Etiopiske

Onsdag, 12 Mai, 19:11

Nyheter om Etiopiske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 mars 21 kl. 07:16

Journalister pågrepet i Tigray

Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av Etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld..

NRK - 15 april 21 kl. 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i Etiopiske og eritreiske uniformer..

NRK - 15 april 21 kl. 02:30

Eritreiske soldater drepte sivile

Eritreiske soldater skal ha skutt og drepte minst ni sivile i byen Adwa i den Etiopiske Tigray-provinsen, ifølge Amnesty. Etiopias statsminister sier at Eritrea ville trekke sine styrker ut av Tigray. Men fortsatt melder Reuters om massakrer..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:45

50 Etiopiske soldater drept

Minst 50 Etiopiske soldater er drept i sammenstøt med sudanske styrker i grenseområdet mellom de to landene, ifølge nyhetsbyrået DPA. En sudansk soldat skal også ha blitt drept. Sudans hær har ifølge kildene gjenerobret landområder og en militærleir..

NRK - 04 mars 21 kl. 10:26

– Truleg krigsbrotsverk i Tigray

Grupper på både etiopisk og eritreisk side står truleg bak krigsbrotsverk i Tigray-regionen. Det seier FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet. Ho ber no Etiopiske styresmakter om å sleppa FN-granskarar inn i området..

VG - 26 feb. 21 kl. 00:46

Massakre i Etiopia: «Alt vi kunne se i gatene var døde kropper»

Etiopiske myndigheter har klart å skjule massakren i flere måneder. Men nå forteller 40 overlevende og øyenvitner samme historie..

E24 - 10 feb. 21 kl. 11:20

Ethiopian Airlines vil fly 737 Max igjen – to år etter ulykken

Snart to år etter den fatale Ethiopian Airlines-ulykken planlegger det Etiopiske flyselskapet å ta i bruk 737 Max-flyene igjen. Alle Max-flyene ble satt på bakken etter flere ulykker..

NRK - 28 nov. 20 kl. 11:25

Tigrays hovedstad bombarderes

En opprørsleder i den Etiopiske Tigray-provinsen sier i en tekstmelding til Reuters at byen Mekelle er under kraftig angrep. Ledere i det Etiopiske militæret har varslet at de vil innta provinshovedstaden og at de har begynt det «siste angrepet»..

NRK - 17 des. 20 kl. 19:09

Hærsjef inspiserer grenseområde

Hærsjefen i Sudan inspiserte torsdag eit område på grensa til Etiopia der han hevdar sudanske soldatar blei angripne av Etiopiske styrkar, melder AFP. Angrepet skal ha skjedd tysdag. Sudanske medium melder at fire soldatar blei drepne og tolv såra..

Aftenposten - 08 des. 20 kl. 16:41

Etiopia bekrefter å ha skutt mot FN-ansatte

FN-ansatte som forsøkte å ta seg inn i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia, har blitt skutt på og pågrepet av Etiopiske styrker, ifølge myndighetene..

NRK - 04 des. 20 kl. 09:16

Tigray-flyktninger stoppet

Etiopiske styrker skal torsdag ha hindret flyktninger fra Tigray-regionen i å krysse grensa til Sudan, melder AP. Hendelsen skjedde i 6-tiden torsdag morgen. Sudanske styrker bekreftet at grenseovergangen var stengt torsdag kveld..

NRK - 03 des. 20 kl. 22:04

- Flyktninger hindres ved grensen

Etiopiske styrker forsøker å hindre flyktninger fra Tigray-regionen som vil krysse grensen til Sudan, ifølge sudanske myndigheter. Det melder AP. Det ventes at rundt 100.

VG - 01 des. 20 kl. 09:24

Frykter at Tigray-opprørere går til geriljakrig

Etiopiske regjeringsstyrker hevder å ha tatt kontroll over hovedstaden i Tigray-regionen, men TPLF er langt fra nedkjempet og er eksperter på geriljakrigføring.

NRK - 30 nov. 20 kl. 11:41

TPLF ber om slutt på «galskapen»

Leiaren for Tigray-folket sin frigjeringsfront (TPLF) ber den Etiopiske statsministeren Abiy Ahmed om å «stanse galskapen» og trekke styrkane sine ut av regionen, melder nyheitsbyrået AP. I helga erklærte Abiy siger etter nesten ein månad med kampar..

NRK - 29 nov. 20 kl. 19:54

Hevdar å ha skote ned bombefly

Leiaren av opprørsstyrkane i Tigray-regionen hevdar søndag at dei har skote ned eit bombefly frå det Etiopiske militæret og teke piloten til fange. Styresmaktene i landet erklærte laurdag at militæroffensiven i regionen var over, melder Reuters..

NRK - 29 nov. 20 kl. 18:22

FN: Tigray-konflikt er ikkje over

FN sin høgkommiser for flyktningar, Filippo Grandi, meiner påstanden frå Etiopiske styresmakter om at offensiven i Tigray er over, ikkje vil seie at det er slutt på konflikten. Det er blant anna meldt om bortføringar av fleire eritreiske flyktningar..

Aftenposten - 28 nov. 20 kl. 18:30

Etiopisk offensiv mot Tigray fullført lørdag, hevder statsminister Abiy Ahmed

Den Etiopiske regjeringshæren innledet lørdag et lenge varslet angrep med artilleri og flyangrep mot hovedstaden i Tigray-provinsen..

NRK - 28 nov. 20 kl. 17:53

Tatt kontroll over Mekelle

Militæret i Etiopia har tatt kontroll over byen Mekelle, melder stabsjefen for det Etiopiske militæret, Birhanu Jula, ifølge Reuters. Militæret gikk lørdag morgen til angrep i byen som er hovedstaden i Tigray-regionen..

Aftenposten - 28 nov. 20 kl. 14:46

Etiopisk offensiv mot Tigray i gang

Den Etiopiske regjeringshæren innledet lørdag en lenge varslet offensiv mot Tigray med artilleri og flyangrep mot hovedstaden Mekele..

NRK - 27 nov. 20 kl. 22:55

Abiy Ahmed fortsetter angrep

Den Etiopiske statsministeren Abiy Ahmed sa fredag at han vil fortsette militære operasjoner i Tigray-regionen, ifølge AFP. Den afrikanske unionen ba om dialog, men statsminister har avvist det..

NRK - 27 nov. 20 kl. 06:26

Sudan slit med flyktningstraumen

Sudan slit med å ta i mot titusenvis av etiopiarar som har flykta frå konflikten i Tigray-regionen nordaust i Etiopia, skriv NTB. Over 40.000 Etiopiske krigsflyktningar har til no reist over grensa til Sudan, eit av dei fattigaste landa i verda..

NRK - 26 nov. 20 kl. 18:54

– Hindrar folk i å flykte til Sudan

Den Etiopiske hæren har blokkert ein av hovudvegane som folket frå regionen Tigray bruker for å ta seg inn i Sudan, seier flyktningar ved grensa torsdag ifølge Reuters. Konflikten mellom styresmaktene og opprørarar i Tigray braut ut 4. november..

VG - 26 nov. 20 kl. 17:18

Etiopisk lege til VG: – Vi drepes

Den Etiopiske legen måtte flykte da sykehuset han jobbet på ble bombet. Han vet ikke hvor kona og de fem barna er blitt av. – Vi drepes med kuler, bomber og kniver, forteller han til VG..

NRK - 24 nov. 20 kl. 04:15

Sikkerhetsrådet skal drøfte Tigray

FNs sikkerhetsråd skal drøfte krigen i Tigray-regionen i Etiopia, opplyser diplomatkilder til AFP. Møtet skal gjennomføres virtuelt. FN forbereder seg på 200.

NRK - 22 nov. 20 kl. 04:24

Etiopia har kontroll i Adigrat

Etiopiske myndigheter sier de har tatt kontroll over Adigrat, en nest største byen i Tigray-regionen, der de er i borgerkrig med regionstyremaktene. Regjeringsstyrkene beveger seg mot regionhovedstaden Mekele..

NRK - 21 nov. 20 kl. 10:02

– Regjeringsstyrker erobret Adigrat

Den Etiopiske regjeringen sier hæren har erobret Adigrat lengst nord i Tigray-regionen. Byen ligger 116 kilometer nord for regionhovedstaden Mekelle. Erobringen er ikke bekreftet, siden hverken internett eller telefon virker i området..

VG - 19 nov. 20 kl. 21:31

Etiopias hær rykker fram mot Tigrays hovedstad

Den Etiopiske hæren har vunnet flere slag og nærmer seg ifølge regjeringen regionshovedstaden Mekele etter to uker med krig i Tigray..

NRK - 19 nov. 20 kl. 20:59

Etiopias hær nær Tigrays hovedstad

Den Etiopiske hæren har vunnet flere slag og nærmer seg ifølge regjeringen regionhovedstaden etter to uker med krig i Tigray. 4. november startet den omstridte militæroperasjonen mot de som styrer regionen.

Aftenposten - 15 nov. 20 kl. 09:09

Etiopiske opprørere bekrefter at de sto bak luftangrepene mot Eritreas hovedstad

Opprørsstyrkene i Etiopias Tigray-region bekrefter søndag at det var de som sto bak luftangrepet mot Eritreas hovedstad og internasjonale flyplass lørdag..

Aftenposten - 14 nov. 20 kl. 07:52

Etiopia hevder lokale styrker i Tigray har angrepet naboregionen

Etiopiske myndigheter hevder at lokale styrker i Tigray-regionen angrep naboregionen Amhara sent fredag kveld. To flyplasser skal ha fått skader..

NRK - 10 nov. 20 kl. 14:10

Tusenvis flykter fra Etiopia

Tusenvis har flyktet fra den Etiopiske Tigray-regionen til Sudan som følge av regjeringsoffensiven nord i Etiopia. Det melder AFP. Den afrikanske union har bedt om umiddelbar våpenhvile etter at regjeringshæren dro nordover for å slå ned et opprør..

NRK - 06 nov. 20 kl. 22:33

Etiopiske angrep mot opprørere

Etiopias statsminister Abiy Ahmed opplyser at det er gjennomført flyangrep mot opprørsstyrker i Tigray-regionen, og at raketter og andre våpen er ødelagt. Flere eksperter mener landet er på randen av borgerkrig..

NRK - 05 nov. 20 kl. 18:38

Krig nærmer seg i Etiopia

Torsdag sa nestleder i den Etiopiske hæren at «landet har gått i uventet krig» etter at Etiopias parlament i underhuset enstemmig godkjente en seks måneders unntakstilstand i regionen som styres av opposisjonen Tigray People's Liberation Front..

NRK - 05 okt. 20 kl. 11:11

Åtte migranter druknet i Djibouti

Åtte Etiopiske migranter er omkommet og tolv er savnet etter at menneskesmuglere skal ha tvunget dem ut av en båt utenfor kysten av Djibouti. Migrantene var trolig på vei tilbake til Afrikas Horn etter å ha mislykkes i å ta seg inn i Saudi-Arabia..

NRK - 02 okt. 20 kl. 11:12

Migranter mishandles i Saudi-Arabia

Flere hundre Etiopiske migranter sitter i varetekt i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. Én sier til nyhetsbyrået AP på en innsmuglet telefon at flere er lenket, at de sover på samme gulv som må brukes til toalett, og at de får slag og elektriske støt..

VG - 14 sep. 20 kl. 13:09

Norsk professor anholdt i Etiopia – på vei hjem i dag

Professor Kjetil Tronvoll (54) er mandag på vei hjem via Frankfurt, etter at han søndag ble anholdt på Bole-flyplassen i den Etiopiske hovedstaden Addis Abeba..

NRK - 04 aug. 20 kl. 22:06

Egypt trekker seg fra forhandlinger

Egypt trekker seg fra forhandlingene om å fylle og drifte den Etiopiske renessansedemningen i Nilen, ifølge Reuters..

NRK - 21 juli 20 kl. 20:23

Fortsetter demning-forhandlinger

Etiopia, Egypt og Sudan har blitt enige om å fortsette forhandlingene om å fylle og drifte den Etiopiske renessansedemningen i Nilen, ifølge Reuters. På grunn av årets regnsesong har de nå klart å fylle reservoaret, sier Etiopias statsminister..

Aftenposten - 30 mai 20 kl. 07:15

32-åringens telefon ringte under et folkemøte. Da ble han skutt og drept av sikkerhetsstyrkene.

Etiopiske sikkerhetsstyrker har deltatt i drap, henrettelser og drevet lokalbefolkningen på flukt i flere regioner i landet, ifølge en ny rapport fra Amnesty International. Nå får fredsprisvinner kraftig kritikk..

P4 - 14 april 20 kl. 22:39

Maratonløper testet positiv for doping

Den kenyanske løperen Daniel Kinya Wanjiru har testet positivt for doping og er suspendert for brudd på blodpassreglene. Det opplyser friidrettens integritetsenhet, AIU. Det er uklart hvilket stoff løperen er tatt for.

NRK - 24 mars 20 kl. 18:04

64 etiopere funnet døde i konteiner

64 Etiopiske migranter er funnet døde i en konteiner i Mosambik, opplyser helsedepartementet i landet. 14 mennesker ble funnet i live. Mosambik blir ofte brukt som smuglerrute av mennesker som ønsker å ta seg til Sør-Afrika..

Aftenposten - 24 mars 20 kl. 10:34

64 mennesker funnet døde i konteiner

64 mennesker, som antas å være Etiopiske migranter, er funnet døde i en konteiner i Mosambik, opplyser helsedepartementet i landet..

Aftenposten - 24 mars 20 kl. 10:34

64 mennesker funnet døde i container

64 mennesker, som antas å være Etiopiske migranter, er funnet døde i en container i Mosambik, opplyser helsedepartementet i landet..

Aftenposten - 21 feb. 20 kl. 09:58

Etiopier satte verdensrekord på halvmaraton

Etiopiske Ababel Yeshaneh løp inn til verdensrekord på halvmaraton for kvinner i emiratet Ras Al Khaimah fredag. Den nye rekorder lyder på 1.04.

P4 - 16 feb. 20 kl. 20:54

Norsk kvinne alvorlig skadd i Etiopia

En 33 år gammel norsk-etiopisk kvinne bosatt utenfor Bergen, er alvorlig skadd i et angrep i Etiopia. Kvinnen var en av flere gjester som skal ha blitt angrepet da hun deltok på et arrangement i den Etiopiske hovedstaden, skriver Bergensavisen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt