Fengsel

Sunday, 19 September, 09:15

Nyheter om Fengsel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:31

Zuma framleis i Fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader Fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til Fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

NRK - 10 sep 21 kl. 10:29

Lime-sjef dømt til åtte år Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel. Dommen falt fredag – hele to år etter at lagmannsretten startet sin behandling av ankene i den omfattende menneskehandelsaken høsten 2019. Tolv personer har stått tiltalt og 14 personer er fornærmet i saken.

NRK - Igår: 14:59

Dømt til Fengsel for drap på mora

Ein 21 år gammal mann er dømt for Fengsel i 13 år for drapet på si eiga mor. Det skriv BA. Det var i mai 2020 ei 55 år gammal kvinne blei funnen død i sin eigen heim på Sotra.

VG - I førrgår: 09:58

Politimann dømt til over to års Fengsel – misbrukte stillingen sin for sex

Vestfold tingrett har dømt mannen til to år og tre måneders Fengsel. Han må også betale til sammen 300.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnene..

NRK - 14 sep 21 kl. 17:30

Palestinske fangar i sveltestreik

Nesten 1.400 palestinske fangar i israelske Fengsel har starta ei sveltestreik i protest mot forholda i fengsla etter at seks fangar klarte å rømme i førre veke, melder AFP. Hundrevis av fangar er overført til andre Fengsel, og personlege eigedelar er inndregne etter rømminga, ifølge fangane..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:59

Innsatt funnet død i Mandal Fengsel

Lørdag morgen ble en innsatt funnet død i Mandal Fengsel. Politiet undersøker omstendighetene, skriver fvn.no.

NRK - 13 aug 21 kl. 13:23

Eksadvokat dømt til 11 års Fengsel

Den tidligere advokaten og forsvareren Amir Mirmotahari er i Borgarting lagmannsrett dømt til 11 års Fengsel for blant annet å ha inngått en avtale om et drap på en tidligere klient. En enstemmig lagmannsrett har besluttet at han er skyldig alle de tiltalepostene som var til behandling i lagmannsretten. Han dømmes til 11 års Fengsel.

NRK - 27 aug 21 kl. 13:55

Bussjåfør slipper Fengsel

En bussjåfør er dømt til betinget Fengsel etter å ha kjørt på en 37 år gammel mann i et fotgjengerfelt i Trondheim i fjor høst. Han ble alvorlig skadet og døde 17 dager senere. Men dødsfallet hadde ikke direkte sammenheng med skadene.

Klartale - 10 sep 21 kl. 11:40

Dømt til åtte års Fengsel

Eier og sjef for dagligvarekjeden Lime er dømt til Fengsel. Åtte år etter at kaoset startet..

E24 - 10 sep 21 kl. 10:34

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

VG - 10 sep 21 kl. 10:32

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 10:33

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

NRK - 10 sep 21 kl. 10:29

Hovedmannen dømt til 8 år

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel. Dommen falt fredag – hele to år etter at lagmannsretten startet sin behandling av ankene i den omfattende menneskehandelsaken høsten 2019. Tolv personer har stått tiltalt – 14 personer er fornærmet i saken.

NRK - 10 sep 21 kl. 09:59

BT: Krev 14 års Fengsel for drap

Rettssaka mot 21-åringen som er tiltala for drapet på mora (55) på Sotra i fjor, går mot slutten. Aktor Rudolf Christoffersen kravde i sin prosedyre 14 års Fengsel for 21-åringen, skriv BT. Då rettsaka byrja denne veka, nekta mannen straffskuld..

NRK - 09 sep 21 kl. 12:01

Vil ha sju års Fengsel

Aktor la ned påstand om sju års Fengsel for mannen som er tiltalt for drapsforsøk med bil på Ørland. En 23 år gammel mann fikk omfattende skader etter å ha blitt påkjørt utenfor en nattklubb på Brekstad i fjor høst. Verken tiltalte eller fornærma husker noe fra hendelsen..

NRK - 09 sep 21 kl. 10:53

Stal medisinar – dømt til Fengsel

Ein mann i 40-åra er i Møre og Romsdal tingrett dømt til Fengsel i fem månader. Over ei periode på fire år stal mannen legemiddel frå medisinrommet på sjukeheimen der han jobba som sjukepleiar. Han skal også ha kontakta ein anna sjukeheim og utgitt seg for å vere lege for å få tak i reseptbelagde legemiddel til seg sjølv.

NRK - 08 sep 21 kl. 19:00

Dømt til Fengsel for rasisme i EM

En mann i 40-årene har blitt dømt til 14 ukers betinget Fengsel, etter at han innrømmet å ha sendt en rasistisk melding i sosiale medier etter EM-finalen. – Uheldige England. Spark de tre apene, skrev mannen på Facebook etter at England tapte EM-finalen mot Italia på straffer.

NRK - 08 sep 21 kl. 14:33

Jeger dømt til 90 dagers Fengsel

En mann i 40-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til 90 dagers ubetinget Fengsel for å ha skutt en fjellrev. Arten regnes som utrydningstruet. Jegeren ble også fratatt retten til å jakte i tre år.

NRK - 24 aug 21 kl. 17:51

Fengsel for dynamitt-oppbevaring

En mann er dømt til Fengsel for å ulovlig ha oppbevart dynamitt på soverommet sitt i Åsnes. Mannen selv sier han skulle bruke sprengstoffet på fisketur. Mannen i 20-årene ble av Østre Innlandet tingrett dømt til 60 dager i Fengsel for blant annet oppbevaring av dynamitt på soverommet, skriver avisen Glåmdalen.

NRK - 06 sep 21 kl. 11:21

11 års Fengsel for Kolesnikova

Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Maria Kolesnikova ble mandag dømt til 11 års Fengsel. Det melder russiske TASS og hviterussisk opposisjon, skriver Reuters. Kolesnikova ble fengslet i fjor, etter å ha vært med å lede protestene mot president Aleksandr Lukasjenko..

NRK - 06 aug 21 kl. 21:25

Dømt til livsvarig Fengsel

En domstol i Østerrike har dømt en tsjetsjensk 48-åring til livsvarig Fengsel for drapet på landsmannen Mamikhan Umarov, en kjent dissident som levde i eksil. Den tidligere politimann Mamikhan Umarov fikk politisk asyl i Østerrike i 2005. Der drev han en blogg som kritiserte Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov, og han samarbeidet også med østerriksk etterretning.

VG - Igår: 04:02

Frifunnet etter 15 år og dødsstraff – døde av corona

Etter 15 år i Fengsel ble dødsdømte Damon Thibodeaux frikjent på grunn av nye DNA-bevis. Nå er han død etter å ha blitt smittet av corona..

VG - Igår: 16:03

21 år gammel mann dømt for drapet på sin mor

21-åringen er dømt til 13 års Fengsel for å ha drept sin mor på Sotra i mai 2020..

NRK - I førrgår: 10:37

Politimannen anka på staden

Politimannen som vart dømt til to år og tre månadar Fengsel for å ha misbrukt stillinga, anka på staden. Han vart skuldig i å ha hatt sex med tre sårbare kvinner som han kom i kontakt med via jobben som politimann..

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Politimann misbrukte stillinga si

Ein politimann i Vestfold tingrett er dømt til to år og tre månadar i Fengsel for å ha misbrukt stillinga si..

NRK - 01 sep 21 kl. 20:30

Stendi-leverandør dømt til Fengsel

En underleverandør til helseselskapet Stendi er i Telemark tingrett dømt til ti måneders Fengsel for korrupsjon. Tingretten mener at 46-åringen skal ha et betydelig fratrekk i straffen da han gjentatte ganger forsøkte å varsle Stendi-ledelsen om at regiondirektøren deres var korrupt, skriver Rett24. Økokrim tiltalte før sommeren tre tidligere regiondirektører i helseselskapet Stendi for korrupsjon.

Dagbladet - 15 sep 21 kl. 20:56

Stukket i rumpa med sædsprøyte

Gjerningsmannen (52) er nå dømt til ti års Fengsel..

Klartale - 15 sep 21 kl. 13:59

Politiet sier DNA var viktig for å sikte mann for Tengs-drapet

Mannen som er siktet for et drap og mistenkt for et annet må bli i varetekts-Fengsel. Det sier Gulating lagmannsrett..

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 14:03

Runar Søgaard må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

E24 - 15 sep 21 kl. 13:47

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

NRK - 15 sep 21 kl. 12:14

Ingen halliksak i Høyesterett

Høyesterett har satt punktum for halliksaken mot Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad, det skriver Adresseavisen. I juni ble Krogstad dømt til åtte måneders Fengsel av Trøndelag tingrett, men anka dommen til Frostating lagmannsrett. De ville ikke behandle anken, og har nå fått medhold av Høyesteretts ankeutvalg.

NRK - 15 sep 21 kl. 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders Fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

VG - 15 sep 21 kl. 11:31

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

NRK - 15 sep 21 kl. 11:10

Dømt for spionasje i Sverige

En mann i 40-årene er i Gøteborgs tingrett dømt til tre års Fengsel for spionasje, skriver SVT. Mannen var siktet for å ha gitt informasjon om selskapene Scania og Volvo Cars til en russisk etterretningsoffiser. Han ble pågrepet i februar 2019.

NRK - 15 sep 21 kl. 10:59

Drapssak til lagmannsretten

Mannen i 80-årene, som er dømt til 13 og et halvt års Fengsel for et brutalt drap på kona i Moss i fjor sommer, får behandlet ankesaken i lagmannsretten. – Vi anket avgjørelsen både når det gjaldt skyldspørsmålet og selve straffutmålingen. Det er skyldspørsmålet som nå er inntatt av lagmannsretten og dermed er straffen satt i bero som det heter, sier mannens forsvarer, Sille M.

NRK - 14 sep 21 kl. 21:50

Tidlegare kartell-boss dømd

Ein domstol i Mexico har dømd Vicente Carrillo Fuentes til 28 år i Fengsel, opplyser kontoret til riksadvokaten til AFP. Fuentes var kjent under kallenamnet «El Viceroy», og var tidlegare øvste sjef i det mektige meksikanske Juarez-narkotikakartellet..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 18:51

Brasils president har omfavnet Trump. Motstanderne frykter det kan ende med statskupp.

Brasils president Jair Bolsonaro sier at han bare ser tre muligheter for seg selv: Seier, Fengsel eller døden..

NRK - 13 sep 21 kl. 12:13

Dømt for brudd på karanteneplikt

En mann er i Søndre Østfold tingrett dømt for brudd på karanteneplikten. Ifølge tilståelsesdommen tok han toget fra Moss til Oslo en gang i desember selv om han skulle vært i karantene. Han ble også dømt for fire andre lovbrudd og har fått en straff på 45 dager betinget Fengsel og en bot på 30 000 kroner..

NRK - 13 sep 21 kl. 11:38

Rettssak mot Suu Kyi starter

Mandag startet rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi, men 76-åringen møtte ikke i retten. Forsvarerne henes sier hun er syk, skriver NTB. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:38

Rettssak mot Suu Kyi

Mandag startet rettssaken mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi opp igjen, men 76-åringen møtte ikke i retten. Forsvarerne henes sier hun er syk, skriver NTB. Suu Kyi har sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 11 sep 21 kl. 12:16

Ankesak mot kampsportutøver

En tidligere kampsportsutøver i 40-årene må tirsdag møte i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for å ha drept en annen mann i 40-årene under et slagsmål på Lisleby i Fredrikstad i mars i fjor. Statsadvokaten anket dommen etter at mannen ble frikjent da saken var oppe for Fredrikstad tingrett i februar. Aktor la ned påstand om at mannen måtte dømmes til elleve og et halvt års Fengsel, mens retten konkluderte med at han hadde handlet i nødverge..

NRK - 13 aug 21 kl. 13:23

Advokat dømt til 11 års Fengsel

Borgarting lagmannsrett har avsagt dom i straffesaken mot den tidligere advokaten og forsvareren Amir Mirmotahari. En enstemmig lagmannsrett har besluttet at han er skyldig alle de tiltalepostene som var til behandling i lagmannsretten. Han dømmes til 11 års Fengsel.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:51

To fanger tatt av israelsk politi

To av de seks palestinerne som rømte fra et israelsk Fengsel denne uka, er pågrepet, melder israelsk politi. De to ble tatt i Nasaret i Nord-Israel fredag kveld, ifølge politiet. Israel satte i gang en klappjakt på de seks fangene etter at de mandag greide å rømme fra høysikkerhetsFengselet Gilboa gjennom en tunnel de gravde under en vask i en celle.

NRK - 09 sep 21 kl. 15:04

Dømt for grovt bedrageri

En mann i midten av 50-årene er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til ubetinget Fengsel i to år, for grovt bedrageri av ordningen for tilskudd til behandling av kasserte fritidsbåter, melder Økokrim i en pressemelding torsdag. Mannen skal ha lurt til seg 2 870 000 kroner gjennom den offentlige miljøtilskuddsordningen, i tillegg til at han forsøkte å lure til seg 540 000 til. Bedrageriene ble begått over en periode på rundt to år.

NRK - 09 sep 21 kl. 07:30

Dømt for rasistiske kommentarer

En 43 år gammel britisk mann ble onsdag dømt til Fengsel i 3 måneder og til å gå med fotlenke i 40 uker, for å ha skrevet rasistiske kommentarer på sosiale medier, skriver The Guardian. Han skrev kommentarene etter at England tapte mot Italia i finalen i fotball-EM 11. juli..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt