Først

Friday, 01 December, 17:05

Nyheter om Først

NRK - 28 nov 23 kl. 09:36

– Vi gjorde en alvorlig feilvurdering

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen beklaget igjen håndteringen av saken rundt dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» da hun redegjorde i Kringkastingsrådet i dag. – Vi gjorde en alvorlig feilvurdering, sier Fürst Haugen under sin redegjørelse. Hun sier at NRK jobber med en grundig gjennomgang av hva som har gått galt, og at arbeidet har høy prioritet.

NRK - 6 timer siden

To døde da bil kjørte over kaikanten i Malmö

To menn på 25 og 30 år er funnet døde etter at en bil kjørte over kaikanten i havnen i Malmö torsdag kveld. Ingenting tyder på at de ble drept, ifølge politiet. Det er uklart hvordan bilen havnet i vannet, og dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått.

Klartale - Igår: 08:56

Mange drar til legevakta – ber folk tenke seg om

Syke folk strømmer til allmenn-legevakta i Oslo. De ber folk tenke seg om, skriver nyhetsbyrået NTB. Legevakta kan måtte sende folk hjem.

VG - 28 nov 23 kl. 09:59

Norske elever: Størst nedgang i kunnskap om demokrati

Norske 14-åringer kan mindre om demokrati og medborgerskap enn tidligere, viser en internasjonal undersøkelse. Norske elever hadde størst tilbakegang av alle..

Aftenposten - 27 nov 23 kl. 14:03

Kjernekraft i Norge Først mulig rundt 2050, ifølge rapport. – Litt vanskelig å ta seriøst.

Kjernekraft krever tunge subsidier og er trolig Først på plass rundt 2050, anslår Rystad Energy..

E24 - 27 nov 23 kl. 14:00

Rystad: Kjernekraft i Norge Først mulig rundt 2050

Kjernekraft krever tunge subsidier og er trolig Først på plass rundt 2050, anslår Rystad Energy. Sjefen for Norsk Kjernekraft synes det er vanskelig å ta rapporten seriøst..

NRK - 27 nov 23 kl. 11:51

FHI-forsker: – Sverige kom godt ut av det

– Jeg hadde ikke en mening om hva som var best da, men når man regner på det i ettertid, og ser på konsekvensene, vil jeg si at Sverige kom godt ut av det, sier seniorforsker Per-Henrik Zahl ved Folkehelseinstituttet (FHI) til NTB om en ny forskningsartikkel om konsekvensene av landenes forskjellige koronastrategier. Forskningsartikkelen belyser hvilke konsekvenser det fikk at landene valgte så ulike koronastrategier. Den er publisert i Journal of Infection and Public Health og ble Først omtalt av Aftenposten.

Klartale - 08 nov 23 kl. 15:33

Bør vi tro på kjerringråd?

Høsten og vinteren er høytid. Da herjer virusene med oss mennesker. Kroppen blir slapp, du hoster og nyser.

Klartale - 22 nov 23 kl. 14:14

NRK dropper «Bamsegutt»-dokumentaren

NRK har bestemt at serien «Ingen elsker Bamsegutt» ikke vil bli vist på kanalen igjen. NRK har fått 220 klager på programmet. Det har også skapt mye debatt.

NRK - 22 nov 23 kl. 09:37

Rødt varsler lovlighetskontroll av Johansens etterlønn

Partiet Rødt sier til NRK at de vil be om lovlighetskontroll av ettergodtlønna til avgått byrådsleder Raymond Johansen. De vil varsle kravet i bystyret i dag. Johansen har søkt om etterlønn i tre måneder og kan få utbetalt rundt 400.

VG - 19 nov 23 kl. 10:11

Charlotte Kallas beskjed til Flugstad Østberg: – Jeg håper hun setter helsen Først

BEITOSTØLEN (VG) Charlotte Kalla (36) har en klar beskjed til sin gode venn Ingvild Flugstad Østberg (33): Helsen må komme Først..

NRK - 18 nov 23 kl. 14:13

SpaceX med nesten vellykket oppskyting

Den største og kraftigste raketten noensinne ble i dag skutt opp fra Texas. Både bæreraketten og romfartøyet eksploderte, men viste Først at det var mulig å skyte opp kombinasjonen. Raketten består av to trinn.

Klartale - 17 nov 23 kl. 11:00

Hvor mye alkohol drikker nordmenn?

SSB gjort en undersøkelse med Folkehelseinstituttet (FHI). Den handler om bruk av rusmidler og tobakk det siste året.34 prosent av voksne nordmenn har drukket alkohol minst én gang i uka.

Klartale - 1 time siden

– Jeg finner mye til felles i våre kulturer

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.

NRK - 1 time siden

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpna taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpna talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - 1 time siden

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpena taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) dagen i dag ein dårleg dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpena talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - 6 timer siden

Norske breer blir tynnere og brefrontene fortsetter å smelte

33 av 36 målte brefronter har smeltet tilbake i 2023, viser målingene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). De 36 breene har i gjennomsnitt smeltet tilbake 27 meter i år, ifølge NVE. Breene med størst tilbakegang er Bondhusbreen på vestsiden av Folgefonna, Bøverbreen i Jotunheimen og Engabreen i Nordland.

NRK - 7 timer siden

Sikkerhetskilder: Elleve sivile drept i terrorangrep i Irak

Elleve sivile skal være drept i et angrep med eksplosiver og skytevåpen i Diyala-provinsen øst i Irak, et område der blant annet IS er aktive. Angrepet fant sted i Muqdadiyah torsdag kveld, opplyser sikkerhetskilder. Først eksploderte en veibombe, deretter ble det skutt mot redningspersonell og andre som samlet seg på stedet, ifølge politikilder, som ikke ønsker å bli navngitt.

NRK - 8 timer siden

Rekordmange overnattinger i Norge via Airbnb og andre plattformer i fjor

Det ble bestilt nærmere 4,6 millioner overnattinger i norske hjem eller fritidsboliger gjennom Airbnb, Booking.com, Expedia og Tripadvisor i fjor, ifølge SSB. Det er det høyeste antallet slike overnattinger som er målt for et enkelt år, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - Igår: 15:02

DN: DNB slår alarm om bedragerier fra svenske gjengkriminelle

DNBs eksperter på bedrageribekjempelse mener Norge er et perfekt sted å utføre bedrageri, melder Dagens Næringsliv. – Dette er en type bedrageri vi har vært kjent med i lang, lang tid. Det er ikke nødvendigvis noe nytt, men det er Først nå vi har koblet det til svenske gjengmiljøer, sier Sebastian C.

NRK - Igår: 14:46

Stortinget krever nye svar fra SMK

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i dag sendt to brev med nye spørsmål knyttet til sommerens mange habilitetsskandaler. Begge brevene handler om journalføring, ifølge saksordfører Grunde Almeland (V). Statsministerens kontor (SMK) må svare på 12 spørsmål.

NRK - Igår: 14:15

Privatperson fant 1000 år gammel bysantinsk gullmynt i Valdres

En person med metalldetektor på fjellet i Vestre Slidre fant en godt bevart gullmynt fra rundt år 1000. Mynten ble innført på 960-tallet og trolig slått rundt 977-1025, skriver VG. Avisa Valdres omtalte funnet Først.

NRK - Igår: 13:42

Nasjonalbiblioteket får NRKs arkivsamlinger

NRK og Nasjonalbiblioteket har blitt enige om å flytte store deler av NRK-arkivet til Nasjonalbiblioteket. De vil få ansvar for å bevare, digitalisere og formidle samlingene framover, skriver NRK Kommunikasjon i en pressemelding. Samlingene er en del av norsk kulturarv.

NRK - Igår: 13:42

Får NRKs arkivsamlinger

NRK og Nasjonalbiblioteket har blitt enige om å flytte store deler av NRK-arkivet til Nasjonalbiblioteket. De vil få ansvar for å bevare, digitalisere og formidle samlingene framover, skriver NRK Kommunikasjon i en pressemelding. Samlingene er en del av norsk kulturarv.

VG - Igår: 08:39

FHI om dansk mykoplasma-epidemi: – Stor forskjell

I Danmark er det varslet mykoplasma-epidemi. I Norge er det Først og fremst covid-19 som herjer - og etter nyttår slår influensaen inn for alvor..

Dagbladet - Igår: 19:48

Stor pågang: - Ring Først

Klar beskjed fra allmennlegevakta i Oslo..

NRK - I førrgår: 16:47

Israel gransker påstand fra Hamas om at tre gisler er drept i luftangrep i Gaza

Hamas hevdet onsdag at tre israelske gisler, inkludert en 10 måneder gammel baby, ble drept i et tidligere israelsk luftangrep på Gazastripen. Det israelske militæret (IDF) sier de nå sjekker om det stemmer at 10 måneder gamle Kfir Bibas, hans 4 år gamle bror Ariel Bibas og deres mor Shiri Bibas, som ble bortført under Hamas' angrep på Israel 7. oktober, er døde.

NRK - I førrgår: 14:30

To gripne etter påkøyrsel i Oslo

To nye personar er gripne etter at ein mann blei køyrd på ved Solli plass i Oslo i helga. Dei to er 16 og 18 år gamle, og vil bli forsøkt avhøyrde i løpet av dagen, seier politiadvokat Ole Kristian Holtsmark til NRK. Det var Dagbladet som melde om saka Først.

NRK - I førrgår: 14:30

To nye gripne etter påkøyrsel i Oslo

To nye unge menn er gripne etter at ein mann blei køyrd på ved Solli plass i Oslo i helga. Dei to er 16 og 18 år gamle, og vil bli forsøkt avhøyrde i løpet av dagen, seier politiadvokat Ole Kristian Holtsmark til NRK. Det var Dagbladet som melde om saka Først.

VG - I førrgår: 14:00

Spotify Wrapped 2023: Emma Steinbakken, Undergrunn og Taylor Swift størst i Norge

Årets mest spilte låt på Spotify i Norge er Emma Steinbakkens «Hver gang vi møtes»-versjon av Bjørn Eidsvågs «Floden». Rapgruppen Undergrunn har det mest spilte albumet, og Taylor Swift er den mest spilte artisten..

NRK - I førrgår: 13:58

Tolletaten skal alkoteste sjåfører

Tollerne i Trysil er Først ute med å promilleteste sjåfører. Fra 1. desember kan tollerne her promilleteste sjåfører som del av den ordinære tollkontrollen.

NRK - I førrgår: 13:38

Wilders åpner for mindretallsregjering i Nederland

Wilders' Frihetsparti (PVV) ble størst i det nederlandske valget 22. november, med 37 av 150 mandater i nasjonalforsamlingen. Det har imidlertid vært vanskelig for ytre høyre-politikeren å finne koalisjonspartnere til en flertallsregjering.

Klartale - I førrgår: 06:00

Vil at menn skal gå til legen

Alle bør gå til legen hvis de har plager som ikke har gått over etter tre uker. Uansett om du er mann eller dame. Det sier Ole Alexander Opdalshei.

Klartale - 28 nov 23 kl. 16:30

Slik kom Marie seg ut av den dårlige økonomien

– Jeg kjente det veldig på kroppen. Søvnen var dårlig. Jeg var sliten og hadde vondt i kroppen, sier Marie Olaussen til Klar Tale.

NRK - 28 nov 23 kl. 14:47

Blei skremt av reality-deltaking

Svenske Anna Sahlin røper at ho ikkje hadde sett dramaserien bak før ho takka ja til å vere med i den nye realityserien «Squid Game: The Challenge». Ho fekk førespurnad om å vere med via Instagram, og følte at ho «ikkje kunne seie nei», fortel ho til SVT. Den svenske artisten vart plukka ut blant 90.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:09

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen Først tirsdag.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:06

Nordea: Tyder på uendret rente i desember

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 28 nov 23 kl. 10:06

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 28 nov 23 kl. 09:14

Kripos: Hovedmann bak Hydro-angrep i 2019 pågrepet i Ukraina

Kripos har bistått i pågripelsen av flere medlemmer i en organisert kriminell gruppe i Ukraina. En av de pågrepne antas å være hovedmannen bak angrepet mot Hydro i 2019, skriver Kripos i en pressemelding tirsdag. – Etterforskningen har pågått i lang tid, men den har gitt bemerkelsesverdig gode resultater.

Aftenposten - 28 nov 23 kl. 05:00

Dagens quiz: Tirsdag 28. november 2023

Hva heter lederen for Partij voor de Vrijheid, som nylig ble størst i det nederlandske valget?.

NRK - 27 nov 23 kl. 11:16

Endrer regler etter deling av likbilde

Rettsmedisinsk institutt i Bergen skjerper hvem som får adgang til likene etter at en gravferdskonsulent tok og delte bilde, skriver TV2. – Først og fremst beklager vi på det sterkeste overfor de pårørende at dette kunne skje i våre lokaler sier avdelingssjef Elisabeth Wik ved avdeling for patologi på Haukeland universitetssjukehus til TV2. I oktober ble en gravferdskonsulent dømt etter å ha tilstått å ha tatt og delt et bilde av en avdød på Rettsmedisinsk institutt i Bergen.

NRK - 27 nov 23 kl. 08:09

Kulderekord i Mo i Rana i november

Det er satt ny kulderekord på 26,4 grader målt ved Mo i Rana lufthavn i dag tidlig. Det bekrefter vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen til NRK. Forrige rekord var 24 grader målt tilbake i 2010 ifølge Skjervagen.

VG - 26 nov 23 kl. 19:24

United gnistret på Goodison Park – Garnacho med vanvittig brasse-scoring

(Everton - Manchester United 0–3) Først leverte Alejandro Garnacho ett av årets peneste mål - så våknet også resten av angrepsrekken til Manchester United..

Aftenposten - 26 nov 23 kl. 19:24

United gnistret på Goodison Park – Garnacho med vanvittig brasse-scoring

(Everton - Manchester United 0–3) Først leverte Alejandro Garnacho ett av årets peneste mål - så våknet også resten av….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com