Fengsel

Søndag, 25 Juli, 18:59

Nyheter om Fengsel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 juli 21 kl. 20:46

Tre menn dømt for voldtekt

Tre menn er dømt til Fengsel for å ha voldtatt en kvinne i Drammen i desember 2019. Hovedmannen må belage seg på seks års Fengsel. En annen person ble dømt til Fengsel i to år og ti måneder som en tilleggsdom.

NRK - 22 juli 21 kl. 08:12

Åtte drept i Fengsel i Ecuador

Åtte innsatte ble drept da voldshandlinger brøt ut i et Fengsel i provinsen Guayas sørvest i landet onsdag. I et Fengsel i Cotopaxi ble rundt 20 mennesker såret i opptøyer samme dag, opplyser Fengselsledelsen SNAI på Twitter. Begge fengslene ble også åsted for voldelige opptøyer i februar.

NRK - 19 juli 21 kl. 19:15

Dømt til Fengsel for stormingen

En mann fra Florida ble mandag dømt til åtte måneder i Fengsel for å ha deltatt i stormingen av Kongressen i januar. Mannen er den første som får ubetinget Fengselsstraff etter stormingen. En kvinne fra Indiana har tidligere blitt dømt, men hun fikk betinget Fengsel, samfunnstjeneste og bot.

NRK - 15 juli 21 kl. 11:19

12 års Fengsel for terrortiltalt

25-åringen fra Skien var tiltalt for tre forsøk på å medvirke til terrorangrep i utlandet via chattegrupper han var administrator for er dømt til 12 år i Fengsel. Mannen var også tiltalt for å ha deltatt i terrorgruppa IS, samt å ha delt bombeoppskrifter og propaganda for IS. Aktor ba om 15 års Fengsel for 25-åringen da saken gikk i Oslo tingrett.

NRK - 09 juli 21 kl. 20:05

Dømt for machete-angrep

Fem menn er dømt til Fengsel etter to voldshendelser på Torshov i Oslo i fjor. I begge episodene ble offeret stukket og hogd med machete. De to hovedgjerningsmennene er dømt til fem og et halvt og tre år og tre måneders Fengsel for drapsforsøk og grov kroppsskade.

NRK - 09 juli 21 kl. 20:05

Dømt for machete-angrep i Oslo

Fem menn er dømt til Fengsel etter to voldshendelser på Torshov i Oslo i fjor. I begge episodene ble offeret stukket og hogd med machete. De to hovedgjerningsmennene er dømt til fem og et halvt og tre år og tre måneders Fengsel for drapsforsøk og grov kroppsskade.

NRK - 21 juli 21 kl. 20:55

Barnehageansatt dømt til Fengsel

En barnehageansatt mann i 20-årene i Rogaland er dømt til elleve måneder i Fengsel for å ha deltatt i et nettverk for deling av overgrepsbilder. Da mannen ble pågrepet 11. mars hadde han deltatt i nettverket i ti år, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 06 juli 21 kl. 19:47

Zuma kjemper for å unngå Fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma skylder på dårlig helse og håper at han slipper å sone dommen på 15 måneder Fengsel. 79 år gamle Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen på 15 måneder ubetinget Fengsel, og tirsdag ble ankesaken behandlet av Pietermaritzburg High Court..

NRK - 06 juli 21 kl. 01:24

Brødre dømt for machete-ran

To brødre på 16 og 17 år er dømt til Fengsel blant annet for et ran med machete mot en mann på Montebello i Oslo, melder TV 2. Den eldste broren fikk Fengsel i ett år og tre måneder. 16-åringen fikk et år og fire måneder.

NRK - 19 juli 21 kl. 22:43

Redusert straff for dømt 20-åring

Etter en ankesak har Gulating lagmannsrett redusert straffen for en 20-åring fra Sandnes som ble dømt for nettvoldtekter mot fire jenter under 14 år. I tingretten ble mannen dømt til sju års Fengsel. Lagmannsretten fant også mannen skyldig, men straffen ble redusert til fem års Fengsel.

NRK - 19 juli 21 kl. 19:32

Journalist dømt til 6 års Fengsel

Journalisten og menneskerettsaktivisten Omar Radi er dømt til seks år i Fengsel for spionasje og voldtekt. Radi har hele tiden avvist anklagene og mener han er offer for folk som «mener de er hevet over loven». Rettssaken startet i juni i fjor.

E24 - 19 juli 21 kl. 07:25

Far og sønn dømt til Fengsel for Ghosn-flukt

En tidligere amerikansk spesialsoldat og sønnen er dømt til Fengsel i Japan for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn med å flykte fra landet..

Aftenposten - 19 juli 21 kl. 07:25

Far og sønn dømt til Fengsel for å ha hjulpet Nissan-sjef med å flykte fra Japan

En tidligere amerikansk spesialsoldat og sønnen er dømt til Fengsel i Japan for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef….

NRK - 02 juli 21 kl. 14:57

Jente ble gravid etter voldtekt

En mann er dømt til seks og et halvt års Fengsel for to voldtekter. Den ene av voldtektene var av en mindreårig slektning som ble gravid. Mannen ble i fjor dømt til fire års Fengsel for å ha voldtatt en kvinne bak et busskur på Lyngbø i Bergen i 2019.

NRK - 16 juli 21 kl. 13:05

Får utlevere dobbeltdrapsdømt

En polsk mann som ifølge politiet er dømt til livstid i Fengsel for et dobbeltdrap, kan utleveres til hjemlandet, melder BT. Mannen ble pågrepet i Bergen i vår. Politiet mener han er den samme som tok livet av et kjærestepar i Polen i 1999.

NRK - 16 juli 21 kl. 12:52

Dømmes til ni måneder Fengsel

En 23 år gammel mann fra Fauske er dømt til ni måneders Fengsel for å ha knivstukket sin beste kamerat i Marmorveien på Fauske 12. januar i år. Det skriver Saltenposten.

Klartale - 15 juli 21 kl. 12:19

Dømt til 12 års Fengsel for terror

En 25 år gammel mann fra Skien er dømt til tolv års Fengsel for å medvirke til terror. Han anker dommen..

NRK - 14 juli 21 kl. 22:43

Italia vil ha Fengselsreform

Etter at en overvåkningsvideo ble publisert i den italienske avisen Domani i juni, som viser at ansatte banker opp innsatte, lover statsminister Mario Draghi endringer i landets Fengsel. Videoen viser blant annet en fange som sitter i rullestol blir slått i ryggen med en batong. – Det vi har sett de siste dagene, har rystet italienernes samvittighet dypt, sa statsministeren etter et besøk ved en Fengsel i Roma..

Aftenposten - 14 juli 21 kl. 11:49

«Årets hiphop-artist» i Sverige dømt til Fengsel

De to svenske rapartistene Yasin og Haval er dømt til Fengsel for delaktighet i kidnappingen av en annen rapartist i….

NRK - 14 juli 21 kl. 11:40

To svenske rapartister dømt

De svenske rapartistene Yasin og Haval er dømt til Fengsel for delaktighet i kidnappingen av en annen rapartist i fjor vår, melder NTB. Forbrytelsen har tilknytning til det såkalte Vårbynettverket. Lederen av nettverket, 33 år gamle Chihab Lamour, ble dømt til 17 år og 10 måneders Fengsel onsdag.

NRK - 12 juli 21 kl. 11:11

Aktivist dømt til to års Fengsel

En ledende skikkelse i demokratibevegelsen i Algerie, Chems Eddine Laalami, er dømt til to års Fengsel. Laalami, som også er kjent under navnet Brahim, ble arrestert av den algeriske kystvakten da han forsøkte å krysse Middelhavet til Spania i en migrantbåt i juni..

NRK - 12 juli 21 kl. 10:26

To dømt til Fengsel for kupplaner

To menn er dømt til 15 års Fengsel for angivelig å ha planlagt et kupp i Jordan, som også kong Abdullahs halvbror skal ha vært involvert i. Bassem Awadallah er en av dem. Han er amerikansk statsborger og en tidligere nær medarbeider av kongen.

Aftenposten - 10 timer siden

Amerikansk seriedrapsmann død i Fengsel

Rodney Alcala, som var dømt til døden for drap på fem unge kvinner og jenter i California på 1970-tallet, har dødd i….

NRK - 10 juli 21 kl. 04:00

Journalist dømt til fem års Fengsel

En marokkansk journalist er dømt til fem års Fengsel for overfall på en annen mann, melder AFP/NTB. Soulaimane Raissouni, som var redaktør av avisa Akhbar Al Yaoum, har sultestreiket i 93 dager i protest mot anklagene. Hans støttespillere sier at saken er politisk motivert og ledd i en offisiell kampanje mot kritisk journalistikk og aktivister.

NRK - Igår: 04:16

Sierra Leone avskaffer dødsstraff

Sierra Leones folkevalgte har vedtatt å avskaffe dødsstraffen i landet. Nå sendes lovendringen til presidenten for endelig godkjenning. Et flertall i nasjonalforsamlingen gikk inn for å endre loven slik at Fengsel i 30 år eller livstid erstatter dødsstraff..

NRK - Igår: 01:23

Ti dømt for sjørøveri i Nigeria

En domstol i Nigeria har dømt ti personer til tolv års Fengsel for sjørøveri etter at de kapret et handelsskip i fjor, opplyser marinen i landet. Alle de dømte er fra Nigeria. I tillegg til Fengselsstraffen, er de ilagt bøter på 250.

NRK - Igår: 20:49

20-åring dømt for nettovergrep

En 20 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til Fengsel i sju måneder for å ha begått overgrep mot en 14 år gammel jente. De to møttes over nettet i fjor sommer, og de to utvekslet over tid meldinger og bilder gjennom en rekke kanaler i sosiale medier, skriver Stavanger Aftenblad. Saken er den siste av flere knyttet til en politioperasjon som har fått navnet Operasjon Spiderweb i Sørvest politidistrikt.

Aftenposten - Igår: 19:01

Støtter forslag om å endre «rasismeparagrafen»: – Hetsen mot oss viser behovet

En «hatefull ytring» i lovens forstand kan føre til Fengsel. Men hva kan man si uten å bryte loven?.

NRK - 08 juli 21 kl. 21:51

Kjent advokat dømt til Fengsel

Michael Avenatti, advokaten til pornoskuespilleren som gikk til sak mot Donald Trump, er dømt til 2,5 års Fengsel for forsøk på utpressing, melder nyhetsbyråene AP og NTB. Avenatti ble i februar i fjor kjent skyldig i blant annet forsøk på å presse selskapet Nike for penger..

Klartale - 08 juli 21 kl. 10:35

Dømt til 13,5 års Fengsel for drap på kona i Moss

En 81 år gammel mann er dømt til 13,5 års Fengsel for å ha drept kona si i Moss i 2020..

NRK - 22 juli 21 kl. 13:22

– Vi advarte i mange år

Overfylte Fengsel øker risikoen for hendelser som gisseldramaet i høysikkerhetsFengselet i Hällby, advarer den svenske fagforeningen Seko. Fengslesvakter i fagforeningen har varslet om problemer med overfylte svnekse fengsler i flere år. Onsdag ble to Fengselsbetjenter tatt som gissel av to drapsdømte innsatte i Sverige.

Aftenposten - 07 juli 21 kl. 14:36

Han hjalp uskyldige ut av Fengsel og løste krimsaker politiet ga opp. Nå kjemper Nederlands mest kjente journalist for livet.

Uskyldige har sluppet ut av Fengsel takket være Peter R. de Vries. En prins trådte ut av arverekken på grunn av….

NRK - 07 juli 21 kl. 14:24

Dømt til Fengsel for kokainsmugling

En mann er dømt til tre år og to måneders Fengsel i Hordaland tingrett i forbindelse med en større narkotikasak i en MC-klubb i Bergen. Mannen er en av to sentrale skikkelser fra MC-klubben Zero Tolerance som ble pågrepet utenfor Oslo i fjor, skriver Bergens Tidende. Han skal ha solgt 1,3 kilo kokain.

NRK - 07 juli 21 kl. 13:17

Mann dømt til Fengsel for påkjørsel

Lagmannsretten opprettholdt straffen på ett år og seks måneders Fengsel for mannen som kjørte på to kvinner Kjølsdalen i Nordfjord i 2018. Begge kvinnene døde. Mannen i 50-årene fra Nordfjord må også betale erstatning til de etterlatte.

NRK - 21 juli 21 kl. 21:30

Det andre gisselet er løslatt

Begge Fengselsbetjentene som ble tatt til gissel ved et Fengsel i Sverige i dag ettermiddag er nå løslatt. Det melder Aftonbladet..

NRK - 21 juli 21 kl. 19:26

Et av gislene i Sverige sluppet ut

En av de to Fengselsbetjentene som ble holdt som gissel av to drapsdømte fanger på et Fengsel i Eskilstuna Sverige er nå sluppet ut. Det skriver SVT..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:51

Gisseltakere drapsdømt

De to gisseltakerene på et Fengsel i Eskilstuna i Sverige er tidligere dømt for drap, skriver Aftonbladet. De to innsatte holder to Fengselsbetjenter gissel, og er bevæpnet med barberblad festet til tannbørster. Store politistyrker er på stedet..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:51

Gisseltakere krever pizza

De to gisseltakerene på et Fengsel i Eskilstuna i Sverige er tidligere dømt for drap, skriver Aftonbladet. De to innsatte holder to Fengselsbetjenter gissel, og er bevæpnet med barberblad festet til tannbørster. SVT skriver at gisseltakerne krever et helikopter, og Aftonbladet erfarer at de skal vær villige til å løslate et gissel dersom alle på avdelingen får kebabpizza.

NRK - 21 juli 21 kl. 15:19

Kjønnsavsløringsfest stiftet brann

Et amerikansk par risikerer 20 år i Fengsel etter et såkalt «gender reveal party» (kjønnsavsløringsfest) som knyttes til en dødelig brann i fjor sommer. Det skriver BBC. Myndighetene i California sier et pyroteknisk apparat som ble brukt under festen forårsaket brannen, som senere drepte en brannmann og skadet flere andre.

Dagbladet - 21 juli 21 kl. 14:56

Gisseldrama i svensk Fengsel

To Fengselsansatte er tatt som gisler av innsatte i Sverige. Gjerningsmennene skal være bevæpnet med barberblad og kreve helikopter, ifølge Aftonbladet..

NRK - 21 juli 21 kl. 14:15

Gisselsituasjon i Sverige

To fanger har barrikadert seg med to fangevokter som gisler i et Fengsel utenfor Eskiltuna i Sverige. Det skriver SVT..

VG - 21 juli 21 kl. 14:13

Gisselsituasjon i svensk Fengsel

To Fengselsansatte skal være tatt til gissel av insatte på Hällbyanstalten utenforr Eskilstuna..

VG - 21 juli 21 kl. 14:13

Gisselsituasjon i svensk Fengsel: Kebabpizza er på vei

To ansatte er tatt som gisler av drapsdømte innsatte på Hällbyanstalten utenfor Eskilstuna. De to gisseltagerne krever kebabpizza og et helikopter, og det førstnevnte skal være på vei til Fengselet..

VG - 21 juli 21 kl. 14:13

Gisselsituasjon i svensk Fengsel: Krever kebabpizza og helikopter

To ansatte er tatt som gisler av drapsdømte innsatte på Hällbyanstalten utenfor Eskilstuna. De to gisseltagerne krever kebabpizza og et helikopter, og det førstnevnte skal være på vei til Fengselet..

VG - 21 juli 21 kl. 14:13

Gisselsituasjon i svensk Fengsel: Har levert Kebabpizza

To ansatte er tatt som gisler av drapsdømte innsatte på Hällbyanstalten utenfor Eskilstuna. De to gisseltagerne krever kebabpizza og et helikopter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt