Falske

Tuesday, 21 September, 09:59

Nyheter om Falske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 2 timer siden

Dømd for Falske skuldingar

Ei 26 år gammal kvinne blei i mars dømd til sju månader i fengsel i Oslo tingrett for falsk skulding om valdtekt, skriv Rett24. Kvinna sa at ein tidlegare kjæraste hadde overfallen henne, og påført henne kuttskadar i eit forsøk på valdtekt. Mannen nekta straffskuld, og meldte kvinna for Falske skuldingar.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:53

Falske vaksinepass i Frankrike

Folk i Frankrike betaler hundrevis av euro for å kjøpe Falske vaksinepass på internett. Tross risikoen for fengselsstraff er det blitt en stor svartebørs for Falske vaksinepass på Snapchat. Kontoer reklamerer åpenlyst for dokumentene, men de blir vanligvis fjernet i løpet av få dager.

NRK - 16 aug 21 kl. 08:28

Skal begrense Falske nyheter

Nesten sju av ti har opplevd informasjon på nett de var i tvil om var sann, viser nye tall. Nå starter en kampanje for å øke bevisstheten rundt Falske nyheter. – Tallene viser at det er ekstra viktig å styrke den kritiske medieforståelsen blant de eldste og yngste, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

NRK - 15 aug 21 kl. 15:45

Krever grep mot Falske vaksinepass

Tusener av Falske vaksineattester er i omløp i USA. Demokratenes senatsleder Chuck Schumer krever at FBI griper inn. Schumer uttalte seg søndag etter at Associated Press meldte at folk kjøper Falske vaksineattester på internett, til stor bekymring for universiteter og skoler som krever at studentene er vaksinert mot koronaviruset.

NRK - 02 sep 21 kl. 21:45

Advarer om Falske Vipps-meldinger

Politiet i Finnmark advarer folk mot å svare på meldinger som gir seg ut for å være fra Vipps. Det sendes ut Falske lenker der man ber brukerne trykke for å bekrefte sin identitet. Ikke gjør det, anbefaler politiet..

VG - 29 aug 21 kl. 09:49

Politiet advarer mot Falske 500-lapper i Sarpsborg

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to Falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg..

NRK - 29 aug 21 kl. 03:37

Advarer mot Falske 500-lapper

Politiet i Østfold har den siste uken beslaglagt to Falske 500-lapper som er blitt forsøkt brukt i to butikker i Sarpsborg. Mandag ble en mann i Sarpsborg holdt tilbake av vektere etter at han skal ha forsøkt å benytte en falsk 500-lapp på Storbyen kjøpesenter. Onsdag fikk politiet nok en melding om en person som hadde benyttet en falsk 500-lapp – denne gang på Spar-butikken på Klavestadhaugen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad..

NRK - 22 jul 21 kl. 01:36

Fikk Falske koronavaksiner i Uganda

Minst 800 personer i Uganda har fått Falske koronavaksiner. Noen av vaksinene inneholdt vann. De Falske vaksinedosene ble satt i mai og juni mens en dødelig virusbølge herjet i det østafrikanske landet, med rundt 1700 nye daglige smittetilfeller..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:18

Kampanje mot Falske nyheter

Norsk senter for informasjonssikring lanserer i august kampanjen «Stopp – tenk deg om» for å bekjempe hets, spredning av Falske nyheter og svindel på nett. Kampanjen gjennomføres på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet, skriver NorSIS i en pressemelding. – Uriktig informasjon om politiske saker og et langt tøffere debattklima i forbindelse med stortingsvalgkampen gjør det ekstra viktig å minne om kildekritikk.

VG - Igår: 12:19

Ekte mennesker og Falske tilståelser

Noen tilstår selv om de vet at de ikke har begått ugjerningen. Andre begynner å tvile på egen hukommelse, og er redd for at de har fortrengt grusomme handlinger..

Klartale - 16 aug 21 kl. 16:30

Forsøker å unngå Falske nyheter i valgkampen

Nesten sju av ti har sett informasjon på internett og vært usikker på om det har vært sant. Nå starter en kampanje for å øke bevisstheten rundt Falske nyheter..

NRK - 09 aug 21 kl. 08:12

Falske meldingar om bombetrussel

Søraust politidistrikt seier dei har mottatt mange meldingar om ein bombetrussel i Kongsberg. Alle som har ringt inn har fått same SMS. Politiet skriv det er snakk om Falske meldingar.

Aftenposten - 09 sep 21 kl. 15:08

Tre av mine elever var smittet tross negativ hurtigtest. Er ikke karantene bedre?

Hvor mange av hurtigtestene er Falske negative? Hvor mange i klassen er egentlig smittet, men symptomfrie?.

VG - 08 sep 21 kl. 12:02

Moskvas metode

Russiske interesser driver systematisk manipulering av vestlige medier for å spre Falske nyheter. Målet er å destabilisere demokratiske samfunn..

NRK - 03 jul 21 kl. 18:48

Falske koronapass avslørt i Italia

Italiensk politi opplyser at de har stanset flere aktører som har lagt ut Falske koronapass til salgs på internett. Ifølge statsadvokaten i Milano har flere tusen mennesker vært villig til å kjøpe Falske koronapass og vaksinedoser, melder Reuters.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 22:29

Reiseregninger, etterlønninger og pendlerboliger: Dette er de siste års avsløringer om politikernes bruk av penger og goder

Siden 2017 har fremtrende politikere levert Falske reiseregninger, mottatt dobbel etterlønn, bevilget seg store….

Aftenposten - 03 aug 21 kl. 05:47

Twitter, AP og Reuters samarbeider mot Falske nyheter og desinformasjon

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å motvirke fremveksten av desinformasjon og Falske nyheter….

NRK - 28 jul 21 kl. 16:19

Dømt for Falske koronasertifikat

En lege i Göteborg er dømt for svindel og forfalskning av dokumenter etter å ha laget Falske koronasertifikater, skriver SVT. I april 2020 startet den dømte legen et selskap som tilbød raske svar på PCR-tester til reiselystne svensker. Men pasienter og konkurrenter ble raskt mistenkelige overfor legens virksomhet, fordi svartiden på koronatestene i noen tilfeller var så kort som to timer.

NRK - 25 aug 21 kl. 23:51

Fjernet en million videoer

Siden pandemien startet, har YouTube fjernet over en million videoer med det selskapet beskriver som farlig feilinformasjon om korona, opplyser nettgiganten. – Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som Falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

VG - 16 aug 21 kl. 05:19

Vil ta imot flere flyktninger fra Afghanistan: – De er midt i helvete

Karin Andersen (SV) vil diskutere hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Afghanistan. Jon Helgheim (Frp) vil ikke gi flyktningene «Falske forhåpninger»..

NRK - 06 aug 21 kl. 09:36

Danske Bank-sjefer kan få fengsel

16.000 rettsaker kan risikere å måtte gjenopptas i Danmark etter at det ble klart at Danske Bank har sendt Falske opplysninger til domstolene. Det skriver TV2.

NRK - 03 aug 21 kl. 02:19

Nyhetsbyrå i samarbeid med Twitter

Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å bekjempe desinformasjon og Falske nyheter på plattformen. I tillegg skal det komme tydeligere frem hvorfor visse typer innhold får fotfeste på plattformen, melder AP..

NRK - 30 jul 21 kl. 07:24

USA svarer Kina etter anklager

Kina har anklaget BBC for å kringkaste Falske nyheter i forbindelse med flom i landet. Amerikanske myndigheter svarer med å refse Kinas «trakassering» av journalistene. – USA er dypt bekymret over den stadig strengere overvåkingen, trakasseringen og skremselen mot amerikanske og andre utenlandske journalister i Folkerepublikken Kina, heter det i en uttalelse fra talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

NRK - 25 jun 21 kl. 14:57

2000 fekk falsk koronavaksine

Over 2000 blei vaksinert med Falske koronavaksinar i Mumbai i India, ifølge politiet. Dei skal ha fått ei saltløysing i staden for koronavaksine. Det Falske vaksinasjonssenteret var tilknytt eit sjukehus.

NRK - 19 jun 21 kl. 16:05

Svindla med Falske koronatestar

Over 100.000 svenskar kan ha blitt lurt i eit landsomfattande svindelforsøk med det som skal vera Falske PCR-testar. Det seier kjelder til den svenske avisa Aftonbladet.

NRK - 22 jul 21 kl. 12:01

Hurtigtest ga Falske positive

To personer testet positivt i forbindelse med Riddu-festivalen i Kåfjord forrige uke. Testen ga falskt prøvesvar, og de to er ikke smittet. Begge har nå testet negativt på vanlige PCR-tester og isolasjonen oppheves.

NRK - 19 jul 21 kl. 11:56

Desinformasjon fra få personer

Det meste av desinformasjon om koronapandemien på nettet kan spores tilbake til et fåtall personer, framgår det av en ny rapport, skriver NTB. Hele 65 prosent av de Falske opplysningene om covid-19 kan spores tilbake til bare tolv personer, heter det i en studie fra et senter som arbeider for å motvirke hat på nettet..

NRK - 15 jun 21 kl. 23:22

Falske eposter fra Tromsø kommune

Tromsø kommune jobber med å stanse utsending av Falske eposter og undersøker om de kan ha vært utsatt for et sikkerhetsbrudd. Overfor Nordlys vil ikke IT-sjef Marita Tiller kommentere hvor stort omfanget er, men ifølge avisa skal det være snakk om flere tusen eposter. – Det viktigste arbeidet vi gjør nå, er å sikre at utsendingen stoppes, sier hun.

NRK - 15 jul 21 kl. 21:07

Facebook avslørt iransk spionasje

Facebook hevder å ha avslørt iransk nettspionasje rettet mot forsvars- og romfartssektoren i USA og Europa. Falske kontoer skal ha blitt brukt til å lure ofre, skriver NTB. Facebook skal ha tatt ned 200 slike kontoer..

NRK - 10 jul 21 kl. 04:00

Journalist dømt til fem års fengsel

En marokkansk journalist er dømt til fem års fengsel for overfall på en annen mann, melder AFP/NTB. Soulaimane Raissouni, som var redaktør av avisa Akhbar Al Yaoum, har sultestreiket i 93 dager i protest mot anklagene. Hans støttespillere sier at saken er politisk motivert og ledd i en offisiell kampanje mot kritisk journalistikk og aktivister.

NRK - 08 jul 21 kl. 08:20

Ny bok: Trump roste Hitler

USAs tidligere president Donald Trump sa at Adolf Hitler «gjorde mye bra» i en samtale med sin stabssjef John Kelly i 2018. Det skriver Wall Street Journal-journalisten Michael Bender i en ny bok, skriver CNN. Trump nekter for uttalelsen og hans talskvinne Liz Harrington sier at det er Falske nyheter..

Klartale - 01 jun 21 kl. 15:07

Eldre skal lære å avsløre Falske nyheter

Myndighetene vil lære eldre folk å avsløre Falske nyheter. Det er en del av regjeringens plan før valget i høst..

Aftenposten - 30 maj 21 kl. 10:06

Studie: Mot sin hensikt å påpeke Falske nyheter på Twitter

Forsøk på å imøtegå og korrigere uriktige påstander og Falske nyheter på Twitter, fører til enda mer desinformasjon og….

E24 - 20 jun 21 kl. 16:58

Advarer mot vaksinesvindel: – Den nye tilværelsen er noe de kriminelle skor seg godt på

Mobilsvindlere bruker Falske corona-SMS’er i et forsøk på å lure til seg personopplysninger. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet ber kommunene unngå lenker i sine meldinger til befolkningen..

VG - 18 jun 21 kl. 10:07

Konflikten mellom Chrissy Teigen og Michael Costello blusser opp

Managementet til Chrissy Teigen (35) hevder bildene Michael Costello (38) la ut på Instagram tidligere denne uken er Falske..

Dagbladet - 16 jun 21 kl. 20:06

Gransker test-juks i India

En mulig skandale er under opprulling i India. Blant coronatestene som ble utført på pilegrimene som deltok på det mye omtalte superspreder-arrangementet i april, skal det ha blitt oppdaget et stort antall Falske testsvar..

NRK - 15 jun 21 kl. 10:49

Ikea i Frankrike dømt for spionasje

Ikea Frankrike har blitt ilagt en bot på 1 million euro for å spionere på sine ansatte gjennom de 20 siste årene. Ikea skal ha lagret informasjon om de ansatte som de har fått tak i på ulovlig vis. Blant er ansattes bankkontoer blitt overvåket, og det er brukt Falske ansatte til å skrive rapporter om ansatte.

NRK - 12 maj 21 kl. 07:55

Advarer mot Falske SMS

Tønsberg kommune advarer mot Falske tekstmeldinger til jobbsøkere i kommunen. Rekrutteringsløsningen Visma EasyCruit har blitt svindlet. Kommunen ber jobbsøkere ikke å følge lenker i tekstmeldinger eller oppgi bankinformasjon eller kontoinformasjon..

NRK - 10 jun 21 kl. 17:39

Advarer mot å legge ut koronapass

Datatilsynet advarer sterkt mot på legge ut bilder av koronapasset på eksempelvis sosiale medier, fordi informasjonen kan misbrukes og gjøre det mulig å produsere Falske koronabevis, ifølge Flysmart24. – Et koronasertifikat vil i mange tilfeller kunne inneholde helseopplysninger, for eksempel om gjennomgått koronasykdom, sier juridisk seniorrådgiver Susanne Lie i Datatilsynet til nettstedet. På en pressekonferanse advarte også helseminister Bent Høie (H) mot det samme.

NRK - 08 jun 21 kl. 15:38

Én av ti har kjøpt Falske produkter

En ny EU-rapport viser at én av ti europeere har blitt lurt til å kjøpe piratkopierte varer og produkter..

NRK - 06 jun 21 kl. 20:49

Politiker har rømt til Ukraina

Opposisjonspolitikeren Dimitrij Gudkov sier at han har flyktet fra Russland til Ukraina, ifølge AFP. Gudkov satt i arrest i to dager denne uken etter at han ble siktet for å ha latt være å betale leie for en eiendom som han selv sier han ikke har befatning med. Han slapp ut på torsdag Gudkov mener han ble arrestert for Falske anklager slik at han ikke skal kunne stille til valg..

NRK - 05 jun 21 kl. 20:24

Russisk politiker arrestert

En russisk politiker sier han er arrestert for Falske anklager for at han ikke skal kunne stille til valg. Dimitrij Gudkov er siktet for å ha latt være å betale leie for en eiendom som han selv sier han ikke har befatning med. Til Reuters sier Gudkov at målet med å arrestere både ham og andre politikere er å hindre politikere som er i opposisjon til Vladimir Putin å stille i parlamentsvalget.

NRK - 02 jun 21 kl. 11:15

Barnefaren vitner i retten

– Jeg ble frarøvet den viktigste rollen i livet mitt. Jeg mistet min identitet som pappa, sa faren til de to guttene som ble drept i Lørenskog da han forklarte seg i retten i dag. På rettssakens tredje dag i Romerike og Glåmdal tingrett fortalte barnefaren blant annet om konsekvensene drapene har fått for ham samt de Falske anklagene om ugjerningene.

Aftenposten - 28 apr 21 kl. 20:00

Massetesting i skolen reduserer ikke smitten

Problemer som følge av Falske positive og Falske negative tester, eksploderer i størrelse når man tester friske….

NRK - 30 maj 21 kl. 10:50

Studie: faktasjekk mot sin hensikt

Forsøk på å imøtegå og korrigere uriktige påstander og Falske nyheter på Twitter, fører til enda mer desinformasjon og hatske utfall, viser en ny studie. – Dette er lite oppmuntrende funn, medgir Mohsen Mosleh ved University of Exeter i Storbritannia, som står bak studien..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt