Facebook

Saturday, 02 December, 23:55

Nyheter om Facebook

NRK - I førrgår: 20:55

Tidligere offiser og minister dømt i Myanmar

En tidligere offiser og minister fra Myanmar, 64 år gamle Ye Htut, er dømt til ti år i fengsel for oppvigleri, som er å egge til opprør eller ulydighet mot en lovlig myndighet. Htut, som er pensjonert, har tidligere vært både oberstløytnant, informasjonsminister og talsperson for presidenten til den forrige militærstøttede regjeringen. Han ble arrestert i slutten av oktober etter at en offiser fra Yangons regionale militærkommando skal ha anmeldt ham.

NRK - I førrgår: 09:16

Forbrukarrådet og fleire klagar Meta inn til EU

Forbrukarrådet og 18 europeiske systerorganisasjonar har klaga inn Meta sin «ja eller betal»-modell til EUs forbrukartilsynsnettverk (CPC) for urimeleg handelspraksis, melder NTB. Selskapet Meta som eig Facebook og Instagram krev at ein anten må godta overvaking og tilpassa reklame, eller betala seg ut av det. – Informasjonen fra Meta er uklar, misvisande og gir forbrukarane ei falsk kjensle av kontroll over eige personvern.

VG - 24 nov 23 kl. 17:36

Får krass kritikk etter Facebook-post

Hva gjorde folk i Gaza?.

VG - 24 nov 23 kl. 09:56

Faktisk.no: Johan Golden misbrukes i falsk krypto-reklame

En falsk artikkel i Nettavisen-drakt som hevder at komiker Johan Golden har tjent seg rik på kryptovaluta spres på sosiale medier. Nå sier Golden at han vil saksøke Facebook..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 15:27

TV-kjendisen har fått nok av de falske bildene

Rundt 40 ganger om dagen får komiker og programleder Johan Golden meldinger fra folk som spør om Facebook-annonsene er….

NRK - 22 nov 23 kl. 18:44

Tore Strømøy: − Usikker på om ledelsens beslutning er riktig

Det skriver Strømøy på Facebook. Han starter innlegget med å si at han føler han må klargjøre sin rolle i dette. Strømøy skriver at han fikk opplyst om overgrepsdommen da han snakket med politiet noen uker før publisering av serien.

VG - 22 nov 23 kl. 18:39

Tore Strømøy om «Bamsegutt»: – Usikker på om ledelsens beslutning er riktig

Det skriver programlederen på Facebook, der han uttrykker et behov for å klargjøre hans rolle i arbeidet med serien..

NRK - 22 nov 23 kl. 10:39

Meta trekker søksmål mot Datatilsynet

Teknologiselskapet Meta som blant annet driver Facebook og Instagram trekker søksmålet mot det norske Datatilsynet. I sommer annonserte Datatilsynet at de ville gi Meta én million kroner i dagbøter for brudd på personopplysningsloven. Teknologigiganten, som eier Facebook og Instagram, saksøkte tilsynet og tapte i Oslo tingrett.

NRK - 20 nov 23 kl. 10:44

Posten stanser annonsering hos Meta

Posten stanser all annonsering på Facebook og Instagram. Årsaken er en rekke svindelsider som utgir seg for å være Posten, skriver VG Grepet skal forsikre kundene om at fremtidige Posten-annonser på Facebook og Instagram ikke er kampanjer fra Posten. Tiltaket gjelder foreløpig ut året, ifølge avisen..

VG - 20 nov 23 kl. 10:36

Posten tar svindelgrep: – Vi har fått nok

Flere titalls svindelsider i Postens navn florerer på Facebook og Instagram – nå stanser de all annonsering på plattformen. Dette må du som kunde passe deg for..

NRK - 15 nov 23 kl. 13:38

Advarer mot å betale for Facebook

Forbrukerrådet advarer mot å velge betalingsløsningen Meta nylig har innført for sine tjenester, inkludert Facebook og Instagram, i Europa. Den nye løsningehn gir brukere valget mellom å betale 110 kroner i måneden eller bruke deres data til å vise dem reklame. På mobil koster det 149 kroner.

NRK - 14 nov 23 kl. 14:44

Statsforvalteren åpner tilsyn i barnevernssak i Steinkjer

Statsforvalteren i Trøndelag åpner tilsynssak etter at ansatte i barnevernstjenesten i Steinkjer chattet om en families journalopplysninger på Messenger-appen. Chattingen skjedde fra oktober 2022 til mai 2023, skriver Steinkjer24. De ansatte i barnevernstjenesten skrev på Facebooks Messenger-app om en familie som var under barnevernstiltak.

NRK - 12 nov 23 kl. 21:43

Støre fordømmer israelske brudd på humanitærretten

– Dette har gått altfor langt og må stanse, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om situasjonen i Gaza. – Vi fordømmer alle brudd på humanitærretten, også de vi ser som følge av den israelske krigføringen, skriver statsministeren i et innlegg som han har lagt ut på Facebook og Instagram. Regjeringen har tidligere gått ut og fordømt den israelske blokaden av Gaza, samt terrorhandlingene til Hamas.

NRK - 12 nov 23 kl. 13:02

Jødisk minnestein i København utsatt for hærverk

En minnestein på Israels plass, sentralt i København, er i løpet av helgen blitt utsatt for hærverk. Det skriver den israelske ambassaden på Facebook, ifølge DR. Minnesteinen er et symbol på danskenes innsats med å hjelpe jødene i landet under 2.

Klartale - 09 nov 23 kl. 12:17

Politiet advarer om svindel på telefon

Mange har tatt kontakt med politiet. Årsaken er at noen har prøvd å svindle dem. Det skriver politiet i Øst på Facebook.

NRK - 09 nov 23 kl. 11:15

Politiet advarer mot telefonsvindel

Politiet advarer mot svindlere som utgir seg for å være politi. Politiet i Øst opplyser på Facebook at de har fått mange henvendelser fra innbyggere som er blitt utsatt for svindelforsøk over telefon. De opplyser at de blir ringt opp av et tilsynelatende norsk nummer som starter med +47.

NRK - 08 nov 23 kl. 10:09

Innsamlingsaksjon i Lofoten for å berge sykehuset

Det er starta en egen innsamlingsaksjon til ressursgruppa for sykehuset på Gravdal. Håvard Horn står bak spleisen og han sier til Lofotposten at han gjør dette fordi han frykter situasjonen er enda mer alvorlig enn i 2015. Helse Nord skal i april til neste år vedta en plan for omorganisering av sykehusene i Nord-Norge.

NRK - 08 nov 23 kl. 07:11

IT-giganter til felles kamp mot nettovergrep mot barn

Store IT-selskaper som Google og Facebook-eier Meta går sammen om et program som skal bekjemp utnytting og seksuelle overgrep mot barn på nettet. Barn som utsettes for overgrep er et viktig tema for myndigheten som regulerer nettet, og selskapene er ivrige etter å vise at de tar grep for å beskytte barn og ungdommer I det nye, felles programmet, som har fått navnet Lantern, skal de store teknologiselskapene dele signaler de fanger opp om aktivitet som bryter reglene mot utnytting av barn. Slik kan nettplattformene handle raskere for å oppdage, fjerne og melde fra om problematisk innhold.

Aftenposten - 07 nov 23 kl. 12:06

Solbakken ut mot Strandberg-kritikk: – Det er ikke «Facebook United» som tar ut laget

ULLEVAAL (VG) TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah mener Stefan Strandbergs Vålerenga-prestasjoner ikke er forenlig med….

Aftenposten - 07 nov 23 kl. 10:22

Nå vil han ha penger for å beskytte deg

Når Facebook vil ha penger fra brukerne, er det enda en finger i øyet på EU..

NRK - 06 nov 23 kl. 14:56

Ungarsk museumsdirektør får sparken for manglende håndheving av anti-LHBT-lov

Direktøren for Ungarns nasjonalmuseum mister jobben etter at han ikke håndhevet en lov mot visning av LHBT-innhold under World Press Photo-utstillingen. Den prestisjetunge utstillingen viser blant annet en serie bilder fra et fellesskap av eldre LHBT-personer på Filippinene, der noen av medlemmene vises i drag og sminke. Det bryter mot en lov fra 2021 som forbyr visning av LHBT-innhold for mindreårige, mener myndighetene.

VG - 06 nov 23 kl. 12:39

Fyrer løs mot barneministeren etter adopsjon-stopp

Adopsjonsforum raser mot barneminister Toppe etter at hun kommenterte adopsjons-stopp på sin egen Facebook-side..

NRK - 05 nov 23 kl. 10:34

Palestinske helsemyndigheter: 21 medlemmer av én familie drept i Gaza

21 medlemmer av samme familie er drept i et israelsk angrep på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i det palestinske området. – Den israelske bombingen var rettet mot huset deres, som var fullt av kvinner og barn, skriver departementet på Facebook. Opplysningene fra departementet på den Hamas-kontrollerte Gazastripen er ikke bekreftet av andre kilder.

VG - 03 nov 23 kl. 23:37

Zuckerberg innlagt på sykehus

Facebook-sjef Mark Zuckerberg måtte opereres etter en treningsskade..

NRK - 03 nov 23 kl. 20:23

Ektefellen til Ola Borten Moe: – #Fuckøkokrim

Ektefellen til Ola Borten Moe, Anna Ceselia Brustad Moe, la ut eit innlegg på Facebook kor ho skreiv: «#Fuckøkokrim.» Det var Aftenposten som omtala innlegget fyrst, og avisa skriv at Brystad Moe ikkje ynsker å utdjupa innlegget..

VG - 01 nov 23 kl. 04:16

Datatilsynets Meta-regler utvides og gjøres permanente

Det europeiske personvernrådet har nå bestemt at forbudet mot atferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram også skal utvides og gjelde hele EU/EØS..

NRK - 31 okt 23 kl. 22:12

Røde Halvmåne: 59 lastebiler med nødhjelp kom til Gaza tirsdag

59 lastebiler med nødhjelp har kjørt inn på Gazastripen gjennom grenseovergangen Rafah tirsdag, opplyser Palestinas Røde Halvmåne. Kolonnen besto av fire lastebiler som ble levert av Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), mens resten ble levert av Egypts Røde Halvmåne, skriver Palestinas Røde Halvmåne i et innlegg på Facebook. Forrige uke sa FN at trengs det minst 100 lastebiler med nødhjelp per dag for å dekke det enorme behovet for mat, vann, medisinsk utstyr og drivstoff til befolkningen..

NRK - 31 okt 23 kl. 06:39

Advokatforeningen skal ha møte om promillesak

Advokatforeningen skal tysdag ha møte for å drøfte promillekøyringa til leiaren Jon Wessel-Aas. Det stadfestar nestleiar Trude Wold til Rett24. – Vi skal sjølvsagt sjå på saka, men om det blir nokon konklusjon, det veit eg ikkje.

NRK - 30 okt 23 kl. 15:21

Meta tilbyr reklamefri Facebook i Europa – mot betaling

Meta vil innføre reklamefrie versjoner av Facebook og Instagram til brukere i Europa, mot et månedlig gebyr. Det opplyser Meta, som er morselskapet til de to populære sosiale plattformene, i en pressemelding mandag. Innføringen av de reklamefrie versjonene skjer for å etterleve EUs nye regler.

Klartale - 30 okt 23 kl. 15:13

Du må betale for Facebook uten reklame

Meta eier Facebook og Instagram. Meta vil starte med versjoner uten reklame i Europa. Men det må du betale for.

E24 - 29 okt 23 kl. 18:37

Kjent advokat tatt for promillekjøring

Leder av Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas, er tatt i promillekontroll, skriver han selv på Facebook..

VG - 29 okt 23 kl. 18:29

Kjent advokat tatt for promillekjøring

Den kjente ytringsfrihetsadvokaten Jon Wessel-Aas er tatt i promillekontroll, skriver han selv på Facebook..

NRK - 29 okt 23 kl. 18:18

Leder i Advokatforeningen kjørte med 0,88 i promille

Leder i Advokatforeningen Jon Wessel-Aas skriver i et innlegg på Facebook at han lørdag formiddag kjørte bil med en promille på 0,88. Ifølge advokaten ble han stanset av politiet i en rutinekontroll da han var på vei hjem fra et seminar på Røros dagen før. «Utåndingsprøven viste at jeg fortsatt hadde promille i kroppen tilsvarende 0,88.

NRK - 29 okt 23 kl. 09:54

Israel advarer: Ber om umiddelbar evakuering av Al-Qud-sykehuset i Gaza

Palestinsk Røde halvmåne sier israelske myndigheter har sagt at sykehuset Al-Qud må evakueres umiddelbart. Det skriver Reuters. – Siden søndag morgen har det vært flere angrep bare 50 meter fra sykehuset, skriver organisasjonen på Facebook..

NRK - 29 okt 23 kl. 00:29

Politiet i Møre og Romsdal har blitt utestengt av Meta 

Nettpatruljen til politiet i Møre og Romsdal har blitt utestengt fra Facebook-siden sin. – Hvorfor dette har skjedd er uvisst. Avgjørelsen er klaget inn til Meta, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på X lørdag kveld.

NRK - 28 okt 23 kl. 06:16

Radioveteranen Gerd Johansen er død

«Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Gerd Johansen har gått bort, 82 år gammel. Gerd var gjennom mange år programleder på P4 og vil bli husket som en av våre mest kjære radiostemmer», skriver radiokanalen på sin Facebook-side fredag kveld. Johansen var med i P4 fra starten av og som programleder for flere kanaler på 1990- og 2000-tallet, blant annet i radiOrakel og NRK på 1990- og 2000-tallet, samt rockekanalen P4 Bandit.

VG - 27 okt 23 kl. 23:11

Gerd Johansen er død

– Hvil i fred, skriver P4 Lyden av Norge i et innlegg på Facebook om radioprofilen..

NRK - 27 okt 23 kl. 23:08

Russlands ambassade: Norges ambassadør kalt inn på teppet i Moskva

Norges ambassadør til Russland, Robert Kvile, ble fredag kalt inn til det russiske utenriksdepartementet etter en krangel om en krans i Kirkenes. Det er Russlands ambassade i Norge som melder dette i en uttalelse på Facebook. NTB har bedt Utenriksdepartementet kommentere saken, men har foreløpig ikke fått noen kommentar..

Klartale - 27 okt 23 kl. 12:16

Overlevende vil ikke at Israel skal hevne seg: – Krig er ikke svaret

Israelske medier har snakket med folk som overlevde. Og med pårørende av drepte. Andre har delt innlegg i sosiale medier.

Klartale - 26 okt 23 kl. 08:23

Minst 22 drept i skyting

Minst 22 mennesker er døde. Mange er skadd i tillegg. Noen skjøt dem i Maine i USA.

NRK - 26 okt 23 kl. 03:20

Medier: Minst 16 døde og mange skadd i masseskyting i Maine

Minst 16 personer er drept og mellom 50 og 60 skadd i forbindelse med en masseskyting i Lewiston i Maine onsdag, opplyser kilder til CNN. ABC News siterer politikilder som har blitt orientert om skytingen, på at minst ti er drept og at flere titalls er skadd. CNN påpeker at det er uklart hvor mange av de skadde som er rammet av skudd.

NRK - 26 okt 23 kl. 03:20

Medier: Minst 22 døde og mange skadd i masseskyting i Maine

Minst 22 personer er drept og mellom 50 og 60 skadd i forbindelse med en masseskyting i Lewiston i Maine onsdag, opplyser kilder til CNN. Gjerningspersonen skal ha åpnet ild flere steder og skal være på frifot. – Det er aktiv skytesituasjon i byen Lewiston.

NRK - 25 okt 23 kl. 22:53

Annonsevekst gir styrket Meta-resultat

Meta, som står bak blant annet Facebook, Instagram og WhatsApp, kan vise til styrket kvartalsresultat som følge av sterk annonsevekst. Inntektene i tredje kvartal økte med 23 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Det er den raskeste vekstraten siden 2021.

NRK - 25 okt 23 kl. 13:34

Meta saksøker Datatilsynet for andre gang

Meta mener at Datatilsynets forbud mot adferdsbasert markedsføring på Facebook og Instagram er ugyldig. Derfor har selskapet igjen saksøkt Datatilsynet. I juli slo vi fast at Metas overvåking av Facebook- og Instagram-brukere for adferdsbasert markedsføring er ulovlig, og derfor nedla vi et tidsavgrenset forbud mot praksisen i Norge.

VG - 21 okt 23 kl. 20:22

Våknet til Facebook-beskjed om 12 drepte familiemedlemmer: – Hjertet mitt er knust

TROMSØ (iTromsø/VG) Lørdag morgen fikk Khader Saad Ahmed Zourob vite at familiens bolig i Gaza var truffet i et israelsk luftangrep, og at 12 personer er drept – den yngste av dem to måneder gammel. Åtte er fortsatt savnet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com