Fauske

Sunday, 14 April, 09:49

Nyheter om Fauske

NRK - 09 jan 24 kl. 05:36

Riksveg mellom Bodø og Fauske er stengd

Riksveg 80 ved Kistrand mellom Fauske og Bodø er stengd på grunn av overfløyming og fare for ras. Vegtrafikksentralen nord opplyser om at det er omkøyring via fylkesveg 812 om Misvær..

VG - 10 jan 24 kl. 13:39

Hovedfartsåre stengt: – Fare for flere skred

Riksvei 80 mellom Fauske og Bodø holdes stengt også det neste døgnet på grunn av skredfare. Riksvei 94 til Hammerfest er åpnet igjen..

NRK - 10 jan 24 kl. 12:48

Utsetter åpning av riksvei 80 - ny vurdering torsdag

Veitrafikksentralen i Nord-Norge melder at de ikke åpner riksvei 80 mellom Bodø og Fauske onsdag likevel. Natt til tirsdag stengte de veien på grunn av skredfare, og senere samme dag gikk et sørpeskred over veien ved Kistrand. Ny informasjon om forholdet i skredområdet har endret seg i løpet av dagen, og det er derfor tatt en beslutning om å ikke åpne veien i dag, skriver de.

NRK - 09 jan 24 kl. 17:04

E6 stengt: nytt sørpeskred

Liket etter klokken 17:00 i dag melder politiet i Nordland om et sørpeskred som har gått over E6 Nyholmen i Hemnes i Nordland. – Ingen skal være tatt i skredet, skriver politiet på meldingstjenesten X. Politiet er på tur for å ta seg av trafikale utfordringene.

VG - 05 jan 24 kl. 19:56

Bobil overtent - ber naboer lukke vinduer

Det brenner fredag kveld i en bobil på Fauske, melder politiet..

NRK - 05 dec 23 kl. 10:59

Boligprisene falt med 1,3 prosent i november

Boligprisene falt med 1,3 prosent fra oktober til november, viser tall fra Eiendom Norge. Med nedgangen i november har boligprisene falt i fem av de siste seks månedene. Det kommer blant annet etter at Norges Bank har økt styringsrenta kraftig den siste tiden.

VG - 05 okt 23 kl. 09:37

Ny ordfører kan bli avgjort på loddtrekning: – Veldig uvanlig

Torsdag velges ny ordfører i Fauske, men ingen av partiene er enige om et flertall. Kommunens politiske fremtid kan derfor ende med loddtrekning..

VG - 27 sep 23 kl. 20:38

Hvil i fred, ideen om Nord-Norgebanen

Det blir ikke tog fra Fauske og nordover til Tromsø. Det blir for dyrt. Det er ikke nok folk.

NRK - 31 jul 23 kl. 15:38

Trafikkulykke i Fauske

Trafikkulykke på RV80 ved Nordvika i Fauske. Politiet skriver på X/Twitter at en bil har kjørt utenfor veien. Det skal være to skadde personer i bilen som blir ivaretatt av ambulanse på stedet.

NRK - 09 apr 23 kl. 21:18

Politiet: Full fyr i hus i Fauske

Nødetatene rykker ut etter melding om brann i en tomannsbolig i Sulitjelma i Fauske kommune. Brannmannskaper fra Sulitjelma og Fauske og Bodø er på vei, melder 110-sentralen i Nordland til NRK. Ifølge brannvesenet skal det være observert flammer på lang avstand.

NRK - 09 apr 23 kl. 21:18

Brann i tomannsbolig i Fauske

Nødetatene rykker ut etter melding om brann i en tomannsbolig i Sulitjelma i Fauske kommune. Brannmannskaper fra Sulitjelma og Fauske og Bodø er på vei, melder 110-sentralen i Nordland til NRK. Ifølge brannvesenet skal det være observert flammer på lang avstand.

NRK - 17 sep 23 kl. 13:41

Enorm pågang på nye politistillinger

Fire år etter at politikontoret i Steigen ble lagt ned, skal det etter planen gjenoppstå 1. oktober. Der har politiet søkt etter folk til fire nye stillinger.

NRK - 13 aug 23 kl. 10:01

Putin-støttende biskop satte opp kors på Svalbard – uten norsk tillatelse

Det skriver The Barents Observer. De skriver at korset ble satt opp tidligere denne uka ved Pyramiden. Det var tidligere den verdens nordligste by.

NRK - 19 jun 23 kl. 17:07

Vei mellom Bodø og Fauske stengt etter trafikkulykke

Riksvei 80 Kistrand mellom Bodø og Fauske er stengt på grunn av trafikkulykke, skriver Vegtrafikksentralen Nord på Twitter. Nordland politidistrikt melder om at en personbil har krasjet i en lastebil. Nødetatene er på vei til stedet, og redningshelikopter fra Bodø har blitt sendt til stedet.

NRK - 01 aug 23 kl. 09:02

Henlagt siktelsen mot grdbruker i Fauske

I gr ble det kjent at politiet har henlagt siktelsen mot grdbrukeren etter dyretragedien lille julaften i fjor, melder Saltenposten. I desember i fjor fikk politiet melding om at flere griser hadde omkommet i et fjs etter vannlekkasje. Mannen har vrt siktet for ha hensatt dyr i hjelpels tilstand.

NRK - 09 apr 23 kl. 21:18

Tomannsbolig overtent i Fauske

Søndag kveld kom meldingen om brann i en tomannsbolig i Sulitjelma i Fauske kommune. Brannmannskaper Sulitjelma og Fauske er på stedet. I tillegg er det sendt en stigebil fra Bodø, opplyser 110-sentralen til NRK.

NRK - 17 jul 23 kl. 14:42

Frigir navnene etter dødsulykke

Det var Stian Brandal fra Saltdal og Tonje Olsen Jacobsen fra Fauske som døde i trafikkulykken på E6 i Saltdal i helga. Navnene frigis i samråd med de pårørende. Ifølge politiet viser de foreløpige undersøkelsene at en personbil har kommet over i motsatt kjørefelt.

NRK - 19 maj 23 kl. 07:58

Etterlyser nasjonalt forbod mot kryptofabrikkar

Fleire ordførarar i Nord-Noreg reagerer på konsekvensane kryptofabrikkar har for kommunane deira, og ber om sterkare statleg regulering av industrien. Dagsavisen meldte førre veke at straumforbruket til kryptofabrikkane i Nord-Norge svarar til nesten heile årsforbruket på straum for regionen Lofoten. I Hadsel kommune ligg Stokmarknes datasenter, ein av fabrikkane som utvinner kryptovaluta i Nord-Noreg.

NRK - 25 jan 23 kl. 21:47

Nordlandssjukehuset set inn ekstra ambulansar etter raset

Den største åra for ferdsel mellom Indre Salten og Nordlandssjukehuset er stengt etter rast på Rv80 ved Kirkestrand. Nordlandssjukehuset har gjort visse grep for å sikre innbyggarane på Fauske-sida av raset, skriv Saltenposten. Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil vere stengd fram til torsdag etter skredet.

NRK - 05 jul 23 kl. 14:44

Dyretragedie er ferdig etterforsket

I januar ble en bonde siktet for å ha hensatt dyrene i hjelpeløs tilstand etter at 276 griser døde i Fauske kommune. Det var lille julaften 2022 at politiet fikk melding om at flere griser var omkommet i en vannlekkasje. Senere viste det seg at flere av grisene var døde allerede før vannlekkasjen.

NRK - 11 maj 23 kl. 06:13

Markering i dag: Krever mer penger til opprusting av E6

Norges Lastebileier-Forbund Nordland arrangerer i dag ei markering for mer penger til opprusting av E6 Sørfold. Målet med aksjonen er å få oppstartsmidler umiddelbart til E6 Megården – Mørsvikbotn, og at arbeidet starter i 2024. Den ulykkesutsatte strekninga ble ikke prioritert i statsbudsjettet i fjor, og i dag legger regjeringa frem forslag til revidert nasjonalbudsjett.

NRK - 02 jul 23 kl. 09:17

E6 Sørfold: – Kan bli stengt på kort varsel

E6 Sørfold har vært stengt ved Trengsel bru på grunn av steinras siden i går kl. 23:00. – Det planlegges styrt trafikkavvikling forbi rasstedet kl.

VG - 20 jun 23 kl. 10:34

Kvinne omkom i trafikkulykke i Nordland

En kvinne i 50-årene døde i trafikkulykke mellom Fauske og Bodø mandag..

NRK - 10 jun 23 kl. 06:02

Nordlandsbanen er stengt

Nordlandsbanen er stengt mellom Fauske og Oteråga. Årsaken er et kjøretøy som sperrer sporet. Vi avklarer situasjonen, men dette vil ta tid, skriver Bane Nor på sine nettsider.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:02

Gravemaskin har veltet over Nordlandsbanen

Nordlandsbanen er stengt mellom Fauske og Oteråga. Grunnen er at en stor gravemaskin på rundt 20 tonn har veltet over sporet. En underentreprenør driver arbeid der, og Bane Nor fikk melding om hendelsen klokka 04:40.

NRK - 09 apr 23 kl. 21:17

Full fyr i hus på Fauske

Et hus skal stå i full fyr på Fauske i Nordland, skriver politiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 07 apr 23 kl. 17:07

Savnet person funnet død

Like før klokka 13 fikk politiet melding om at en død person var funnet i fjæra ved Knurvika i Fauske kommune. Ifølge politiet gir undersøkelser av avdøde grunn til å tro at det er Ronny Eliassen som er funnet død. Eliassen har vært savnet siden 6.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:55

Starter etterforskning etter at skip grunnstøtte på Svalbard

Turistbåten MS Isbjørn 2 grunnstøtte i Borebukten på Svalbard mandag kveld. Båten hadde elleve franske turister og et mannskap på fire om bord. Nå åpner sysselmesteren etterforskning av hendelsen.

NRK - 06 maj 23 kl. 04:17

Strømmen er tilbake i Fauske

Cirka 5000 av Fauskes strømkunder var natt til lørdag uten strøm. I 4-tiden var strømmen tilbake. Det viser strømbruddskartet til iSalten nett.

NRK - 06 maj 23 kl. 02:03

5000 kunder uten strøm i Nordland

Rundt 5000 kunder i Fauske i Nordland er natt til lørdag uten strøm, melder Avisa Nordland. Nettselskapet iSalten Nett opplyser at de jobber med å lokalisere feilen. De ble varlset om strømbruddet rundt klokka 01.

NRK - 06 maj 23 kl. 02:03

5000 kunder var uten strøm i Nordland

Rundt 5000 kunder i Fauske i Nordland er natt til lørdag uten strøm, melder Avisa Nordland. Nettselskapet iSalten Nett opplyser at de jobber med å lokalisere feilen. De ble varlset om strømbruddet rundt klokka 01.

Klartale - 21 apr 23 kl. 13:24

Norge skal bli bedre på atom-ulykker

Norge skal øve på atom-beredskap til sjøs. Landet skal bli bedre forberedt på atom-ulykker. Øvelsen skjer i Bodø fra 9.

NRK - 25 mar 23 kl. 11:37

Tre til legevakt etter røykutvikling – kjøpesenteret stengt resten av dagen

Siste: Brannen er slokka. Amfi-senteret blir stengt resten av dagen. Politiet gjør undersøkelser på stedet og oppretter sak.

NRK - 29 jan 23 kl. 05:25

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 26 jan 23 kl. 12:15

Nordlandsbanen delvis åpnet igjen

Strekningen mellom Mosjøen og Fauske har vært strengt på grunn av ekstreme værforhold, men er nå åpnet igjen. Passasjerer må likevel fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Bane Nor. Strekningen er fortsatt stengt mellom Fauske og Bodø inntil videre..

NRK - 25 jan 23 kl. 14:42

Riksvei 80 vil være stengt fram til torsdag

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, melder Statens vegvesen. – Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

Riksveg 80 vil være stengt utover dagen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil være helt stengt utover dagen etter et sørpeskred ved Kleivberget på Kistrand i morges, skriver Statens vegvesen. Geolog er i området, og Statens vegvesen vil gjøre en ny vurdering klokka 14. – Det er imidlertid lite sannsynlig at riksveg 80 kan åpne før i ettermiddag.

NRK - 26 feb 23 kl. 18:26

Sørpeskred stenger riksvei 80

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske er stengt ved Kistrand på grunn av et sørpeskred, melder Statens vegvesen. Dette er samme område hvor det har gått sørpeskred en rekke ganger før. Riksvei 80 er av Nord-Norges travleste veier, her passerer det tusenvis av biler hver dag.

NRK - 12 feb 23 kl. 13:03

Hovedveien inn til Bodø stengt

Riksvei 80 er stengt mellom Bodø og Fauske på grunn av et sørpeskred. Det er fare for flere skred, derfor holdes veien stengt inntil videre. Det skal tas en ny vurdering klokka 14, opplyser Vegtrafikksentralen.

NRK - 10 feb 23 kl. 14:19

Riksveg 80 kan bli stengt på kort varsel

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel frå søndag morgon. Det er dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga. Det opplyser Statens vegvesen.

NRK - 03 feb 23 kl. 20:45

Over 20 sørpeskred på én uke i Nordland

Den siste uka i januar ble det rapportert over 20 sørpeskred i Nordland. Mediene får skryt for å ha videreformidlet farevarsler. Blant annet gikk tre av skredene over riksvei 80 mellom Fauske og Bodø, og de rammet også Nordlandsbanen.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:01

Boligprisene steg med 3 prosent i januar

Korrigert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret. Prisutviklingen har vært sterkest i Stavanger med 5,1 prosent og svakest i Trondheim, Tromsø og Bodø med Fauske med 1,1 prosent..

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke - flere sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske. Klokken 15.11 opplyser politiet at veien er stengt.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – flere sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Skadegraden på de involverte er uviss.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – tre sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Det var både voksne og barn i bilene som kolliderte.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com