Første

Thursday, 18 August, 07:21

Nyheter om Første

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 aug 22 kl. 10:20

Sverige er Europas største eksportør av strøm

Sverige har nå passert Frankrike som Europas største eksportør av strøm, ifølge energianalyseselskapet EnAppSys. Frankrike eksporterer vanligvis mer strøm enn de importerer, men problemer ved landets atomkraftverk har endret på dette. Mens landet i Første halvår i fjor hadde en netto strømeksport på 21,5 terawattimer (TWh), måtte de i Første halvår i år importere 2,5 TWh for å dekke etterspørselen.

NRK - 6 timer siden

Første tilfelle av apekoppsmittw frå menneske til hund

Verdas helseorganisasjon, WHO, har oppmoda personar som er smitta med apekoppar å unngå å eksponera dyr for viruset etter det Første rapporterte tilfelle av overføring frå menneske til hund. Det skriv The Guardian. Det var i Paris at ein hund vart smitta med viruset.

Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

E24 - 21 timer siden

Dette er Oljefondets største aksjeposter

Oljefondets største aksjepost er fortsatt i Apple. Tross kraftig aksjefall i Første halvår har fondet fortsatt Apple-aksjer for over 200 milliarder kroner..

NRK - Igår: 15:57

Russland øker gasseksporten – hovedsakelig til Kina

For Første gang siden mars øker russiske Gazprom eksporten av gass til land utenfor de tidligere sovjetstatene, viser beregninger gjort av Bloomberg. Beregningene er basert på eksporttall fra Første halvdel av august og sammenlignet med juli. Samtidig tyder statistikken på at økningen hovedsakelig skyldes eksport til Kina.

Klartale - Igår: 15:10

Skipet med korn fra Ukraina er borte

For noen uker siden forlot et skip Ukraina. Skipet hadde med seg den Første lasten med korn siden krigen startet. Nå er skipet borte.

Klartale - I førrgår: 19:02

India og Pakistan feirer 75 års uavhengighet

Etter 1947 flyttet flere folk en noen sinne. Nærmere 12 millioner mennesker la ut på vandringer. Hinduer og sikher fra Pakistan dro mot øst.

NRK - 11 aug 22 kl. 10:10

SSB: Godt halvår for norske banker

Norske bankers resultat var på 31,3 milliarder kroner før andre inntekter og kostnader i Første halvår av 2022. Det er 2,3 milliarder kroner mer enn i fjor. Samtidig endte totalresultatet i Første halvår 2022 på 32,7 milliarder kroner, mens andre inntekter og kostnader utgjorde 1,6 milliarder kroner, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 1 time siden

Sjeldan skjelpadde dukka opp i Vesterålen

Verdas største skjelpadde, ei havlærskjelpadde, dukka opp utanfor Stø i Vesterålen. Ifølgje Dag Dolmen ved NTNU blir ikkje skjelpadda sett i Noreg oftare enn ein gong i tiåret. Havlærskjelpadde er den største skjelpaddearten i verda og er ein trua art.

Klartale - 1 time siden

Prinsesser, magi og alver tilbake på TV-skjermen

I 2001 sjarmerte hobbitene hele verden i filmen «Ringenes herre». De var små mennesker som ville redde verden fra ondskap – ved å ødelegge en magisk ring. Bare ti år senere lot vi oss sjokkere av brutal vold i TV-serien «Game of Thrones».

NRK - 10 aug 22 kl. 21:36

Første skip med korn fra Ukraina losser i Tyrkia

Det Første skipet som forlot Ukraina med korn etter en FN-støttet avtale, har lagt til kai i Tyrkia der det er funnet en kjøper for lasten med mais. Skipet Razoni seilte fra Odesa 1. august med 26.

E24 - 17 timer siden

Christen Sveaas-selskap tjente 908 millioner i Første halvår

Milliardæren Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos økte resultatet med 340 millioner kroner i Første halvår..

VG - 19 timer siden

Norske Knut trener noen av verdens største streamere

I sommer reiste Knut fra Hamar til Texas for å trene noen av verdens største streamere. Den siste måneden har «Camp Knut» tatt internett med storm..

NRK - 21 timer siden

Statlig selskap går inn med flere hundre millioner for å bygge batterifabrikk i Arendal

Det statlige selskapet Siva går inn med flere hundre millioner kroner for å bygge batterifabrikken på Eyde i Arendal. Siva, statens selskap for industrivekst, og Morrow Batteries etablerer et felles eiendomsselskap for å bygge batterifabrikken. Siva går inn med 67 prosent av eiendomsinvestering på 480 millioner kroner og det satses nå på byggestart i september.

Aftenposten - 22 timer siden

Oljefondet tapte 1.680 milliarder i Første halvår

Oljefondet gikk kraftig i minus i Første halvår, en periode med svak børsutvikling..

E24 - 22 timer siden

Oljefondet tapte 1.680 milliarder i Første halvår

Oljefondet leverer negativ avkastning i Første halvår, en periode med svak børsutvikling..

NRK - 22 timer siden

Oljefondet tapte 1.680 milliarder kroner i Første halvår

Statens pensjonsfond utland fikk i Første halvår 2022 en avkastning på -14,4 prosent, tilsvarende -1.680 milliarder kroner. – Markedet har vært preget av stigende renter, høy inflasjon og krig i Europa.

E24 - 22 timer siden

Oljefondet tapte 1.680 mrd. i Første halvår

Oljefondet gikk kraftig i minus i Første halvår. – Markedet har vært preget av stigende renter, høy inflasjon og krig i Europa, sier fondets sjef Nicolai Tangen..

NRK - Igår: 10:30

Partiene fikk rekordmange bidrag i fjor

De politiske partiene mottok i fjor 139 millioner kroner i bidrag fra organisasjoner, bedrifter og privatpersoner. Det er vanlig at partiene får med i valgår enn i mellomvalgår. Men med 139 millioner kroner i bidrag i fjor, ble den samlede summen av bidrag for Første gang mer enn 100 millioner kroner, skriver SSB.

NRK - 14 aug 22 kl. 15:19

Skogbrann-rekord i Europa

Arealet som er svidd av i skogbranner i Europa så langt i år, er det største som noen gang er registrert. Nesten 660.000 hektar er rasert, viser tall fra European Forest Fire Information System (EFFIS).

NRK - 12 aug 22 kl. 11:52

Første FN-skip med korn forlater Ukraina

Det Første skipet fra FNs matvareprogram reiser fra den ukrainske havnebyen Odesa fredag, ifølge EU-presidenten Charles Michel. Skipet Brave Commander er lastet med 23.000 tonn korn og skal til Etiopia, ifølge Ukrainas infrastrukturminister Oleksandr Kubrakov.

Aftenposten - 11 aug 22 kl. 20:00

Viggo Kristiansen til FVN: – Første gang jeg opplever at folk ser min side av saken

Snart ventes en avgjørelse i Baneheia-saken. I sitt Første intervju siden løslatelsen sier Viggo Kristiansen til….

NRK - 04 aug 22 kl. 15:02

Japan: Kinesiske raketter landet i landets økonomiske område

Kinesiske raketter har for Første gang landet innenfor Japans økonomiske sone, ifølge Japans forsvarsminister. Samtidig har Kinas utenriksminister avlyst et møte med sin japanske kollega. Kina holder for tiden sin største militærøvelse noensinne rundt øya Taiwan, og forholdet til nabonasjonene er anspent.

NRK - 04 aug 22 kl. 14:21

Tegn til bedring på verdens største korallrev

Korallmengden har økt på store deler av Great Barrier Reef, verdens største korallrev. Undersøkelser fra tidligere i år, som kommer frem av en ny rapport, viser at 36 prosent av den nordlige delen av revet var dekket av harde koraller. Det er det største koralldekket som er regisrert på 36 år, men forskere advarer om at veksten raskt kan snu, skriver The Guardian.

NRK - 11 aug 22 kl. 11:17

Disney+ forbi Netflix

Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som streamingplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens største. Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

E24 - 1 time siden

Nedgang på børsene i Asia

Børsene i Asia faller torsdag morgen, etter nedgang på Wall Street. Den kinesiske giganten Tencent la frem tall som for Første gang ikke viste vekst fra tilsvarende kvartal i fjor..

NRK - 2 timer siden

Apoteker må betale for pillemisbruk

En føderal dommer har bestemt at USAs tre største legemiddelkjeder må betale 650 millioner dollar (6,3 milliarder kroner) for å ha bidratt til opioid-krisen i landet, melder BBC. Pengene skal gå til to fylker i delstaten Ohio som har saksøkt kjedene for kostnader som helsevesenet har fått. Ifølge dommen har kjedene Walgreens Boots, CVS og Walmart bidratt til overforbruk av avhengighetsskapende smertestillende piller som fentanyl og OxyContin.

NRK - 5 timer siden

Anne Heches dødsårsak offentliggjort

Skuespiller Anne Heche døde av brannskader og av å puste inn røyk, viser resultater fra obduksjonen. Dødsfallet regnes som en ulykke. Hollywood-stjernen døde fredag 12.

NRK - 6 timer siden

Moteikonet Hanae Mori er død

Den japanske klesdesigneren Hanae Mori er død, 96 år gammel. Mori hadde sitt gjennombrudd som haute couture-designer i Paris på 1970-tallet, som den Første japanske motedesigneren. Mori døde i sitt hjem i Tokyo, melder AFP.

VG - 8 timer siden

Gjorde om buss til kjørende hostell: – Vi elsker Norge!

LISTA (VG) Denne sommeren har turister rullet rundt på Sørlandskysten i det som skal være verdens Første dobbeltdekker hostell..

VG - 9 timer siden

Mann fikk ny mensstilling: – Toppen av «mansplaining»

Da den skotske regionen skulle utpeke den aller Første til å fremme tilbudet om gratis mensprodukter, utnevnte de en mann. Det har ført til heftige reaksjoner i sosiale medier..

E24 - 9 timer siden

Tangen om smell i både aksjer og renter: – Veldig spesielt

Oljefondet gikk på sitt største tap noensinne målt i kroner, men satsingen på energiaksjer har betalt seg. Nå har fondet tatt gevinst etter kjøpene på «veldig gunstige kurser»..

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 23:41

Gorillaz avsluttet Øyafestivalens Første dag med en nostalgisk hitparade

Gorillaz avsluttet Øyafestivalens Første dag med en nostalgisk hitparade..

NRK - 12 timer siden

Milliardsprekk for Bybanen i Bergen

Bybanens nye trasé til Fyllingsdalen i Bergen blir en milliard kroner dyrere enn budsjettert. Samtidig trekker prosjektdirektøren seg etter ti år i jobben. – Prosjektet har dessverre ikke hatt tilstrekkelig kontroll med den løpende kostnadsutviklingen, og det tar vi selvkritikk for, skriver Håkon Rasmussen, avdelingsdirektør for mobilitet og kollektiv i Vestland fylkeskommune, i en pressemelding onsdag.

NRK - 13 timer siden

Politiet etterlyser vitner etter en kvinne ble påkjørt i Drammen

Politiet ønsker å komme i kontakt med den Første bilen som kjørte bak ulykkesbilen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. En kvinne ble påkjørt av en bil i Drammen sentrum tidligere i ettermiddag, og ble senere sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader..

NRK - 13 timer siden

Politiet etterlyser vitner etter at en kvinne ble påkjørt i Drammen

En kvinne ble påkjørt av en personbil i Drammen sentrum tidligere i ettermiddag, og ble senere sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Politiet ønsker å komme i kontakt med den Første bilen som kjørte bak ulykkesbilen, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Kvinnen skal ha vært ute og jogget da ulykken skjedde.

NRK - 14 timer siden

«Krigsseileren» til filmfestivalen i Toronto

Den norske filmen «Krigsseileren» er einaste norske film som i år er invitert til Nord-Amerikas største filmfestival, Toronto internasjonale filmfestivall, skriv Norsk filminstitutt i ei pressemelding. Dramaet frå regissør Gunnar Vikene får sin internasjonale premiere under festivalen den 10. september i år.

VG - 15 timer siden

Vant «Paradise»: – Skuffet over produksjonen

Vinnerne av den Første sesongen av «Paradise» stakk av med en pengepremie på 500.000 kroner. I ettertid synes begge satsingen på det nye realitykonseptet har vært dårlig..

VG - 15 timer siden

Nairo Quintana disket fra sjetteplassen i årets Tour de France

For Første gang siden 2019 endte 32 år gamle Quintana topp ti i Tour de France, men spor av ulovlig smertestillende gjør at han har blitt fratatt resultatene fra rittet..

Aftenposten - 15 timer siden

Quintana disket fra årets Tour de France

For Første gang siden 2019 endte 32 år gamle Quintana topp ti i Tour de France, men spor av ulovlig smertestillende gjør….

VG - 15 timer siden

Nairo Quintana disket fra årets Tour de France for smertestillende-bruk

For Første gang siden 2019 endte 32 år gamle Quintana topp ti i Tour de France, men spor av ulovlig smertestillende gjør at han har blitt fratatt resultatene fra rittet..

NRK - 17 timer siden

Frp vil ha åpen høring etter brukollapsen på Tretten

Fremskrittspartiet vil ha en åpen høring i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget knyttet til brukollapsen på Tretten. – Vi har sett flere eksempler på at trebruer kollapser, nå sist den svært alvorlige hendelsen på Tretten, sier Første nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen, stortingsrepresentant Frank Sve (Frp). Han tar til orde for at eksisterende trebruer vurderes erstattet med nye konvensjonelle bruer i betong/stål, dersom en ikke kan garantere at disse bruene kan kollapse.

Aftenposten - 18 timer siden

Her svømmer Knut Ivan inn mot Bergen: – Helt utrolig å se den styrken han har

Den 44 år gamle psykologen er i ferd med å bli den Første som har svømt fra Oslo til Bergen..

Aftenposten - 18 timer siden

Her svømmer Knut Ivan inn Vågen: – Hva er han laget av? Det må være noe helt sykt.

Den 44 år gamle psykologen er i ferd med å bli den Første som har svømt fra Oslo til Bergen..

Aftenposten - 18 timer siden

Knut Ivan har svømt fra Oslo til Bergen: – Helt utrolig. Helt fantastisk.

Den 44 år gamle psykologen er den Første som har svømt fra Oslo til Bergen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com