Falske

Wednesday, 20 October, 19:42

Nyheter om Falske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 sep 21 kl. 07:10

Dømd for Falske skuldingar

Ei 26 år gammal kvinne blei i mars dømd til sju månader i fengsel i Oslo tingrett for falsk skulding om valdtekt, skriv Rett24. Kvinna sa at ein tidlegare kjæraste hadde overfallen henne, og påført henne kuttskadar i eit forsøk på valdtekt. Mannen nekta straffskuld, og meldte kvinna for Falske skuldingar.

Klartale - I førrgår: 06:00

Mange tror på Falske nyheter

Falske nyheter sprer seg på nettet. Mange klarer ikke skille mellom satire og ekte nyheter..

NRK - 27 sep 21 kl. 12:27

Falske korona-smser på Kongsberg

Flere innbyggere i Kongsberg har mottatt tekstmelding om at de har fått påvist koronasmitte og må i karantene. Meldingene er Falske, opplyser kommunen. I tekstmeldingen står Kongsberg kommune som avsender, men kommunen opplyser på sine nettsider at det ikke er dem som står bak meldingen.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:53

Falske vaksinepass i Frankrike

Folk i Frankrike betaler hundrevis av euro for å kjøpe Falske vaksinepass på internett. Tross risikoen for fengselsstraff er det blitt en stor svartebørs for Falske vaksinepass på Snapchat. Kontoer reklamerer åpenlyst for dokumentene, men de blir vanligvis fjernet i løpet av få dager.

NRK - 16 aug 21 kl. 08:28

Skal begrense Falske nyheter

Nesten sju av ti har opplevd informasjon på nett de var i tvil om var sann, viser nye tall. Nå starter en kampanje for å øke bevisstheten rundt Falske nyheter. – Tallene viser at det er ekstra viktig å styrke den kritiske medieforståelsen blant de eldste og yngste, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

NRK - 15 aug 21 kl. 15:45

Krever grep mot Falske vaksinepass

Tusener av Falske vaksineattester er i omløp i USA. Demokratenes senatsleder Chuck Schumer krever at FBI griper inn. Schumer uttalte seg søndag etter at Associated Press meldte at folk kjøper Falske vaksineattester på internett, til stor bekymring for universiteter og skoler som krever at studentene er vaksinert mot koronaviruset.

E24 - Igår: 17:56

Forretningsmann dømt til å betale millionerstatning til Norfund

En forretningsmann i Midt-Norge er dømt til to og et halvt års fengsel og erstatningsplikt for 2,7 millioner kroner for grovt heleri, etter «direktørbedrageri» med Falske fakturaer og e-poster..

VG - 17 okt 21 kl. 13:36

Migranter skal ha blitt lokket til Hviterussland med Falske pakketurer

SOKOLKA/OSLO (VG) Migranter forteller om reisebyråer som selger «pakketurer» til EU-land via Hviterussland. I realiteten møter de en stengt grense, og blir brikker i et politisk spill – med livet som innsats..

E24 - 15 okt 21 kl. 16:29

Slik kapret svindlerne Norfunds millioner

Ved hjelp av Falske e-poster og fakturaer, tilsynelatende sendt fra en økonomimedarbeider hos Norfund, forsvant nesten åtte millioner som skulle til det norske utviklingsfondet. En norsk forretningsmann møtte nylig i retten i Trondheim, tiltalt for grovt heleri av pengene..

Klartale - 08 okt 21 kl. 13:38

En hyllest til en livsfarlig jobb

Maria Ressa fra Filippinene fortsetter med sin undersøkende journalistikk, til tross for trusler og farlige situasjoner. Seks journalister i avisa Novaja Gazeta er drept de siste årene. Likevel slutter ikke sjefredaktør Dmitrij Muratov sitt arbeid med kritisk journalistikk mot blant annet myndighetene i Russland.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

Disse fikk Nobels fredspris

AVIS: Komiteen kalte Dmitrij Muratovs avis for «den mest selvstendige i Russland i dag».Maria Ressa og Dmitrij Muratov får årets Nobels fredspris. Den får de «for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland». Leder av Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen, kunngjorde prisen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 11:23

De vant Nobels fredspris

AVIS: Komiteen kalte Dmitrij Muratovs avis for «den mest selvstendige i Russland i dag».Journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratoy får Nobels fredspris for i år. De vinner for deres modige kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland.Berit Reiss-Andersen kunngjorde prisen fredag.

NRK - 02 sep 21 kl. 21:45

Advarer om Falske Vipps-meldinger

Politiet i Finnmark advarer folk mot å svare på meldinger som gir seg ut for å være fra Vipps. Det sendes ut Falske lenker der man ber brukerne trykke for å bekrefte sin identitet. Ikke gjør det, anbefaler politiet..

VG - 02 okt 21 kl. 19:31

Tiltalt sammen med eiendomsmegler, fengselsansatt og to leger

Narkosmugling inn i fengsler, fiktive bud på boliger, Falske sykemeldinger og svindel av millioner av kroner blir tema i den nye rettssaken mot tidligere advokat Amir Mirmotahari (44)..

VG - 29 aug 21 kl. 09:49

Politiet advarer mot Falske 500-lapper i Sarpsborg

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to Falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg..

NRK - 29 aug 21 kl. 03:37

Advarer mot Falske 500-lapper

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to Falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg. Mandag ble en mann i Sarpsborg holdt tilbake av vektere etter at han skal ha forsøkt å benytte en falsk 500-lapp på Storbyen kjøpesenter. Onsdag fikk politiet nok en melding om en person som hadde benyttet en falsk 500-lapp – denne gang på Spar-butikken på Klavestadhaugen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad..

Dagbladet - 29 sep 21 kl. 11:02

Utestengt etter corona-brudd

Youtube har slettet alt innholdet til russisk TV-gigant etter spredning av Falske COVID-nyheter..

NRK - 29 sep 21 kl. 02:48

Russisk protest mot RT-blokkering

Russland kaller blokkeringen av den tyskspråklige russiske nettsiden RT et «uhørt informasjonsangrep» fra Tyskland, og sier at det ikke er lagt fram beviser for påstanden om Falske nyheter. Russland truer med mottiltak mot tyske journalister i Russland..

NRK - 22 jul 21 kl. 01:36

Fikk Falske koronavaksiner i Uganda

Minst 800 personer i Uganda har fått Falske koronavaksiner. Noen av vaksinene inneholdt vann. De Falske vaksinedosene ble satt i mai og juni mens en dødelig virusbølge herjet i det østafrikanske landet, med rundt 1700 nye daglige smittetilfeller..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:18

Kampanje mot Falske nyheter

Norsk senter for informasjonssikring lanserer i august kampanjen «Stopp – tenk deg om» for å bekjempe hets, spredning av Falske nyheter og svindel på nett. Kampanjen gjennomføres på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet, skriver NorSIS i en pressemelding. – Uriktig informasjon om politiske saker og et langt tøffere debattklima i forbindelse med stortingsvalgkampen gjør det ekstra viktig å minne om kildekritikk.

VG - 19 sep 21 kl. 12:19

Ekte mennesker og Falske tilståelser

Noen tilstår selv om de vet at de ikke har begått ugjerningen. Andre begynner å tvile på egen hukommelse, og er redd for at de har fortrengt grusomme handlinger..

Klartale - 16 aug 21 kl. 16:30

Forsøker å unngå Falske nyheter i valgkampen

Nesten sju av ti har sett informasjon på internett og vært usikker på om det har vært sant. Nå starter en kampanje for å øke bevisstheten rundt Falske nyheter..

NRK - 09 aug 21 kl. 08:12

Falske meldingar om bombetrussel

Søraust politidistrikt seier dei har mottatt mange meldingar om ein bombetrussel i Kongsberg. Alle som har ringt inn har fått same SMS. Politiet skriv det er snakk om Falske meldingar.

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 15:08

Tre av mine elever var smittet tross negativ hurtigtest. Er ikke karantene bedre?

Hvor mange av hurtigtestene er Falske negative? Hvor mange i klassen er egentlig smittet, men symptomfrie?.

VG - 08 sep 21 kl. 12:02

Moskvas metode

Russiske interesser driver systematisk manipulering av vestlige medier for å spre Falske nyheter. Målet er å destabilisere demokratiske samfunn..

NRK - 03 jul 21 kl. 18:48

Falske koronapass avslørt i Italia

Italiensk politi opplyser at de har stanset flere aktører som har lagt ut Falske koronapass til salgs på internett. Ifølge statsadvokaten i Milano har flere tusen mennesker vært villig til å kjøpe Falske koronapass og vaksinedoser, melder Reuters.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 22:29

Reiseregninger, etterlønninger og pendlerboliger: Dette er de siste års avsløringer om politikernes bruk av penger og goder

Siden 2017 har fremtrende politikere levert Falske reiseregninger, mottatt dobbel etterlønn, bevilget seg store….

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 05:47

Twitter, AP og Reuters samarbeider mot Falske nyheter og desinformasjon

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å motvirke fremveksten av desinformasjon og Falske nyheter….

NRK - 28 jul 21 kl. 16:19

Dømt for Falske koronasertifikat

En lege i Göteborg er dømt for svindel og forfalskning av dokumenter etter å ha laget Falske koronasertifikater, skriver SVT. I april 2020 startet den dømte legen et selskap som tilbød raske svar på PCR-tester til reiselystne svensker. Men pasienter og konkurrenter ble raskt mistenkelige overfor legens virksomhet, fordi svartiden på koronatestene i noen tilfeller var så kort som to timer.

NRK - 25 aug 21 kl. 23:51

Fjernet en million videoer

Siden pandemien startet, har YouTube fjernet over en million videoer med det selskapet beskriver som farlig feilinformasjon om korona, opplyser nettgiganten. – Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som Falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

VG - 16 aug 21 kl. 05:19

Vil ta imot flere flyktninger fra Afghanistan: – De er midt i helvete

Karin Andersen (SV) vil diskutere hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Afghanistan. Jon Helgheim (Frp) vil ikke gi flyktningene «Falske forhåpninger»..

NRK - 06 aug 21 kl. 09:36

Danske Bank-sjefer kan få fengsel

16.000 rettsaker kan risikere å måtte gjenopptas i Danmark etter at det ble klart at Danske Bank har sendt Falske opplysninger til domstolene. Det skriver TV2.

NRK - 03 aug 21 kl. 02:19

Nyhetsbyrå i samarbeid med Twitter

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å bekjempe desinformasjon og Falske nyheter på plattformen. I tillegg skal det komme tydeligere frem hvorfor visse typer innhold får fotfeste på plattformen, melder AP..

NRK - 30 jul 21 kl. 07:24

USA svarer Kina etter anklager

Kina har anklaget BBC for å kringkaste Falske nyheter i forbindelse med flom i landet. Amerikanske myndigheter svarer med å refse Kinas «trakassering» av journalistene. – USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og andre utenlandske journalister i Folkerepublikken Kina, heter det i en uttalelse fra talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

NRK - 25 jun 21 kl. 14:57

2000 fekk falsk koronavaksine

Over 2000 blei vaksinert med Falske koronavaksinar i Mumbai i India, ifølge politiet. Dei skal ha fått ei saltløysing i staden for koronavaksine. Det Falske vaksinasjonssenteret var tilknytt eit sjukehus.

NRK - 19 jun 21 kl. 16:05

Svindla med Falske koronatestar

Over 100.000 svenskar kan ha blitt lurt i eit landsomfattande svindelforsøk med det som skal vera Falske PCR-testar. Det seier kjelder til den svenske avisa Aftonbladet.

NRK - 22 jul 21 kl. 12:01

Hurtigtest ga Falske positive

To personer testet positivt i forbindelse med Riddu-festivalen i Kåfjord forrige uke. Testen ga falskt prøvesvar, og de to er ikke smittet. Begge har nå testet negativt på vanlige PCR-tester og isolasjonen oppheves.

NRK - 19 jul 21 kl. 11:56

Desinformasjon fra få personer

Det meste av desinformasjon om koronapandemien på nettet kan spores tilbake til et fåtall personer, framgår det av en ny rapport, skriver NTB. Hele 65 prosent av de Falske opplysningene om covid-19 kan spores tilbake til bare tolv personer, heter det i en studie fra et senter som arbeider for å motvirke hat på nettet..

NRK - 15 jun 21 kl. 23:22

Falske eposter fra Tromsø kommune

Tromsø kommune jobber med å stanse utsending av Falske eposter og undersøker om de kan ha vært utsatt for et sikkerhetsbrudd. Overfor Nordlys vil ikke IT-sjef Marita Tiller kommentere hvor stort omfanget er, men ifølge avisa skal det være snakk om flere tusen eposter. – Det viktigste arbeidet vi gjør nå, er å sikre at utsendingen stoppes, sier hun.

NRK - 15 jul 21 kl. 21:07

Facebook avslørt iransk spionasje

Facebook hevder å ha avslørt iransk nettspionasje rettet mot forsvars- og romfartssektoren i USA og Europa. Falske kontoer skal ha blitt brukt til å lure ofre, skriver NTB. Facebook skal ha tatt ned 200 slike kontoer..

NRK - 10 jul 21 kl. 04:00

Journalist dømt til fem års fengsel

En marokkansk journalist er dømt til fem års fengsel for overfall på en annen mann, melder AFP/NTB. Soulaimane Raissouni, som var redaktør av avisa Akhbar Al Yaoum, har sultestreiket i 93 dager i protest mot anklagene. Hans støttespillere sier at saken er politisk motivert og ledd i en offisiell kampanje mot kritisk journalistikk og aktivister.

NRK - 08 jul 21 kl. 08:20

Ny bok: Trump roste Hitler

USAs tidligere president Donald Trump sa at Adolf Hitler «gjorde mye bra» i en samtale med sin stabssjef John Kelly i 2018. Det skriver Wall Street Journal-journalisten Michael Bender i en ny bok, skriver CNN. Trump nekter for uttalelsen og hans talskvinne Liz Harrington sier at det er Falske nyheter..

Klartale - 01 jun 21 kl. 15:07

Eldre skal lære å avsløre Falske nyheter

Myndighetene vil lære eldre folk å avsløre Falske nyheter. Det er en del av regjeringens plan før valget i høst..

Aftenposten - 30 maj 21 kl. 10:06

Studie: Mot sin hensikt å påpeke Falske nyheter på Twitter

Forsøk på å imøtegå og korrigere uriktige påstander og Falske nyheter på Twitter, fører til enda mer desinformasjon og….

E24 - 20 jun 21 kl. 16:58

Advarer mot vaksinesvindel: – Den nye tilværelsen er noe de kriminelle skor seg godt på

Mobilsvindlere bruker Falske corona-SMS’er i et forsøk på å lure til seg personopplysninger. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ber kommunene unngå lenker i sine meldinger til befolkningen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt