjelp til Gaza

Israels Forsvarsminister åpner for å samarbeide med internasjonale grupper for å koordinere distribusjon av nødhjelp med militæret. Dette kommer etter at syv bistandsarbeidere døde av et luftangrep fra israelske styrker..

VG - 03 mar 24 kl. 16:53

Tysk Forsvarsminister mener Russland vil destabilisere Tyskland med avlytting av flyvåpenoffiserer

Forsvarsminister Boris Pistorius sier søndag at «avlyttingen er en del av Putins informasjonskrig», som tar sikte på å «skape splid innad i Tyskland»..

VG - 29 feb 24 kl. 17:28

Over 25.000 kvinner og barn er drept i Gaza siden 7. oktober, ifølge USAs Forsvarsminister

Over 25.000 kvinner og barn er drept på Gazastripen siden krigen mellom Israel og Hamas brøt ut 7. oktober, ifølge USAs Forsvarsminister..

NRK - 27 mar 24 kl. 01:13

Understreket verdien av forholdet mellom USA og Israel

Israels Forsvarsminister Yoav Gallant sier overfor amerikanere har understreket verdien av amerikanske bånd til israelsk sikkerhet. Og også viktigheten av å opprettholde Israels militære forsprang i regionen. Dette sa Gallant etter at han i to dager har møtt høytstående amerikanske politikere, blant dem utenriksminister Antony Blinken.

NRK - 26 mar 24 kl. 18:53

USAs forsvarssjef: – Gaza-dødstall er for høyt

I forkant av et møte med israels Forsvarsminister Yoav Gallant tirsdag, sa USAs forsvarssjef Lloyd Austin at det sivile dødstallet på Gaza er for høyt. Austin sa videre at han ønsket å diskutere alternativer til en lenge varslet israelsk bakkeoffensiv i byen Rafah sør på Gazastripen. Austin sa at et fullskala angrep på Rafah vil skade palestinskesivile og isolere Israel i verdenssamfunnet.

NRK - 26 mar 24 kl. 01:00

Blinken: – Det finnes alternativer til invasjon av Rafah

USAs utenriksminister Antony Blinken har understreket i et møte med Israels Forsvarsminister Yoav Gallant, at det finnes alternativer til en bakkeinvasjon av Rafah. Det opplyser det amerikanske utenriksdepartementet, ifølge Reuters. Videre sier Blinken at alternativene både kan sikre Israels sikkerhet og beskytte palestinske sivile.

NRK - 25 mar 24 kl. 04:53

Ukraina har kun mottatt 30 av 100 stridsvogner

Over et år etter at Danmark lovet å gi Ukraina minst 100 stridsvogner i samarbeid med Tyskland og Nederland, er bare 30 av dem levert, skriver Jyllands-Posten. Avisen har fått tallet fra det tyske forsvarsdepartementet. Det danske departementet har kun villet si at «mange» av de lovede Leopard 1-stridsvognene er levert.

NRK - 24 feb 24 kl. 07:50

Russlands Forsvarsminister i Ukraina

På toårsdagens for Russlands invasjon er Forsvarsminister Sergej Sjojgu i Ukraina, ifølge den russiske hæren. Angivelig besøkte han russiske styrker på et kommandosenter i en okkupert del av landet. – Når det gjelder størrelsen på styrkene, er fordelen i dag på vår side, sa den russiske Forsvarsministeren lørdag.

NRK - 22 feb 24 kl. 10:04

Frankrike: Russiske styrker truet med å skyte ned franske fly

Frankrikes Forsvarsminister sier at russiske styrker truet med å skyte ned franske militærfly som forrige måned patruljerte over Svartehavet. Forsvarsminister Sébastien Lecornu mener Russland er i ferd med å vende tilbake til en «spesielt aggressiv» holdning som minner om det tidligere Sovjetunionens oppførsel under den kalde krigen. (NTB).

VG - 22 mar 24 kl. 09:40

Høyre ber Gram klargjøre: - Må være så åpne som mulig

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) vil ikke oppklare hvem som visste at feil person ble pågrepet i en militæroperasjon. Nå ber Høyre ham om å vise åpenhet..

NRK - 20 mar 24 kl. 00:37

Forsvarsministerne til USA og Israel møtes neste uke

USAs Forsvarsminister Lloyd Austin vil være vert for sin israelske kollega Yoav Gallant i et møte i Pentagon neste uke. Det opplyser offisielle amerikanske forsvarskilder, ifølge Reuters. Møtet skjer etter at Austin inviterte Gallant, og ble avtalt før samtalene mellom USAs president Biden og Israels statsminister Netanyahu mandag.

NRK - 18 mar 24 kl. 04:52

Storbritannia sammenligner Putin med Stalin

Storbritannias Forsvarsminister Grant Shapps anklager Russlands president Vladimir Putin for å være «en moderne Stalin» etter et valg uten reell opposisjon. – Putin drar selvsagt ikke noen steder etter å ha stjålet søndagens såkalte valg, der politiske motstandere enten er blitt fengslet eller drept, skriver Shapps i den britiske avisen The Telegraph. – Sjokkerende nok så vil Putin ved avslutningen på sin neste femårsperiode ha sittet ved makten nesten nøyaktig like lenge som diktatoren Josef Stalin.

NRK - 17 mar 24 kl. 13:48

Regjeringen vil forsterke vei og jernbane til Sverige

Krigen i Ukraina og Nato-utvidelsen gjør at regjeringen må forsterke veier og jernbaner mot Sverige. Jon-Ivar Nygård (Ap) og Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) forteller til VG at tre store prosjekter av betydning for forsvar og sikkerhet i Norden, er inne i planen: Flere krysningsspor mellom Narvik og Riksgrensen, 400 millioner til fylkesveier som har særlig høy belastning, og en forsterket vei og jernbane til Sverige. – Et mer uforutsigbart Russland og Nato-utvidelsen med Sverige og Finland får noen følger for norsk transportpolitikk.

NRK - 16 mar 24 kl. 15:36

Vil oppgradere Kystjegerkommandoen med 2,5 mrd

Regjeringen foreslår å anskaffe nye fartøyer til Kystjegerkommandoen. Totalt vil regjeringen bruke 2,5 milliarder kroner, ifølge NTB. Formålet er å styrke situasjonsforståelsen og forsvarsevnen i den norske kystsonen.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - 15 feb 24 kl. 04:56

USAs Forsvarsminister til sin israelske kollega: – Viktig å beskytte sivile

USAs Lloyd Austins Forsvarsminister snakket torsdag med den israelske Forsvarsministeren, melder Al Jazeera. Austin skriver på X at han understreket viktigheten av å beskytte sivile mens Israel truer med bakkeoperasjoner i Rafah, sør i Gaza. USA har uttrykt bekymring over Israels planlagte Rafah-offensiv..

NRK - 15 mar 24 kl. 15:01

Kjevik legges ikke ned likevel

Forsvarets virksomhet på Kjevik skal ikke legges ned. Leiren er i fremtiden tiltenkt som ny lokasjon for befalsskolen, som flyttes fra Sessvollmoen til Kjevik, sier Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Flyttingen er en av regjeringens anbefalinger i den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, som legges frem for Stortinget 5.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:47

Canada varsler ny forsvarshjelp til Ukraina

Canadas Forsvarsminister sier landet vil gi 44 millioner dollar for å støtte Ukrainas krigføring mot Russland. Forsvarsminister Bill Blair kunngjorde hjelpepakken da han onsdag kom til Brussel for å møte sine Nato-kolleger på alliansens Forsvarsministermøte denne uken. (NTB).

NRK - 13 feb 24 kl. 23:45

USAs Forsvarsminister er skrevet ut fra sykehus

USAs Forsvarsminister Lloyd Austin er skrevet ut av sykehus, melder det amerikanske forsvarsdepartementet. Han skal ifølge Reuters være tilbake på jobb etter å ha vært innlagt med blæreproblemer. Han har tidligere holdt både sykehusinnleggelse og kreftsykdom hemmelig for president Biden.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com