Forskning

Sunday, 26 March, 16:47

Nyheter om Forskning

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 mar 23 kl. 06:00

Synes du Forskning er vanskelig å forstå?

Kommunikasjon og forståelse av tekst er langt fra enkelt. Og spesielt innenfor Forskning kan det være enda vanskeligere.Veronica Kvalen Pilskog er forsker.

Klartale - 08 feb 23 kl. 13:10

Hvor står Forskning på kvinnehelse nå?

Endometriose er en sykdom kvinner kan få. Den kan føre til at kvinner får ekstreme smerter mens de har menstruasjon.Menstruasjon eller mensen er noe vi lærer om på skolen.

Klartale - 21 mar 23 kl. 06:00

Dette bør kvinner spise

Forskere har sett på hvordan å spise et spesielt type kosthold påvirker folk. De har sett på det som kalles middelhavs-dietten. De har satt på alt tilgjengelig Forskning på kostholdet fra 2003 til 2021.

NRK - 18 mar 23 kl. 17:34

Senterpartiet vil satse på kjernekraft-Forskning

Senterpartiet vil hente inn mer kunnskap om kjernekraft. Det besluttet partiets landsmøte lørdag. Partiet mener tiden er inne for å hente inn mer kunnskap, og satse planmessig på ytterligere Forskning og kompetansebygging innenfor området.

NRK - 14 mar 23 kl. 09:20

Joan Martinez-Alier tildeles Holbergprisen

Joan Martinez-Alier tildeles årets Holbergpris for sin Forskning innen økonomi, politisk økologi og miljørelatert urettferdighet. Den katalanske forskeren vil motta prisen under en seremoni i Universitetsaulaen i Bergen den 8. juni.

NRK - 06 mar 23 kl. 20:24

Sp-komité ber landsmøtet vedta å hente inn mer kunnskap om kjernekraft

Norge må innhente kunnskap om kjernekraft og satse planmessig på Forskning og kompetansebygging, mener resolusjonskomiteen i Senterpartiet. – Det har kommet særlig mange innspill på framtidens kraftpolitikk. I tillegg til de kortsiktige løsningene er det viktig at landsmøtet peker ut en retning for hvordan vi skal løse de langsiktige løsningene i kraftpolitikken, sier Ola Borten Moe, Sp-nestleder og leder av komiteen.

Klartale - 01 mar 23 kl. 12:45

Forskere sier trening kan hindre at du dør tidlig

Går du mye på tur? Forskning sier at du trenger rundt 11 minutter hver dag med å gå fort.En internasjonal gruppe med forskere har forsket på trening.

Klartale - 22 feb 23 kl. 09:57

Mer Forskning under pandemien

Korona-pandemien påvirket hele verden. Land fikk strenge regler og mange måtte holde seg inne.Reglene fikk også forskere kjenne på.

NRK - I førrgår: 12:32

Regjeringens student-signaler bekymrer

Regjeringens marsjordre til universiteter og høyskoler i stortingsmeldingen om framtidens kompetansebehov vekker uro blant studentene. – Vi er bekymret over at regjeringen nå sender signaler om at effektivitet og ressursbruk trumfer kvalitet i høyere utdanning, sier leder Maika Marie Godal Dam i Norsk studentorganisasjon (NSO). Hun frykter at det nye finansieringssystem vil premiere kortere studieprogrammer.

Aftenposten - I førrgår: 12:07

Borten Moe vil kutte byråkrati på universitetene og høyskolene – peker ut fremtidens fag

Regjeringen vil barbere bort byråkrati innen Forskning og høyere utdanning..

VG - 22 mar 23 kl. 16:19

Skal forske mer på kjernekraft: – Vi trenger informasjon

Regjeringen bevilger 200 millioner til et nasjonalt senter for nukleær Forskning. Nytt verdensbilde krever omstilling mener minister..

NRK - 22 mar 23 kl. 10:40

Støre om riking-kritikk: Brudd på samfunnskontrakten

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) går i rette med norske milliardærer som flytter ut av landet. – De som reiser ut, får ta sine egne valg. Men jeg mener det er brudd på en samfunnskontrakt, sa Støre i spørretimen i dag, og utdypet: – Når du har blitt rik i Norge, og det er jeg glad for at folk kan bli ved å investere og skape verdier, så har du samtidig hatt barna dine i skole, du har hatt sykehus som er tilbudt, du kan kjøre på veier, nyte godt av Forskning.

NRK - 13 mar 23 kl. 00:00

Alvorlig korona kan øke risikoen for hjertesykdom

Pasienter som har vært innlagt med alvorlig korona, har fått varige endringer i kolesterolet sitt. Endringene kan øke risikoen for hjertesykdom på sikt, viser ny norsk Forskning. Forskerne mener det er viktig at personer som har hatt alvorlig koronasykdom, er klar over den økte risikoen dette medfører..

Klartale - 07 mar 23 kl. 10:02

Vi må fortsatt ha kvinnedagen!

Kvinnedagen 8. mars er like viktig i dag som i 1915. Den gang var temaet for folkemøtet fred.

E24 - 06 mar 23 kl. 20:27

Sp-komité ber landsmøtet vedta å hente inn mer kunnskap om kjernekraft

Norge må innhente kunnskap om kjernekraft og satse planmessig på Forskning og kompetansebygging, mener resolusjonskomiteen i Senterpartiet..

Dagbladet - 06 mar 23 kl. 18:45

- Vet ikke

Folkehelseinstituttet (FHI) ønsker deltakere til en stor munnbind-studie. FHI-fagdirektør Atle Fretheim mener at vi gikk glipp av verdifull kunnskap og Forskning under coronapandemien..

Aftenposten - 05 mar 23 kl. 17:30

Departementet ville også kartlegge omfanget av vold i innvandrerbefolkningen. Det klarte ikke forskerne.

Da ny Forskning skulle avdekke hvor mange som utsettes for vold og overgrep i Norge, ønsket Justisdepartementet….

NRK - 03 mar 23 kl. 17:45

Polsk politikerkrangel om larver

Larver eller ei er blitt et hett tema i polsk politikk før høstens valg. Regjeringspartiet PiS hevder at opposisjonspartiet PO vil begrense kjøtt til fordel for insekter, noe PO avviser. – Opp mot valget bør politikere fra PO skrive «spis larver i stedet for kylling» på sine kampanjeplakater, for dette er deres reelle valgprogram, sier PiS politikeren Bartosz Kownacki.

NRK - 03 mar 23 kl. 13:58

Regjeringen vil satse mer på tang- og tare

Regjeringen ønsker å utvikle tang- og tarenæringen videre. Tang og tare blir sett på som en potensiell matingrediens og inntektskilde i fremtiden. Samtidig er flere tang og tarearter truet.

Klartale - 31 jan 23 kl. 15:35

Forskere sier løping kan være usunt

Liker du å løpe? Ny Forskning kan vise at det å være avhengig av det kan være usunt. Studien heter «Running to get lost?

Aftenposten - 01 mar 23 kl. 07:28

Justisministeren lover samtykkelov etter sjokkrapport om voldtekt

Mer enn hver femte norske kvinne har opplevd å bli voldtatt i løpet av livet, viser ny Forskning..

NRK - 01 mar 23 kl. 07:12

Justisministeren lover samtykkelov

– Vi vil legge fram en samtykkelov. Vi vil endre voldtektsbestemmelsen i straffeloven slik at det kommer tydeligere fram at det ikke er lov å ligge med noen som ikke har samtykket til det. Et nei skal være et nei, sier justisminister Emelie Enger Mehl.

VG - 28 jan 23 kl. 10:42

Forskning: Løping kan være usunn treningsavhengighet

Mange tar seg regelmessig en løpetur for å slippe unna hverdagens stress og få mosjon. Norsk Forskning viser at det kan dreie seg om usunn treningsavhengighet..

NRK - 27 feb 23 kl. 06:35

Mer usikkerhet i USA rundt koronapandemiens opprinnelse

Det amerikanske energidepartementet har konkludert med at koronapandemien oppsto etter et labaratorieuhell i Kina. Men amerikansk etterretning forblir splittet. Energidepartementet slutter seg med det til det føderale politiet FBI med å tro at koronapandemien oppsto som følge av et uhell i et kinesisk laboratorium, erfarer amerikanske medier.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:16

Mer usikkerhet rundt koronapandemiens opprinnelse

Det amerikanske energidepartementet har konkludert med at koronapandemien oppsto etter et labaratorieuhell i Kina. Men amerikansk etterretning forblir splittet. Energidepartementet slutter seg med det til det føderale politiet FBI med å tro at koronapandemien oppsto som følge av et uhell i et kinesisk laboratorium, erfarer amerikanske medier.

Aftenposten - 25 feb 23 kl. 09:00

Wolfgang Wee teiper munnen om natten, tar kalde dusjer og spiser store mengder rødt kjøtt. Nå er han i sitt livs beste form.

I en tid hvor mange bruker Forskning, studier og eksperter som kompass, bruker Wolfgang Wee seg selv som forsøkskanin..

NRK - 25 jan 23 kl. 09:27

Harald Eia vant mot TV2 i PFU

TV2 har brutt god presseskikk etter Harald Eia-klage, melder Medier24. Harald Eia klaget inn TV 2 etter en artikkel om ME-Forskning ved Haukeland universitetssykehus. Han klaget inn mediehuset for brudd på Vær varsom-plakatens punkt 2.

Klartale - 24 jan 23 kl. 10:08

Disse artistene kan få deg til å sove

Sliter du med å legge deg og sove? Ny Forskning viser at enkelte artister kan få deg til å sovne. Blant dem er bandet BTS, Labrinth, Billie Eilish og Khalid.

Aftenposten - 22 jan 23 kl. 23:32

Fox News: «Norges regjering finansierer Forskning for å finne ut om hvit maling er rasistisk»

Fox News: «Norges regjering finansierer Forskning for å finne ut om hvit maling er rasistisk».

Dagbladet - 18 feb 23 kl. 11:59

Anbefaler én kopp om dagen

Det er grunn til bekymring for folks kaffeinntak, ifølge kanadisk Forskning. Halvparten av befolkningen har genet som øker helserisikoen..

Klartale - 09 nov 22 kl. 13:15

Sommertid året rundt kan spare liv sier Forskning

Forskere har sett på over én million påkjørsler av hjort. Og 96 millioner timer med overvåking av trafikken fra hele USA. Dette er gjort ved University of Washington.

Aftenposten - 09 feb 23 kl. 08:00

Fem grep for økt hverdagsglede: Selv små ting har effekt, viser ny Forskning.

– De fem grepene er ganske banale. Det er det som gjør dem geniale, sier psykolog og forsker Monica Beer Prydz..

VG - 08 feb 23 kl. 19:12

Hjerneforsker Sandra (27) vil finne svar om mental helse

Hva kan teknologi fortelle deg om din mentale helse? Det håper Sandra Klonteig (27) å finne svar på gjennom sin Forskning. Målet er å kunne hjelpe særlig unge kvinner som sliter psykisk..

Aftenposten - 07 feb 23 kl. 08:19

Store fødeavdelinger redder liv

Ny Forskning bør lede til en realitetsorientering. Til og med hos Senterpartiet..

NRK - 07 feb 23 kl. 00:33

Venter endringer i den britiske regjeringen

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier. Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times. Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, Forskning, energi og klimaendringer (BEIS)..

Aftenposten - 03 feb 23 kl. 11:00

Ny Forskning: Barn som har et sunt kosthold i oppveksten, scorer høyere på visse personlighetstrekk

Barn som har et sunt kosthold i oppveksten, scorer høyere på visse personlighetstrekk når de er åtte år gamle, viser ny….

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 31 jan 23 kl. 08:24

Ny rapport om klimaeffekten av bunntråling

På oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet, har forskere ved HavForskningsinstituttet sett på tidligere internasjonale arbeid som omfatter bunntråling og effektene dette har på økosystemet og klimaet. Resultatene er samlet i en rapport om effektene av bunntråling. – Det er et ganske omfattende bunntråling i norske farvann.

Klartale - 30 jan 23 kl. 08:22

300.000 brød kastes hver dag

Rundt 300.000 brød kastes hver dag i Norge. Butikkene kaster over 100.

VG - 25 jan 23 kl. 09:33

TV 2 har brutt god presseskikk etter Harald Eia-klage

TV 2 har brutt god presseskikk i en sak om ME-Forskning, ifølge Pressens Faglige Utvalg (PFU). Det var Harald Eia som klaget inn TV 2 for utvalget..

VG - 25 jan 23 kl. 09:33

TV 2 har brutt god presseskikk etter Harald Eia-klage

TV 2 har brutt god presseskikk i en sak om ME-Forskning, ifølge Pressens Faglige Utvalg (PFU). Det var Harald Eia som klaget inn TV 2 for utvalget..

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 09:25

TV 2 felt i PFU etter Harald Eia-klage

I dag behandlet Pressens Faglige Utvalg (PFU) Harald Eias klage på TV 2-sak om ME-Forskning..

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 06:30

Fryser du på jobb? Dette kan du kreve.

– Termostaten er satt basert på Forskning fra 70-tallet, sier ekspert..

E24 - 25 jan 23 kl. 06:30

Fryser du på jobb? Dette kan du kreve.

– Termostaten er satt basert på Forskning fra 70-tallet, sier ekspert..

NRK - 25 jan 23 kl. 06:13

Norges første avføringsbank

Norges første avføringsbank er etablert ved medisinsk avdeling ved Universitetssykehuset i Harstad. Fecesbanken skal sikre at sykehuset til enhver tid har nok tarmflora fra friske donorer – som skal brukes til tarmflorabehandling av pasienter og ikke minst Forskning. Avføring fra mennesker kan vise seg å få stor betydning i behandling av en rekke sykdommer, forteller forsker Peter Holger Johansen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com