Følge

Mandag, 17 Mai, 05:16

Nyheter om Følge

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 mai 21 kl. 09:31

Frykter ny koronabølge i Afrika

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om en ny koronabølge i Afrika som Følge av forsinket vaksinelevering, treg igangsettelse og nye virusvarianter, mekder NTB. – Forsinkelsene i leveringen av vaksinedoser fra Serum Institute i India, øremerket for Afrika, forsinkelsen i igangsettelse av vaksinering og fremvekst av nye varianter betyr at risikoen er svært høy for en ny smittebølge i Afrika, sier WHOs Afrika-leder Matshidiso Moeti. Nye varianter, blant annet fra India og Sør-Afrika, kan utløse en tredje smittebølge på kontinentet, advarer han..

NRK - Igår: 13:31

Rakettalarm går i Tel Aviv igjen

Rakettalarmene går nok en gang i den israelske byen Tel Aviv, iFølge det israelske forsvaret (IDF). Eksplosjoner høres over byen. Bilder på sosiale medier viser en bil som brenner og røyk i Ramat Gan, øst i Tel Aviv.

NRK - 13 mai 21 kl. 08:41

Omdirigerer fly i Israel

Alle flygninger til Ben Gurion-lufthavnen ved Tel Aviv blir omdirigert til en flyplass lengst sør i Israel som Følge av rakettangrepene fra Gazastripen. Endringen skjer fra og med torsdag morgen, opplyser israelske luftfartsmyndigheter. Alle passasjerfly vil heretter lande på lufthavnen Ramon ved feriebyen Eilat.

NRK - 11 mai 21 kl. 20:27

Flere såret i angrep mot Tel Aviv

IFølge israelske medier ble tre personer lettere såret, blant de et fem år gammelt barn, da en buss i Holon rett sør for Tel Aviv ble truffet av en rakett. Bilder i sosiale medier viser en buss og flere biler som står i brann på stedet. IFølge ubekreftede meldinger skal raketter også ha slått ned i Gush Dan nord i Tel Aviv, og også der skal det være sårede.

NRK - 16 timer siden

– 3000 raketter avfyrt mot Israel

IFølge det israelske militæret har 3000 raketter blitt avfyrt mot Israel siden konflikten eskalerte for sju dager siden. – Hamas har utført et intenst angrep med tanke på antall avfyringer, sier den israelske generalen Ori Gordin til reportere, iFølge Reuters..

NRK - Igår: 20:32

Sier 20 på palestinsk side er drept

Det israelske militærets talsmann Jonathan Conricus sier det totalt er avfyrt 2.800 raketter fra Gazastripen mot Israel. Av disse skal 430 ha falt ned inne på Gazastripen.

NRK - Igår: 14:37

Zlatan mister EM

Zlatan Ibrahimovic slipper operasjon, men iFølge Milan må han pleie kneet i halvannen måned framover. Det svenske fotballforbundet melder i ettermiddag at han dermed går glipp av sommerens EM-sluttspill – Han har dessverre meddelt at skaden stopper ham fra å delta i EM, sier landslagssjef Janne Andersson iFølge Aftonbladet. Sverige starter EM mot Spania 14.

NRK - Igår: 08:32

4000 koronadødsfall hver dag

Hver dag dør nesten 4000 mennesker av korona i India, iFølge myndighetene i landet. De siste 24 timene har det vært 326, 098 nye tilfeller av registrerte koronatilfeller, noe som er det laveste registrerte antallet på tre uker. Årsaken til færre registrerte tilfeller kan være på grunn av at færre testes, skriver Reuters.

NRK - Igår: 05:25

Jordskjelv nær Svalbard

Et jordskjelv 300 kilometer vest for Longyearbyen på Svalbard ble målt til en styrke på 4,4 natt til lørdag. IFølge EMSC ble jordskjelvet registrert klokken 4.31 norsk tid med et episenter i Grønlandshavet, 298 kilometer vest for Longyearbyen.

NRK - I førrgår: 00:56

IDF: Over 200 000 uten strøm i Gaza

IFølge Det israelske forsvaret (IDF) skal Hamas ha skutt ut flere hundre raketter mot Gazastripen, og flere av rakettene skal ha truffet høyspentledninger. IFølge forsvaret har det ført til at over 200 000 personer i Gaza nå er uten strøm, tvitrer Det israelske forsvaret..

NRK - I førrgår: 16:10

Brann i verksted i Oslo

Brannvesenet har rykket ut med flere biler etter melding om en brann i et verksted i Strømsveien i Oslo. Det er meldt om kraftig røykutvikling, og publikum bes om å holde vinduer og dører lukket. IFølge politiet skal det brenne i en bil.

NRK - I førrgår: 11:00

Hellas åpner for turistene

Fredag åpnet turismeminister Harry Theoharis offisielt turistsesongen i Hellas, under en seremoni på Poseidon-tempelet ved Athen, iFølge NTB. Pandemien har gått hardt utover Hellas, som er sterkt avhengig av turistsektoren. IFølge statlige reguleringer må alle som reiser til de greske øyene, framvise et vaksinekort eller en negativ koronatest..

NRK - 07 mai 21 kl. 09:24

Mer ensomhet under pandemien

Koronapandemien ser ut til å ha ført til mer ensomhet, iFølge en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Økende smittefrykt og mindre kontakt med andre kan være blant årsakene, iFølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene for 2020, basert på Livskvalitetsundersøkelsen som ble gjennomført fra 9.

NRK - 13 mai 21 kl. 18:34

Varmebølge i Nordvest-Russland

Torsdag ble det målt 29 varmegrader i den russiske byen Arkhangelsk. I Nizhnyaya Pesha, nord for polarsirkelen, ble det målt 27 grader. Temperaturene er rundt 20 grader over normalen for mai.

NRK - 13 mai 21 kl. 07:45

Klatrere døde på Mount Everest

En sveitsisk og en amerikansk klatrer har mistet livet på Mount Everest, iFølge ekspedisjon-operatøren Seven Summit Treks i Nepal. Det er denne sesongens første dødfall på verden høyeste fjell, iFølge nyhetsbyrået AP. Den 41 år gamle sveitseren fikk helseproblemer og døde etter at han hadde vært på toppen av fjellet.

NRK - 12 mai 21 kl. 20:01

Jødiske ekstremister i sammenstøt

Det har vært sammenstøt mellom politi og jødiske ekstremister i Israel onsdag. I Bat Yam nær Tel Aviv gikk ekstremister løs på arabiske forretninger. IFølge Times of Israel gikk jødiske ungdomsgjenger som gikk løs på arabiske forretninger i Bat Yam.

Aftenposten - 12 mai 21 kl. 16:02

Norsk statsborger død i Pakistan. Mannen ble drept, iFølge lokalt politi.

Mannen ble drept, iFølge det lokale politiet..

NRK - 12 mai 21 kl. 10:30

Mann i 80-årene tiltalt for drap

En mann fra Moss er tiltalt for å ha drept kona i Moss i august i fjor. IFølge tiltalen ble det brukt øks og kniv under drapet. Drapet skjedde i ekteparets bolig i gata Glassverket i Moss rett før 18.

NRK - 12 mai 21 kl. 07:50

Alle Gazas politistasjoner ødelagt

IFølge Gazas Hamas-styrte innenriksdepartement, har alle Gazas politistasjoner blitt ødelagt i israelske bombeangrep, melder NTB. Bygningene ble truffet av israelske jagerfly i løpet av natt til onsdag, iFølge en talsmann..

NRK - 11 mai 21 kl. 19:56

Rakettangrep mot Tel Aviv

IFølge nyhetsbyrået Reuters hevder palestinske Hamas at de har avfyrt 130 raketter mot Tel Aviv i Israel. Samtidig advarer luftvernsirener i Tel Aviv mot angrep rett før klokken 20. Minst en person skal være kritisk skadet i Tel Aviv etter angrepet, melder Reuters.

NRK - 11 mai 21 kl. 15:13

Hamas-raketter skytes lenger nord

Raketter fra Gazastripen rammer nå mål lenger nord i Israel, iFølge den israelske hæren. Tirsdag ettermiddag gikk luftvernsirenene i kystbyen Ashdod, som ligger 4 mil sør for Tel Aviv. To raketter rammet Ashdod, iFølge politiet.

NRK - 11 mai 21 kl. 02:33

Karakterer til NTNU-studenter delt

314 studenter i et emne ved NTNU fikk en epost med ei liste over hvem som hadde bestått og ikke bestått en obligatorisk innlevering – i sikkerhet og personvern. IFølge Khrono skal lenken til lista over studenter være deaktivert, men studentene som lastet den ned, har tilgang til alle navnene med karakter. Innleveringen var i enmet TDT4237 «programvaresikkerhet og personvern» ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

NRK - 10 mai 21 kl. 22:51

Nye sammenstøt i Jerusalem

Det meldes om nye sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker ved al-Aqsa-moskeen i okkuperte Øst-Jerusalem. IFølge journalister på stedet brukte de israelske sikkerhetsstyrkene sjokkgranater og gummikuler mot demonstrantene, som kastet gjenstander mot dem. Det var også harde sammenstøt tidligere mandag, og iFølge Palestinsk Røde Halvmåne ble minst 395 palestiner såret og 263 av dem ble sendt til sykehus.

NRK - 10 mai 21 kl. 21:56

Varsler gjenåpning i Frankrike

– Vi nærmer oss slutten, og det er gode nyheter, sier Frankrikes statsminister Jean Castex til avisa Le Parisien. Nå varsler Castex en rekke lettelser i koronatiltakene i tiden som kommer. IFølge statsministeren får restauranter og kafeer gjenåpne sin uteservering fra 19.

NRK - 10 mai 21 kl. 20:37

Titalls lik funnet i hellig elv

Flere titalls personer som antas å ha dødd av covid-19, er skylt opp på bredden av Ganges-elva nord i India, opplyser myndighetene iFølge NTB. En talsmann for de lokale myndighetene i Buxar-distriktet opplyste mandag at minst 40 lik var skylt opp på elvebredden der. IFølge flere lokale medier kan så mange som 100 lik ha blitt skylt opp.

NRK - 1 time siden

172 migranter reddet i Middelhavet

Redningsskipet Sea-Eye 4 har plukket opp 172 migranter fra sjøudyktige trebåter i Middelhavet, iFølge organisasjonen Sea-Eye. Skipet klargjør også redningen av en båt med 50 personer om bord, opplyste organisasjonen søndag kveld. Blant personene som var brakt om bord søndag var barn, et spedbarn og en gravid kvinne.

NRK - 10 mai 21 kl. 13:52

Gutt påkjørt av bil i Horten

En gutt skal være påkjørt av en bil ved Sjøsiden kjøpesenter i Horten i Vestfold, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter. IFølge politiet er gutten våken og puster. Han mottar førstehjelp på stedet.

NRK - 10 mai 21 kl. 13:52

Gutt (4) påkjørt av bil i Horten

En fire år gammel gutt skal være påkjørt av en bil ved Sjøsiden kjøpesenter i Horten i Vestfold, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter. IFølge politiet er gutten våken og puster. Han mottar førstehjelp på stedet.

VG - 4 timer siden

Festbråk store deler i landet natt til 17. mai

Politiet har natt til 17. mai rykket ut til flere meldinger om feststøy landet rundt. I Gjøvik sentrum var rundt 400 personer samlet, iFølge politiet..

NRK - 4 timer siden

Nye angrep mellom Israel og Hamas

Konflikten mellom Israel og Hamas fortsetter inn i sitt sjuende døgn. Natt til mandag har Israelske krigsfly flere store rakettangrep mot flere steder i Gaza, melder nyhetsbyrået AP. Luftangrepene er kraftigere og skal ha være over et større område enn angrepet som ble gjennomført for et døgn siden, der minst 42 palestinere ble drept.

NRK - 6 timer siden

USAs utenriksminister i Danmark

USAs utenriksminister, Antony Blinken, har landet i Danmark søndag kveld. Mandag skal han i møte med utenriksminister Jeppe Kofod, der tema som sikkerhetsarbeid, klima og det arktiske område skal diskuteres, skriver DR. IFølge avisen Berlingske kan imidlertid møtet også være en del av forberedelsene til et toppmøte mellom USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin i sommer.

NRK - 6 timer siden

Første smittetilfelle på Snåsa

Det første koronasmittetilfellet er registrert i Snåsa kommune i Trøndelag. IFølge Trønder-Avisa gjelder det en kvinne som arbeider i en barnehage. – Det er nok en del i karantene på arbeidsplassen, sier kommuneoverlege Ulf Seljelid til avisa.

NRK - 10 mai 21 kl. 05:33

Nordmenn mindre bekymret

Hver femte av de spurte i Norsk koronamonitor for mai er bekymret over sin personlige økonomi. Det er 6 prosentpoeng lavere enn i mai i fjor og 14 prosentpoeng lavere enn da Norge stengte ned i mars i fjor. Samtidig er 40 prosent av de spurte bekymret for den norske økonomien som Følge av pandemien, iFølge Opinion..

NRK - 13 timer siden

Britisk mutasjon bekreftet på skip

Mikrobiologisk avdeling ved UNN Tromsø har analysert prøvene tatt av mannskapet om bord på skipet «Pebble Beach». De foreløpige prøvene viser at smitten ombord i fraktskipet er den britiske varianten av koronaviruset. 16 av 18 på skipet testet positivt for covid-19 samme dag, og søndag er fire innlagt på UNN Narvik.

NRK - 15 timer siden

Frykter elsparkesykkelkaos i sommer

– Vi frykter at det kan bli 20.000 til 25.000 elsparkesykler i år.

E24 - 19 timer siden

– Kan leve av knapper og glansbilder en stund, men ikke i lengden

Hanne-Lene Dahlgren sa fra seg millionlønn og toppjobb i Google for å Følge drømmen. Da hadde hun kun 400 Følgere på Instagram. I dag har hun en Følgerskare på over 40.

VG - 20 timer siden

Spanske medier: Zidane ferdig i Real Madrid etter sesongen

IFølge spanske medier har Zinédine Zidane (48) allerede varslet Real Madrid-spillerne at han forlater klubben når denne sesongen er over..

Aftenposten - 20 timer siden

Spanske medier: Zidane ferdig i Real Madrid etter sesongen

IFølge spanske medier har Zinédine Zidane (48) allerede varslet Real Madrid-spillerne at han forlater klubben når denne….

NRK - Igår: 04:40

Bombetrusler mot russiske skoler

Flere bombetrusler er blitt rettet mot skoler i Kazan i Russland etter at ni personer ble drept i en skoleskyting tidligere i uken. IFølge nyhetsbyrået Interfax dreier det seg om bombetrusler mot 15 skoler. Myndighetene i byen opplyste lørdag at det ikke ble funnet eksplosiver ved noen av skolene som ble gjennomsøkt.

NRK - Igår: 02:37

IS hevder å stå bak moskéangrep

IS påtar seg ansvaret for fredagens angrep mot en moské i Afghanistans hovedstad Kabul, der tolv mennesker ble drept. Det opplyser IS via gruppens nyhetsbyrå Nasheer på Telegram-appen lørdag, melder Reuters. En bombe var plassert inne i moskeen, der troende var samlet til fredagsbønn.

NRK - Igår: 01:54

Iran lover å støtte Hamas

Den iranske Revolusjonsgardens eliteenhets mektige leder, Esmail Qaani, lover å støtte Hamas fullt ut mot Israel i Gaza-konflikten, melder iranske medier. Qaani kom med forsikringen i en telefonsamtale med Hamas-leder Ismail Haniyeh lørdag, melder den statlige nyhetskanalen al-Alam. Haniyeh takket Qaani for støtten og sa iFølge al-Alam at kampen mot Israel ikke bare er Hamas' kamp, men en kamp som hele den islamske verden utkjemper mot Israel.

NRK - Igår: 00:22

Stabil tilstand for knivstukket

En mann er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble funnet knivstukket på Tøyen i Oslo lørdag. Tilstanden til den skadde er stabil, iFølge politiet. – Personen som er på Ullevål sykehus, er nå alvorlig skadd, men stabil, opplyser krimvaktsleder Astrid Hasselgård ved krimvakta i Oslo til Avisa Oslo lørdag kveld.

NRK - Igår: 00:21

Redusert strømforsyning til Gaza

Fem av de ti høyspentledningene som forsyner Gazastripen med strøm, er ødelagt av raketter sendt opp av palestinske grupper, iFølge strømselskapet IEC. Det statlige IEC (Israel Electric Company), som forsyner Gazastripen med elektrisitet via de ti høyspentledningene, opplyser at det ikke kan sende mannskap inn på Gazastripen for å reparere skadene, fordi de ikke får tilgang til området. Foruten IEC har Gazastripen kun én egen elektrisitetskilde, et enkeltstående kraftverk som bare er delvis i drift på grunn av drivstoffmangel.

NRK - Igår: 19:59

Angrep huset til Hamas-leder

Israels luftforsvar har angrepet huset til en høytstående Hamas-leder, opplyser det israelske militæret. I en Twitter-melding skriver de at huset til Khalil al-Hayya, som er nestleder i den politiske fløyen i Hamas, er angrepet. Huset fungerte som «infrastruktur for terror», heter det i meldingen.

NRK - Igår: 16:38

35 påvist smitta i Tynset

Det er nå påvist totalt 35 tilfeller av covid-19 i Tynset kommune. Dette er svar på prøver fra folk som var i karantene. IFølge kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng er ca.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt