Estland

Wednesday, 07 December, 19:01

Nyheter om Estland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 dec 22 kl. 06:14

Estland styrker forsvaret

Nato-medlem og Russland-nabo Estland styrker forsvarsevnen ved å anskaffe det avanserte amerikanske rakettartillerisystemet Himars. Estland skrev under på avtalen med USA fredag. Det opplyste estiske forsvarstopper lørdag.

NRK - 10 okt 22 kl. 16:29

LNG-terminal for Finland og Estland plasseres i Finland

Den flytende terminalen for LNG-gass som Finland og Estland skal leie sammen, blir plassert permanent i den finske byen Ingå. Terminalen skal gjøre de to landene mindre avhengige av russisk gass. Mandag opplyste den estiske økonomi- og infrastrukturministeren Riina Sikkut til estiske ERR at den flytende LNG-terminalen plasseres i Ingå, til tross for at Estland og byen Paldiski ligger i forkant i havnearbeidet.

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 10:28

Russere i Estland tvinges til å bytte språk: - Jeg vet ikke helt hvor jeg hører hjemme

NARVA, Estland (Aftenposten) I Estland har hver fjerde innbygger russisk som morsmål..

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 10:28

Russisk skal bort fra skolen og minner fra sovjettiden fjernes. Russere i Estland føler seg som annenrangs borgere.

NARVA, Estland (Aftenposten) I Estland har hver fjerde innbygger russisk som morsmål..

NRK - 03 dec 22 kl. 20:42

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 02 dec 22 kl. 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien.

NRK - 18 aug 22 kl. 13:02

Estland utsatt for massivt dataangrep

Bedrifter og regjeringskontorer i Estland ble onsdag rammet av omfattende dataangrep. Det skjedde dagen etter at landet fjernet et sovjetisk krigsminnesmerke i byen Narva, nær grensen til Russland. Estland ble utsatt for de mest omfattende dataangrepene siden 2007, skriver IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:02

Kronprinsen opna nytt handelskontor i Aust-Afrika

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria opna i dag eit norsk-svensk handelskontor i Nairobi. Finland og Estland skal også halde til i same lokale. Det er Innovasjon Noreg og systerorganisasjonen Business Sweden som stod for offisiell opning i dag.

NRK - 12 aug 22 kl. 09:36

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 10 aug 22 kl. 18:39

Estland sier russiske helikopter krenket luftrom

Estland sier et russisk militærhelikopter krenket landets luftrom tirsdag. Russlands ambassadør er kalt inn på teppet for å forklare seg om hendelsen. – Estland anser dette for være en svært alvorlig og beklagelig hendelse, som er fullstendig uakseptabel, sier det estiske utenriksdepartementet.

NRK - 11 nov 22 kl. 16:31

Gammalsvenskby skal være frigjort i Ukraina

Landsbyen Gammalsvenskby (Zmijivka) I Kherson i Ukraina er frigjort. Det melder byens svenske venneforening Svenskbyborna på sine nettsider. – Endelig!

NRK - 19 sep 22 kl. 17:51

Russiske turister får ikke lenger reise til Baltikum

Estland, Latvia og Litauen har som varslet stengt grensene for de aller fleste russere. Beslutningen ble tatt tidligere denne måneden, og mandag trådte innreiseforbudet i kraft i de baltiske landene. – Det er uakseptabelt at folk som støtter krigen, kan reise fritt rundt i verden, sa Litauens innenriksminister Agne Bilotaite.

Klartale - 26 okt 22 kl. 09:55

Den tyske president måtte ned i tilfluktsrom i Ukraina

Den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier kom til byen Kyiv tirsdag morgen. Det var en hemmelig reise helt fram til han gikk ut fra toget.– Mitt budskap til folk i Ukraina er at vi vil fortsette å støtte Ukraina med penger, militært og politisk, sa Steinmeier.

NRK - 19 okt 22 kl. 01:56

–Russland trenger år på å bygge seg opp igjen

–Russland trenger trolig to til fire år på seg for å bygge opp igjen militæret til samme styrkenivå som før Ukraina-krigen, mener Estlands forsvarsminister, Hanno Pevkur. Han ser for seg en lang krig og oppfordrer Vesten til å stå på ukrainernes side inntil landet går seirende ut på vegne av «den frie verdenen». –Russland har fortsatt kapasitet til å gjennomføre angrep, også mot Nato-land som Estland, sa Pevkur på et møte i Washington tirsdag..

NRK - 19 okt 22 kl. 01:56

– Russland trenger år på å bygge seg opp igjen

– Russland trenger trolig to til fire år på seg for å bygge opp igjen militæret til samme styrkenivå som før Ukraina-krigen, mener Estlands forsvarsminister, Hanno Pevkur. Han ser for seg en lang krig og oppfordrer Vesten til å stå på ukrainernes side inntil landet går seirende ut på vegne av «den frie verdenen». – Russland har fortsatt kapasitet til å gjennomføre angrep, også mot Nato-land som Estland, sa Pevkur på et møte i Washington tirsdag..

NRK - 19 okt 22 kl. 01:56

– Russland trenger år på å bygge seg opp

– Det russiske militæret trenger trolig to til fire år på seg for å bygge seg opp igjen til samme styrkenivå som før Ukraina-krigen, mener Estlands forsvarsminister, Hanno Pevkur. Han ser for seg en lang krig og oppfordrer Vesten til å stå på ukrainernes side inntil landet går seirende ut på vegne av «den frie verdenen». – Russland har fortsatt kapasitet til å gjennomføre angrep, også mot Nato-land som Estland, sa Pevkur på et møte i Washington tirsdag..

NRK - 18 okt 22 kl. 13:03

TV 2: Estland erklærer det russiske regimet som terrorister

Estlands nasjonalforsamling har vedtatt, med 88 av 101 stemmer, å fordømme Russlands annektering av ukrainske områder, skriver TV2. Videre erklærer nasjonalforsamlingen det russiske regimet som terrorister..

NRK - 18 okt 22 kl. 13:03

Estland erklærer det russiske regimet som terrorister

Estlands nasjonalforsamling, Riigikogu, har vedtatt ei fordømming av den russiske tvangsinnlemminga av ukrainske område. Vidare erklærer nasjonalforsamlinga det russiske regimet som terroristar. – Riigikogu oppmodar det internasjonale samfunnet til å vedta liknande erklæringar, heiter det i fråsegna som er sitert i den estiske avisa Ohtuleht..

NRK - 17 okt 22 kl. 23:47

Estland: Etisk spørsmål for Norge å tjene på krigen

Estlands statsminister Kaja Kallas sier til TV2 at det er et stort etisk spørsmål om Norge burde tjene så mye penger på grunn av krigen i Ukraina. – Selvfølgelig er det spørsmål om det er etisk å tjene så mye på andres ulykke i øyeblikket, sier Kallas til TV 2. Hun sier Norge burde vurdere å senke prisene.

NRK - 13 okt 22 kl. 08:28

Tyskland tar initiativ til nytt luftforsvar for Europa

Tyskland lanserer torsdag et nytt prosjekt for å bygge et bedre luftforsvarssystem i Europa. Det involverer over tolv andre land, melder nyhetsbyrået DPA. Forsvarsministrene i de aktuelle landene skal etter planen møtes for å diskutere prosjektet i forbindelse med Natos ministermøte i Brussel.

NRK - 11 okt 22 kl. 18:02

Frankrike øker tilstedeværelsen i Øst-Europa

Frankrike vil sende ytterligere tankser og pansrede kjøretøy til Romania, ytterligere infanteri til Estland og ytterligere Rafale-jagerfly til Litauen, bekrefter det franske forsvarsdepartementet overfor Reuters..

Aftenposten - 09 okt 22 kl. 20:18

Her er prisgaloppen verst i Europa. Krigen får skylden.

TALLINN, Estland (Aftenposten): De baltiske landene har Europas høyeste inflasjon..

NRK - 18 aug 22 kl. 03:42

Estlands innreisenekt for russiske turister trår i kraft

Estlands innreisenekt for russiske turister trer i kraft torsdag. Årsaken er Russlands invasjon av Ukraina. Regjeringen i Tallinn kunngjorde tidligere i uka at det ikke lenger vil bli utstedt visum til russere, og at russiske statsborgere med turist-, forretnings-, sport- eller kulturvisum ikke lenger får innreise.

NRK - 17 aug 22 kl. 00:45

Estland fjerner sovjetiske minnesmerker

Estland fjerner minnesmerker fra Sovjet-tiden, skriver landets statsminister Kaja Kallas på Twitter. Monumentene er symboler på undertrykkelse og okkupasjon, mener hun. Hun skriver også at de bidrar til å øke den sosiale spenningen i landet, hvor nær en firedel av innbyggerne er russisktalende..

NRK - 16 aug 22 kl. 19:42

Estland har fjernet sovjetisk krigsminnesmerke

Et sovjetisk minnesmerke over andre verdenskrig ble tirsdag fjernet fra den estiske byen Narva, nær grensen til Russland. Estland har besluttet å fjerne minnesmerker de anklager Russland bruker til å skape spenninger. – Vi må handle raskt for sikre offentlig ro og orden og indre sikkerhet, sier statsminister Kaja Kallas.

NRK - 02 okt 22 kl. 17:13

Ni Nato-land med støtteerklæring for framtidig ukrainsk medlemskap

Lederne for ni Nato-land tok søndag til orde for å finne en vei til Nato-medlemskap for Ukraina. De ni oppfordrer også alle de 30 medlemslandene til å trappe opp den militære støtten til Kyiv. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde fredag overraskende at landet søker om Nato-medlemskap og ønsker å få saken hurtigbehandlet.

NRK - 12 aug 22 kl. 01:14

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:38

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 29 sep 22 kl. 08:39

FN: Danmark, Finland og Sør-Korea har best offentlig digital infrastruktur

Myndighetene i Danmark, Finland og Sør-Korea har i øyeblikket den beste digitale infrastrukturen for innbyggerne sine, ifølge en ny FN-rapport. Rapporten ble laget ved å sammenligne offentlige digitale tjenester blant de 193 medlemslandene i FN. Det dreier seg om områder som digitale utdanningstjenester, offentlige søknadsportaler for trygde- og sosialytelser, og digitale selvangivelser.

E24 - 26 sep 22 kl. 10:52

Tidligere Danske Bank-sjef mener Baltikum og Estland var et «ubetydelig» forretningsområde

LYNGBY, E24: Oljefondet og en lang rekke andre investorer har saksøkt den tidligere Danske Bank-sjefen Thomas Borgen for milliarder etter hvitvaskingsskandalen..

Aftenposten - 24 sep 22 kl. 15:28

Advarer mot å gi etter for Russland: - Om vi gir oss, blir prisen langt høyere i fremtiden

TALLINN, Estland (Aftenposten): Polen og de baltiske landene presser på for nye sanksjoner mot Russland..

NRK - 22 sep 22 kl. 12:29

Brann på oljetankskip skal være slukket

Den finske kystvakten melder på Twitter at brannen på oljetankskipet utenfor Porkala skal være slukket. Det er ikke meldt om skadde. Ifølge de første redningsenhetene kom det ikke røyk fra skipet, som er 250 meter langt.

NRK - 04 sep 22 kl. 21:55

Svensk redningstjeneste til NRK: – Må anta at piloten har vært ute av stand til å fly

Flyredningsleder Lars Antonsson i den svenske redningstjenesten sier til NRK at man må anta at besetningen om bord på flyet som styrtet i Østersjøen har vært ute av stand til å fly. – Man kan gå utifra at besetningen har blitt inkapasitert til å kontrollere flyet av en eller annen grunn, som vi ikke vet, sier Antonsson. Både et tysk og et dansk jagerfly fra NATOs flybase Amari i Estland forsøkte å få kontakt med flyet før det styrtet, skriver Reuters og Aftonbladet.

Klartale - 01 sep 22 kl. 06:25

Latvia bygger gjerde på grensa mot Belarus

Latvia har denne uka valgt å forlenge unntaks-tilstanden på grensa til Belarus. Det er fjerde gang det skjer. Unntaks-tilstanden har vart siden august i fjor.

Klartale - 31 aug 22 kl. 13:48

EU skal ha møte om å nekte russere visum

– Det er ingen plass for turisme i en tid med krig. Men det kan fortsatt være rett å la folk få reise. Det sa Jan Lipavský da møtet startet.

NRK - 23 aug 22 kl. 12:30

Vurderer å forby russiske turister

Flere EU-land med grense til Russland kan kommme til å forby russiske turister å komme inn i landet, dersom ikke EU kommer med et generelt forbud mot turister fra Russland. Det sier utenriksministeren, Gabrielus Landsbergis, i Litauen, ifølge Reuters. – Russiske turister bør ikke få oppholde seg i EU, sa utenriksministeren, og begrunnet med krigen i Ukraina.

NRK - 22 aug 22 kl. 13:43

FSB hevder drapet på Dugina er oppklart

Det russiske hemmelige politiet FSB sier ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti at bombeattentatet mot den russiske journalisten og kommentatoren Darja Dugina lørdag kveld er oppklart. Det blir hevdet at gjerningspersonen er den ukrainske statsborgeren Natalja Vovk. Ifølge FSB skal hun ha bodd midlertidig i samme hus som Dugina for å samle informasjon.

NRK - 22 aug 22 kl. 13:18

FSB hevdar Ukraina stod bak drapet på Dugina

Den russiske etterretningstenesta FSB hevdar ukrainske spesialstyrkar stod bak drapet på redaktøren og analytikaren Darja Dugina utanfor Moskva laurdag kveld. Det melder Reuters. Ho var dotter til ideologen Aleksandr Dugin, som mange har peikt på som ei viktig inspirasjonskjelde for president Vladimir Putin.

NRK - 16 aug 22 kl. 20:35

Strømpriser på nær 40 kroner i Baltikum

Snittprisen på strøm onsdag blir 6,72 kroner/kWh i Estland og hele 8,12 kroner/kWh i Latvia og Litauen, skriver bransjeavisen Europower. Bakgrunnen er svært enkel: Det produseres ikke nok strøm i landene i forhold til etterspørselen. Det skal ha blitt satt i gang reservekraftverk i Litauen som kan levere 50 megawattimer med ekstra strøm.

E24 - 09 aug 22 kl. 17:26

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister..

NRK - 09 aug 22 kl. 14:15

Finland vil hindre russere i å besøke europeiske land

Både Finland og Estland mener russere nå bør forhindres fra å reise til EU-land som turister. – Å besøke Europa er et privilegium, ikke en menneskerettighet, skriver Estlands statsminister Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Finlands statsminister Sanna Marin sa dagen før at det ikke er riktig at russere skal «leve normale liv, reise i Europa, være turister» samtidig som Russland fører en brutal krig i Ukraina.

NRK - 04 aug 22 kl. 17:15

Estland fjerner alle minnesmerker fra sovjettiden

monumenter fra sovjettiden, sier statsminister Kaja Kallas. Ifølge Kallas er det fortsatt mellom 200 og 400 minnesmerker fra sovjettiden igjen den baltiske staten. – Nå er det bestemt.

Klartale - 28 jul 22 kl. 11:04

Vi bruker opp jordens ressurser for fort

Torsdag er det Jordas overforbruksdag. På engelsk kalles den «Earth Overshoot Day». Nå har vi brukt opp de fornybare ressursene til jorden for året, ifølge Verdens naturfond (WWF).

E24 - 25 jul 22 kl. 11:08

Vært i Norge i tre år - kom inn på toppstudium

Da Aleksei Önnesepp (20) flyttet fra Estland til Norge for tre år siden kunne han ikke et eneste ord norsk. Nå har han fått plass på ett av Norges vanskeligste studier å komme inn på..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com