Follo-området

Mandag, 17 Mai, 06:14

Nyheter om Follo-området

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 april 21 kl. 16:08

Enige med regjeringens tiltaksnivå

Nordre Follo kommune går fra tiltaksnivå 5 A til nivå 5 B uten lokale tilstramminger fra og med mandag 26. april. Det stilte et samlet formannskap i Nordre Follo seg bak fredag, og skjer etter anbefaling fra kommuneoverlegen..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:55

Åpner for gruppetrening ute

Helsedirektoratet anbefaler at treningssentre kan arrangere utendørs gruppetrening i østlandskommuner med de nest strengeste tiltaksnivåene. – Vi er enige med FHI i at det er lav smitterisiko ved utendørs trening i mindre grupper når det holdes avstand og generelle smittevernråd følges, skriver direktoratet i sin anbefaling. Dette omfatter følgende kommuner: Bamble, Porsgrunn, Skien, Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen, Ullensaker og Ås..

NRK - 07 mai 21 kl. 17:16

Viderefører tiltak i deler av Viken

Regjeringen viderefører regionale tiltak på nivå B i ni Viken-kommuner til og med 21. mai. Det gjelder Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Ås, Rælingen og Ullensaker.

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:47

Nye mutantsmittede i Nordre Follo

Det siste døgnet er det registrert fire nye smittetilfeller av den engelske muterte virusvarianten i Nordre Follo kommune. Alle har kjent smittevei. Nordre Follo har nå totalt 90 bekreftede tilfeller med engelsk variant - det høyeste antallet siden 13.

NRK - 30 jan. 21 kl. 13:51

Nordre Follo viderefører rødt nivå

VG melder at Nordre Follo kommune velger en strengere linje enn regjeringen legger opp til, og viderefører rødt nivå for skoler og barnehager. Regjeringen la lørdag frem lettelser i tiltak for Oslo-området. Kommuneoverlegen i Nordre Follo vil derimot ha det enda strengere i barnehagene og skolene..

NRK - 30 april 21 kl. 07:44

Advarer om skogbrannfare

Brannvesenet i Follo, Østfold og på Romerike melder om at det er høy skogbrannfare i store deler av distriktet i dag. De oppfordrer alle til å respektere det generelle bålforbudet og de lokale forskrifter om bålbrenning..

NRK - 26 april 21 kl. 21:23

Utbrudd ved flere omsorgsboliger

Det er meldt om to nye koronatilfeller ved Follo omsorgsboliger. Til sammen er tre bekreftet smittet. Også ved Bregneveien omsorgsbolig er det et utbrudd.

NRK - 15 mars 21 kl. 20:13

Rødt nivå på skolene i Nordre Follo

Nordre Follo kommune innfører rødt nivå på barneskolen, ungdomsskolen og i videregående til over påske. Det besluttet formannskapet i et møte mandag kveld, skriver Østlandets Blad. Det nye tiltaksnivået innføres umiddelbart og gjelder til 9.

NRK - 26 feb. 21 kl. 08:18

Flere ulykker i Follo-området

Det er meldt om flere trafikkulykker i Follo fredag morgen på grunn av veldig glatte veier. Politiet ber folk om å kjøre forsiktig. På E6 har det vært flere ulykker.

NRK - 05 feb. 21 kl. 11:16

Nordre Follo fornøyde med kommunen

Drøyt 70 prosent av innbyggere i Nordre Follo er fornøyd med måten kommunen har håndtert koronasituasjonen, viser en meningsmåling som Sentio Research har laget på oppdrag fra NRK og Østlandets Blad. Nordre Follo har hatt et stort utbrudd av den muterte britiske virusvarianten med ukjent smittekilde..

Aftenposten - 26 feb. 21 kl. 08:05

Flere ulykker i Follo-området – svært glatte veier

Det er meldt om flere trafikkulykker i Follo fredag morgen på grunn av svært glatte veier..

NRK - 22 april 21 kl. 18:03

Nedjusterer tiltak i Viken-kommunar

Regjeringa har avgjort å gjere endringar i dei regionale tiltaka i Viken. Etter råd frå Helsedirektoratet, Folkehelseinstiuttet og statsforvaltaren har regjeringa avgjort at fire kommunar held fram med tiltaksnivå A, medan 17 kommunar får eller held fram med tiltaksnivå B, og 18 kommunar vert tekne ut av ordninga. I desse kommunane vert tiltaksnivået nedjustert frå tiltaksnivå A til tiltaksnivå B, eller vidareført: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad.

NRK - 30 jan. 21 kl. 10:53

Hytteforbud for Nordre Follo

Regjeringen ber folk i Nordre Follo om å holde seg i kommunen, med mindre det er helt nødvendig for dem å reise. Fra onsdag letter regjeringen i tiltakene i Oslo-regionen, men innbyggerne i Nordre Follo bes holde seg innen kommunegrensen også i tiden framover. Det betyr blant annet at en tur til hytta frarådes.

NRK - 30 jan. 21 kl. 10:53

Ber folk i Nordre Follo bli hjemme

Regjeringen ber folk i Nordre Follo om å holde seg i kommunen, med mindre det er helt nødvendig for dem å reise. Fra onsdag letter regjeringen i tiltakene i Oslo-regionen, men innbyggerne i Nordre Follo bes holde seg innen kommunegrensen også i tiden framover. Det betyr blant annet at en tur til hytta frarådes.

NRK - 29 jan. 21 kl. 14:04

To nye tilfeller av mutert variant

Fredag fikk Nordre Follo svar fra FHI på sekvenseringen av ytterligere åtte positive koronatester fra Nordre Follo. Av disse åtte er det påvist engelsk variant i to prøver. Totalt er det registrert 71 tilfeller av engelsk variant i Nordre Follo..

NRK - 29 jan. 21 kl. 18:43

Ahus fjerner Nordre Follo-tiltak

Akershus universitetssykehus (Ahus) avvikler tiltakene som ble innført for ansatte og pasienter fra Nordre Follo som følge av virusutbruddet i kommunen. Det innebærer at pasienter fra Nordre Follo vil bli mottatt og behandlet som øvrige pasienter..

NRK - 25 jan. 21 kl. 08:11

Opplever kontroll i Nordre Follo

Ordfører i Nordre Follo, Hanne Opdan sier til NRK de opplever å ha smittesporingen i kommunen under kontroll. Det er 17 bekreftede tilfeller av det muterte viruset i Nordre Follo. I løpet av mandagen skal rundt 300 prøver analyseres..

Aftenposten - 22 jan. 21 kl. 17:21

Har anbefalt nye tiltak i Oslo-regionen etter Follo-utbrudd. Barnehager og barneskoler kan bli stengt.

Kommunene rundt Oslo og Follo er enige om behov for felles tiltak etter utbruddet med mutert virus i Nordre Follo..

NRK - 22 jan. 21 kl. 12:42

Fraråder unødvendige reiser i Follo

Helsedirektoratet ber innbyggerne i Follo-regionen om å droppe unødvendige reiser både i og utenfor kommunen etter at den britiske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo kommune..

NRK - 22 mars 21 kl. 22:16

Leteaksjon i Nordre Follo

Politiet er i ferd med å sette i gang en leteaksjon etter en mann i 40 åra, som har vært savnet fra Ski siden i går kveld, i området Finstadskogen. Frivillige bistår med mannskap, hunder og utstyr..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:26

Fugleinfluensa påvist i død svane

Fugleinfluensa er oppdaget i en knoppsvane som ble funnet død i Frogn kommune i Follo sist uke. Den siste tiden er det funnet fem døde eller åpenbart syke fugler ved Østensjøvannet i Oslo, og det ble nylig funnet en smittet kanadagås i Sarpsborg. Før helgen utvidet Mattilsynet forbudet mot å holde fugler utendørs til å gjelde hele landet..

VG - 30 jan. 21 kl. 13:45

Nordre Follo strengere enn regjeringen – viderefører rødt nivå for skoler og barnehager

Regjeringen la lørdag frem lettelser i tiltak for Oslo-området. Kommuneoverlegen i Nordre Follo vil derimot ha det enda strengere i barnehagene og skolene..

NRK - 23 mars 21 kl. 04:49

Mann funnen død i Ski

Ein mann er funnen død i eit skogsområde i Nordre Follo der politi og frivillige har søkt etter ein sakna mann i 40-åra i natt. Det er ikke mistanke om noe kriminelt, opplyser Øst politidistrikt..

NRK - 08 feb. 21 kl. 20:00

Nye muterte tilfelle i Nordre Follo

Det er registrert tre nye tilfelle av den britiske koronavirusmutasjonen i Nordre Follo kommune. Tilfella vart melde til kommunen av Folkehelseinstituttet måndag. To av tilfella har kjent smitteveg, medan det siste har ukjent smitteveg..

NRK - 23 jan. 21 kl. 08:57

– Strengeste tiltak siden 12. mars

Fra klokka 12 lørdag 23. januar innfører regjeringen påbud om hjemmekontor for de som kan, stengte butikker med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, samt full skjenkestopp og rødt nivå for barnehager og barne- og ungdomsskoler i Oslo og Østre Viken. Dette er blant de strenge tiltakene helseminister Bent Høie presenterte på dagens pressekonferanse.

NRK - 09 feb. 21 kl. 14:50

Vidarefører tiltak med nokre unntak

Regjeringa vidarefører tiltaka for Nordre Follo-utbrotet og Halden-utbrotet i fleire austlandskommunar med nokre unntak, melder Helse- og omsorgsdepartementet. Nordre Follo og Ås vert flytta frå ring 1 til ring 2, og får nokre lettingar i tiltaksnivået..

VG - 17 mars 21 kl. 21:12

OL-håp rammet av nye tiltak: – Det blir så dumt

NORDRE FOLLO (VG) Norges OL-håp i stav, Sondre Guttormsen (21), og lillebroren Simen (20) finner ingen steder å hoppe etter at regjeringen innførte tiltaksnivå 5A i Viken fylke..

Aftenposten - 17 mars 21 kl. 21:12

OL-håp rammet av nye tiltak: – Det blir så dumt

NORDRE FOLLO (VG) Norges OL-håp i stav, Sondre Guttormsen (21), og lillebroren Simen (20) finner ingen steder å hoppe….

NRK - 31 jan. 21 kl. 11:14

To nye tilfeller i Nordre Follo

Det er funnet mutert koronavirus i to prøver i Nordre Follo kommune. Ett av tilfellene er ikke knyttet til kjent smittekjede, opplyser kommunen..

VG - 30 jan. 21 kl. 23:17

Rødt nivå på skoler i Nordre Follo: – Ikke med lett hjerte vi gjør slike vurderinger

Lørdag valgte Nordre Follo kommune å videreføre strenge tiltak i barnehager og skoler. I formannskapsmøtet senere på dagen diskuterte kommuneledelsen beslutningen..

NRK - 29 jan. 21 kl. 21:41

Nye smittetilfeller i Nordre Follo

Ytterligere fem personer tilknyttet Tårnåsen skole i Nordre Follo har fått påvist koronasmitte. Det skriver Østlandets Blad. Kommunen venter fortsatt på flere prøvesvar om den britiske varianten av viruset..

Aftenposten - 29 jan. 21 kl. 11:01

Smitteutbruddet i Nordre Follo øker – 29 smittet på Tårnåsen skole

Det er påvist 14 nye koronatilfeller ved Tårnåsen skole i Nordre Follo..

NRK - 30 jan. 21 kl. 10:29

Færre kommuner med strenge tiltak

Åtte kommuner slipper ut av den harde nedstengningen etter smitteutbruddet i Nordre Follo, opplyser regjeringen. Fra onsdag 03. februar endres noen av tiltakene og hvilke kommuner de omfatter.

VG - 26 jan. 21 kl. 10:10

Nordre Follo: Venter på analyse av 150 prøver

Tirsdag morgen er det ingen nye smittede med det muterte viruset i Nordre Follo. Kommunen er imidlertid forberedt på at det kan komme flere positive prøvesvar..

VG - 26 jan. 21 kl. 10:10

Nordre Follo: Venter på svar på 150 prøver

Tirsdag morgen er det ingen nye smittede med det muterte viruset i Nordre Follo. Kommunen er imidlertid forberedt på at det kan komme flere positive prøvesvar..

VG - 26 jan. 21 kl. 10:10

Nordre Follo: Knytter flere tilfeller til barneskole

Tirsdag morgen er det ingen nye registrerte smittede med det muterte viruset i Nordre Follo. Kommunen er imidlertid forberedt på at det kan komme flere positive prøvesvar tilknyttet Kolbotn barneskole.

NRK - 26 jan. 21 kl. 09:21

Ingen tilfeller fra Nordre Follo

Det er hitill påvist 19 tilfeller av det muterte viruset i Oslo, men ingen av tilfellene knytter seg til utbruddet i Nordre Follo, skriver VG. Prøvene ble tatt siden 13. desember.

NRK - 27 jan. 21 kl. 21:06

Fem nye tilfelle i Nordre Follo

Nordre Follo kommune melder om fem nye koronasmittetilfellet på to av skulane i kommunen. Det er ikkje kjend om desse tilfella er av den muterte varianten av koronaviruset..

NRK - 26 jan. 21 kl. 19:01

Smitte i barnehage i Nordre Follo

Det er påvist to tilfeller vanlig koronasmitte i Siggerud gård barnehage i Nordre Follo. 45 personer er satt i karantene. Det er tidligere påvist smitte på Kolbotn skole, Langhus helsestasjon og Tussestien barnehage..

VG - 25 jan. 21 kl. 17:42

40 nye tilfeller av mutert virus i Nordre Follo – utvider nedstenging

Helsemyndighetene i Nordre Follo bekrefter at det er registrert 40 nye tilfeller av det muterte coronaviruset i kommunen. Det gjør at kommunen viderefører den strenge nye forskriften..

VG - 28 jan. 21 kl. 15:20

Nordre Follo: Mistenker nytt utbrudd ved skole

Ordfører i Nordre Follo Hanne Opdan mistenker et nytt utbrudd med den britiske virusvarianten ved enda en skole..

NRK - 27 jan. 21 kl. 13:38

Mulig skoleåpning i Nordre Follo

Skolene i Nordre Follo går trolig over til rødt nivå neste uke. Elevene har nå hjemmeskole fordi kommunen er stengt ned etter utbruddet av det muterte britiske viruset. Langhus skole sier de har fått signaler om at skolene delvis kan åpnes igjen..

VG - 28 jan. 21 kl. 12:33

Utbruddet i Nordre Follo: Situasjonen er fortsatt høyst uavklart

Smitten totalt sett går ned, men Nordre Follo kommune har fortsatt ikke full oversikt over hvor mange av de coronapositive som er smittet av den britiske virusmutasjonen..

VG - 25 jan. 21 kl. 09:35

Nordre Follo-utbruddet: Mutantsmitten oppstod i romjulen

Så langt i dag er det varslet åtte nye tilfeller av det britiskmuterte coronaviruset i Nordre Follo. Det tallet kan snart stige etter hvert som flere prøveresultater kommer inn. Ordføreren opplever likevel at de har kontroll på utbruddet..

VG - 25 jan. 21 kl. 09:35

Nordre Follo: Mutantsmitten oppstod i romjulen

Så langt i dag er det varslet åtte nye tilfeller av det britiskmuterte coronaviruset i Nordre Follo. Det tallet kan snart stige etter hvert som flere prøveresultater kommer inn. Ordføreren opplever likevel at de har kontroll på utbruddet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt