Først

Friday, 17 September, 02:32

Nyheter om Først

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 13 sep 21 kl. 21:37

Superfornøyd Sp – men langt unna mål om å bli størst i åtte fylker

GAMLE DEICHMAN (VG) Jubelen står i taket på Senterpartiets valgvake med en oppslutning på 14 prosent og regjeringsskifte. Ingen legger vekt på Trygve Slagsvold Vedum hårete mål om å bli størst størst i åtte av de 19 gamle fylkene..

NRK - 14 sep 21 kl. 01:42

Støre vil snakke med Vedum Først

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre forteller at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er den Første partilederen han vil snakke med om en ny regjering. – Nå skal jeg snakke med mitt eget parti – partiledelsen og sentralstyret – i morgen. Så er det naturlig for de samtalene jeg har annonsert i kveld, at vi begynner med Senterpartiet, som er største parti.

NRK - 12 sep 21 kl. 20:28

80.000 løp med kronprins Frederik

Søndag deltok rundt 79.000 dansker i løpet Royal Run, et populært arrangement med den treningsglade kronprins Frederik som bakmann. Løpet ble arrangert på forskjellige steder i Danmark, og prinsen selv løp Først 1,6 kilometer i Sønderborg nær grensen til Tyskland.

NRK - 11 sep 21 kl. 08:06

Vil ha bedre nett langs jernbanen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har bedt Jernbanedirektoratet starte et forprosjekt om bedre nettdekning langs jernbanen. – Forprosjektet skal gi oss en utbyggingsplan som beskriver hvor det bør bygges ut dekning Først – ut fra hvor behovene er mest prekære og gir størst effekt. Målet for hele prosjektet er å forbedre nettdekningen på jernbanestrekningene her i landet, sier Hareide (KrF) i en pressemelding..

E24 - 09 sep 21 kl. 17:22

Klar for en hybrid arbeidsplass? Da bør du tenke digitalt Først

En hybrid arbeidsplass dreier seg i hovedsak om tre ting: kultur, opplæring og teknologi. Først når du mestrer disse tre, er du på god vei..

Dagbladet - 07 sep 21 kl. 19:05

Ap går mest tilbake - men er fortsatt størst

Frp, Venstre og SV går mest fram i årets skolevalg. Arbeiderpartiet er fortsatt størst, men opplever stor tilbakegang..

NRK - 06 sep 21 kl. 05:43

Tror skoleferie kan styre viruset

I løpet av få år kan koronaviruset Først og fremst ramme barn. Viruset kan da bli styrt av når skolene og barnehagene holder åpent, mener professor i økologi og evolusjon ved Universitetet i Oslo, Nils Chr. Stenseth.

NRK - 01 sep 21 kl. 08:33

Ikke aktuelt å stenge Oslo

– Det er ingen tvil om at smittetallene er høyere enn vi fikk forespeilet fra helsemyndighetene da de satte skoler på grønt nivå, sier Raymond Johansen til NRK. Oslos byrådsleder venter råd fra FHI og Helsedirektoratet i løpet av dagen. Her etterspør han også råd for vaksinering av de mellom 12 og 15 år: – Det er også hast at vi får klare og tydelige råd om det som gjelder vaksinering av dem mellom 12 og 15 år.

VG - 7 timer siden

Den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land

Selv om Vedum ikke blir statsminister og Sp ikke ble størst, har de til gjengjeld preget norsk politikk mest. Det bør være et tankekors for partiene i regjering at de har mistet fotfeste i store deler av landet..

NRK - 8 timer siden

Krisetiltak i amerikansk stat

Den amerikanske delstaten Idaho er hardt rammet av koronaviruset. Nå må tilgangen til intensivbehandling rasjoneres. Det største sykehusnettverket i staten har bedt om å få innføre krisetilstand, fordi sykehusene er overveldet av de mange covid-19-tilfellene.

VG - 10 timer siden

Moxnes etter Støre-møte: – Har inntrykk av at Støre ønsker reell forandring

Rødt-leder Bjørnar Moxnes la frem viktige valgkrav for Jonas Gahr Støre – men sier partiet Først vil la Ap forme en regjering i fred..

Dagbladet - 13 timer siden

Klappjakt: - Drepte familie, bombet politiet

Først skal mannen ha drept en familie på tre. Deretter skal han ha reist til politistasjonen og detonert ei bombe..

NRK - 15 timer siden

4 av 5 handlet på nett

Tall fra SSBs undersøkelse «Bruk av IKT i husholdningene» viser at andelen i befolkningen som handler på nett er større enn noen gang. 79 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år handlet på nett 1. kvartal 2021.

NRK - 23 timer siden

Rapport om Kjærviks sønn

De sakkyndige som er oppnevnt for å vurdere om sønnen til advokat Tor Kjærvik var tilregnelig da han drepte faren, er gitt frist til 22. september. De sakkyndige som har undersøkt den siktede, hadde Først frist til 22.

NRK - Igår: 21:21

Vaksinekrav til FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - Igår: 21:21

Vaksinekrav for FNs hovudforsamling

Styresmaktene i New York krev at alle delegatane til FNs hovudforsamling må vise at dei har minst ein dose med koronavaksine, melder AFP. Det blir krav om vaksinepass for å kunne kome inn i salen der hovudforsamlinga går føre seg, og for å kunne bruke restaurantane, treningsromma og andre tilbod i FN-bygninga og elles i byen. FNs 76.

NRK - Igår: 19:44

Harry og Meghan på Time-liste

Storbritannias prins Harry og hertuginne Meghan av Sussex frontar magasinet Times årlege liste over dei 100 personane med størst innverknad i verda Lista er ikkje rangert, men er ei liste over leiarar frå heile verda som jobbar for å bygge ei betre framtid, seier sjefredaktør Edward Feisenthal til Reuters. Det er 54 kvinner på lista. Blant dei andre på lista finn vi songarane Billie Eilish og Britney Spears.

Aftenposten - Igår: 10:08

VG er største mediehus – Aftenposten størst på papir

Papirlesingen i andre kvartal i år sank med 11,8 prosent fra samme periode i fjor..

Aftenposten - I førrgår: 18:33

Én ting forklarer MDGs nederlag

Selv i årets klimavalg klarte ikke MDG å komme over sperregrensen. Årsaken er at partiet Først og fremst henter stemmer….

NRK - I førrgår: 11:46

Suu Kyi tilbake i retten

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi var tirsdag tilbake i rettssalen, etter at hun følte seg syk og ikke møtte mandag, skriver NTB. Ifølge hennes advokat var Suu Kyi mandag bilsyk etter å ha blitt brakt fra stedet der hun sitter i husarrest og til rettssalen. Tirsdag følte hun seg fortsatt svimmel, ifølge forsvareren Khin Maung Zaw, men møtte likevel i retten.

VG - I førrgår: 11:30

Støre etter valgseieren: Har snakket med Vedum og Lysbakken

Snart kan Støre pakke kofferten, sette kursen mot statsministerboligen og kaste Erna på dør. Men Først gjenstår viktige forhandlinger..

E24 - I førrgår: 11:32

Støre etter valgseieren: Har snakket med Vedum og Lysbakken

Snart kan Støre pakke kofferten, sette kursen mot statsministerboligen og kaste Erna på dør. Men Først gjenstår viktige forhandlinger..

E24 - I førrgår: 10:10

IEA: Tilbudet vil Først i 2022 være høyt nok til å etterfylle lagre

Oljemarkedet beveger seg nærmere balanse fra oktober dersom Opec+ fortsetter å fjerne produksjonskutt, men selv da vil ikke tilbudet være høyt nok til å etterfylle oljelagre før tidlig 2022..

NRK - I førrgår: 07:26

– Skal starte litt mykt

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier tirsdag morgen at partiet skal bruke tid sentralstyremøter klokken 14, samt møter med fylkesledere og stortingsgruppa. Deretter skal Støre snakke med alle partilederne, med Sp og SV Først. Stenseng sier det er et veldig godt utgangspunkt at planen om få en rødgrønn regjering med Sp og SV har et «solid flertall».

NRK - 13 sep 21 kl. 22:07

Pasientfokus suverent størst i Alta

Den lokale lista Pasientfokus ligger an til å få 41,8 prosent av stemmene i Alta kommune, og blir dermed kommunens suverent største parti. I Finnmark valgdistrikt som helhet ligger Pasientfokus på 12,1 prosent, og i øyeblikket er listas leder Irene Ojala inne på et direktemandat..

E24 - 13 sep 21 kl. 16:33

Walmart sier melding om Litecoin-avtale var falsk

Først kom meldingen om en avtale som gjorde at kryptovalutaen fløy til værs. Pressemeldingen er ifølge det amerikanske selskapet falsk..

NRK - 13 sep 21 kl. 15:35

Arbeidere funnet omkommet i Kina

19 kinesiske arbeidere som ble innesperret da en gruvegang i en kullgruve i Quinghai-provinsen i Kina raste sammen i august, er nå funnet døde. I alt 21 gruvearbeidere var i gruvegangen da taket plutselig raste ned 14. august.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:55

BankID-trøbbel for Telenor-kunder

Mandag opplever flere Telenor-kunder vansker med bruk av BankID, melder TV 2. «Det er problemer med innlogging via BankID på mobil for Telenor. Du kan fortsatt logge inn med BankID med kodebrikke og BankID app», er feilmeldingen flere Telenor-kunder møter mandag.

NRK - 26 aug 21 kl. 09:58

Mindre skader etter arbeidsulykke

Politiet fikk Først melding om at en mann falt fem meter og slo hodet i et betonggulv i Sirdal. Helikopter ble sendt. Sør-Vest politidistrikt skriver på Twitter klokken 10.

VG - 12 sep 21 kl. 09:06

Warholm avslutter sesongen med å hylle milliardær: – En hedersmann

KRISTIANSAND (VG) Det nærmer seg ferie for OL-mester Karsten Warholm (25). Men Først ønsker han å gjøre ære på filantropen Trond Mohn (78)..

Dagbladet - 11 sep 21 kl. 23:05

- Etterlengtet

Etter en knusktørr sommer har nedbøren endelig inntatt områdene med størst skogbrannfare. Men vil det vare?.

NRK - 11 sep 21 kl. 13:03

Mindre koronapessimisme

37 prosent av de spurte i en undersøkelse tror norsk økonomi vil være svekket i lang tid på grunn av korona. Det er 30 prosentpoeng færre enn for et år siden, skriver NTB. Tallene kommer fra en ny undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av den årlige havkonferansen The Ocean i Bergen, som Bergen kommune, Universitetet i Bergen og Havforskningsinstituttet med flere står bak.

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 12:20

Har sittet i rullestol nesten hele livet. Først nå synes Jan Grue det er greit å kalle seg funksjonshemmet.

Som ung fikk han ofte høre at «du skal sikkert på uføretrygd». – Det ble veldig viktig for meg å være flink, sier….

NRK - 11 sep 21 kl. 06:39

Høye stemmetall i Oslo og Akershus

Over 44 prosent av velgerne i Akershus og 46 prosent av velgerne i Oslo forhåndsstemte ved valget, viser stemmetallene fra Valgdirektoratet. Det er en langt høyere andel enn forrige stortingsvalg da 28 prosent av velgerne i Akershus og 38 prosent i Oslo avla stemme før valgdagen.. Aller størst andel har stemt i Bærum, der over 57 prosent av velgerne har forhåndsstemt.

NRK - 10 sep 21 kl. 14:00

Usikkert om vaksine kan ende pandemien

Verdens helseorganisasjon (WHO) ser med pessimisme på vaksinenes evne til å avslutte koronapandemien, ettersom nye varianter ødelegger målet om flokkimmunitet. I mai uttalte WHO at pandemien vil være over når minimum 70 prosent er vaksinert. På spørsmål om tallet fortsatt er et mål eller om flere må vaksineres, medga WHOs Europa-leder Hans Kluge fredag at situasjonen har endret seg på grunn av nye varianter, som deltavarianten.

VG - 10 sep 21 kl. 12:51

FHI: Kan bli aktuelt med tredje dose innen seks måneder

FHI jobber nå med å kartlegge hvem som kan trenge en tredjedose. Sykehjemsbeboere står Først i køen..

VG - 10 sep 21 kl. 12:51

FHI: Kan bli aktuelt med tredje dose for eldre innen seks måneder

FHI jobber nå med å kartlegge hvem som kan trenge en tredjedose. Sykehjemsbeboere står Først i køen..

NRK - 10 sep 21 kl. 11:46

Tengs-anke oversendes fredag

Først ut i neste uke vil lagmannsretten avgjøre om 50-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, skal løslates fra varetekt. Den 50 år gamle mannen ble forrige fredag varetektsfengslet i fire uker av Sør-Rogaland tingrett. Han nekter straffskyld etter siktelsen og han anket beslutningen om varetekt til Gulating lagmannsrett.

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 11:50

Anke i Tengs-fengsling oversendes lagmannsretten fredag

Først ut i neste uke vil lagmannsretten avgjøre om 50-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, skal løslates….

NRK - 10 sep 21 kl. 11:47

Vurderer varetektsanke neste uke

Først ut i neste uke vil lagmannsretten avgjøre om 50-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, skal løslates fra varetekt. Den 50 år gamle mannen fra Haugalandet ble forrige fredag varetektsfengslet i fire uker av Sør-Rogaland tingrett. Han nekter straffskyld, og anket beslutningen om varetekt til Gulating lagmannsrett.

E24 - 10 sep 21 kl. 08:57

Flere tusen elsparkesykler er tatt ut av drift i Oslo

Kun 8.000 elsparkesykler kan brukes i hovedstaden fredag morgen, men de overflødige må Først ryddes innen onsdag..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 08:57

Flere tusen elsparkesykler er tatt ut av drift i Oslo

Kun 8.000 elsparkesykler kan brukes i hovedstaden fredag morgen, men de overflødige må Først ryddes innen onsdag..

VG - 09 sep 21 kl. 16:46

Andreas «TIX» Haukeland gir ut bok: – Jeg har en lang liste med drøye hemmeligheter

Først tar han med barn- og unge bak TIX’ fasade i ungdomsboken «Den stygge andungen», så har han en idé om å ta med leserne inn i de aller mørkeste og drøyeste historiene i en voksenbok..

NRK - 09 sep 21 kl. 13:12

Trafikk økt med 3,7 prosent i Oslo

Totalt i august økte trafikken med 3,7 prosent sammenliknet med i samme måned i fjor. Tallene viser at økningen var størst i helgen med nesten 10 prosent, mens økningen i ukedagene var på 2 prosent, skriver Fjellinjen i en pressemelding. – Årsaken til den store økningen i helgetrafikken sammenliknet med i fjor, kan være at vi igjen drar på fritidsaktiviteter og i større grad benytter bil, sier trafikkanalytiker Stian Strøm Arnesen.

NRK - 09 sep 21 kl. 10:00

Flyselskap permitterer uvaksinerte

Det amerikanske flyselskapet United Airlines krever at ansatte som ikke vaksinerer seg av religiøse årsaker, tar permisjon uten lønn. Det skriver CNBC. De får Først komme tilbake til jobben når koronapandemien avtar i USA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt