Farlig

Wednesday, 22 March, 13:23

Nyheter om Farlig

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 feb 23 kl. 06:30

Kan den neste pandemien komme fra fugler?

Zoonose. Ordet beskriver sykdom som kan smitte mellom ulike arter av dyr og mennesker. Ebola, apekopper og korona er eksempler på slike sykdommer.

NRK - 05 mar 23 kl. 08:13

Nord-Korea ber FN stanse militærøvelse i Sør-Korea

Nord-Korea ber FN stanse den varslede militærøvelsen mellom Sør-Korea og USA og kaller den provoserende og ekstremt Farlig. – FN og verdenssamfunnet må på det sterkeste oppfordre USA og Sør-Korea til straks å slutte med provoserende uttalelser og felles militærøvelser, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Son Gyong. Den varslede militærøvelsen mellom 13.

Klartale - 10 minutter siden

Mangel på vann kan føre til en global krise

Rundt 2 milliarder mennesker mangler tilgang til trygt drikkevann. Det er rundt 26 prosent av verdens befolkning. Mens 3,6 milliarder mangler tilgang til viktige medisiner og helsehjelp.

Aftenposten - 5 timer siden

Når tillit blir en hersketeknikk

Tillit er et Farlig ord. Det bør ikke brukes for ofte av makthavere..

Klartale - Igår: 08:41

Paludan får ikke brenne Koranen i Storbritannia

Det har vært mye oppmerksomhet rundt politiker Rasmus Paludan. Tidligere i år brente han en koran, muslimers hellige bok. Det skjedde utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm.

Dagbladet - 21 feb 23 kl. 05:08

- Farlig

FNs sikkerhetsråds taushet rundt Nord-Koreas rakettester er Farlig, mener USA, som ikke fikk gjennomslag for et nytt forslag som fordømmer Pyongyang-regimet..

Klartale - I førrgår: 06:03

Våren kan irritere vettet av oss

– Pollen-sesongen pleier å starte nå i disse dager, sier Helle Grøttum til Klar Tale. Hun er generalsekretær i LHL Astma og allergi. Samtidig varierer været fortsatt.

Dagbladet - 19 feb 23 kl. 13:55

- Farlig

Avdelingsdirektør ved Nasjonalmuseet kalte Christian Krohgs kjente maleri for «kolonialistisk». Mímir Kristjánsson (R) reagerer kraftig, og mener det er Farlig å gjemme bort historie. Nå legger avdelingsdirektøren seg flat..

Dagbladet - 18 mar 23 kl. 12:35

- Kjempetrussel

Ferieparadiset er blitt stengt ned på grunn av en Farlig sopptype. - Det kan ødelegge skogen fullstendig, sier Zoologen..

VG - 18 mar 23 kl. 03:29

Beholder med radioaktivt innhold sporløst forsvunnet

I Thailand leter myndighetene etter en beholder med Farlig, radioaktivt innhold som forsvant fra et kullkraftverk tidligere denne uken..

VG - 17 mar 23 kl. 13:54

Stoltenberg ut mot Russland etter drone-drama: – Uansvarlig

TROLLFELTET I NORDSJØEN (VG) Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Russland opptrådte både uansvarlig, uprofesjonelt og Farlig da en amerikansk drone ble truffet av et russisk kampfly over Svartehavet..

Klartale - 20 jan 23 kl. 08:49

Gjør deg klar for mer korona i år

Det kommer flere runder med korona i år, tror Folkehelse-instituttet (FHI). Kanskje tre til fire runder.Men vi er begynt å bli immune.

Klartale - 15 mar 23 kl. 11:38

Stadig flere risikerer livet over Middelhavet

Migranter ønsker seg til Europa. De drar over Middelhavet. Reisen er svært Farlig.

Klartale - 15 mar 23 kl. 07:00

Slik får Rachel hjelp med dysleksi

– Jeg fikk påvist dysleksi i fjerde klasse, sier Rachel Mathisen til Klar Tale.Rachel går på Rustad skole i Ås kommune. Hun er 11 år gammel.

Aftenposten - 13 mar 23 kl. 12:18

Vålerenga får kritikk for å droppe styremøter: – En Farlig utvikling

Norsk toppfotball svekkes av at «rike onkler» har sportslig innflytelse, mener idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner..

VG - 13 mar 23 kl. 12:18

Vålerenga får kritikk for å droppe styremøter: – En Farlig utvikling

Norsk toppfotball svekkes av at «rike onkler» har sportslig innflytelse, mener idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner. Nå får klubbstyret i Vålerenga kritikk for å droppe egne styremøter – av kontrollkomiteen..

Dagbladet - 08 mar 23 kl. 21:46

Hun er Farlig god

I oscarnominerte «Tár» er alfakvinnen kapabel til samme metoo-overskridelser som menn..

VG - 08 mar 23 kl. 14:12

Kvinnedagen i Kabul: – Det føles grusomt

Afghanske kvinner stenges ute fra samfunnet, men et fåtall samles for å markere 8. mars. VG kan ikke skrive hvem de er.

VG - 08 mar 23 kl. 10:40

8. mars: Det er Farlig å være kvinne

Vi har en stor jobb foran oss med å bekjempe vold mot kvinner..

Aftenposten - 05 mar 23 kl. 15:59

Vi er Farlig nær å bli stappmett av norske gull

VM-BLIKK: Vi viser verden vinterveien igjen og igjen og igjen, og da ender vi igjen opp med det samme spørsmålet..

Dagbladet - 04 mar 23 kl. 09:29

- Det er Farlig

Frank Løke vil bli første nordmann som bestiger Mount Everest uten oksygenmaske - koste hva det koste vil. Lege Kaveh Rashidi advarer om at det kan bli livsFarlig..

Klartale - 03 mar 23 kl. 06:00

Hva betyr det å være «woke»?

Woke. Anti-woke. Cancel culture.

NRK - 02 mar 23 kl. 16:55

Heggstadmoen stengt etter funn av granat

Gjenvinningstasjonen er stengt i ettermiddag etter at det er funnet en granat. Det var en ansatt som fant prosjektilet. Politiet er varsla og har kontakta Forsvaret for å gjøre en vurdering om hva som skal gjøres videre.

NRK - 02 mar 23 kl. 16:55

Fant granat på gjenvinningsstasjon

Et område på Heggstadmoen gjenvinningsstasjon er sperra av etter at det ble funnet en granat på stedet. Det var en ansatt som fant granaten. – Gjevinningsstasjonen ble evakuert umiddelbart, opplyser Thomas Næssan, fagleder for Farlig avfall i Trondheim Renholdsverk.

VG - 01 mar 23 kl. 11:05

Ekspert om Kina: – Balanserer på en knivsegg

Kina fortsetter å brenne broer til Vesten, ved å gradvis nærme seg Russland. Å invitere diktator Aleksandr Lukasjenko fra Belarus er et nytt skritt på en Farlig vei, mener Kina-ekspert..

NRK - 31 jan 23 kl. 15:59

Trump saksøker Watergate-journalist Bob Woodward

USAs tidligere president Donald Trump saksøker den anerkjente journalisten Bob Woodward for å ha gitt ut lydopptak fra intervjuer som lydbok. Woodward, mannen som er mest kjent for å i sin tid ha avslørt Watergate-skandalen som veltet daværende president Richard Nixon, ga i 2020 ut biografien «Rage» om Trump. Trump hevder Woodward har brutt løfter om å ikke publisere opptakene fra intervjuene han gjorde i arbeidet med boka, viser rettsdokumenter fra en domstol i Florida, ifølge NBC News.

NRK - 26 feb 23 kl. 18:26

Sørpeskred stenger riksvei 80

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske er stengt ved Kistrand på grunn av et sørpeskred, melder Statens vegvesen. Dette er samme område hvor det har gått sørpeskred en rekke ganger før. Riksvei 80 er av Nord-Norges travleste veier, her passerer det tusenvis av biler hver dag.

Aftenposten - 24 feb 23 kl. 21:29

Et tog med Farlig last sporet av og ble politisk giftig

En avsporing i USA har utløst en rekke teorier om årsak og forurensning. Denne uken sto politikerne i kø i småbyen..

Klartale - 24 feb 23 kl. 08:33

Advarer om Farlig sprit etter at mann måtte på sykehus

– Hvis du ikke vet hvor spriten kommer fra, så bør du la være å drikke den. Vi har også sagt fra til sykehus i nærområdet, sa Dag Jacobsen torsdag kveld. Han er leder for akutt-medisinsk avdeling ved Oslo universitets-sykehus (OUS).

NRK - 23 feb 23 kl. 19:16

Mann innlagt med metanolforgiftning

Ullevål sykehus advarer mot Farlig sprit etter at en mann fra Østfold ble innlagt med metanolforgiftning. Det melder NTB..

VG - 22 feb 23 kl. 08:54

Norsk PEN om Roald Dahl-sensur: – Full alarm

Kjersti Løken Stavrum, styreleder i Norsk PEN, mener at Roald Dahls forlag og rettighetshavere har åpnet en uønsket dør – og at det sender et Farlig signal..

NRK - 20 feb 23 kl. 17:38

FN: Israel undergraver muligheten for tostatsløsning

FNs sikkerhetsråd er sterkt kritisk til Israels etablering av nye bosettinger og fastholder at de undergraver muligheten for fred. – Sikkerhetsrådet gjentar at fortsatt israelsk bosettingsaktiviteter på Farlig vis undergraver etableringen av en levedyktig tostatsløsning, heter det i uttalelsen, som alle de 15 medlemslandene i rådet sluttet seg til. FNs sikkerhetsråd vedtok i desember 2016 en resolusjon som slo fast at Israels bosettinger i de okkuperte palestinske områdene er ulovlig og krevde øyeblikkelig byggestans..

Klartale - 20 feb 23 kl. 09:32

Nord-Korea testet ny rakett

Natt til mandag ble det testet Nord-Korea nye raketter. Først ble det sagt at det var tre raketter, men senere var det snakk om to raketter.Nyhetsbyrået KCNA sier at to raketter traff målene for testen.

NRK - 17 feb 23 kl. 20:37

Politiet stopper bruk av spyttehetter

Politiet stanser all bruk av hetter som skal hindre spytting inntil de vet om hettene kan være Farlige å bruke – og om de har hjemmel til å bruke dem. I 12 år har politiet brukt de såkalte spytthettene. Men nå stanses all bruk fordi politiet må utrede om det kan være Farlig å bruke spytthettene, særlig når de kombineres med håndjern eller strips på hendene, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 19:30

Tanker fra en elev som er hyperallergisk

Nøtter er sunt, det vet alle. Men nøtter kan også være veldig Farlig for noen..

Klartale - 17 feb 23 kl. 14:21

Taliban forbyr prevensjon

Afghanske jordmødre og aktivister advarer. Taliban forbyr salget av prevensjon i to byer. De mener prevensjon er en vestlig konspirasjon.

Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

NRK - 20 jan 23 kl. 05:11

FHI: Norge kan få tre–fire koronabølger i år

Folkehelseinstituttet (FHI) venter at det kan komme tre-fire bølger med koronaviruset i år. Men økende immunitet betyr at viruset vil være mindre Farlig. Den utbredte immuniteten i befolkningen etter smitte og vaksinasjon vil bidra til at sykdommen jevnt over blir mindre Farlig, tror FHI.

Klartale - 19 jan 23 kl. 13:59

Flere enn 5.000 døde med korona i Norge

I alt har 5.030 personer dødd etter korona-smitte i Norge. Viruset kom til Norge i starten av 2020.

Aftenposten - 15 feb 23 kl. 19:34

NRK ser ikke ut til å ha noen hemninger

For NRK er det Farlig ikke å følge med i tiden. Å følge med i den kan være enda Farligere..

Klartale - 15 feb 23 kl. 06:15

Afghanske Hoda kjemper en Farlig kamp for kvinner

Et søvnig sted på Østlandet sitter Hoda Khamosh og venter. Uten ektemann, uten familie. Hun har søkt asyl i Norge, i frykt for bevegelsen som styrer Afghanistan med hard hånd.

NRK - 13 feb 23 kl. 20:28

Kattevirus i Arendal

Det er blitt påvist utbrudd av et svært dødelig kattevirus i Arendal. Sykdommen kattepest er spesielt Farlig for kattunger og uvaksinerte katter. Viruset gjør at mange katteeiere er bekymret..

Aftenposten - 13 feb 23 kl. 12:23

Kritikken fra Märtha Louise er alvorlig og Farlig

Kan skade både pressen, kongehuset og det norske demokratiet..

Klartale - 10 feb 23 kl. 13:11

Sjokolade blir bare billigere og billigere

Prisene på mat har økt den siste tiden. Men sjokolade går motsatt vei. Den blir bare billigere og billigere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com