Fengselsstraff

Onsdag, 23 Juni, 10:12

Nyheter om Fengselsstraff

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 juni 21 kl. 16:32

Ønsker 6 md. fengsel for Sarkozy

Aktor ber om seks måneder Fengselsstraff for den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy, melder nyhetsbyrået AFP. Sarkozy møtte i retten tidligere denne uken, tiltalt for å ha brukt mer penger enn det som er lovlig under valgkampen i 2012. Han avviste anklagene og sa han ikke var involvert i organisering eller logistikk i valgkampen..

NRK - 16 juni 21 kl. 00:22

Weinstein utleveres til California

Den skandaliserte Hollywood-regissøren Harvey Weinstein skal utleveres til California, der han vil bli stilt for retten for seksuelt misbruk av fem kvinner i Los Angeles og Beverly Hills. Det bestemte dommer Kenneth Case i Erie County Court i New York tirsdag, skriver Los Angeles Times. Voldtektene og overgrepene han er beskyldt for i delstaten, skal ha skjedd mellom 2004 og 2013.

NRK - 15 juni 21 kl. 10:49

Ikea i Frankrike dømt for spionasje

Ikea Frankrike har blitt ilagt en bot på 1 million euro for å spionere på sine ansatte gjennom de 20 siste årene. Ikea skal ha lagret informasjon om de ansatte som de har fått tak i på ulovlig vis. Blant er ansattes bankkontoer blitt overvåket, og det er brukt falske ansatte til å skrive rapporter om ansatte.

NRK - 09 juni 21 kl. 14:59

Ber om Fengselsstraff

Aktor ber om fengsel i ett år og seks måneder for 40-åringen som er tiltalt blant annet for å ha eksponert overgrepsdømte på nettet. Tiltalen omfatter 41 tilfeller der han skal ha krenket folks privatliv. I retten har 40-åringen sagt at han kjemper for trygge nabolag, tryggere barn og et register for overgrepsdømte.

NRK - 05 juni 21 kl. 20:42

Bonde må i fengsel

En bonde i Dalane må sone Fengselsstraff for grove brudd på dyrevelferdsloven, skriver Dalane Tidende. Sør-Rogaland Tingrett dømte bonden til 45 dagers fengsel, 15 av dagen er gjort betinget. Bonden erkjente at han ikke hadde sørget for tilstrekkelig mat og vatn til sauene sine..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 15:51

Retten om Kjærviks sønn: Lang Fengselsstraff dersom han blir dømt

Oslo tingrett slår fast at sønnen (36) til advokat Tor Kjærvik (70) kan forvente en lang Fengselsstraff dersom han blir….

NRK - 21 mai 21 kl. 11:00

Sakharov-prisen til Dmitrijev

Den norske Helsingforskomite gir Sakharov frihetspris til historikaren og dissidenten Jurij Dmitrijev. – Jurij Dmitrijev er kjent for sitt arbeid med å identifisere offer av Sovjetunionens terror i Karelen, der titusen av menneske blei skotne og drepne utan tiltale eller dom, og lagt i massegraver, seier generalsekretær Geir Hønneland i grunngjevinga for prisen. Dmitrijev sonar no ei Fengselsstraff, og blir rekna som ein politisk fange av mange organisasjonar..

Aftenposten - 18 mai 21 kl. 18:11

Nå vil enda en av de norske IS-kvinnene hjem til Norge

Venninnen ble dømt til Fengselsstraff for IS-deltagelse. Nå vil også Norges mest kjente kvinnelige syriafarer hjem..

NRK - 18 mai 21 kl. 16:49

Aktor ber om elleve års fengsel

Statsadvokaten mener mannen som skjøt og drepte samboeren sin med hagle på Oppsal i Oslo, bør få en lang Fengselsstraff. Påtalemyndigheten mener drapet var forsettlig og la ned påstand om elleve års fengsel da saken ble avsluttet i retten på lørdag for en uke siden, melder TV 2. – Vi mener at hans forklaring er helt uforenlig med de tekniske bevisene i saken.

NRK - 07 mai 21 kl. 00:13

Dømt for overgrep, slipper straff

En 39 år gammel kvinne fra Vestfold er funnet skyldig i overgrep mot sin da 15 år gamle fostersønn, men slipper Fengselsstraff. Retten mener at kvinnen ble utsatt for press fra gutten, og at hun på flere tidspunkt ble utsatt for voldtekt..

VG - 04 mai 21 kl. 15:16

Fengselsstraff for IS-kvinnen

IS-kvinnen ble dømt til tre og et halvt års fengsel..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 13:51

Risikerer Fengselsstraff: - Ble plutselig stille

Politibetjent i Minneapolis siktet for uaktsomt drap på jobb..

NRK - 05 april 21 kl. 20:58

Anklaget aktor for kuppforsøk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget aktoratet i saken mot ham for kuppforsøk i dag. Han risikerer Fengselsstraff for bestikkelser og bedrageri, men nekter straffskyld. – Rettssaken truer med å undergrave velgernes vilje, sa Netanyahu..

NRK - 05 april 21 kl. 16:12

Nakne kvinner arrestert i Dubai

Politiet i Dubai har arrestert åtte russiske kvinner og flere andre, siktet for utukt. Så mange som 40 mennesker skal ha medvirket til en fotoseanse der nakne kvinner poserte på en balkong ved havnen, melder BBC. Arrangøren risikerer Fengselsstraff..

NRK - 29 mars 21 kl. 17:05

Aktor: Chauvin svek sitt oppdrag

Derek Chauvin svek sitt oppdrag som politi, sa aktor i sitt åpningsinnlegg i saken mot politimannen som er anklaget for drap på George Floyd. Rettssaken mot Chauvin startet mandag med at dommeren ga sine instrukser til juryen på 14 som skal dømme eller frikjenne Chauvin. Blir Chauvin funnet skyldig, risikerer han en lang Fengselsstraff.

NRK - 18 mars 21 kl. 06:15

Oppfordring til selvmord forbudt

Å oppfordre noen til å begå selvmord kan fra 1. mai straffes med Fengselsstraff på opptil to år i Sverige. Oppfordring med overlegg kan straffes med fengsel i opptil to år, mens uaktsom oppfordring vil gi bøter eller fengsel i opptil seks måneder..

Dagbladet - 28 feb. 21 kl. 18:12

Fengselsstraff for brudd på smittevernregler

Oslo strammer kraftig inn..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyj straff kraftig redusert

En russisk domstol har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs Fengselsstraff fra 3 år til 1,5 måneder..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyjs straff kraftig redusert

Byretten i Moskva har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs Fengselsstraff fra 3 år til 1,5 måneder. Lagmannsretten i Moskva har anket beslutningen..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyjs straff redusert

Byretten i Moskva har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs Fengselsstraff med en og en halv måned. Den opprinnelige straffen er på tre år. Lagmannsretten i Moskva har anket beslutningen..

NRK - 20 feb. 21 kl. 10:03

Navalnyjs straff redusert

Retten i Moskva har redusert opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyjs Fengselsstraff med en og en halv måned. Den opprinnelige straffen var på nærmere tre år. Han må nå sone to år og åtte måneder i fengsel.

NRK - 20 feb. 21 kl. 08:48

Navalnyj for retten på ny

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er lørdag i retten i Moskva, tiltalt for ærekrenkelse av en krigsveteran. Det er ventet dom i saken lørdag. I tillegg skal en russisk domstol vurdere en anke mot en dom om Fengselsstraff..

E24 - 09 feb. 21 kl. 15:00

Hokstads forsvarer hardt ut mot politiet: – Som jurist reagerer jeg på dette

Forsvarer Erik Ulvesæter mener politiets forslag til Fengselsstraff er flere år for høyt..

NRK - 04 feb. 21 kl. 15:48

Iran fordømmer Fengselsstraff

Iran fordømmer den belgiske domstolens avgjørelse om 20 års fengsel for den iranske diplomaten Assadolah Assad. Assad skal ha deltatt i planlegging av en terrorhandling mot eksiliranere i Paris i 2018. Dommen falt i Antwerpen..

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 18:22

Navalnyj dømt til fengsel

Byretten i Moskva har bestemt seg for å omgjøre Aleksej Navalnyjs betingede dom til en ubetinget Fengselsstraff..

NRK - 02 feb. 21 kl. 12:23

Opposisjon: 240 arrestert i Moskva

Russisk politi har fortsatt aksjonen utenfor rettslokalet der opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj står tiltalt i dag. Ifølge gruppa OVD-Info er 240 mennesker arrestert før og under rettsmøtet der Navalnyj risikerer Fengselsstraff..

VG - 02 feb. 21 kl. 09:33

Navalnyj kan få Fengselsstraff: - Putin følger ikke rettssaken

Vladimir Putins mest plagsomme kritiker sitter på tiltalebenken i Moskva. Aleksej Navalnyj (44) risikerer å bli sperret inne i flere år..

VG - 02 feb. 21 kl. 09:33

Putin-kritiker Navalnyj dømt til tre og et halvt år i fengsel

Den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj (44) har fått omgjort en betinget dom på tre og et halvt år til Fengselsstraff..

VG - 02 feb. 21 kl. 09:33

Putin-kritiker Navalnyj dømt til tre og et halvt år i fengsel: – Politisk motivert

Den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj (44) har fått omgjort en betinget dom på tre og et halvt år til Fengselsstraff..

VG - 02 feb. 21 kl. 09:33

Folk protesterer mot Navalnyj-dommen - minst 20 arrestert tirsdag kveld

Russere har tatt til gatene for å protestere mot dommen mot regimekritikeren Aleksej Navalnyj (44), som tirsdag fikk omgjort en betinget dom på tre og et halvt år til Fengselsstraff..

VG - 02 feb. 21 kl. 02:33

Navalnyj risikerer fengsel: – Kan vanskelig se at noen kan fylle hans rolle

Tusener har demonstrert for løslatelse, men Aleksej Navalnyj risikerer tirsdag å bli idømt Fengselsstraff: – Jeg blir overrasket om han settes fri, sier professor Geir Flikke..

NRK - 17 jan. 21 kl. 16:55

Phil Spector er død

Musikkprodusenten Phil Spector er død, 81 år gammel melder TMZ. Amerikaneren sonet en Fengselsstraff for drap på 19 år..

NRK - 21 des. 20 kl. 20:53

Fengsel for plastforurensning

For første gang er en person dømt til Fengselsstraff for plastforurensning. Dommen er viktig, mener Økokrim. En mann i 60-årene er dømt for brudd på forurensningsloven og havneloven..

NRK - 16 des. 20 kl. 17:35

Boumeddiene får 30 år i fengsel

Kvinna som onsdag blei dømd for terrorfinansiering og medlemskap i ein terrororganisasjon, Hayat Boumeddiene, får 30 års Fengselsstraff av ein fransk domstol, ifølge Reuters. Dommen kjem i samband med dei terroråtaka fleire stader i Paris i 2015..

NRK - 16 des. 20 kl. 15:20

Får 13 års fengsel for drap i Moss

Den 31 år gamle mannen som drap Nina Helene Ellevold og mishandla liket hennar i november i fjor, er onsdag dømt til 13 års Fengselsstraff. I tillegg er han dømd til å betale 250.000 kroner til kvar av dei tre etterlatte barne, melder TV 2..

NRK - 16 des. 20 kl. 14:43

Foreslår 15 måneders fengsel

Aktor la ned påstand om ubetinget Fengselsstraff i ett år og tre måneder for både korrupsjonstiltalte Geir Egil Olsen og en tidligere ansatt i Statens vegvesen, i tillegg til syv måneders fengsel for Olsens ekssamboer. Det skriver Agderposten..

VG - 12 des. 20 kl. 04:49

Lil Wayne risikerer ti år i fengsel

Rapperen har erklært seg skyldig i våpenbesittelse og kan få en saftig Fengselsstraff..

NRK - 02 des. 20 kl. 09:12

Fengselsstraff for Wong i Hongkong

Demokratiforkjemperen Joshua Wong er dømt til 13,5 måneder fengsel i Hongkong, melder Reuters. Han ble dømt for sin rolle i forbindelse med en demonstrasjon utenfor en politi. To andre aktivister er dømt til ti og sju måneders fengsel..

NRK - 30 nov. 20 kl. 11:36

Krever fengsel for karantenebrudd

Aktor krever Fengselsstraff for en kvinnelig helsearbeider som er tiltalt for brudd på karanteneplikten etter tre separate turer til England. I perioden hun skulle ha vært i karantene, hadde hun nærkontakt med pasienter 137 ganger, skriver AO..

NRK - 25 nov. 20 kl. 08:37

Spiontiltalt får fengselsdom i Kina

Ein taiwansk professor er dømd til fire års Fengselsstraff i Kina for spionasje, melder AFP. Den tidlegare sjeføkonomen i kinesiske Huaxia Group, Shih Cheng-ping, er ein av fleire taiwanarar som erklærte seg skuldige i spionasje på kinesisk TV i år..

NRK - 25 nov. 20 kl. 07:38

Tolv protestleiarar sikta for brot

Thailandske styresmakter strammar til mot dei store demonstrasjonane i landet, og melder at tolv protestleiarar blir sikta for å ha brote ei lov mot kritikk av kongehuset, melder AFP. Brot av dette slaget kan dømmast til 15 års Fengselsstraff..

NRK - 15 nov. 20 kl. 08:30

Innfører obligatorisk koronatest

Folk i risikogruppa for korona i Hongkong må ta en obligatorisk koronatest. Hvis ikke man tar testen straffes mann med fengsel og bot på 2.300 kroner.

NRK - 07 nov. 20 kl. 08:34

Dømd til fengsel for nakenbilete

Ein mann i starten av 20-åra er dømd til seks månader vilkårslaus Fengselsstraff for å ha sendt bilete av sitt eige kjønnsorgan til ei mindreårig jente, skriv Telemarksavisa. Han starta å sende desse då jenta var 14 år gammal, og heldt fram i to år..

NRK - 27 okt. 20 kl. 18:53

Krev Fengselsstraff etter havariet

Økokrim meiner reiar Georg Eide må straffast med ni månader fengsel for medverknad til alvorleg miljøkriminalitet etter "Tide Carrier"-forliset. Påtalemakta skuldar Eide for å ha freista å få skipet skrapa ulovleg i Pakistan. Han nektar straffskuld..

VG - 22 okt. 20 kl. 12:10

Ber om to års fengsel for Bertheussen: – Et intenst forsett

OSLO TINGRETT (VG) Påtalemyndigheten mener Laila Bertheussen skal ha en ubetinget Fengselsstraff..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt