Først

Saturday, 15 June, 02:45

Nyheter om Først

NRK - 09 jun 24 kl. 21:57

Uventet tilbakegang for Sverigedemokraterna ved EU-valget

Stemningen dempet seg på Sverigedemokraternas valgvake da valgdagsmålingen viste at partiet bare lå an til 13,9 prosent i EU-valget. De fleste av de 300 som var til stede, hadde håpet og trodd på betydelig bedre tall, kanskje at de skulle bli nest størst etter Socialdemokraterna. Miljöpartiet ser ut til å bli det svenske EU-valgets vinner, med 15,3 prosent, fram 4,2 prosentpoeng, ifølge svensk TVs valgdagsmåling.

NRK - 09 jun 24 kl. 18:12

Valgdagsmåling: Ytre høyre nest størst i Tyskland

Ytre høyre-partiet Frramtid for Tyskland (AfD) er nest størst i en valgdagsmåling fra den tyske kringkasteren ARD. Det melder Reuters. Det konservative partiet CDU er størst, med 29,5 prosent av stemmene, ifølge målingen.

NRK - 04 jun 24 kl. 10:13

– Dag Erik gledet og imponerte

– Jeg er i sjokk. Tenker Først og fremst på familien og de nærmeste som opplever sin tyngste tid. Dag Erik gledet og imponerte så mange gjennom så mange tiår, sier Dag Otto Lauritzen til NRK.

Klartale - 31 maj 24 kl. 13:52

Flere brudd på loven i 2023

328.000 brudd på loven ble anmeldt i Norge i 2023. Det er 7,7 prosent mer enn i 2022, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

E24 - 11 timer siden

Blandet på Wall Street - kniving i toppen blant de tre største

De amerikanske aksjemarkedene går mot ukens Første nedtur. Microsoft troner igjen som selskapet med aller størst markedsverdi..

NRK - 11 timer siden

Har henlagt saken etter dobbeltdrap i Kristiansund

Politiet har henlagt saken mot en mann i 70-årene som var siktet etter et drap og selvdrap i Kristiansund i 2023. – Saken er henlagt på grunn av mistenktes død. Saken er endelig avgjort og henlagt av Riksadvokaten, sier påtaleansvarlig Merethe Falkevik i Møre og Romsdal politidistrikt.

NRK - 12 timer siden

Mann evakueres fra russisk fartøy

Det pågår medisinsk evakuering av en mann om bord et russisk fartøy i Barentshavet, sør for Hopen. Håkon Finstad hos Sysselmesteren opplyser at de har sendt ut og er på tur med helikopter til båten. – Vi fikk en telefon cirka klokka kvart over ett fra et russisk fartøy.

NRK - 30 maj 24 kl. 10:05

Sørlandsbanen åpner trolig på søndag

Arbeidet med å reparere det ødelagte sporet på Sørlandsbanen har vært mer omfattende enn Først antatt. Foreløpig prognose for åpning av strekningen er søndag 2. juni, ifølge Bane Nor.

NRK - 14 timer siden

Profilert bistandsadvokat blir dommer

Under Kongen i statsråd fredag ble Ellen Eikeseth Mjøs utnevnt som lagdommer i Gulating Lagmannsrett. BA omtalte saken Først. Eikeseth Mjøs har vært fast bistandsadvokat for domstolene i Bergen de siste tolv årene.

NRK - 15 timer siden

Sykeusene klarte ikke ventetidskrav fra regjeringen

Gjennomsnittlig ventetid var i fjor 73 dager, ifølge tall fra Helsedirektoratet. Det er 6,2 dager mer enn året før, skriver Altinget. Størst økning hadde Helse Midt-Norge, hvor den gjennomsnittlige ventetiden gikk opp med ti dager.

E24 - 16 timer siden

Slik tjener de rike pengene sine

Jo rikere du er, desto flere inntektskilder har du, viser forskning. Sjansen for å komme dit, øker derimot om du fokuserer på én inntekt Først..

NRK - 21 timer siden

Krever en halv milliard fra dødsbo

Rundt 60 bedrifter og privatpersoner fra Rogaland har meldt at de har lånt ut til sammen minst 500 millioner kroner til en sandnesbasert advokat, skriver Stavanger Aftenblad. Den nå avdøde advokaten er beskyldt for å ha drevet privat og fiktiv lånevirksomhet gjennom firmaet han var partner i. Rundt 60 bedrifter og privatpersoner fra Rogaland har meldt at de har lånt advokaten til sammen minst en halv milliard kroner og vil ha tilbake pengene sine fra advokatens dødsbo.

Aftenposten - Igår: 22:30

Macron spiller poker. Konservativ leder låste seg inne, men fikk sparken.

Paris-OL får vente. Presidenten skal Først spille poker for å slå ned ytre høyre..

Aftenposten - Igår: 19:51

Vil arrangere russetreff på Tryvann igjen fra 2025: – Tolker det som en invitasjon

Først fikk arrangøren kort avslag til forslaget om russetreff på Tryvann. Nå kan det være håp likevel..

NRK - Igår: 14:47

Forsinkelser i togtrafikken rundt Oslo: – Vil ta tid

En feil ved togsporene mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn fører torsdag til forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor. Mannskap er på vei til stedet. – Togene går fortsatt, men de må kjøre sakte på en bit av strekningen og da blir det en del forsinkelser, sier pressevakten.

NRK - Igår: 13:44

Fire biler har kollidert på E18 i Larvik – regn med lang kø

Nødetatene rykker ut til E18 ved Bommestad i Larvik. Fire biler har kollidert. Politiet opplyste Først om at tre biler var involvert, men det viser seg å være fire biler.

NRK - Igår: 10:25

Støre: – Økt forsiktighet i samhandling med Kina

Statsminister Jonas Gahr Støre står torsdag på talerstolen på Stortinget, hvor han snakker om den nasjonale sikkerhetssituasjonen. – Demokratiet, det frie ordskiftet og tilliten er grunnleggende kvaliteter i vårt land. Det er gode kilder til motstandsdyktighet i en ny sikkerhetspolitisk situasjon, sa Støre.

NRK - Igår: 10:02

Deet bygges for få boliger - prisene steg med 0,9 prosent i mai

Boligprisene steg med 0,9 prosent i mai, skriver Eiendom Norge i en pressemelding torsdag. Så langt i 2024 har boligprisene i Norge steget med 8,2 prosent. – Det mer enn på samme tid i både 2022 og 2023 – to år med sterk oppgang i boligprisene i årets Første fem måneder, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

NRK - Igår: 03:09

To til sykehus etter at bil havnet på taket i Skien

To menn er sendt til sykehus etter at en personbil kjørte veien og havnet på taket ute på et jorde langs fylkesvei 353, Voldsvegen, i Skien onsdag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.46.

NRK - I førrgår: 23:56

Tre politifolk skutt og såret i byen Dixon i Illinois

Tre politibetjenter ble skutt og såret under et oppdrag i en bolig i Dixon i den amerikanske delstaten Illinois. Den mistenkte ble også skutt og såret. Det opplyste sheriff Brian VanVickle i Ogle fylke på en pressekonferanse onsdag.

NRK - I førrgår: 22:05

To av tre støttet streiken i staten

67 prosent av befolkningen støttet Akademikerne og Unios streik i staten, ifølge en spørreundersøkelse. 1009 personer deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført Respons Analyse har gjort på oppdrag for Akademikerne mellom 6. og 9.

Klartale - I førrgår: 16:00

Finn fram paraplyen

Mai var god og varm. Men nå har sommeren tatt en «pause». Framover skal det regne.

NRK - I førrgår: 15:29

Krona styrker seg mot dollar

Den norske krona har styrka seg nær 20 øre mot dollaren sidan midnatt. Kursen gjorde eit hopp like etter at det kom ferske inflasjonstal frå USA, klokka 14.30.

NRK - I førrgår: 14:39

Prisveksten i USA dempar seg

Prisveksten i USA enda på 3,3 prosent i mai, målt mot same månad i fjor. Det viser ferske tal frå amerikanske statistikkstyresmakter. Kjerneinflasjonen, som ser vekk frå mat og energivarer, enda på 3,4 prosent.

NRK - I førrgår: 11:32

Macron: – Nyvalg var eneste løsning

Resultatet av valget til EU-parlamentet var tydelig og kunne ikke bli oversett, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. – En raskt nyvalg var den eneste løsningen for å klargjøre situasjonen, sier han. Macron oppløste nasjonalforsamlingen i Frankrike og skrev ut nyvalg etter valgnederlaget i EU-parlamentet søndag.

Klartale - I førrgår: 11:05

Din guide til EM

Fredag 14. juni starter fotball-EM. Den Første kampen spilles mellom Tyskland og Skottland.

NRK - I førrgår: 10:23

Voldssiktet løslatt etter hendelse på Rødberg

En mann i 40-årene, som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, er nå løslatt. Årsaken er at politiet ikke lenger mener det er fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Ole Jacob Gaarder til NRK. Mannen i 40-årene ble pågrepet etter at en mann ble funnet hardt skadd utenfor en bolig i Rødberg i forrige uke.

VG - I førrgår: 10:05

Rihanna om rykter: – Kan jeg få sixpacken min tilbake Først?

Popstjernen (36) fikk spørsmål om graviditet – og hun svarte..

Klartale - I førrgår: 08:50

Må vente for lenge på medisiner

Først godkjenner EU en medisin. Så kommer den til Norge. I snitt tar det 494 dager, viser rapporten WAIT-24.

NRK - 11 jun 24 kl. 20:32

Norge, Tyskland, Danmark og Nederland inngår samarbeid – skal gi 100 Patriot-raketter til Ukraina

Norge, Tyskland, Danmark og Nederland deltar i et spleiselag om å sende 100 Patriot-raketter til Ukraina. Norge bidrar med 125 millioner euro. Det skriver Forsvarsdepartementet i en epost til NTB.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:25

Regjeringen må forklare seg om Fosen-saken

Kontrollkomiteen ber regjeringen om å redegjøre for Stortinget om sin oppfølging av Fosen-saken. I dag ba et flertall i komiteen regjeringen ta lærdom av Fosen-saken og redegjøre for Stortinget om framdrift i arbeidet i løpet av høsten 2024. – Regjeringen får en ny mulighet til å vise at den har lært av Fosen-saken, sier SVs Audun Lysbakken, som sitter i kontrollkomiteen.

NRK - 11 jun 24 kl. 13:52

Enighet om ny regjering i Nederland

Geert Wilders, leder for Frihetspartiet på ytre høyre fløy i Nederland, sier det er enighet om sammensetningen av en ny koalisjonsregjering. Den er bestående av Frihetspartiet og tre andre partier. Valget i Nederland ble holdt i november i fjor.

VG - 10 jun 24 kl. 22:51

Nordmann sendte ut nødanrop

Nordmannen takket Først nei til hjelp, men fikk det til slutt likevel. Han var i livsfare, mener det tyske redningsmannskapet..

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 21:18

Lite-øl har inntatt barene: – Behovet forsvinner ikke på byen

Butikkene har solgte det i 17 år. Først nå har «Lite» blitt vanlig på bar..

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 20:00

Den kunnskapsløse veien til tredje verdenskrig

Risikoen for tredje verdenskrig gjøres størst mulig ved vestlig ettergivenhet og vingling..

NRK - 10 jun 24 kl. 18:40

Prideflagg på bakken

Politiet i Ålesund rykker ut til ein skule i sentrum etter melding om at eit prideflagg er funne tilgrisa på bakken. Det har vore stor debatt rundt prideflagginga i Ålesund etter at kommunen Først ville nekte skulane å flagge..

NRK - 10 jun 24 kl. 16:16

Trafikkuhell fører til lange køar i Bergen

Klokka 16.05 fekk politiet melding om eit mindre trafikkuhell på Åsaneveien E39 like utanfor Eidsvågtunnelen i nordgåande retning i Bergen. Tunnelen var Først stengt og førte til mykje kødanning, men er no open att.

NRK - 10 jun 24 kl. 16:11

55 drept i kamper i Somalia

Minst 55 personer ble drept i kamper mellom rivaliserende klaner i Somalia i helgen. Det opplyser lokale innbyggere og helsevesenet i området. Lokale sykehus i Galgalud-provinsen opplyser til Reuters at de har behandlet minst 115 sårede etter trefningene, som brøt ut mellom de to klanene Dir og Marihan lørdag.

NRK - 10 jun 24 kl. 10:32

Jon Helgheim (Frp) vil tilbake på Stortinget

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim, melder at han vil gjøre comeback som stortingsrepresentant. – Jeg har lenge vært i tenkeboksen for å finne ut om jeg skal stille til valg til neste Stortingsvalg. Jeg har bestemt meg for å stille, skriver han på Facebook.

NRK - 10 jun 24 kl. 10:01

Kvinnelig lærer nekter for å ha sendt lettkledde bilder til elever

I dag startet rettssaken i Hordaland tingrett i Bergen mot en kvinnelig lærer. Hun står tiltalt for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd mot elever, samt trusler mot disse. I 2021 og 2022 skal læreren ha sendt flere seksualiserte videoer via Snapchat til fire gutter hun var lærer for.

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 06:00

Selger stadig mer: – Et godt valg når du vil drikke øl.

Butikkene har solgte det i 17 år. Først nå har «Lite» blitt vanlig på bar..

NRK - 09 jun 24 kl. 21:04

Macron skriver ut nyvalg i Frankrike – oppløser nasjonalforsamlingen

Frankrikes president Emmanuel Macron vil holde valg i Frankrike fra 30. juni etter valgnederlaget i EU-parlamentet søndag. Ytre-høyre partiet Nasjonal Samling ble klart størst i Frankrike.

Dagbladet - 09 jun 24 kl. 20:15

Ytre høyre-parti nest størst

AfD på ytre høyre fløy går markant fram og blir nest største parti i EU-valget i Tyskland, ifølge valgdagsmålinger. Også i Østerrike og Frankrike går de høyreradikale fram..

NRK - 09 jun 24 kl. 19:32

Forsvarsministerens Facebook-konto hacket

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram skriver på Facebook at kontoen hans er hacket. Han advarer venner mot å godta venneforespørsler fra ham. Adresseavisen omtalte saken Først..

NRK - 09 jun 24 kl. 19:32

Forsvarsministeren sier Facebook-kontoen hans er hacket

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram skriver på Facebook at kontoen hans er hacket. Han advarer mot å godta venneforespørsler fra ham. NRK har vært i kontakt med Forsvarsdepartementet, men har foreløpig ikke fått bekreftet om kontoen faktisk har blitt hacket.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com